logo
14 HAZİRAN 2026

Türk güreşinin gurur günü

18.09.2005 00:00:00


Türk güreşi yeni bir tesise kavuştu. Türk Güreş Vakfı tarafından yaptırılan Olympıc Park Hotel ve Spor Kompleksi, Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) Başkanı Raphael Martinetti'nin katılımıyla hizmete açıldı.

Ankara İncek'te yapılan spor kompleksinin açılış törenine, Uluslararası Güreş Federasyonu Başkanı Martinetti'nin yanısıra, Spordan Sorumlu Devlet eski Bakanları İsmet Sezgin, Yücel Seçkiner ve Fikret Ünlü, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, Güreş Federasyonu Başkanı Recai Ustaoğlu, güreş camiasının eski ve yeni şampiyonlarıyla, yönetici ve antrenörler katıldı.

Açılış konuşmasında güreş camiası için çok önemli bir günün yaşandığına dikkat çeken Türk Güreş Vakfı Başkanı Ahmet Ayık, FILA Başkanı Martinetti'nin bu tören için Türkiye'ye gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 22 Eylül'de yapılacak Dünya Şampiyonası hazırlıkları ve yoğun çalışma temposunu bırakıp bugün aramızda olan dünya güreşinin başkanı Martinetti'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vakıf olarak Türk Güreşi için 5 ayrı projelerinin bulunduğunu belirten Ayık, şunları söyledi: "Bu 5 projemizin en başında bu spor kompleksi vardı. Bunu gerçekleştirdik ve çok mutluyuz. Bugüne ulaşmamızı sağlayan ve katkıdabulunan herkese minnettarız. Bir diğer önemli projemiz de anıt mezar yapımı. Bu kompleksin tamamlanmasıyla birlikte güreşçilerimizi otel köşelerinden kurtarmış olduk. Sporcularımızın kendine ait bir tesise sahip olması çok önemliydi. Güreş Federasyonumuza önemli bir tesis armağan ediyoruz ve şampiyonlarımızdan daha çok madalya bekliyoruz. Dostumuz Martinetti ayrıca, 2006 yılında Uluslararası hakem ve antrenör seminerini bu tesislerde yapmaya söz verdi." FILA BAŞKANI MARTINETTI'DEN ÖVGÜ"Türkiye'nin böyle bir tesisle dünya güreşçilerine muhteşem bir dünya merkezi sunduğuna inanıyorum" ifadesini kullanan FILA Başkanı  Martinetti de şöyle konuştu: "Türkiye FILA'nın evlatlığıdır. FILA'ya üye 160 ülkeden hiçbiri dünya güreş camiasına Türkiye kadar şampiyonlar, yöneticiler, hakemler, gazeteciler ve böyle bir camia sunmamıştır. Bu muhteşem tesisin yapımında emeği olan herkesi kutlarım. Bu tesisten dolayı, güreş camiasının Ahmet Ayık'a borçlu olduğunu düşünüyorum. Sizlerin sayesinde, Türk güreşçilerden dünya güreş tarihine adını altın harflerle yazdıranların sayısının artarak devam edeceğini, yeni şampiyonların büyük başarılara imza atacağı düşüncesindeyim. Güreşe olan bu ilgi sürdüğü taktirde, 2008 Olimpiyatlarındaki madalya sayınızdaha fazla olacaktır."

Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan

Charlotte FC ile yollarını ayıran Fildişi Sahilli dünya yıldızı Wilfried Zaha menajeri tarafından İstanbul devlerine önerildi... ancak beklenen yanıtı alamadı. Transfer piyasasını altüst eden bu gelişme sonrası tecrübeli kanat oyuncusuna Süper Lig’den resmi teklif yapan tek kulüp Amedspor oldu. Teknik direktör Besnik Hasi’nin de onay verdiği bu sansasyonel hamle için yeşil-kırmızılı yönetimin ısrarcı olduğu ve yıldız oyuncunun kabul etmesi halinde 1+1 yıllık resmi sözleşmeye imza atacağı öğrenildi

13.06.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan
Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan
Charlotte FC ile olan sözleşmesinin sonuna gelen ve boşa düen Fildişi Sahilli yıldız Wilfried Zaha'nın yeni adresinin Türkiye olabileceği konuşuluyor. Üstelik iddialara göre bu takım, İstanbul devleri değil, Süper Lig'in çiçeği burnunda ekibi Amedspor.






