logo
14 HAZİRAN 2026

"Türkiye'den ayrılmayacağım"

Adana Demirspor'un Nijeryalı yıldızı Akintola, Türkiye'de kalacağını söyledi. Akintola: "Önümüzdeki yaza kadar buradayım. Türkiye'de oynamayı seviyorum ve burada bir oyuncu olarak her şeyin iyi gitmesinden dolayı mutluyum." dedi

11.02.2023 12:50:00
"Türkiye'den ayrılmayacağım"
"Türkiye'den ayrılmayacağım"
Adana Demirspor'un Nijeryalı yıldızı David Akintola, ülkesinin basınına konuştu. Deprem anında yaşadıklarını anlatan 27 yaşındaki oyuncu, o anları şöyle açıkladı: "Şu anda çok korkutucu çünkü ölü sayısı artıyor. Kulübümün bulunduğu şehir aslında depremden çok etkilenmedi. Hayatımda bunu hiç yaşamamıştım. İnsanların hayatlarını korumak için kaçtıklarını televizyondan gördüm. Adana da evini kaybeden insanlarla dolu. Ama güvende kalmamız için çaba gösteriliyor ve bir an önce bunun bitmesi için dua ediyoruz.

DONDURUCU SOĞUK VAR

Hayatta kalanların ise yaşam durumu iyi değil. Pencereden dışarı baktığımda hayatta kalanların battaniyelere sarıldıklarını ve bir ateşin etrafında kendilerini ısıtmaya çalıştıklarını görüyorum. Çünkü burada dondurucu bir soğuk var. Deprem anında duvar deliniyor zannettim. Pencerenin yanında durdum, kaçmak zorunda kalırsam diye. Sonrasında kulüpten aradılar ve güvende olduğumuzu, panik yapmamamız gerektiğini söylediler. Şu anda planım güvende kalmak. Lig bir süre ertelendi. Ayrıca Türk hükümeti olağanüstü hal ilan etti, bu yüzden evdeyim. Ama yine de antrenmanlarımı yapıyorum.

BİZİM İÇİN DUA EDİN

Sadece korku içinde yaşıyoruz ve bu durumun geçmesi için dua ediyoruz. Türkiye'den ayrılmayı düşünmüyorum. Önümüzdeki sezon sonuna kadar sözleşmem var. Türkiye'de oynamayı seviyorum ve burada oyuncu olarak her şeyin iyi gitmesinden dolayı mutluyum. Depremde göçük altında kalan sporcular, kadınlar ve diğer insanlar umarım bir an önce kurtarılır. Ayrıca depremde yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı diliyorum... Bizim için dua edin. Bu felaketin üstesinden gelmek için dualarınıza ihtiyacımız var. Onyekuru da güvende... Onunla burada birlikte oynadığım için çok mutluyum."

İspanya, 16 yıl sonra ikinci dünya şampiyonluğu peşinde

Tarihindeki tek dünya şampiyonluğunu 2010 yılında yaşayan son Avrupa şampiyonu İspanya, ikinci dünya şampiyonluğunu hedefliyor

14.06.2026 11:24:00
AA
İspanya, 16 yıl sonra ikinci dünya şampiyonluğu peşinde
İspanya, 16 yıl sonra ikinci dünya şampiyonluğu peşinde
Tarihindeki tek dünya şampiyonluğunu 2010 yılında yaşayan son Avrupa şampiyonu İspanya, ikinci dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek İspanya, 16 yıl sonra yeniden dünyanın zirvesine çıkmaya çalışacak.

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı 2026 FIFA Dünya Kupası'nda Suudi Arabistan, Uruguay ve Yeşil Burun Adaları ile H Grubu'nda yer alan İspanya, ilk maçını Yeşil Burun Adaları ile 15 Haziran Pazartesi günü TSİ 19.00'da Atlanta Stadı'nda oynayacak.

Grubun diğer maçında ise Suudi Arabistan ile Uruguay, 16 Haziran Salı günü TSİ 01.00'de Miami Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

İspanya, 16 yıl sonra ikinci şampiyonluk peşinde

İspanya Milli Takımı, Dünya Kupası'nda bugüne kadar 16 kez mücadele etti.

Son 13 Dünya Kupası'nın tamamında yer alan İspanya, tarihindeki tek şampiyonluğunu 2010 yılında yaşadı.

Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nı kazanarak tarihindeki ilk şampiyonluğunu yaşayan İspanya, son yıllarda yaşadığı hayal kırıklıklarını geride bırakıp yeni jenerasyonuyla turnuvaya iddialı geliyor.

İspanya, 16 yıllık aranın ardından tekrar kupaya uzanmayı hedefliyor.

Öne çıkan oyuncuları

İspanya'nın yeni jenerasyonunun merkezinde Barcelona'nın genç yıldızı Lamine Yamal yer alıyor.

Henüz 18 yaşında olmasına rağmen dünyanın en etkili hücum oyuncularından biri olarak gösterilen Yamal, sürati, bire birdeki etkinliği, oyun görüşü ve bitiriciliğiyle takımın en önemli hücum silahı konumunda bulunuyor.

İlk kez Dünya Kupası heyecanı yaşayan ve adale sakatlığı geçen Yamal'ın, takımının Yeşil Burun Adaları ile oynayacağı maçta süre alması bekleniyor.

Orta sahada ise Barcelona'dan Pedri, Manchester City'nin yıldızı Rodri, Paris Saint-Germain forması giyen Fabian Ruiz, Gavi ve Martin Zubimendi gibi üst düzey oyuncular İspanya'nın en büyük gücünü oluşturuyor.

92 yıl sonra bir ilk

İspanya'nın Dünya Kupası'nda mücadele ettiği 92 yıllık tarihinde ilk kez, ülkenin en çok kupa kazanan kulübü Real Madrid'den hiçbir oyuncu milli takım kadrosunda yer almadı.

İspanya'nın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) kadrosuna da Real Madrid'den hiçbir oyuncu dahil edilmemişti.

Yeşil Burun Adaları, ilk kez Dünya Kupası'nda

Yeşil Burun Adaları, tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda sahne alacak.

Teknik direktörlüğünü Pedro Leitao Brito'nun yaptığı "Mavi Köpekbalıkları", güçlü savunma organizasyonu ve disiplinli oyun yapısıyla dikkat çekiyor.

Trabzonsporlu savunma oyuncusu Wagner Pina, Başakşehir'de forma giyen Nuno da Costa ve Iğdır FK'da oynayan Ryan Mendes, Yeşil Burun Adaları'nın kadrosunda yer alıyor.

Haiti, İskoçya karşısında direnemedi


 
 
2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda İskoçya, Haiti'yi 1-0 mağlup etti. Aynı grupta Brezilya ile Fas 1-1 berabere kalmıştı. 

14.06.2026 08:04:00
Haber Merkezi/AA
Haiti, İskoçya karşısında direnemedi
Haiti, İskoçya karşısında direnemedi

2026 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda İskoçya, Karayipler'in temsilcisi Haiti'yi 1-0 mağlup etti.
Maçtaki tek golü, 28. dakikada John McGinn attı ve İskoçya'ya galibiyeti getirdi.


Kadrolar

Haiti: Placide, Arcus, Ade, Delcroix, Experience, Deedson (Dk. 61 Casimir), Jacques, Bellegarde, Providence (Dk. 85 Fortune), Isidor (Dk. 76 Joseph), Pierrot

İskoçya: Gunn, Hickey (Dk. 75 Patterson), Robertson, Grant Hanley, Jack Hendry, McTominay, Doak (Dk. 75 Christie), Ferguson, McGinn (Dk. 83 Curtis), Adams (Dk. 75 Dykes), Shankland (Dk. 83 McLean)

Fas hızlı ve etkili oyunuyla göz doldurdu


FİFA 2026 Dünya Kupası C Grubu açılış maçında Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nın yarı finalisti Fas, aynı kupanın çeyrek finalisti Brezilya ile 1-1 berabere kaldı. Fas, etkili oyunuyla dikkatleri üzerine çekti.

14.06.2026 03:22:00
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
Fas hızlı ve etkili oyunuyla göz doldurdu
Fas hızlı ve etkili oyunuyla göz doldurdu

FIFA 2026 Dünya Kupası C Grubu maçında Brezilya ve Fas milli takımları, ABD'nin East Rutherford şehrindeki New Jersey Stadyumu'nda (MetLife Stadı) karşılaştı. Maç 1-1 sona erdi.

