logo
15 MAYIS 2026

30'u aşkın parça

25.09.2009 00:00:00


Başbakan R. T. Erdoğan, baklayı dilinden çıkartmaya başladı.Kürt açılımı filan ve sair? Derken?Erdoğan'ın New York'ta son beyanına göre, açılım, o kadarla sınırlı değil! Bakın ne diyor Erdoğan: Ülkemizde 30'u aşkın etnik unsur var. Hepsinin kendine göre sorunları var? Bunun yanında azınlıkların sorunları var.Azınlık dediği, gayr-ı müslim unsurlar!Yıllardan beri, ne diyordu AB?!"36 etnik parçasınız; ne gerekiyorsa yapmalısınız."Erdoğan, bunu diyor; 30'u aşkın etnik unsur var.Erdoğan, altını çizdiği "30'u aşkın etnik unsur"un yanı sıra gayr-ı müslim azınlıkların problemleri için özel gayret sarf ediyor!Etnik siyasetin daniskası bu olsa gerek! Azınlık siyasetinin dik âlası bu olsa gerek!Bir anda olmaz diyor Erdoğan; hazmede hazmede, hazmettire hazmettire halledeceğiz! Açılım paketinin içeriğinin açıklanmaması, ne olduğunu Erdoğan ve üç-beş yaranı dışında kimsenin bilmemesi bundan!Hazmede hazmede, hazmettire hazmettire?Fincancı katırlarını ürkütmeden, milletin ayıkmasına imkan tanımadan saman altından su yürütülerek kotarılacak 30'u aşkın etnik unsurun ve azınlıkların işleri!Türk milleti, bu siyasetin neresinde! Türk milletinin derdi var mı, tasası var mı, problemi var mı? Ne öyle bir dert ile dertlenen var; ne de açılım konjonktürü icabı öyle bir Türk milleti var ortada!

Türk milleti açmış, Türk milleti işsizmiş, Türk milleti yoksulluk sebebiyle bağını-bahçesini, vatanını satıyormuş? Türk milletinin emek ve işletmelerine ecnebiler çullanıyor, sülük gibi emiyorlarmış? Kimin umurunda!?Türk milleti avucunu yalasın!30'u aşkın etnik unsur ve azınlıklar bayram yapsın!Artık gün, 30'u aşkın etnik unsurun ve gayr-ı müslim azınlıkların sorunlarıyla hemhal olma günüdür.Erdoğan bunlarla ilgileniyor? Ankara tiyatrosundaki "bakla" buydu işte!Asırlardan beri aynı iman, aynı medeniyet, aynı kültür ve aynı kıblede cem olmuş, işgalci ecnebilere karşı birçok cephede tek yürek tek bilek vaziyette can vermiş Türk milleti, yerini ve problemlerini, 30'u aşkın etnik unsura, gayr-ı müslim azınlıklara ve bu unsurların dertlerine bırakıyor!"Hazmede hamzmede, hazmettire hazmettire" yapılacak bu işler? Kimsenin ruhu duymayacak, kılı kıpırdamayacak!Ortada Türk milleti diye bir millet kalacak mı?!Dert ettiğin şeye bak? En üst perdeden 30'u aşkın etnik unsur seslendiriliyor, azınlıkların hakları seslendiriliyor; sen hala Türk milleti teranesi okuyorsun!Bu vahim gidişatın sonu demokrasi, hürriyet, aydınlık filan değil? Korkarım, Türk milletinin 30'u aşkın etnik unsura bölünmesidir? O zaman ortada ne Türk milleti kalır, ne Türk devleti! Ey millet, titre ve kendine gel!BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş bey, bunları anlatmıştı, ikaz etmişti değil mi, ta 20-25 sene öncesinden? Şimdi kulak asmayanlar utansın!
 
Misafir Kalem (K) / diğer yazıları
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.