logo
22 ŞUBAT 2026


Alex'in tedavisi devam ediyor

13.11.2008 00:00:00
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 11. haftasında Ankaraspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

 

Teknik direktör Luis Aragones yönetiminde, Samandıra Kamp Merkezi'nde gerçekleştirilen ve İspanyol çalıştırıcının saha içinde yaptığı toplantıyla başlayan antrenmanda, sarı-lacivertliler tempolu koşular yaptı. Takımdan ayrı çalıştıSadece koşuyla geçen çalışmada, Aragones futbolcularını oldukça yordu. Antrenman esneme hareketleriyle tamamlandı. Yüksek tempodan etkilenen Burak, bir ara koşuyu bırakıp yüzünü yıkayıp normale döndükten sonra tekrar koşuya devam etti. Antrenmana sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Guiza ile Tümer katılmazken, boğaz enfeksiyonu olan kaleci Volkan ve hafif sakatlığı bulunan Can da antrenmanda yer almadı. Sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Alex, dünkü çalışmada takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde koşu yaptı. Gribal enfeksiyonu olan Uğur ise koşuyu erken bırakarak tesislere girdi.

Okan Buruk: 'Ne olursa olsun kazanmak zorundaydık'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Konyaspor maçının ardından, "Golü vermeseler, daha farklı şeyler de yapsalar, ne olursa olsun Galatasaray takımı ağırlığını koyup maçı kazanmak zorundaydı" dedi

22.02.2026 00:13:00
İhlas Haber Ajansı
Okan Buruk: 'Ne olursa olsun kazanmak zorundaydık'
Okan Buruk: 'Ne olursa olsun kazanmak zorundaydık'
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Konyaspor maçının ardından, "Golü vermeseler, daha farklı şeyler de yapsalar, ne olursa olsun Galatasaray takımı ağırlığını koyup maçı kazanmak zorundaydı" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Konyaspor'a 2-0 mağlup oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Rakibimizin aldığı 3 puandan dolayı hem bir hocayı hem Konyaspor oyuncularını hem de Konyaspor taraftarlarını tebrik ediyorum. Burada güzel bir atmosfer oluşturdular. Burada galibiyette onların önemli bir rolü var.

İlk yarı biraz daha çok pozisyon üretmesek de 3-4 tane pozisyonumuz oldu. Biraz daha net pozisyona yaklaştığımız ama rakibimize hiç pozisyon vermediğimiz bir ilk yarıydı. İkinci yarıya baktığımızda aslında ikinci yarıya iyi başladık. Attığımız gole kadar oyunumuz iyiydi. Bence çok temiz bir gol bugün iptal edildi. Hem var hakeminin tavsiyesi hem Atilla Hoca'nın seyretmesiyle benim görüşüme göre çok temiz bir gol. Hakemler tarafından iptal edildi.



Bu mağlubiyetin nedeni bu gol değil tabii ki. Yani golü de vermeseler, daha farklı şeyler de yapsalar, ne olursa olsun Galatasaray takımı ağırlığını koyup maçı kazanmak zorundaydı. Kornerden yediğimiz gol ve onun devamında rakibimiz coşkulu oynadı. Hak ettikleri bir galibiyet aldılar devamında. Ama çok kritik bir dakikada öne geçtiğimiz belki maçı kazanacağımız, rahat kazanmaya götürebilecek bir gol.

Bir hakem hatasıyla, pardon iki hakem hatasıyla iptal oldu. Bununla ilgili federasyon başkanımızın her zaman açıklaması var, bu tür hataları asla affetmeyeceğim diye. Kendisinin de bu maçtaki verilmeyen gol için belki 1990 yılında olsaydı bu gol ofsayt nedeniyle iptal edilebilirdi ama şu an 2026'dayız. 2026 yılında böyle bir pozisyonda gol iptali gerçekten sadece Türkiye'de olabilecek bir şeydir diye düşünüyorum. Yeni bir şeye daha imza attık. Burada da bugünkü hakemlerimizi tebrik etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Maça iğneyle çıktı ama dediğim gibi belki biraz daha oyun içerisinde kalabilirdi"