İSTANBUL TAKIMLARINA DA ÖNERİLDİ

Gelen bilgilere göre, tecrübeli kanat oyuncusunun menajeri, oyuncusunu ilk olarak İstanbul'un önde gelen kulüplerine önerdi. Ancak İstanbul ekiplerinden beklenen ilgi gelmedi. Zaha'ya Süper Lig'den resmi teklif götüren tek kulübün, bu sezon Süper Lig'e yükselerek tarihi bir başarıya imza atan Amedspor olduğu öne sürüldü.






1+1 YILLIK SÖZLEŞME YAPILACAK

Charlotte'un, Wilfried Zaha'nın 30 Haziran'da sona erecek sözleşmesinin ardından takımdan ayrılacağını resmen açıklamasının ardından boşa çıkacak olan yıldız oyuncu, Amedspor'un teklifini masaya yatırdı.

Fildişili yıldızın bu sürpriz teklife sıcak baktığı ve değerlendirme aşamasında olduğu belirtiliyor. Tarafların anlaşması durumunda Zaha, Amedspor ile 1+1 yıllık sözleşmeye imza atacak.






BESNIK HASI'DEN ONAY ÇIKTI

Amedspor yönetiminin bu sansasyonel transfer için kulübün teknik direktörü Besnik Hasi ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve deneyimli teknik adamdan onay aldığı öğrenildi. Hasi'nin yeşil ışık yakmasıyla birlikte yönetim, Zaha transferini bitirmek için tüm şartları zorluyor. Dünya yıldızının bu teklife vereceği son yanıt, Türk futbol kamuoyunda şimdiden büyük bir merak konusu oldu.

Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı


 
Elit bir golcü transfer etmek için dünyaca ünlü isimlerle masaya oturan Fenerbahçe, Serhou Guirassy ve Dusan Vlahovic hamlelerinde yaşanan pürüzlerin ardından rotayı Güney Amerika'ya kırdı gibi duruyor.
 

13.06.2026 15:37:00 / Güncelleme: 13.06.2026 15:45:55
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı

Serhou Guirassy transferinde işlerin sıkıntıya girmesi üzerine Fenerbahçe yönetimin gizli hamlesi ortaya çıktı. Brezilya basınından düşen son bilgilere göre Fenerbahçe, Flamengo'nun dünyaca ünlü 9 numarası Pedro'yu kadrosuna katmak için devreye girdi.







Arap takımları da istiyor

Katar ekibi Al-Rayyan'ın yanı sıra bir başka Arap kulübünün daha ilgilendiği Pedro için Fenerbahçe'nin de devreye girdiği iddia edildi. Flamengo yönetimi, Leonardo Jardim'in takımda en güvendiği isimlerin başında gelen Pedro'yu ucuza bırakmaya niyetli değil. Flamengo, yurt dışından gelecek tekliflerin 20 milyon Euro'yu aşmadığı sürece masaya oturmayacak.







Takımında kalmak istiyor

Mevcut sözleşmesi 2027 yılına kadar devam eden 9 numaralı yıldız, yurt dışından gelen astronomik tekliflere rağmen Rio de Janeiro'da mutlu olduğunu belirtti. Ünlü spor yorumcusu Paparazzo Rubro-Negro (Gabriel Reis) tarafından paylaşılan bilgilere göre; Pedro'nun önceliği alternatif pazarlara gitmek değil, Flamengo ile nikah tazelemek.







Vlahovic de zora girdi

Oyuncunun maaş artışı talebi bulunurken, Flamengo yönetimi de kontratı 2030 yılına kadar (3 yıl daha) uzatmayı hedefliyor. Taraflar arasında görüşmeler başlamış durumda. Aziz Yıldırım yönetiminin Guirassy başta olmak üzere Vlahovic gibi isimleri bitireceğinin konuşulduğu ortamda ortaya Pedro ile çıkarsa nasıl bir tepki alacağı ise merak konusu.

Aziz Yıldırım'ın gözü futboldan başkasını görmüyor


 
Amatör branşları profesyonel bir yapıya kavuşturmak isteyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, iddialara göre basketbol şubesini gözden çıkardı. Futbol dışındaki branşları yönetmeye talip olan güçlü şirketlere kapıyı sonuna kadar açan Yıldırım, kulüp tarihinin en büyük şube devri için bombayı patlattı. Basketbol şubesini Ali Koç’un kalesi olarak bilinen 1907 Fenerbahçe Derneği’ne resmi olarak teklif ettiğini açıkladı.

