logo
21 TEMMUZ 2026

Başakşehir kupada 3 puanı 4 golle aldı

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 2. hafta maçında Başakşehir, sahasında karşılaştığı Çorum FK'yı 4-1 mağlup etti ve puanını 4'e yükseltti

04.02.2025 19:45:00
İhlas Haber Ajansı
 
Başakşehir kupada 3 puanı 4 golle aldı
Başakşehir kupada 3 puanı 4 golle aldı
Türkiye Kupası C Grubu'nda Başakşehir ile Çorum FK karşı karşıya geldi. Maçın kazananı 4-1'lik skorla Süper Lig temsilcisi Başakşehir oldu.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan mücadelede ilk gol 3. dakikada Figueiredo ile geldi.

Brezilyalı oyuncu 25. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve farkı ikiye çıkaran golü attı.

Çorum FK'nın bu gollere cevabı 39. dakikada Mustafa Yalçınkaya ile geldi. Devre arasına da 2-1 Başakşehir üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıya da etkili başlayan Çağdaş Atan'ın öğrencileri 49. dakikada Hamza Güreler'in golü ile farkı ikiye çıkardı.

Figueiredo, 90+2'de attığı golle skoru tayin etti ve hat-trick'i tamamladı.

Başakşehir sıradaki maçında, ligde Antalyaspor ile karşılaşacak. 1. Lig ekiplerinden Çorum FK ise Sakaryaspor deplasmanında olacak.

Galatasaray'ın Bruno Fernandes hayali gerçek olabilir


 
Manchester United, Chelsea'nin 10 numarası Cole Palmer için 100 milyon Euro'luk teklif sunmaya hazırlanıyor. Eğer transferi bitirebilirlerse, Fernandes'i Galatasaray'a satabilirler.
 

21.07.2026 16:42:00
Haber Merkezi
 
 Galatasaray'ın Bruno Fernandes hayali gerçek olabilir
 Galatasaray'ın Bruno Fernandes hayali gerçek olabilir

Galatasaray'ın 10 numaradaki öncelikli hedeflerinden biri Bruno Fernandes... Portekizli futbolcu konusunda nabız yoklanıyor. Ancak Manchester United'ın öncelikleri farklı... Kırmızı Şeytanlar, Chelsea'nin 10 numarası Cole Palmer için 100 milyon Euro'luk bir teklif sunmaya hazırlanıyor. Bu rakamda biraz daha artışa gidebilecekleri de ifade edildi. Eğer 24 yaşındaki futbolcuyu kadrolarına katabilirlerse, Bruno Fernandes'in satışına da onay çıkacak. Ağustos ayının 2. haftasına kadar her iki oyuncuda da çok sıcak gelişmelere tanıklık edebiliriz.

Fernandes'in ayrılma niyeti pek yok

Bruno Fernandes'in Manchester United ile 30 Haziran 2027 tarihine kadar mukavelesi var. Kontratta ayrıca +1 yıllık uzatma opsiyonu mevcut (çift taraflı). 31 yaşındaki yıldız isim şu anda gelişmeleri takip ediyor. Galatasaray, Portekizli yıldızla geçen sene de ilgilenmişti.

Dünya Kupası'nın 'en iyi'leri de belli oldu


 
Dünya Kupası'nda ödüller de sahiplerini buldu. En İyi Oyuncu, İspanya'dan Rodri seçildi. Turnuvadaki 8 maçta da oynayan Rodri, Manchester City oyuncusu... 
 

20.07.2026 02:35:00 / Güncelleme: 20.07.2026 11:12:55
HASAN GÜNDOĞDU
 
Dünya Kupası'nın 'en iyi'leri de belli oldu
Dünya Kupası'nın 'en iyi'leri de belli oldu

Dünya Kupası'nda ödüller de sahiplerini buldu. En İyi Oyuncu, İspanya'dan Rodri (FOTOĞRAFTA ORTADA) seçildi. Rodri, 8 maçta da oynadı. Rodri, Manchester City oyuncusu...