İlk gol Fas'tan

Fas, 21. dakikada PSV Eindhoven'ın yıldızı İsmail Saibari'nin aşırtma golüyle 1-0 öne geçti. Bu gole 32. dakikada Vinicius Junior nefis golle karşılık verdi. Maçın 15. işe 30. dakikaları arasında Fas, Brezilya'yı adeta kalesine sıkıştırdı. Bu dakikalarda Brezilyalı taraftarlar tutuk oyunları nedeniyle takımlarını yuhaladı. İlk 30 dakikada Fas, ataklarda rakibine 6-1 üstünlük sağladı.

Maçın ikinci yarısında sahada daha dengeli bir oyun vardı. Zaman zaman Fas, zaman zaman Brezilya ciddi ataklar geliştirdi.

Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan

Charlotte FC ile yollarını ayıran Fildişi Sahilli dünya yıldızı Wilfried Zaha menajeri tarafından İstanbul devlerine önerildi... ancak beklenen yanıtı alamadı. Transfer piyasasını altüst eden bu gelişme sonrası tecrübeli kanat oyuncusuna Süper Lig’den resmi teklif yapan tek kulüp Amedspor oldu. Teknik direktör Besnik Hasi’nin de onay verdiği bu sansasyonel hamle için yeşil-kırmızılı yönetimin ısrarcı olduğu ve yıldız oyuncunun kabul etmesi halinde 1+1 yıllık resmi sözleşmeye imza atacağı öğrenildi

13.06.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan
Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan
Charlotte FC ile olan sözleşmesinin sonuna gelen ve boşa düen Fildişi Sahilli yıldız Wilfried Zaha'nın yeni adresinin Türkiye olabileceği konuşuluyor. Üstelik iddialara göre bu takım, İstanbul devleri değil, Süper Lig'in çiçeği burnunda ekibi Amedspor.






İSTANBUL TAKIMLARINA DA ÖNERİLDİ

Gelen bilgilere göre, tecrübeli kanat oyuncusunun menajeri, oyuncusunu ilk olarak İstanbul'un önde gelen kulüplerine önerdi. Ancak İstanbul ekiplerinden beklenen ilgi gelmedi. Zaha'ya Süper Lig'den resmi teklif götüren tek kulübün, bu sezon Süper Lig'e yükselerek tarihi bir başarıya imza atan Amedspor olduğu öne sürüldü.






1+1 YILLIK SÖZLEŞME YAPILACAK

Charlotte'un, Wilfried Zaha'nın 30 Haziran'da sona erecek sözleşmesinin ardından takımdan ayrılacağını resmen açıklamasının ardından boşa çıkacak olan yıldız oyuncu, Amedspor'un teklifini masaya yatırdı.

Fildişili yıldızın bu sürpriz teklife sıcak baktığı ve değerlendirme aşamasında olduğu belirtiliyor. Tarafların anlaşması durumunda Zaha, Amedspor ile 1+1 yıllık sözleşmeye imza atacak.






BESNIK HASI'DEN ONAY ÇIKTI

Amedspor yönetiminin bu sansasyonel transfer için kulübün teknik direktörü Besnik Hasi ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve deneyimli teknik adamdan onay aldığı öğrenildi. Hasi'nin yeşil ışık yakmasıyla birlikte yönetim, Zaha transferini bitirmek için tüm şartları zorluyor. Dünya yıldızının bu teklife vereceği son yanıt, Türk futbol kamuoyunda şimdiden büyük bir merak konusu oldu.

Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı


 
Elit bir golcü transfer etmek için dünyaca ünlü isimlerle masaya oturan Fenerbahçe, Serhou Guirassy ve Dusan Vlahovic hamlelerinde yaşanan pürüzlerin ardından rotayı Güney Amerika'ya kırdı gibi duruyor.
 

13.06.2026 15:37:00 / Güncelleme: 13.06.2026 15:45:55
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı

Serhou Guirassy transferinde işlerin sıkıntıya girmesi üzerine Fenerbahçe yönetimin gizli hamlesi ortaya çıktı. Brezilya basınından düşen son bilgilere göre Fenerbahçe, Flamengo'nun dünyaca ünlü 9 numarası Pedro'yu kadrosuna katmak için devreye girdi.