Icardi'nin çıkma sebebinin sorulması üzerine Okan Buruk, "Icardi'nin sırtında tutulma vardı. Yani bugün maç saatine kadar bekledik aslında. Kendini iyi hissettiğini söyleyince onunla ilk 11 başladık. Ama oyun içerisinde tabii ki ilk yarının sonlarına doğru biraz daha takım olarak da topu rakibe verdiğimiz, arkaya yaslandığımız, baskılara tam gidemediğimiz, üretemediğimiz bir yerde rakibin de savunma olarak öne çıktığı bir yerde ikinci yarıda Barış'ın hem ön alan baskıları hem savunma arkası şartlarını hayal etmiştik. Ama günün sonunda bunlar gerçekleşmedi. Maça iğneyle çıktı ama dediğim gibi belki biraz daha oyun içerisinde kalabilirdi" şeklinde konuştu.

Galatasaray, TFF'yi göreve çağırdı

Galatasaray Kulübü, Konyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, iptal edilen gollerine tepki göstererek, Türkiye Futbol Federasyonu'nu göreve davet etti

22.02.2026 00:11:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray, TFF'yi göreve çağırdı
Galatasaray, TFF'yi göreve çağırdı
Galatasaray Kulübü, Konyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, iptal edilen gollerine tepki göstererek, Türkiye Futbol Federasyonu'nu göreve davet etti.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Konyaspor - Galatasaray karşılaşmasında takımımızın attığı nizami golün, ofsayt kuralının açık hükümlerine rağmen iptal edilmesi Türk futbolu adına kabul edilemez bir skandaldır. Müsabakanın hakemi ve şampiyonluk yolunda mücadele ettiğimiz takımın fanatik taraftarlığı sabit olan VAR hakemi Davut Dakul Çelik denilen sözde hakem, gerçekte fanatik tarafından verilen bu karar, yalnızca bir maç sonucunu değil, ligin adaletine ve güvenilirliğine duyulan inancı da zedelemiştir. Türk futbolunun marka değerini korumak ve sahadaki emeğin gasp edilmesini önlemek başta olmak üzere sorumluluk makamında bulunan Türkiye Futbol Federasyonu'nu derhal göreve davet ediyoruz. Söz konusu pozisyonun şeffaf biçimde incelenmesini, VAR hakemiyle ilgili gerekli idari sürecin ivedilikle işletilmesini talep ediyoruz.

Tüm kuralları hiçe sayarak golümüzü iptal edebilirsiniz. Bunu daha önce de yaptığınız için ne yapmaya çalıştığınızı çok iyi biliyoruz. Sezon sonunda şampiyon olduğumuzda onu da iptal etmek için şimdiden hazırlığınızı yapın. Galatasaray'ı bu oyunlarla durduramazsınız!" denildi.

Galatasaray galibiyeti için İlhan Palut: 'Bizim için önemli olan 3 puandı'

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Galatasaray karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada, "Puan ve puanlara çok ihtiyacımız var. Her puana ihtiyacımız olan bir görüntüdeyiz. Her şeyden önce bizim için 3 puan çok önemli oldu" dedi

22.02.2026 00:09:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray galibiyeti için İlhan Palut: 'Bizim için önemli olan 3 puandı'
Galatasaray galibiyeti için İlhan Palut: 'Bizim için önemli olan 3 puandı'
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Galatasaray karşılaşmasının ardından yaptığı açıklamada, "Puan ve puanlara çok ihtiyacımız var. Her puana ihtiyacımız olan bir görüntüdeyiz. Her şeyden önce bizim için 3 puan çok önemli oldu" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Konyaspor, sahasında karşılaştığı Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, "Galatasaray'dan potansiyelinden çok da bahsetmeme gerek yok. Çünkü her oyuncusuyla her an maçı değiştirebilecek kalitede bir takım.