FIFA 2026 Dünya Kupası'nda En İyi Kaleci, İspanya'dan Unai Simon oldu. La Liga'da Athletic Bilbao'da top koşturan Simon, sadece tek gol yedi, o da çeyrek final maçında Belçika'dan...

En İyi Genç Oyuncu ise İspanya'dan Cubarsi seçildi. 19 yaşındaki Cubarsi, La Liga'da bu yıl şampiyon olan Barselona'da oynuyor.

adidas Altın Ayakkabı ödülü ise bu kupada 10 gol atan Fransız Mbappe'nin oldu. Mbappe, 1958'de 13 gol atan Fransız oyuncu Just Lafontaine'den sonra bir kupada en çok gol atan oyuncu olarak da tarihe geçti.

Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu Mbappe


 
 
Fransa'nın forvet oyuncusu Kylian Mbappe, Cumartesi günü üçüncülük maçında İngiltere'ye 6-4 yenildikleri karşılaşmada iki gol daha atarak 22 golle Dünya Kupası'nda tüm zamanların en golcü oyuncusu oldu.

20.07.2026 02:06:00 / Güncelleme: 20.07.2026 02:16:53
HASAN GÜNDOĞDU
 
 Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu Mbappe
 Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu Mbappe

Fransa'nın forvet oyuncusu Kylian Mbappe, Cumartesi günü üçüncülük maçında İngiltere'ye 6-4 yenildikleri karşılaşmada iki gol atarak 22 golle Dünya Kupası'nda tüm zamanların en golcü oyuncusu oldu.
27 yaşındaki oyuncu, Pazar günü İspanya'ya karşı oynanan final maçında forma giyecen Arjantinli 39 yaşındaki Lionel Messi'yi (21) geride bıraktı. Pazar günkü final maçının Messi'nin  son Dünya Kupası maçı olacağı neredeyse kesin! Buna karşılık Mbappe, muhtemelen iki, belki de üç Dünya Kupası turnuvasında daha oynayacak.

Altın Ayakkabı'yı kaptı

Mbappe, üçüncü Dünya Kupası sezonunu 10 golle tamamlayarak Altın Ayakkabı sıralamasında Messi'nin iki gol önünde liderliğe yükseldi.
Real Madrid'in forveti, 22 maçta bu başarıyı yakaladı; 2018'de 4, 2022'de ise 8 gol atarak Fransa'nın her iki finale de ulaşmasına katkıda bulundu. Mbappe, 2022'de de gol kralı olmuştu. Böylece Mbappe, Dünya Kupası tarihinde iki kez gol kralı olan tek oyuncu olarak da tarihe geçti.

Dört yıl önce finalde Hırvatistan'ı yenen Fransa, 2022'de Arjantin'e penaltı atışlarıyla mağlup olmuştu.

Lamine Yamal duayla kapattı


 İspanya takımı oyuncusu 19 yaşındaki Lamine Yamal, maçın ardından şampiyonluk duası etti. Müslüman kimliğini izhar etmekten kaçınmayan Yamal, Gazze'ye de açık destek veriyor. 

20.07.2026 01:55:00
HABER MERKEZİ/AA
 
Lamine Yamal duayla kapattı
Lamine Yamal duayla kapattı

FIFA 2026 Dünya Kupası final maçında İspanya ile Arjantin takımları, ABD'nin New Jersey eyaletindeki New York New Jersey Stadyumu'nda (MetLife Stadyumu) karşılaştı. Arjantin'i uzatmalarda 1-0 mağlup eden İspanya şampiyon oldu.

İspanya takımı oyuncusu 19 yaşındaki Lamine Yamal, maçın ardından şampiyonluk duası etti. Müslüman kimliğini izhar etmekten kaçınmayan Yamal, Gazze'ye de açık destek veriyor. Dünya Kupası finalinin yıldızı Yamal, 17 yaşında da Avrupa Şampiyonu olmuştu.

