logo
11 HAZİRAN 2026

8 milyon Euro'dan aşağıya olmaz

06.06.2021 12:20:00
8 milyon Euro'dan aşağıya olmaz
8 milyon Euro'dan aşağıya olmaz
Geçtiğimiz sezonun flaş takımlarından olan ve ligi altıncı sırada bitiren Hatayspor'da transfer çalışmaları devam ediyor. Yabancı kuralının gelmesi ile birlikte daha çok Türk futbolculara yönelen bordo-beyazlılarda ayrıca golcü futbolcu Boupendza'ya da İngiltere, İtalya ve İspanya'dan teklifler var.

Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, yaptığı açıklamada dengeli bir takım kurmak istediklerini, hem tecrübeli hem de gelecek vadeden futbolcular transfer ettiklerini belirtti.

"Beklentilerimizin üzerinde transfer yaptık"

Lütfü Savaş, uyum içerisinde futbol oynayacak, saha dışında da uyum içerisinde bir sosyal yaşantıya sahip olacak takım oluşturmaya çalıştıklarını aktararak, 'Kendi gençlerimiz de var, onları da hazırlık kampına göndereceğiz. Ama transfer ettiğimiz futbolculara baktığımızda birisi 18, 23, 24, 29 yaşlarında hem tecrübeli hem de gelecek vadeden, ileride milli takımda oynayabilecek çocukları aldık. Yani istiyoruz ki yabancı konusunda olduğu gibi yabancıların da hem gencini hem de tecrübelisini alıyoruz. Takım içerisinde birbirini tamamlayan, uyum içerisinde futbol oynayacak, saha dışında da uyum içerisinde bir sosyal yaşantıya sahip olacak bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Hem yerli hem de yabancı için geçerli. Şu ana kadar beklentilerimizin üzerinde hem transfer yaptık hem de görüştüğümüz futbolcularla iyi gidiyor' dedi.

"Boupendza'yı 8 milyon Euro'nun aşağısına satmayı düşünmüyoruz"

Süper Lig'in gol kralı Aaron Boupendza'ya tekliflerin olduğunu ve 8 Milyon Euro'dan aşağı satmak istemediklerini sözlerine ekleyen Savaş, 'İngiltere, İtalya ve İspanya'dan teklifler var. Bunların bir kısmı resmi, resmi olmayanlar da var. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Tabii bizim sözleşmeli oyuncumuz, kalırsa Türkiye'de oynayacak ama kalmazsa da daha önce 8 milyon 100 bin Euro'yu görmüş bir futbolcu, imzasını da atmıştık. Bunun aşağısına satmayı düşünmüyoruz. Ama bu civarlarda şimdi alacak takımlar var. Muhtemelen de 15 Haziran sonrasında daha da hızlanır süreç. Ne giderse kayıp, ne de kalırsa bizi üzecek sonuç olur. Ama gördüğüm kadarı ile alıcılar ısrarlı. Bu ısrar devam eder, belli bir noktada buluşursak Boupendza'yı başka takıma verebiliriz' dedi.

"Çok alternatifli bir takım kurduk"

Başkan Savaş bundan sonra Hatayspor'un, en üst yerlerde kalmayı ve Avrupa'ya gitmeyi tercih edeceğini ama aynı zamanda mili takıma futbolcu yetiştirmek için çaba sarf edeceğine vurgu yaptı. Lütfü Savaş, artık amaçlarının bundan sonra kurumsallaşma, altyapı ve Hatayspor'un şartlarına yakışır bir tesis yapmak olduğunu söyledi.



İç ve dış transfer çalışmalarına devam ettiklerini de açıklayan Savaş, 'Şu anda santrfor görüşmemiz var, biri aynı zamanda açık oynayan yurt dışından bir görüşmemiz var. Çok iyi bir milli takım oyuncusu ile anlaşma yaptık. Kısa sürede açıklayacağız. Aabid ile çalışmalarımız devam ediyor, anlaşma imzalamadık ama burada kalacağını düşünüyoruz. Çok alternatifli bir takım kurduk, genç de tecrübeli de var. İnşallah maya tutar ve geçen sene gibi bir lig geçiririz' dedi.



