logo
18 MAYIS 2026

"Amerika'dan bir operasyon oldu"

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Antalya kampında açıklamada bulundu

26.03.2024 19:07:00
Anadolu Ajansı
"Amerika'dan bir operasyon oldu"
"Amerika'dan bir operasyon oldu"

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, "Sadece şampiyon olmak için veya olunamayan şampiyonluklara neden bulmak için bu kadar manipülasyon yapmak bu işi tamamen bambaşka bir noktaya götürüyor." dedi.

Antalya'nın Serik ilçesindeki bir otelde kampa giren Galatasaray'da Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin hakem toplantısının sadece Galatasaray maçındaki pozisyonun yayımlanmasıyla ilgili düşüncesinin sorulması üzerine Timur, bundan 5 ay önce "Futbolda temiz eller başlamalı" adlı bir çağrıda bulunduklarını hatırlattı.

Erden Timur, toplumu rahatlatmak gerektiğini, sürekli mağdur edebiyatı oluşturarak insanları manipüle etmenin işi çok farklı boyutlara getirdiğini kaydetti. Bu işin temizlenmesi için çok şeffaf olunması gerektiğini aktaran Timur, şöyle konuştu: "Dün planlı bir şekilde hepimizin alışık olduğu şekilde Amerika'dan bir operasyon oldu. Eskiden farklı bağlantıları olduğu söylenen, hatta sürekli bizi suçladıkları FETÖ ile ilgili bağlantıları olduğu söylenen bir hesap üzerinden böyle bir şey yayımlanıyor. Kesilip biçilip sadece bir kısmı yayımlanıyor. Puanı gasbeden de gasbedilen de aynı dertten muzdarip olduğunu söylüyor. 'Futbolda temiz eller' dedik. Hepimizin banka hesapları incelensin. Bu iş başka türlü çözülmez arkadaşlar. Tüm telefon görüşmeleri, mesajlar incelensin. Kamunun bu işe el koyması lazım. Federasyona müracaat ettik. Hakemler üzerinde federasyon üzerinde çok ciddi baskı uygulanıyor. Federasyon bu anlamda dik duramıyor. Bugünkü hareketleri takdire şayan. Çünkü her şey serbest olsun. VAR kayıtlarının hepsi yayımlansın."

Gazetecilerin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un yayımlanan videoya ilişkin daha önce açıklama yaptığının hatırlatılması üzerine Timur, "İçeriden sürekli bir şeyler sızdırılıyor. Bu şekilde ispat edilmiş oldu. Bundan çok daha ağır penaltılar bize verilmedi. Hepimizin öz eleştirisi yapması lazım. Ortalama olarak belli de bir ağırlığı olması lazım penaltının ama bakıyorsunuz gerçekten kayrılarak 90 artılarda en az fazladan 8-10 puan alan bir takım var ve her hatadan sonra mağdur gibi konuşmalar, açıklamalar... Bakın geren şeyler bunlar. Bu konudaki en önemi şey edep." ifadelerini kullandı.

"Tüm VAR kayıtları, seminerler açıklansın, şeffaf olsun her şey"

Herkesin incelenmesi dışında başka çare bulunmadığına işaret eden Timur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Futbolun geriye gitmesi tabii ki umurumuzda ama insanlar birbirine bileniyor. İlk sorumluluğumuz toplumsal sorumluluk. Bunu da söylüyoruz ve gereğini yapıyoruz. Şahsıma onlarca laf söylendi. Gerginlik artmasın diye cevap vermedik. Hakem yumruklandı, İstanbulspor sahadan çekildi gibi birçok olay oldu. Tüm hızıyla da devam ediyor. Sadece şampiyon olmak için veya olunamayan şampiyonluklara neden bulmak için bu kadar manipülasyon yapmak bu işi tamamen bambaşka bir noktaya götürüyor. Hatalar eleştirilsin ama bu kaygı, korku imparatorluğu çökmeden gerçekten insanlara psikolojik baskıyla zulüm ediliyor. Bu zulüm sona ermeden bu işi çözemeyiz. Tüm VAR kayıtları, seminerler açıklansın, şeffaf olsun her şey. Herkes o zaman daha fazla tatmin olacak."