Beşiktaş'ın gözdesi düğünde coştu

Beşiktaş’ın transfer listesindeki dünyaca ünlü yıldız Mohamed Salah, Suudi Arabistan iddialarına inat kaleci Mostafa Shobeir'in düğününde dans ederek coştu!

19.07.2026 10:59:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın gözdesi düğünde coştu
Beşiktaş'ın gözdesi düğünde coştu
Beşiktaş'ın transfer listesindeki dünyaca ünlü yıldız Mohamed Salah, Suudi Arabistan iddialarına inat kaleci Mostafa Shobeir'in düğününde dans ederek coştu!

Siyah-beyazlı taraftarların Tüpraş Stadyumu önünde pankartlarla beklediği, menajeri Ramy Abbas'ın ise "Geleceği yakında belli olacak" dediği Mısırlı kralın, Bodrum'daki 10 milyon dolarlık villası ve 2030 Dünya Kupası hedefiyle Türkiye rotası her geçen gün daha da güçleniyor.

Mısır milli takımının kaptanı Mohamed Salah'ın adı, Beşiktaş'ın transfer gündemine bomba gibi düştü. Eski Liverpool yıldızının Türkiye seçeneğine sıcak baktığı iddiaları manşetleri süslerken, menajeri Ramy Abbas X üzerinden açıklama yaptı.

Abbas, Salah'ın gelecek sezon nerede oynayacağının yakında netleşeceğini belirterek, "Sırf ortalığı karıştırmak için Mohamed'in oynamak istemediği kulüplerle pazarlık yapmayız" ifadesini kullandı.

2030'DA DA OYNAMAK İSTİYOR



Mısır basını, Beşiktaş'ın Salah'a güçlü bir sportif proje sunmaya hazırlandığını yazdı. Siyah-beyazlı taraftarlar ise transfer için sosyal medyada büyük baskı kurarken, Tüpraş Stadyumu önünde "Ya Allah Bismillah Muhammed Salah" yazılı pankart açtı.

Mısır basını da dünyaca ünlü yıldızın, formunu koruyup 2030 Dünya Kupası'nda oynayabilmek adına Suudi Arabistan yerine Beşiktaş'ı tercih edebileceği belirtiliyor.

BODRDUM'DA DEV YATIRIM YAPTI



Salah'ın Türkiye bağı ise yeni değil; yıldız oyuncu Bodrum Küçükbük'teki lüks Mare projesinden 10 milyon dolarlık bir villa satın aldı. İngiltere'deki iş ortağı Ahmed Karakol'un davetiyle Bodrum'a giden ve bölgeye hayran kalan Salah, gizlenmeye çalışsa da bir balık restoranında ödediği 60 bin TL'lik hesapla deşifre olmuştu. Lüks villada özel plaj, Türk hamamı, spa ve sinema salonu gibi birçok konfor bulunuyor.

SHOBEIR'İN DÜĞÜNÜNDE COŞTU

Milli takım hedeflerine kilitlenen Salah, teknik direktör Hossam Hassan önderliğinde Firavunlar'ın kazandığı ivmeyi ve Haitham Hassan gibi isimlerin performansını övdü.

Suudi Arabistan kulüpleriyle görüştüğü iddiaları ortaya atılan Salah, geçen cuma akşamı Kuzey Sahili'nde sürpriz bir hamle yaptı. Al-Ahly ve milli takımın kalecisi Mostafa Shobeir'in düğününe katılan ve burada dans ederek eğlenen Salah, transfer iddialarına sahadan uzak, neşeli bir yanıt vermiş oldu.

