logo
16 MAYIS 2026

Şampiyonluk sürpriz olmadı

04.07.2005 00:00:00
15. Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanan Bayan Voleybol Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Reşat Yazıcıoğulları, bu sonucun kendileri için sürpriz olmadığını söyledi. Yazıcıoğulları, son üç Akdeniz Oyunlarında kendisinin teknik direktörlüğünü yaptığı Bayan Voleybol Milli Takımı'nın final oynadığını ve ilk ikisinde İtalya'ya karşı kaybettiklerini hatırlatarak, "Bu kez İtalya'ya karşı kazanmak isterdim. Fakat Yunanistan galibiyeti de bizim final fobimizi yenmemizde büyük bir etken oldu" dedi. Bayan Voleybol Milli Takımı sporcularının önünde daha çok uzun bir yol olduğunu ve gelecekte daha büyük başarılara imza atacaklarına inandığını kaydeden Yazıcıoğulları, "Yunanistan karşısında çok üstün ve rahat bir oyun sergiledik. Gerek bloklarda gerekse smaçlarda rakibimizden çok daha iyiydik. Bundan sonra da hep böyle oynamamız gerekiyor" diye konuştu. Grubunda sırasıyla Yunanistan, Arnavutluk ve İspanya'yı yendikten sonra yarıfinalde Hırvatistan'ı geçen "Filenin Sultanları", finalde Yunanistan'ı bir kez daha mağlup ederek, turnuvaya katılan 7 takım arasında namağlup unvanıyla şampiyon oldu.

"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"

Fenerbahçe’de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi’den camiayı heyecanlandın, Aziz Yıldırım'ı "yerinden hoplatan" bir hamle geldi

16.05.2026 15:50:00
Haber Merkezi
"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"
"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"
Fenerbahçe'de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi'den camiayı heyecanlandın, Aziz Yıldırım'ı "yerinden hoplatan" bir hamle geldi. Milano'da dünya futbolunun yaşayan efsanelerinden Paolo Maldini ile bir araya gelen Safi, masaya sadece bir kontrat değil, kulübün geleceğini değiştirecek bir "futbol anayasası" koydu. Safi'nin teklifi Türk futbolunda yöneticilik anlayışını kökten değiştirecek tarihi bir devrimin ilk adımı olarak görülüyor.






Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi, Milano'da gerçekleştirdiği sürpriz Paolo Maldini görüşmesi ile seçilmesi durumunda "vizyon devrimi" yapmaya hazır olduğunun mesajını verdi.

İtalyan gazeteci Maurizio Pistocchi'nin paylaştığı detaylar, bu buluşmanın sadece bir tanışma değil, kulübün geleceğini teslim etme projesi olduğuna işaret ediyor.






FİNANSAL KONUDA SÖZ VERDİ

İddialara göre Hakan Safi, Maldini ile yediği öğle yemeğinde kulübün son yıllarda yaşadığı sportif istikrarsızlığa dikkat çekti. Sadece yıldız futbolculara değil, güçlü bir futbol aklına ihtiyacı olduklarını anlattı. Kendisinin finansal ve idari şartları sağlayacağına söz verdi. Saha içini ve teknik yapılanmayı tamamen bırakmak istediğini ve Fenerbahçe'nin futbol aklı olmasını teklif etti.






AVRUPA KULÜBÜ GİBİ YÖNETİLECEK

Safi'nin projesine göre Maldini, sadece bir sportif direktör değil, futbol şubesinin en üst düzeydeki karar verici mercii olacak. Safi'nin bu hamleyle, yöneticilerin teknik konulara müdahale ettiği dönemi kapatmayı ve kulübü Avrupa'daki dev kulüpler gibi profesyonel bir liyakat sistemiyle yönetmeyi hedeflediği belirtiliyor.






MALDINI "NEDEN OLMASIN" NOKTASINDA

Milan'daki başarılı yönetim döneminden sonra RedBird yönetimiyle yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle görevinden ayrılan Maldini'nin, Safi'nin "tam profesyonellik ve bağımsızlık" vaadinden etkilendiği gelen bilgiler arasında.