Adil olan, başkasının hakkına saygı gösterdiğini düşünen insanların hayatta cesur olduğuna dikkati çeken Timur, "Ben hiçbir zaman ahlaksızların cesur olduğunu görmedim. Ahlaksız insan sonunda korkaktır. Bir çıkar güden insan sonunda korkaktır. İdealist insan cesurdur. Türk futbolu için ortadan konuşalım, cesur davranalım kim yapmışsa ortaya çıksın. Medya yöneticisine baskıyla bir şey yapılmışsa ortaya çıksın. Bunlar federasyonu baskı altına alıyor, hakemi, PFDK'yi baskı altına alıyor. Arınmaktan, her şeyi şeffaflaştırmaktan başkaca bir çözüm yok. Şeffaflaştırılmadığında kirli eller içeriden bilgiyi sızdırıyor." diye konuştu.

Kamuoyunda söz sahibi insanların, fikir önderlerinin, medya mensuplarının "Her şey ortaya çıksın" fikrini desteklemesi gerektiğini aktaran Timur, "Ortak çağrıda bulunulsun. Bu ancak böyle aşılır. Planlı bir sistem. Aylardır söylüyorum. Bu işi ele vermek adına böyle bir şey yaptılar. İşte hakemler etkilensin, PFDK sevkleri etkilensin amacıyla bu iş yapılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Türk futbolunda Galatasaray ve Fenerbahçe rekabetinin her zaman ayrı bir önemi olduğunu anlatan Timur, "Hiçbir şey kimsenin tırnağının kanamasından kıymetli değil. Birisine bir şey olacaksa şampiyonluğun önemi yok. Derbi inşallah düzgün bir şekilde oynansın. Bu gergin ortamda en minimum şekilde geçsin. O haftaya kadar da daha olumlu şeyler söyleyelim, çözüme ilişkin konuşalım." şeklinde konuştu.

"PFDK sevkleri niye yapılmıyor'"

Bir gazetecinin Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki olaylara ilişkin PFDK sevklerinin yapılmadığını belirtmesi üzerine Timur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Olmaması gereken bir olay. Çok boyutlu bir olay. Kesinlikle taraftarın hiçbir şekilde sahaya girmemesi gerekiyor. Maç içindeki olaylar var. Suların atılması olmaması gerekiyor. Başka maçlarda da oldu. Bizim Galatasaray maçında da oldu. Aynı şekilde sahaya giren taraftar etkisiz hale getirilmişken bırakalım futbolu dışarıda yere düşürülmüş insana vurulmaz. Halil Umut Meler, yere düşmüşken vurulduğunda nasıl yankı oldu. Hukukta eşitlik ilkesi var. Giren taraftarın girmesi yanlış. Etkisiz hale getirilmişken üstüne atlanılması, yumruklanması, kafasının tekmelenmesi yanlıştır. Yargıtay kararlarında postal silah sayılıyor. Hele ki krampon bambaşka bir şey. Adalet Bakanımız 'Adil yargılanması lazım' diyor. Çok doğru. Bizim futbolcularımızla ilgili olsa çıtımızı çıkarmayız ama sonra yine kamuoyu baskısı, taraftar gücü, resmi siteden açıklama yapılıp, hukuk çağrısının aleyhine bir şeyler söyleniyor. Bunlar son derece yanlış. Etkisiz hale getirilmiş bir taraftarın üzerine oyuncu atladığında diğer taraftarlar da bu sefer galeyana gelir. Niye bir şeylerin üstü örtülmeye çalışıyor. Tüm Türk futbol paydaşları tarafsız olmalı. Neden korkuluyor, kaygı duyuluyor. Böyle şeyler milat olsun. PFDK sevkleri niye yapılmıyor' İşte bu baskılardan yapılmıyor. Yoksa çok basit bir olay. Sevkte bile sürekli şu oyuncu sayısı azaltılacak sevkten dolayı gibi bir şeyler söyleniyor. Disiplin müfettişleri olaya karışan insanları sevk eder, kararı PFDK verir. PFDK'nin iradesinin yerine geçip karışan oyuncuların içerisinden ayıklama yaparak sevk edemezsiniz. Bu gayri hukuki bir davranış olur. Kim karışmışsa sevk edersiniz. Buradaki fiil saldırıysa saldırıya göre, kavgaysa kavgaya göre sevk edersiniz."