Fransa'ya 6 gol atan İngiltere, Dünya üçüncüsü

2026 FIFA Dünya Kupası'nda İngiltere, Fransa'yı 6-4 mağlup ederek, turnuvayı üçüncü sırada bitirdi

19.07.2026 10:26:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fransa'ya 6 gol atan İngiltere, Dünya üçüncüsü
Fransa'ya 6 gol atan İngiltere, Dünya üçüncüsü
2026 FIFA Dünya Kupası'nda İngiltere, Fransa'yı 6-4 mağlup ederek, turnuvayı üçüncü sırada bitirdi.

2026 FIFA Dünya Kupası üçüncülük maçında Fransa ile İngiltere, Miami Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Venezuelalı hakem Jesus Valenzuela'nın yönettiği mücadeleye İngilizler hızlı başladı. 3. dakikada Declan Rice ile 1-0 öne geçen İngiltere, 18. dakikada Konsa, 37 ve 45+1. dakikalarda Saka'nın golleriyle soyunma odasına 4-0 üstün girdi.

İkinci yarıya etkili başlayan taraf ise Fransa oldu. 48. dakikada Mbappe ile gol perdesini aralayan Horozlar, 54. dakikada Barcola'nın golüyle farkı 2'ye indirdi. 66. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Mbappe, skoru 4-3'e getirdi. 85. dakikada Saka, penaltıdan attığı golle hat-trick yaparken, İngiltere 5-3 üstünlük sağladı. 90+6. dakikada Dembele'nin fileleri havalandırmasıyla Fransa umutlansa da 90+8. dakikada Bellingham son sözü söyledi ve İngiltere sahadan 6-4 galip ayrıldı. Bu sonuçla İngiltere, turnuvayı üçüncü sırada tamamlarken, Fransa ise dördüncü oldu.

Kylian Mbappe, Messi'yi geride bıraktı ve tarihe geçti



Fransa Milli Takımı'nın kaptanı Kylian Mbappe, İngiltere maçında Dünya Kupası tarihine adını yazdırdı. İngiltere karşısında attığı 2 golle Dünya Kupası tarihinde 22 gole ulaşan Fransız oyuncu, 21 gollü Lionel Messi'yi geride bırakarak zirveye yerleşti. 27 yaşındaki oyuncu bu seneki turnuvada da 10 kez fileleri havalandırarak gol krallığı yarışında ilk sıraya yükseldi.

Trabzonspor, Valencia'nın defans oyuncusu renklerine bağladı

Trabzonspor, La Liga ekiplerinden Valencia forması giyen defans oyuncusu Cenk Özkaçar'ın transferi konusunda kulübüyle anlaşmaya vardığını duyurdu.

18.07.2026 16:44:00
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzonspor, Valencia'nın defans oyuncusu renklerine bağladı
Trabzonspor, Valencia'nın defans oyuncusu renklerine bağladı
Trabzonspor, La Liga ekiplerinden Valencia forması giyen defans oyuncusu Cenk Özkaçar'ın transferi konusunda kulübüyle anlaşmaya vardığını duyurdu. Bordo-mavililer, 25 yaşındaki futbolcuyla 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.



Bordo-mavili kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Valencia'ya sözleşme fesih bedeli olarak 1 milyon 750 bin Euro ödeneceği, bu tutarın 6 taksit halinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Cenk Özkaçar ile kulübün opsiyon hakkına sahip olduğu 3+1 yıllık sözleşme imzalandığı ifade edilirken, oyuncuya her bir futbol sezonu için 1 milyon 250 bin Euro garanti ücret ödeneceği kaydedildi. Trabzonspor'un opsiyon hakkını kullanması halinde ise Cenk Özkaçar'ın 2029-2030 sezonunda 1 milyon 350 bin Euro garanti ücret alacağı bildirildi.

