logo
12 EYLÜL 2026

Beşiktaş iyi yolda

09.07.2004 00:00:00
 
Futbol takımı ile birlikte Avusturya kampında bulunan Kamışlı, kulübün internetteki resmi web sitesine verdiği demeçte, Avrupa şampiyonu bir Beşiktaş hayali içinde olduklarını vurgulayarak, "Esas hayalimiz Avrupa'da şampiyonluk. Türkiye'de de başarı ve şampiyonluk hedefimiz. İyi bir kadro ve iyi bir futbol ile Avrupa'da başarıdan başarıya koşmak ve Avrupa şampiyonluğu yaşamak istiyoruz" dedi.

Kadromuz geniş

Geniş bir kadroya sahip olduklarını belirten Kamışlı, futbolcuların yaratılan rekabet ortamından son derece memnun olduklarını kaydetti. Teknik direktör Vicente Del Bosque için söylenecek çok fazla söz bulunmadığını ifade eden Erhan Kamışlı, "Kampta futbolcularla çok yakınız ve aldığımız elektriğe göre onlar da çalışmalardan ve yaratılan rekabet ortamından çok memnunlar. Kısacası takımımız çok iyi yolda" diye konuştu. Siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, Birinci Süper Lig'in 2004-2005 sezonunun zevkli bir mücadeleye sahne olacağını da kaydetti.

Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi


 
Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Gyula Zsivotzky Ulusal Atletizm Merkezi'nde düzenlenen Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nın ilk gününde dünya rekoru kırılamadı. İlk gün herhangi bir kategoride 'yılın en iyi derecesi' de çıkmadı. Dün gece birçok dalda yarı finaller yapıldı.

12.09.2026 07:56:00 / Güncelleme: 12.09.2026 08:04:40
Yaşar Cebesoy
 
Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi
Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nda rekor gelmedi

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Gyula Zsivotzky Ulusal Atletizm Merkezi'nde düzenlenen Dünya Atletizm Ultimate Şampiyonası'nın ilk gününde dünya rekoru kırılamadı. İlk gün herhangi bir kategoride 'yılın en iyi derecesi' de çıkmadı. Dün gece birçok dalda yarı finaller yapıldı.

Kadınlar Yüksek Atlamada Ukraynalı Yaroslava Mahuçik, 1 metre 99 santimetre ile altın madalyaya ulaştı. Mahuçik'in bu yıl 2.03'lük derecesi vardı!

Erkekler Sırıkla Yüksek Atlamada ise İsveçli Armand Duplantis (fotoğrafta) 6.20 ile şampiyon olurken, Yunan atlet Karalis 6.15 ile ikinci sırada yer aldı. Duplantis bu yıl 6.31 ile dünya rekoru kırmıştı, Karalis ise 6.20 ile en iyi derecesini yapmıştı.

Kadınlar 100 Metre Engelli de ise dünya rekortmeni Amerikalı Masai Russell 12.22 ile, Erkekler 110 Metre Engellide ise Amerikalı Ja'Kobe Tharp 12.94 ile altın madalya kazandı.

Erkekler 5 Bin Metreyi ise Jakob Ingebrigtsen 12.59.24 ile kazandı. Norveçli atlet bu yıl en iyi derecesini koştu. Bu yıl 12.47.62 ile yılın en iyi derecesine imza atan Etiyopyalı atlet Addisu Yihune yarışı bitiremedi.

Beklenen yarışlar bugün

Erkekler ve kadınlar 400 Metrede, kadınlar 800 Metrede dün yarı finaller koşuldu. Bu kategorilerde finaller bu akşam yapılacak. Kadınlar ve erkekler 100 Metre finalleri de bu akşam koşulacak. Kadınlar finali 21.38'de, erkekler finali ise 21.49'da... 

Fenerbahçe'de Kartal krizi çözüldü mü?


 
 
Fenerbahçe, dün gece teknik direktör İsmail Kartal'ın görevinin başında olduğunu açıkladı. Ancak Kartal durumu teyit eden açıklamada bulunmadı. Herşey bugün saat 11.30'da belli olacak. 

12.09.2026 07:28:00 / Güncelleme: 12.09.2026 07:36:01
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de Kartal krizi çözüldü mü?
Fenerbahçe'de Kartal krizi çözüldü mü?

