logo
14 EKİM 2026

Beşiktaş bu transferi yaparsa büyük hata yapar

Juventus'un UEFA listesine eklemediği, Serie A listesinin dışında çıkarmayı düşündüğü Juan Cabal için Beşiktaş'ın son bir hamle daha yapması muhtemel… Şu an için yeni bir gelişme yok, ama son 2 gün

03.09.2026 14:09:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş bu transferi yaparsa büyük hata yapar
Beşiktaş bu transferi yaparsa büyük hata yapar
Kassoum Ouattara'dan dili yanan Beşiktaş, transferin son 2 gününde boş durma niyetinde değil... Hem Emirhan Topçu'yu yedekleyecek hem de Rıdvan'a ciddi anlamda rakip olabilecek bir sol stoper ve sol bek arayan siyah-beyazlıların son 2 günde Juan Cabal'ı zorlaması bekleniyor.






Yaz boyunca birkaç kez Beşiktaş'ın gündemine gelen Kolombiyalı sol stoper ve sol bek, şu anda Juventus'ta tamamen atıl kalmış durumda. Geride kalan iki lig maçında kadroya alınmasına rağmen 1 dakika bile forma bulamayan Cabal için Juventus'un hamlesi çok kritik.






Gelen bilgilere göre UEFA kadrosunun dışında tutulması beklenen Cabal'ın Serie A'ya verilecek geniş kadronun dışında kalma ihtimali de var. Ancak Beşiktaş'ın Cabal'ı kadrosuna yazabilmesi için 10 yabancı oyuncudan birisini düşürmesi gerekiyor.

Şu anda bir pazarlıktan bahsediliyor. Ancak 2 gün içinde yetişip yetişmeyeceği net değil. Özellikle bugün Cabal konusunda Beşiktaş için çok kritik.

Beşiktaş'ta şimdi Poku zamanı

Sakatlanan Cerny’nin yokluğunda Beşiktaş'ta sağ kanat dinamiği değişirken, Başkan Serdal Adalı’nın güvendiği Ernest Poku için kendini kanıtlama fırsatı doğdu

14.10.2026 13:30:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ta şimdi Poku zamanı
Beşiktaş'ta şimdi Poku zamanı
Beşiktaş, Cerny'nin pas trafiğindeki aklını ve set organizasyonunu arayacak. Ancak Poku, özellikle geçiş hücumlarında ve kontrataklarda rakip savunmaların arkasına yapacağı koşularla skor yükünü çekebilir. Formayı kapmak için Serdal Adalı'nın işaret ettiği potansiyeli sahaya yansıtabilir.






Vaclav Cerny'nin sol uyluk arka adalesinde gerilme ve ödem tespit edildi. Bu sakatlık, tam da Başkan Serdal Adalı'nın Ernest Poku için "Bakın görün" dediği zamanda geldi.






Cerny'nin tedaviye vereceği cevaba göre 2 ila 3 hafta içinde takımla çalışmalara dönmesi öngörülüyor. Ancak sprinter kanat oyuncularında arka adalenin tam olarak esnekliğini ve gücünü kazanması kritik önem taşır. Bu yüzden sakatlığın tekrarlama riskini sıfırlamak adına Çek oyuncu tam hazır olmadan riske edilmeyecek. Dolayısıyla Poku'nun kendisini hem Beşiktaş taraftarına hem de kendisine güvenen Başkan Serdal Adalı'ya gösterme zamanı.






Bir gerçek var ki Beşiktaş, Cerny'nin yokluğunda özellikle set hücumlarındaki pas kalitesini, oyun aklını ve kanattan ceza sahasına atılan kilit pas üretkenliğini arayacak.






Cerny pasör ve oyun kurucu bir kanat; Poku ise çizgiye inen veya ceza sahası koşusu yapan atletik bir bitirici, yani bir depar kanadı. Poku ilk 11'e girdiğinde Beşiktaş'ın sağ kanat dinamiği değişecek.






Geçen sezon Bundesliga 2'de 10 gole katkı sağladı. Deparlı bir oyuncunun Süper Lig temposunda geniş alan bulduğunda fark yaratma ihtimali yüksek.