Trabzonspor'da Oulai gitti

Trabzonspor'da yeni sezon öncesi kadro yapılanması kapsamında bir ayrılık daha yaşandı

18.07.2026 09:33:00
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzonspor'da Oulai gitti
Trabzonspor'da Oulai gitti
Trabzonspor'da yeni sezon öncesi kadro yapılanması kapsamında bir ayrılık daha yaşandı. Bordo-mavili ekibin genç oyuncusu Oulai, İtalya Serie A ekiplerinden Fiorentina'ya transfer oldu. Bordo-mavililerin, bu transferden 30 milyon Euro gelir bekliyor.

Yeni sezon öncesinde kadrosunda önemli değişikliklere giden Trabzonspor'da transfer hareketliliği sürüyor. Bir yandan teknik direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren bordo-mavililer, diğer yandan oyuncu satışlarından önemli gelir elde etmeyi hedefliyor. Bu kapsamda genç futbolcu Oulai'nin yeni adresi İtalya oldu.
Oyuncu, özel bir uçak ile İstanbul'dan İtalya'ya hareket ederek gece saat 01:30 civarında Bologna Marconi Havalimanı'na indi. Kulüp yetkilileri tarafından karşılanan oyuncu İtalya Kulübüne Tesisleri olan Viola Park geçti.

Değerini bir sezonda 5,5 kat artırdı

Trabzonspor'un Fransa'nın Bastia Kulübü'nden 5,5 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Oulai, bordo-mavili forma altında gösterdiği performansla Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti. Fiorentina'ya 30 milyon Euro bedelle transfer olan genç oyuncu, bir sezon içerisinde bonservis değerini 24,5 milyon Euro artırarak yaklaşık 5,5 katına çıkardı. Oulai, bu transferle Trabzonspor'un son yıllarda en fazla değer kazandırdığı oyuncular arasında yer aldı.

Trabzonspor, Cabral'ına kavuştu


 
 
Trabzonspor, Yeşil Burun Adaları formasıyla Dünya Kupası'nda harika iş çıkaran yeni transferleri Sidny Lopes Cabral'ına kavuştu. Cabral, akşam saatlerinde Trabzon'a geldi. 

18.07.2026 02:24:00
AA
 
Trabzonspor, Cabral'ına kavuştu
Trabzonspor, Cabral'ına kavuştu

Trabzonspor'un 5 yıllığına renklerine bağladığı Yeşil Burun Adalı savunma oyuncusu Sidny Lopes Cabral, Trabzon'a geldi. Bordo-mavili takımın Benfica Kulübünden transfer ettiği Cabral, Trabzon Havalimanı'nda taraftarlar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Cabral, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un kendisi için doğru adım olduğunu düşündüğünü belirterek "Kulübün bana sunduğu plan, benimle yapılan konuşmaları ve diyaloglar beni bu karara iten şeylerden bir tanesiydi. Trabzonspor'da çok gelişeceğimi, çok ilerleyeceğimi düşünüyorum. Trabzonspor'u da iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyorum" dedi.

Taraftarlar harika

Trabzonspor'a gelmeden önce bordo-mavili oyuncu Wagner Pina ile görüştüğünü anlatan Cabral, "Trabzon'a gelmeden önce ona çok soru sordum. Çok iyi şeyler söyledi. Kulübün güzel olduğunu, kulübün içindeki insanların çok iyi insanlar olduğunu ve taraftarların harika olduğunu söyledi. Oraya gitmem ve bu kararı almam gerektiğini söyledi. O da bu kararı almamda önemli bir etken oldu" diye konuştu.

Dünya Kupası'ndaki performansını değerlendiren Cabral, "Dünya Kupası'nda iyi bir iş çıkardık. Performansımızdan dolayı mutluyuz. Çok gururluyum. İyi sonuçlar aldığımızı düşünüyorum. İyi bir performans gösterdik, iyi bir iş çıkardık" ifadelerini kullandı.

Cabral, bordo-mavili takımdaki kariyeri için heyecanlı olduğunu vurgulayarak "Trabzonspor'da ilk maçıma çıkmak, Trabzonspor'la olan bu yolculuğuma başlamak için sabırsızlanıyorum. Stadyumda ilk maçıma çıkmayı, takım arkadaşlarımla birlikte oynamak için dört gözle bekliyorum." şeklinde konuştu.

