logo
08 KASIM 2026

Beşiktaş'ta transfer operasyonu başladı! Yunan duvar için düğmeye basıldı

Italiano’nun her maç sonrasında üzerinde durduğu stoper takviyesi için Beşiktaş bir süredir çalışıyor... Ancak Agbadou'ya ödenen fahiş rakam, Yunan stoper Mavropanos işinde 20 milyon Euro'luk krize neden oldu

08.11.2026 11:13:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ta transfer operasyonu başladı! Yunan duvar için düğmeye basıldı
Beşiktaş'ta transfer operasyonu başladı! Yunan duvar için düğmeye basıldı
Celtic maçından sonra Beşiktaş'ın stoper eksikliği "kabak" gibi ortaya çıktı... Ancak kimse suçlu aramasın; siyah-beyazlı yönetim daha 2-2 biten Crystal Palace maçından sonra stoper transferi için düğmeye basmıştı.






O maçın ardından Italiano'nun, "Kolay goller yiyoruz. Basit pozisyonlar hediye ediyoruz. Sezon başındaki savunma performansımıza geri dönmeliyiz. Çözmemiz gerekiyor. Beni rahatsız eden bir konu." açıklaması üzerine Serdal Adalı ve yönetimi harekete geçmişti.






Yunanistan'ın savunmadaki kulesi Konstantinos Mavropanos için hamle de yapıldı, West Ham'la temas kuruldu. 28 yaşındaki, 1.94 boyundaki Yunan stoper için ortaya çıkan ilk rakamlar Beşiktaş yönetiminin tüm moralini yerle bir etti. 






Çünkü Premier Lig'e dönmek isteyen Londra ekibi, 12 maçta 5 gol atan golcü stoperi için kapıyı 20 milyon Euro'dan açtı. 






Beşiktaş'ın geçen sezon ligden düşmesi kesin olan Wolves'un stoperi Agbadou'ya 18 milyon Euro ödemesi, West Ham'ın da iştahını kabarttı.






Mavropanos olmazsa Beşiktaş'ın alternatifleri de var... Ancak şu an için bu alternatiflerden herhangi biriyle temas kurulmadı. Öncelik, Yunan stoperi sonuna kadar zorlamak. Fakat hayal edilen 10-12 milyon Euro'luk bir rakam şu anda pek de imkân dâhilinde değil gibi.






Italiano yalvardı ama olmadı! Beşiktaş'ta fatura kime kesilecek?

Beşiktaş'ta Celtic faciasının faturası İtalyan teknik adam Vincenzo Italiano ile beraber Agbadou'ya kesildi... Peki İtalyan teknik adamın transfer döneminde "yerine stoper alın" diye yalvarmaları ne olacak?

08.11.2026 11:02:00
Haber Merkezi
 
Italiano yalvardı ama olmadı! Beşiktaş'ta fatura kime kesilecek?
Italiano yalvardı ama olmadı! Beşiktaş'ta fatura kime kesilecek?
Herkesin hedefinde Vincenzo Italiano var... Nasıl olmasın ki; önce Kasımpaşa, sonra da Celtic maçlarını rakiplere hediye etti. Ancak onun da kendini savunacağı noktalar var.
Neler mi?







- İlk andan itibaren Agbadou'yu istemedi. Yerine Djalo'yu bile oynattı. Ancak yönetim, "Alıcı bulamadığı için bazı maçlarda oynat, parlat da satalım" dedi.






- Sol stoper istiyordu. Yönetim, ilk andan itibaren alâkasız şekilde Ümit Akdağ'ı aldı.






- Ouattara'yı istediğini Başkan Serdal Adalı açıkladı. Ancak İtalyan teknik adam genç oyuncuyu hiçbir zaman istememişti.






- Olaitan'ı yönetim basın yoluyla parlattı. Ancak Italiano'nun orada düşündüğü ana isim Willock veya Raskin gibi, 6 numarası da güçlü bir 8 numaraydı.






- Asker olan Trossard'a çok fazla anlam yüklendi. Celtic maçında Belçikalı 10 numara oynasın diye İtalyan teknik adama baskı kuruldu.






- Poku'nun aslında hiçbir zaman hücum yapan takım oyuncusu olmadığı kabul edilmedi. O yüzden de Italiano, Poku'yu asla as takımda düşünmedi. Sakatken bile Cerny dedi.






