logo
11 HAZİRAN 2026

Bu şampiyonluk anıta dönüştü

Anadolu Efes'in THY Avrupa Ligi şampiyonluk heykeli, törenle açıldı

16.05.2022 15:50:00
Bu şampiyonluk anıta dönüştü
Bu şampiyonluk anıta dönüştü

Anadolu Efes'in 2020-2021 sezonunda kazandığı THY Avrupa Ligi şampiyonluğuna ithafen inşa edilen anıtın açılışı yapıldı.

Bahçelievler'deki Koraç Kupası Meydanı'nda yer alan anıtın açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Anadolu Efes Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, başantrenör Ergin Ataman ve oyuncuların yanı sıra kulüp yöneticileri ile taraftarlar katıldı. Burada açıklamada bulunan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporda sembol başarıların, gelecek nesillerin o branşa gönül vermesi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Lacivert-beyazlıların 1996 yılında kazandığı Koraç Kupası'nın daha sonra gelen başarıların itici gücü olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "2001 yılındaki Avrupa, 2010 yılındaki Dünya ikincilikleri, '12 Dev Adam'ın oluşturduğu coşkunun fitilini Koraç Kupası zaferi ateşlemişti. Bugün burada toplanmamıza vesile olan THY Avrupa Ligi şampiyonluğunun da Türk basketbolu açısından yeni bir itici güç olacağına inancım sonsuz. Türkiye'de basketbolun popülaritesi ile milli takım başarısı arasında her zaman doğru orantı olmuştur. Eminim Ergin Hocamızın döneminde milli takımımızla da önemli başarılara imza atacağız." diye konuştu.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, kupayı anıtlaştırmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Tarihi bir güne tanıklık ettiklerini aktaran Bahadır, şunları kaydetti: "Bu tarihi günü bizzat yazan kahramanlarımızla beraber olmak ve bu anı paylaşmak benim için gerçekten gurur verici. Türk basketbolunun güzide takımı, övünç kaynağımız, bayrağımızı uluslararası platformda gururla dalgalandıran Anadolu Efes'i THY Avrupa Ligi şampiyonluğundan ötürü tebrik ediyor; Sayın Tuncay Özilhan başta olmak üzere, başantrenörümüz Ergin Ataman ve sahada devleşen sporcularımızı yürekten kutluyorum. Dünden bugüne ve bugünden geleceğe taşınan, takım olma disiplininin, başarıya olan hırsın ve inancın, durmaksızın çalışmanın bir ürünü. Anadolu Efes, bu anlamda bir ekol ve çocuklarımıza, gençlerimize de örnek haline gelen bir okul. Bu ve önceki başarıları gösteriyor ki bu takımı mucize haline getiren bir dinamik var. Sürdürülebilir bir başarı ve başarılara odaklanma. İşte Anadolu Efes de bu. Mücadelenin, zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olmanın, odaklanmanın, sistemin ve azmin sembolü."

Özilhan: "Şampiyonluğumuz ölümsüzleşiyor"

Anadolu Efes Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, 45 yıldan fazladır Türk basketbolunun gelişimine katkı verip, uluslararası alanda Türkiye'yi başarıyla temsil ettiklerini dile getirdi. Türk basketbolunun en çok kupa kazanan takımı olduklarını hatırlatan Özilhan, "1996 yılında takımlar bazında ülkemizin ilk Avrupa kupası olan Koraç Kupası'nı alarak başlayan uluslararası başarı yolculuğumuz, 2020-2021 sezonunda Avrupa basketbolunun en üst düzey organizasyonunda şampiyon olmamızla zirveye ulaştı. Bugün Bahçelievler Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hakan Bahadır'ın girişimiyle hazırlanan bir anıtla bu şampiyonluğumuz ölümsüzleşiyor. Bu vesileyle öncelikle açılış törenimize teşrifiyle bizi onurlandıran Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na şükranlarımı sunuyorum. Başkanımız Hakan Bahadır'a, Bahçelievler Belediyesine, bu muhteşem eseri oluşturan heykeltıraş ve yüksek mimar Pınar Öktem Doğan'a teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Başarılardaki en büyük payın sporcularına ait olduğunun altını çizen Ataman, şunları aktardı: "45 yıldır altyapımızla, geçmişimizle ve kazandıklarımızla bizler Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışan bir kulübüz. Burada en büyük pay sporcularımızın. Türkiye'de tarih yazdılar. Türkiye'nin takımı oldular. Türkiye'nin gururu oldular. Anlamlı bir günde denk geldi. Yarın yeni bir maceraya, hedefe doğru yola çıkıyoruz. Hanımefendi (Pınar Öktem Doğan), cumartesi akşamı yeni THY Avrupa Ligi kupasının hazırlıklarına yeniden başlayınız. Biz kendimize inanıyoruz. 'Kaldı 2.' diyorum arkadaşlar."

Heykelin üzerinde, "Bu anıt, 31 Mayıs 2021 akşamı Almanya'nın Köln şehrindeki finalde EuroLeague şampiyonluğunu ilan ederek Avrupa'nın zirvesine yerleşen Anadolu Efes Spor Kulübüne ve pandemi şartları gereği fiziksel olarak takımlarının yanında yer alamasalar da desteklerini bir an olsun esirgemeyen Anadolu Efes taraftarlarına ithafen yapılmıştır." ifadeleri yer aldı. Konuşmaların ardından protokol, Anadolu Efes takımı ve başantrenör Ergin Ataman anıtla hatıra fotoğrafı çektirdi. Açılış töreni, Bahçelievler Belediyesinin hediye takdimiyle sona erdi. AA

Okan Buruk mu, Guardıola mı?