"Federasyonun milli takımı düşünmesi kadar doğal bir şey olamaz"

Yabancı sınırlamasının doğru bir karar olduğunu savunan Lütfü Savaş, 'Tabii takımlarında yabancı futbolcu sayısı fazla olan takımlarımız yabancı sınırlamasına üzülmüştür. Biz böyle bir kararın geleceğini tahmin ediyorduk. Hem yabancı hem de yerli statüsündeki oyuncular konusunda tedbirli davrandık. 6 yeni futbolcu aldık. Yabancılarımızda giden var, gelen var. Dengeli bir takım yapmaya çalıştık. Federasyonumuzun istediği şekilde şekillenecek bir takım oluşturduk. Tabii federasyon tarafından düşündüğünüz zaman Türkiye'de yetişen futbolcuların özellikle Süper Lig'de olanları milli takımda oynatabilmek istiyorlar. Onlar da kendi açısından haklı. Özellikle büyük takımlarda yabancı kontenjanı fazlasıyla olduğu için onlar bu konuda sıkıntı yaşıyorlar. Belki de gecikmiş bir karar bu. Çünkü şu anda milli takımda oynayan futbolcuların çoğu Avrupa'da oynayan çocuklar. Yerli statüsünde olup da Türkiye'de oynayan futbolcu sayısı çok az. Federasyonun milli takımı düşünmesi kadar doğal bir şey olamaz' ifadelerine yer verdi.İHA

Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı

Ülkesinde lisansını alıp Galatasaray'da Okan Buruk’un yardımcısı olmak isteyen Felipe Melo’ya tecrübeli hocadan şok bir "veto" geldi. Mauro Icardi gibi star isimleri saha içinde yönetmekte sorun yaşamayan ancak saha kenarında huzuru bozacak agresif bir profile sıcak bakmayan Buruk'un, hiyerarşiyi korumak adına Brezilyalı efsane yerine Dries Mertens ismine onay verdiği öğrenildi.

11.06.2026 12:59:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı
Okan Buruk'tan Felipe Melo kararı
Ülkesinde antrenörlük lisansını aldıktan sonra kariyerine Türkiye'de başlamak isteyen Felipe Melo, iddialara göre gözünü eski aşkı Galatasaray'a dikti. İş başı yapmak için kulüp arayışında olan Brezilyalı ismin, Okan Buruk'la görüşerek teknik ekibe katılmaya hazır olduğunu ilettiği belirtildi. Kemerburgaz'da yardımcı antrenörlük görevine sıcak bakan Melo'nun bu hamlesi Okan Buruk engeline takıldı.






AGRESİF YAPIDA YARDIMCI İSTEMİYOR

Buruk'un, Felipe Melo'nun bu talebini net bir dille veto ettiği öğrenildi. Başarılı çalıştırıcının, takım içi dengeleri ve tesislerdeki huzur ortamını korumak adına bu kararı aldığı iddia ediliyor.

Sızan bilgilere göre Buruk'un kararına gerekçe olarak şu ifadeler öne çıkıyor. Okan Buruk'un, Mauro Icardi gibi saha içinde ve dışında "çılgın" olarak nitelendirilebilecek star oyuncuları yönetmekte ve onlara müsamaha göstermekte bir problemi yok.

Ancak deneyimli hocanın, saha kenarında ve teknik kadro içerisinde huzursuzluk veya aşırı agresiflik yaratabilecek, odak noktasını dağıtacak profilde bir ismi kesinlikle istemediği bildirildi.






MELO'YU DEĞİL DE MERTENS'İ İSTİYOR

Okan Buruk'un teknik ekibini şekillendirme konusundaki kriterleri, Dries Mertens örneğiyle daha da netleşti. Yönetimin, futbolu bırakmasının ardından Mertens'i teknik kadroya dahil etme önerisine Buruk'un son derece sıcak baktığı biliniyor.

Buruk, takım dinamiklerine uyum sağlayan ve sakin yapısıyla bilinen Dries Mertens'i ekibine katma konusunda hiçbir sorun yaşamazken; Felipe Melo gibi güçlü ve sert bir karakterin Florya'daki mevcut hiyerarşiyi zorlayabileceğini düşünüyor.

Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!

Galatasaray, Frankfurt'un Can Uzun için istediği 60 milyon Euro'luk fahiş rakam sonrası rotayı Mert Kömür'e kırdı. Okan Buruk'un 'O paranın altında ezilir, Mert de aynı potansiyelde' raporuyla harekete geçen sarı-kırmızılı yönetim, Augsburg'un 20 milyon Euro'luk 'Kömür' gözlü dehasını 14-16 milyon Euro'ya bitirmeye niyetli!

11.06.2026 12:49:00
Haber Merkezi
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da yerli 10 numara harekatında sıcak saatler yaşanıyor. Listenin ilk sırasındaki Can Uzun için Frankfurt'un 60 milyon Euro talep etmesi ve sarı-kırmızılıların 30-35 milyon Euro'luk limitini aşması üzerine yönetim, B planı için düğmeye bastı. Hedef Augsburg'un genç yıldızı Mert Kömür!






OKAN BURUK'UN KORKUSU

Teknik direktör Okan Buruk, Can Uzun için telaffuz edilen astronomik rakamların oyuncu üzerinde baskı yaratacağını belirterek yönetime şu raporu sundu...