Arap takımları da istiyor

Katar ekibi Al-Rayyan'ın yanı sıra bir başka Arap kulübünün daha ilgilendiği Pedro için Fenerbahçe'nin de devreye girdiği iddia edildi. Flamengo yönetimi, Leonardo Jardim'in takımda en güvendiği isimlerin başında gelen Pedro'yu ucuza bırakmaya niyetli değil. Flamengo, yurt dışından gelecek tekliflerin 20 milyon Euro'yu aşmadığı sürece masaya oturmayacak.







Takımında kalmak istiyor

Mevcut sözleşmesi 2027 yılına kadar devam eden 9 numaralı yıldız, yurt dışından gelen astronomik tekliflere rağmen Rio de Janeiro'da mutlu olduğunu belirtti. Ünlü spor yorumcusu Paparazzo Rubro-Negro (Gabriel Reis) tarafından paylaşılan bilgilere göre; Pedro'nun önceliği alternatif pazarlara gitmek değil, Flamengo ile nikah tazelemek.







Vlahovic de zora girdi

Oyuncunun maaş artışı talebi bulunurken, Flamengo yönetimi de kontratı 2030 yılına kadar (3 yıl daha) uzatmayı hedefliyor. Taraflar arasında görüşmeler başlamış durumda. Aziz Yıldırım yönetiminin Guirassy başta olmak üzere Vlahovic gibi isimleri bitireceğinin konuşulduğu ortamda ortaya Pedro ile çıkarsa nasıl bir tepki alacağı ise merak konusu.

Galatasaray'ın transferde ritmi bozuldu


 
 
Galatasaray'da yine transfer dönemi yine keyifsiz günler... Teknik patron Okan Buruk, Avrupa'da başarı için çok daha güçlü bir orta saha ve Osimhen'le oynayacak çift santrfor arayışına girerek Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın üstünü çizdi. Yeni transferler için büyük bonservisler ödemek istemeyen Başkan Dursun Özbek ise bu karara köpürdü.

13.06.2026 14:13:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın transferde ritmi bozuldu
Galatasaray'ın transferde ritmi bozuldu

Süper Lig'de üst üste gelen şampiyonlukların ardından gözünü Avrupa'ya diken Galatasaray'da, TFF'nin yeni 10+4 yabancı kuralı transfer masasını savaş alanına çevirdi. Okan Buruk ve yönetim kanadı arasında hem isimler hem de kontenjan planlaması konusunda tam bir fikir ayrılığı yaşanıyor.







İki emektarı istemiyor

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde "iş yapacak", çok daha güçlü ve dinamik bir kadro kurmak isteyen teknik direktör Okan Buruk, radikal bir rapor sundu. Başarılı çalıştırıcının sözleşmeleri biten Mario Lemina ve Mauro Icardi'nin takımda kalmasına sıcak bakmadığı öğrenildi.
Buruk'un planı çok net: Orta sahaya Şampiyonlar Ligi seviyesinde, fiziksel olarak çok daha güçlü ve dominant bir isim transfer etmek. Forvet hattına ise Icardi'nin yerine, taktiksel esneklik sağlayacak ve yeri geldiğinde Victor Osimhen ile çift santrfor oynayabilecek cinsten, yırtıcı bir golcü takviyesi yapmak.







Yönetimin önceliği bütçe!

Okan Buruk'un bu köklü değişim talebine karşılık Başkan Dursun Özbek ise tamamen ekonomik gerçeklerle hareket ediyor. Yeni transferler için kulübün kasasından büyük bonservis bedelleri çıkarmak istemeyen Özbek, maliyeti düşürmek adına hem Lemina hem de Icardi'nin takımda tutulmasından yana tavır koydu. Yönetim, bu iki isimle yola devam ederek macera aramama düşüncesinde.







Icardi ve Lemina kalırsa transfer yaş!

Galatasaray'ın elini kolunu bağlayan en büyük etken ise TFF'nin getirdiği yeni yabancı kuralı. Sarı-kırmızılıların elinde şu an 23 yaş üstü kuralına uyan tam 8 as oyuncu bulunuyor:
-Singo, Davinson Sanchez, Jakobs, Roland Sallai, Torreira, Gabriel Sara, Leroy Sane ve Victor Osimhen.
Eğer başkan Dursun Özbek'in istediği olur, Mario Lemina ve Mauro Icardi ile sözleşme yenilenirse, 23 yaş üstü için ayrılan 10 kişilik yabancı kotası tamamen dolmuş olacak. Bu durum, Okan Buruk'un istediği "orta saha ve santrfor" transferlerinin önünü tamamen kapatıyor.