Fenerbahçe Kulübü, dün akşam saatlerinde UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Roma maçı sonrası istifa eden teknik direktör İsmail Kartal'ın görevinin başında olduğunu duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre İsmail Kartal, bugün saat 11.30'da Gaziantep FK maçının hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilecek antrenmanda takımın başında olacak.
Ancak İsmail Kartal, açıklamayı teyit eden bir beyan da bulunmadı, bugünkü antrenmana çıkacağını teyit de etmedi. Öte yandan Fenerbahçe'nin Pep Guardiola ile görüştüğü iddia ediliyor.

 
Kartal bu sözlerle istifa etmişti?
 
UEFA Şampiyonlar Ligi' ilk haftasında 10 Eylül'de konuk ettiği Roma ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, görevinden istifa etmişti. Chobani Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Kartal, "3 aydır buradayım. Sezon başından bugüne kadar oyuncularımla yapmış olduğum antrenmanlar, kamplar... Başkan ve yöneticiler bize her konuda yarıdmcı olmaya çalıştı. Çok güzel günlerdi. Bu akşam ben görevimden istifa ediyorum. Bir daha asla geri dönmemek kaydıyla. Oyuncu kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Kulübün önünü açmak için böyle bir karar aldım" demişti.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi resmen kapandı

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Roma beraberliğinin ardından "Bir daha asla dönmemek üzere" istifa eden İsmail Kartal, geri adım atmadı. Başkan Aziz Yıldırım'ın "Ben bırakana kadar gidemez" diyerek vetoladığı istifa kararı, bugün yapılan kritik zirveyle kesinleşti. İkna turlarından sonuç alamayan sarı-lacivertlilerde 4. İsmail Kartal dönemi resmen sona erdi. Takımı Gaziantep FK maçına Dirk Kuyt hazırlayacak

11.09.2026 18:30:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi resmen kapandı
Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi resmen kapandı
Fenerbahçe camiası, dün akşamdan bu yana Türk futbol tarihine geçecek nitelikte bir teknik direktör krizine sahne oluyor. UEFA Şampiyonlar Ligi lig etabının açılış haftasında Kadıköy'de İtalyan devi Roma'yı ağırlayan ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan sarı-lacivertlilerde, maçın hemen ardından Teknik Direktör İsmail Kartal'ın istifa açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

Gece yarısı Başkan Aziz Yıldırım'ın sert ifadelerle reddettiği istifa kararı, bugün Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde yapılan kriz zirvesinin ardından resmiyete döküldü. Futbol Direktörü Oğuz Çetin'in gerçekleştirdiği son ikna toplantısından da sonuç çıkmayınca, Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi resmen sona erdi.


Dünden bugüne Samandıra'da neler yaşandı?


Fenerbahçe'yi ayrılığa götüren süreç, adeta bir satranç müsabakası gibi saat saat şu şekilde gelişti:

10 Eylül Perşembe (22:00) - Şok İstifa Açıklaması: Roma karşısında Şampiyonlar Ligi'ne yakışır bir mücadele verdiklerini belirten İsmail Kartal, basın toplantısında soru almayacağını söyleyerek, "Kulübümün önünü açmak için ekibimle bu kararı aldık. Bir daha asla geri dönmemek kaydıyla görevimden istifa ediyorum" dedi ve salonu terk etti.

10 Eylül Perşembe (23:00) - Aziz Yıldırım'dan Sert Veto: Kartal'ın kararına çok sert tepki gösteren Başkan Aziz Yıldırım, istifayı kabul etmediğini duyurdu. Yıldırım, "Televizyonda yorum yapanlar camianın değerlerini tukaka yapıyor, insanları kulüpten uzaklaştırıyor. Şişe atıyorsunuz, adam nasıl duracak? Ben bırakana kadar İsmail Kartal bu takımın hocasıdır, bir yere gidemez" diyerek Kartal'a rest çekti. 

11 Eylül Cuma (12:00) - Antrenmana Çıkmadı: Krizin çözülmesi beklenirken İsmail Kartal, takımın bugün saat 12:00'de gerçekleştirdiği antrenmana katılmadı. Deneyimli hocanın tesislere gelmemesi, kararlılığının ilk somut işareti oldu.