- 40 milyon Euro'lar bile Can Uzun için şu aşamada çok fazla, rakamın altında ezilebilir. Mert Kömür de en az Can kadar potansiyelli ve çok daha uygun maliyetli. Can olmayacaksa Mert'i kovalamaktan zarar gelmez.






AUGSBURG'LA PAZARLIK

Augsburg, Napoli'nin de listesinde olan Mert Kömür için kapıyı 20 milyon Euro'dan açtı. Ancak Galatasaray yönetimi, yürüttüğü sıkı markajla bu rakamı 14-16 milyon Euro bandına çekerek transferi bitireceğine inanıyor.






İKİ YILDIZIN ANALİZİ

- Can Uzun (Frankfurt): Skor üretme becerisi yüksek, ceza sahası koşuları ve bitiriciliği elit seviyede, forvet orijinli bir 10 numara.
- Mert Kömür (Augsburg): İki ayağını da iyi kullanan, dar alan becerisi, yüksek top tekniği ve asist vizyonuyla öne çıkan modern bir oyun kurucu.






FENERBAHÇE'NİN HAMLESİ

"Uzun" süren pazarlıkların ardından rotayı Can'dan henüz tamamen "Kömür" gözlü Mert'e çevirmese de Galatasaray bu yaz en azından bir tane potnasiyelli gurbetçi için kesenin ağzını açacak gibi duruyor... Can Uzun için Fenerbahçe'nin devreye girmesi de Mert Kömür hamlesinin kapısını araladı gibi duruyor.

Mourinho'nun ilk transferi Osimhen

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen’in takımdaki geleceği, dünya futbol gündemini yavaş yavaş meşgul etmeye başladı

11.06.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Mourinho'nun ilk transferi Osimhen
Mourinho'nun ilk transferi Osimhen
Galatasaray'ın dünyaca ünlü golcüsü Victor Osimhen için Chelsea ve Atletico Madrid'in ardından Jose Mourinho'nun Real Madrid'i de devreye girdi... masadaki teklifler şimdiden 100 milyon Euro barajını aştı. Teknik direktör Eric Chelle'nin kadro kararlarıyla çalkalanan Osimhen cephesinde, Mourinho'nun ilk ve en büyük hamlesi olarak kayıtlara geçecek bu dev operasyonun detayları da netleşmeye başladı.






Nijerya Milli Takımı Teknik Direktörü Eric Chelle'nin son açıklamaları ve Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen'in takımdaki geleceği, dünya futbol gündemini yavaş yavaş meşgul etmeye başladı. Polonya maçı öncesinde kadroda yer almayan Osimhen ve Lookman üzerinden eleştirilerin hedefi olan Chelle, teknik adamlık sorumluluklarına dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.






SAKATLIK VE DEVAMSIZLIK ÜZERİNDE DURDU

Gelen tepkiler üzerine sessizliğini bozan teknik direktör Eric Chelle, görevinin sadece kadro kurmaktan ibaret olmadığını savundu. Özellikle sakatlık ve devamsızlık gibi kriz anlarında zor kararlar alınması gerektiğini belirten deneyimli çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı:






AÇIKLAMASI YİNE SORU İŞARETLERİ DOLU

- Oyuncuların en üst düzeyde performans gösterebilmeleri için doğru ortamı yaratmak çok önemli. Bazen şartlar ideal olmayabiliyor; çünkü bir oyuncu eksik, iki oyuncu eksik veya birisi oynayamıyor olabilir. Ama yapabileceğim tek şey, takım için en iyi seçimleri yapmaya devam etmek.






ÖZEL GÖRÜŞME HAKKINDA AÇIKLAMA YOK

Chelle, Polonya maçı öncesinde Osimhen'in transfer görüşmelerinde olduğuna yönelik daha önce basına yansıyan iddialar hakkında ise yeni bir renk vermedi. Galatasaray forması giyen yıldız oyuncuyla özel bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmediği konusuna açıklık getirmekten kaçındı.






ŞİMDİ DE MOURINHO ORTAYA ÇIKTI

Nijerya cephesinde Chelle'nin tercihleri kamuoyunda büyük bir tepki dalgasına yol açarken, transfer piyasasında ise işler tam da teknik adamın işaret ettiği yöne doğru evrilmeye başladı. Milli takımda dinlendirilen ya da transfer sürecine odaklanan Osimhen için Avrupa'nın elit kulüpleri resmi olarak devreye girdi.






100 MİLYON EURO BARAJI AŞILDI

Atletico Madrid ve Chelsea'nin ardından, son olarak Jose Mourinho yönetimindeki Real Madrid de Nijeryalı golcüyü yakından takibe aldı. Uluslararası basına sızan iddialara göre, elit kulüplerin Osimhen için masaya koymaya hazırlandığı teklifler şimdiden 100 milyon Euro barajı aşılmış durumda.

