logo
06 HAZİRAN 2026

Başakşehir'den gövde gösterisi: 4-1

Başakşehir, Süper Lig'in 16. haftasında konuk ettiği Antalyaspor'u 4-1 yendi

17.12.2017 00:00:00
Medipol Başakşehir, Süper Lig'in 16. haftasında Antalyaspor'u konuk etti.

7. dakikada Antalyaspor öne geçti. Vainquer'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Deniz Kadah yerden altı pas önüne ortasını yaptı. Savunmanın müdahale edemediği topa Maicon gelişine vurdu ve topu ağlara gönderdi: 0-1.

25. dakikada Medipol Başakşehir beraberlik golüne yaklaştı. Emre Belözoğlu'nun savunmanın arkasına attığı topu kontrol eden Edin Visca, sağ taraftan ceza sahasına girdi ve kaleci Ferhat Kaplan ile karşı karşıya kaldı. Visca'nın sert şutunda top kaleciden döndü. Dönen topu kontrol eden Visca bir kez daha vurdu, meşin yuvarlak savunmaya çarptı ve tehlikeli bölgenin dışına çıktı.

Aynı dakikada gelişen atakta Emre Belözoğlu, Antalyaspor ceza sahası önünde topla buluştu. Rakibinden sıyrılan Emre, ceza sahası içinde uygun pozisyondaki Mehmet Batdal'a pasını attı. Mehmet'in sol çaprazdan sert şutunda, top kaleci Ferhat Kaplan'dan döndü. Sonrasında savunma topu uzaklaştırdı.

27. dakikada hızlı gelişen Antalyaspor atağında Maicon sol kanatta topla buluştu. Maicon'un son çizgiye inmeden penaltı noktasına gönderdiği topa, El Kabir kayarak vurdu, meşin yuvarlak kaleci Volkan Babacan'ın kucağında kaldı.

38. dakikada ev sahibi takım etkili geldi. Sağ kanattan bindiren Caicara, Edin Visca'nın pasıyla topla buluştu. Brezilyalı oyuncu ceza yayı üzerinde boş pozisyonda bekleyen Emre Belözoğlu'na pasını attı. Emre'nin plase vuruşunda, kaleci Ferhat Kaplan topu kontrol etti.

40. dakikada konuk ekip farkı ikiye çıkarma şansını kullanamadı. Sol kanattan hızlı gelişen atakta Sakıb Aytaç, ceza sahası içine topu gönderdi, boş pozisyondaki Emre Güral'ın gelişine şutunda top az farkla yandan auta gitti.

Mücadelenin ilk yarısı Antalyaspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı

47. dakikada Mossoro'nun pasıyla Antalyaspor ceza yayı önünde topla buluşan Visca'nın sert şutunda, kaleci Ferhat Kaplan topu köşeden çıkardı.

53. dakikada ev sahibi takım beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Visca'nın kullandığı kornerde ceza sahası içinde göğsüyle topu kontrol eden Epureanu'nun şutunda, savunmada Chico'ya çarpan top, ağlara gitti: 1-1.

64. dakikada orta sahada topu alan Mossoro hızla rakip kaleye doğru ilerledi. Brezilyalı oyuncu soldan bindiren Kerim Frei'e pasını verdi. Kerim, ceza yayına doğru hareketlenip, açısını düzelttikten sonra şutunu attı, top az farkla yandan auta çıktı.

65. dakikada Medipol Başakşehir net bir fırsatı kullanamadı. Kerim Frei'ın ara pasıyla Visca, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Visca, ceza sahasına girer girmez şutunu attı, top kaleci Ferhat Kaplan'dan geri döndü.

75. dakikada ev sahibi takımın atağında Mevlüt Erdinç, Visca'nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluştu. Golcü oyuncu rakibinden kurtulup sağ çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Ferhat sektirdiği topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

81. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Sağ kanattan Caicara ile gelişen atakta Brezilyalı oyuncu ceza sahası içindeki İrfan Can Kahveci'ye pasını attı. İrfan Can da bekletmeden ayak içiyle yaptığı vuruşla topu kaleci Ferhat'ın sağından ağlara gönderdi: 2-1.

82. dakikada ev sahibi takım farkı 2'ye çıkardı. Edin Visca'nın ara pasıyla topla buluşan Mevlüt Erdinç sol taraftan ceza sahasına girer girmez çok sert vurdu ve fileleri havalandırdı: 3-1.