11 Eylül Cuma (15:00) - Oğuz Çetin ile Son Zirve: Samandıra'da iplerin kopması üzerine Futbol Direktörü Oğuz Çetin devreye girdi. Kartal ile yüz yüze bir toplantı gerçekleştiren Çetin, tecrübeli çalıştırıcıyı kararından döndürmek için yoğun dil döktü ancak Kartal'ın geri adım atmayacağını kesin olarak iletmesi üzerine ayrılık kararı onaylandı.


İstifanın arkasındaki temel neden ne?


İsmail Kartal'ın Roma gibi dev bir maçta alınan puanın ardından neden bu kadar radikal bir karar aldığı futbol kamuoyunda merak konusuydu. Perde arkasından gelen bilgilere göre Kartal'ın istifasındaki ana etken, uzun süredir üzerinde hissettiği yoğun kamuoyu ve medya baskısı ile Beşiktaş mağlubiyeti sonrası tırmanan taraftar tepkileri oldu.

Maç esnasında kendisine yönelik tribünlerden yapılan bazı bireysel protestolar ve sahaya atılan yabancı maddelerin (su şişesi) bardağı taşıran son damla olduğu öğrenildi. Kartal'ın yakın çevresine "Ne yaparsak yapalım yıpratılıyoruz, Fenerbahçe'nin huzuru için önünü açmam gerekiyor" dediği belirtiliyor.


Gaziantep maçında kulübede Dirk Kuyt olacak


İsmail Kartal'ın kesin ayrılığı sonrası sarı-lacivertli yönetim vakit kaybetmeden geçici formülü devreye soktu. Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden olan ve teknik heyette yer alan Dirk Kuyt, geçici olarak takımın başına getirildi.

Sarı-lacivertliler, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Gaziantep FK mücadelesine, Hollandalı çalıştırıcı Dirk Kuyt yönetiminde hazırlanacak ve sahaya onun direktörlüğünde çıkacak. Yönetimin bu süreçte kalıcı yabancı teknik adam arayışlarına ise derhal başladığı gelen bilgiler arasında.

Aziz Yıldırım noktayı koydu!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "İsmail Kartal görevinin başındadır. İsmail Kartal'a bu camia sahip çıksın. Kafasına şişe atılarak sahip çıkılmaz" dedi

11.09.2026 10:19:00
İhlas Haber Ajansı
 
Aziz Yıldırım noktayı koydu!
Aziz Yıldırım noktayı koydu!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "İsmail Kartal görevinin başındadır. İsmail Kartal'a bu camia sahip çıksın. Kafasına şişe atılarak sahip çıkılmaz" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Şampiyonlar Ligi ilk haftasında oynanan Fenerbahçe-Roma maçı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın istifa edeceğinden haberinin olmadığını ifade ederek sözlerine başlayan Yıldırım, "İstifadan haberim olsa gelir miydim' Hiçbirimizin haberi yoktu. Neden' Fenerbahçe camiasında bir alışkanlık olmuş.

Camianın değerlerine hiç kimse sahip çıkmıyor. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne niye kaldı gibi bir anlayış ortada geziyor. Fenerbahçeliler sosyal medyada veya televizyonda yorum yapanlar, Youtube'da yayın yapanlar, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde mutluluk yaşadılar. Ama o günden bugüne kadar niye kaldı, takım zayıf diye, her gün bir şey konuşuyorlar. Herkes başkan, yönetim, antrenör yerine karar veriyor. Herkes sakin olacak. Herkes bekleyecek.

Mayıs ayı için ne diyoruz, şampiyon olacağız. Şampiyonlar Ligi'ne kalacağız demiştik. Kaldık. Kiminle yaptık İsmail Kartal'la yaptık. Biz maddi yönden destekçiyiz. Ben 200 milyona oyuncu alırım, hiç çekinmem. Ama kulübe ne zarar verir, kimse bunu tartışmıyor. Hepiniz yazıyorsunuz. Geriye 15 tane oyuncu gitmesi lazım bu yabancı hakkından dolayı. Sizler doğruları yazmanız gerekir" diye konuştu.