Önemli olan bizim sahada ne yapacağımızdı. Çünkü takım bazen gerçekten sahada durgunlaşıyor. İstek, arzu istediğimiz seviyelere tam çıkmıyor. Bugün her şeyden önce oyuncularımızla konuştuğumuz plana sadık kalmamızdı. Çok istekli ve arzulu oynadık. Bunu sadece belli bölümlerde değil maça yaydık ve tabii ki savunma yaptık.

Ama top ayağımıza geçtiği zaman top bizdeyken de elimizden gelen geldiğince cesurca girişimlerde bulunduk. İlk yarı savunma kısmını bence iyi yaparken ofansta istediğimiz etkinlik yoktu. İkinci yarı daha geniş alanlar oluşmaya başladı ve Galatasaray'ı dengesiz yakaladığımız anlar oldu.

Bence ofsayt pozisyonu bir kırılma anıydı. Çünkü çok önemli bir taktik disiplinle oynuyorsunuz. Oradaki bir kırılma planlarınızı değiştirmek zorunda kalacaksınız. VAR'dan geri döndü ve çok güzel dakikalarda güzel goller bulduk. Ben oyuncularımın performansından gerçekten memnunum.

Yani galibiyet çok önemli ama olmasaydı da bir şey diyemezdim. Ama çocuklar bugün mücadele ettiler, savaştılar. En çok sevindiren şeylerden bir tanesi de çok şükür ki bunun karşılığını aldılar. Puan durumu anlamında da puan ve puanlara çok ihtiyacımız var. Her puana ihtiyacımız olan bir görüntüdeyiz. Her şeyden önce bizim için 3 puan çok önemli oldu" ifadelerini kullandı.

Başakşehir, evinden Alanyaspor'u mağlup etti

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında RAMS Başakşehir, deplasmanda Corendon Alanyaspor'u 2-1 mağlup etti

22.02.2026 00:00:00
AA
Başakşehir, evinden Alanyaspor'u mağlup etti
Başakşehir, evinden Alanyaspor'u mağlup etti
Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında RAMS Başakşehir, deplasmanda Corendon Alanyaspor'u 2-1 mağlup etti.

14. dakikada Başakşehir 1-0 öne geçti. Merkezden gelişen atakta, Harit, sol çaprazdan savunma arkasına sarkan Selke'yi topla buluşturdu. Bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0

44. dakikada Başakşehir farkı ikiye çıkarttı. Feyzullayev ceza sahası içerinde Ümit Akdağ tarafından düşürüldü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Shomurodov, meşin yuvarlığı ağlara gönderdi: 2-0

67. dakikada Alanyaspor farkı 1'e indirdi. Sol kanattan gelişen atakta Ruan'ın ceza sahası içerisine ortaladığı top savunmadan sekerek, sağ çaprazda bulunan Hadergjonaj'a geldi. Bu futbolcunun volesinde top ağlarla buluştu: 1-2

Karşılaşma, RAMS Başakşehir'in 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Nuri Şahin: "Bizim için çok çok değerli 3 puan aldık"



RAMS Başakşehir'in teknik direktörü Nuri Şahin, çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Şahin, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Bizim için reaksiyon maçıydı. Takımın ilk yarıdaki oyunundan çok çok memnunum. İkinci yarı ne yazık ki 3'ü bulamadık. Alanya'yı çok güzel bir golle de oyuna ortak ettik." dedi.

Takımının geliştiğini maçın son 20-25 dakikasında gördüğünü aktaran Şahin, "Kalemizi koruduk, çok fazla pozisyon vermedik. Bizim için çok çok değerli 3 puan aldık. Gayet memnunum. Yolumuza devam ediyoruz. Alanyaspor'a da başarılar diliyorum." diye konuştu.