Dursun Özbek 'Sorun yok, uzatacağız' dedi ancak resmi imzaların bir türlü atılmaması Galatasaray'da tansiyonu yükseltti

11.06.2026 11:50:00
Haber Merkezi
Okan Buruk mu, Guardıola mı?
Okan Buruk mu, Guardıola mı?
Dursun Özbek 'Sorun yok, uzatacağız' dedi ancak resmi imzaların bir türlü atılmaması Galatasaray'da tansiyonu yükseltti.

Takvimler 11 Haziran'ı gösterirken, sözleşmesinin bitmesine sadece 20 gün kalan Okan Buruk'un etrafını menajerler sardı.







Yönetimin sessizliğinin arkasındaki asıl neden ise kulisleri salladı... bazı Galatasaraylı yöneticilerin dünyaca ünlü teknik direktör Pep Guardiola ile temas kurduğu ve Katalan hocayı ikna etmeye çalıştığı camia içinde kulaktan kulağa yayılıyor.

Galatasaray'da üst üste gelen şampiyonlukların ardından gözler teknik direktör Okan Buruk'un sözleşmesine çevrildi. Başkan Dursun Özbek, her fırsatta başarılı teknik adamla yola devam edeceklerini belirtse de, resmi imzaların bir türlü atılmaması camiada soru işaretlerini artırıyor.







DURSUN ÖZBEK'İN AÇIKLAMALARI

Başkan Dursun Özbek, geçtiğimiz günlerde Okan Buruk'un geleceği ve sözleşme yenileme süreciyle ilgili çok net açıklamalar yapmıştı. Özbek, gelen sorulara şu yanıtları vermişti:

- Biz Okan hocamızdan son derece memnunuz. Başarı, uyum ve karşılıklı güven olduğu sürece Galatasaray'da uzun soluklu birlikteliklerin çok değerli olduğuna inanıyorum. Okan Buruk, Galatasaray tarihine şimdiden çok önemli izler bırakmış bir kardeşimiz. Ben bu başarılı dönemin bu sene kazanacağımız şampiyonlukla bir rekora da ulaşacağına inanıyorum.







HAZİRAN SONUNDA BOŞA ÇIKACAK

Başkan Özbek'in "rahat" tavrına rağmen, yönetimin bu kadar uzun süredir neden beklediğine dair tatmin edici bir açıklama yapılmış değil. Bugün itibarıyla 11 Haziran geldi. Okan Buruk'un sözleşmesinin bitmesine sadece 20 günden az bir süre kaldı.

30 Haziran'da resmen boşa çıkacak olan başarılı teknik adamın bu durumu, Avrupa ve Orta Doğu piyasasını da hareketlendirdi. Şimdiden pek çok menajerin Okan Buruk'un etrafında dolandığı ve gelebilecek cazip teklifleri hocaya iletmek için nabız yokladığı biliniyor.







GUARDIOLA'YI SÜREKLİSIKI ŞTIRIYORLAR

Galatasaray kulislerinde büyük iddia çok başka bir isim üzerinden yürüyor. Sarı-kırmızılı camiada kulaktan kulağa yayılan şok iddiaya göre; Galatasaraylı bazı yöneticiler dünyaca ünlü teknik adam Pep Guardiola ile dirsek teması kurdu.







Yöneticilerin, Katalan teknik adama "bizimle çalışmak istersen kapımız sana açık" diyerek dünyaca ünlü teknik adamı ikna etmeye çalıştığı iddia ediliyor. Okan Buruk'la imzaların gecikmesi ile bu dev iddiaların eş zamanlı olarak gündeme gelmesi, "Galatasaray'da neler oluyor?" sorusunu da beraberinde getirdi.

Galatasaray darphane kuruyor

Başkan Dursun Özbek'in "en büyük hayalim" diyerek müjdelediği 165 bin metrekarelik Aslantepe Vadisi projesinin finansal haritası netleşti

11.06.2026 11:50:00
Haber Merkezi
Galatasaray darphane kuruyor
Galatasaray darphane kuruyor
Yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla Galatasaray'ı sadece maç günü gelirlerine bağımlı olmaktan kurtaracak olan Aslantepe Vadisi projesi; ticari alanları, performans salonları ve dev sponsorluklarıyla kulübün kasasına her yıl 30 milyon dolar taze nakit girişi sağlayacak. Amatör branşları tek çatı altında toplayarak yıllık 15 milyon dolarlık kira ve lojistik yükünü de ortadan kaldıracak olan bu "mali bağımsızlık sigortası", yaratacağı toplam 45 milyon dolarlık ekonomik değerle Galatasaray'ı 365 gün kesintisiz sıcak para üreten bir finans devine dönüştürecek.






Başkan Dursun Özbek'in "en büyük hayalim" diyerek müjdelediği 165 bin metrekarelik Aslantepe Vadisi projesinin finansal haritası netleşti. Finansal kriz girdabından gayrimenkul hamleleriyle çıkmayı hedefleyen Galatasaray, bu dev hamleyle hem milyonlarca dolarlık kira yükünden kurtulacak hem de her yıl kasasına yaklaşık 45 milyon dolar koyacak.






