Orkun Kökçü için çok kritik süreç
Beşiktaş'ta Orkun Kökçü için "Yürüyor işte, oynasın" diyenlerin bilmediği normal ayakkabı ile krampon giymek arasındaki fark... Eğer kaptan tam iyileşmeden dönerse, belki de aylarca sahalardan uzak kalacak
04.11.2026 10:30:00
Haber Merkezi
Beşiktaş kaptanı Orkun Kökçü'nün sakatlığı camianın ana gündem maddesi olmaya devam ediyor. Herkes birbirine "Ne zaman dönecek?" diye sorarken, asıl korku; "Bir an önce sahalara döndürelim" baskısının yaratacağı erken dönüş riskinin faturasının çok ağır olabileceği yönünde.

Celtic maçında forma giyemeyecek olan, Gençlerbirliği maçında ise kadroda olma ihtimali bulunan Orkun'un topuğundaki rahatsızlık tamamen ortadan kalkmadan sert antrenman programına ve saha çalışmalarına dahil edilmeyeceği belirtildi.

Kamuoyunda dolaşan "Orkun'u gördük, yürüyordu" yönündeki izlenimlerin yanıltıcı olduğu; normal ayakkabı giymek ile krampon giymek arasında tabana binen yük bakımından ciddi farklar bulunduğu kaydedildi.

Orkun Kökçü'nün yaşadığı tipteki ayak tabanı sakatlıklarında en büyük tehlike, erken dönüş riski olarak dikkat çekiyor.

Verilen 2-3 haftalık sürenin sonunda doku tam olarak iyileşmeden oyuncunun sahaya sürülmesi durumunda, tabandaki yoğun yük binişi nedeniyle sakatlığın nüksetme ihtimali bulunuyor. Böyle bir senaryoda ise tedavi ve sahalardan uzak kalma süresinin ayları bulabileceği uyarısı yapılıyor.

Yıldız futbolcunun sahalara döndükten sonraki ilk 1-2 haftalık periyotta fiziksel olarak daha ekonomik oynamak zorunda kalabileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Muhammed Salah’ın kalbi kırıldı
Mısırlılar ne yapıp edip Mohamed Salah’ın kalbini kırdı
04.11.2026 10:24:00
Haber Merkezi
Mısırlılar ne yapıp edip Mohamed Salah'ın kalbini kırdı... Onarmaya çabalıyorlar. Öyle ki, Futbol Federasyonu Başkanı Hany Abo Rida, yıldız futbolcunun milli takımı bırakmaması için Trabzon'a kadar geldi.

Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hany Abo Rida'nın, Türkiye ziyareti sırasında Trabzonspor'un yıldızı Mohamed Salah ile gerçekleştirdiği özel görüşmenin detayları gün yüzüne çıktı.

Mısırlı gazeteci Ahmed Şobir'in aktardığı bilgilere göre Abo Rida, Trabzonspor'un Gaziantep FK'yı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı tribünden takip etti. Maçın ardından ise Salah ve birçok kulüp yetkilisinin katıldığı samimi bir akşam yemeğinde bir araya geldi.

Zirvenin en önemli gündem maddesi, Salah'ın milli takımdaki geleceği oldu. Abo Rida'nın, yıldız futbolcuya Mısır halkının kendisine olan sevgisini ve milli takımdaki liderliğine devam etmesi yönündeki güçlü arzuyu bizzat ilettiği ifade edildi.

Mohamed Salah'ın Mısır futbol tarihi için eşsiz bir değer taşıdığının altını çizen Ahmed Şobir, yıldız oyuncunun milli takımla olan bağlarının büyük bir hassasiyetle korunması gerektiğini şu sözlerle vurguladı:

"Eğer Salah biraz kırgın, üzülmüş veya rahatsız hissediyorsa bile, oturup konuşmamıza, kalplerimizi açmamıza ve sorunun ne olduğunu anlamamıza engel hiçbir şey yok. Çünkü biz her 50 yılda bir Mohamed Salah gibi bir oyuncu yetiştiremeyiz!"