- Peki bu dakikadan sonra ne olur? Beşiktaş, Galatasaray derbisine 6 puan farkla çıkar ve galip gelip farkı 3 puana indirirse, ocakta ortalık şenlenir; Serdal Adalı kesenin ağzını açar, transfer yapar.
 
Ancak derbi kaybedilir ve fark 9 puan olursa, işte o zaman işler başka yere gider.

Emre Belözoğlu'na eski dostları 'merhaba' diyecek

Emre Belözoğlu, kaptanlık bandını devrettiği Burak Yılmaz'ın Çorum'unda sevdiği isimler Cengiz Ünder, Çağlar, Berat ve Mame Thiam'la bir araya gelecek

07.11.2026 23:47:00
HABER MERKEZİ
 
Emre Belözoğlu'na eski dostları 'merhaba' diyecek
Emre Belözoğlu'na eski dostları 'merhaba' diyecek
Emre Belözoğlu, ikinci kez görev aldığı Fenerbahçe'de yeni döneme Çorum deplasmanı ile başlayacak... Galatasaray'ın zaten 9 puan gerisinde kalındığı için "çeyrek puanlık kayba" bile camianın tahammülü yok. Emre'nin milli takımda bıraktığı bayrağı "Karam Tayfa" ile alan Burak Yılmaz'ın çalıştırdığı Çorum'da eski dostlar bu kez rakip olacak.

A Milli Takım çatısı altında yıllarca ay-yıldızlı formayı terleten ikili, saha içinde birbirinin en büyük destekçisi oldu. Belözoğlu'nun milli takımdaki kaptanlık ve liderlik bayrağını Burak Yılmaz devralırken, ikili arasındaki iletişim her zaman "ağabey-kardeş" samimiyetiyle ilerledi.






Belözoğlu'nun Başakşehir döneminde üzerine titrediği, Avrupa'ya açılmasında büyük pay sahibi olduğu istim  üzerindeki Cengiz Ünder de pazar günü rakip olacak.

Çağlar Söyüncü de Emre Belözoğlu'nun milli takımdayken her zaman kolladığı, liderlik özelliklerini övdüğü isimlerden biriydi. Geçmişte yollarının kesiştiği Mame Thiam ve Berat Özdemir de Emre Belözoğlu'nun tedrisatından geçen isimler.

İşte Fenerbahçe'nin ocak transferleri

2020-21 sezonunda, 4'ü devre arasında olmak üzere toplam 22 oyuncunun transferinde sportif direktör olarak imzası olan Emre Belözoğlu'nun, ocak ayında Fenerbahçe'ye yeni isimler kazandıracağı konuşuluyor

07.11.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
İşte Fenerbahçe'nin ocak transferleri
İşte Fenerbahçe'nin ocak transferleri
İkinci kez Fenerbahçe'nin başına dönen Emre Belözoğlu, 2020-21 sezonunda önce sportif direktör, son 19 haftada ise teknik direktör olarak takımın başında yer almıştı.






Emre o sezon, 18'i sezon başında olmak üzere toplam 22 transfer yapmıştı. O dönemde kadroya katılan isimlerden İrfan Can ve İsmail Yüksek hâlâ kadroda bulunuyor.






O dönemin en çok öne çıkan sloganlarından birisi de "Alo, ben Emre Abin"di. O dönemde Emre'nin pek çok genç ve yerli oyuncuyu Fenerbahçe'ye getirmek için "abin" diyerek aradığı haberleri yapılmıştı.






Emre'nin ocak ayında o dönemde olduğu gibi ciddi bir yapılanmaya gidip gitmeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak genç teknik adamın ocak ayında birden fazla transfer için Başkan Aziz Yıldırım'dan söz aldığı iddia ediliyor.






Emre'nin özellikle o dönemde takımın liderliğini verdiği Jose Sosa gibi bir orta saha oyuncusu, Asensio eğer dönemezse onun gibi hareketli bir 10 numara, ayrıca Caner Erkin ve Gökhan Gönül gibi tecrübeli oyuncular transfer ederek takımı diriltmek isteyeceği konuşuluyor.






Azizsilin'e ara verince Fenerbahçe kendine geldi

Aziz Yıldırım'ın "motive edeyim" deyip bir de kadrosuna karıştığı Göztepe maçında alınan yenilgi sonrasında başkan kayıplara karıştı, kadroya ellemedi ve Fenerbahçe'nin galibiyeti geldi.