85. dakikada turuncu-lacivertliler 4. gol fırsatını kullanamadı. Caicara sağ kanattan ceza sahasına girdi, pasını uygun pozisyondaki Napoleoni'ye verdi. Bu oyuncunun şutunda top kaleci Ferhat'tan döndü. Boşta kalan topu alan İrfan Can'ın sert şutunda da Ferhat topu köşeden çıkardı. Dönen topa bu kez Napoleoni vurdu, top üstten auta gitti.

90. dakikada Medipol Başakşehir 4. golünü buldu. Edin Visca'nın sol kanattan kullandığı kornerde savunmadan seken top, altı pas içindeki Epureanu'nun önünde kaldı. Epureanu, topu düzeltip yakın mesafeden çok sert vurdu ve topu ağlarla buluşturdu: 4-1.

Mücadele Medipol Başakşehir'in 4-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.








Erman Toroğlu beraat etti

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu hakkında, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada Toroğlu "Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum" dedi. Kararını açıklayan hakim Toroğlu'nun beraatine hükmetti

05.06.2026 14:20:00 / Güncelleme: 05.06.2026 14:20:50
İhlas Haber Ajansı
Erman Toroğlu beraat etti
Erman Toroğlu beraat etti
Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmaya başlandı.

İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Erman Toroğlu ile avukatı Ezgi Toroğlu katıldı. Duruşmada müşteki avukatı da hazır bulundu.

"Ben neden burada olduğumu anlayamadım"

Erman Toroğlu duruşmada "Ortalama gelirim 600-700 bin. Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum. Bende bilmiyorum, herkes merak ediyor o 'sakın ha' ne bilmiyorum. Hala 'sakın ha' ne bilmiyorum" dedi.

Toroğlu savunmasının devamında "Futbol Federasyonu Başkanı herhangi bir yalanlamada bulunmamıştır, şikayetçi olmamıştır. Futbol Federasyonu Başkanı bana mesaj attı. 'Erman Hocam, seni seviyorum. Mağdur olmanı istemiyorum. Bunu gerektiği zaman açıklayacağım' dedi. Bunu da burada ilk defa açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

Avukatı ise Erman Toroğlu'nun beraatini istedi.

Ardından mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Toroğlu'nun "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Kararını açıklayan hakim ise Erman Toroğlu'nun beraatine karar verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaray Spor Kulübü ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ "müşteki", Erman Toroğlu ise "şüpheli" olarak yer aldı. İddianamede, Toroğlu'nun 8 Şubat'ta katıldığı bir televizyon programında, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasında bir görüşme gerçekleştiği ve bu görüşmede bazı başlıkların ele alındığı yönündeki açıklamalarının soruşturma konusu yapıldığı belirtildi. Savcılık, bu ifadelerin kamu düzeniyle ilgili olarak gerçeğe aykırı bilgi niteliği taşıdığı, kamu kurumlarına olan güveni zedeleyebileceği ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşmasına yol açabileceği değerlendirmesini yaptı. İddianamede ayrıca, Toroğlu'nun söz konusu beyanlarıyla toplumda endişe, korku veya panik oluşmasına neden olmayı amaçladığı, ifadelerin geniş kitlelere ulaşabilir nitelikte olması sebebiyle de "aleniyet" şartının gerçekleştiği ifade edildi. Toroğlu'nun, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep 

Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı

Al-Nassr ile sözleşme yenileme görüşmeleri tıkanan ve Suudi Arabistan macerasını sonlandırma kararı alan dünyaca ünlü Hırvat orta saha oyuncusu Marcelo Brozović, menajerine Avrupa'ya dönüş talimatı verdi. Beşiktaş fırsatı değerlendirmek için devreye girdi. Jorge Jesus'un ayrılığı ve kulüpteki taktiksel değişimlerin ardından boşa çıkan 31 yaşındaki tecrübeli yıldız, 30 Haziran itibarıyla bonservisini eline alıyor

05.06.2026 12:22:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmaya çalışan Beşiktaş'ın gündemine, Suudi Arabistan'dan ayrılması gündemde olan Marcelo Brozović geldi.

Al-Midan Al-Riyadi gazetesinin haberine göre; Al-Nassr, iki taraf arasında yürütülen sözleşme yenileme görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine Brozović ile yolları ayırma kararı aldı.