Ağlanacak hale gülünen bir dramada gibi olduklarının altını çizen Timur, şunları kaydetti: "Bu olayın yaşanmaması ayrı bir konu ama yerdeki insana vuran, koşan insana döner tekme gibi bir şey atmak ayrı bir konu. Sevklerin 2 günde yapılması gerekirken bu baskı yüzünden bunlar oluyor. Sonuçta nasıl sevk edilecek göreceğiz. Kamuoyu baskısı başka baskı siyasilere bile baskı yapılıyor. Seçim öncesi diye federasyona baskı yapıyorlar mı' Adil olan o olsun. Hukuki olan müfettişlerin karışan herkesi sevk etmesi. Karar PFDK'nindir. Döner tekme atmak meşru müdafaa değil. Sevklerin 4'e düşürüldüğünü duyduk. Şimdi de 3'e düşürüldüğü konuşuluyor. Siparişle sevk yapılıyor gibi bir durum söz konusu. Hangi baskıyla yapılıyor. Futbolla seçimin ne alakası var. Futbol futboldur seçim seçimdir. Niye insanlara böyle bir baskı yapıyorsunuz' Galatasaray'ın da 35 milyon taraftarı var. Bunla bunun bir alakası yok."

Timur, saldırı fiilinden en az 3-4 futbolunun PFDK'ya sevk edilmesi gerektiğini dile getirdi. Temennilerinin Fenerbahçe maçına şampiyon olarak çıkmak olduğunu vurgulayan Timur, takımda ciddi bir inanmışlığın olduğuna dikkati çekti. Timur, şampiyonluğu hak ettiklerini düşündüğünü ifade etti. Fenerbahçe'nin ligden çekileceğini düşünmediğini belirten Timur, "Ama bu kendi kararlarıdır, neden böyle şeyleri tartışıyoruz. Ben çağrımı tekrar ediyorum. Madem Süper Kupa'yı yabancı hakem yönetsin deniliyor. Evet yönetsin. Kimin yöneteceği önemli değil, biz her türlü platformda yarışmaya varız. Türk hakemleri daha iyi daha kötü değerlendirmesi için yabancı hakem yönetsin. Ama yabancı hakeme de bir yıl boyunca bu baskıyı yapalım. O nasıl karar verecek, ikisini eşit ölçmemiz gerekir. Türk hakemlerine seslenmek istiyorum, 10 hafta kaygı korku yerine cesur ve cesaretli olsunlar." diye konuştu. AA

2 çocuk Fenerbahçeliler Derneği'nde yangın çıkardı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde pasajda bulunan Fenerbahçeliler Derneği'nde yangın çıktı

18.05.2026 00:21:00
İhlas Haber Ajansı
2 çocuk Fenerbahçeliler Derneği'nde yangın çıkardı
2 çocuk Fenerbahçeliler Derneği'nde yangın çıkardı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde pasajda bulunan Fenerbahçeliler Derneği'nde yangın çıktı. Dernekte yangın çıkaran 2 çocuk ve yangın anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Yangın, saat 18.15 sıralarında Cuma Mahallesi Elektrik Sokak'ta bulunan pasajın içindeki Fenerbahçeliler Derneği'nde meydana geldi. Pasaja giren 2 çocuk, derneğin bahçe kısmındaki sandalyeler ve perdeleri çakmakla tutuşturup kaçtı. Çıkan yangını gören vatandaşlar, durumu İnegöl itfaiyesine bildirdi.

Adrese çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede söndürülen yangında dernekte hasar meydana geldi. Dernekte yangın çıkaran 2 çocuk ve yangın anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Polis ekipleri, 2 çocuğu yakalamak için çalışma başlattı.

Kadıköy'de 87. dakika mucizesi: Eyüpspor ligde kaldı!

Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu'nun 38. ve son haftasında, ligde kalma mücadelesi veren ikas Eyüpspor, deplasmanda lig ikincisi Fenerbahçe'ye konuk oldu

17.05.2026 23:07:00
Haber Merkezi
Kadıköy'de 87. dakika mucizesi: Eyüpspor ligde kaldı!
Kadıköy'de 87. dakika mucizesi: Eyüpspor ligde kaldı!
Trendyol Süper Lig Mehmet Ali Yılmaz Sezonu'nun 38. ve son haftasında, ligde kalma mücadelesi veren ikas Eyüpspor, deplasmanda lig ikincisi Fenerbahçe'ye konuk oldu.

Futbolseverlerin uzun süre unutamayacağı tarihi maç 3-3'lük eşitlikle sona erdi ve bu sonuçla Eyüpspor adını önümüzdeki sezon da Süper Lig'de mücadele edecek takımlar arasına yazdırdı.



Kadıköy'de oynanan nefes kesen mücadelede Eyüpspor, Legowski ve Metehan'ın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda geri dönen Fenerbahçe, Fred ve Kerem Aktürkoğlu'nun (2) golleriyle 3-2 öne geçti.