"İsmail Kartal, görevinin başındadır"

Karşılaşma esnasında İsmail Kartal'a doğru tribünlerden su şişesi atıldığını söyleyen Başkan Yıldırım, Kartal'ın basın toplantısında aldığı istifa kararına yönelik ise şunları söyledi:
"İsmail hocanın kafasına su şişesi attılar. Biz görüyoruz, o da görüyor. Ondan dolayı üzüntülü. Sebep bu. Bizim takım iyi oynadı. 1 puan aldık. Bizim hesabımıza göre biz gruptan çıkabiliriz. Levent iyi oynadı mı' Bartuğ iyi oynadı mı' İyi oynadıysa nedir derdiniz' Lütfen doğruları analiz edin. Suçlama yapmayın. Mayıs ayına geldiğimizde Türkiye ligini görürsünüz. Şampiyonlar Ligi'ne katıldık. Bu başarıdır. 18 yıl sonra bir hoca ve bir yönetim bunu başarıyor.

İsmail Kartal görevinin başındadır. İsmail Kartal'a bu camia sahip çıksın. Kafasına şişe atılarak sahip çıkılmaz. İsmail Kartal da bu şişe olayını söylüyor, ilaç alıyorum diyor. 20 senelik başkanlık dönemimde başladığım hocayla iki tanesi hariç, onun da sebepleri vardı. Hiçbir tanesi sezon bitmeden gönderdiğimi gördünüz mü, duydunuz mu, yaşadınız mı' O zaman devam. Herkes geri dönsün. Açıklamayı yapmadan önceki pozisyonuna gelsin."

İsmail Kartal'ın kafasına su şişesi atan taraftar gözaltına alındı

Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Roma futbol müsabakasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın kafasına su şişesi atan taraftar gözaltına alındı. Şahıs hakkında seyirden men cezası ve 1 yıl imza atma yükümlülüğü cezası uygulandı.

Fenerbahçe-Roma futbol müsabakasında Teknik Direktör İsmail Kartal'ın kafasına su şişesi atan taraftar gözaltına alındı. Şüpheli Kaan A.'ya, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında işlem yapılarak, seyirden men cezası uygulanarak 1 yıl imza atma yükümlülüğü cezası verildi.

‘Kulübün önünü açmak adına…’

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Roma ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından görevinden istifa etti

10.09.2026 22:56:00
Haber Merkezi
 
‘Kulübün önünü açmak adına…’
‘Kulübün önünü açmak adına…’
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Roma ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmanın ardından görevinden istifa etti. Sarı-lacivertli camiada büyük şaşkınlık yaratan kararın ardından Kartal'ın yaptığı açıklama da dikkat çekti.

"Kulübün önünü açmak adına…"

Roma karşısında takımının ortaya koyduğu mücadeleye rağmen ayrılık kararı alan İsmail Kartal, maç sonrasında görevini bıraktığını açıkladı.

Kartal'ın açıklamasında, "Yol yakınken görevimden istifa ediyorum. Bir daha asla geri dönmemek kaydıyla istifa ediyorum. Kulübün önünü açmak adına böyle bir karar aldım" ifadelerini kullandığı bildirildi.

Kartal ayrıca karşılaşmanın ardından oyuncularına teşekkür ettiğini belirtti.

Roma maçı sonrası gelen sürpriz karar



İsmail Kartal'ın istifası, Roma karşılaşmasının sonucundan bağımsız olarak büyük bir sürpriz olarak değerlendirildi. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında güçlü Roma karşısında 1-1'lik beraberlik alırken, Kartal maç öncesinde rakibin "tarihinin en güçlü kadrosuna sahip" olduğunu söylemiş ve takımına güvendiğini belirtmişti.

Kartal'ın istifasının ardından en çok merak edilen konu ise kararın arkasında ne olduğu oldu.

Neden istifa etti?



Kartal'ın açıklamasında doğrudan yönetim veya başka bir isim suçlanmazken, "Kulübün önünü açmak" gerekçesini göstermesi dikkat çekti. Bu ifade, kararın yalnızca Roma maçının sonucuyla ilgili olmadığı yönündeki değerlendirmeleri beraberinde getirdi.

Fenerbahçe'de sezon başından bu yana teknik heyet üzerindeki baskı artmıştı. Sarı-lacivertliler ligde ilk dört haftada iki mağlubiyet almış, özellikle Beşiktaş karşısında alınan 2-1'lik yenilginin ardından Kartal sorumluluğu kendisinin ve ekibinin üstlendiğini söylemişti.