İtalya tarafından gelen haberlere bakılacak olursa Fenerbahçe gibi bir devde geniş yetkilerle çalışma teklifine Maldini'nin "neden olmasın" diyebileceği savunuluyor.

Galatasaray baskette de Fenerbahçe'yi sollayacak!


 
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in seçim sonrası için bizzat yürüttüğü dev operasyonda Galatasaray mutlu sona yaklaştı. Panathinaikos'tan ayrılması an meselesi olan Ergin Ataman ile yeniden el sıkışmaya hazırlanan Galatasaray; inşaatı süren modern salonun açılışıyla birlikte basketbola hızlı bir giriş yapacak.

16.05.2026 15:16:00 / Güncelleme: 16.05.2026 15:22:27
Haber Merkezi
Galatasaray baskette de Fenerbahçe'yi sollayacak!
Galatasaray baskette de Fenerbahçe'yi sollayacak!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, futboldan sonra basketbola da ambargo koymak için düğmeye bastı. Başkan Özbek'in liderliğinde yürütülen "Büyük Basketbol Operasyonu"nda Ergin Ataman ismi ilk sıraya yerleşti. NBA sponsorluğu ve yeni salon hamlesiyle basketbolda da "en büyük olmak" için düğmeye basıldı.







Yarım kalan hikaye tamamlanacak

Panathinaikos ile üst üste başarılar yakalayan ancak yaşanan Valencai faciasından sonra yol ayrımına gelen Ergin Ataman, yarım kalan hikayeyi tamamlamak için Galatasaray'a dönmeye hazırlanıyor.
23 Mayıs'taki seçimli genel kurula tek aday olarak girecek olan Başkan Dursun Özbek, yeni dönem projelerinin merkezine Ergin Ataman'ı koydu. Seçimin hemen ardından Ataman ile resmi sözleşmenin imzalanması ve basketbol şubesinin tamamen tecrübeli hocaya emanet edilmesi bekleniyor.







Ataman koptu geliyor

Atina'daki sözleşme durumuna rağmen Galatasaray'ın sunduğu "sınırsız yetki" ve "NBA vizyonu"nun Ataman'ı ikna ettiği gelen bilgiler arasında. NBA yönetiminin Avrupa basketboluna doğrudan müdahale edeceği "NBA Avrupa" projesinde Türkiye'den seçilen tek kulüp Galatasaray oldu. Cenevre'de yapılan görüşmelerde NBA yetkililerinin, özellikle Galatasaray'ın devasa taraftar gücü ve marka değerinden etkilendiği belirtiliyor.







Rüya takım kurulacak

Galatasaray'ın vizyonu artık sadece Türkiye şampiyonluğu değil. Ergin Ataman liderliğinde kurulacak "Rüya Takım", NBA Avrupa projesinin ilk sezonunda kupayı kaldırmayı hedefliyor. 2016'da EuroCup'ı kazanan Ataman-Galatasaray birlikteliği, bu kez dünyanın en büyük basketbol organizasyonunun Avrupa ayağında tarih yazmak için yola çıkıyor.

Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" dedi.

16.05.2026 10:53:00
İhlas Haber Ajansı
Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'
Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" dedi.

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, açıklamalarda bulundu. İlk yarıda maç oynadıklarının farkında olmadığını gösteren bir futbol sergilediklerini kaydeden Yalçın, "İlk yarı çok kötü bir maç oynadık. Mental durumdan uzak maç oynadığımızın farkında bile değildik ki çok zor geçti ilk yarı. İkinci yarı oyuncuları uyandırmak zorunda kaldık. Üç tane hamleyle başladık. İkinci yarı bizim için daha iyi oldu. Çocuklar çevirmek için mücadele etti. 2-2'lik bir skor. Ama bence güzel maç oldu diyebilirim" diye konuştu.