Şobir, Milli Takım Direktörü İbrahim Hasan'ın daha önce Salah'ın profesyonel zihniyetini ve teknik ekibin ona duyduğu derin saygıyı öven açıklamalarının, bu görüşme öncesinde çok olumlu bir zemin hazırladığını da sözlerine ekledi.
Reis de Fatih Tekke'nin yolunda
Trabzonspor'da Richarlison adı Fatih Tekke'den sonra Thomas Reis'in de önüne geldi... Ancak Alman teknik adam da halefi gibi birden fazla nedenden ötürü Brezilyalı golcünün üzerini çizdi
03.11.2026 13:50:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'da hiç de gerek yokken Richarlison gündemi oluştu... Çünkü menajeri, Sambacı santrfora Tottenham'da kazandığı paranın ancak Süper Lig'den bir takım tarafından verileceğine inanıyor.

Sezon başında da Richarlison gündeme geldiğinde Fatih Tekke adeta "kellesini" ortaya koyarak bu transferi engellemişti. Her ne kadar sosyal medyadaki ortakları üzerinden Richarlison'un menajeri Trabzonspor üzerine baskı yapmaya çalışsa da Thomas Reis de Tekke gibi kesinlikle Sambacıyı istemiyor.

Reis, ön alanda yüksek yoğunluklu pres, disiplinli koşu mesafeleri ve taktiksel sadakat istiyor. Richarlison yetenekli bir santrfor olsa da bireysel hareket etmeyi seven bir yapıda.

Bu yüzden Alman teknik adam, sisteminde tek bir oyuncunun savunma ya da pres zincirini kırıp taktik planı çökertmesine izin vermeyeceğini Başkan Ertuğrul Doğan'a iletti. Brezilyalı oyuncunun son dönemdeki sakatlık geçmişi ve form istikrarsızlığı da Reis'in bir başka veto nedeni.

Reis ayrıca önüne getirilen Richarlison'la ilgili kadro planlamasının menajer oyunlarıyla değil, saha içi ihtiyaçlarla şekillenmesi gerektiğini Başkan Doğan'a anlattı.

Italiano Olaitan'ın ipini her an çekebilir
Beşiktaş taraftarları çok seviyor ancak Junior Olaitan, teknik direktör Vincenzo Italiano'nun üzerinde durduğu dinamik 8 numara profilinin çok dışına çıkmaya başladı
03.11.2026 13:40:00
Haber Merkezi
Gazetemiz birkaç gündür bu konunun üzerinde duruyor... Beşiktaş'ın Ocak ayında orta sahaya yapılması düşünülen Joe Willock ile Nicolas Raskin transferlerinin Junior Olaitan'ı nasıl yedek kulübesine sürüklediğini işliyor.

Ancak önceki akşam 2-2 biten Kasımpaşa maçı gösterdi ki, teknik direktör Vincenzo Italiano'nun aklındaki 8 numara Olaitan değil.
Öyle ki, Italiano Olaitan'dan 6'ya yakın bir 8 oynamasını istiyor; ancak Beninli oyuncu bunun tam aksine 10'a yakın bir 8 gibi oynuyor. Raskin ve Willock'un tam aksine.

Italiano'nun, Olaitan'ı çıkarıp Oh'u oyuna almasını "Olaitan'ı çıkardım. Zaten bütün maç boyunca ikinci forvet gibi oynadı" diyerek açıklaması, adeta Beninli oyuncuya tepkisini de bir şekilde ortaya koydu.

Olaitan 63 dakikada sadece 36 dokunuş yaptı ve oyunun merkezinde kayboldu. Daha da çarpıcı olanı; savunma katkısı yani müdahale, blok, uzaklaştırma, pas arası ve kazanılan top istatistiklerinin tamamının sıfır (0) olmasıydı. Modern futbolda Italiano gibi dinamik, alan presine ve 8 numaradan iki yönlü katkıya dayalı bir sistem oynatan hocalar için bu kabul edilemez bir lüks.

Maçı 0 şut, 0 kilit pas ve 0.04 xA ile kapatması da bir başka sıkıntı oldu. 22/27 (%81) pas yüzdesi fena durmasa da, 7 pası ön alanda atabilmiş olması oldukça az.

3 kez top kaptırması ve 6 ikili mücadelenin sadece 2'sini kazanabilmesi, fiziksel ve taktiksel olarak 8 numara disiplininden ne kadar uzaklaştığını açıkça kanıtlıyor.