Eyüpspor'a hayat veren gol, 87. dakikada oyuna sonradan giren Talha Ülvan'dan geldi [3940347]. Bu altın değerindeki 1 puanla Eyüpspor puanını 33'e yükselterek Süper Lig'de kalırken; Fatih Karagümrük ve Kayserispor'un ardından lige veda eden son takım Antalyaspor oldu.

Galibiyet yetmedi

Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 sezonunun son haftasında nefes kesen kümede kalma mücadelesinin ardından, lige veda eden son takım Antalyaspor oldu

17.05.2026 22:17:00
Haber Merkezi
Galibiyet yetmedi
Galibiyet yetmedi
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun son haftasında nefes kesen kümede kalma mücadelesinin ardından, lige veda eden son takım Antalyaspor oldu. Kırmızı-beyazlı ekip, son maçında galip gelmesine rağmen rakiplerinin puan kazanmasıyla alt lige düşmekten kurtulamadı.

Galibiyet yetmedi



Kritik haftada kendi sahasında Kocaelispor'u ağırlayan Antalyaspor, sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Ancak bu 3 puan, Akdeniz ekibini ligde tutmaya yetmedi. Rakiplerinin aldığı sonuçların ardından puan cetvelinin alt basamağında kalan kırmızı-beyazlılar, büyük bir hüzün yaşadı.

Rakipler Hata Yapmadı



Küme düşme hattındaki diğer takımların son hafta aldığı sonuçlar Antalyaspor'un kaderini belirledi:

Kasımpaşa, şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederek yerini korudu.

Gençlerbirliği, deplasmanda Trabzonspor'u 3-0 gibi net bir skorla geçerek ligde kaldı.

Eyüpspor da topladığı puanlarla lige tutunmayı başardı.

Puan Durumu ve Düşen Diğer Takımlar

Sezonun tamamlanmasıyla birlikte düşme hattındaki puan sıralaması şu şekilde oluştu:

Kasımpaşa: 35 Puan
Gençlerbirliği: 34 Puan
Eyüpspor: 33 Puan
Antalyaspor: 32 Puan

Daha önce küme düşmesi kesinleşen Kayserispor ve Fatih Karagümrük'ün ardından, 32 puanla lige veda eden 3. ve son takım Antalyaspor oldu. Kırmızı-beyazlı ekip önümüzdeki sezon Trendyol 1. Lig'de yeniden Süper Lig'e dönmek için mücadele edecek.

Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek

Geleceğin Fransa A Milli Takımı golcüsü Sidiki Cherif, Fenerbahçe'de başkan adayı Aziz Yıldırım’ın sert eleştirileri sonrası köprüleri attı. Menajeriyle ayrılık hazırlıklarına başlayan genç yetenek için gelen teklifler ise kulübü şok etti: Yatırımın 3’te 1’ini bile kurtarmıyor!

17.05.2026 15:56:00
Haber Merkezi
Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek
Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek
Fenerbahçe'nin büyük umutlarla Ocak ayında kadrosuna kattığı, Fransa U-21 Milli Takımı'nın golcüsü Sidiki Cherif geleceğiyle ilgili radikal bir karar aşamasında... 2004 sonrası doğumlu olmasıyla sarı-lacivertli kadronun "tek genç yeteneği" konumundaki Sidiki, başkan adayı Aziz Yıldırım'ın aleyhine açıklamaları sonrası "Aziz Yıldırım gelirse giderim" resti çekti.






KOFANE OLMAYINCA ALINDI
 
Hatırlanacağı üzere sezon başında forvet hattı için ilk aday Kofane'ydi. Ancak Kofane, Albacete'den Leverkusen'e 5.5 milyon Euro bedelle transfer oldu. Sergilediği 29 maçta 5 gol, 5 asistlik performansla değerini 40 milyon Euro seviyesine çıkardı.
 
Fenerbahçe ise Kofane'yi alamayınca Jhon Duran'ı kadrosuna kattı. Ancak Duran'ın "facia" performansı üzerine yönetim forvet planlamasını güncelledi. Sonuçta Sidiki bir anda kendisini Fenerbahçe'nin birinci golcüsü olarak buldu.







YILDIRIM ÇOK KIZMIŞTI
 
Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye başkan adayı olmadan önce yaptığı açıklamada Sidiki Cherif transferini sert bir dille eleştirerek, "Bu Sidiki Cherif'i kim aldı? Hangi akıl aldı? Maliyeti 30-35 milyon Euro'yu buluyor, yazık!" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerin genç oyuncu cephesinde büyük bir kırgınlık yarattığı ve menajerinin şimdiden teklifleri değerlendirmeye başladığı belirtiliyor.