PROJE KESİNTİSİZ PARA ÜRTECEK

Başkan Dursun Özbek'in mali konularda sona yaklaşıldığını belirttiği ve yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle hayata geçirilecek bu dev merkez, sarı-kırmızılıları sadece maç günü gelirlerine bağımlı olmaktan kurtararak 365 gün kesintisiz sıcak para üreten bir finansal dev haline getirecek.






PEK ÇOK EK MALİYET YÜK OLMAYACAK

Proje bittiğinde Galatasaray; Sinan Erdem ve Burhan Felek gibi spor salonlarına her yıl ödediği milyonlarca liralık kira bedellerinden, sporcu konaklama yüklerinden ve dağınık tesis yapısının getirdiği lojistik maliyetlerden tamamen kurtulacak.

Tüm amatör branşların idari ofisleri, antrenman sahaları ve kamp merkezleri tek bir çatı altında toplanacağı için operasyonel harcamalar minimuma inecek ve yıllık yaklaşık 15 milyon dolar kulübün kasasında kalacak.






30 MİLYON DOLAR TAZE PARA GİRİŞİ

Vadi İstanbul aksına bağlanacak 165 bin metrekarelik alanda yer alacak restoranlar, ticari mağazalar, bin 500 araçlık otopark ve organizasyonlara kiralanacak 300-800 kişilik "Black Box" performans salonu kulübe sürekli nakit akışı sağlayacak.

Ayrıca kurulacak modern salonların isim hakları ve küresel markalarla yapılacak yeni entegre sponsorluk sözleşmeleriyle birlikte kulübün kasasına her yıl 30 milyon dolar taze nakit girişi olacak.






AMATÖR BRANŞLAR KENDİNİ DÖNDÜRECEK

Bankalar Birliği anlaşmasından çıkan ve Riva ile Florya projelerinden gelecek 900 milyon dolar'lık dev gelirle tüm borçlarını sıfırlamak isteyen Galatasaray2da, Aslantepe Vadisi bir "mali bağımsızlık sigortası" görevi görecek. Her yıl yaratılacak toplam 45 milyon dolarlık bu devasa ekonomik değer, tüm amatör branşların futbol takımının bütçesine yük olmadan kendi kendini tamamen fonlamasını sağlayacak.

Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi

Fenerbahçe’de tarihi kongrenin ardından Aziz Yıldırım dönemi resmen başlarken, kulüp içi dengeleri sarsacak ilk ciddi kriz voleybol şubesinde patlak verdi

11.06.2026 11:43:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi
Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi
Fenerbahçe'de tarihi kongrenin ardından Aziz Yıldırım dönemi resmen başlarken, kulüp içi dengeleri sarsacak ilk ciddi kriz voleybol şubesinde patlak verdi.

Sadettin Saran yönetiminin ayrılmasıyla oluşan idari boşlukta, yeni yönetimin henüz mazbatasını alıp göreve başlamadığı "ara dönemi" fırsat bilen Medicana Grubu, bir günde hem erkek hem kadın takımı için tam 10 transfer açıklayarak ortalığı yangın yerine çevirdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde kongreyi kazanarak yeniden başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım, henüz mazbatasını alıp resmi olarak göreve başlamadan voleybol şubesinde krizle karşı karşıya kaldı.

Sadettin Saran yönetiminin ayrılmasıyla oluşan "ara dönemde", voleybol şubesinin isim sponsoru Medicana Grubu, yeni yönetimin göreve başlamasını beklemeden bir günde tam 10 transfer (kadın ve erkek takımlarına 5'er oyuncu) açıklayarak kulüp kulislerini hareketlendirdi.







KULÜP TEAMÜLLERİNE AYKIRI

Şube sponsoru Medicana Grubu, yeni yönetimin reflekslerini veya şube planlamasını beklemeden, hem erkek hem de kadın voleybol takımları için transferleri peş peşe duyurdu. Kulüp teamüllerine aykırı olan ve "ara dönemde" yapılan bu hamle, spor kamuoyunda "Yeni yönetime gözdağı mı veriliyor?" sorusunu gündeme getirdi. Transfer bombardımanının arkasında ise bu hamlenin sadece sportif bir planlama değil, tamamen kulüp içi siyasi bir hamle olduğu iddiaları ortaya atıldı.







ALİ KOÇ DÖNEMİ YÖNETİCİSİYDİ

Medicana Sağlık Grubu'nun sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, Yıldırım'ın en büyük rakbibi Ali Koç'un yönetim kurulunda aktif görev alan, eski yönetime son derece yakın bir isim. Sadettin Saran grubunun voleybol yönetiminden çekilmesiyle Medicana, Dr. Hüseyin Bozkurt'un eski yönetimle olan organik bağını da arkasına alarak adeta bir güç gösterisine girişti.

Spor kulislerinde bu operasyon, "Ali Koç vizyonunun ve ekibinin, kulübün en başarılı olduğu voleybol şubesinde kontrolü kaybetmek istememesi" ve yeni yönetime karşı "Burası bizim alanımız, işimize karışmayın" mesajı vermesi olarak yorumlandı.







YENİ YÖNETİM "OLDUBİTTİ" GİBİ GÖREBİLİR

Normal şartlarda sponsorların yeni yönetimin bütçe ve idari planlamasını beklemesi gerekirken, mazbata töreninden bile önce 10 transferin açıklanması, Aziz Yıldırım yönetiminin önüne kurulmuş ve bitmiş bir takım teslim etmek, yani bir "oldubitti" sunmak anlamına geliyor.