Gençler için acele edilmeyecek

Kural gereği 23 yaş altı oyuncular için ayrılan +4 kontenjanı için de Okan Buruk'un stratejisi belli oldu. Şu anda kadroda bu kurala uyan genç sol bek Renato Nhaga bulunuyor. Kalan 3 genç oyuncu hakkı için Buruk, yönetime "Acele etmeyelim" mesajı gönderdi.
Deneyimli teknik adamın +4 stratejisinin detayları ise hemen hemen belli... acele edip kulübün elindeki nakit akışını (likiditeyi) bozmamak adına acele transfer yapılmayacak. Transfer döneminin sonuna doğru, Avrupa devlerinde şans bulamayan ve kiralanmaya uygun olan potansiyelli gençler beklenecek.









Statü değişebilir

Okan Buruk'a göre TFF'nin bu statüsü uzun ömürlü değil ve her an yeniden değişebilir. Bu yüzden geleceği belirsiz bir kural için kulübü büyük paralarla bağlamamak gerekiyor. Ancak devreye girilecekse, tıpkı Nhaga gibi scout ekibinin tam not verdiği, maliyeti düşük ve geleceği parlak bir isim fırsatı doğarsa bütçe kullanılacak.
Galatasaray'daki bu "istekler ve maliyetler" savaşı, önümüzdeki günlerde başkan Dursun Özbek ile Okan Buruk arasında yapılacak zirveyle netlik kazanacak.

Galatasaray'da gündem Fransız solak!

Galatasaray’ın Monaco forması giyen Fransa'nın 2002 doğumlu yükselen değeri Maghnes Akliouche için resmi olarak kolları sıvadığı iddia edildi

13.06.2026 13:54:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da gündem Fransız solak!
Galatasaray'da gündem Fransız solak!
Galatasaray'ın Monaco forması giyen Fransa'nın 2002 doğumlu yükselen değeri Maghnes Akliouche için resmi olarak kolları sıvadığı iddia edildi.

İtalyan basınının yüksek sesle duyurduğu transfer operasyonunda Aslan, genç yeteneği kadrosuna katmak için en yoğun çabayı harcayan kulüp olduğu belirtildi. Transferin önündeki tek engelin Juventus olmadığı bir de Khephren Thuram'la uğraşıldığı ortaya çıktı.







Yeni sezon kadro planlamasında sağ kanada takviye arayışları var mı bilinmez ama TMW, Galatasaray'ın Monaco'nun genç yıldızı Maghnes Akliouche için kolları sıvadığını iddia etti.

İtalyanların iddiasına göre son günlerde sarı-kırmızılı kulüp, 2002 doğumlu yetenekli oyuncuyla en çok ilgilenen ve transferi için en yoğun çabayı harcayan kulüp olarak öne çıktı. Ancak yıldız oyuncunun tek talibi sarı-kırmızılılar değil; Juventus da oyuncunun durumunu takip ediyor.







LA GAZZETTA DELLO SPORT'A KONUŞTU

La Gazzetta dello Sport'a özel bir röportaj veren Akliouche, transfer dönemiyle ve geleceğiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Monaco'dan eski takım arkadaşı ve şu anda Juventus forması giyen Khephren Thuram ile olan yakın dostluğuna değinen genç yıldız, İtalyan devinin ilgisini şu sözlerle itiraf etti:

- Khephren, Monaco'daki en zor anlarımda bana çok yardımcı olan harika bir arkadaş. Doğrusu, bazen yarı şaka yollu da olsa Juventus'a katılmamı istedi. Torino'da yaptıklarından dolayı onun adına çok memnunum.







KHEPHREN'İN AKLI BAŞKA YERDE GİBİ

Öte yandan Juventus'ta forma giyen Khephren Thuram için son dönemde sürekli olarak Galatasaray iddiaları ortaya atılıyordu... ancak Akliouche'un bu açıklamaları sanki Fransız oyuncunun Juventus'tan ayrılmak bir yana Akliouche gibi tanıdığı oyuncuları İtalyan devine getirmek için çalışıyor gibi bir durum ortaya çıkıyor.