7-8 MİLYON EURO'LUK TEKLİFLER
 
Gelecekte Fransa A Milli Takımı'nın as forveti olması beklenen Cherif için menajerinin kulübe getirdiği en iyi tekliflerin 7-8 milyon Euro civarında olduğu söyleniyor. Bu rakam, kulübün oyuncu için yaptığı yatırımın (22 milyon Euro) çok altında kalırken, olası bir yönetim değişikliğinde yaşanacak kriz Fenerbahçe'yi zor bir seçimle karşı karşıya bırakabilir.

Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto

Sergen Yalçın'ın koltuğunun sallandığı ortamda Beşiktaş kulisleri "Almanya’dan gelen raporla" sarsılıyor

17.05.2026 15:29:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto
Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto
Sergen Yalçın'ın koltuğunun sallandığı ortamda Beşiktaş kulisleri "Almanya'dan gelen raporla" sarsılıyor.

Sürpriz bir hamleyle İstanbul'a gelerek Başkan Serdal Adalı ile masaya oturan kadro planlamacısı Eduard Graf'ın, Ocak ayında Sergen Yalçın'ın transfer listesine dair "bu isimleri sakın kadroya katma" diyerek tarihi bir uyarıda bulunduğu iddia edildi.







Beşiktaş camiasında Konyaspor mağlubiyetinin artçı sarsıntıları devam ediyor. Kulüp koridorlarından sızan "Eduard Graf" gündemi ise çok can acıtıcı.

Almanya'dan sürpriz bir şekilde İstanbul'a gelen kadro planlamacısı Graf'ın, Başkan Serdal Adalı ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili bazı detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.







TEKNİK DİREKTÖR LİSTESİ VERDİ

İlk etapta görüşmenin ana gündem maddesini kapsamlı transfer ve teknik analiz raporu oluşturduğuydu ancak iddialara göre Graf, bu görüşmede Sergen Yalçın'ın yerine yeni teknik direktör adaylarını da bizzat Başkan Serdal Adalı'ya sundu.







BAŞKAN, GRAF'I CİDDİYE ALIYOR

Başkan Adalı'nın Graf'ı ciddiye almasının ve kendisinden transfer raporu istemesinin ve teknik direktör adayları hakkında bilgi almasının arkasında ise Alman kadro planlamacısının Ocak ayında sunduğu rapor olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre Graf, Ocak ayında Sergen Yalçın tarafından yapılan/istenen transferler konusunda çok sert ifadelerin olduğu bir raporu Başkan Adalı'ya sundu.







İŞTE GRAF'IN RAPORUNUN SATIR BAŞLARI

- Agbadou: 28 yaşında. Çok yüksek bir maliyet. Beşiktaş yüksek ihtimalle son takımı olacak. Bir de Premier Lig'den düşmesi kesin olan takımın lider ya da as stoperi de değil.

- Gyu-Oh: Stuttgart yaz transfer döneminde geçmiş sakatlığı yüzünden vazgeçti. Bendesliga takımı riski almadı.

- Murillo: Hocası De Zerbi (Marsilya) kendisini soyunma odasında eleştirdiği için kavga çıkardı. Kadro dışı bırakıldı. Sorunlu bir karakter.

- Olaitan: Göztepe'de hiç 90 dakika (18 maçta) oynayamadı. 2 golünü de düşmesi garanti olan Karagümrük'e attı.

- Devis: 260 gündür resmi maça çıkmayan bir kaleci.

- Asllani: Inter'de Hakan Çalhanoğlu'nun varisiydi. Ancak çok yumuşak kaldığı için vazgeçildi.







RADİKAL BİR KARAR ÇIKABİLİR

Eduard Graf'ın sunduğu dosyada sadece isimlerin değil, kulübün mali ve sportif yapısını sarsacak inanılmaz iddiaların da yer aldığı belirtiliyor. Her ne kadar Sergen Yalçın kalacak gibi görünse de Serdal Adalı'nın, Graf'ın sunduğu teknik direktör adayları ve transfer eleştirileri doğrultusunda radikal kararlar alabileceği konuşuluyor.

Fenerbahçe'nin yeni başkanını bekleyen büyük tehlike

Fenerbahçe’de yaklaşan seçimlerin ardından koltuğa oturacak ismi daha başkanlığını kutlayamayadan kulüp tarihinin belki de en sancılı "boşanma" operasyonu bekliyor olacak…

17.05.2026 15:21:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni başkanını bekleyen büyük tehlike
Fenerbahçe'nin yeni başkanını bekleyen büyük tehlike
Fenerbahçe'de yaklaşan seçimlerin ardından koltuğa oturacak ismi daha başkanlığını kutlayamayadan kulüp tarihinin belki de en sancılı "boşanma" operasyonu bekliyor olacak…

Kadrodaki 20 yabancı oyuncunun yarattığı limit krizi ve gönderilmesi imkansıza yakın isimler, yeni başkanın uykularını kaçıracak cinsten. Bu operasyon, Icardi-Wanda Nara'nın çekişmeli boşanmasından bile daha ihtilaflı geçmeye aday.