Beşiktaş için çok kolay lokma

UEFA Avrupa Ligi’nde Almanya deplasmanına çıkacak olan Beşiktaş, Bundesliga ve Avrupa’da kalesini gole kapatamayan, savunmasında ağır zaaflar yaşayan Hoffenheim karşısında galibiyet arıyor.
 

14.10.2026 12:15:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş için çok kolay lokma
Beşiktaş için çok kolay lokma
Beşiktaş, yarın akşam UEFA Avrupa Ligi'nde Almanya deplasmanında Hoffenheim karşısına çıkacak... Alman ekibi bu sezon Bundesliga'da 5 maçta 1 galibiyet ve 4 yenilgi aldı. Çok gol atan (9 gol) ve çok gol yiyen (13 gol) bir takım konumundalar.






Hoffenheim, ayrıca Avrupa Ligi'nde Yunanistan deplasmanında OFI'ye de 2-0 yenildi. Durumu hiç de parlak değil. Hoffenheim, bu sezon oynadığı hiçbir resmî maçta kalesini gole kapatamadı. Maç başına yedikleri 2,6 gol ve toplamda 13 gol, defans kurgularının alarm verdiğini gösteriyor.






Hoffenheim; defansif organizasyondan yoksun, savunmada ağır bireysel hatalar yapan, hücumda ise skoru bulamadıkça panikleyen bir profil çiziyor.

Beşiktaş için bu maçtaki anahtar; rakibin yaptığı yüksek top kayıplarını geçiş hücumlarıyla cezalandırmak ve kırılgan Hoffenheim savunmasının üzerine ilk dakikalardan itibaren gitmek olacak.

Bu veriler ışığında, doğru bir taktik disiplinle Beşiktaş'ın Almanya deplasmanında sorun yaşamadan istediği sonucu alması oldukça muhtemeldir.






ŞUT, ŞUT, DAHA FAZLA ŞUT

Önüne gelene yenilen kırılgan Hoffenheim deplasmanına çıkacak Beşiktaş, Almanya'dan 3 puanla dönmenin planlarını hazırladı. Orkun Kökçü ve Trossard'ın uzaktan füzeleri, Vlahović'in ceza sahasındaki bitiriciliği ve duran top kozlarıyla siyah-beyazlılar zafere kilitlendi.






UEFA Avrupa Ligi'ne 4-1'lik fiyakalı Marsilya zaferiyle giren Beşiktaş, ikinci maçında Almanya'da Hoffenheim deplasmanına çıkacak. Bundesliga'da 5 maçta 4 yenilgi alan, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında ise OFI deplasmanından 2-0'lık mağlubiyetle dönen Alman ekibi için Beşiktaş karşılaşması adeta bir nefes alma maçı.






Peki Beşiktaş yarın neleri yaparsa Almanya'dan 3 puanla dönüp liderlik yarışında iddialı konuma geçer? Fotospor editörleri, karşılaşmayı özellikle istatistikler üzerinden değerlendirdi:

Beşiktaş'ta ceza sahası dışı şutlarda kilit rol oynayan Orkun Kökçü (maç başına 3.1 şut) ve Leandro Trossard (maç başına 3.5 şut), Hoffenheim'ın geriye kaçan savunma bloğunu görünce şut çekmekten çekinmemeli. Erken bulunacak bir gol, Alman ekibinin kırılgan özgüvenini tamamen çökertecektir.






Kilit pas ustası Orkun Kökçü (2.7 kilit pas) ve kanatlardan Junior Olaitan ile Leandro Trossard ikilisi, Vlahović'i ceza sahası içinde topla buluşturmaya odaklanmalı. Hoffenheim'ın ağır stoper hattı karşısında Vlahović'in fiziksel üstünlüğü maçın kaderini belirler.

Beşiktaş, önde yapacağı organize baskıyla Hoffenheim savunmasını hataya zorlamalı. Ayrıca kazanılacak duran toplarda Orkun Kökçü'nün kavisli ortaları ile Agbadou ve Djaló gibi uzun stoperlerin duran top koşuları skoru değiştirecek en kestirme yol olacak.