"Karakter olarak çok böyle şeyleri kaldıracak bir yapıya sahip değilim"

Taraftarın istifa protestosundan utandığını dile getiren Yalçın "Kupada çok ciddi bir hedefimiz vardı. Final oynamak istiyorduk ama bunu beceremedik. Son kalan iki maçta oyuncular tabii taraftar protestosu, tepkiler çocuklar çok genç çocuklar bunu kaldırmaları biraz zor oluyor. Onları son iki maça konsantre etmekte çok zorlandık. Buna biz de dahiliz. Çok ciddi protesto altında taraftar baskısı altında oynamak zorunda kaldık. İstifa cümlelerini duyunca, gerçekten kulübede otururken biraz utandım açıkçası onu söyleyeyim.

Çünkü karakter olarak çok böyle şeyleri kaldıracak bir yapıya sahip değilim. Çok üzüldüm ama oynadığımız oyun maalesef bu tür sonuçlara açık bir oyun. Yani her türlü şey insanın başına gelebiliyor. Hedef olmadığı zaman, hedefi yakalayamadığın zaman özellikle büyük camiada çalışıyorsan sonuçları çok ağır oluyor. Biz de bu sonuçlarla bugün ve geçen hafta yüzleştik. Biz de yüzleştik protestoyla. O yüzden üzgünüz. Beklenmedik bir durum son bölümde.

Konyaspor maçından sonra yaşanan kaos ortamı, protestolar, camianın düşüşü çok sağlıklı gelmedi bana. Benim tarafımdan bakarsak çok da bu kaosun yaşanacağı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sezon başında da zaten koyulmuş çok ciddi hedefler yoktu. Uzun dönemli planlama vardı. Bunları çok net bir şekilde anlatmaya çalıştığım süre boyunca. Ama maalesef işte başarısızlık olduğu zaman, ki başarısızlık kriteri de çok tartışılır.

Yani başarı ve başarısızlık kriteri çok tartışılır. Neye göre başarılı, neye göre başarısız, ne bekleniyordu, ne oldu' Soruların cevapları olmalı bence. Ama dediğim gibi oyun acımasız bir oyun. Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, sezonu Eyüpspor maçıyla kapatacak

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in son haftasında yarın Eyüpspor'u konuk edecek

16.05.2026 10:16:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, sezonu Eyüpspor maçıyla kapatacak
Fenerbahçe, sezonu Eyüpspor maçıyla kapatacak
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in son haftasında yarın Eyüpspor'u konuk edecek.

Trendyol Süper Lig'in 34. ve son hafta maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de evinde Eyüpspor ile karşılaşacak. Sezonu 2. sırada kapatacak olan sarı-lacivertliler, geride kalan 33 maçta 21 galibiyet, 10 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 73 puan topladı. Eflatun-sarılılar ise 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 17 mağlubiyetle 32 puanla averajla 13. sırada yer alıyor.

Ligde 4. randevu



Fenerbahçe ile Eyüpspor, Süper Lig tarihinde 4. kez kozlarını paylaşacak. Kanarya, Süper Lig'de 2. sezonunu yaşayan eflatun-sarılılara karşı 2 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe, 3-0'lık skorla galibiyete ulaştı.

İç sahada kaybetmedi

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de bu sezon evinde 16 maça çıktı. Fenerbahçe, 11 maçta galibiyet elde ederken, 5 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçların tamamında rakip filelere gol atmayı başarırken, bu süreçte 37 kez gol sevinci yaşadı. Kanarya, iç sahada kalesinde ise 16 gol gördü.

Ederson cezalı, 3 futbolcu sakat



Galatasaray ile oynanan derbide kırmızı kart gören Ederson, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan aldığı men cezası nedeniyle kadroda olmayacak. Kasığında fıtık tespit edilen Dorgeles Nene ile hafif sakatlığı bulunan Milan Skriniar ve Talisca son lig maçında forma giyemeyecek.