Fenerbahçe'de yeni seçilen başkan büyük bir kaosla kucak kucağa kalacak. Eldeki kabarık yabancı kadrosu yeni başkanın uykularını kaçıracak.

Şu an kadrosunda 20 yabancı oyuncu bulunan sarı-lacivertlilerde yeni hedeflerin takıma katılabilmesi için geniş kapsamlı bir "boşanma" operasyonu yapılmak zorunda. Bu "boşanma" sürecinin Icardi ile Wanda Nara'nın boşanmasından bile daha zahmetli olacağı kesin.







20 YABANCI OYUNCUSU OLACAK

Kadro mühendisliğinde en büyük engel "satmadan" alınan yabancılar yüzünden dolup taşan limit. Mevcut 20 oyuncudan sadece Sidiki Cherif, Fall ve Mimovic 2004 ve sonrası doğumlu kontenjanına uyuyor.

Ancak bu isimlerden yeri garanti olan tek isim Sidiki Cherif. 22 milyon euro'luk Fransız bile "yetersiz" bulunurken geldiklerinden beri 1 dakika bile süre alamayan Fall ve Mimovic'le devam edilme şansı sıfırın bile altında.







3 YILDIZ İSİM İÇİN BİLE

Taraftarı heyecanlandıran Chevalier (kaleci), Bernardo Silva (10 numara) ve Guirassy (forvet) transferlerinin gerçekleşmesi için bile kadroda en az 5 kişilik yer açılması gerekiyor. Bu noktada ayrılığa en yakın isimler "gönüllerde" netleşti:

- Ederson
- Fred
- Nene
- Musaba







GİTMEDEN NASIL GELECEKLER?

Savunma hattındaki sirkülasyon da "gelen-giden" dengesine bağlı. Oosterwolde satış listesine konulabilir ancak ayrılması durumunda mutlaka sol stoper takviyesi yapılmalı. Hatta daha şimdiden "iyi sol stoper değil" bile deniyor. Brown ve Semedo'nun kaderleri de yeni transferlere bağlı olacak. Bu bölgelere oyuncu alınması halinde ancak iki isimle de yollar ayrılabilir.







12 TANE YAŞLI OYUNCU VAR

Sezonu takımla bitiren 12 tecrübeli oyuncunun (Skriniar, Kante, Guendouzi, Asensio, Talisca dahil) tamamı yaş sınırının üzerinde. Kiralıktan dönen Diego Carlos, Livakovic, Amrabat, Becao ve Fayed beşlisi de yaş kontenjanına takılıyor. Yeni başkanın manevra alanı iyice daralıyor.

Fenerbahçe'nin tek ilacı Aziz Yıldırım!

Aziz Yıldırım camiayı sarsacak bir "beka" mesajıyla Fenerbahçe camiasının kalbine korku saldı. 2026-2027 sezonunu sarı-lacivertli kulüp için "köprüden önceki son çıkış" olarak tanımlayan Yıldırım, beklenen şampiyonluğun gelmemesi durumunda kulübün yalnızca sportif bir başarısızlıkla değil; nesil kaybı, ekonomik marjinalleşme ve geri dönülemez bir sosyal kaosla karşı karşıya kalacağını ima ederek "benden başkası yalan" diyerek oy istedi

17.05.2026 13:42:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin tek ilacı Aziz Yıldırım!
Fenerbahçe'nin tek ilacı Aziz Yıldırım!
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım camianın kalbine 'korku' salmayı tercih etti.
 
Yıldırım, önümüzdeki sezonun sadece bir şampiyonluk mücadelesi değil, Fenerbahçe'nin geleceğini kurtarma operasyonu olduğunu vurguladı.







YILDIRIM NE DEMEK İSTEDİ
 
Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamada 2026-2027 sezonunun Fenerbahçe tarihi için bir dönüm noktası olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
 
- 2026-27'de Fenerbahçe'nin şampiyon olma mecburiyeti var. Bu bir tercih değil, zorunluluktur. Eğer o kupayı kaldıramazsak, çok büyük tehlikeler bizi bekliyor. Bu kulüp bir yıl daha başarısızlığı kaldıramaz; camia bölünür, çocuklarımız formadan uzaklaşır.







