logo
14 EKİM 2026

Beşiktaş'ta şimdi Poku zamanı

Sakatlanan Cerny’nin yokluğunda Beşiktaş'ta sağ kanat dinamiği değişirken, Başkan Serdal Adalı’nın güvendiği Ernest Poku için kendini kanıtlama fırsatı doğdu

14.10.2026 13:30:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ta şimdi Poku zamanı
Beşiktaş'ta şimdi Poku zamanı
Beşiktaş, Cerny'nin pas trafiğindeki aklını ve set organizasyonunu arayacak. Ancak Poku, özellikle geçiş hücumlarında ve kontrataklarda rakip savunmaların arkasına yapacağı koşularla skor yükünü çekebilir. Formayı kapmak için Serdal Adalı'nın işaret ettiği potansiyeli sahaya yansıtabilir.






Vaclav Cerny'nin sol uyluk arka adalesinde gerilme ve ödem tespit edildi. Bu sakatlık, tam da Başkan Serdal Adalı'nın Ernest Poku için "Bakın görün" dediği zamanda geldi.






Cerny'nin tedaviye vereceği cevaba göre 2 ila 3 hafta içinde takımla çalışmalara dönmesi öngörülüyor. Ancak sprinter kanat oyuncularında arka adalenin tam olarak esnekliğini ve gücünü kazanması kritik önem taşır. Bu yüzden sakatlığın tekrarlama riskini sıfırlamak adına Çek oyuncu tam hazır olmadan riske edilmeyecek. Dolayısıyla Poku'nun kendisini hem Beşiktaş taraftarına hem de kendisine güvenen Başkan Serdal Adalı'ya gösterme zamanı.






Bir gerçek var ki Beşiktaş, Cerny'nin yokluğunda özellikle set hücumlarındaki pas kalitesini, oyun aklını ve kanattan ceza sahasına atılan kilit pas üretkenliğini arayacak.






Cerny pasör ve oyun kurucu bir kanat; Poku ise çizgiye inen veya ceza sahası koşusu yapan atletik bir bitirici, yani bir depar kanadı. Poku ilk 11'e girdiğinde Beşiktaş'ın sağ kanat dinamiği değişecek.






Geçen sezon Bundesliga 2'de 10 gole katkı sağladı. Deparlı bir oyuncunun Süper Lig temposunda geniş alan bulduğunda fark yaratma ihtimali yüksek.

Aziz Yıldırım Fenerbahçe'yi uçurdu

Fenerbahçe, Aziz Yıldırım liderliğinde varlıklarını 40 milyar TL’ye ulaştırırken, net kârını yüzde 536 artışla 1,5 milyar TL’ye çıkararak tarihi rekor kırdı

14.10.2026 13:10:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım Fenerbahçe'yi uçurdu
Aziz Yıldırım Fenerbahçe'yi uçurdu
Net kârını yüzde 536 artırarak 1,5 milyar TL'ye çıkaran ve varlıklarını 40 milyar TL sınırına taşıyan Fenerbahçe, Aziz Yıldırım liderliğindeki yeni dönemde mali tablolarda tarihi bir rekor kırdı.






Fenerbahçe Futbol AŞ'nin açıkladığı son 3 aylık konsolide finansal tablolar, Aziz Yıldırım'la beraber yeni dönemde kulübün finansal kaslarının güçlendiğini ve rekorlara imza attığını net bir şekilde ortaya koydu.






Geçen yılın aynı döneminde 235,4 milyon TL olan net kâr, yüzde 536'lık devasa bir artışla 1,5 milyar TL sınırını aştı (1 milyar 497,2 milyon TL).






Bu tablo, kulübün kasasına giren net kaynağın ne kadar devasa bir boyuta ulaştığının en açık kanıtı. Şirketin 3 aylık satış gelirleri yüzde 33,4 artışla 4,55 milyar TL'ye ulaşırken, toplam varlıkları ise sadece 3 ayda 32,3 milyar TL'den 39,9 milyar TL'ye (yaklaşık 40 milyar TL) yükseldi.