JESUS GİDİNCE ORTADA KALDI

Gelen bilgilere göre, taraflar arasındaki yeni sözleşme müzakereleri tamamen durmuş vaziyette. Bu ayrılık kararında kulüpteki taktiksel değişikliklerin yanı sıra, teknik direktör Jorge Jesus'un ayrılması gibi kritik faktörlerin de büyük rol oynadığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz sezon Al-Nassr orta sahasının merkezinde adeta bir maestro görevi gören ve takımın en kilit ismi olan 31 yaşındaki futbolcu, yaşanan bu gelişmelerin ardından rotayı yeniden eski kıtaya çevirdi.






30 HAZİRAN'DA SERBEST OYUNCU

Suudi Arabistan macerasını noktalamaya hazırlanan Hırvat yıldızın, Avrupa'ya geri dönmek istediği ve menajerine mevcut yaz transfer döneminde gelebilecek uygun teklifleri değerlendirmesi için tam yetki verdiği öğrenildi.






Beşiktaş'ın iştahını kabartan en önemli detay ise oyuncunun sözleşme durumu. Brozović'in Al-Nassr ile olan kontratı resmi olarak 30 Haziran'da sona eriyor.

Bu tarihten itibaren deneyimli orta saha, herhangi bir kulübe bonservis bedeli olmaksızın, serbest oyuncu statüsünde imza atabilecek.

Fenerbahçe'nin yeni başkanını zor bir sene bekliyor!

Fenerbahçe’de yaklaşan seçim öncesi başkan adayları bol keseden yıldız transferi vadederken, kulübün arkasındaki acı finansal gerçeklerin adeta bir çığ gibi büyüdüğü söyleniyor. İddialara göre bankalara yapılandırılmış borç olmamasına aldananlar yanılıyor; kapıdaki tehlike çok daha büyük! İddialara göre geçmişten sarkan devasa kontratlar ve transfer taksitleri nedeniyle sarı-lacivertli kulüp yıl sonuna kadar tam 179 milyon euro'luk bir nakit uçurumuyla karşı karşıya kalabilir

05.06.2026 12:16:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni başkanını zor bir sene bekliyor!
Fenerbahçe'nin yeni başkanını zor bir sene bekliyor!
Fenerbahçe'deki hafta sonunda yapılacak başkanlık seçimi öncesinde kulübün mali tablosuna dair ortaya çıkan veriler, göreve gelecek yeni yönetimi bekleyen finansal zorlukları gözler önüne seriyor.






Gelen bilgilere göre kulübün bankalara veya piyasaya yönelik herhangi bir yapılandırılmış borcu bulunmuyor. Ancak bu olumlu tabloya tezat olarak, geçmiş dönemlerden sarkan uzun vadeli kontratlar ve transfer yükümlülükleri, yeni yönetimi ciddi bir kısa vadeli nakit sıkışıklığı ile karşı karşıya bırakıyor.

Kesinleşmiş giderler ile esnek gelir öngörüleri karşılaştırıldığında, yıl sonuna kadar yaklaşık 179 milyon euro'luk bir nakit açığı tablosu öngörülüyor.






2 AY İÇİNDE 50 MİLYON EURO

Kulübün finansal sürdürülebilirliğini koruyabilmesi için yeni yönetimin göreve gelir gelmez acil olarak sıcak para bulması gerekiyor. Yeni gelecek yönetim ilk 2 ay içinde en az 50 milyon euro nakit girişi yapmak zorunda. Yıl genelinde sürdürülebilirlik için toplamda 100 milyon euro seviyesinde bir kaynak yaratılmalı.

Yeni yönetimin transfer bütçesi ve harcama limitleri, UEFA Finansal Sürdürülebilirlik (FFP) kuralları ve SPK mevzuatlarına göre şekillenmek zorunda.






60 MİLYON EURO'LUK SINIR VAR

UEFA'nın son 3 yıllık futbol operasyonları için tanıdığı kabul edilebilir sapma (zarar) limiti 60 milyon euro ile sınırlı. Olası bir Avrupa'dan men veya transfer yasağı cezasını engellemek adına bu eşik kritik önem taşıyor.

Yeni yönetimin, transfer döneminde bu limitlerin dışına taşmamak ve oluşan devasa açığı kapatabilmek adına sermaye artırımı ya da kasa kolaylığı yöntemlerini devreye sokması planlanıyor.

Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız

Serkan Reçber’in ardından efsane teknik adam Sergen Yalçın’ın da Amedspor’un başına geçeceği iddiası futbol dünyasını sarsarken, dev operasyonun transfer listesi de sızdı. Beşiktaş’ın scouting hafızasını Diyarbakır’a taşıyan Reçber’in, Yalçın’ın onayıyla dünya yıldızları Yann Sommer ve Stefan de Vrij’in yanı sıra Türk futbolunun önemli isimleri Cengiz Ünder ve Gökhan Sazdağı'nı da Güneydoğu ekibine kazandırmak için düğmeye bastığı ileri sürüldü

05.06.2026 12:11:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız
Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız
Süper Lig'in çiçeği burnunda ekibi Amedspor, Türk futbolunun en sansasyonel operasyonlarından birine imza atmaya hazırlanıyor. Beşiktaş'taki görevinden ayrılır ayrılmaz Diyarbakır ekibine imza atan Sportif Direktör Serkan Reçber'in, siyah-beyazlı kulübün tüm transfer hafızasını ve scouting listesini Amedspor'a taşıdığı iddia ediliyordu. Kulislerde ise teknik direktörlük koltuğu için Sergen Yalçın'ın adı geçiyor.






VİZYON PROJESİ OLACAK GİBİ

Yalçın'ın isteği doğrultusunda önden giderek Amedspor'un sportif direktörlüğünü üstlenen Reçber, dünya çapındaki yıldızlar ve gelecek vaat eden potansiyelli gençlerden oluşan o meşhur listeyi devreye soktu. Hazırlanan bu vizyon projenin ve transferlerin gerçekleşmesi halinde, Sergen Yalçın da projenin başına geçmek için resmi imzayı atacak.






4 YILDIZ BİRDEN AMEDSPOR'A

Serkan Reçber'in Beşiktaş döneminden beri yakından takip ettiği ve siyah-beyazlıların transfer masasında olan dünyaca ünlü isimlerin, Sergen Yalçın hamlesiyle birlikte Amedspor'a kazandırılacağı ileri sürüldü.

İşte Amedspor'un radarına girdiği iddia edilen o isimler:

- Yann Sommer
- Stefan de Vrij
- Cengiz Ünder
- Gökhan Sazdağı






TRANSFER ŞOVUNA SAHNE OLABİLİR

Beşiktaş'ın scouting hafızasını tamamen Amedspor'un hizmetine sunan Serkan Reçber'in, Sergen Yalçın'ın "evet" demesini sağlayacak rüya gibi bir kadro kurmak için şimdiden düğmeye bastığı belirtiliyor. Diyarbakır ekibinin Süper Lig'deki ilk sezonunda nasıl bir transfer şovu yapacağı şimdiden merak konusu.

Hakan Çalhanoğlu'na 'inanılmaz' teklif! Hakan Safi çıldırdı

Fenerbahçe’de kongre öncesi vites yükselten başkan adayı Hakan Safi transferde adeta çıldırdı... Inter’in yıldızı Hakan Çalhanoğlu’na, İtalya’da kazandığının tam iki katına denk gelen, bonuslarla birlikte yıllık 15 milyon Euro’luk "inanılmaz" bir teklif sunarak ezeli rakip Galatasaray’a da tarihi bir transfer çalımı atmaya hazırlanıyor

05.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Hakan Çalhanoğlu'na 'inanılmaz' teklif! Hakan Safi çıldırdı
Hakan Çalhanoğlu'na 'inanılmaz' teklif! Hakan Safi çıldırdı
Fenerbahçe'de hafta sonu yapılacak kritik başkanlık seçimi öncesinde adaylardan Hakan Safi, transfer piyasasını adeta ateşe verdi. Seçilmesi halinde "tarihin en iddialı kadrosunu" kurma sözü veren Safi'nin gizli yürüttüğü operasyonun detayları ortaya dökülmeye devam ediyor.






Inter'in yıldız orta saha oyuncusu ve A Milli Takım Kaptanı Hakan Çalhanoğlu iddialara göre, Bologna maçı kadrosundan "özel izinle" ayrıldığı hafta sonu, İstanbul'da Hakan Safi ve kurmaylarıyla masaya oturdu.