Beşiktaş'ta kaleci devrimi

Beşiktaş'ta yeni sezonda kalenin emanet edileceği isim değil belki ama stil netleşti 

11.06.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ta kaleci devrimi
Beşiktaş'ta kaleci devrimi
Teknik direktör Vincenzo Italiano'nun modern oyun sistemine uymayan Rossi ve Jörgensen gibi isimlerin üzeri çizildi... Türk futbolunu ve kulübün genetiğini iyi bilen Önder Özen'in de onay verdiği yeni kaleci profili netleşti. Geriden oyun kurabilen, refleksleri tavan yapmış ve adeta bir oyun kurucu gibi ayaklarını kullanan modern bir eldiven arayan Beşiktaş kurmayları listenin ilk iki sırasına Chevalier ve Caprile'yi yazdı.






Beşiktaş'ta yeni sezonda kalenin emanet edileceği isim değil belki ama stil netleşti. Teknik direktör Italiano'nun sistemine uygun, Türk futbolunu ve Beşiktaş'ın genetiğini iyi bilen Önder Özen'in de onayından geçen kaleci profili netlik kazandı. Siyah-beyazlılarda rota; refleksleri tavan yapmış ve ayağını bir oyun kurucu gibi kullanabilen modern eldivenlere çevrildi. İlk iki sıraya PSG'den Lucas Chevalier ve Cagliari'den Elia Caprile isimleri kuruldu.






ROSSI VE JORGENSEN DIŞARIDA KALDI

Daha önce scout listelerinde yer alan veya menajerler vasıtasıyla önerilen Agustin Rossi ve Filip Jörgensen tarzındaki kaleciler tamamen saf dışı bırakıldı.

Boca Juniors döneminden beri dünyanın en iyi penaltı kurtarıcılarından biri olarak bilinen, çizgideki devasa fiziğiyle (1.93m) dikkat çeken Rossi ile Villarreal döneminde La Liga'nın en çok kurtarış yapan ismi olan ve Chelsea'nin pas kalitesi nedeniyle tercih ettiği Jörgensen profilleri şablonunun dışına itildi.






KRİTİK KURTARIŞ YÜZDELERİ DEĞERLİ

Beşiktaş'ın önceliği haline gelen Chevalier ve Caprile'yi listenin tepesine çıkaran iki ana unsur var. Refleks ve çizgi başarısı ile ayak kalitesi. Her iki kaleci de özellikle bire bir pozisyonlarda ve çizgi üzerinde refleks hızı çok yüksek isimler olarak dikkat çekiyor.

Chevalier'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki dev maç performansları ile Caprile'nin Serie A'da takımı kaderini belirleyen kritik kurtarış yüzdeleri, Beşiktaş kurmaylarının bu iki isme yönelmesindeki en büyük etken oldu.






AYAK KALİTESİ İKİSİNİN DE YÜKSEK

Italiano'nun oyun sisteminin en kritik parçası olan "geriden oyun kurma" becerisi, bu iki kalecinin de en büyük artısı. Hem Chevalier hem de Caprile, yoğun baskı altındayken bile soğukkanlı kalabilen, kısa ve uzun metrajlı pas kalitesi oldukça yüksek eldivenler.






Chevalier bu yönüyle PSG gibi pas oyununu domine eden bir dünya devine geçiş yaparken; Caprile de Serie A'da yüksek pas isabet oranlarıyla kalitesini kanıtladı.

Okan Buruk mu, Guardıola mı?

Dursun Özbek 'Sorun yok, uzatacağız' dedi ancak resmi imzaların bir türlü atılmaması Galatasaray'da tansiyonu yükseltti

11.06.2026 11:50:00
Haber Merkezi
Okan Buruk mu, Guardıola mı?
Okan Buruk mu, Guardıola mı?
Dursun Özbek 'Sorun yok, uzatacağız' dedi ancak resmi imzaların bir türlü atılmaması Galatasaray'da tansiyonu yükseltti.

Takvimler 11 Haziran'ı gösterirken, sözleşmesinin bitmesine sadece 20 gün kalan Okan Buruk'un etrafını menajerler sardı.







Yönetimin sessizliğinin arkasındaki asıl neden ise kulisleri salladı... bazı Galatasaraylı yöneticilerin dünyaca ünlü teknik direktör Pep Guardiola ile temas kurduğu ve Katalan hocayı ikna etmeye çalıştığı camia içinde kulaktan kulağa yayılıyor.

Galatasaray'da üst üste gelen şampiyonlukların ardından gözler teknik direktör Okan Buruk'un sözleşmesine çevrildi. Başkan Dursun Özbek, her fırsatta başarılı teknik adamla yola devam edeceklerini belirtse de, resmi imzaların bir türlü atılmaması camiada soru işaretlerini artırıyor.