Özkaynaklar 7,3 milyar TL seviyesinden 8,8 milyar TL'ye çıkarak kulübün mali bünyesini ve bilançosunu her zamankinden daha sağlam bir hale getirdi.






Kısa sürede elde edilen bu 1,5 milyar TL'lik rekor net kâr ve 40 milyar TL'ye dayanan dev varlık toplamı, Aziz Yıldırım ve yönetiminin Fenerbahçe'yi mali anlamda uçurduğunu ve kulübü Şampiyonlar Ligiyle beraber finansal olarak da devler ligine taşıdığını gösteriyor!

Salah'lı Trabzonspor bunları çiğ çiğ yer

Konferans Ligi’nde Avrupa macerasına Finlandiya deplasmanında başlayacak Trabzonspor, KuPS Kuopio ile karşılaşacak. Kağıt üzerinde favori gösterilen bordo-mavililer öncesinde Fin ekibini mercek altına aldık. İşte KuPS’un en tehlikeli silahları, kilit oyuncuları ve Trabzonspor'un kilitlemesi gereken kritik noktalar...

14.10.2026 12:39:00
Haber Merkezi
 
Salah'lı Trabzonspor bunları çiğ çiğ yer
Salah'lı Trabzonspor bunları çiğ çiğ yer
Mohamed Salah'lı kadrosuyla Konferans Ligi'nin en iddialı takımlarından birisi olarak gösterilen Trabzonspor, Avrupa macerasına yarın akşam Finlandiya'da başlıyor.






KuPS deplasmanına çıkacak olan bordo-mavililerin ağır favori olarak gösterildiği maç öncesinde KuPS'u, Fotospor editörleri olarak mercek altına aldık.

Fin ekibinde yarın akşam Trabzonspor'u kimler zorlar? Hangi oyunculara dikkat etmek gerek?






Hızlı kanatlara önlem: KuPS, Bob Nii Armah ve Joslyn Luyeye-Lutumba gibi hızlı kanatlarıyla kontrataka hızlı çıkan bir takım. Beklerin hücuma çıktığı anlarda arkada bırakılan boşluklar iyi kademelendirilmeli.

Orta alanda şok pres: Pennanen ve Ruoppi ikilisinin rahat top dağıtmasına izin verilmemeli; birinci bölgeden çıkışlarda şok pres uygulanmalı.






Lötjönen'e ön alan baskısı: Stoper Arttu Lötjönen maç başı 5.8 uzaklaştırma ve 61.7 isabetli pas ortalamasıyla geriden oyunu kuruyor. Trabzonspor ön alan baskısıyla Lötjönen'i hataya zorlayabilir.






Jaime Moreno'ya yakın markaj: KuPS'un hücum hattındaki en bitirici ismi Jaime Moreno. Ceza sahasında pozisyona girme konusunda oldukça agresif (14 kaçan büyük şansına rağmen 10 gol buldu). 159 dakikada bir gol atma ortalamasıyla oynayan Nikaragualı forvete stoperlerin yakın markaj uygulaması gerekiyor.

Greenwood: Aston Villa'yı bana bırakın

İngiltere’de silinmeye çalışılsa da Fenerbahçe formasıyla yeniden doğan Mason Greenwood, yarın akşam Villa Park’ta sahne alıyor. Sadece 3 puan için değil; kendisini feda eden İngiliz futboluna yeteneğini hatırlatmak için sahaya çıkacak olan İngiliz yıldız, Ada deplasmanında Fenerbahçe’nin en büyük kozu olacak

14.10.2026 12:31:00
Haber Merkezi
 
Greenwood: Aston Villa'yı bana bırakın
Greenwood: Aston Villa'yı bana bırakın
Mason Greenwood, geçmişinde yaptığı bir hata yüzünden İngiltere'den adeta aforoz edildi... Herkesin gördüğü gibi Fenerbahçe'nin yıldızı, Dünya Kupası'nda beklentilerin üzerine çıkan İngiltere Milli Takımı'nda rahatlıkla oynayabilirdi. Bu yüzden Greenwood için sarı-lacivertli formayla yarın Aston Villa deplasmanına çıkmak çok özel bir yere sahip. Adeta "Dönün, kaçırdığınız yıldıza bir bakın" deme zamanı.