THURAM'LA BERABER İZNİ DEĞERLENDİRDİ

Inter Teknik Direktörü Cristian Chivu, yaklaşan Dünya Kupası öncesinde fiziksel ve zihinsel olarak toparlanabilmesi adına Marcus Thuram ve Hakan Çalhanoğlu'na kadrodan "ayrılma" ve dinlenme hakkı tanıdı. Bu nedenle Fransız forvet ile Türk orta saha oyuncusu Bologna deplasmanına götürülmedi.

Bu iki yıldızın aksine, takımın kaptanlarından Lautaro Martinez ise verilen izin imkanını kullanmadı ve son maça kadar Inter'i yalnız bırakmayarak sahaya çıktı.






GALATASARAY'DAN ÇOK YÜKSEK

Herkes Hakan Çalhanoğlu'nun Bologna maçında neden olmadığını tartışırken, milli futbolcunun bu boşlukta İstanbul'da olduğu ve Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi ile gizlice buluştuğu iddia edildi.

Hakan Safi'nin Hakan Çalhanoğlu'nu sarı-lacivertli renklere bağlamak için hazırladığı maddi paket adeta dudak uçuklatıyor. İşte konuşulan o rakamlar:

- Hakan Safi, yıldız oyuncuya Inter'de kazandığı net ücretin tam iki katını, bonuslarla birlikte 15 milyon Euro seviyesini bulan dev bir paket halinde sundu.

- Hakan'ın çocukluk aşkı olduğu bilinen ve uzun süredir transferi için nabız yoklayan Galatasaray'ın teklif ettiğinden neredeyse 5-6 milyon Euro daha fazla bir rakam masaya konuldu.






BONUSLAR ÇOK KOLAY

Safi'nin sunduğu teklifte tecrübeli maestronun aklını çelen en büyük unsur ise sözleşmeye eklenen bonusların "ulaşılabilirliği" oldu.

Sözleşmenin garanti ücret kısmı 5 milyon Euro net olarak belirlense de, toplam paketi 15 milyon Euro'ya tamamlayan bonus maddelerinin ağırlığı hiçbir zor şart içermiyor.

Maddeler arasında; "Sadece 5 maçta forma giymesi" veya "Sezon boyunca toplamda 10 kez maç kadrosuna dahil edilmesi" gibi tamamlanması neredeyse kesin olan şartlar bile yer alıyor.

Spangen sayesinde Trabzonspor'da! Cabral, beton zeminde Türklerle büyüdü

Birçok yıldız adayı Avrupa metropollerinin ışıltılı gece hayatına ve lüks araba sarmalına kapılırken, Sidny Lopes Cabral fantezi dünyalarını elinin tersiyle itip Trabzonspor'u seçti! Benfica'dan Trabzonspor'a uzanan bu sürpriz transferin şifreleri, Hollanda’da Türk nüfusunun ve sokak futbolu kültürünün kalbi sayılan Rotterdam’ın efsanevi Spangen mahallesinde gizli.

05.06.2026 11:55:00
Haber Merkezi
Spangen sayesinde Trabzonspor'da! Cabral, beton zeminde Türklerle büyüdü
Spangen sayesinde Trabzonspor'da! Cabral, beton zeminde Türklerle büyüdü
Trabzonspor'un Benfica'dan kadrosuna kattığı 23 yaşındaki Sidny Lopes Cabral, sadece saha içi performansıyla değil, saha dışındaki karakteriyle de dikkat çekiyor. Birçok genç yıldız adayı lüks arabaların, çılgın gece hayatının ve Avrupa metropollerinin parıltısına kapılırken, Cabral'ın rotayı Trabzon'a çevirmesi Portekiz'de şaşkınlıkla karşılandı. Ancak genç yıldızın bu olgun duruşunun arkasında, büyüdüğü sokaklar yatıyor.






Z KUŞAĞININ TEMSİLCİSİ

Z kuşağının tarzını yansıtan estetik sosyal medya hesabı ve yüksek moda tutkusuna rağmen Cabral, futbol dünyasının o alışılagelmiş "gece hayatı ve lüks araç" sarmalına hiçbir zaman kapılmadı.

Benfica'da oynarken bile Lizbon gecelerinde boy göstermek yerine minimalist bir yaşamı seçen Yeşil Burun Adalı oyuncu, kariyer planlamasında da aynı olgunluğu gösterdi.

Kendisini sadece futboluna adayabileceği, taraftar tutkusunun zirvede olduğu bir camia arayan Cabral, fantezi dünyaları elinin tersiyle iterek Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor'un projesine "evet" dedi.