TÜRKİYE'YE DE MAVİ BONCUK VERDİ

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps tarafından Dünya Kupası kadrosuna dahil edilen Akliouche, şu aşamada sadece turnuvaya odaklandığını ve geleceği hakkında aceleci bir karar vermek istemediğini belirtti.

- Tüm ligler zorlu, Serie A'yı kazanmak bile kolay değil. Bence tüm ligler harika ve oynaması bile ilgi çekici.







DÜNYA KUPASI SONRASINA KALACAK

Galatasaray yönetiminin, hem sağ kanatta hem de on numara pozisyonunda görev yapabilen solak oyuncu için bütçe ayırdığı ve önümüzdeki günlerde Monaco kulübüyle resmi temasları sıklaştıracağı iddia edildi.

Fransa ile Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan Akliouche'un, Serie A'dan gelecek tekliflerin yanı sıra Galatasaray'ın projesine de nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Fenerbahçe yönetimine 'kaçırmayalım'

Fenerbahçe'de futbol yapılanması içinde yer almaları beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya’dan yönetim masasına flaş bir transfer raporu geldi!

13.06.2026 13:11:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe yönetimine 'kaçırmayalım'
Fenerbahçe yönetimine 'kaçırmayalım'
Fenerbahçe'de futbol yapılanması içinde yer almaları beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya'dan yönetim masasına flaş bir transfer raporu geldi!

Hollanda Liginde Fortuna Sittard formasıyla 10 Mayıs'ta sahaya çıkarak lig tarihinin en genç futbolcusu unvanını alan 2009 doğumlu Gani Büyükhan, sarı-lacivertlilerin radarına girdi.







İkilinin "Geleceğin dünya starı olacak, sakın kaçırmayalım" diyerek yönetime sunduğu 16 yaşındaki harika çocuk için gaza basıldı.

Fenerbahçe'de yeni dönemin yapılanması için kollar sıvanırken, teknik direktör olarak göreve gelmesi beklenen Aykut Kocaman'ın ekibinde yer alması beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya'dan flaş bir transfer raporu geldi. İkilinin hedefi Hollanda Ligi'nde tarihe geçen 2009 doğumlu Türk asıllı Belçikalı futbolcu Gani Büyükhan oldu.







HOLLANDA LİG TARİHİNE GEÇTİ

Kuyt ve Çetinkaya'nın radarına giren 16 yaşındaki Gani Büyükhan, geçtiğimiz aydan bu yana Hollanda futbolunun zirvesinde en çok konuşulan isimlerden biri.

Fortuna Sittard forması giyen genç yetenek, 10 Mayıs'ta oynanan maçta sonradan oyuna dahil olarak Eredivisie tarihinde forma giyen en genç Belçikalı oyuncu unvanını eline geçirdi. 2009 doğumlu oyuncu, bu hamlesiyle aynı zamanda kulüp tarihinin de en genç forma giyen ikinci oyuncusu olmayı başardı.







GELECEĞİN BÜYÜK YILDIZ ADAYI OLDU

Fenerbahçe'de idari ve teknik yapılanmada aktif rol alması beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya, oyuncunun kumaşından oldukça etkilendi.

Yönetime sunulan raporda, 16 yaşındaki futbolcunun "geleceğin büyük yıldız adaylarından biri" olduğu vurgulanarak, oyuncunun haklarının bir an önce alınması gerektiği ifade edildi.







UKRAYNALI MENAJER SHABLII'DEN HAMLE

Gani Büyükhan'ın Hollanda'da tarihe geçen bu çıkışı, menajerlik dünyasını da ayağa kaldırdı. Avrupa piyasasında ağırlığı bulunan ünlü Ukraynalı menajer Vadim Shablii, genç yıldız adayının potansiyelini fark ederek elini çabuk tuttu ve Gani'nin menajerlik haklarını resmi olarak bünyesine kattı.







ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HAMLE BEKLENİYOR

Fenerbahçe'nin, Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya'nın ısrarcı olduğu bu transfer için Shablii ile kısa süre içinde temas kurup kurmayacağı ise merak konusu. Genç yıldızın transfer pazarındaki hareketliliğin önümüzdeki günlerde daha da kızışması bekleniyor.