GREENWOOD, ASTON VILLA'NIN KABUSU OLACAK

Maç başına 4.0 toplam şut ve 1.4 isabetli şut ortalamasıyla takımının en aktif hücum silahı olan Greenwood, Aston Villa'nın en çok zorlandığı "beklenmedik anlarda şut çıkarma" meziyetine sahip.






FENERBAHÇE'NİN EN BÜYÜK KOZU

Maç başına 1.3 başarılı top sürme (%56 başarı) ile Fenerbahçe'nin silahı olan Greenwood, aynı şekilde Aston Villa stoperleri ve beklerinin en sevmediği kanat aksiyonlarının sürekli içinde yer alıyor.






İSMAİL KARTAL'IN GÜVENİ TAM

İsmail Kartal, Greenwood'dan Aston Villa'nın oyunu geride kabullendiği anlarda, çizgiye inmek yerine içe katederek ceza sahası çevresinde bulacağı dar alanlarda fark yaratmasını istiyor. İngiltere'de kendi adını tekrar en yüksek sesle duyurması için Villa deplasmanı kusursuz bir sahne.

Bu yüzden başlığa çıktığımız "Aston Villa'yı bana bırakın" sözlerini Greenwood'un söylemesi her ne kadar beklenmedik olsa da duyduğumuz zaman "neden olmasın" denilecek bir ifade.

Fenerbahçe’de intikam zamanı

Geçen sezon Kadıköy'de üstün oynamasına rağmen Aston Villa'ya 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, İngiliz ekibiyle kozlarını yeniden paylaşmaya hazır

14.10.2026 12:18:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’de intikam zamanı
Fenerbahçe’de intikam zamanı
Geçen sezon Kadıköy'de üstün oynamasına rağmen Aston Villa'ya 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, İngiliz ekibiyle kozlarını yeniden paylaşmaya hazır. Geçen seneye oranla çok daha bitirici ve hazır bir görüntü çizen sarı-lacivertliler; Premier Lig'de çöküşe geçen ve savunma hatalarıyla dikkat çeken rakibini Birmingham'da avlamayı planlıyor.

Fenerbahçe, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Aston Villa'yı Saraçoğlu'nda konuk etmiş; o maçı konuk İngiliz ekibi bugün kendisine takım bulamayan Jadon Sancho'nun attığı golle 1-0 kazanmıştı.







FENERBAHÇE GÜÇLENDİ ASTON VILLA ÇÖKTÜ

İngiliz ekibi geçen sezonun üzerine koymak yerine düşüşe geçmiş durumda. Premier Lig'de bu sezon sadece 1 maç kazanabildi, o 3 puanı da zor durumdaki Tottenham karşısında aldı. Fenerbahçe ise geçen sezona oranla çok daha hazır.







İSMAİL KARTAL'IN PLANI

Geçen sezonki karşılaşmada Fenerbahçe %63 topa sahip olma oranı ve 445 isabetli pas ile oyunu yönlendirse de, rakip ceza sahası dışından çekilen 10 şut hücum etkinliğini düşürmüştü. İsmail Kartal'a göre Birmingham deplasmanında topa hükmetmeye gerek yok.







MURIQI VE LUKAKU'YA ÇOK İŞ DÜŞECEK

Aston Villa bu sezon topa sahip olma oranında %47'ye gerilemiş durumda. Fenerbahçe'nin %60'ın üzerinde topla oynamak yerine, rakibin savunma zafiyetlerinden ve bireysel hatalarından faydalanacak hızlı hücumları (bu sezon maç başına 14 kontratak) ön plana çıkarması maçı getirecek.







KANARYA HATAYI AFFETMEYECEK

Geçen sezonki maçın aksine Aston Villa, hem fiziksel hem de form grafiği olarak gerileme içerisinde. Fenerbahçe hem ceza sahası içindeki bitiriciliği hem de yakaladığı skor temposuyla masaya çok daha güçlü oturuyor. Skor avantajını almak için topa hükmetmekten ziyade, Villa'nın savunmadaki fahiş hatalarını cezalandırmak yeterli olacak.