Eyüpspor'un küme düşme ihtimali var

Ligde son 4 maçta 10 puan toplayarak küme düşme hattından çıkan Eyüpspor'un ligde kalma durumu aynı saatte oynanacak maçların sonuçlarına bağlı olacak. Ligde 16. sırada bulunan 29 puanlı Antalyaspor, sahasında Kocaelispor ile oynayacak, kırmızı-beyazlıların mücadeleden galip ayrılması halinde 31 puanlı Gençlerbirliği, 32'şer puanlı Kasımpaşa ve Eyüpspor'un maçlarındaki skorlara göre sıralama netlik kazanacak. Antalyaspor'un, bu 3 takıma karşı da ikili averajda üstünlüğü bulunuyor. Son hafta maçlarında alınacak skorlara göre ikili, üçlü veya dörtlü averaj durumu da hesaba katılabilir. Eyüpspor, rakiplerine karşı ikili averajda Gençlerbirliği ile eşit, Kasımpaşa'ya karşı üstünlüğü bulunuyor.

Mehmet Türkmen düdük çalacak

Fenerbahçe ile Eyüpspor arasında oynanacak müsabakada hakem Mehmet Türkmen düdük çalacak. Türkmen'in yardımcılıklarını Süleyman Özay ile Samet Çiçek yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Melih Aldemir olacak.

Şampiyon kupasını kaldırdı


 
Sarı-kırmızılı kulüp, Trendyol Süper Lig'de üst üste 4, toplamda 26. şampiyonluk için kutlama organizasyonu düzenledi. Türkiye Futbol Federasyonundan hiçbir yetkilinin katılmadığı törende Galatasaraylı futbolculara şampiyonluk kupasıyla madalyalarını kulüp başkanı Dursun Özbek verdi.

16.05.2026 00:45:00
HABER MERKEZİ/AA
Şampiyon kupasını kaldırdı
Şampiyon kupasını kaldırdı

Trendyol Süper Lig'de üst üste 4, toplamda 26. kez mutlu sona ulaşan Galatasaray, şampiyonluk kupasına kavuştu. Ligde bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden sarı-kırmızılı takım için RAMS Park'ta kutlama organizasyonu düzenlendi.

İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi'nde bir araya gelen Galatasaray teknik ekibi ve futbolcuları, üstü açık otobüsle şampiyonluk turu attı. Galatasaray Lisesi'nden hareket eden otobüsle yola çıkan sarı-kırmızılılar, sonrasında Meşrutiyet Caddesi, Tepebaşı Işıklar, Tarlabaşı Bulvarı, Taksim Tüneli, Cumhuriyet Caddesi, Halaskargazi Caddesi, Mecidiyeköy Meydanı, Esentepe Büyükdere Caddesi, Büyükdere Caddesi Gültepe Kavşağı, 4. Levent'ten geçerek yaklaşık 3 saatlik yolculuğun ardından RAMS Park'a geldi. Galatasaraylı oyunculara yol boyunca çok sayıda taraftar eşlik etti.

"Dört Dörtlük Ş4mpiyon" sloganıyla düzenlenen kutlama için RAMS Park'a sahne kuruldu. Sarı-kırmızı sahnenin etrafında kulübün 25 şampiyonluğunu simgeleyen 5 adet büyük yıldız yer aldı.







Kasa da doldu

Kutlama organizasyonu için Galatasaray Kulübü, 190.5 lira ile bin 905 lira arasında değişen fiyatlarla bilet satışı gerçekleştirdi. Yaz döneminde çimleri yenileyecek kulüp, saha içine ise 19 bin 50 lira karşılığında taraftar aldı. Kulübün satışa çıkardığı tüm biletler tükenirken kutlama tamamen dolu tribünler önünde yapıldı.

Stat kapılarının saat 17.00'de açılmasıyla başlayan kutlamalarda 20.15'e kadar Suat Ateşdağlı, Yalçın Asan ve Doğuş Çabakçor, DJ performansı sergiledi. DJ performanslarının ardından Doğuş Çabakçor eşliğindeki senfoni orkestrası Galatasaray marşları çaldı.