DURSUN ÖZBEK'İN AÇIKLAMALARI

Başkan Dursun Özbek, geçtiğimiz günlerde Okan Buruk'un geleceği ve sözleşme yenileme süreciyle ilgili çok net açıklamalar yapmıştı. Özbek, gelen sorulara şu yanıtları vermişti:

- Biz Okan hocamızdan son derece memnunuz. Başarı, uyum ve karşılıklı güven olduğu sürece Galatasaray'da uzun soluklu birlikteliklerin çok değerli olduğuna inanıyorum. Okan Buruk, Galatasaray tarihine şimdiden çok önemli izler bırakmış bir kardeşimiz. Ben bu başarılı dönemin bu sene kazanacağımız şampiyonlukla bir rekora da ulaşacağına inanıyorum.







HAZİRAN SONUNDA BOŞA ÇIKACAK

Başkan Özbek'in "rahat" tavrına rağmen, yönetimin bu kadar uzun süredir neden beklediğine dair tatmin edici bir açıklama yapılmış değil. Bugün itibarıyla 11 Haziran geldi. Okan Buruk'un sözleşmesinin bitmesine sadece 20 günden az bir süre kaldı.

30 Haziran'da resmen boşa çıkacak olan başarılı teknik adamın bu durumu, Avrupa ve Orta Doğu piyasasını da hareketlendirdi. Şimdiden pek çok menajerin Okan Buruk'un etrafında dolandığı ve gelebilecek cazip teklifleri hocaya iletmek için nabız yokladığı biliniyor.







GUARDIOLA'YI SÜREKLİSIKI ŞTIRIYORLAR

Galatasaray kulislerinde büyük iddia çok başka bir isim üzerinden yürüyor. Sarı-kırmızılı camiada kulaktan kulağa yayılan şok iddiaya göre; Galatasaraylı bazı yöneticiler dünyaca ünlü teknik adam Pep Guardiola ile dirsek teması kurdu.







Yöneticilerin, Katalan teknik adama "bizimle çalışmak istersen kapımız sana açık" diyerek dünyaca ünlü teknik adamı ikna etmeye çalıştığı iddia ediliyor. Okan Buruk'la imzaların gecikmesi ile bu dev iddiaların eş zamanlı olarak gündeme gelmesi, "Galatasaray'da neler oluyor?" sorusunu da beraberinde getirdi.

Galatasaray darphane kuruyor

Başkan Dursun Özbek'in "en büyük hayalim" diyerek müjdelediği 165 bin metrekarelik Aslantepe Vadisi projesinin finansal haritası netleşti

11.06.2026 11:50:00
Haber Merkezi
Galatasaray darphane kuruyor
Galatasaray darphane kuruyor
Yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla Galatasaray'ı sadece maç günü gelirlerine bağımlı olmaktan kurtaracak olan Aslantepe Vadisi projesi; ticari alanları, performans salonları ve dev sponsorluklarıyla kulübün kasasına her yıl 30 milyon dolar taze nakit girişi sağlayacak. Amatör branşları tek çatı altında toplayarak yıllık 15 milyon dolarlık kira ve lojistik yükünü de ortadan kaldıracak olan bu "mali bağımsızlık sigortası", yaratacağı toplam 45 milyon dolarlık ekonomik değerle Galatasaray'ı 365 gün kesintisiz sıcak para üreten bir finans devine dönüştürecek.






Başkan Dursun Özbek'in "en büyük hayalim" diyerek müjdelediği 165 bin metrekarelik Aslantepe Vadisi projesinin finansal haritası netleşti. Finansal kriz girdabından gayrimenkul hamleleriyle çıkmayı hedefleyen Galatasaray, bu dev hamleyle hem milyonlarca dolarlık kira yükünden kurtulacak hem de her yıl kasasına yaklaşık 45 milyon dolar koyacak.






PROJE KESİNTİSİZ PARA ÜRTECEK

Başkan Dursun Özbek'in mali konularda sona yaklaşıldığını belirttiği ve yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle hayata geçirilecek bu dev merkez, sarı-kırmızılıları sadece maç günü gelirlerine bağımlı olmaktan kurtararak 365 gün kesintisiz sıcak para üreten bir finansal dev haline getirecek.






PEK ÇOK EK MALİYET YÜK OLMAYACAK

Proje bittiğinde Galatasaray; Sinan Erdem ve Burhan Felek gibi spor salonlarına her yıl ödediği milyonlarca liralık kira bedellerinden, sporcu konaklama yüklerinden ve dağınık tesis yapısının getirdiği lojistik maliyetlerden tamamen kurtulacak.