Kulüp hiyerarşisine, başkanlık makamının otoritesine ve tek adam yönetimine olan hassasiyetiyle bilinen Aziz Yıldırım'ın, kendi iradesine ipotek koyma niteliğindeki bu hamleyi sessizce sineye çekmesi beklenmiyor.






AZİZ YILDIRIM NE CEVAP VERECEK?

"Sponsor parayı verir, yönetimi kulüp yapar" kuralının çiğnendiği bu gelişme, çiçeği burnunda Aziz Yıldırım yönetiminin karşılaştığı ilk ciddi sınav olacak.

Önümüzdeki günlerde Yıldırım ve ekibinin, bu aceleci transferleri ve sponsorluk sözleşmesini masaya yatırıp yatırmayacağı, ya da "Kulübün iradesi sponsorların üzerindedir" diyerek masaya yumruğunu vurup vurmayacağı merak ediliyor.

Amedspor'a Şampiyonlar Ligi kalecisi!

Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmak için kollarını sıvayan Amedspor'un, Bolivya Milli Takımı'nın vazgeçilmez 1 numarası ve Güney Amerika’nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores’in tecrübeli eldiveni Guillermo Viscarra ile ilgilendiği öne sürüldü

10.06.2026 16:36:00
Haber Merkezi
Amedspor'a Şampiyonlar Ligi kalecisi!
Amedspor'a Şampiyonlar Ligi kalecisi!
Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmak için kollarını sıvayan Amedspor'un, Bolivya Milli Takımı'nın vazgeçilmez 1 numarası ve Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores'in tecrübeli eldiveni Guillermo Viscarra ile ilgilendiği öne sürüldü.

1.91'lik dev kalecinin Türkiye'ye olası transferi Alianza Lima taraftarlarında şok etkisi yaratırken, artan spekülasyonların ardından oyuncunun menajeri Daniel González'den resmi açıklama geldi.







Serkan Reçber'i sportif direktör olarak takımın başına getiren Amedspor için Güney Amerika'dan bomba bir iddia geldi.

Yeşil-kırmızılıların, Bolivya Milli Takımı'nın as kalecisi ve Libertadores Kupası'nın tecrübeli eldiveni Guillermo Viscarra'yı kadrosuna katmak istediği ileri sürüldü. Transfer spekülasyonları oyuncunun kulübü Alianza Lima'da deprem etkisi yaratırken, menajerinden ilk resmi açıklama geldi.







TARAFTARLAR PANİĞE KAPILDI

Yeni sezon yapılanması doğrultusunda iddialı bir kadro kurmak isteyen Amedspor'un transfer radarına, Güney Amerika futbolunun en istikrarlı file bekçilerinden biri girdi.

Gelen haberlere göre Amedspor, Peru Ligi takımlarından Alianza Lima forması giyen Guillermo Viscarra ile ciddi şekilde ilgileniyor. Bu gelişme, Peru temsilcisinin taraftarları arasında büyük bir endişe ve panik dalgasına yol açtı.







38 KEZ MİLLİ TAKIMDA OYNADI

33 yaşında ve 1.91 boyundaki dev eldiven, kaledeki istikrarlı performansı ve sezon boyunca sergilediği olağanüstü kurtarışlarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olarak kabul edilen Conmebol Libertadores Kupası'nda birçok kritik maça çıkan deneyimli kaleci, aynı zamanda Bolivya Milli Takımı'nın da vazgeçilmez 1 numarası konumunda. Milli formayı tam 38 kez terleten Viscarra'nın bu üst düzey kariyeri, transfer piyasasında adının uluslararası alanda sıkça anılmasını sağlıyor.







MENAJERİ AÇIK KAPI BIRAKTI

Artan transfer spekülasyonları ve taraftarların endişesi üzerine, oyuncunun cephesinden durumu netleştiren ilk resmi hamle geldi. Guillermo "Billy" Viscarra'nın menajeri Daniel González, Peru basınına (Depor gazetesine) yaptığı açıklamada iddialara temkinli yaklaştı ancak kapıyı tamamen kapatmadı.







- Billy'nin kulübüyle Aralık ayına kadar devam eden net bir sözleşmesi var. Şu an için Alianza Lima'nın sportif projesine olan bağlılığı sürüyor ve an itibarıyla yurt dışına transferini kesinleştiren, tamamlanmış bir anlaşma söz konusu değil.

Trabzonspor'a Arjantin'den top cambazı geliyor

19 maçta 7 gol ve 3 asistlik göz kamaştırıcı bir performans sergileyen 25 yaşındaki "mini" 10 numara için bordo-mavililer ciddi bir mali fedakarlığa hazırlanıyor 

10.06.2026 16:00:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'a Arjantin'den top cambazı geliyor
Trabzonspor'a Arjantin'den top cambazı geliyor
Trabzonspor, Arjantin ekibi Estudiantes'in 1.67'lik Uruguaylı oyun kurucusu Tiago Palacios için kolları sıvadı. 19 maçta 7 gol ve 3 asistlik göz kamaştırıcı bir performans sergileyen 25 yaşındaki "mini" 10 numara için bordo-mavililer ciddi bir mali fedakarlığa hazırlanıyor. Juan Sebastián Verón liderliğindeki Estudiantes yönetiminin kapıyı 10 milyon dolardan açtığı, Brezilya devi Atlético Mineiro'nun da peşinde olduğu Uruguaylı milli yıldızın transferini bitirmek konusunda Karadeniz Fırtınası bu kez oldukça kararlı.