Kartal'ın görev süresi ise yalnızca birkaç ay sürdü. Fenerbahçe, 18 Haziran 2026'da deneyimli teknik adamla 2026-2027 sezonu için bir yıllık sözleşme imzalamıştı.

Fenerbahçe'de şimdi ne olacak?

İsmail Kartal'ın istifasının ardından gözler Fenerbahçe yönetimine çevrildi. Sarı-lacivertli yönetimin yeni teknik direktör için nasıl bir yol izleyeceği ve takımın Şampiyonlar Ligi ile Süper Lig'deki kritik süreçte kimin yönetimine bırakılacağı merak konusu oldu.

Roma karşısında 1-1'lik sonuç, Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi'nde puan kazandırırken, gecenin en büyük gelişmesi İsmail Kartal'ın istifası oldu.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne puan ile başladı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 18 yıl sonra yeniden lig aşamasında mücadele eden Fenerbahçe, ilk hafta maçında sahasında İtalya temsilcisi Roma ile 1-1 berabere kaldı

10.09.2026 22:03:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne puan ile başladı
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne puan ile başladı
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 18 yıl sonra yeniden lig aşamasında mücadele eden Fenerbahçe, ilk hafta maçında sahasında İtalya temsilcisi Roma ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, geriye düştüğü karşılaşmada Archie Brown'un golüyle eşitliği yakaladı ve Devler Ligi'ne 1 puanla başladı.

İlk yarıda Roma öne geçti

Chobani Stadı'nda oynanan karşılaşmaya iki takım da kontrollü başlarken, Roma özellikle orta saha üzerinden oyunu dengelemeye çalıştı.

İtalyan ekibi aradığı golü Bryan Cristante ile buldu. Cristante, ceza sahası dışından yaptığı etkili vuruşla topu Fenerbahçe ağlarına göndererek Roma'yı 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe, taraftarının desteğiyle beraberlik golü için rakip kaleye yüklenirken, ilk yarı Roma'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Archie Brown'dan hızlı cevap



İkinci yarıya daha etkili başlayan Fenerbahçe, aradığı golü devrenin hemen başında buldu.

Archie Brown, ikinci yarının başlamasından yalnızca üç dakika sonra fileleri havalandırarak skoru 1-1'e getirdi. Böylece sarı-lacivertliler, Roma'nın ilk yarıdaki üstünlüğüne hızlı bir cevap verdi.

Golün ardından Fenerbahçe'nin baskısı artarken Roma da özellikle hızlı hücumlarla yeniden üstünlüğü ele geçirmeye çalıştı.

Son bölümde galibiyet golü çıkmadı



Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takım da galibiyet golü için fırsatlar aradı. Ancak savunmaların ve kalecilerin başarılı performansı nedeniyle başka gol olmadı.

Fenerbahçe 1-1 Roma sonucuyla iki takım da Şampiyonlar Ligi lig aşamasına 1'er puanla başladı.

Fenerbahçe açısından 18 yıl sonra döndüğü Şampiyonlar Ligi'nde güçlü Roma karşısında alınan beraberlik, geriye düşülen bir maçın ardından kazanılan değerli bir puan olarak kayıtlara geçti. UEFA da Fenerbahçe'nin 2008/09 sezonundan bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi'nin ana aşamasında yer aldığını belirtiyor.

Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Sporting'e 3-1 mağlup oldu

10.09.2026 00:01:00
Haber Merkezi
 
Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü
Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Sporting'e 3-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar erken öne geçti ancak ikinci yarıda gelen gollere engel olamayınca Portekiz'den puansız döndü.

UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasının ilk haftasında Galatasaray, Portekiz temsilcisi Sporting ile José Alvalade Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, 5. dakikada Gonçalo Inácio'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Sarı-kırmızılı ekip erken bulduğu golün ardından avantajını korumaya çalıştı.

Sporting ise 27. dakikada Geny Catamo'nun golüyle skoru 1-1'e getirdi. İlk yarının kalan bölümünde iki takım da gol ararken başka gol çıkmadı ve devre arasına eşitlikle girildi.