13.06.2026 15:27:00
Haber Merkezi
 Aziz Yıldırım'ın gözü futboldan başkasını görmüyor
 Aziz Yıldırım'ın gözü futboldan başkasını görmüyor

Fenerbahçe'de futbol dışındaki branşların bütçeye getirdiği mali yük, yönetim katında radikal kararlar alınmasına neden oldu. Her yıl amatör şubeler nedeniyle bütçede büyük açıklar veren sarı-lacivertli kulüpte, Başkan Aziz Yıldırım'dan camiayı sarsacak bir hamle geldi. Yıldırım, kulübü bu mali yükten kurtarmak adına basketbol şubesini açıkça Ali Koç ile özdeşleşen 1907 Fenerbahçe Derneği'ne teklif ettiğini duyurdu.







Kulübün mali sürdürülebilirliği adına amatör şubelerin şirketleşmesi ya da güçlü sponsorlar tarafından tamamen üstlenilmesi gerektiğini savunan Aziz Yıldırım, kapıyı dışarıya sonuna kadar açtı. "Futbol dışındaki branşları idare etmek isteyen şirketler varsa gelsinler konuşalım" diyerek net bir çağrıda bulundu.







Açıklamalarının en çarpıcı kısmı ise erkek ve kadın basketbol şubelerinin geleceğiyle ilgili oldu. Amatör şubelerin bütçeyi zorladığını her fırsatta dile getiren ve bir anlamda bu yükten kurtulmak isteyen Aziz Yıldırım, basketbolun yönetimini camianın en güçlü STK'sına emanet etmeye hazır olduğunu belirtti.







Yıldırım, Mustafa Koç'un kurduğu ve uzun yıllar Ali Koç'un başkanlığını yürüttüğü 1907 Fenerbahçe Derneği'ne resmi bir teklif götürdüğünü itiraf ederek, "Basketbolu 1907 Derneğine teklif ettim" dedi.
Fenerbahçe'nin kurumsal aklı ve finansal gücü olarak bilinen, Fenerium ve 1907 Tribünü gibi dev projeleri kulübe kazandıran 1907 Fenerbahçe Derneği'nin bu tarihi teklife ne yanıt vereceği ise büyük merak konusu.







Aziz Yıldırım'ın masaya koyduğu bu radikal teklif sonrası dernek yönetiminin çalışmaları başlattığı ve sarı-lacivertli camianın şimdi pürdikkat bu yanıta kilitlendiği öğrenildi.
Fenerbahçe basketbolu şirketleşerek 1907 Derneği'nin yönetimine mi geçecek? Kulüp siyasetini de kökten değiştirecek bu hamlenin detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman


 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 22 Haziran’a kadar bitirmeyi hedeflediği 4 büyük transfer için geri sayım sürerken, perde arkasında eşi benzeri görülmemiş bir kadro operasyonu yürütülüyor. 
 

13.06.2026 14:38:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman

Fenerbahçe'de taraftarlar takıma katılacak yeni yıldızlara kilitlenmişken, yönetim tam 11 yabancı oyuncunun biletini kesmek için düğmeye bastı. Fred, Livakovic, Becao ve Amrabat gibi as isimlerin de yer aldığı dev tasfiye listesi camiada şok etkisi yaratırken; TFF'nin 10+4 kuralı nedeniyle Archie Brown, Nene ve Amara Diouf gibi genç yeteneklerin geleceği de pamuk ipliğine bağlı.
Fenerbahçe'de Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'un ardından 8 yıl sonra yeniden başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım ve ekibi, transfer dönemi kafa patlatıyor. Kulüp kulislerinden sızan bilgilere göre, camiada şu sıralar sadece takıma katılacak yeni yıldızlar ve şampiyonluk vizyonu konuşuluyor; takımdan ayrılacak isimlerin durumu ise adeta arka plana itilmiş durumda.







En az 4 transfer yapılacak

Başkan Aziz Yıldırım'ın ilk hedefi, 22 Haziran'da başlayacak transfer döneminin hemen başında, ilk etapta belirlenen 4 kritik takviyeyi resmiyete dökmek.Yıldırım'ın futbol aklıyla yürüttüğü operasyon kapsamında ilk olarak savunma ve hücum hatları sağlama alınacak.