Transferde "yelkenler fora" diyen Trabzonspor'un radarına giren son isim, Arjantin ekiplerinden Estudiantes forması giyen Uruguaylı 10 numara Tiago Palacios oldu. Karadeniz fırtınası, Uruguay Milli Takımına da seçilen 25 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katmak için kolları sıvarken, transfer piyasası da iyice hareketlendi.






SÖZLEŞMESİ ARALIK 2027'DE BİTECEL

Estudiantes kulübü, bu sezon sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncusunu kolay kolay bırakmak niyetinde değil. Efsane isim Juan Sebastian Veron liderliğindeki kulüp yönetimi, Palacios'un bonservis bedelini 10 milyon dolar olarak belirledi. Sözleşmesi Aralık 2027'ye kadar devam eden yetenekli 10 numara için Trabzonspor'un ciddi bir mali teklif yapmaya hazırlandığı ve bu transfer döneminde oyuncuyu bitirmek konusunda oldukça istekli olduğu belirtiliyor.






ATLETICO-MG'NİN DE İLGİSİ VAR

Palacios'un tek talibi Trabzonspor değil. İki hafta önce, Eduardo Dominguez'in yönetimindeki Atletico Mineiro da oyuncunun durumunu sormak için Estudiantes'le resmi temasa geçti. Yıldız oyuncu geçmiş transfer dönemlerinde de oldukça rağbet görüyordu. Geçen yıl Rusya'dan resmi teklifler geldi ancak ödeme koşullarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle süreç tıkandı. Geçmişte de Trabzonspor'un Palacios için hamle yaptığı söylentileri vardı.






RUSYA'YA TRANSFERİ GERÇEKLEŞMEDİ

1.67'lık 10 numara, eski teknik direktör Dominguez'in ayrılışının ardından göreve gelen Alexander Medina dönemiyle birlikte adeta takımın kilit taşı haline geldi. Yeni oyun sistemine kusursuz bir şekilde uyum sağlayan Palacios, çıktığı 19 maçta 7 gol ve 3 asistlik göz kamaştırıcı bir performans sergileyerek kalitesini bir kez daha kanıtladı.

Aziz Yıldırım, Salah transferini bitirebilecek mi?

Fenerbahçe eski başkanı Sadettin Saran'ın kurmaylarından Ertan Torunoğulları’nın "Salah ile maaşına kadar anlaştık, gerisi yeni yönetime kalmış" çıkışı, göreve yeni gelen Aziz Yıldırım ve kurmaylarının kucağına adeta bir "pimli bomba" bıraktı. Geçmişte rakiplerine dünya yıldızları üzerinden yüklenen ve seçim sürecinde Mısırlı yıldızın maliyetini 90 milyon Euro olarak açıklayan Yıldırım, Suudi Arabistan kulüplerinin 200 milyon Sterlin’i bulan astronomik tekliflerinin gölgesinde tarihi bir kararın eşiğinde

10.06.2026 15:43:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım, Salah transferini bitirebilecek mi?
Aziz Yıldırım, Salah transferini bitirebilecek mi?
Fenerbahçe'de başkanlık seçiminin ardından Ertan Torunoğulları'nın Mohamed Salah ile ilgili yaptığı açıklamalar Aziz Yıldırım'ın kalesine ilk gol oldu. Göreve yeni gelen Yıldırım ve yönetimini bu açıklama sonrasında doğru stratejiyi belirlemek zorunda.






TORUNOĞULLARI PİMİ ÇEKTİ BIRAKTI

Sadettin Saran döneminde futboldan sorumlu yönetici olarak görev yapan Torunoğulları, Mısırlı yıldızın Türkiye'ye gelmeye ve Fenerbahçe forması giymeye son derece sıcak baktığını açıkladı.

- Kendisi Türkiye'ye gelmeye çok sıcak bakıyordu. Bizimle yaptığı görüşmeler de son derece olumluydu. Maaşına kadar pek çok konuda kendisiyle anlaşma zemini oluşturmuştuk. Yeni yönetimin böyle bir talebi olursa Salah'ın, Fenerbahçe formasını giyeceğine ben inanıyorum. Yeni yönetimle birlikte de seve seve çalışırız.






YILDIRIM DAHA ÖNCE SALAH'I AÇIKLADI

Başkan Aziz Yıldırım, seçim sürecinde adı Fenerbahçe ile anılan Salah'ın maliyetiyle ilgili net konuşmuş ve topu kurulacak futbol komitesine atmıştı:

- Mohamed Salah 20 milyon euro maaş istiyormuş. Menajeri falan, vergisiyle birlikte yıllık maliyeti 30 milyon euroyu buluyor. 3 senelik kontrat istese toplamda 90 milyon euro yapar. Eğer Fenerbahçe'nin şu an acil ihtiyacı o ise, alırız. Buna kuracağımız futbol komitemiz karar verecek. Şu ana kadar bizim kendisiyle direkt bir temasımız olmadı.






ZAMANINDA SERGIO RAMOS DEMİŞTİ

Zamanında eski başkan Ali Koç'a Serdar Dursun transferi üzerinden yüklenirken, "Sergio Ramos, Marcelo, Dzeko boşta, onları al!" diyerek dünya yıldızlarını işaret eden Aziz Yıldırım, şimdi kendi vizyonunu bu dev transferle kanıtlama fırsatına sahip.