Fenerbahçe, Aston Villa'yı aşacak kapasiteye sahip


 
Fenerbahçe, 14 Ekim'de saat 22.00'da Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz ekibi Aston Villa ile deplasmanda oynayacak. Aston Villa, istatistiklere göre Avrupa'nın en tehlikeli şehri olan Birmingham'ın takımı... İngiliz takımı geçen sezon Unai Emery'yle iyi bir sezon geçirdi ancak bu sezon beklentilerin altında kaldı. Peki Fenerbahçe, böylesine zorlu bir deplasmanda Aston Villa'nın hangi eksiklerini değerlendirebilir?

13.10.2026 21:53:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe, Aston Villa'yı aşacak kapasiteye sahip
Fenerbahçe, Aston Villa'yı aşacak kapasiteye sahip

Fenerbahçe açık bulabilir?

İsmail Kartal'ın yüksek ön alan baskısı ve hücum hattının (özellikle hareketli kanat ve forvetlerin) Emery'nin geriden oyun kurma ısrarına yapacağı şok pres, Fenerbahçe için doğrudan net fırsatlar üretebilir.







Lukaku ve Muriqi kilit önemde

Yan toplarda ve duran top organizasyonlarında ceza sahasına yapılacak hareketli koşular büyük tehdit oluşturur. Muriqi ya da Lukaku, Aston Villa savunmasının dengesini kolayca bozabilir.







Orta sahada kapışma yaşanacak

Orta sahada kazanılacak ikinci toplar ve doğrudan merkeze yapılacak dikine paslar, Aston Villa'yı savunmada eksik yakalayabilir. Villa'nın yalnızca 4 kontratak üretebilmiş olması da geçiş hücumlarında yaratıcılık sıkıntısı çektiğinin net bir göstergesi. Fenerbahçe savunma bloğunu ceza sahası önünde sıkı tutup Villa'yı dış şutlara zorlarsa, ev sahibinin hücum ritmi ve özgüveni kırılabilir.

Galatasaray'dan ayrılacak! İlkay Gündoğan Ocak'ta Fenerbahçe'ye

Galatasaray’da kulübeye hapsolan ve Kasımpaşa maçı sonrası yaptığı "Oynamıyorum ki niye hazır olayım" açıklamasıyla krizin fitilini ateşleyen İlkay Gündoğan, ocak ayında ayrılığa hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre Manchester City’den eski takım arkadaşları Ederson ve Nathan Aké devreye girdi. Fenerbahçe'nin teknik patronu İsmail Kartal’ın da aradığı 8 numara profiline uygun gördüğü yıldızın transferine yeşil ışık yaktığı iddia edildi

13.10.2026 12:57:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'dan ayrılacak! İlkay Gündoğan Ocak'ta Fenerbahçe'ye
Galatasaray'dan ayrılacak! İlkay Gündoğan Ocak'ta Fenerbahçe'ye
Geçen sezon Galatasaray'a; Pep Guardiola'nın Manchester City'deki prensi, Barcelona'da harikalar yaratan ve Alman Milli Takımı'yla Dünya Kupası kaldıran kaptan olarak geldi. Ancak günün sonunda İlkay, geçen sezon biraz oynadı, bu sezon ise kulübeye hapsoldu.






İLKAY GÜNDOĞAN KULÜBEYE HAPSOLDU

Bu sezon ligde Çorum maçında 14 dakika, Sporting maçında ise 10 dakika forma giyen İlkay, Pendikspor ile oynanan hazırlık maçında sahada 85 dakika kalınca sosyal medya hareketlenmişti. Okan Buruk'u ve sistemini tanımayanlar, İlkay'ın Kasımpaşa maçında 11 başlayacağını, hatta Okan Buruk'un ekibinde yer alacağını iddia ediyordu.






GALATASARAY'I SALLAYAN SÖZLER

Ancak İlkay, Kasımpaşa maçından sonra bombayı patlattı. Bir muhabirin sorduğu "Barcelona maçına hazır mısın?" sorusuna "Oynamıyorum ki niye hazır olayım?" diye cevap vererek bambaşka bir gündem maddesi yarattı.

OCAK'TA FENERBAHÇE'YE

Tam da bu açıklamayla doğru orantılı olarak sürpriz bir dedikodunun pimi çekildi. İddiaya göre İlkay, ocak ayında Galatasaray'dan ayrılacak. Daha da sürpriz iddiaya göre ise Fenerbahçe'ye gitmesi gündeme gelebilir.