Göztepe galibiyet için İstanbul'a geliyor

Göztepe, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında yarın Beşiktaş'a konuk olacak. Avrupa kupalarını hedefleyen sarı-kırmızılılar, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak

21.02.2026 14:35:00 / Güncelleme: 21.02.2026 14:39:16
İhlas Haber Ajansı
Göztepe galibiyet için İstanbul'a geliyor
Göztepe galibiyet için İstanbul'a geliyor
Göztepe, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında yarın Beşiktaş'a konuk olacak. Avrupa kupalarını hedefleyen sarı-kırmızılılar, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Göztepe, yarın saat 20.00'de Tüpraş Stadyumu'nda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. İzmir temsilcisi, deplasmanda bu kritik karşılaşmayı kazanarak Avrupa kupaları hedefi doğrultusunda yoluna emin adımlarla devam etmeyi hedefliyor.

Sakat oyuncuların durumu teknik heyeti mutlu etti



Brezilyalı forvetler Juan ve Jeferson'un sakatlıklarını atlattığı, hafta boyunca takımla çalışarak Beşiktaş maçına hazır hale geldiği belirtildi.

Göztepe'de Kayserispor karşılaşmasında maçın son anlarında forma giyebilen sağ kanat Arda Okan'ın da tamamen iyileşmesi teknik heyetin yüzünü güldürdü. Teknik Direktör Stanimir Stoilov'un Beşiktaş deplasmanında Juan ve Arda'ya ilk 11'de görev vermesi, Jeferson'u ise kulübede koz olarak değerlendirmesi bekleniyor. Orta saha oyuncusu Efkan Bekiroğlu'nun ise sakatlığı nedeniyle henüz antrenmanlara başlayamadığı ifade edildi.

Dış sahada 14 puan toplandı

Göztepe, bu sezon Trendyol Süper Lig'de deplasmanda 11 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar bu süreçte 5 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik alarak 19 puan topladı. Bu süreçte rakip ağları 13 kez sarsan Göztepe, kalesinde ise 7 gol gördü. Son olarak 6 hafta önce dış saha karşılaşmasında Gaziantep FK'yı mağlup eden Stanimir Stoilov'un öğrencileri, benzer bir performansı Beşiktaş karşısında da sergilemeyi hedefliyor.

Bilecik'teki maçta 3 futbolcu hastanelik oldu

Bilecik'te oynanan amatör futbol müsabakasının bitiş düdüğü sonrası kavga çıkarken, yaşanan olaylar sonrası 3 futbolcu hastanelik oldu

21.02.2026 14:31:00
İhlas Haber Ajansı
Bilecik'teki maçta 3 futbolcu hastanelik oldu
Bilecik'teki maçta 3 futbolcu hastanelik oldu
Bilecik'te oynanan amatör futbol müsabakasının bitiş düdüğü sonrası kavga çıkarken, yaşanan olaylar sonrası 3 futbolcu hastanelik oldu.

Bilecik 1. Amatör Lig A Grubu 8. hafta müsabakasında Akpınarspor ile Gülümbespor Bozüyük Yeşilkent Sentetik Sahası'nda karşı karşıya geldi. Müsabaka 2-2'lik skorla sonuçlanırken bitiş düdüğü sonrası ortalık savaş alanına döndü. Futbolcular arasında başlayan kavgaya daha sonra Akpınarspor taraftarları da dahil oldu. Gülümbespor'un 3 futbolcusu çeşitli yerlerinden yaralandı. Polis olayları kontrol etmekte zorlanırken, Gülümbespor tarafı şikayetçi oldu. Yaralanan 3 futbolcu da darp raporu alırken, yaşananlara Gülümbespor Başkanı Ergün Akbal tepki gösterdi.

"Yaşanan olayla ilgili tüm adli şikayetler yapılmış olup, takipçisi olunmaya devam edilecektir"



Gülümbespor Başkanı Ergün Akbal konu hakkında yaptığı açıklamada, "Deplasmanda oynadığımız Akpınarspor maçı sonrası futbolcularımıza yönelik bir saldırı gerçekleşmiştir. Bu saldırı sonucunda futbolcularımızdan bazıları yaralanmış ve darp raporu almıştır. Yaşanan bu olayla ilgili tüm adli şikayetler yapılmış olup, takipçisi olunmaya devam edilecektir. Futbol sahasında olmaması gereken bu tür saldırıların önüne geçemeyen, maç sırasında kontrolü kaybederek vermesi gereken kararları veremeyen hakem kadrolarının da bu olayda büyük payı bulunmaktadır" dedi.