Hakan Safi Fenerbahçe için başkanlık ateşini yaktı
Fenerbahçe cayır cayır yanarken ateşin üzerine benzin döken değil, toprak atan başkan adayı olarak açıklamalar yapan Hakan Safi'nin sözlerinin alt metnini gazetemiz editörleri okudu
03.11.2026 13:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe yanıyor... Hem de cayır cayır. Şampiyonluk parolasıyla girilen sezonda daha Kasım ayı gelmeden lider Galatasaray'la puan farkı 9 oldu. Tam da bu ortamda, sezon başında seçimi Aziz Yıldırım'a kaybeden Hakan Safi'nin Kasımpaşa-Beşiktaş maçından sonra açıklamalar yapması dikkatlerden kaçmadı.

Her ne kadar konuşması Aziz Yıldırım'a ve yönetime destek gibi görünse de alt metinlerde çok şey anlattı:
-Yıldırım'ı hedef almak yerine meşruiyetini övdü. Rakibinin tabanının ve muhafazakâr kongre üyelerinin oyuna talip olduğunu net şekilde ortaya koydu.

-Yıldırım'a saldırmayarak rakibinin seçmenini küstürmek istemedi. Aksine "Aziz Başkan'ın mirasına sahip çıkan saygılı aday" imajı çizmeye çalıştı.

-Kamuoyuna ve kongre üyelerine "koltuk zaten sene sonu boşalıyor. O koltuğun bir sonraki sahibi de burada hazır bekliyor." mesajını vermeye çalıştı.

-"Sene sonuna saklayın" derken, muhalefetin erken harekete geçip kendisinin önünü kesmesini engellemeyi ve adaylık yarışını kendi planına çekmeyi amaçladı.

-Kaos anlarında fırsatçılık yapıp yıpratan ihtiraslı bir muhalif değil; kriz anında serinkanlı kalan, kulübün âli menfaatlerini kendi siyasi çıkarlarının önünde tutan "kurtarıcı lider" profilini inşa etmeye çalıştı. Bu hamlenin kararsız kongre üyelerinin gözünde puan toplayacağına inanıyor olmalı.

-Safi, sezon sonunda "Ben üzerime düşeni yaptım, camiayı kenetlemeye çalıştım ama yönetim bu ortamı sağlayamadı" deme hakkını kendince cebine koydu. Aynı zamanda mevcut yönetime "Sizi şu an koruyorum, sene sonunda görevi devrederken de bana köstek olmayın" mesajı da verdi.
Beşiktaş'ın 'kasım travması' tetiklendi
Beşiktaş son iki sezonda Süper Lig'e daha kasım ayında veda ediyor... Bu ay içinde 3 lig maçına çıkacak siyah-beyazlılar, aralarında Galatasaray derbisi dahil bu 3 maçtan birisinde bile takılırsa eyvah eyvah!
03.11.2026 13:02:00
Haber Merkezi
Vincenzo Italiano'nun kazanılan Kasımpaşa maçını kendi elleriyle vermesinden sonra Beşiktaş için kasım ayı hayati bir öneme büründü. Siyah-beyazlılar, üst üste 3. sezonda da kasım ayında lige havlu atmamak için özellikle ligde oynanacak Gençlerbirliği, Konyaspor (D) ve Galatasaray derbilerinden 9 puan almak zorunda.

Bu dönemde Galatasaray'ın derbiye Amed ve Samsunspor'la sahasında oynayacağını, puan kaybetmeden geleceğinin düşünüldüğü ortamda Beşiktaş için galibiyet kaçınılmaz.

Çünkü şu anda puan farkı 6. Eğer Galatasaray derbiyi İnönü'de kazanırsa ki facia olur, puan farkı 9'a çıkar. Bu da camiada Fenerbahçe'nin üzerine yapışan "umutsuzluğun" yapışmasına neden olur.

Siyah-beyazlılar bu süreçte ayrıca çarşamba günü Celtic'le İskoçya'da oynanacak UEFA Avrupa Ligi'nde 3 maç üst üste kaybeden rakibini yenip tamamen dışarı atabilir.

Belki de bu ayın en sinir bozucu maçı Batum'da oynanacak. UEFA'nın Gürcistan'a aldığı ancak seyircili oynanacak maç, siyasi gerilim yüzünden tam da Galatasaray derbisinden 3 gün önce Beşiktaş'ın sinirlerini zıplatacak bir Avrupa mücadelesine dönüşebilir.