07.11.2026 12:23:00
Haber Merkezi
 
Azizsilin'e ara verince Fenerbahçe kendine geldi
Azizsilin'e ara verince Fenerbahçe kendine geldi
Fenerbahçe'nin Göztepe'ye yenildiği maçtan önce Aziz Yıldırım'ın Dirk Kuyt'ın kadrosuna müdahale ettiği iddia edilmişti… Hatta Yıldırım'ın motivasyon konuşması yaparken Greenwood'u dağıttığı, İngiliz oyuncunun bu yüzden sahada olmak istemediği bile konuşulmuştu.






Yıldırım'ın Göztepe maçından önce Kuyt'ın işine karışarak Kanté-İsmail ikilisini bozup, Muriqi'nin yerine de Lukaku'yu yazdığı iddiaları Liverpool maçından sonra yeniden gündem oldu.






Çünkü her ne kadar Lukaku 11 başlasa da, maçı koparan isim 3 Liverpool'lunun üzerinden attığı golle Vedat Muriqi oldu. Gecenin kahramanı ise Yıldırım'ın "Oynamasın" diyerek Göztepe maçında yedeğe aldığı İsmail Yüksek'ti.






Aston Villa maçında sahanın en kötüsü olan Yüksek, Kanté ile beraber oynadığında ve kendisine doğru görev verildiğinde ne kadar etkili bir silah olduğunu gösterdi. Liverpool orta sahasını adeta tek başına ezdi geçti; zaten UEFA da kendisini maçın oyuncusu seçti.






Aziz Yıldırım'ın Göztepe maçından sonra Emre'nin de isteğiyle Liverpool maçından önce motivasyon için Samandıra'ya gitmediği ve 11'e karışmadığı öğrenildi. Bu sayede Fenerbahçe'nin galibiyeti geldi.

Aylardan Kasım ve Beşiktaş yine çöktü

Beşiktaş'ta işler sarpa sarmaya başladı... 

07.11.2026 12:11:00
Haber Merkezi
 
Aylardan Kasım ve Beşiktaş yine çöktü
Aylardan Kasım ve Beşiktaş yine çöktü
Beşiktaş'ta işler sarpa sarmaya başladı... Çünkü Kasım geldi. Siyah-beyazlılar için artık Kasım, teknik direktörlerin iflas ettiği, yapının altının boş olduğunun ortaya çıktığı acı günlerin başlangıcı gibi.






Beşiktaş, Vincenzo Italiano'yu takımın başına önce iyi bir takım yapsın diye getirdi... Ancak şimdiye kadar getirilen tüm teknik adamlar, Van Bronckhorst ve Solskjaer dahil, iyi takımlar kurdular. İlk haftalarda fırtına gibi estiler, ancak daha sonra Kasım bitmeden lige veda ettiler.






Italiano'da da aynısı olur mu bilinmez ama İtalyan teknik adamın Celtic maçından sonra yaptığı itiraflar akıllara zarardı. Sanki Beşiktaş teknik direktörü değil de yorumcusu gibiydi.

Yeni hocalarla yapılan fırtına gibi başlangıçlar her sezon, gelen ve giden yönetimlerin derin kadro planlaması yapmamasını gizleyen bir göz boyamaya dönüşüyor.







11-13 kişilik iskelet kadro, yoğun fikstür ve Avrupa temposunu kaldıramıyor; kulübe kalitesi yetersiz olduğu için takım Kasım'da fiziksel ve mental olarak çöküyor.






Italiano'nun maç sonu açıklamaları bir liderin çözüm planından ziyade dışarıdaki bir yorumcunun çaresiz itirafları gibiydi. Bu da soyunma odasında iplerin koptuğunun göstergesi gibi.

Rusya'da herkes Batrakov'u konuşuyor

Alexey Batrakov gaza öyle bir bastı ki sadece Türkiye'de değil, Rusya'da bile günün adamı oldu

07.11.2026 12:02:00
Haber Merkezi
 
Rusya'da herkes Batrakov'u konuşuyor
Rusya'da herkes Batrakov'u konuşuyor
Alexey Batrakov gaza öyle bir bastı ki sadece Türkiye'de değil, Rusya'da bile günün adamı oldu... Öyle ki Rus meclisi milletvekilleri bile Galatasaray'ın yıldızı ile gurur duyuyor.






