logo
27 OCAK 2026

Tayyip'in öncelikleri

10.08.2002 00:00:00
Fazla değil, daha 5 6 ay öncesine kadar Tayyip Erdoğan'ın eski kasetlerini bir bir yayınlayan televizyon kanalları şimdilerde Tayyip Erdoğan'ın yapacaklarını anlattığı AKP bülteni kanallar haline geldi. Tayyip Erdoğan'ın reklamını yapabilmek için adeta sıraya giren "sabıkalı medya" nın bu AKP propagandistliği aynı zamanda 4 Kasım sabahı AKP kanadında yaşanacak olan hüsranın habercisi niteliğinde. Çünkü bu "sabıkalı medya" seçim öncesi hangi partiyi reklamını yapmak suretiyle şişirse, o seçimde o parti hüsrana uğruyor. Bugüne kadar malum medyanın propanganda faaliyetlerini yürüttüğü hiçbir parti umduğunu bulamadı. Bu noktada, halkımızın o medyaya ve işbirlikçilerine yaklaşımındaki önyargı ve güvensizlik; medyada satılmaya çalışılan proje ve kişileri tersinden okumak şeklinde tezahür ediyor. "Sabıkalı medyanın" ısrarla sunduğu ve reklamını yaptığı partiler ve kişiler halkımızdan itibar görmezken, medyanın özellikle görmezden geldiği parti ve kişilere özel bir teveccüh gösteriliyor. Bu da, Türk halkının firasetinin zirve noktada olduğunun en iyi göstergesi olsa gerek.

Tayyip Erdoğan önceki gün yine malum medya kanallarında boy gösterdi. Önce Fatih Altaylı'nın iltifatlarıyla müşerref olan Erdoğan birkaç saat sonra Ali Kırca'nın iltifatlarına teşekkür etmek zorunda kalmıştı. İşin iltifat kısmının hesabını halk keseceği için orası bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bu programlarda dile getirdiği öncelikleri.

Tayyip'in öncelikleriyle, ANAP, DYP, DSP, YTP, DTP, MHP, CHP, SP, Derviş ve diğerlerinin öncelikleri arasında ilke bazında hiçbir farklılık yok. Bütün bunlar gibi Tayyip'in de ilk hedefi Avrupa Birliği'ne hangi şartlarda olursa olsun girebilmek. Ayrıca IMF ve Dünya Bankası'nın Derviş yoluyla uygulattığı sömürü politikaları noktasında da Erdoğan'ın bir itirazı yok. Bugünlerde gündeme gelen Derviş Tayyip ittifakı da bu bağlamda değerlendirilmeli. Erdoğan, bir teknokrata ihtiyaç olduğu takdirde Derviş'in düşünülebileceğini söyleyerek, kendine ve partisine olan güvensizliğini bir anlamda itiraf ediyor. "İhtiyaç olduğu takdirde" sözleri ancak şu şekilde tefsir edilebilir: "Belki benim kadrolarım yeterli olmayabilir veya ABD'den bir emir gelebilir. O zaman Derviş'i kabul edebiliriz."

Tayyip'e oy verenler

Apo'nun idamına karşıymış!

Ali Kırca ile sohbetinde Apo konusuna da değinen Tayyip Erdoğan, AKP seçmeninin Apo'nun idamına karşı olduğunu ve bu yüzden idam cezasının kaldırılmasını istediğini öne sürerek büyük bir iddiada bulunuyor. AKP'ye oy verecek seçmen sayısını bilmiyorum ama bu seçmenlerin Türk olduğunu çok iyi biliyorum. Nasıl olur da Türk seçmeni Apo'nun idamına karşı olur? Bunu söyleme cesaretini nereden ve nasıl buluyorsunuz? Erdoğan'ın seçmen tanımlaması bu kadarla da kalmıyor. Erdoğan, seçmeninin yüzde 60'ının Avrupa Birliği'ne karşı olmadığını söylüyor. Doğru olma ihtimali bulunmayan bir iddia, çünkü Türkiye'nin ezici çoğunluğu AB'ye açık açık karşı olduğunu dile getiriyor. Hadi bunları bir tarafa bırakalım, söylediklerinizi doğru varsayalım. Peki o zaman AB'yi istemeyen yüzde 40'lık seçmeninize ne diyeceksiniz? Tayyip Erdoğan siyaset sosyolojisinden zerre kadar anlamış olsaydı; ilk ve tek amacı Avrupa Birliği'ne koşulsuz girmek olan kendisi ve partisine AB karşıtı olan Türk seçmeninin oy vermeyeceğini anlardı. Ama siyaset sosyolojisini bilmediği ve Türk seçmenini tanımadığı için anlayamıyor.

Son olarak, başörtüsü, imamhatip, Kur'an Kursları konularının hiçbir zaman öncelikleri arasında yer almayacağını söyleyen Tayyip Erdoğan geçmişten bugüne hiç bir zaman dile getirilmeyen bir gerçeği itiraf etmiş oldu: "Bugüne kadar dini ve milli meseleler hiçbir zaman sizlerin öncelikleri arasında yeralmadı. Sizler bugüne kadar bu meseleleri sadece istismar ettiniz o kadar."
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Alperen Polat / diğer yazıları
Beşiktaş dikiş tutturamıyor
Öne geçtiği maşta Eyüpspor ile 2-2 berabere kaldı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel:
"(İBB'ye bağlı) Kreşteki görüntülerde hiçbir olumsuzluk yok"
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davası yarın Silivri'de başlıyor
450 yıla kadar hapsi istenen Aktaş adli kontrolle tahliye edilmişti
BTP'liler Prof. Dr. Baş'ın kabrini ziyaret etti
Viyana'daki MEM Kongresi öncesi anlamlı ziyaret
Emekliler hayatta kalma mücadelesi veriyor
Türkiye'de emekli aç
Altın yükselmeye devam edecek mi?
Altın fiyatını etkileyen nedenler...
Çin ordusunda büyük ihanet
En kıdemli generalin, nükleer sırları ABD'ye verdiği iddiası
YPG'den ateşkese rağmen saldırı
Ordu mevzilerini kamikaze dronlarla hedef aldı
İsrail rahat durmuyor
Lübnan'ın güneyine yeni hava saldırıları düzenledi
Fenerbahçe-Göztepe: 1-1
Fenerbahçe'den zirve yarışında kritik puan kaybı
Beşiktaş dikiş tutturamıyor
Öne geçtiği maşta Eyüpspor ile 2-2 berabere kaldı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel:
"(İBB'ye bağlı) Kreşteki görüntülerde hiçbir olumsuzluk yok"
Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü davası yarın Silivri'de başlıyor
450 yıla kadar hapsi istenen Aktaş adli kontrolle tahliye edilmişti
BTP'liler Prof. Dr. Baş'ın kabrini ziyaret etti
Viyana'daki MEM Kongresi öncesi anlamlı ziyaret
Emekliler hayatta kalma mücadelesi veriyor
Türkiye'de emekli aç
Altın yükselmeye devam edecek mi?
Altın fiyatını etkileyen nedenler...
Çin ordusunda büyük ihanet
En kıdemli generalin, nükleer sırları ABD'ye verdiği iddiası
YPG'den ateşkese rağmen saldırı
Ordu mevzilerini kamikaze dronlarla hedef aldı
İsrail rahat durmuyor
Lübnan'ın güneyine yeni hava saldırıları düzenledi
Fenerbahçe-Göztepe: 1-1
Fenerbahçe'den zirve yarışında kritik puan kaybı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.