2 nokta atışı santrfor
1 sağ bek
1 sol stoper







6 isim devam edecek

Kadro kalitesini artırmayı hedefleyen yönetim, mevcut oyuncu havuzunu üç ana kategoriye ayırarak bir tasfiye ve koruma planı hazırladı. Yeni sezonda kurulacak omurganın parçası olması beklenen ve performansından memnun olunan yıldızlar: Ederson, Škriniar, N'Golo Kanté, Guendouzi, Marco Asensio, Talisca.







Üç oyuncu satılık

Gelecek tekliflere ve transferlerin durumuna göre takımdan ayrılmasına sıcak bakılan oyuncular: Musaba, Semedo, Jayden Oosterwolde.







Gidecekler de belirlendi

Yeni sezon kadro planlamasında kesinlikle yer almayan ve yolların ayrılması adına işlemlerin başlatıldığı geniş liste:
Becao, Omar Fayed, Diego Carlos, Fred, Dominik Livakovic, Sofyan Amrabat.







Bazı gençler de gidecek

TFF'nin yürürlükteki 10+4 yabancı kuralı çerçevesinde, geleceğe yatırım olarak görülen ve takımda devam etmesi beklenen 6 genç isim için kritik bir süreç başladı.
Kurallar gereği bu 6 oyuncudan en fazla 4'ü listede tutulabiliyor. Dolayısıyla yönetim, aşağıdaki isimlerden en az 2'sini kiralık ya da bonservisiyle elden çıkarmak zorunda:
Archie Brown, Abdou Aziz Fall, Dorgeles Nene, Sidiki Chérif, Mimovic, Amara Diouf

Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu


Savunmanın soluna ilaç arayan Trabzonspor, aradığı ismi Suudi Arabistan'da buldu! Bordo-mavililer, Al-Najma forması giyen ve başta Sao Paulo olmak üzere birçok Güney Amerika devinin peşinde olduğu 31 yaşındaki Brezilyalı stoper Samir Caitano'yukadrosuna katmak için kolları sıvadı. İtalya Serie A ve İngiltere Premier Lig geçmişiyle dikkat çeken tecrübeli savunmacı için diğer iddialı takım ise Süper Lig'den Göztepe.

13.06.2026 14:27:00 / Güncelleme: 13.06.2026 14:32:28
Haber Merkezi
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu
Trabzonspor 'savunmanın ilacını' uzaklarda buldu

Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor ve Göztepe, savunmanın soluna ilaç olması beklenen Samir ile yakından ilgileniyor. Oyuncunun savunmadaki liderlik özellikleri ve stoper pozisyonunun yanı sıra sol bekte de görev yapabilmesi, iki Türk kulübünün iştahını kabartıyor.







Göztepe de peşinde

Brezilya'nın köklü kulüplerinden Sao Paulo da Samir'i transfer hedefleri arasına eklemişti. Ancak gelen son bilgilere göre, oyuncuyla yürütülen müzakere süreci beklendiği gibi ilerlemedi. Al-Najma kulübünün talep ettiği mali şartların ağırlığı ve transfer piyasasındaki güçlü rakipler, Sao Paulo'nun bu hamlesini zora soktu.







Brezilya mı, Türkiye mi?

Yıldız savunmacı için sadece Türkiye'den değil, Brezilya'dan da Vasco da Gama ve Internacional gibi dev kulüpler devrede. Trabzonspor, Göztepe, Vasco ve Internacional arasındaki bu dörtlü transfer yarışı, Samir'in yeni sezondaki adresini belirleyecek. Maddi şartları en iyi sunan ve oyuncuyu ikna eden taraf, 31 yaşındaki savunmacıyı kadrosuna katacak.







Deneyimli oyuncu

Samir, çocuk yaşlarda Brezilya'nın dünyaca ünlü kulübü Fluminense'nin altyapısındaydı. Ancak o dönem akranlarına göre biraz "kilolu" olduğu gerekçesiyle kulüpte fazla şans bulamadı.
Daha da dramatik olanı, tam da doğum gününde kulüpten kovulduğunu öğrendi. Bu kırılma anından sonra Audax Rio'ya geçti, orada parlayıp Fluminense'nin en büyük ezeli rakibi Flamengo'ya transfer oldu. Burada profesyonel olarak devleşti. Premier Lig ve Serie A'ya uzanan bir kariyer yaptı.

