logo
23 HAZİRAN 2026

Suriye’ye iftira üzerine iftira atılıyor

25.08.2012 00:00:00
ABD ve İsrail ikilisi Suriye’yi BOP kapsamında şekillendirme görevini Türkiye’ye verdi. AKP hükümeti de bu görev için canla başla çalışıyor.
Siyasilerimizin Suriye yönetimine karşı olan söylem ve icraatları Suriye yönetimi gerçekten zalim olduğu için değil, ABD ve İsrail adına yüklenilen bu işgal misyonu sebebiyledir.
Hedef Suriye yönetimini devirmek, ABD ve İsrail’in istediği kıvama getirmek olunca doğal olarak Türk halkının da bu konuda ikna edilmesi gerekiyor.
Ve özellikle son zamanlarda yaşanan birçok gelişme ve bunların medya ve basın yoluyla veriliş şekilleri bu amaca hizmet ediyor. Ortadoğu ve hatta dünyada bir sorun varsa bunun nedeni Esad olarak gösterilmeye çalışılıyor.
Gaziantep’te yaşanan ve 9 kişinin ölmesine neden olan terör saldırısının suçlusu da Suriye olarak lanse ediliyor. Bundan sonra bu tür suçlamalara devam edilecek. Suriye yönetimi günah keçisi ilan edildi ve edilmeye devam edecek.
Soros destekli basın Gaziantep saldırısında bombayı hazırlayanın Suriyeli olduğunu ön plana çıkartıp duruyor. Ayrıntılar ise haberin sonlarına doğru ifade ediliyor: “şüpheli PKK’nın bomba uzmanlarından…”
Bugün Türkiye vatandaşı olmasına rağmen Kandil’de ikamet eden, Suriye’de, İran’da ve hatta kendi ülkesi Türkiye’de terör eylemlerinde bulunan eli kanlı birçok terörist var.
Peki, biz bunlardan hiç Türkiye kökenli terörist diye ön plana çıkarıyor muyuz? Peki, İran ya da Suriye ön plana çıkarıyor mu? Elbette ki hayır…
ABD’nin dünyaya uyguladığı taktiği, siyasilerimiz ve onların şakşakçılığını yapan basın-medya Türk milletine karşı uyguluyor.
ABD, soğuk harp döneminde yıllarca bütün teröristleri ya da terörizme destek verenleri hep Rus olarak tanıttı. Sovyetlerin inkırazından sonra hedef değişince Rus teröristler yerini bir anda İslamcı teröristlere bıraktı. 11 Eylül’den sonra ABD, terörist gruplardan ziyade terörist devletler kavramını ön plana çıkardı ve bütün İslam ülkelerini terörist ilan ederek BOP kapsamında bunlara şekil verilmesi, buralara demokrasi getirilmesi kararını aldı.
ABD bütün bu terörist suçlamalarını, gerçekleştirdiği işgal ve haksızlıkları örtbas etmek için, suçsuzun suçlu olduğu konusunda dünya kamuoyunu ikna etmek için yaptı.
ABD bütün bu kara propagandaları kendi çıkarları için yaptı, Türkiye’nin taşeron siyasileri ise yaptıklarını kendi milleti için değil, ABD ve İsrail’in çıkarları için yapıyor.
Barzani ve PKK Suriye’nin kuzeyini işgal ediyor, bunu Esad planladı diyorlar. İşgal edilen, zarar gören Esad, suçlu yine Esad, bunu anlamak mümkün değil.
Nasrettin Hoca’nın hikayesi gibi… Evine hırsız giren Hoca, suçlanan yine Hoca… Hoca lafı yapıştırıyor, “hırsızın hiç mi suçu yok?” diye…
ABD, İsrail, AB ülkeleri, Türkiye ve İran hariç tüm Arap ülkeleri Suriye’nin bölünüp kuzeyinde Batı Kürdistan kurulsun diye yapmadıkları kalmıyor, suçlanan Esad oluyor.
Batılı ülkeler ve yandaşları Suriye’de insanları, masumları katledip parçalamaktan geri durmayan teröristlerin eline en ağır silahları veriyor, ülkeyi iç savaşa sürüklüyor, suçlanan milletini korumaya çalışan Esad oluyor.
İşin tuhaf tarafı da Gaziantep’teki patlamanın her yönüyle PKK’ya ait olduğu bilinmesine rağmen, bütün istihbarat çalışmaları bunu göstermesine rağmen, sırf AKP’nin Suriye politikasına hizmet etsin, Türk milleti AKP’ye destek versin diye tribünlere yönelik olarak suçlanan yine Esad oluyor.
Sanki Esad’ın Suriye’ye yönelik yürütülen gizli işgal faaliyetlerine karşı mücadele etmekten zamanı kalıyormuş gibi bir de böyle kirli tezgahlar kurmaya zaman bulacak; hiç aklınız alıyor mu?
İftiranın da bu kadarına pes doğrusu…
 
Murat Çabas / diğer yazıları
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.