SPANGEN'DEN TÜRK KÜLTÜRÜNE AŞİNA

Portekiz basınına göre Cabral'ın en büyük sırrı; Hollanda'nın çok kültürlü, sert ve futbolun adeta bir hayatta kalma mücadelesi olduğu Rotterdam sokaklarından çıkmış olması. Sokak futbolu kültürünün getirdiği yırtıcı özgüvene sahip olan Cabral, lüks akademilerin konforunda değil, beton zeminlerin üzerinden bu noktaya geldi.

Transferin perde arkasındaki en samimi detay ise Rotterdam'ın göçmen mahallesi Spangen... Türk nüfusunun, esnafının, kahvehanelerinin ve fırınlarının çok yoğun olduğu, sokaklarında Türkçe seslerin yükseldiği Spangen'de büyüyen Cabral, Türk kültürüne ve Türk insanının yapısına çocukluğundan beri yabancı değil.

Milli taekwondoculardan 13 madalya

Milli taekwondocular, İtalya ve Almanya'da düzenlenen organizasyonların ilk gününde toplam 13 madalya kazandı

05.06.2026 11:37:00
İhlas Haber Ajansı
Milli taekwondoculardan 13 madalya
Milli taekwondoculardan 13 madalya
Milli taekwondocular, İtalya ve Almanya'da düzenlenen organizasyonların ilk gününde toplam 13 madalya kazandı.

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen Grand Prix Müsabakaları İtalya'nın Roma, 11. Başkanlık Kupası ise Almanya'nın Nürnberg şehrinde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.



7 Haziran'a kadar sürecek organizasyonların ilk gününde milli sporcular 4 altın, 2 gümüş ve 7 bronz olmak üzere 13 madalya elde etti. Para Taekwondo Grand Prix Müsabakaları'nda sporcular 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 5 madalya kazandı. Erkekler 63 kiloda Mahmut Bozteke altın madalya, kadınlar 52 kiloda Meryem Betül Çavdar ise gümüş madalyayı boyunlarına taktı. Erkekler 58 kiloda Ali Can Özcan ile kadınlar 47 kiloda Nurcihan Ekinci Gül ve 57 kiloda Gamze Özcan bronz madalyanın sahibi oldu.



11. WT Başkanlık Kupası'nın ilk gününde ise taekwondocular büyükler kategorisinde 3 altın, 1 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 8 madalyanın sahibi oldu.



Kadınlar 53 kiloda Merve Dinçel Kavurat, erkekler 58 kiloda Enes Kaplan ve +87 kiloda Hüseyin Berat Demircioğlu altın madalya kazanırken, kadınlar 49 kiloda Zeynep Taşkın gümüş madalya elde etti. 49 kiloda Emine Gögebakan ve 73 kiloda Kardelen Demir ile erkekler 58 kiloda Furkan Ubeyde Çamoğlu ile 63 kiloda Hamza Osman Aydoğan bronz madalya elde etti.

Trabzonspor gibi dik duran yıldız

Trabzonspor Ruslan Malinovsky'yi kadrosuna katarak transfer bombasını patlattı 

05.06.2026 10:58:00
Haber Merkezi
Trabzonspor gibi dik duran yıldız
Trabzonspor gibi dik duran yıldız
Trabzonspor dünya futbolunun hem saha içi zekasıyla hem de savaşa karşı sergilediği tavizsiz ve ilkeli duruşuyla takdir toplayan Ruslan Malinovsky'yi kadrosuna katarak transfer bombasını patlattı. Karadeniz'in haksızlığa karşı dik duran asi ruhu, yeşil sahaların en cesur karakterlerinden biriyle birleşti. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan transferi "Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli ve karakterli bir oyuncu aldık" sözleriyle resmen duyurdu.






Trabzonspor, Avrupa futbolunun hem saha içi liderliğiyle hem de politik duruşuyla en çok konuşulan isimlerinden Ruslan Malinovskyi'yi kadrosuna katarak dikkat çeken bir işe daha imza attı.

Başkan Ertuğrul Doğan'ın "Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli bir oyuncu aldık" sözleriyle duyurduğu bu transfer, bordo-mavililere sadece elit bir oyun aklı değil, yeşil sahaların en cesur karakterlerinden birini kazandırdı.






SAVAŞ KARŞITI BİR İKON HALİNDE

Trabzonspor taraftarı sol ayağından çıkacak füzeleri beklerken, dünya futbol kamuoyu Malinovskyi'yi Rusya-Ukrayna savaşının ilk gününden itibaren gösterdiği net ve tavizsiz politik duruşuyla anıyor.