Beşiktaş'ın gerçekleri çok farklı


 
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı’nın “Geçen sezon takım iyiydi, hakemler yüzünden koptuk” açıklaması rakamlara takıldı. İki sezonda 133 milyon Euro harcayıp 30'dan fazla transferle kadroyu sil baştan yenileyen yönetim, kendi söylemiyle çelişen devasa bir operasyona imza attı.
 

13.10.2026 22:07:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın gerçekleri çok farklı
Beşiktaş'ın gerçekleri çok farklı

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'nın "Geçen sezon da kadromuz çok iyiydi, hakemler yüzünden yarıştan koptuk" söylemi ile sahadaki ve transfer piyasasındaki gerçekler arasında ciddi bir söylem ve eylem çelişkisi dikkat çekiyor. Mantık olarak eğer bir kadro şampiyonluk için yeterli ve mühendislik açısından eksiksizse, bir sonraki transfer döneminde takımın omurgasını oluşturan veya kadroyu tamamlayan onlarca oyuncu gönderilip sil baştan yeni bir yapılanmaya gidilmemeli.







Sıfırdan kurulan takım

Yönetim, geçen sezon kadroyu yenilemek adına devasa bir transfer operasyonuna imza attı. 23 oyuncu kadroya katıldı. 15 oyuncuya bonservis ve kiralama ücreti ödendi. 7 oyuncu bedelsiz kiralandı. Altyapıdan A takıma sadece bir oyuncu alındı. Toplam bonservis ve kiralama harcaması 84 milyon 260 bin Euro oldu.







Çok para harcandı

Eldeki kadroya rağmen yönetim bu sezon da sil baştan yeni bir transfer hamlesi gerçekleştirdi. 28 oyuncu geldi. 8 oyuncu (Leandro Trossard, Kassoum Ouattara, Ümit Akdağ, Alexander Nübel, Ernest Poku, İlhan Fakılı, Fabio Miretti, Doğan Alemdar) bonservis/kiralama bedeli ödenerek alındı. Bonservissiz gelen sadece 2 oyuncu (Duşan Vlahoviç, Salih Özcan) var. Bu sezon yapılan toplam harcama 49.05 milyon Euro oldu.

Sadece iki transfer döneminde 30'un üzerinde yeni transfer yapılması ve 133 milyon Euro'yu aşkın harcama gerçekleştirilmesi, "Geçen sezonki kadro aslında çok iyiydi" iddiasıyla sahadaki ve transfer masasındaki eylemlerin çeliştiğini rakamsal olarak net bir şekilde ortaya koydu.

Galatasaray'dan ayrılacak! İlkay Gündoğan Ocak'ta Fenerbahçe'ye

Galatasaray’da kulübeye hapsolan ve Kasımpaşa maçı sonrası yaptığı "Oynamıyorum ki niye hazır olayım" açıklamasıyla krizin fitilini ateşleyen İlkay Gündoğan, ocak ayında ayrılığa hazırlanıyor. Gelen bilgilere göre Manchester City’den eski takım arkadaşları Ederson ve Nathan Aké devreye girdi. Fenerbahçe'nin teknik patronu İsmail Kartal’ın da aradığı 8 numara profiline uygun gördüğü yıldızın transferine yeşil ışık yaktığı iddia edildi

13.10.2026 12:57:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'dan ayrılacak! İlkay Gündoğan Ocak'ta Fenerbahçe'ye
Galatasaray'dan ayrılacak! İlkay Gündoğan Ocak'ta Fenerbahçe'ye
Geçen sezon Galatasaray'a; Pep Guardiola'nın Manchester City'deki prensi, Barcelona'da harikalar yaratan ve Alman Milli Takımı'yla Dünya Kupası kaldıran kaptan olarak geldi. Ancak günün sonunda İlkay, geçen sezon biraz oynadı, bu sezon ise kulübeye hapsoldu.