Galatasaray'ın transferde ritmi bozuldu


 
 
Galatasaray'da yine transfer dönemi yine keyifsiz günler... Teknik patron Okan Buruk, Avrupa'da başarı için çok daha güçlü bir orta saha ve Osimhen'le oynayacak çift santrfor arayışına girerek Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın üstünü çizdi. Yeni transferler için büyük bonservisler ödemek istemeyen Başkan Dursun Özbek ise bu karara köpürdü.

13.06.2026 14:13:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın transferde ritmi bozuldu
Galatasaray'ın transferde ritmi bozuldu

Süper Lig'de üst üste gelen şampiyonlukların ardından gözünü Avrupa'ya diken Galatasaray'da, TFF'nin yeni 10+4 yabancı kuralı transfer masasını savaş alanına çevirdi. Okan Buruk ve yönetim kanadı arasında hem isimler hem de kontenjan planlaması konusunda tam bir fikir ayrılığı yaşanıyor.







İki emektarı istemiyor

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde "iş yapacak", çok daha güçlü ve dinamik bir kadro kurmak isteyen teknik direktör Okan Buruk, radikal bir rapor sundu. Başarılı çalıştırıcının sözleşmeleri biten Mario Lemina ve Mauro Icardi'nin takımda kalmasına sıcak bakmadığı öğrenildi.
Buruk'un planı çok net: Orta sahaya Şampiyonlar Ligi seviyesinde, fiziksel olarak çok daha güçlü ve dominant bir isim transfer etmek. Forvet hattına ise Icardi'nin yerine, taktiksel esneklik sağlayacak ve yeri geldiğinde Victor Osimhen ile çift santrfor oynayabilecek cinsten, yırtıcı bir golcü takviyesi yapmak.







Yönetimin önceliği bütçe!

Okan Buruk'un bu köklü değişim talebine karşılık Başkan Dursun Özbek ise tamamen ekonomik gerçeklerle hareket ediyor. Yeni transferler için kulübün kasasından büyük bonservis bedelleri çıkarmak istemeyen Özbek, maliyeti düşürmek adına hem Lemina hem de Icardi'nin takımda tutulmasından yana tavır koydu. Yönetim, bu iki isimle yola devam ederek macera aramama düşüncesinde.







Icardi ve Lemina kalırsa transfer yaş!

Galatasaray'ın elini kolunu bağlayan en büyük etken ise TFF'nin getirdiği yeni yabancı kuralı. Sarı-kırmızılıların elinde şu an 23 yaş üstü kuralına uyan tam 8 as oyuncu bulunuyor:
-Singo, Davinson Sanchez, Jakobs, Roland Sallai, Torreira, Gabriel Sara, Leroy Sane ve Victor Osimhen.
Eğer başkan Dursun Özbek'in istediği olur, Mario Lemina ve Mauro Icardi ile sözleşme yenilenirse, 23 yaş üstü için ayrılan 10 kişilik yabancı kotası tamamen dolmuş olacak. Bu durum, Okan Buruk'un istediği "orta saha ve santrfor" transferlerinin önünü tamamen kapatıyor.







Gençler için acele edilmeyecek

Kural gereği 23 yaş altı oyuncular için ayrılan +4 kontenjanı için de Okan Buruk'un stratejisi belli oldu. Şu anda kadroda bu kurala uyan genç sol bek Renato Nhaga bulunuyor. Kalan 3 genç oyuncu hakkı için Buruk, yönetime "Acele etmeyelim" mesajı gönderdi.
Deneyimli teknik adamın +4 stratejisinin detayları ise hemen hemen belli... acele edip kulübün elindeki nakit akışını (likiditeyi) bozmamak adına acele transfer yapılmayacak. Transfer döneminin sonuna doğru, Avrupa devlerinde şans bulamayan ve kiralanmaya uygun olan potansiyelli gençler beklenecek.









Statü değişebilir

Okan Buruk'a göre TFF'nin bu statüsü uzun ömürlü değil ve her an yeniden değişebilir. Bu yüzden geleceği belirsiz bir kural için kulübü büyük paralarla bağlamamak gerekiyor. Ancak devreye girilecekse, tıpkı Nhaga gibi scout ekibinin tam not verdiği, maliyeti düşük ve geleceği parlak bir isim fırsatı doğarsa bütçe kullanılacak.
Galatasaray'daki bu "istekler ve maliyetler" savaşı, önümüzdeki günlerde başkan Dursun Özbek ile Okan Buruk arasında yapılacak zirveyle netlik kazanacak.