3 ANA BAŞLIK ORTAYA ÇIKTI
 
Aziz Yıldırım'ın "büyük tehlikeler" olarak adlandırdığı ve kulislerde yankı uyandıran başlıklar şöyle analiz ediliyor:
 
- Nesil Kaybı Riski: Yıldırım, uzun süren şampiyonluk hasretinin yeni nesil taraftarlar üzerindeki etkisinden endişe ediyor. Çocukların Fenerbahçe aidiyetini kaybetmesini "en büyük yıkım" olarak nitelendiriyor.







- Ekonomik ve Sportif Marjinalleşme: Şampiyonlar Ligi gelirlerinden mahrum kalmanın ve rakiplerin mali olarak gerisine düşmenin, Fenerbahçe'yi "sıradan bir kulüp" haline getirmesinden korkuluyor.






- Yönetilemez Kaos Ortamı: Başarısızlığın devamı halinde kulüp içindeki muhalefetin sertleşeceği ve camianın onarılamaz bir kutuplaşmaya sürükleneceği öngörülüyor.






Kim bulduysa iyi iş çıkardı: Dominasyon!

Galatasaray'ın 26. şampiyonluğu kutalamalarında stadyum anonslarından sosyal medya editlerine, başkanlık açıklamalarından kutlama tişörtlerine kadar her yere damga vurdu

17.05.2026 12:44:00
Haber Merkezi
Kim bulduysa iyi iş çıkardı: Dominasyon!
Kim bulduysa iyi iş çıkardı: Dominasyon!
Galatasaray'ın 26. şampiyonluğu kutalamalarında stadyum anonslarından sosyal medya editlerine, başkanlık açıklamalarından kutlama tişörtlerine kadar her yere damga vurdu: Dominasyon! İlk kez Başkan Dursun Özbek tarafından hedef olarak telaffuz edilen, ardından taraftarın sahiplenmesiyle dev bir marka haline dönüşen bu kavram bir anda Galatasaray'la özdeşleşiverdi.






Galatasaray'ın 2025-26 sezonunu şampiyon tamamlamasının ardından kutlamalara "DOMİNASYON" kelimesi damga vurdu. Sarı-kırmızılı camianın hemen her platformda kullandığı bu ifade, sadece bir şampiyonluk sloganı değil, aynı zamanda Türk futbolunda yeni bir dönemin parolası olarak kayıtlara geçti.






LİTERATÜRE BAŞKAN ÖZBEK SOKTU

"Dominasyon" kavramının Türk futbol literatürüne bu denli sert bir giriş yapmasının arkasındaki isim Galatasaray Başkanı Dursun Özbek. Sezon ortasında düzenlenen sponsorluk imza törenleri ve Divan Kurulu toplantılarında kulübün hem mali hem de sportif vizyonunu anlatan Özbek, Galatasaray'ın sadece saha içinde değil, her alanda rakiplerinden ayrıştığını vurguladı.






MEYDAN OKUMA SEMBOLÜ OLDU

Özbek'in, "Türk futbolunda Galatasaray dominasyonu başlamıştır" şeklindeki iddialı çıkışı, kelimenin ilk kez bu kadar yüksek perdeden telaffuz edilmesini sağladı. Başkan Özbek'in başlattığı bu söylem, kısa sürede rakip camialarla girilen psikolojik savaşın merkezine yerleşti. Rakiplerin bu ifadeye gösterdiği tepki, Galatasaray taraftarı için kelimeyi bir "meydan okuma" sembolü haline getirdi.






SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ANLAMINDA

Özellikle sosyal medya platformlarında hazırlanan taraftar editleri, kazanılan derbi zaferleri ve üst üste gelen galibiyet serileriyle birleşince, "Dominasyon" kelimesi dijital dünyada bir marka değerine ulaştı. Taraftarlar, bu terimi mutlak üstünlük ve sürdürülebilir başarıyla özdeşleştirdi.






REKORLAR DOLU BİR KARİYER

Şampiyonluğun matematiksel olarak ilan edilmesinin ardından, Galatasaray İletişim Grubu bu kavramı resmiyete döktü. RAMS Park'taki kupa töreninden kutlama tişörtlerine, dijital içeriklerden stadyum anonslarına kadar her yerde "Dominasyon" vurgusu yapıldı.

Teknik direktör Okan Buruk'un rekorlarla dolu performansı ve oyuncu grubunun saha içindeki baskın oyunu, başkanın aylar önce kurduğu "dominasyon" kelimesinin altını dolduran en büyük etkenler oldu.