Greenwood'un gerçek sorunu eskiye dayanıyor
Mason Greenwood iddia edilenlerin aksine mutsuz, isteksiz ya da küskün değil; "buz adam" olmak İngiliz oyuncunun temel mizacı. Antrenmana ilk gelen, çalışmasını yapıp doğrudan evine dönen bir karakter...
03.11.2026 12:46:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin 39 milyon Euro bağladığı Mason Greenwood'un Göztepe maçına "başı ağrıdığı" için çıkmaması herkese dert oldu. "Acaba hasta mıydı" diyenlerden, "serumla oynayamaz mıydı" diyenlere kadar geniş bir yelpazede sorular var.

Sadece bu kadar da değil; hemen hemen hiç gülmeyen yüzü, içine kapanık halleri ve depresif görüntüsü yüzünden "Bu çocuğun bir derdi mi var?" soruları da gündemde.

Manchester United altyapısından A takıma kadar yükseldiği dönemde altyapı koçları onu her zaman "konuşmaktan ziyade topla konuşan", soyunma odasında en az sesi çıkan oyunculardan biri olarak tanımladı.

İngiliz medyasında da soğukkanlı yapısı, gol sevinçlerinde bile nadiren aşırı coşkulu olması ve mizaç olarak soğuk görünmesi nedeniyle kendisine "buz adam" deniyordu.

İspanya'ya gittiğinde hem dil bariyeri hem de yaşadığı zorlu süreç nedeniyle daha da içine kapandı.

Getafe'deki kulüp çalışanları ve takım arkadaşları, antrenmana ilk gelenlerden biri olduğunu, çalışmasını yapıp doğrudan evine döndüğünü aktarıyordu.

Marsilya dönemi ve genel kariyerine bakıldığında da mizaç hiç değişmedi. Dışarıdan "mutsuz, isteksiz veya küskün" gibi algılanabilecek bu ifade, aslında onun bireysel karakter modeli ve doğal ruh hali.
Ali Koç başkanlığa aday olacak mı?
Fenerbahçe Eski Başkanı Ali Koç'tan umudu kesenler Aziz Yıldırım'a sarılmıştı
03.11.2026 10:13:00 / Güncelleme: 03.11.2026 11:46:19
Haber Merkezi
Fenerbahçe Eski Başkanı Ali Koç'tan umudu kesenler Aziz Yıldırım'a sarılmıştı… Şimdi de Yıldırım'dan umudu kesenler Ali Koç'a sarıldı. Ancak Koç'un şu an için erken ya da zamanında yapılacak herhangi bir seçimde aday olma niyeti yok.
Fenerbahçe'de kongre ateşi erken yandı... Galatasaray ve Göztepe hezimetlerinin ardından Hakan Safi'nin hiç vakit kaybetmeden Kasımpaşa-Beşiktaş maçına gitmesi ve aynı hızla açıklamalar yapması, Başkan Aziz Yıldırım'a "Mayıs ayından öncesine de hazırız" mesajı gibiydi.
Hakan Safi o gece seçim ateşini her ne kadar yaksa da karşısına güçlü bir aday çıkarsa şansı azalabilir. Camia şimdiden son seçime girmekten vazgeçen Mehmet Ali Aydınlar'ı ve olası bir af durumunda aday olması için Nihat Özdemir'i sıkıştırıyor.
Ancak camiada konuşulanlara göre kapısına en çok gidilen isim eski başkan Ali Koç... Sadece kendisine yakın olanlar değil, daha önce karşı çıkanlar bile "Hata etmişiz" diyecek kıvama gelmiş durumda.
Ancak Ali Koç ne "Size iyi oldu" diyor ne de "Gelip Fenerbahçe'yi kurtaracağım" modunda. Şu dönemde asıl konsantrasyonu iş hayatında.
Bu yüzden kendisine "En kötü dönemde 12 bin oy aldın. Şu anda aday olsan %70'le seçimi kazanırsın" diyenlere pek de kulak asmıyor.
Yarın ne olur bilinmez ancak Ali Koç'un Mayıs ayında ya da olası daha erken bir kongrede aday olma ihtimali %20-25 seviyesinde seyrediyor.
Fenerbahçe'nin Göztepe 11'ine Aziz Yıldırım müdahalesi
Dirk Kuyt, Göztepe maçının 11'ine Vedat Muriqi ve İsmail Yüksek'le başlamak istiyordu... Ancak maçtan 2-2.5 saat önce tesislere gelen Aziz Yıldırım, Guendouzi ve Lukaku'yu 11'e yazdı. İşte iddialar...
02.11.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe Göztepe'ye 2-1 yenildi... Lider Galatasaray ile fark 9'a yükseldi. Ligin bitmesine daha çok var, ancak daha 10 hafta tamamlandı. Slavia beraberliği, Galatasaray hezimeti ve sonunda gelen Göztepe yenilgileri sonrasında Fenerbahçe'de yukarıdan hiç ses yok.