Yaklaşık 55 bin taraftar tribünde

Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamasını yaklaşık 55 bin sarı-kırmızılı futbolsever statta izledi. Kulübün açıklamasına RAMS Park'taki şampiyonluk gecesine RAMS Park'a 54 bin 527 taraftar bilet alarak giriş yaptı.







Dron şovu beğeni topladı

Galatasaray Kulübü, şampiyonluk kutlamasına dron şovuyla devam etti. Gökyüzünde yüzlerde dron ile yapılan gösteri, "Dej4vu" ve "Domin4syon her sene sensin şampiyon" yazılarının gökyüzünde yer almasıyla başladı. Ardından 10 numaralı formasıyla Leroy Sane, Lucas Torreira, kurtarış yapan Uğucan Çakır, Fenerbahçe derbisine attığı golden sonra yaşadığı gol sevinciyle Barış Alper Yılmaz, kırık kolunda demir yumruk olan Victor Osimhen, asker selamı veren Mauro Icardi, futbolculuğunun ardından teknik adamlığında da Galatasaray ile 4 sezon üst üste şampiyonluk yaşayan Okan Buruk'un görselleri gökyüzüne yansıtıldı.
26. şampiyonluğa özel hazırlanan görselin ardından gelecek sezonki hedef belirlendi. Kulüp, üst üste 5, toplamda 27. şampiyonluğu, gökyüzüne "Hedef 27" yazarak belirledi.







Sahne sırası şampiyonluğun mimarlarında

Kutlamalarda podyuma sırasıyla A takım personeli, başkan Dursun Özbek, kulüp ve Sportif AŞ yöneticileri, teknik ekip ile futbolcular podyuma çağrıldı. Başkan Dursun Özbek, taraftarlar tarafından "Büyük başkan" tezahüratlarıyla karşılandı. Taraftarlar, kendilerini selamlayan Özbek'e "Bu taraftar seninle gurur duyuyor" şeklinde tezahürat yaptı.
Teknik direktör Okan Buruk ise sahneye büyük bir coşkuyla davet edildi. Tecrübeli teknik adam, sahneye çıkarken "Gerçekleri tarih yazar, tarihi Galatasaray" marşı çalınırken tribünler marşa coşkuyla eşlik etti. Tribünlere çağrılan Buruk, yumruk şov yaparak "oley" çektirdi. Son olarak futbolcular, podyuma teker teker kendi seçtikleri şarkılar eşliğinde geldi.

Kupa ve madalyaları başkan Dursun Özbek takdim etti

Galatasaraylı futbolcular, şampiyonluk kupası ile madalyalarını kulüp başkanı Dursun Özbek'in elinden aldı. Türkiye Futbol Federasyonundan hiçbir yetkilinin katılmadığı törende şampiyonluk kupasını Özbek, takım kaptanları Mauro Icardi, Abdülkerim Bardakcı ve Kaan Ayhan'a verdi. Futbolcular, kupayı coşkuyla havaya kaldırdı. Bu sırada konfeti, duman ve havai fişek gösterisi yapıldı.







En büyük coşku Icardi'de

Galatasaray'ın Arjantinli Mauro Icardi, sarı-kırmızılı taraftarın en büyük coşkuyla karşıladığı futbolcu oldu. Sözleşmesi sona eren ve takımda kalıp kalmayacağı belli olmayan kaptan Icardi, podruma en son çağrıldı. Kendisiyle özdeşleşen "Aşkın Olayım" şarkısıyla podyuma yürüyen Icardi'ye taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu. Tribünleri selamlayan Icardi, daha sonra takım arkadaşlarının oluşturduğu çemberin ortasında "üçlü" çektirdi. Golcü oyuncu etrafını saran arkadaşlarıyla şampiyonluğu kutladı.