İLKAY GÜNDOĞAN KULÜBEYE HAPSOLDU

Bu sezon ligde Çorum maçında 14 dakika, Sporting maçında ise 10 dakika forma giyen İlkay, Pendikspor ile oynanan hazırlık maçında sahada 85 dakika kalınca sosyal medya hareketlenmişti. Okan Buruk'u ve sistemini tanımayanlar, İlkay'ın Kasımpaşa maçında 11 başlayacağını, hatta Okan Buruk'un ekibinde yer alacağını iddia ediyordu.






GALATASARAY'I SALLAYAN SÖZLER

Ancak İlkay, Kasımpaşa maçından sonra bombayı patlattı. Bir muhabirin sorduğu "Barcelona maçına hazır mısın?" sorusuna "Oynamıyorum ki niye hazır olayım?" diye cevap vererek bambaşka bir gündem maddesi yarattı.

OCAK'TA FENERBAHÇE'YE

Tam da bu açıklamayla doğru orantılı olarak sürpriz bir dedikodunun pimi çekildi. İddiaya göre İlkay, ocak ayında Galatasaray'dan ayrılacak. Daha da sürpriz iddiaya göre ise Fenerbahçe'ye gitmesi gündeme gelebilir.






İSMAİL KARTAL İKNA OLDU

İşte o iddianın detayları: Yıllarca City'de beraber oynadığı Nathan Aké ve Ederson, İlkay'ı İsmail Kartal ile konuşturdu. Özellikle Ederson, İlkay'la yeniden bir arada oynamak istiyor. Kartal'ın uzun süredir istediği, orta sahada oyun aklı olacak 8 numara için İlkay'ı ideal aday gördüğü belirtildi.

Galatasaray nasıl bu hale geldi?

Mağazacılıkta altın çağını yaşayan Galatasaray, 2025-26 sezonunda 1,1 milyondan fazla forma satış barajını aşarak kulüp tarihinin en büyük ticari başarısına imza attı

13.10.2026 11:21:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray nasıl bu hale geldi?
Galatasaray nasıl bu hale geldi?
Mağazacılıkta altın çağını yaşayan Galatasaray, 2025-26 sezonunda 1,1 milyondan fazla forma satış barajını aşarak kulüp tarihinin en büyük ticari başarısına imza attı. Rakiplerine fark atan sarı-kırmızılılar; Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın toplam forma satışını geride bıraktı. UEFA'nın resmi raporlarında Milan, Juventus ve Dortmund gibi dünya devlerini de geçti.






Galatasaray mağazacılıkta altın çağını yaşıyor. 2020-21 sezonunda pandemi şartlarının da etkisiyle sadece 201 bin bandında forma satan sarı-kırmızılılar, son 4 yılda patlama yaşadı.






GALATASARAY PATLAMA YAPTI

2024-25 sezonunda 925 bin forma satarak rekor kıran Galatasaray, 2025-26 sezonunda ise 1 milyon 137 bin 191 forma satarak 1 milyon barajını aştı. Toplam ürün satışında da 5,1 milyon adede yükselerek rakiplerine büyük fark attı.







BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE ÇOK GERİDE KALDI

Üst üste gelen 4. şampiyonluk sayesinde Galatasaray rekor kırarken, lige kasımda havlu atan Beşiktaş ile 13 yıldır şampiyon olamayan Fenerbahçe ise adeta nal topladı.

-Fenerbahçe: 650 bin bandında forma satışı

-Beşiktaş: 400 bin bandında forma satışı

-Trabzonspor: 150 bin bandında forma satışı







RAKİPLERİNE FARK ATTI

Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın toplam forma satışı Galatasaray'ın altında kalırken ancak Trabzonspor'un forma satışını da ekleyince ezeli rakiplerini geçebildiler.







AVRUPA'YI SOLLADI

UEFA'nın resmi mağazacılık ve lisanslı ürün raporlarına göre Galatasaray; AC Milan, Juventus, Inter, Borussia Dortmund ve Tottenham gibi dünya devlerini geride bırakarak Avrupa'da en çok satış yapan ilk 10 kulüp arasına 8. sıradan girmeyi başardı.

Aziz Yıldırım neden "yapı mapı yok" dedi?