Takım hocasız; nöbetçi Dirk Kuyt geçici (kalıcı da olabilirdi) olarak takımın başında. Çünkü takımın başına getirilmesi düşünülen hiçbir teknik adam, milli aradan önce takımı teslim almak istemiyor.

Önceki gün ise çok ilginç bir süreç yaşandığı iddiası kulislerde konuşuluyor. Bu iddiaya göre Başkan Aziz Yıldırım, Göztepe maçtan yaklaşık 2-2.5 saat önce Samandıra'ya geldi. Takım stada gitmeden önce motivasyon konuşması yaptı. Ancak motivasyon konuşmasının dozu kaçtı; "Bu maçı kazanamazsanız..." mevalinde gözdağı şeklinde bir konuşmaya döndü.

İddialara göre Kuyt'ın 11'ini de değiştirdi:
* Orta sahada Kuyt, İsmail'i düşünüyordu; Yıldırım, Guendouzi'yi 11'e koydu.
* Lukaku'nun yerinde de Vedat Muriqi yazılıydı; Yıldırım, Lukaku'da karar kıldı.
* Hatta iddiaya göre Yıldırım, "Lukaku'yu 90 dakika oynat" diye Kuyt'a emir bile verdi.

Maç içinde Kuyt'ın tamamen paralize olmasının ve 83. dakikaya kadar sadece Semedo-Mert değişikliği yapmasının arkasında da Başkan Yıldırım'ın 11'i değiştirmesi yattığı iddia ediliyor.

Ayrıca Yıldırım'ın bu çıkışı sonrasında Greenwood'un ortamı protesto ederek 11'de ve maç kadrosunda yer almak istemediği de dedikodular arasında.

Fenerbahçe fırtınadan Galatasaray sayesinde kurtuldu
Göztepe yenilgisi sonrasında Fenerbahçe'nin dün yapılan olağanüstü yönetim kurulu toplantısında yüksek tansiyonu düşüren Galatasaray Asbaşkanı Metin Öztürk oldu.
02.11.2026 12:13:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe yönetimi dün toplandı... Galatasaray ve Göztepe faciaları sonrasında Aziz Yıldırım'ı tanımayan bazı kişiler "istifa" gündemi yarattı.

Ancak toplantının hiçbir dakikasında istifa gündemi oluşmadı. Ana gündem maddesi, milli araya kadar beklenmemesi, mümkünse Liverpool maçına, olmazsa Çorum maçına yeni bir teknik direktörle çıkılması oldu.

Başkan Aziz Yıldırım, teklifi kabul eden ya da etmeye yakın olan teknik adamlardan birisinin ne yapıp edip ikna etmesini ve takımın başına getirmesini Cihan Kamer'den istedi.

Toplantıda Kamer ve Oğuz Çetin'in Cumartesi günü gündeme getirdiği teknik direktörler hakkında Başkan Aziz Yıldırım diğer yöneticileri bilgilendirdi.

Toplantıda ayrıca Başkan Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu ve Greenwood başta olmak üzere çok şey bekledikleri oyuncularla ne yapmaları gerektiğini sorguladı.

Resmî bir kadro dışı gündemi olmadı, ancak Başkan Yıldırım "bazı canları yakmakla" ilgili bazı kararlar alma aşamasında olduğunu söyledi.

Toplantının belki de en dikkat çeken anları, Galatasaray Asbaşkanı Metin Öztürk'ün ve sonrasında Abdullah Kavukçu'nun istifalarının masaya gelmesi oldu. Başkan Yıldırım'ın, "İyi ki Galatasaray var" sözleri toplantının adeta stresini aldı.

Bazı yöneticiler de Galatasaray'da bu kavga gürültü ortamı olmasa panikle bir teknik direktör kararı almak zorunda kalabileceklerini ancak istifaların kendilerine alan sağladığını itiraf etti.