Galatasaray'da zam bekleyenlere tavsiye: Kendinize şirket kurun

Galatasaray'da yerli oyuncuların kur farkı gerekçesiyle beklediği zam taleplerine Başkan Dursun Özbek'ten set geldi. Bütçe dengesini korumakta kararlı olan Özbek, zam isteyen yıldızlara kapıyı kapatırken, kazancını reklam anlaşmalarıyla 3'e katlayan Barış Alper Yılmaz'ı örnek gösterdi

13.06.2026 13:05:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da zam bekleyenlere tavsiye: Kendinize şirket kurun
Galatasaray'da zam bekleyenlere tavsiye: Kendinize şirket kurun
Galatasaray'da yerli oyuncuların kur farkı gerekçesiyle beklediği zam taleplerine Başkan Dursun Özbek'ten set geldi. Bütçe dengesini korumakta kararlı olan Özbek, zam isteyen yıldızlara kapıyı kapatırken, kazancını reklam anlaşmalarıyla 3'e katlayan Barış Alper Yılmaz'ı örnek gösterdi.
Başkan Özbek "Kulüpten zam istemeyin, kendi şirketinizi kurup imaj haklarınızı yönetin" diyerek futbolculara yeni dönemin kapılarını açtı.






Galatasaray'da yerli futbolcuların maaşlarının Türk Lirası (TL) üzerinden ödenmesi nedeniyle uzun süredir gündemi meşgul eden "iyileştirme ve zam" tartışmalarına Başkan Dursun Özbek son noktayı koydu.
Kulislerde konuşulan zam taleplerine kesinlikle karşı çıkan Özbek, yerli oyunculara kazançlarını artırmaları için ezber bozan bir formül sundu: Şirketleşme ve İmaj Hakkı.






ARTIK DEVASA FARKLAR KALMADI

Galatasaray yönetiminin zam taleplerine mesafeli yaklaşmasının arkasında, değişen ekonomik dengeler yatıyor. Geçmiş dönemlerde döviz kurundaki aşırı oynaklık nedeniyle yerli ve yabancı oyuncuların maaşları arasındaki uçurum hızla açılıyordu. Ancak mevcut tabloda, yerli ve yabancı futbolcuların hak edişleri arasında iddia edildiği gibi devasa farklar bulunmuyor.






BÜTÇE AÇISINDAN ZAM SÖZ KONUSU DEĞİL

Yönetim kanadı, iddia edildiği gibi Abdülkerim Bardakcı ya da gündemde olan Uğurcan Çakır gibi isimlerin maaşlarının ikiye katlanması durumunda, bunun kulüp bütçesini tamamen ödenemez bir çıkmaza sokacağının bilincinde. Bu nedenle bütçe disiplininden taviz verilmesi kesinlikle düşünülmüyor.






TİCARİ BAŞARISINA DİKKAY ÇEKTİ

Başkan Dursun Özbek, maaş artışı bekleyen yerli oyunculara kulübün kasasını zorlamak yerine, son dönemin formda ismi Barış Alper Yılmaz'ı örnek gösterdi.

Barış Alper'in kulüpten aldığı garanti ücretin şu an için Abdülkerim ve Uğurcan seviyelerinde olduğunu hatırlatan Özbek, milli futbolcunun saha dışındaki ticari başarısına dikkat çekti.






"KENDİ ŞİRKETLERİNİZİ KURUN"

Genç oyuncuya profesyonel bir rota çizen yönetim, diğer yerli yıldızlara da şu tavsiyede bulundu:

- Kendi şirketlerinizi kurun ve imaj haklarınızı profesyonelce yönetin. Kulüpten doğrudan zam istemek yerine, sponsorluk ve reklam anlaşmalarıyla gelirinizi büyütün.






BARIŞ ALPER KAZANCINI KATLADI

Barış Alper Yılmaz, yönetimin işaret ettiği bu modeli sahada olduğu kadar ticari alanda da başarıyla uyguluyor. Son dönemde ardı ardına imzaladığı büyük reklam ve sponsorluk anlaşmaları sayesinde genç yıldız, kulüpten aldığı garanti ücretin üzerine çıkarak toplam kazancını 2 ila 3 katına ulaştırmış durumda.






YENİ ŞİRKETLER KURULACAK MI?