Tüm amatör branşların idari ofisleri, antrenman sahaları ve kamp merkezleri tek bir çatı altında toplanacağı için operasyonel harcamalar minimuma inecek ve yıllık yaklaşık 15 milyon dolar kulübün kasasında kalacak.






30 MİLYON DOLAR TAZE PARA GİRİŞİ

Vadi İstanbul aksına bağlanacak 165 bin metrekarelik alanda yer alacak restoranlar, ticari mağazalar, bin 500 araçlık otopark ve organizasyonlara kiralanacak 300-800 kişilik "Black Box" performans salonu kulübe sürekli nakit akışı sağlayacak.

Ayrıca kurulacak modern salonların isim hakları ve küresel markalarla yapılacak yeni entegre sponsorluk sözleşmeleriyle birlikte kulübün kasasına her yıl 30 milyon dolar taze nakit girişi olacak.






AMATÖR BRANŞLAR KENDİNİ DÖNDÜRECEK

Bankalar Birliği anlaşmasından çıkan ve Riva ile Florya projelerinden gelecek 900 milyon dolar'lık dev gelirle tüm borçlarını sıfırlamak isteyen Galatasaray2da, Aslantepe Vadisi bir "mali bağımsızlık sigortası" görevi görecek. Her yıl yaratılacak toplam 45 milyon dolarlık bu devasa ekonomik değer, tüm amatör branşların futbol takımının bütçesine yük olmadan kendi kendini tamamen fonlamasını sağlayacak.

Vincenzo Italiano'nun Beşiktaş'taki ilk transferi

Vincenzo Italiano, Beşiktaş'taki yeni dönemine İtalya’da iz bırakan bir operasyonla başlamaya hazırlanıyor.  İtalyan hocanın Bologna’daki eski "suç ortağı" Riccardo Orsolini için tüm şartlar zorlanıyor. La Gazzetta dello Sport'un haberine göre; Bologna'nın bonuslarla birlikte 2.5 milyon Euro'yu aşan dev kontrat teklifine rağmen imza atmayan Orsolini için İtalyan ekibinin sportif direktörü Giovanni Sartori’nin "Italiano onu Beşiktaş’ta isteyecektir" sözleri gerçeğe dönüştü

10.06.2026 16:04:00
Haber Merkezi
Vincenzo Italiano'nun Beşiktaş'taki ilk transferi
Vincenzo Italiano'nun Beşiktaş'taki ilk transferi
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano, siyah-beyazlı takımdaki yeni macerasına iddialı bir kadroyla başlamak için kolları sıvadı. İtalyan teknik adamın transfer listesinin ilk sıralarında, Bologna'da birlikte harika işlere imza attığı eski öğrencisi Riccardo Orsolini yer alıyor. Ancak İtalya'dan gelen son haberler, bu transfer sürecinde dengelerin değiştiğini gösteriyor.






LA GAZZETTA DELLO SPORT YAZDI

La Gazzetta dello Sport'un haberine göre; Orsolini'nin geleceğindeki belirsizlik sürüyor. Kulübü Bologna, yıldız oyuncuyu takımda tutabilmek adına büyük bir mali fedakarlık yaparak bonuslarla birlikte 2.5 milyon Euro'yu aşan bir sözleşme yenileme teklifinde bulundu.

İtalyan ekibi, topu tamamen oyuncunun sahasına atmış durumda. Bologna yönetimi, Orsolini'nin bu teklifi kabul ederek kulübün efsane isimlerinden biri olacağına ve adeta "2000'lerin Bulgarelli'si" haline geleceğine inanıyor. Ancak oyuncu kanadından henüz resmi bir imza gelmiş değil ve transfer piyasası her an hareketlenmeye hazır bekliyor.






CAMBIAGHI İLE BERABER

Bologna sportif direktörü Giovanni Sartori, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Belki Italiano onu Beşiktaş'ta isteyecektir..." diyerek bir anlamda bu transferin fitilini ateşlemişti. Sartori'nin bu sözlerinin aslında bir şakadan çok daha fazlası olduğu ortaya çıktı.

Gazzetta'nın raporuna göre Italiano, Beşiktaş'taki yeni dönemi için eski kanat oyuncusu Riccardo Orsolini'nin yanı sıra Nicolò Cambiaghi ismini de listesine ekledi.






ORSOLINI SICAK BAKMIYOR

İtalyan basını, her iki oyuncunun da —özellikle de Orsolini'nin— Türkiye'ye gelme fikrine şu an için çok sıcak bakmadığını ve transferin zor olduğunu belirtse de açık bir kapı bırakmayı ihmal etmedi:

- Bu kapı tamamen kapanmamalı...

Beşiktaş yönetiminin, Italiano'nun raporu doğrultusunda İtalya pazarındaki bu fırsatları yakından takip ettiği ve önümüzdeki günlerde resmi temasları sıklaştırabileceği ifade ediliyor.