Atalanta forması giyerken attığı golden sonra formasını sıyırıp kameralara gösterdiği "No War in Ukraine" tişörtü, spor tarihinin en ikonik savaş karşıtı protestolarından biri olarak hafızalara kazındı.






EŞİ İLE BERABER ÇOK AKTİF OLDU

Eşi Roksana ile birlikte kurdukları vakıf aracılığıyla İtalyan yüksek sosyetesini ve futbol dünyasını organize ederek savaş mağduru çocuklar için milyonlarca euro toplayan tecrübeli oyuncu, liderlik vasıflarını sadece soyunma odasında değil, toplumsal dayanışmada da kanıtladı.






TRABZONSPOR RUHUNA ÇOK UYGUN

Başkan Ertuğrul Doğan, Ukraynalı yıldızın hem saha içi tecrübesine hem de karakterine vurgu yaptı:

- Takımımıza hem oyun zekasıyla liderlik edecek hem de uluslararası tecrübesiyle genç oyuncularımıza rehberlik edecek çok büyük bir isim kazandırdık. Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli, ne istediğini bilen ve karakterli bir oyuncu aldık. Trabzonspor'un ruhuna ve dik duruşuna çok yakışacak bir profil.






HAKSIZLIĞA KARŞI DİK DURACAK

Malinovskyi'nin transferi sadece teknik direktörün taktik tahtasını rahatlatmayacak; Trabzon şehrinin ve Trabzonspor kulübünün genlerinde olan "haksızlığa karşı dik duruş" kültürüyle de muazzam bir sinerji yakalayacak.






Amerikan medyasında kendisine yapılan yanlış bir benzetmeye canlı yayında savaş açacak kadar ilkeli olan, Rus oligarkların fonladığı hiçbir medya organına konuşmayacak kadar sert bir ambargo uygulayan Malinovskyi, Karadeniz'in karakterli futbol anlayışına cuk oturuyor.

Galatasaray'da Luis Suarez bayramı!

Ezeli rakip Fenerbahçe’de başkan adayı Hakan Safi’nin Luis Suarez hamlesiyle yarattığı rüzgâr, Galatasaray cephesinde adeta bir "tebessüm bayramına" dönüştü!

05.06.2026 10:57:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Luis Suarez bayramı!
Galatasaray'da Luis Suarez bayramı!
Ezeli rakip Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin Luis Suarez hamlesiyle yarattığı rüzgâr, Galatasaray cephesinde adeta bir "tebessüm bayramına" dönüştü!

Sarı-kırmızılı taraftarlar, bu sansasyonel iddiaya ellerindeki en büyük kozla, Victor Osimhen'in Şampiyonlar Ligi'ndeki ezici istatistikleriyle yanıt verdi. Devler Ligi arenasındaki gol sıklığından bitiriciliğe, hava topu hakimiyetinden ön alan baskısına kadar her parametrede Suarez'e havlu attıran Nijeryalı, sarı-kırmızılı camiaya "bayram" ettirdi.







Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'nin seçim vaadi olarak Luis Suarez'in ismini büyük bir rüzgarla ortaya atması, Galatasaray cephesinde ironi dolu bir tebessümle karşılandı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Suarez hamlesini Victor Osimhen'in Şampiyonlar Ligi istatistiklerini masaya koyarak ezici farkı gözler önüne serdi.

Sarı-kırmızılı camia, Nijeryalı Osimhen ile Luis Suarez'in bu sezonki Devler Ligi performans verilerini kıyaslayarak derin bir nefes aldılar.







İŞTE İKİ YILDIZIN DEVLER LİGİ KARNESİ

                  Suarez/Osimhen    
Maç / İlk 11            12 / 10     10 / 10
Toplam Dakika           956   841
Gol               5     7
Gol Sıklığı (Dakika)    191 dk      120 dk
Gol Beklentisi (xG)     5.28  7.77
İsabetli Şut      1.3   2.5
Kazanılan Hava Topu     1.8 (%54)   3.0 (%56)
Başarılı Top Sürme %    %32   %80
Haftanın Takımı Seçilme 0     2







191 DAKİKAYA 120 DAKİKA GOL KATKISI

-Luis Suarez 12 maçta (956 dakika) sahada kalıp 5 gol üretebilirken, Victor Osimhen sadece 10 maçta (841 dakika) 7 gole ulaşarak kalitesini konuşturdu.