İSMAİL KARTAL İKNA OLDU

İşte o iddianın detayları: Yıllarca City'de beraber oynadığı Nathan Aké ve Ederson, İlkay'ı İsmail Kartal ile konuşturdu. Özellikle Ederson, İlkay'la yeniden bir arada oynamak istiyor. Kartal'ın uzun süredir istediği, orta sahada oyun aklı olacak 8 numara için İlkay'ı ideal aday gördüğü belirtildi.

Aziz Yıldırım neden "yapı mapı yok" dedi?

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve hakem Yasin Kol’un tutuklanması futboldaki "Yapı" tartışmalarını alevlendirirken, sessiz kalan Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın eski sözleri yeniden gündeme geldi

13.10.2026 11:10:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım neden "yapı mapı yok" dedi?
Aziz Yıldırım neden "yapı mapı yok" dedi?
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve hakem Yasin Kol'un tutuklanmasıyla "Yapı" tartışmaları yeniden alevlendi. Beşiktaş ve Galatasaray TFF'ye bayrak açarken Fenerbahçe sessiz. Sarı-lacivertlilerde Aziz Yıldırım'ın 2024'teki "Yapı mapı yok" çıkışı gündeme geldi. Başkan'ın yakın çevresine "Bahanelerin arkasına sığınmayın, mücadele edin demek istedim" dediği öğrenildi.






MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'dan sonra İbrahim Hacıosmanoğlu TFF'sinin 'prens hakemi' Yasin Kol'un da tutuklanması, Türk futbolunda "Yapı" iddialarını yeniden gündeme getirdi. Fenerbahçe Eski Başkanı Ali Koç, kendi döneminde sürekli olarak bir yapıdan bahsediyor ve aleyhlerine bir çalışma olduğunu savunuyordu. Son birkaç gündür Galatasaray eski başkanlarından Burak Elmas da bir yapının varlığını iddia etti, hatta zararını kendisinin gördüğünü söyledi.






FENERBAHÇE SESSİZ

Beşiktaş ve Galatasaray yönetimleri yaşananlar sonucunda Hacıosmanoğlu yönetimini dolaylı yoldan da olsa istifaya davet ederken Fenerbahçe cephesi sessiz.






AZİZ YILDIRIM'IN SÖZLERİ UNUTULMADI

Bu sessizliğin ardından ise Aziz Yıldırım'ın 2024 yılında kullandığı "Yapı falan yok" ifadesi gündeme geldi. O dönemde Ali Koç yönetiminin sıkça dile getirdiği "Futbolda Fenerbahçe'ye karşı kurulmuş bir yapı var" iddialarına yanıt verirken Yıldırım şu ifadeleri kullanmıştı:






-"Yapı mapı yok. Yapı varsa biziz. Biz organize olacağız, güçlü olacağız ve şampiyon olacağız."






BAŞKAN SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Yıldırım'ın, son dönemde yaşananlarla ilgili önüne çıkarılan 2024'teki söylemini revize etmek yerine yakın çevresine "Ben 'yapı yok' derken 'Sürekli ağlayarak bahanelerin arkasına sığınmayın, mücadele edin' demek istedim" şeklinde ifadeler kullandığı gelen bilgiler arasında.

Beşiktaş için en kritik hafta! Italiano'dan çifte plan

Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano, deplasmandaki yüksek top kayıplarını azaltmak ve savunma zaaflarını çözmek için Hoffenheim ve Trabzonspor maçlarına özel "sıfır risk" stratejisi hazırladı

13.10.2026 11:00:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş için en kritik hafta! Italiano'dan çifte plan
Beşiktaş için en kritik hafta! Italiano'dan çifte plan
Beşiktaş; Hoffenheim ve Trabzonspor deplasmanlarıyla sezonun en kritik virajına giriyor. Bu sezon dış sahada yaşanan kayıplar ve yüksek top kayıpları sonrası, bir de Kocaelispor maçının kazanılmasına rağmen çalan alarm zilleri Vincenzo Italiano'yu önlem almaya itti. İtalyan teknik adam, dev paketten "sıfır risk" ve özel taktik reçeteyle çıkma planını hazırladı.