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve hakem Yasin Kol’un tutuklanması futboldaki "Yapı" tartışmalarını alevlendirirken, sessiz kalan Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın eski sözleri yeniden gündeme geldi

13.10.2026 11:10:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım neden "yapı mapı yok" dedi?
Aziz Yıldırım neden "yapı mapı yok" dedi?
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve hakem Yasin Kol'un tutuklanmasıyla "Yapı" tartışmaları yeniden alevlendi. Beşiktaş ve Galatasaray TFF'ye bayrak açarken Fenerbahçe sessiz. Sarı-lacivertlilerde Aziz Yıldırım'ın 2024'teki "Yapı mapı yok" çıkışı gündeme geldi. Başkan'ın yakın çevresine "Bahanelerin arkasına sığınmayın, mücadele edin demek istedim" dediği öğrenildi.






MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'dan sonra İbrahim Hacıosmanoğlu TFF'sinin 'prens hakemi' Yasin Kol'un da tutuklanması, Türk futbolunda "Yapı" iddialarını yeniden gündeme getirdi. Fenerbahçe Eski Başkanı Ali Koç, kendi döneminde sürekli olarak bir yapıdan bahsediyor ve aleyhlerine bir çalışma olduğunu savunuyordu. Son birkaç gündür Galatasaray eski başkanlarından Burak Elmas da bir yapının varlığını iddia etti, hatta zararını kendisinin gördüğünü söyledi.






FENERBAHÇE SESSİZ

Beşiktaş ve Galatasaray yönetimleri yaşananlar sonucunda Hacıosmanoğlu yönetimini dolaylı yoldan da olsa istifaya davet ederken Fenerbahçe cephesi sessiz.






AZİZ YILDIRIM'IN SÖZLERİ UNUTULMADI

Bu sessizliğin ardından ise Aziz Yıldırım'ın 2024 yılında kullandığı "Yapı falan yok" ifadesi gündeme geldi. O dönemde Ali Koç yönetiminin sıkça dile getirdiği "Futbolda Fenerbahçe'ye karşı kurulmuş bir yapı var" iddialarına yanıt verirken Yıldırım şu ifadeleri kullanmıştı:






-"Yapı mapı yok. Yapı varsa biziz. Biz organize olacağız, güçlü olacağız ve şampiyon olacağız."






BAŞKAN SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Yıldırım'ın, son dönemde yaşananlarla ilgili önüne çıkarılan 2024'teki söylemini revize etmek yerine yakın çevresine "Ben 'yapı yok' derken 'Sürekli ağlayarak bahanelerin arkasına sığınmayın, mücadele edin' demek istedim" şeklinde ifadeler kullandığı gelen bilgiler arasında.

Beşiktaş'ın yarasına merhem olmaya geliyorlar

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı’nın "Milli aradan sonra izleyin" diyerek işaret ettiği Fabio Miretti ve Ernest Poku, Vincenzo Italiano’nun sistemindeki eksikleri çözmeye geliyor. İstatistikler; Poku’nun yüksek hızı ve bitiriciliği ile Miretti’nin pas kalitesinin, siyah-beyazlıların kenar verimliliği ve top kaybı sorununa merhem olacağını gösteriyor.
 

11.10.2026 16:48:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın yarasına merhem olmaya geliyorlar
Beşiktaş'ın yarasına merhem olmaya geliyorlar
Beşiktaş bu sezon transfer dönemi biterken son nefeste Ernest Poku ve Fabio Miretti'yi transfer etti. Şimdiye kadar çok fazla bir şey göremedik iki oyuncuda da.

Ancak Başkan Serdal Adalı yeni transferler Miretti ve Poku'dan beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayarak, "Kadroyu her noktada güçlendirdik. Milli aradan sonra Miretti ve Poku'yu izleyin. İkisi de çok iyi potansiyele sahip" açıklamasını yaptı.






Peki iki oyuncu milli takım dönüşünde Italiano'nun oyununa ve Beşiktaş'a neler katabilir?

Beşiktaş'ın bu sezonki verilerinde ön plana çıkan en büyük eksikliklerden biri ceza sahası dışından gol ve şut verimsizliği (0/42) ile kenar aksiyonlarındaki düşük isabet oranı (%18,9 orta isabeti).