Galatasaray Başkanı Özbek, bu hamleyle hem kulübün maaş dengesini ve finansal fair-play kriterlerini korumayı hem de yerli oyuncuların küresel spor endüstrisine uygun şekilde kendi markalarını yönetmesini hedefliyor. Sarı-kırmızılı yerli oyuncuların bu "şirketleşme" tavsiyesine nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu.

Meğer Saadettin Saran planlamış

Fenerbahçe kulübü, futbol takımının 2026-27 sezonu hazırlık kampı programını duyurdu

13.06.2026 12:55:00
Haber Merkezi
Meğer Saadettin Saran planlamış
Meğer Saadettin Saran planlamış
Fenerbahçe'nin 5-16 Temmuz tarihleri arasında Avusturya'nın elit spor merkezi Windischgarsten bölgesinde gerçekleştireceği dev kampın, aylar öncesinden Saran Media ile yapılan peşin avanslı yayın anlaşması sayesinde tamamen finanse edildiği ortaya çıktı.

Aziz Yıldırım ve yönetiminin yeni sezon planlamasıyla ilgili dünden bugüne bir çalışma yapmayacağı programın kabul edildiği iddia edildi.

Fenerbahçe kulübü, futbol takımının 2026-27 sezonu hazırlık kampı programını duyurdu. Sarı-lacivertli kafile, 5-16 Temmuz tarihleri arasında Avusturya'nın izole ve yüksek standartlı spor tesisleriyle ünlü Windischgarsten bölgesinde kampa girecek. Bu kampın açıklanan detayları, futbol kamuoyunda çok çarpıcı bir gerçeği yeniden gündeme getirdi: Sadettin Saran gitti ama kamp programı harfiyen devrede!







DÜNDEN BUGÜN OLACAK ŞEY DEĞİL

Başkanlık süresi bitmeden önce Saran gelecek sezonun planlarını yapmış görünüyor... sarı-lacivertlilerin Avusturya'da yapacağı kamp uzmanlara göre son dakikada alınmış bir karar değil. Aksine aylar öncesinden, Saran'ın kararı doğrultusunda ve onun ticari hamleleriyle işlenmiş bir organizasyon olduğu belirtiliyor.

MATCH PR İLE YAPILAN ANLAŞMA

Fenerbahçe, uluslararası spor organizasyon devlerinden Match PR ortaklığıyla düzenlenen ve bölgenin en prestijli yaz turnuvalarından biri olan "Summer Series Upper Austria" kapsamında sahaya çıkacak. Takım, tamamen Avrupa standartlarında, izole bir vadide ve futbol endüstrisinin en gözde yükleme merkezinde yeni sezonun temellerini atacak.







PEŞİN AVAN ÖDEMESİNİ TAMAMLADI

Anlaşmanın perde arkasındaki en büyük güç ise Saran Media ile Nisan 2026'da yapılan yayın hakları sözleşmesi. Saran'ın sahibi olduğu şirket, Fenerbahçe'nin hazırlık maçları ve Avrupa ön eleme yayın haklarını kulübe ciddi bir peşin avans ödemesi yaparak satın almıştı.







İŞTE YAPILACAK 3 MAÇIN PROGRAMI

Bu anlaşma sayesinde Fenerbahçe, yaz kampında masraf yapmak bir yana, sezona başlamadan kasasını doldurdu. Sarı-lacivertliler, kamp boyunca dişli ekiplerle kozlarını paylaşacak.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre maç takvimi şu şekilde işleyecek:

8 Temmuz 2026: Fenerbahçe - Admira Wacker (Raiffeisen Arena)
11 Temmuz 2026: Fenerbahçe - Pogon Szczecin (Hofmann Personal Stadion)
14 Temmuz 2026: LASK - Fenerbahçe (Raiffeisen Arena)







AZİZ YILDIRIM PROGRAMI BOZMADI

Sadettin Saran'ın idari olarak yönetimde yer almaması, kulübe sağladığı katkının önüne geçmedi. Fenerbahçe, temmuz ayında hem fiziksel gücünü depolayacak hem de uluslararası vitrinde boy gösterecek.







Yönetim koltuğunda oturan Aziz Yıldırım ve yönetimi yeni sezona Sadettin Saran'ın plan ve programı üzerinden "merhaba" diyecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.