Torunoğulları'nın "anlaştık" açıklamasına rağmen, bu transferin önündeki en büyük engel astronomik rakamlarla devreye giren Suudi Arabistan kulüpleri.






SUUDLARIN RAKAMLARI 10 KAT FAZLA

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) destekli kulüpler, Salah'ı renklerine bağlamak için kesenin ağzını sonuna kadar açtı. İngiliz basınında çıkan iddialara göre; bonuslar, imaj hakları ve devasa ticari ortaklıklar da eklendiğinde Salah'ın Suudi Arabistan'daki yıllık toplam gelirinin 200 milyon sterlin seviyesini (Fenerbahçe'nin bütçesinin 10 katından fazlası...) aşabileceği konuşuluyor.






EN BÜYÜK PRESTİJ SINAVI OLACAK

Yıldırım bu transfer sürecini çok şeffaf ve hızlı yönetmesi gerek. Salah isminin bu kadar yüksek sesle zikredilmesinin ardından, camiada beklenti arşa çıkmış durumda.

Eğer yeni yönetimden çok hızlı ve doğru açıklamalar gelmezse, Yıldırım geçmişte rakiplerini transfer beceriksizlikleri üzerinden zor duruma düşürdüğü gibi, kendisi de muhalefetin sert eleştiri oklarıyla karşı karşıya kalabilir. Kısacası; Salah transferi, Yıldırım yönetiminin ilk ve en büyük prestij sınavı olacak.

Orkun Kökçü işi bitirdi! Pavlidis tamam

Süper Lig'de yılın transfer bombasını patlatmaya hazırlanan Beşiktaş'ta başkan Serdal Adalı, Benfica'nın Yunan golcüsü Vangelis Pavlidis için 20 milyon Euro'luk dev bir operasyon yürütürken; transferin gizli kahramanı kaptan Orkun Kökçü oldu

10.06.2026 15:41:00
Haber Merkezi
Orkun Kökçü işi bitirdi! Pavlidis tamam
Orkun Kökçü işi bitirdi! Pavlidis tamam
Süper Lig'de yılın transfer bombasını patlatmaya hazırlanan Beşiktaş'ta başkan Serdal Adalı, Benfica'nın Yunan golcüsü Vangelis Pavlidis için 20 milyon Euro'luk dev bir operasyon yürütürken; transferin gizli kahramanı kaptan Orkun Kökçü oldu. Hollanda günlerinden bu yana birbirlerine duydukları hayranlık ve övgü dolu sözlerle bilinen, Benfica'da ise sarsılmaz bir dostluk kuran ikilinin bağı transferde kilit rol oynadı. Orkun'un bizzat devreye girmesiyle Pavlidis, Beşiktaş'ın projesine 'Evet' dedi.






Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Beşiktaş'ta transfer hareketliliği tam gaz sürüyor. Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Benfica forması giyen Yunan golcü Vangelis Pavlidis'i kadroya katmak için bizzat devreye girerek Portekiz kulübüyle pazarlıkları üst seviyeye taşıdı. Benfica'nın kapısını ilk etapta 20 milyon Euro'luk resmi bir teklifle çalan Adalı ve kurmayları, Portekiz ekibinin yüksek bonservis taleplerini esnetmek için masadaki yerini koruyor.






HOLLANDA'DAN BERİ DOSTLAR

İkilinin arasındaki sarsılmaz bağ, aslında Portekiz'den çok daha önceye, Hollanda'ya  dayanıyor. Orkun Kökçü Feyenoord kaptanı olarak kupaları kaldırırken, Pavlidis de AZ Alkmaar formasıyla ligin en korkulan golcüsüydü. Hollanda medyasında birbirlerine verdikleri demeçlerde her zaman karşılıklı saygı ve övgü dolu sözler sarf eden ikili, daha sonra Benfica çatısı altında bir araya gelmişti.






BİRBİRLERİNİ SÜREKLİ ÖVDÜLER

Benfica Kulüp Televizyonu'na verdiği ilk röportajda Orkun için "Onun gibi oyun zekası ve pas vizyonu üst düzey bir orta saha oyuncusuyla oynamak benim işimi çok kolaylaştıracak" diyen Pavlidis, Türk orta sahanın futbol aklına duyduğu hayranlığı tüm dünyaya ilan etmişti. Orkun Kökçü de Portekiz basınının önünde her fırsatta Pavlidis'in ceza sahası içi hareketliliğini ve kalitesini göklere çıkarıyordu.






TRANSFERİN KAHRAMANI ORKUN

Pavlidis transferinde kulüpler düzeyindeki bu çetin pazarlıklar sürerken, Beşiktaş'ın elindeki en büyük koz saha dışından geldi. Siyah-beyazlı formayı giyen kaptan Orkun Kökçü, adeta bir transfer elçisi gibi devreye girerek işi bitirme noktasına getirdi.






BEŞİKTAŞ'IN PROJESİNE İKNA ETTİ

Hollanda'da filizlenen ve Portekiz'de dostluğa dönüşen bu bağ, Beşiktaş'ın transfer operasyonundaki kilidi açtı. Portekiz medyasından Correio da Manhã'nın da yakından takip ettiği süreçte; Orkun Kökçü'nün bizzat Pavlidis'i arayarak Beşiktaş'ın yeni projesini, kulübün büyüklüğünü ve Türkiye'deki muazzam futbol tutkusunu anlattığı belirtildi.