Kendisini sol bek pozisyonunda en iyi hissettiğini dile getiren Cabral, bordo-mavili takımda 55 numaralı formayı giyeceğini kaydetti. Taraftarlara üçlü çektiren Cabral, daha sonra kendisini bekleyen araca binerek havalimanından ayrıldı.

Trabzonspor futbol tarihini yeniden yazıyor

Trabzonspor, transfer piyasasında gerçekleştirdiği devasa oyuncu satışlarıyla Türk futbol tarihinin en büyük ekonomik rekorunu kırmaya hazırlanıyor

17.07.2026 20:40:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor futbol tarihini yeniden yazıyor
Trabzonspor futbol tarihini yeniden yazıyor
Trabzonspor, transfer piyasasında gerçekleştirdiği devasa oyuncu satışlarıyla Türk futbol tarihinin en büyük ekonomik rekorunu kırmaya hazırlanıyor.

Bordo-mavili kulüp, şu ana kadar kesinleşen ayrılıklar ve geçmiş transferlerden gelen bonuslarla kasasına 33,5 milyon Euro koymayı şimdiden garantiledi. Kadronun parlayan iki genç yıldızı Christ Inao Oulai ve Chibuike Nwaiwu'nun da beklenen astronomik rakamlarla Avrupa'ya transfer olması durumunda, Trabzonspor bu yaz döneminde toplamda 93,5 milyon Euro'yu aşan tarihi bir gelire ulaşacak.

Karadeniz ekibi bu hamlesiyle, bir sezonda en yüksek oyuncu satış geliri elde eden Türk takımı unvanını alarak Süper Lig rekorunu kırmış olacak.

Garanti Gelir 33.5 Milyon Euro'yu Buldu



Trabzonspor'da şu ana kadar resmiyet kazanan operasyonlarda en büyük pay, 20 milyon Euro karşılığında Rus ekibi Zenit'e transfer olan Felipe Augusto'ya ait.

Kulüp ayrıca Oleksandr Zubkov'un satışından 4 milyon Euro, Mathias Løvik'ten 2,5 milyon Euro, Arif Boşluk'tan 550 bin Euro ve Serdar Saatçı'dan 500 bin Euro bonservis geliri elde etti.

Bu rakamlara ek olarak, geçmiş dönemde satılan oyunculardan Uğurcan Çakır'ın sözleşmesindeki bonus maddesinden 3 milyon Euro, Abdülkadir Ömür'ün Hull City'deki başarı bonuslarından ise 2,5 milyon Euro ek gelir sağlandı.

Oulai ve Nwaiwu'dan 60 Milyon Euro'luk Dev Paket


Kulübün kasasını tamamen dolduracak olan 60 milyon Euro'luk dev paket ise Christ Oulai ve Chibuike Nwaiwu ikilisinden gelecek. İtalyan ekibi Fiorentina ile Christ Inao Oulai transferi için 26 milyon Euro net ve 4 milyon Euro bonus olmak üzere toplam 30 milyon Euro üzerinden prensip anlaşması sağlandı.

İngiltere Premier Lig ekibi Fulham ise Nijeryalı orta saha Chibuike Nwaiwu için yine 30 milyon Euro'luk resmi teklifle masada yer alıyor.

Türk Futbol Tarihinde Bir İlk

Sadece 11 milyon Euro maliyetle kadroya katılan bu iki oyuncunun muhtemel satışıyla birlikte Trabzonspor, Türk futbol tarihinin en büyük oyuncu ihracatına imza atmış olacak.

Karadeniz fırtınası elde edeceği bu dev bütçeyle hem finansal yapısını tamamen rahatlatacak hem de şampiyonluk yolunda güçlü bir kadro kurmak için önemli bir kaynak yaratmış olacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.