Sacha Boey, sırtında Filistin bayrağı taşıdı

Fransız futbolcu Sacha Boey, İsrail'in soykırımına uğrayan Filistin'e destek verdi. Sağ bek Boey, sahneye sırtında Filistin bayrağı taşıyarak çıktı. Boey'in bu hareketi, taraftardan büyük alkış aldı. Galatasaray taraftarı, "Kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük." şeklinde tezahürat yaptı.







Uğurcan, maziyi andı

Uğurcan, KADR'in "Hakim Bey" şarkısıyla podyuma yürüdü.
Sarı-kırmızılı ekibin milli file bekçisi Uğurcan Çakır, 2021-2022 sezonunda Trabzonspor ile yaşadığı şampiyonluğun kutlamasında takım arkadaşı Dorukhan Toköz ile "Hakim Bey" şarkısını söylemişti.







Barış Alper, horona devam etti

Galatasaray'ın Rizeli futbolcusu Barış Alper Yılmaz, bu sezon da horon oynadı. Geçen sezon sahneye çıkarken horon oynayan Barış Alper, yine kemençe ve tulumu tercih etti. Yıldız futbolcunun horonuna takım arkadaşları da eşlik etti.

Torreira, gözyaşlarını tutamadı

Uruguaylı orta saha oyuncusu Lucas Torreira, duygulu anlar yaşadı. Galatasaray'ın üst üste 4 şampiyonluk yaşamasında büyük katkısı bulunan Torreira, sahneye geçen aylarda kalp rahatsızlığı yaşayan babasıyla geldi. Hayatını kaybeden annesini sık sık anan ve onu çok özlediğini vurgulayan Torreira'nın babasıyla sahneye çıkmadan duygulanarak ağladığı görüldü. Torreira, sahneye "hayatımı yaşamak" anlamına gelen, hayatın keyfini çıkarmayı, dans etmeyi ve neşeyle yaşamayı ifade eden İspanyolca "Vivir Mi Vida" şarkısıyla çıktı.

Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu

Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mücadele eden milli güreşçi Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu oldu

16.05.2026 00:36:00
İhlas Haber Ajansı
Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu
Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu
Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mücadele eden milli güreşçi Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu oldu.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mindere çıkan Kıymet Rümeysa Tezcan, birinci turda Rus rakibi Polina Efimova'yı 7-5 mağlup etti. Çeyrek finalde ise Azerbaycanlı Simura Abdullayeva karşısında 17-6 galip gelerek yarı finale yükseldi.

Yarı finalde İsveçli rakibi Sofia Tuominen Mirkovic'i 6-4 öndeyken tuşla mağlup eden milli sporcu, adını finale yazdırdı. Final müsabakasında U15 Avrupa Şampiyonu Letonyalı rakibi Darja Markova ile karşılaşan Kıymet Rümeysa Tezcan, mücadelede 6-1 öndeyken rakibini tuş ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı

Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mücadele eden milli güreşçi Şirin Askara, bronz madalya kazandı.

16.05.2026 00:10:00 / Güncelleme: 16.05.2026 10:31:02
İhlas Haber Ajansı
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı
Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mücadele eden milli güreşçi Şirin Askara, bronz madalya kazandı.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mindere çıkan Şirin Askara, çeyrek final müsabakasında Alman rakibi Nahla Maylin Eichheimer'i 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.



Yarı finalde Ukraynalı rakibi Valeriia Yatskiv ile karşılaşan milli sporcu, bronz madalya mücadelesine çıkmaya hak kazandı. Bronz madalya maçında Romanyalı rakibi Maria Pavel'i 6-1 mağlup eden Şirin Askara, Avrupa üçüncüsü oldu.

Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı

Trendyol 1. Lig play-off 2. tur rövanş maçı öncesi Bodrum FK kafilesini taşıyan takım otobüsü, Çorum'da stadyuma giriş yaptığı sırada taşlı saldırıya uğradı

15.05.2026 22:43:00
İhlas Haber Ajansı
Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı
Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı
Trendyol 1. Lig play-off 2. tur rövanş maçı öncesi Bodrum FK kafilesini taşıyan takım otobüsü, Çorum'da stadyuma giriş yaptığı sırada taşlı saldırıya uğradı.