Beşiktaş'ı deve dişi gibi bir hafta bekliyor... Siyah-beyazlılar önce Almanya'da Hoffenheim deplasmanına gidecek; UEFA Avrupa Ligi'nde iddialı olduğunu gösterecek... Sonra da Galatasaray'ın 4 gol yediği Trabzon deplasmanından puan ya da puanlar çıkartmaya çalışacak.






ITALIANO İÇİN EN ZORLU DÖNEMEÇ

Kocaelispor karşısında alınan 2-1'lik skor kimseyi memnun etmedi. Ayrıca bu sezon deplasmanlarda alınan sonuçlar da (Zalgiris, Amed ve Alanya yenilgileri) ortada. Italiano için bu hafta adeta siyah-beyazlıların 2026-27 sezonunu şekillendirecek gibi. Peki İtalyan teknik adam bu haftayı nasıl en az hasarla kapatabilir?






BEŞİKTAŞ'IN ZAAFLARI

Maç başına 121.1 top kaybı var ve daha da önemlisi ligde 4 gole neden olan hayati hata yapıldı. Hoffenheim ve Trabzonspor gibi hızlı hücuma çıkan takımlara karşı bu seviyede top kayıpları yapmak ve savunmada bireysel hata üretmenin doğrudan mağlubiyete davetiye çıkaracağı Italiano'nun kafasında yer etmiş durumda.






HOFFENHEIM'I İMHA PLANI

Hoffenheim deplasmanında yüksek fizik kalitesine ve tempoya karşı topun arkasına geçen, alanı kapatan ve rakibin arkasında bırakacağı boşlukları etkili uzun paslarla kullanan bir kontrol oyunu oynamayı planlıyor İtalyan teknik adam.






TRABZONSPOR BÖYLE DURDURULACAK

Trabzonspor'un iç saha baskısını kırmak için ilk 20 dakikada sıfır hata ve sıfır riskli pas prensibi; ceza sahası çevresinde gereksiz top kayıplarını engelleyip skoru tutarak rakibin direncini kırma stratejisi şu anda Italiano için ana plan. Çünkü İtalyan çalıştırıcı iki maçı bir paket olarak görüyor.

Beşiktaş'ın yarasına merhem olmaya geliyorlar

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı’nın "Milli aradan sonra izleyin" diyerek işaret ettiği Fabio Miretti ve Ernest Poku, Vincenzo Italiano’nun sistemindeki eksikleri çözmeye geliyor. İstatistikler; Poku’nun yüksek hızı ve bitiriciliği ile Miretti’nin pas kalitesinin, siyah-beyazlıların kenar verimliliği ve top kaybı sorununa merhem olacağını gösteriyor.
 

11.10.2026 16:48:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın yarasına merhem olmaya geliyorlar
Beşiktaş'ın yarasına merhem olmaya geliyorlar
Beşiktaş bu sezon transfer dönemi biterken son nefeste Ernest Poku ve Fabio Miretti'yi transfer etti. Şimdiye kadar çok fazla bir şey göremedik iki oyuncuda da.

Ancak Başkan Serdal Adalı yeni transferler Miretti ve Poku'dan beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayarak, "Kadroyu her noktada güçlendirdik. Milli aradan sonra Miretti ve Poku'yu izleyin. İkisi de çok iyi potansiyele sahip" açıklamasını yaptı.






Peki iki oyuncu milli takım dönüşünde Italiano'nun oyununa ve Beşiktaş'a neler katabilir?

Beşiktaş'ın bu sezonki verilerinde ön plana çıkan en büyük eksikliklerden biri ceza sahası dışından gol ve şut verimsizliği (0/42) ile kenar aksiyonlarındaki düşük isabet oranı (%18,9 orta isabeti).






Poku'nun Bundesliga'daki 35,9 km/h maksimum hızı ve 90 dakika başına 20,1 depar sayısı, Italiano'nun ön alanda rakip savunmayı enine genişletme planında ilave alan açacak.

Poku'nun geçen sezon %19 pozisyonu gole çevirme oranı (3,05 xG'den 5 gol) son derece yüksek bir bitiricilik verimini gösteriyor. Rakip savunma arkasına atılacak dikey paslarda veya ceza sahası içi koşularında doğrudan skor tehdidi yaratacak.






Italiano'nun ön alandaki şok pres talebine uygun olarak, Poku'nun maç başına 1,5 top geri kazanımı ve hücum üçüncül alanında yakalayacağı toplar, Beşiktaş'ın bu sezonki 5 kontratak sayısını yukarı çekecek.