OYUNCUYLA EL SIKIŞILDI

Kariyeri boyunca tamamen saha içine odaklanan, siyasi polemiklerden uzak duran ve Türkiye'ye karşı hiçbir ön yargısı bulunmayan Pavlidis'in, çok güvendiği dostu Orkun'dan gelen referans sonrası ikna olmakta zorlanmadı. Yıldız golcü, Orkun Kökçü'nün bu hamlesiyle Beşiktaş'a gelmeye yeşil ışık yaktı ve taraflar el sıkıştı.

Fenerbahçe'ye Ekimde büyük müjde


 
Fenerbahçe’de yeniden başkanlık koltuğuna oturarak camiada büyük bir sinerji yaratan Aziz Yıldırım, kulübe kısmetiyle ve dev projeleriyle geri döndü. Yıldırım'ın "Saracoğlu’nu 8 ay içinde 64 bin kişiye çıkaracağız" vaadi ise çok değerli. Eğer bu hamle başarılı olursa Saracoğlu, EURO 2032’de en az bir yarı final maçına ev sahipliği yapacak. Bunun getirisi ise tahminlerin çok üstünde.

09.06.2026 18:47:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye Ekimde büyük müjde
Fenerbahçe'ye Ekimde büyük müjde

Fenerbahçe'de yeniden başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım, kulübe kısmetiyle geldi. Göreve gelir gelmez Türk futbolunun idari dinamiklerini değiştirecek hamlelere imza atan Yıldırım, ilk olarak TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na zeytin dalı uzattı. Hacıosmanoğlu için "başarılı" ifadesini kullanan ve futbol camiasına mavi boncuk dağıtan kıdemli başkan, asıl büyük bombayı ise stadyum projesiyle patlattı: Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nu 8 ay içinde 64 bin kişilik kapasiteye ulaştıracağız.
Yıldırım'ın bu vaadi, sadece bir kapasite artırımı değil, Fenerbahçe'yi milyarlık bir uluslararası gelirin merkezine oturtacak dev bir planın ilk adımı olarak değerlendiriliyor.







İzinler hızlı alınacak

Başkanın gözü şimdiden Ekim 2026'da. UEFA'nın EURO 2032 için Türkiye ve İtalya'dan maçların oynanacağı nihai stadyum isimlerini resmen onaylayacağı bu kritik süreçte, Kadıköy için tarihi bir senaryo devreye giriyor. TFF, Türk hükümetinin garantörlüğünde Saracoğlu'nun 2030 yılına kadar turnuva standartlarına tamamen yetiştirileceğini taahhüt ederek UEFA'ya bildirecek. Aziz Yıldırım'ın da bu sayede stadın büyütülmesi için gerekli olan bürokratik izinlerin ve onayların hükümet kademelerinden jet hızıyla çıkması bekleniyor.







Dursun Özbek'ten itiraf

Fenerbahçe'nin bu operasyonda elini güçlendiren en önemli faktörlerden biri ise ezeli rakibinden geldi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in geçtiğimiz günlerde yaptığı, "Mevcut stadımızı olduğu haliyle daha fazla büyütmemizin imkanı yok" şeklindeki itirafları, ibreyi tamamen Kadıköy'e çevirdi. RAMS Park'ın fiziki yapısı gereği kapasite artırımına gidememesi, TFF ve hükümet nezdinde Fenerbahçe'nin projesini bir numaralı öncelik haline getirdi. Eğer Şükrü Saracoğlu Stadyumu planlandığı gibi 64 bin kişilik elit kategori kapasitesine ulaştırılırsa, Türk futbol tarihinde kartlar yeniden dağıtılacak. Turnuvanın İstanbul bacağında kapasite yetersizliği nedeniyle Galatasaray'ın iç saha stadyumu RAMS Park liste dışı kalacak.







En az bir yarı final garanti

Kapasite üstünlüğünü ve modernizasyon kozunu eline alacak olan yeni Saracoğlu ise EURO 2032'de en az bir yarı final maçına ev sahipliği yapma hakkını cebine koyacak. Bu dev organizasyon, uluslararası sponsorluklar, bilet gelirleri, ağırlama paketleri ve ağırlanacak on binlerce turist sayesinde Fenerbahçe'nin kasasına ekstra olarak milyonlarca euroluk dev bir gelir bırakacak.

Trabzonspor her yerden çıkıyor


 
Trabzonspor yeni sezon öncesi sol kanat hücum hattını güçlendirmek için İtalya'da yeri yerinden oynattı. Bordo-mavili yönetimin bu bölge için ilk tercihi sezonu Cagliari'de tamamlayan Semih Kılıçsoy. Semih'i kadroda tutamayacağını anlayan Cagliari, milli oyuncunun yerini Bologna'nın 22 yaşındaki Arjantinli oyun kurucusu Benjamín Domínguez ile doldurmak istedi. Ancak Trabzonspor, Semih'in alternatifi olarak Dominguez için de Bologna ile temas kurdu.