İkinci yarıda Sporting fırtınası

İkinci yarıda ev sahibi ekip oyunun kontrolünü daha fazla eline aldı. Sporting, 57. dakikada Luis Suárez'in golüyle 2-1 öne geçti.

Galatasaray henüz bu gole cevap veremeden 63. dakikada Rodrigo Zalazar sahneye çıktı. Zalazar'ın golüyle Sporting farkı ikiye çıkardı: 3-1.

Kalan dakikalarda Galatasaray farkı azaltmak için çaba gösterse de Sporting savunmasını aşamadı ve karşılaşma ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray puansız başladı

Bu sonuçla Galatasaray, 2026/27 Şampiyonlar Ligi lig aşamasına mağlubiyetle başlamış oldu. Sporting ise kendi sahasında önemli bir galibiyet elde etti.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki bir sonraki karşılaşması 13 Ekim'de Barcelona karşısında oynanacak.

Samsunspor, Diabate'yi 100 bine alıp 8 milyon Euro'ya sattı

Samsunspor, genç futbolcu Ali Badra Diabate'nin Suudi Arabistan 1. Lig takımlarından Al-Qadsiah'e transfer olduğunu açıkladı

09.09.2026 11:28:00
İhlas Haber Ajansı
 
Samsunspor, Diabate'yi 100 bine alıp 8 milyon Euro'ya sattı
Samsunspor, Diabate'yi 100 bine alıp 8 milyon Euro'ya sattı
Samsunspor, genç futbolcu Ali Badra Diabate'nin Suudi Arabistan 1. Lig takımlarından Al-Qadsiah'e transfer olduğunu açıkladı.

Samsunspor Kulübü, Ali Badra Diabate'ye 'Atatürklü Arma' altında verdiği mücadele ve kulübe sağladığı katkılar nedeniyle teşekkür etti. Kulüpten yapılan açıklamada, "Teşekkürler Ali Badra Diabate. Atatürklü Arma altında verdiğin mücadele ve kulübümüze sağladığın katkılar için teşekkür ederiz. Tüm emeklerin için teşekkür eder, kariyerinin bundan sonraki döneminde başarılar dileriz. Yolun açık olsun" ifadeleri kullanıldı.



Öte yandan, Samsunspor'un Ali Badra Diabate'yi 100 bin euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı, oyuncunun Al-Qadsiah'e 8 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olduğu öğrenildi.

Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul’da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi

08.09.2026 11:09:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul'da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi. UEFA, güvenlik gerekçesiyle mücadeleyi tarafsız sahaya aldı. Karşılaşmanın Gürcistan'ın Batum kentinde oynanması bekleniyor.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva karşılaşmasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Normal şartlarda 26 Kasım 2026'da Dolmabahçe'deki Tüpraş Stadı'nda oynanması planlanan karşılaşma, UEFA'nın güvenlik değerlendirmesinin ardından İstanbul'dan çıkarıldı. Mücadelenin Gürcistan'ın Batum kentinde oynanacağı bildirildi.

GEREKÇE: GÜVENLİK

Kararın temel gerekçesinin güvenlik endişeleri olduğu belirtildi. Özellikle İsrail takımlarının Avrupa kupalarında oynadığı karşılaşmalarda güvenlik risklerinin UEFA tarafından daha yüksek seviyede değerlendirildiği görülüyor.

Batum'daki karşılaşmada stat çevresi, takım kafileleri, taraftar girişleri ve ulaşım güzergâhlarında geniş güvenlik önlemleri alınması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ İÇİN SAHA AVANTAJI YOK

Kararın en dikkat çekici sonucu ise Beşiktaş'ın kendi sahasında oynama avantajını kaybetmesi.

Dolmabahçe'de binlerce taraftarının önüne çıkması beklenen siyah-beyazlı ekip, UEFA'nın güvenlik kararı nedeniyle karşılaşmayı başka bir ülkede oynamak zorunda kalacak.

Üstelik bu durum Beşiktaş açısından ilk kez yaşanmıyor. Siyah-beyazlı takım, 2024 yılında Maccabi Tel Aviv karşılaşmasını da güvenlik gerekçesiyle İstanbul dışında oynamıştı. O maç Macaristan'ın Debrecen kentinde ve seyircisiz oynanmıştı.