Galatasaray'ın yeni yıldızı Alexey Batrakov, Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibi esiyor... Stuttgart maçında 2 gol atıp sarı-kırmızılılara 3 puanı getirmesinin yanı sıra UEFA tarafından haftanın futbolcusu adayı gösterildi. Her ne kadar ödülü alamasa da sadece Türkiye'de değil, Rusya'da da gündemin birinci maddesi oldu.






Rus Meclisi Duma milletvekili ve iki kez Olimpiyat Greko-Romen güreş şampiyonu Roman Vlasov, "Hemşehrimizle gerçekten gurur duyuyorum. Bence bu, Alexey'in uzun yolculuğunun sadece başlangıcı. Şampiyonlar Ligi'ndeki muhteşem performansları tüm dünyanın dikkatini çekti. Bu nedenle, Galatasaray'daki performanslarının, Avrupa'nın en iyi takımlarına katılması için bir sıçrama tahtası görevi göreceği ihtimalini göz ardı etmem. 






Şampiyonlar Ligi'nde attığı dört golün onu dünyanın en iyi futbolcuları arasına yerleştirmesi çok şey ifade ediyor. Alexey, bu kadar genç yaşta dünya sahnesinde büyük başarılara imza attığı için harika bir insan. Gelecekte de onu destekleyeceğiz" dedi.






Eski Rusya milli takımı teknik direktörü Yuri Semin, "Bu, onun iyi çalışma ahlakı ve gelişimi, ayrıca antrenmanlara profesyonel yaklaşımı ve elbette yeteneği sayesinde oldu. Bence Galatasaray, onu takımda belirli bir pozisyon ve rolü doldurmak üzere davet ederek doğru kararı verdi" ifadelerini kullandı.






Futbol yorumcusu Konstantin Genich, "Batrakov'un şu anda [Rus futbolu için] iyi bir tanıtım sağladığı ve onun için 25 milyon ödedikleri gerçeği, bence attığı goller ve Şampiyonlar Ligi zaferleriyle transfer ücretini çoktan geri kazandığı gerçeği, diğer kulüplerin de aynı yolu izleyeceğini gösteriyor. Ve belki de daha fazla oyuncu ayrılacak" dedi.






Eski Lokomotiv Moskova oyuncusu Zaza Janashia da, "Batrakov, Galatasaray'da harika bir başlangıç yaptı. Son maçında iki harika gol attı ve kendini buldu. Umarım daha da iyi olur. Alexey uzun süre Türkiye'de kalmayacak; onun ligi İspanya Ligi. Umarım Alexey oraya gider ve daha da iyi ve daha da muhteşem oynar. Alexey, Safonov'dan beri en iyi Rus futbolcu. Şu anda Rusya'da Batrakov gibi biri yok. Her açıdan en iyi istatistiklere sahip" açıklamasını yaptı.

Galatasaray hedef büyüttü! Dünyanın en büyüğü olacak

Şampiyonlar Ligi'nde parlayan Galatasaray, gözünü rakiplerinin puan kayıplarıyla şekillenecek 2029 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na dikti

05.11.2026 13:40:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray hedef büyüttü! Dünyanın en büyüğü olacak
Galatasaray hedef büyüttü! Dünyanın en büyüğü olacak
Lille'den sonra Stuttgart'ı da yenerek Şampiyonlar Ligi'nde play-off oynama ihtimali artan Galatasaray'ın uzun vadeli hedefleri arasına 2029 yılında FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılmak da girdi.






Şampiyonlar Ligi'nde Stuttgart'ı 2-0 mağlup ederek fırtına gibi esen Galatasaray, gözünü FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na dikti. Avrupa sahnesi dar gelen sarı-kırmızılıların bir sonraki hedefi 2029 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda boy göstermek.






Dünya futbolunun kulüp düzeyindeki en büyük turnuvası olan organizasyonda Avrupa kıtasından toplam 12 takım yer alacak. Sıralama için 2024/25 sezonundan 2027/28 sezonuna kadar olan dört yıllık periyotta Şampiyonlar Ligi'nde toplanan puanlar baz alınıyor. Her ülkeden turnuvaya en fazla iki takım katılabiliyor.