09.06.2026 18:37:00 / Güncelleme: 09.06.2026 18:52:10
Haber Merkezi
  Trabzonspor her yerden çıkıyor
  Trabzonspor her yerden çıkıyor

Gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak için hırs ve azimle çalışan Trabzonspor, transfer hattında Serie A ekiplerinden Cagliari ile karşı karşıya geldi. Bordo-mavili yönetimin sol kanat forvet pozisyonu için belirlediği yol haritası, İtalyanlarla kafa kafaya geldi.
Karadeniz devinin bu bölge için ilk tercihi geçtiğimiz sezon Beşiktaş'tan Cagliari'ye kiralanan Semih Kılıçsoy. Trabzonspor, milli oyuncuyu için şartları zorlarken, bu hamle Cagliari'nin planlarını tamamen altüst etti.







Cagliari, Semih'ten vazgeçmedi

İtalya'dan gelen bilgilere göre; Semih Kılıçsoy'u geri almak için indirim isteyen Cagliari milli oyuncuyu beklerken B planını da devreye soktu. İtalyan ekibinin yeni sportif direktörü Pietro Accardi, Semih'in yerine Bologna'nın 22 yaşındaki Arjantinli oyun kurucusu Benjamín Domínguez'i gözüne kestirdi. Ancak İtalyan ekibi ikinci bir Trabzonspor şokuyla daha sarsıldı. Çünkü sol kanat forvet havuzunu geniş tutan Trabzonspor, Semih olmazsa diye Benjamín Domínguez için de Bologna'nın kapısını resmen çaldı.







Alternatif Dominguez

Bordo-mavililerin, Bologna forması giyen genç Arjantinli için ilk resmi teklifini sunması Çizme basınına bomba gibi düştü. Cagliari, Semih'in gidişiyle doğacak boşluğu Domínguez ile kapatmak isterken; Trabzonspor'un bu transfere de somut ve agresif bir şekilde dahil olması İtalyanların elini kolunu bağladı.







Trabzonspor'un bu güçlü varlığı, Bologna'nın iştahını kabartırken transfer maliyetlerini de Cagliari'nin karşılayamayacağı seviyelere çekme riski taşıyor. Çizme ekibi şimdi hem Semih Kılıçsoy'un durumunu yakından takip etmek hem de B planı olan Domínguez'i Trabzonspor'a kaptırmamak için yoğun bir strateji savaşı vermek zorunda.

Beşiktaş İtalyanları şok etti!


 
Bologna ile kazandığı tarihi kupanın ardından adı Milan ve Napoli gibi İtalyan devleriyle anılan Vincenzo Italiano’yu, Serie A’nın elit kulüpleri ne olduğunu anlayamadan radikal bir hamleyle renklerine bağlayan Beşiktaş, İtalyan futbol kamuoyunda adeta şok etkisi yarattı. 

09.06.2026 18:27:00
Haber Merkezi
Beşiktaş İtalyanları şok etti!
Beşiktaş İtalyanları şok etti!

İtalya Serie A'da Bologna ile geçirdiği iki sezonda İtalya Kupası zaferi yaşayarak kulüp tarihine geçen Vincenzo Italiano, Mayıs ayı sonunda kırmızı-mavili kulüple yollarını karşılıklı anlaşarak ayırmıştı. Bu ayrılığın ardından adı Napoli ve Milan gibi devlerle anılan ve Çizme'nin en potansiyelli teknik direktörleri arasında gösterilen Italiano'nun ani bir rotayla Beşiktaş'a yönelmesi, İtalyan medyasında şok etkisi yarattı.







Goal dergisi bile kabul etmekte zorlandı

Goal İtalya yazarı Antonio Torrisi, İtalya'daki teknik direktör satranç oyununda Beşiktaş'ın nasıl hızlı davranarak Italiano'yu kaptığını şu sözlerle özetledi: "Bologna'dan ayrıldıktan sonra Vincenzo Italiano'nun adı Napoli ve Milan'la ciddi şekilde anılmaya başlanmıştı. Serie A'nın devlerinde taşlar henüz tam oturmamışken, Massimiliano Allegri'nin Napoli için adı geçerken ve Milan kendi yönetim stratejilerini belirlemeye çalışırken, Beşiktaş elini çabuk tuttu. Siyah-beyazlılar öne çıkmaya karar verdi ve Vincenzo Italiano'yu Serie A'dan kopardı."







Şok maaş iddiası

Galatasaray ile arasındaki puan farkını kapatmak ve şampiyonluğa oynamak için İtalyan teknik adama büyük bir transfer bütçesi ve iddialı bir kadro sözü verdi. Siyah-beyazlıların Italiano'ya sezon başına net 6 milyon Euro maaş öngören bir sözleşme teklif ettiği, bu rakamın başarılı hocanın Bologna'da kazandığının tam iki katı olduğu belirtiliyor.







Maifredi hazmedemedi

İtalyan futbolunun 80 yaşındaki tecrübeli, Juventus ve Bologna'nın eski teknik direktörü Gigi Maifredi, Italiano'nun Beşiktaş tercihini hazmedemeyerek çok sert ifadeler kullandı: "De Laurentiis'in (Napoli Başkanı) onunla görüşmek istemesi, ona odaklanmaya karar verdiği anlamına gelmiyordu. Türklere 'evet' demenin tamamen finansal bir karar olduğunu anlıyorum. Ancak acı gerçek şu ki; eğer İngiltere'ye veya Almanya'ya takım çalıştırmaya giderseniz kariyerinizde bir adım ileriye gitmiş olursunuz. Türkiye'ye giderseniz kesinlikle aynı şey söylenemez."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.