"Kırmızı kart görmüş bir oyuncunun maç sonunda sahaya tekrar girmesi yasakken; sahaya girip futbolcularımızı yaraladı"

Akbal, olaylardan sonra verilen cezaların yetersiz olduğunu öne sürerek tepkisini şöyle dile getirdi:

"Ne yazık ki, bugün yapılan açıklamalarda görüldüğü üzere, rakip takım oyuncularının futbolcularımıza yönelik saldırılarına rağmen sadece 3 maçlık ceza verilmesi, bardağı taşıran son damla olmuştur. Kırmızı kart görmüş bir oyuncunun maç sonunda sahaya tekrar girmesi yasakken; sahaya girip futbolcularımızı yaralayan bu oyuncuya verilen 3 maçlık cezanın hangi bilgi, birikim ve yetkiyle verildiği kamuoyunun merak konusu olmuştur.

Yaralanan futbolcularımıza dikiş atılacak ve darp raporu alacak kadar sağlık sorunları yaşadığı bu ortamda verilen karar kabul edilemez. Bilecik'te oluşan bu haksız rekabetin karşısında olduğumuzu ve sesimizi sonuna kadar çıkaracağımızı kamuoyunun bilmesini isteriz. Uğradığımız saldırıya dair görüntüler emniyet güçlerine teslim edilmiş olup, suçluların hak ettikleri cezayı almaları için adalet çerçevesinde ne gerekiyorsa yapılacaktır."

Beşiktaş ile Göztepe arasındaki 59 maçın karnesi

21.02.2026 11:12:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş ile Göztepe arasındaki 59 maçın karnesi
Beşiktaş ile Göztepe arasındaki 59 maçın karnesi
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında sahasında karşılaşacağı Göztepe ile 60. kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş, yarın saat 20.00'de Göztepe'yi konuk edecek. Ligde siyah-beyazlılar, 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet sonucu 40 puanla 5. sırada yer alıyor. İzmir temsilcisi ise 11 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyetle topladığı 41 puanla 4. basamakta bulunuyor.

60. randevu

Beşiktaş ile Göztepe, yarınki mücadeleyle birlikte 60. kez rakip olacak. Geride kalan 59 maçtan 30'unu siyah-beyazlılar, 12'sini de sarı-kırmızılılar kazandı. 17 müsabaka ise berabere sona erdi. Beşiktaş'ın attığı 95 gole, Göztepe 59 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında İzmir'de oynanan mücadeleyi Göztepe 3-0 kazandı.

İki takım ligde bire bir rakip



Beşiktaş ile Göztepe, Süper Lig'de geride kalan 22 hafta sonunda puan sıralamasında art arda konumlanmış durumda. Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen iki rakibin kozlarını paylaşacağı maç öncesi siyah-beyazlılar, çıktığı son 14 müsabakada mağlubiyet yaşamadı. Kartal 11'i Süper Lig, 3'ü Türkiye Kupası olmak üzere toplam 14 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik yaşadı.

Olaitan, eski takımına karşı

Siyah-beyazlıların, kış transfer döneminde Göztepe'den kadrosuna dahil ettiği Junior Olaitan, yarınki maçta forma giymesi durumunda eski takımına karşı sahada olacak. İzmir ekibi, 23 yaşındaki oyuncuyu sezon başında Fransa'nın Grenoble takımından transfer etmiş, 6 ay sonra Beşiktaş'a satmıştı. Göztepe'de 17 maçta 2 gol kaydeden Beninli orta saha, 3 müsabakada formasını terlettiği yeni takımında henüz golle tanışamadı.