Edinilen bilgiye göre, yeşil-beyazlı kafileyi taşıyan otobüs, konakladığı otelden ayrılarak maçın oynanacağı stadyuma hareket etti. Takım otobüsü, stadyuma giriş yaptığı sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin taşlı saldırısına uğradı.

Atılan taşlar nedeniyle otobüsün camları kırıldı. Araçta büyük çapta maddi hasar oluştu. Olay sırasında futbolcular ve teknik heyet kısa süreli panik yaşadı. Saldırıda yaralanan olmadığı öğrenildi. İhbar üzerine bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Saldırının ardından Bodrum FK kafilesi, güvenlik önlemleri altında stadyuma giriş yaptı.

Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı

15.05.2026 22:26:00
Haber Merkezi
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı.

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan ve ilk kadın hakem olarak tarihe geçen Asen Albayrak'ın yönettiği nefes kesen 34. hafta mücadelesinde kazanan çıkmadı.

Rize fırtınası erken başladı



Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Çaykur Rizespor, golcü oyuncusu Ali Sowe'un 18. ve 31. dakikalarda attığı gollerle bir anda 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. İlk yarıda savunmada açıklar veren siyah-beyazlılar, soyunma odasına iki farklı geride girdi.

Kartal Geri Döndü



İkinci yarıya teknik direktör Sergen Yalçın'ın hamleleriyle daha agresif başlayan Beşiktaş, aradığı golü 55. dakikada Jota Silva ile buldu. Farkın bire inmesiyle baskısını artıran siyah-beyazlılar, 62. dakikada sahneye çıkan Vaclav Cerny'nin harika golüyle durumu 2-2'ye getirmeyi başardı.

Uzatmalarda VAR İptali



Mücadelenin 90+2. dakikasında Çaykur Rizespor, Halil İbrahim Dervişoğlu'nun kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ancak pozisyonu ekran başında inceleyen hakem Asen Albayrak, VAR uyarısı sonrası golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti ve maçın skorunu tayin etti.

Sezonun Son Puan Durumu

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş ligi 60 puanla 4. sırada tamamlarken, ev sahibi Çaykur Rizespor sezonu 41 puanla bitirmiş oldu

Onuachu, kulüp tarihine geçmeye yakın

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni konuk edecek Trabzonspor'da 22 gol ile gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan Paul Onuachu, yerini koruması halinde bu başarıyı kulüp tarihinde elde eden 6. oyuncu olacak

15.05.2026 11:57:00
AA
Onuachu, kulüp tarihine geçmeye yakın
Onuachu, kulüp tarihine geçmeye yakın
Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni konuk edecek Trabzonspor'da 22 gol ile gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan Paul Onuachu, yerini koruması halinde bu başarıyı kulüp tarihinde elde eden 6. oyuncu olacak.

Trabzonspor'da kiralık olarak forma giydiği 2023-2024 sezonunda gösterdiği mücadeleyle iz bırakan ve sezon başında bonservisiyle transfer edilen Nijeryalı santrfor, ilk sezonunda ligde 21 maçta 15 gol kaydederken bu sezon 22 golle takımına skor katkısı sağlayan isimlerin başında geldi.

Attığı gollerle bordo-mavili takıma önemli katkı sağlayan oyuncu, son haftalarda ise suskun bir dönem geçiriyor. Ligde son 5 haftada bir maç sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen, bir maçta dinlendirilerek yedek soyundurulan oyuncunun zirvede rakipleriyle arasındaki fark azaldı.

Onuachu'yu 21 golle RAMS Başakşehir'den Eldor Shomurodov, 19 gol ile Fenerbahçe'den Anderson Talisca takip ederken son hafta kıyasıya gol krallığı yarışına da sahne olacak.

Son golü Galatasaray'a



Trabzonspor'un golcüsü, bordo-mavili takımın ligin 28. haftasında sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada attığı ilk golün ardından gol kaydedemedi.