- Suarez her 191 dakikada bir fileleri havalandırabilirken, Osimhen 120 dakikada bir gol atarak bitiricilikte standardı arşa çıkardı.

- Maç başına Suarez 2.6 şut atıp bunun 1.3'ünde isabet bulurken; Nijeryalı forvet maç başına 4.2 şut ve 2.5 isabetli şut istatistikleriyle rakip kalecilerin kabusu oldu.

- Suarez 5.28 xG ile beklentisine paralel bir grafik çizerken, Osimhen 7.77 xG üreterek elit golcü pozisyon alımındaki gücünü gösterdi.







OSIMHEN'İN FİZİK GÜCÜ ÇOK DAHA ÜSTÜN

Daha da önemlisi, hücum pres ve fiziksellik parametrelerinde ortaya çıkan şu farklar dikkat çekiyor:

- Maç başına kazanılan hava topu mücadelesinde Osimhen 3.0 (%56) başarı oranı yakalarken, Suarez 1.8 (%54) seviyesinde kaldı.







- Osimhen girdiği dribling denemelerinde %80 gibi muazzam bir başarı oranı (0.8) yakalarken, Suarez %32'de (0.7) kalarak elit seviye savunmalar karşısında tıkanıklık yaşadı.

- Ön alan baskısında Osimhen maç başına 0.8 top kazanma ile oynayarak takım savunmasını önde başlatırken, Suarez bu alanda 0.4'te kaldı.

22 Dünya Kupası'nda 31 gol kralı

Dünya Kupası tarihinde bugüne dek 31 futbolcu gol krallığı sevinci yaşadı.

05.06.2026 06:45:00
AA
22 Dünya Kupası'nda 31 gol kralı
22 Dünya Kupası'nda 31 gol kralı
Dünya Kupası tarihinde bugüne dek 31 futbolcu gol krallığı sevinci yaşadı.

Fransız futbolcu Just Fontaine, 1958 İsveç'te attığı 13 golle gol krallığına ulaştı. Bu sayı, bir Dünya Kupası'nda bir futbolcunun attığı en yüksek gol sayısı oldu.

1962 Dünya Kupası ise gol krallığının en düşük gol sayısıyla kazanıldığı turnuva olarak tarihe geçti. Bu kupada 6 futbolcu, dörder golle ilk sırayı paylaştı. Şili'de düzenlenen organizasyon ayrıca en çok sayıda futbolcunun gol krallığını paylaştığı kupa olarak da dikkati çekti.

İlk "kral" Stabile



Dünya Kupası tarihinin ilk gol kralı, Arjantinli Guillermo Stabile oldu.

Stabile, 1930 Uruguay'da 8 golle ilk sırayı aldı. 1934'te Çekoslovak Oldrich Nejedly 5, 1938'de Brezilyalı Leonidas 7 golle birinciliği elde etti.

Brezilya'dan 5 gol kralı

Tüm Dünya Kupalarına katılan tek ülke Brezilya, aynı zamanda en fazla gol kralı çıkaran ülke olarak da tarihe geçti.

Geride kalan 22 Dünya Kupası'nda 20 ülkeden 31 futbolcu, gol krallığı sevinci yaşadı. Brezilya, 5 oyuncuyla başı çekti. Almanlar, 3 futbolcuyla ikinci, Fransa, Arjantin, Macaristan, İtalya ve İngiltere ise ikişer oyuncuyla üçüncü sırada yer aldı.

Birer futbolcusu gol kralı olan ülkeler ise şunlar:

Çekoslovakya, SSCB, Şili, Yugoslavya, Portekiz, Polonya, Bulgaristan, Rusya, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, Uruguay ve Kolombiya.

Pele ve Maradona başaramadı

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Pele ve Diego Armando Maradona, Dünya Kupası tarihinde gol krallığı yaşayamadı.

Brezilyalı Pele, mücadele ettiği 4 organizasyonda takımına 14 maçta 12 gol kazandırırken gol krallığına ulaşamadı.

Maradona da 21 maçta 8 gol attı ve katıldığı 4 Dünya Kupası'nda da gol bakımından zirveye çıkamadı.

Kupanın son gol kralı ise 2022 Katar'da attığı 8 golle Fransız futbolcu Kylian Mbappe oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.