Fenerbahçe yönetimine 'kaçırmayalım'

Fenerbahçe'de futbol yapılanması içinde yer almaları beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya’dan yönetim masasına flaş bir transfer raporu geldi!

13.06.2026 13:11:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe yönetimine 'kaçırmayalım'
Fenerbahçe yönetimine 'kaçırmayalım'
Fenerbahçe'de futbol yapılanması içinde yer almaları beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya'dan yönetim masasına flaş bir transfer raporu geldi!

Hollanda Liginde Fortuna Sittard formasıyla 10 Mayıs'ta sahaya çıkarak lig tarihinin en genç futbolcusu unvanını alan 2009 doğumlu Gani Büyükhan, sarı-lacivertlilerin radarına girdi.







İkilinin "Geleceğin dünya starı olacak, sakın kaçırmayalım" diyerek yönetime sunduğu 16 yaşındaki harika çocuk için gaza basıldı.

Fenerbahçe'de yeni dönemin yapılanması için kollar sıvanırken, teknik direktör olarak göreve gelmesi beklenen Aykut Kocaman'ın ekibinde yer alması beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya'dan flaş bir transfer raporu geldi. İkilinin hedefi Hollanda Ligi'nde tarihe geçen 2009 doğumlu Türk asıllı Belçikalı futbolcu Gani Büyükhan oldu.







HOLLANDA LİG TARİHİNE GEÇTİ

Kuyt ve Çetinkaya'nın radarına giren 16 yaşındaki Gani Büyükhan, geçtiğimiz aydan bu yana Hollanda futbolunun zirvesinde en çok konuşulan isimlerden biri.

Fortuna Sittard forması giyen genç yetenek, 10 Mayıs'ta oynanan maçta sonradan oyuna dahil olarak Eredivisie tarihinde forma giyen en genç Belçikalı oyuncu unvanını eline geçirdi. 2009 doğumlu oyuncu, bu hamlesiyle aynı zamanda kulüp tarihinin de en genç forma giyen ikinci oyuncusu olmayı başardı.







GELECEĞİN BÜYÜK YILDIZ ADAYI OLDU

Fenerbahçe'de idari ve teknik yapılanmada aktif rol alması beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya, oyuncunun kumaşından oldukça etkilendi.

Yönetime sunulan raporda, 16 yaşındaki futbolcunun "geleceğin büyük yıldız adaylarından biri" olduğu vurgulanarak, oyuncunun haklarının bir an önce alınması gerektiği ifade edildi.







UKRAYNALI MENAJER SHABLII'DEN HAMLE

Gani Büyükhan'ın Hollanda'da tarihe geçen bu çıkışı, menajerlik dünyasını da ayağa kaldırdı. Avrupa piyasasında ağırlığı bulunan ünlü Ukraynalı menajer Vadim Shablii, genç yıldız adayının potansiyelini fark ederek elini çabuk tuttu ve Gani'nin menajerlik haklarını resmi olarak bünyesine kattı.







ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HAMLE BEKLENİYOR

Fenerbahçe'nin, Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya'nın ısrarcı olduğu bu transfer için Shablii ile kısa süre içinde temas kurup kurmayacağı ise merak konusu. Genç yıldızın transfer pazarındaki hareketliliğin önümüzdeki günlerde daha da kızışması bekleniyor.

Galatasaray'da zam bekleyenlere tavsiye: Kendinize şirket kurun

Galatasaray'da yerli oyuncuların kur farkı gerekçesiyle beklediği zam taleplerine Başkan Dursun Özbek'ten set geldi. Bütçe dengesini korumakta kararlı olan Özbek, zam isteyen yıldızlara kapıyı kapatırken, kazancını reklam anlaşmalarıyla 3'e katlayan Barış Alper Yılmaz'ı örnek gösterdi

13.06.2026 13:05:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da zam bekleyenlere tavsiye: Kendinize şirket kurun
Galatasaray'da zam bekleyenlere tavsiye: Kendinize şirket kurun
Galatasaray'da yerli oyuncuların kur farkı gerekçesiyle beklediği zam taleplerine Başkan Dursun Özbek'ten set geldi. Bütçe dengesini korumakta kararlı olan Özbek, zam isteyen yıldızlara kapıyı kapatırken, kazancını reklam anlaşmalarıyla 3'e katlayan Barış Alper Yılmaz'ı örnek gösterdi.
Başkan Özbek "Kulüpten zam istemeyin, kendi şirketinizi kurup imaj haklarınızı yönetin" diyerek futbolculara yeni dönemin kapılarını açtı.