Poku'nun Bundesliga'daki 35,9 km/h maksimum hızı ve 90 dakika başına 20,1 depar sayısı, Italiano'nun ön alanda rakip savunmayı enine genişletme planında ilave alan açacak.

Poku'nun geçen sezon %19 pozisyonu gole çevirme oranı (3,05 xG'den 5 gol) son derece yüksek bir bitiricilik verimini gösteriyor. Rakip savunma arkasına atılacak dikey paslarda veya ceza sahası içi koşularında doğrudan skor tehdidi yaratacak.






Italiano'nun ön alandaki şok pres talebine uygun olarak, Poku'nun maç başına 1,5 top geri kazanımı ve hücum üçüncül alanında yakalayacağı toplar, Beşiktaş'ın bu sezonki 5 kontratak sayısını yukarı çekecek.

Beşiktaş maç başına 17,8 şut atmasına rağmen bunlardan yalnızca 6,3'ünde isabet buluyor ve 122,5 top kaybı yapıyor. Orta sahada birinci bölge ile üçüncü bölge arasındaki köprüyü kuracak profil eksikliği hissediliyor.






Miretti'nin Juventus'taki %86 genel, %92 kendi yarı sahası pas isabeti ve maç başı 23,4 topla buluşması, Beşiktaş'ın geriden oyun kurarken yaşadığı riskli top kayıplarını en aza indirecek.






Miretti, Italiano'nun 8/10 numara pozisyonlarında aradığı, savunma arkasına ya da iki çizgi arasına dikine pas atan oyuncu boşluğunu da dolduracak.

Miretti'nin 90 dakika başına 12,0 km katettiği mesafe verisi, Italiano'nun rotasyonlu ve fiziksel olarak yıpratıcı orta saha kurgusunda kendisini değerli kılacak.

Osimhen'li Galatasaray'ın Bacelona'yı yıkma planı

Okan Buruk, Kasımpaşa maçında puan kaybetme riskini göze alamadı… Risk aldı, Osimhen'i sahaya sürdü. Günün sonunda Nijeryalıda sıkıntı olmadı, maç da 3-1 kazanıldı. Osimhen, Barcelona maçına hazır olacağını ve maçı dört gözle beklediğini söyledi. Ancak Nijeryalı oyuncu için en makul olanın maça yedek başlaması ve son 20-30 dakikada oyuna girmesi planlanıyor

11.10.2026 13:25:00
Haber Merkezi
 
Osimhen'li Galatasaray'ın Bacelona'yı yıkma planı
Osimhen'li Galatasaray'ın Bacelona'yı yıkma planı
Trabzonspor mağlubiyeti sonrası puan kaybına tahammülü olmayan Okan Buruk, sağlık kurulunun uyarılarına rağmen Victor Osimhen riskini aldı. Kasımpaşa karşısında 10 kişi kalan ve 1-1'lik eşitlikle sıkıntıya giren sarı-kırmızılılar, Nijeryalı golcünün oyuna girmesiyle kaderini değiştirdi.






Hafta içinde Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, "Victor Osimhen'i riske etmek istemiyoruz. Testlerden aldığımız sonuçlara göre ilerleyeceğiz." demişti.






Osimhen, uygulanan son kuvvet ve yükleme testlerinden sorunsuz geçti. Aslında Kasımpaşa maçında riske edilmeyecekti. Hedef, Barça maçında duruma göre 20-30 dakikalık bölümlerde risk alınmasıydı. Ancak Kasımpaşa maçında yaşanacak kaybı düşünen Buruk, Osimhen'i sahaya sürdü ve 3 puan geldi.






Osimhen, Kasımpaşa maçından sonra, "Tabii ki diğer her oyuncu gibi... Sakatlıktan döndüm ve tabii ki Barcelona için hazır olacağım. Bu maçı dört gözle bekliyoruz, harika bir maç olacak." dedi.
 
Buna rağmen sağlık heyetinin "uzun vadeli kaybetmeme" prensibi nedeniyle Osimhen'in %100 fonksiyonel kapasiteye ulaşmadan ilk 11'e girmesi Barça karşısında zor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.