Kartal'ın sahadaki lideri Orkun Kökçü



Beşiktaş'ın milli orta saha oyuncusu Orkun Kökçü, çıktığı son 5 müsabakada da gol atma sevinci yaşadı. 24 yaşındaki oyuncu, ligde Eyüpspor, Konyaspor, Corendon Alanyaspor ve RAMS Başakşehir ile kupada Kocaelispor filelerini 1'er kez sarstı. Teknik direktör Sergen Yalçın'ın Göztepe karşısında en büyük kozlarından biri Orkun Kökçü olacak.

El Bilal Toure, formasından uzak kalacak

Siyah-beyazlıların Malili forveti El Bilal Toure, İzmir ekibine karşı sahada olamayacak. Geçtiğimiz hafta Başakşehir ile ligde oynadıkları müsabakada sakatlanan 24 yaşındaki oyuncunun sol uyluk arka adale tendonunda yırtık tespit edilmişti.

3 futbolcu sınırda

Beşiktaş'ta 3 futbolcu ceza sınırında yer alıyor. Siyah-beyazlılarda Orkun Kökçü, Emirhan Topçu ve Salih Uçan, Göztepe karşısında sarı kart görmeleri durumunda 24. haftadaki Kocaelispor müsabakasında cezalı olacak.

Ozan Ergün yönetecek

Zorlu mücadeleyi hakem Ozan Ergün yönetecek. Ergün'ün yardımcılıklarını Murat Altan ile Mehmet Kısal yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi Yusuf Ziya Gündüz olacak.İHA

Samsunspor, İstanbul'da galibiyet arıyor

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, UEFA Konferans Ligi'nde aldığı galibiyetin ardından yeni Teknik Direktörü Thorsten Fink yönetiminde Fatih Karagümrük deplasmanından 3 puanla dönmeyi hedefliyor

21.02.2026 10:58:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor, İstanbul'da galibiyet arıyor
Samsunspor, İstanbul'da galibiyet arıyor
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, UEFA Konferans Ligi'nde aldığı galibiyetin ardından yeni Teknik Direktörü Thorsten Fink yönetiminde Fatih Karagümrük deplasmanından 3 puanla dönmeyi hedefliyor.

Teknik Direktör Thorsten Fink yönetiminde Kuzey Makedonya ekibi KF Shkendija deplasmanından galibiyet alan Samsunspor, direkt olarak İstanbul'a geldi. Kırmızı-beyazlılar, yarın oynanacak Fatih Karagümrük karşılaşması için müsabakanın oynanacağı İstanbul'da kampa girdi. Ayrıca, Alman teknik adam Thorsten Fink, bu mücadeleyle birlikte takımıyla ilk Süper Lig maçına çıkacak.



Karşılaşma öncesinde Samsunspor'un 22 maçta 30, Fatih Karagümrük'ün ise 12 puanı bulunuyor. Samsunspor'da sakatlıkları süren Bedirhan Çetin, Ali Diabate, Afonso Sousa, Emre Kılınç ve Tanguy Coulibaly'nin Fatih Karagümrük maçında forma giymesi beklenmiyor.

Öte yandan sarı kart cezasını Trabzonspor maçında tamamlayan Antoine Makoumbou'nun, Teknik Direktör Fink'in görev vermesi halinde sahada olabileceği belirtildi.

Yarın saat 20.00'de Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Oğuzhan Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Uğur Sarı ve Murathan Çomoğlu yapacak.

Fenerbahçe 9, Beşiktaş 1 kez kazandı... Türkiye Kupası sahibini buluyor

Basketbol Erkekler Ziraat Bankası Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Fenerbahçe, yarın kupa için karşı karşıya gelecek

21.02.2026 10:42:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe 9, Beşiktaş 1 kez kazandı... Türkiye Kupası sahibini buluyor
Fenerbahçe 9, Beşiktaş 1 kez kazandı... Türkiye Kupası sahibini buluyor
Basketbol Erkekler Ziraat Bankası Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Fenerbahçe, yarın kupa için karşı karşıya gelecek.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin ilk yarısında oynanan karşılaşmalar sonucunda ilk 8 sırada yer alan takımların mücadele ettiği Basketbol Ziraat Bankası Türkiye Kupası'nda, yarın final heyecanı yaşanacak. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak Fenerbahçe Beko ile Beşiktaş arasındaki final karşılaşması yarın saat 20.00'de başlayacak.