Galatasaray'da yerli futbolcuların maaşlarının Türk Lirası (TL) üzerinden ödenmesi nedeniyle uzun süredir gündemi meşgul eden "iyileştirme ve zam" tartışmalarına Başkan Dursun Özbek son noktayı koydu.
Kulislerde konuşulan zam taleplerine kesinlikle karşı çıkan Özbek, yerli oyunculara kazançlarını artırmaları için ezber bozan bir formül sundu: Şirketleşme ve İmaj Hakkı.






ARTIK DEVASA FARKLAR KALMADI

Galatasaray yönetiminin zam taleplerine mesafeli yaklaşmasının arkasında, değişen ekonomik dengeler yatıyor. Geçmiş dönemlerde döviz kurundaki aşırı oynaklık nedeniyle yerli ve yabancı oyuncuların maaşları arasındaki uçurum hızla açılıyordu. Ancak mevcut tabloda, yerli ve yabancı futbolcuların hak edişleri arasında iddia edildiği gibi devasa farklar bulunmuyor.






BÜTÇE AÇISINDAN ZAM SÖZ KONUSU DEĞİL

Yönetim kanadı, iddia edildiği gibi Abdülkerim Bardakcı ya da gündemde olan Uğurcan Çakır gibi isimlerin maaşlarının ikiye katlanması durumunda, bunun kulüp bütçesini tamamen ödenemez bir çıkmaza sokacağının bilincinde. Bu nedenle bütçe disiplininden taviz verilmesi kesinlikle düşünülmüyor.






TİCARİ BAŞARISINA DİKKAY ÇEKTİ

Başkan Dursun Özbek, maaş artışı bekleyen yerli oyunculara kulübün kasasını zorlamak yerine, son dönemin formda ismi Barış Alper Yılmaz'ı örnek gösterdi.

Barış Alper'in kulüpten aldığı garanti ücretin şu an için Abdülkerim ve Uğurcan seviyelerinde olduğunu hatırlatan Özbek, milli futbolcunun saha dışındaki ticari başarısına dikkat çekti.






"KENDİ ŞİRKETLERİNİZİ KURUN"

Genç oyuncuya profesyonel bir rota çizen yönetim, diğer yerli yıldızlara da şu tavsiyede bulundu:

- Kendi şirketlerinizi kurun ve imaj haklarınızı profesyonelce yönetin. Kulüpten doğrudan zam istemek yerine, sponsorluk ve reklam anlaşmalarıyla gelirinizi büyütün.






BARIŞ ALPER KAZANCINI KATLADI

Barış Alper Yılmaz, yönetimin işaret ettiği bu modeli sahada olduğu kadar ticari alanda da başarıyla uyguluyor. Son dönemde ardı ardına imzaladığı büyük reklam ve sponsorluk anlaşmaları sayesinde genç yıldız, kulüpten aldığı garanti ücretin üzerine çıkarak toplam kazancını 2 ila 3 katına ulaştırmış durumda.






YENİ ŞİRKETLER KURULACAK MI?

Galatasaray Başkanı Özbek, bu hamleyle hem kulübün maaş dengesini ve finansal fair-play kriterlerini korumayı hem de yerli oyuncuların küresel spor endüstrisine uygun şekilde kendi markalarını yönetmesini hedefliyor. Sarı-kırmızılı yerli oyuncuların bu "şirketleşme" tavsiyesine nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu.

Italiano'dan Sergen Yalçın kararı! Hepsini 'çöpe' attırdı

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, siyah-beyazlı kulübün transfer hafızasında adeta deprem yarattı

13.06.2026 13:00:00
Haber Merkezi
Italiano'dan Sergen Yalçın kararı! Hepsini 'çöpe' attırdı
Italiano'dan Sergen Yalçın kararı! Hepsini 'çöpe' attırdı
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, siyah-beyazlı kulübün transfer hafızasında adeta deprem yarattı. Eski teknik direktör Sergen Yalçın'ın "yüzlerce oyuncu izledim" diyerek onay verdiği ve scout ekibinin uzun uğraşlarla hazırladığı 13 kişilik transfer listesini tamamen veto etti. İtalyan çalıştırıcı, modern veri biliminden uzak ve "ilkokul seviyesinde" bulduğu tüm eski raporları tek kalemde çöpe attırdı.