Beşiktaş maç başına 17,8 şut atmasına rağmen bunlardan yalnızca 6,3'ünde isabet buluyor ve 122,5 top kaybı yapıyor. Orta sahada birinci bölge ile üçüncü bölge arasındaki köprüyü kuracak profil eksikliği hissediliyor.






Miretti'nin Juventus'taki %86 genel, %92 kendi yarı sahası pas isabeti ve maç başı 23,4 topla buluşması, Beşiktaş'ın geriden oyun kurarken yaşadığı riskli top kayıplarını en aza indirecek.






Miretti, Italiano'nun 8/10 numara pozisyonlarında aradığı, savunma arkasına ya da iki çizgi arasına dikine pas atan oyuncu boşluğunu da dolduracak.

Miretti'nin 90 dakika başına 12,0 km katettiği mesafe verisi, Italiano'nun rotasyonlu ve fiziksel olarak yıpratıcı orta saha kurgusunda kendisini değerli kılacak.

Arda Turan'ın Milli takımı ikinci kez reddetmesinin nedeni

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, TFF yönetiminin uzun ömürlü olmadığını düşünerek Milli Takım koltuğunu 3 ay sonra ikinci kez reddetti

11.10.2026 14:04:00
Haber Merkezi
 
Arda Turan'ın Milli takımı ikinci kez reddetmesinin nedeni
Arda Turan'ın Milli takımı ikinci kez reddetmesinin nedeni
Vincenzo Montella'nın nihayet kovulmasından sonra yeni teknik direktör arayışına giren Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun teklif götürdüğü Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, TFF yönetiminin uzun ömürlü olmadığını düşünerek Milli Takım koltuğunu 3 ay sonra ikinci kez reddetti.






Her ne kadar geç kalınmış olsa da, her ne kadar gündem değiştirmek için yapılan bir görevden alma olsa da Vincenzo Montella artık Türk Milli Takımı'nın teknik direktörü değil.

TFF ise şu anda adliyede devam eden "hakemler dosyası" ve istifa ile koltuğu kaybetme süreçlerine rağmen yeni bir teknik direktör bulmak için çalışmalar yapıyor.







İddialara göre cuma günü yapılan ve 5 istifanın çıktığı kritik icra kurulu öncesinde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Berlin'de Jogi Löw ile görüştü, Milli Takım'ın başına geçmeyi teklif etti.

Başka bir iddia daha var. O iddiaya göre hâlihazırda Shakhtar'ı çalıştıran Arda Turan'ı da Milli Takım'ın başına getirmek istiyor.







Ukraynalı gazeteci Igor Burbas, "Arda Turan Türkiye Milli Takımı'nın başına geçecek mi? 3 ay önce, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu konudaki ilgisini haber yapmıştım. Bildiğim kadarıyla Turan'ın tutumu o zamandan beri değişmedi.

Kaynaklarım Arda'nın gerçekten bir davet aldığını, ancak Türk Milli Takımı'nı çalıştırma teklifini bir kez daha reddettiğini söylüyor. Tek düşüncesi Shakhtar" dedi.







İddialara göre Dünya Kupası sonrasında Hacıosmanoğlu, Arda Turan'a Milli Takım'ın başına geçmeyi teklif etti; Arda Turan reddetti.






Gelen bilgilere göre Turan, inanmadığı ve güvenmediği Hacıosmanoğlu yönetimiyle yola çıkmak istemiyor. Daha önce reddettiği göreve bu kez çok daha uzak. Çünkü kariyerinde belki en kritik kararını vereceği süreçte arkasında güçlü bir yönetim olsun istiyor.

Galatasaray'ın yeni Mertens'ini Osimhen takdim etti

Osimhen’den yeni 10 numaraya övgü dolu sözler geldi. Galatasaray'ın genç yıldızı, Mertens’in yerini doldurabilecek mi?

11.10.2026 13:40:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın yeni Mertens'ini Osimhen takdim etti
Galatasaray'ın yeni Mertens'ini Osimhen takdim etti
Galatasaray'ın yeni transferi Batrakov henüz gol siftahı yapamasa da Osimhen'in övgüsünü aldı. Nijeryalı yıldızın Rus futbolcuya olan özel ilgisinin arkasında Mertens'e duyduğu özlem yatarken, Okan Buruk'un aylar önce planladığı "yeni 10 numara" projesinin detayları da yeniden gündeme geldi.