Trabzonspor'a Arjantin'den top cambazı geliyor

19 maçta 7 gol ve 3 asistlik göz kamaştırıcı bir performans sergileyen 25 yaşındaki "mini" 10 numara için bordo-mavililer ciddi bir mali fedakarlığa hazırlanıyor 

10.06.2026 16:00:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'a Arjantin'den top cambazı geliyor
Trabzonspor'a Arjantin'den top cambazı geliyor
Trabzonspor, Arjantin ekibi Estudiantes'in 1.67'lik Uruguaylı oyun kurucusu Tiago Palacios için kolları sıvadı. 19 maçta 7 gol ve 3 asistlik göz kamaştırıcı bir performans sergileyen 25 yaşındaki "mini" 10 numara için bordo-mavililer ciddi bir mali fedakarlığa hazırlanıyor. Juan Sebastián Verón liderliğindeki Estudiantes yönetiminin kapıyı 10 milyon dolardan açtığı, Brezilya devi Atlético Mineiro'nun da peşinde olduğu Uruguaylı milli yıldızın transferini bitirmek konusunda Karadeniz Fırtınası bu kez oldukça kararlı.






Transferde "yelkenler fora" diyen Trabzonspor'un radarına giren son isim, Arjantin ekiplerinden Estudiantes forması giyen Uruguaylı 10 numara Tiago Palacios oldu. Karadeniz fırtınası, Uruguay Milli Takımına da seçilen 25 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katmak için kolları sıvarken, transfer piyasası da iyice hareketlendi.






SÖZLEŞMESİ ARALIK 2027'DE BİTECEL

Estudiantes kulübü, bu sezon sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncusunu kolay kolay bırakmak niyetinde değil. Efsane isim Juan Sebastian Veron liderliğindeki kulüp yönetimi, Palacios'un bonservis bedelini 10 milyon dolar olarak belirledi. Sözleşmesi Aralık 2027'ye kadar devam eden yetenekli 10 numara için Trabzonspor'un ciddi bir mali teklif yapmaya hazırlandığı ve bu transfer döneminde oyuncuyu bitirmek konusunda oldukça istekli olduğu belirtiliyor.






ATLETICO-MG'NİN DE İLGİSİ VAR

Palacios'un tek talibi Trabzonspor değil. İki hafta önce, Eduardo Dominguez'in yönetimindeki Atletico Mineiro da oyuncunun durumunu sormak için Estudiantes'le resmi temasa geçti. Yıldız oyuncu geçmiş transfer dönemlerinde de oldukça rağbet görüyordu. Geçen yıl Rusya'dan resmi teklifler geldi ancak ödeme koşullarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle süreç tıkandı. Geçmişte de Trabzonspor'un Palacios için hamle yaptığı söylentileri vardı.






RUSYA'YA TRANSFERİ GERÇEKLEŞMEDİ

1.67'lık 10 numara, eski teknik direktör Dominguez'in ayrılışının ardından göreve gelen Alexander Medina dönemiyle birlikte adeta takımın kilit taşı haline geldi. Yeni oyun sistemine kusursuz bir şekilde uyum sağlayan Palacios, çıktığı 19 maçta 7 gol ve 3 asistlik göz kamaştırıcı bir performans sergileyerek kalitesini bir kez daha kanıtladı.

Gabriel Sara için takas planı devrede

Galatasaray'ın yıldızı Gabriel Sara, Avrupa transfer piyasasını birbirine kattı! Aston Villa'nın 30 milyon Euro'luk çılgın teklifini elinin tersiyle iten, Napoli ile 65 milyon Euro'luk çifte paket zirvesi yürüten sarı-kırmızılılar, son olarak Juventus'un devreye girmesiyle transferde adeta satranç hamlelerine başladı. İtalyan devinin nakit sıkıntısı nedeniyle Douglas Luiz, Nico González ve Arthur Melo gibi isimleri içeren takas formülüne Aslan'dan Teun Koopmeiners, Khephren Thuram ve Jonathan David ile rest geldi

10.06.2026 15:59:00
Haber Merkezi
Gabriel Sara için takas planı devrede
Gabriel Sara için takas planı devrede
Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Gabriel Sara, Avrupa transfer piyasasının en sıcak isimlerinden biri haline geldi. Ancak sarı-kırmızılı yönetim, Gabriel Sara'yı ucuza bırakmaya da niyetli değil. Premier Lig ekibi Aston Villa, Brezilyalı yıldız için bonuslarla birlikte 30 milyon Euro'yu bulan resmi bir teklifle kapıyı çaldı. Galatasaray yönetimi bu rakamı yetersiz bularak teklifi reddetti.