Beşiktaş'ta teknik direktörlük koltuğuna oturan Vincenzo Italiano, ayağının tozuyla Ümraniye'de "temizlik" harekatı başlattı. Kulübün Sergen Yalçın ve Serkan Reçber döneminde oluşturduğu transfer hafızasını ve veri tabanını inceleyen İtalyan çalıştırıcı, karşılaştığı manzara karşısında şok yaşadı.






SERKAN REÇBER BİR YERLERE GETİRDİ

Eski teknik direktör Sergen Yalçın'ın "yüzlerce oyuncu izledim" diyerek onay verdiği ve eski sportif direktör Serkan Reçber'in scout ekibiyle birlikte belirli bir noktaya kadar getirdiği 13 oyunculuk liste, Italiano engeline takıldı. Deneyimli teknik adam, bu listedeki hiçbir oyuncunun kendi oyun sistemine uymadığının altını net bir şekilde çizdi.






MODERN FUTBOLDA YERİ YOK

Kulüp kaynaklarından sızan bilgilere göre; Italiano'nun Yalçın-Reçber döneminde kulübün datasına yüklenen scout raporlarını okuduğunda adeta küplere bindiği öğrenildi. Bazı raporlardaki oyuncu analizlerini "ilkokul seviyesinde" bulan İtalyan hocanın, futbolun modern veri ve bilim dünyasından uzak, son derece vasat ifadelere sert tepki gösterdiği iddia edildi.






"MUZ ORTA YAPIYOR" İBARESİ VAR

Raporda yer alan ve İtalyan teknik adamı hem kızdıran hem de gülümseten bazı basit analizlerin şu seviyelerde kaldığı öne sürüldü:

- İyi oyuncu ama geri koşmuyor.
- Muz orta yapıyor ama ortası kısa kalıyor.






LİSTEDEKİ TÜM İSİMLERE VETO

İtalyan teknik adamın, modern futbolun gereksinimlerini karşılamaktan uzak bulduğu raporların ardından listedeki tüm isimlerin üzeri tek kalemde çizildi. Aralarında dünya yıldızlarının ve basında sıkça Beşiktaş ile anılan isimlerin de bulunduğu o 13 kişilik liste ise şu şekilde:






ÜZERLERİ ÇİZİLEN 13 İSİM

Facundo Medina
Zuriko Davitashvili
Felix Correia
Altay Bayındır
Oğuz Aydın
Granit Xhaka
Patrik Schick
Leonardo Balerdi
Yusuf Sarı
Jhon Durán
Tolu Arokodare
Malang Sarr
Álex Grimaldo

File'nin Efeleri'nden büyük başarı


 
A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) ikinci maçında Fransa'yı 3-0 yendi. Fransa, 2020 Tokyo ve 2024 Paris olimpiyatlarında şampiyon olmuştu. Filenin Efeleri ilk maçı ABD'ye karşı 3-1 kaybetmişti. 

13.06.2026 11:53:00
HABER MERKEZİ/AA
 File'nin Efeleri'nden büyük başarı
 File'nin Efeleri'nden büyük başarı

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) ikinci maçında Fransa'yı 3-0 yendi.
Ay-yıldızlılar, Kanada'nın başkenti Ottawa'da oynanan maçı 25-23, 27-25, 25-21 setlerle kazandı.

Milliler, 14 Haziran Pazar günü ilk etaptaki üçüncü maçını TSİ 02.30'da İtalya, son maçını da TSİ 21.30'da Kanada ile yapacak.

İşte kadrolar

Hakemler: Hector Ortiz (Porto Riko), Jiang Liu (Çin)

Türkiye: Murat Yenipazar, Efe Bayram, Bedirhan Bülbül, Adis Lagumdzija, Gökçen Yüksel, Ahmet Tümer (Berkay Bayraktar, Kaan Gürbüz, Cafer Kirkit, Mirza Lagumdzija)

Fransa: Iyekbekedo, Brizard, Henno, Magnin, Boyer, Clevenot (Ramon, Tizi-Oualou, Gueye, Duflos Rossi, Pujol)

Setler: 25-23, 27-25, 25-21

Süre: 96 Dakika
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.