Dörtlü Final organizasyonunda Beşiktaş, A.Efes'i 91-82 mağlup ederek finale yükseldi. Diğer eşleşmede ise Fenerbahçe Beko, Türk Telekom'u 86-78'lik skorla yendi ve adını finale yazdırdı.

Lig ve kupalarda finalin adı değişmedi

Sarı-lacivertliler ile siyah-beyazlılar, 2025 yılı başından itibaren tüm organizasyonların finallerinde karşı karşıya geldi. Şanlıurfa'nın ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Kupası 2025'te Fenerbahçe Beko, finalde Beşiktaş'ı 104-81 mağlup ederek Türkiye Kupası'nı üst üste 2., toplamda ise 9. kez müzesine götürdü. Ezeli rakipler Basketbol Süper Ligi final serisinde de kozlarını paylaştı. Jasikevicius'un öğrencileri, final serisinin beşinci maçında Beşiktaş'ı 84-68 mağlup ederek seriyi 4-1'e getirdi ve şampiyonluğa ulaştı. Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe ile Türkiye Kupası finalisti Beşiktaş, 38. Cumhurbaşkanlığı Kupası için de parkeye çıktı. Sarı-lacivertliler, 85-83'lük skorla kupanın sahibi oldu.

Fenerbahçe 9, Beşiktaş 1 kez kazandı

Erkekler Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, 15. kez final oynayacak. Sarı-lacivertliler, bu finallerin 9'unda kupayı müzesine götürürken 5 kez de ikinci oldu. Beşiktaş ise 2012 yılında şampiyon olurken, 4 kez finalde mağlubiyet yaşadı. Siyah-beyazlılar yarın 6. kez final mücadelesi verecek.

Son 10 maç

İki ekip arasında oynanan son 10 maçta Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Beşi final serisinde olmak üzere 8 kez Basketbol Süper Lig, birer kez de Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'ndaki maçlarda sarı-lacivertliler 8 galibiyet alırken, siyah-beyazlılar 2 maçta gülen taraf oldu.

Ligde ilk 2 sırada yer alan iki takım arasında sezonun ilk yarısında Basketbol Gelişim Merkezi'nde oynanan mücadele 101-87 Fenerbahçe'nin galibiyle tamamlandı.

Sakaryaspor'da Teknik Direktör Hakan Kutlu ile yollar ayrıldı

Sakaryaspor, Teknik Direktör Hakan Kutlu ile yollarını ayırdıklarını açıkladı

21.02.2026 00:30:00
İhlas Haber Ajansı
Sakaryaspor'da Teknik Direktör Hakan Kutlu ile yollar ayrıldı
Sakaryaspor'da Teknik Direktör Hakan Kutlu ile yollar ayrıldı
Sakaryaspor, Teknik Direktör Hakan Kutlu ile yollarını ayırdıklarını açıkladı.

Trendyol 1. Lig'in 26. haftasında Sakaryaspor'un Pendikspor'a 2-0 yenilmesinin ardından, yönetim kurulu ile bir araya gelen Hakan Kutlu, yeşil-siyahlı ekiple yollarını ayırdı.



Kulüp tarafından yapılan açıklamada, "Teknik direktörümüz Hakan Kutlu ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız.

Bugüne kadar verdiği emekler için kendisine teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Kutlu, 29 Aralık 2026 tarihinde başladığı görevini 52 gün sürdürdü. Bu süreçte Sakaryaspor, çıktığı 7 maçtan 2 beraberlik, 5 mağlubiyet ile ayrıldı. Kutlu'nun döneminde rakip ağlar 2 kere havalandırıldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.