Bordo-mavililer, bu mücadeleden sonra deplasmanda Corendon Alanyaspor ve sahasında RAMS Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Daha sonra TÜMOSAN Konyaspor'a deplasmanda 2-1 kaybeden Karadeniz ekibi, Göztepe ile evinde 1-1 berabere kaldı, geçen hafta da İstanbul'da Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

Onuachu, Corendon Alanyaspor maçında sakatlığı nedeniyle takımda yer almazken daha sonraki 3 karşılaşmada 90 dakika forma giydi, en son Beşiktaş maçında ise son 13 dakika oyuna dahil oldu.

Trabzonspor'un ligdeki 6. gol kralı olabilir



Onuachu, ligde gol krallığı yarışını önde bitirmesi halinde kulüp tarihinde 6. kez gol krallığı başarısı gösterecek.

Bordo-mavili takımda daha önce Necmi Perekli (18), Fatih Tekke (31), Şota Arveladze (25), Burak Yılmaz (33) ve Alexander Sörloth (24) gol krallığı unvanını elde etmişti.

Nijeryalı santrfor, bu başarıyı göstermesi halinde kulüpte Şota Arveladze ve Alexander Sörloth'tan sonra gol krallığını elde eden 3. yabancı futbolcu da olacak.

Gollerin yüzde 36'sına imza attı

Paul Onuachu, Süper Lig'de takımının gollerinin yüzde 36'sına imza attı.

Ligde 33 maçta 61 kez rakip fileleri havalandıran Karadeniz ekibinde Nijeryalı futbolcu, 22 golle en skorer oyuncu olarak gol yükünü çekti.

Karadeniz ekibi,  Onuachu'nun gol attığı 18 karşılaşmada 13 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 43 puanı hanesine yazdırdı.

Trabzonspor, Onuachu'nun gol attığı maçlarda puanların yüzde 66'sını elde etti.

Onuachu'nun golleri

Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başlayan Karadeniz ekibinin galibiyet golünü atan Onuachu, 1-1 berabere biten 4. haftadaki Samsunspor ile 6. haftadaki Gaziantep FK maçlarında da takımı adına ağları havalandıran isim oldu.

Nijeryalı santrfor, 7. haftada 4-3 kazanılan Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük maçında 2, 8. haftadaki 4-0 galip gelinen Zecorner Kayserispor ile 9. haftada 2-1 üstünlük sağlanan Çaykur Rizespor müsabakalarında da birer gol kaydetti.

Ligin 12. haftasında 1-1 biten Corendon Alanyaspor maçında takımının tek golüne imza atan Nijeryalı oyuncu, 13. haftada 4-3 kazanılan RAMS Başakşehir müsabakasında 1, 14. haftada 3-1 üstün gelinen TÜMOSAN Konyaspor karşılaşmasında 2 gol attı.

Cezası ve Afrika Uluslar Kupası nedeniyle 3 maç takımdan ayrı kalan Onuachu, döndükten sonra gollerine kaldığı yerden devam etti.

Bordo-mavili futbolcu, 2-1 galip gelinen 19. haftadaki Kasımpaşa maçı ile 1-1 beraberlikle tamamlanan 20. haftadaki Hesap.com Antalyaspor karşılaşmasında birer, 21. haftada 3-0 kazanılan Samsunspor müsabakasında 2 gol, 22. haftada 3-2 kaybedilen Fenerbahçe maçında da bir gol attı.

Onuachu, Karadeniz ekibinin ligin 23. haftasında deplasmanda 2-1 galip geldiği Gaziantep FK maçı ile 24. haftasında sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 3-1 yendiği karşılaşmada birer kez, 25. haftada Zecorner Kayserispor karşısında sahadan 3-1 üstün ayrıldığı maçta da rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

Ligin 26. haftasında Çaykur Rizespor karşısında alınan 1-0'lık galibiyette takımının golünü kaydeden Nijeryalı oyuncu, 28. haftada takımının 2-1 galip geldiği Galatasaray maçında ilk golü atan isim oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.