UEFA'NIN KARARI TARTIŞMA YARATTI

UEFA'nın güvenlik gerekçesiyle aldığı karar, "İsrail takımları söz konusu olduğunda Türkiye neden tarafsız saha uygulamasına maruz kalıyor?" tartışmasını da yeniden gündeme taşıdı.

Beşiktaş açısından ise mesele yalnızca stat değişikliği değil. Karar, takımın taraftar desteğinden ve kendi sahasında oynama avantajından mahrum kalması anlamına geliyor.

UEFA'nın resmi fikstüründe karşılaşma 26 Kasım'da Beşiktaş–Hapoel Beer Sheva maçı olarak yer alıyor.

Aziz Yıldırım’dan hakem tepkisi:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş derbisinin ardından hakem kararlarına sert tepki gösterdi

06.09.2026 10:23:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım’dan hakem tepkisi:
Aziz Yıldırım’dan hakem tepkisi:
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş derbisinin ardından hakem kararlarına sert tepki gösterdi. Yıldırım, sarı-lacivertli takımın dört haftadır hakem hatalarından mağdur edildiğini savunarak Türk futbolunda köklü bir hakem reformu yapılması çağrısında bulundu.

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş'a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım, karşılaşma sonrası hakem yönetimini eleştirdi. Fenerbahçe'nin kötü oynadığını kabul eden Yıldırım, buna rağmen maçta iki penaltı pozisyonunun değerlendirilmediğini söyledi.

Yıldırım, önceki haftalarda da Gençlerbirliği, Konyaspor ve Samsunspor maçlarında benzer hakem hataları yaşandığını belirterek, "Dört haftadır hakkımız yeniyor, ince ince doğruyorlar" ifadelerini kullandı.

"Bu şekilde Türkiye'de futbol oynanmaz"



Hakemlerin yeterliliğini sorgulayan Yıldırım, VAR sisteminin de görevini yerine getirmediğini savundu. Yıldırım, yabancı VAR uygulamasının tek başına çözüm olmadığını belirterek, Türk futbolunun hakem yetiştirme konusunda ciddi bir sorun yaşadığını söyledi.

Başkan Yıldırım'ın en dikkat çeken önerisi ise liglerin gerekirse geçici olarak durdurulması oldu:

"Gerekirse Türkiye liglerini bir sene ertelesinler, hakem yetiştirsinler."

Hakemlerin baskı altında görev yaptığını da ileri süren Yıldırım, hakemlerin ya yeteneksiz olduğunu ya da dışarıdan yönlendirildiğini ima ederek, "Ya oyuncak bebek gibi kuruluyorlar ya da yeteneksizler" dedi.

"Biz adalet istiyoruz"

Fenerbahçe'nin ayrıcalık değil adalet istediğini vurgulayan Yıldırım, hiçbir takımın hakem kararlarıyla mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. MHK ve TFF'nin soruna çözüm üretmesi gerektiğini belirten Yıldırım, gerekirse görev değişikliklerinin gündeme gelebileceğini ifade etti.

Hakem yorumcularına da tepki gösteren Yıldırım, futbol kurallarının açık olduğunu ve yorumların kamuoyunu yanlış yönlendirmemesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü de açıklayan Yıldırım, ancak Erdoğan'a hakemler veya federasyon hakkında şikâyette bulunmadıklarını belirtti.

"TFF var, MHK var, onlar görevlerini yapacaklar" diyen Yıldırım, sorunun futbolun ilgili kurumları tarafından çözülmesi gerektiğini ifade etti.

"Kadro iyi ama daha çok çalışmalıyız"

Fenerbahçe'nin kadrosunu da değerlendiren Yıldırım, takımın Şampiyonlar Ligi seviyesinde mücadele edebilecek potansiyele sahip olduğunu savundu. Yüksek bonservis bedelleriyle sürekli yeni oyuncular alınmasının doğru olmadığını belirten Yıldırım, Türk futbolcuların da kazanılması gerektiğini söyledi.

Yıldırım ayrıca Matteo Guendouzi'nin UEFA'dan aldığı cezayla ilgili başvuru yaptıklarını ve konunun Tahkim Kurulu'nda çözüme kavuşmasını beklediklerini açıkladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.