Galatasaray'ın Rusya'dan getirdiği Batrakov henüz gol orucunu bozamadı... Ancak takım içinde kendisine önemli bir yer edindi. Öyle ki Osimhen bile genç oyuncu için, "Batrakov takımda bize gerçekten çok yardımcı olabilecek biri. Ben bu adamı bir oyuncu olarak değil, bir insan olarak daha çok seviyorum. Gerçekten harika bir futbolcu ve inanılmaz bir yeteneği var. Top kendisine gelmeden önce oyunu okuyabiliyor. İlk antrenmanını hatırlıyorum; sahada adeta herkesi kendine hayran bırakmıştı. Herkes 'Vay be!' diyordu" dedi.






Aslında Osimhen'in Batrakov hayranlığının arkasında Mertens'e olan özlemi yatıyor. Osimhen zamanında da Mertens için, "Mertens sadece harika bir futbolcu değil, saha dışında da mükemmel bir insan. Napoli'de ilk zamanlarımda bana nasıl rehberlik ettiyse, Galatasaray'da da aynı şekilde takımın liderlerinden biri olarak herkese destek oluyor" demişti.






Gazetemiz, Okan Buruk'un Batrakov'u Galatasaray'a istediğini daha geçen sezon devam ederken haberleştirmişti. Başlığımız, "Okan Buruk 'Yeni Mertens'ini buldu! Moskova'ya çıkarma yapıldı" şeklindeydi. Altında ise "Mertens sonrası 10 numara eksiğini gideremeyen Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk aradığı cevheri Rusya'da buldu" ifadeleri yer alıyordu.






Osimhen'e göre Batrakov takıma alıştıktan sonra Mertens gibi çok ciddi katkılar verecek.

Osimhen'li Galatasaray'ın Bacelona'yı yıkma planı

Okan Buruk, Kasımpaşa maçında puan kaybetme riskini göze alamadı… Risk aldı, Osimhen'i sahaya sürdü. Günün sonunda Nijeryalıda sıkıntı olmadı, maç da 3-1 kazanıldı. Osimhen, Barcelona maçına hazır olacağını ve maçı dört gözle beklediğini söyledi. Ancak Nijeryalı oyuncu için en makul olanın maça yedek başlaması ve son 20-30 dakikada oyuna girmesi planlanıyor

11.10.2026 13:25:00
Haber Merkezi
 
Osimhen'li Galatasaray'ın Bacelona'yı yıkma planı
Osimhen'li Galatasaray'ın Bacelona'yı yıkma planı
Trabzonspor mağlubiyeti sonrası puan kaybına tahammülü olmayan Okan Buruk, sağlık kurulunun uyarılarına rağmen Victor Osimhen riskini aldı. Kasımpaşa karşısında 10 kişi kalan ve 1-1'lik eşitlikle sıkıntıya giren sarı-kırmızılılar, Nijeryalı golcünün oyuna girmesiyle kaderini değiştirdi.






Hafta içinde Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, "Victor Osimhen'i riske etmek istemiyoruz. Testlerden aldığımız sonuçlara göre ilerleyeceğiz." demişti.






Osimhen, uygulanan son kuvvet ve yükleme testlerinden sorunsuz geçti. Aslında Kasımpaşa maçında riske edilmeyecekti. Hedef, Barça maçında duruma göre 20-30 dakikalık bölümlerde risk alınmasıydı. Ancak Kasımpaşa maçında yaşanacak kaybı düşünen Buruk, Osimhen'i sahaya sürdü ve 3 puan geldi.






Osimhen, Kasımpaşa maçından sonra, "Tabii ki diğer her oyuncu gibi... Sakatlıktan döndüm ve tabii ki Barcelona için hazır olacağım. Bu maçı dört gözle bekliyoruz, harika bir maç olacak." dedi.
 
Buna rağmen sağlık heyetinin "uzun vadeli kaybetmeme" prensibi nedeniyle Osimhen'in %100 fonksiyonel kapasiteye ulaşmadan ilk 11'e girmesi Barça karşısında zor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.