35 MİLYON EURO İSTENİYOR

Napoli de Sambacı için çok ciddi adımlar atıyor. İtalyan kulübüyle sadece Sara değil, Wilfried Singo'yu da kapsayan dev bir paket transferi üzerinde görüşmeler yürütülüyor. Galatasaray'ın bu ikili paket için Napoli'den talebi ise tam 65 milyon Euro.

Çizme'den gelen son bilgilere göre Gabriel Sara yarışına Juventus da dahil oldu. İtalyan basını, Galatasaray'ın Juventus'tan sadece Sara için 35 milyon Euro nakit bonservis bedeli talep ettiğini yazdı.






JUVENTUS'UN LİSTESİ

Aynı zamanda Benfica'dan Richard Ríos'u da listesinde bulunduran Juventus, iki oyuncunun toplam maliyetinin 75 milyon Euro'yu bulması üzerine mali sıkışıklık yaşadı. Galatasaray'a takas formülü sundu. Siyah-beyazlılar, Sara transferini bitirebilmek için şu isimleri masaya koydu:

- Douglas Luiz
- Nico González
- Facundo González
- Arthur Melo






GALATASARAY'DAN KONTRA

Galatasaray yönetimi, Juventus'un sunduğu takas listesine karşı stratejik bir hamleyle yanıt verdi. Sarı-kırmızılı kurmaylar, İtalyan devine ancak takas formülüne kendi belirledikleri elit isimlerin dahil edilmesi durumunda masaya oturabileceklerini iletti.

Galatasaray'ın takas görüşmelerine başlamak için şart koştuğu o 3 dünya yıldızı ise şunlar:

- Teun Koopmeiners
- Khéphren Thuram
- Jonathan David

Trabzonspor'un istediği asıl Ukraynalı belli oldu

Trabzonspor'un asıl hedefinin, Girona formasıyla harikalar yaratan 24 yaşındaki Ukraynalı golcü Vladyslav Vanat olduğu ortaya çıktı 

10.06.2026 15:50:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un istediği asıl Ukraynalı belli oldu
Trabzonspor'un istediği asıl Ukraynalı belli oldu
Adı bir süredir Artem Dovbyk ile anılan Trabzonspor'un asıl hedefinin, Girona formasıyla harikalar yaratan 24 yaşındaki bir başka Ukraynalı golcü Vladyslav Vanat olduğu ortaya çıktı. İspanyol basınının manşetlerine taşınan hamlede bordo-mavililer, Villarreal'in de devrede olduğu transfer yarışında oldukça ileri bir seviyeye ulaşarak liderliği eline geçirdi.






Trabzonspor için Artem Dovbyk yazılıyor ancak Karadeniz fırtınasının asıl hedefinin Girona forması giyen bir başka Ukraynalı golcü Vladyslav Vanat olduğu ortaya çıktı. Spor gazetecisi Andrés Guzman'ın aktardığı bilgilere göre, Trabzonspor bu transferde oldukça ileri bir seviyeye gelmiş durumda.






23 MİLYON EURO'DA ISRAR EDİYORLAR

La Liga başarılı bir grafik çizen 24 yaşındaki Ukraynalı forvet için Girona yönetimi finansal şartlarını net bir şekilde belirledi. Sabit bonservis bedeli 23 milyon Euro, sonraki satıştan %15 pay. Girona yönetimi bu rakamda herhangi bir indirim yapmayacağını ve ödeme planında esnekliğe gitmeyeceğini net bir dille Trabzonspor'a iletti.






KATALAN EKİBİ ÇOK KATI DAVRANIYOR

Yeni sezonda mutlak şampiyonluk hedefleyen ve kadrosuna ciddi bir güç katmak isteyen Trabzonspor, transfer yarışında şu an için önde giden taraf. Bordo-mavili kurmaylar; Vanat'ın fiziksel gücü, savunmayı yıpratan oyun tarzı ve bitiricilik özellikleriyle yeni projenin kusursuz parçası olacağına inanıyor. Girona ile yapılan ilk temaslarda Katalan ekibinin katı tutumu nedeniyle geçici bir tıkanma yaşansa da Trabzonspor'un ısrarı ve oyuncu tarafıyla olan dirsek teması transferi sıcak tutuyor.






VILLAREAL TRABZONSPOR'A RAKİP

Trabzonspor bu transferde yalnız değil. La Liga ekiplerinden Villarreal CF de Vanat'ı hücum hattı için öncelikli hedef olarak belirledi. İspanyol ekibi de sürece dahil olmasıyla birlikte transfer tam anlamıyla çift taraflı bir savaşa dönüştü. 24 yaşındaki golcünün; hareketliliği, sırtı dönük oynayabilme becerisi ve gol sezgisi her iki kulübün de iştahını kabartıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.