Turnuva yolundaki puan hesaplamasında galibiyet ve tur atlama 3 puan, beraberlik ise 1 puan olarak yansıyor. Avrupa sıralamasında tırmanışını sürdüren sarı-kırmızılıların bu dev organizasyona katılabilmesi için kendi saha sonuçlarının yanı sıra bazı rakiplerinin alacağı sonuçlar da büyük önem taşıyor. Galatasaray, bu periyotta özellikle şu takımların puan kaybetmesini yakından takip edecek:






Club Brugge
PSV
Lille
Bodø/Glimt
Feyenoord






Sarı-kırmızılı camia, hem Devler Ligi'ndeki tırmanışını sürdürmeyi hem de rakiplerinin kayıplarıyla dünya sahnesindeki bu tarihi hedefe ulaşmayı hedefliyor.






İngilizler bile çıldırdı! Fenerbahçe'nin penaltısı çalınmadı

İngiliz basını Liverpool'un Yunan sol beki Tsimakis'in Greenwood'u düşürdüğü pozisyonun penaltı olduğu konusunda ortak bir duruş sergiledi.
 

05.11.2026 12:16:00
Haber Merkezi
 
İngilizler bile çıldırdı! Fenerbahçe'nin penaltısı çalınmadı
İngilizler bile çıldırdı! Fenerbahçe'nin penaltısı çalınmadı
Fenerbahçe'nin Liverpool ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçının ilk yarısının ortalarında Greenwood, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Tsimikas'ın sert iki elle itmesiyle dengesini kaybetti ve şut çekmeden önce pozisyonu kaybetti.






TNT Sports'a konuşan İskoç efsane Ally McCoist, Fenerbahçe'nin hakkının yendiğini iddia etti:






"Penaltı... İki elle yapılmış, tek elle bile değil. Gol şansını engelledi. İki elle. Bence penaltı, gerçekten öyle düşünüyorum. Yazık çünkü harika bir pas ve mükemmel bir dokunuştu."






"Gol atmaya çalışırken Greenwood'u iki eliyle de itiyor, çünkü düşmese bile bu penaltı olmadığı anlamına gelmiyor."






Eski PGMOL (Premier Lig MHK'si) başkanı Keith Hackett verilmeyen penaltı için "Bu bir şaka." yorumunu yapmakla yetindi.






İngiliz Sport Bible da, Tsimikas'ın ilk yarının ortalarında ceza sahası içinde Greenwood'u bariz bir şekilde iterek yere düşürmesine rağmen penaltı verilmediği için Liverpool'un şanslı olduğunu savundu.

Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'na nasıl kaldı? Kimse istemedi!

Tek neden Göztepe karşısında alınan yenilgi sonrasında puan farkının 9 olması değil; pek çok nedenden dolayı kapısı çalınan teknik adamlar Fenerbahçe'yi reddetti. Sonunda Emre Belözoğlu'nda karar kılındı

04.11.2026 12:33:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'na nasıl kaldı? Kimse istemedi!
Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'na nasıl kaldı? Kimse istemedi!
Fenerbahçe'nin artık bir hocası var... Emre Belözoğlu. Başkan Aziz Yıldırım, Göztepe yenilgisi sonrasında bir kaç toplantı yaptı. Bu toplantıların ana gündem maddesi teknik adamdı. İstifa ya da benzer konular hiç konuşulmadı. Aziz Yıldırım tek bir emir verdi: "Tribünlerin sesini kesecek" bir isim bulun.






Ancak şimdiye kadar yapılan görüşmelerde Sergio Conceicao dahil hiçbir teknik adam "evet" demedi. "Yönetim istifa" seslerini susturacak herhangi bir teknik direktör kapı aralamadı.






Bu yüzden de son çare Emre Belözoğlu'nun kapısı çalındı. Çünkü Conceicao dahil Yıldırım yönetimini reddetmek için üst düzey teknik direktörlerin pek çok nedeni vardı:






* Yönetimin Mayıs'ta görevi bırakacak olması,
* Yabancı kısıtlaması, kontenjanın dolu olması,
* Kulübün maddi olarak zorda olması,
* Tribünlerin yönetim ve takıma küsmesi.






Üstteki maddeler sadece öne çıkanlar... Ayrıca hiçbir üst düzey teknik adam; sezon devam ederken kendisinin kurmadığı, liderin 9 puan gerisinde kalan ve devre arasında da istediği bütçeyi vermeyen bir takıma gelmek istemedi.






Sadece bu kadar da değil; pek çok teknik adam sadece sezon sonuna kadar teknik direktörlük koltuğuna oturup kariyerini riske atmak istemedi.






Bu yüzden Fenerbahçe şimdiye kadar sadece "camianın evladı" Emre Belözoğlu'na kaldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.