Beşiktaş'ın yeni hocası belli

Beşiktaş’ta gözler Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında yarın gerçekleşecek dev zirveye çevrildi. Perde arkasında da hareketli saatleri yaşanıyor

17.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni hocası belli
Beşiktaş'ın yeni hocası belli
Beşiktaş'ta gözler Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında yarın gerçekleşecek dev zirveye çevrildi. Perde arkasında da hareketli saatleri yaşanıyor. Olası bir ayrılık durumunda Eduard Graf'ın sunduğu listenin ilk sırasındaki Dino Toppmöller, Başkan Serdal Adalı'dan tam not aldı. Etik değerler gereği henüz resmi bir kontrat teklif edilmese de Graf'ın yaptığı gizli görüşmeden Alman teknik adamın "Beşiktaş'ın projesine hazırım" yanıtını verdiği belirtiliyor.






Beşiktaş'ta teknik direktör bilmecesi yarın netleşecek. Siyah-beyazlı camiada tüm gözler, Başkan Serdal Adalı'nın yarın Sergen Yalçın ile gerçekleştireceği kritik görüşmeye çevrildi. Gelecek sezonun planlamasının masaya yatırılacağı bu zirveden bir "ayrılık" kararı çıkması halinde, Beşiktaş'ın yeni hocasının kim olacağı da büyük ölçüde netleşti.






GÖRÜNMEZ FUTBOL DİREKTÖRÜ

Beşiktaş'ın "görünmez" Futbol Direktörü Eduard Graf, bir süredir yürüttüğü teknik direktör çalışmalarının ardından hazırladığı kısa listeyi yönetime sunmuştu. Frankfurt'tan ayrılan Dino Toppmöller, bu listenin en güçlü adayı olarak öne çıkıyordu. Alınan bilgilere göre, Alman futbol ekolüne ve modern yapılanmaya sıcak bakan Başkan Serdal Adalı, Graf'ın getirdiği Toppmöller ismine tamamen ikna olmuş durumda ve bu profile oldukça sıcak bakıyor.






GRAF PROJELERDEN BAHSETTİ

Yarın yapılacak Sergen Yalçın zirvesi öncesinde etik değerleri korumak adına Toppmöller ile henüz kulüp düzeyinde resmi bir görüşme gerçekleştirilmedi. Ancak perde arkasında hareketli saatler yaşandı. Graf'ın, Alman teknik adamla gayriresmi bir sohbet gerçekleştirerek Beşiktaş'ın vizyonunu, yeni yapılanmasını ve kulübün projelerini aktardığı öğrenildi.






BUGÜN BİR AYRILIK OLABİLİR

Graf'ın bu hamlesine Toppmöller'den "olumlu cevap" geldiği ve başarılı çalıştırıcının Beşiktaş projesine son derece sıcak yaklaştığı belirtildi.

Beşiktaş yönetimi, Sergen Yalçın ile yarın yapılacak toplantının ardından yol haritasını kesinleştirecek. Eğer masadan ayrılık kararı çıkarsa, Volker Struth'un menajerliğini yaptığı Dino Toppmöller için resmi transfer operasyonuna vakit kaybetmeden start verilecek.

Lewandowski, Barcelona'dan ayrılıyor

Polonyalı futbolcu Robert Lewandowski, sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını duyurdu.

17.05.2026 00:23:00
AA
Lewandowski, Barcelona'dan ayrılıyor
Lewandowski, Barcelona'dan ayrılıyor
Polonyalı futbolcu Robert Lewandowski, sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını duyurdu.

Lewandowski, ABD merkezli sosyal medya platformu Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "zorluklarla ve yoğun çalışmayla dolu dört yılın ardından" ayrılma zamanının geldiğini belirterek "Görevimin tamamlandığı hissiyle ayrılıyorum.

4 sezon, 3 şampiyonluk. İlk günlerimde taraftarlardan aldığım sevgiyi asla unutmayacağım. Katalonya benim yeryüzündeki yerim. Bu güzel dört yıl boyunca tanıştığım herkese teşekkür ederim.

Kariyerimin en inanılmaz bölümünü yaşama şansını bana veren Başkan Laporta'ya özel teşekkürler. Barça ait olduğu yere geri döndü." ifadelerini kullandı.

37 yaşındaki futbolcu, Barcelona kariyerinde 3 İspanya LaLiga, 3 İspanya Süper Kupası ve 1 İspanya Kupası (Copa del Rey) kazandı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.