logo
16 MAYIS 2026

Cannavaro'nun sevdası

28.03.2007 00:00:00
Real Madrid'in İtalyan yıldızı Fabio Cannavaro kariyerini Napoli'de sonlandırmak istiyor. Son Dünya Kupası'nda İtalya forması ile şampiyonluk yaşayan ve FIFA tarafından bu sezon yılın futbolcusu seçilen başarılı defans oyuncusu doğduğu yerin takımı Napoli'ye karşı bir vefa borcu olduğunu ve bunu mutlaka bir gün ödeyeceğini söyledi. Real Madrid ile devam eden uzun kontratına rağmen Napoli ekibiyle sürekli temas halinde olduğunu söyleyen Cannavaro'nun tekrar İtalya'ya dönebileceği konusunda söylentiler ise 33 yaşındaki yıldız ismin yaptığı bu açıklamaların ardından artmış durumda. İtalya'nın en iyi defans oyuncularından biri olan Fabio Cannavaro 13 Eylül 1973'de Napoli'de doğmuş ve futbol hayatına da Napoli takımında başlamıştı. 19921995 yıllarında Cannavaro Napoli formasıyla 68 maça çıkmış ardından 7 sene sürecek bir Parma serüvenine başlamıştı.

Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" dedi.

16.05.2026 10:53:00
İhlas Haber Ajansı
Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'
Sergen Yalçın: 'Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı'
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Çaykur Rizespor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" dedi.

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Beşiktaş, deplasmanda Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, açıklamalarda bulundu. İlk yarıda maç oynadıklarının farkında olmadığını gösteren bir futbol sergilediklerini kaydeden Yalçın, "İlk yarı çok kötü bir maç oynadık. Mental durumdan uzak maç oynadığımızın farkında bile değildik ki çok zor geçti ilk yarı. İkinci yarı oyuncuları uyandırmak zorunda kaldık. Üç tane hamleyle başladık. İkinci yarı bizim için daha iyi oldu. Çocuklar çevirmek için mücadele etti. 2-2'lik bir skor. Ama bence güzel maç oldu diyebilirim" diye konuştu.

"Karakter olarak çok böyle şeyleri kaldıracak bir yapıya sahip değilim"

Taraftarın istifa protestosundan utandığını dile getiren Yalçın "Kupada çok ciddi bir hedefimiz vardı. Final oynamak istiyorduk ama bunu beceremedik. Son kalan iki maçta oyuncular tabii taraftar protestosu, tepkiler çocuklar çok genç çocuklar bunu kaldırmaları biraz zor oluyor. Onları son iki maça konsantre etmekte çok zorlandık. Buna biz de dahiliz. Çok ciddi protesto altında taraftar baskısı altında oynamak zorunda kaldık. İstifa cümlelerini duyunca, gerçekten kulübede otururken biraz utandım açıkçası onu söyleyeyim.

Çünkü karakter olarak çok böyle şeyleri kaldıracak bir yapıya sahip değilim. Çok üzüldüm ama oynadığımız oyun maalesef bu tür sonuçlara açık bir oyun. Yani her türlü şey insanın başına gelebiliyor. Hedef olmadığı zaman, hedefi yakalayamadığın zaman özellikle büyük camiada çalışıyorsan sonuçları çok ağır oluyor. Biz de bu sonuçlarla bugün ve geçen hafta yüzleştik. Biz de yüzleştik protestoyla. O yüzden üzgünüz. Beklenmedik bir durum son bölümde.

Konyaspor maçından sonra yaşanan kaos ortamı, protestolar, camianın düşüşü çok sağlıklı gelmedi bana. Benim tarafımdan bakarsak çok da bu kaosun yaşanacağı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sezon başında da zaten koyulmuş çok ciddi hedefler yoktu. Uzun dönemli planlama vardı. Bunları çok net bir şekilde anlatmaya çalıştığım süre boyunca. Ama maalesef işte başarısızlık olduğu zaman, ki başarısızlık kriteri de çok tartışılır.

Yani başarı ve başarısızlık kriteri çok tartışılır. Neye göre başarılı, neye göre başarısız, ne bekleniyordu, ne oldu' Soruların cevapları olmalı bence. Ama dediğim gibi oyun acımasız bir oyun. Başımıza son iki maçta gelmedik şey kalmadı. Yaşamadığımız şeyleri yaşadık. Doğal olarak üzgünüz ama hayat devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, sezonu Eyüpspor maçıyla kapatacak

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in son haftasında yarın Eyüpspor'u konuk edecek

16.05.2026 10:16:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, sezonu Eyüpspor maçıyla kapatacak
Fenerbahçe, sezonu Eyüpspor maçıyla kapatacak
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in son haftasında yarın Eyüpspor'u konuk edecek.

Trendyol Süper Lig'in 34. ve son hafta maçında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de evinde Eyüpspor ile karşılaşacak. Sezonu 2. sırada kapatacak olan sarı-lacivertliler, geride kalan 33 maçta 21 galibiyet, 10 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 73 puan topladı. Eflatun-sarılılar ise 8 galibiyet, 8 beraberlik ve 17 mağlubiyetle 32 puanla averajla 13. sırada yer alıyor.

Ligde 4. randevu



Fenerbahçe ile Eyüpspor, Süper Lig tarihinde 4. kez kozlarını paylaşacak. Kanarya, Süper Lig'de 2. sezonunu yaşayan eflatun-sarılılara karşı 2 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe, 3-0'lık skorla galibiyete ulaştı.

İç sahada kaybetmedi

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de bu sezon evinde 16 maça çıktı. Fenerbahçe, 11 maçta galibiyet elde ederken, 5 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki maçların tamamında rakip filelere gol atmayı başarırken, bu süreçte 37 kez gol sevinci yaşadı. Kanarya, iç sahada kalesinde ise 16 gol gördü.

Ederson cezalı, 3 futbolcu sakat



Galatasaray ile oynanan derbide kırmızı kart gören Ederson, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan aldığı men cezası nedeniyle kadroda olmayacak. Kasığında fıtık tespit edilen Dorgeles Nene ile hafif sakatlığı bulunan Milan Skriniar ve Talisca son lig maçında forma giyemeyecek.

Eyüpspor'un küme düşme ihtimali var

Ligde son 4 maçta 10 puan toplayarak küme düşme hattından çıkan Eyüpspor'un ligde kalma durumu aynı saatte oynanacak maçların sonuçlarına bağlı olacak. Ligde 16. sırada bulunan 29 puanlı Antalyaspor, sahasında Kocaelispor ile oynayacak, kırmızı-beyazlıların mücadeleden galip ayrılması halinde 31 puanlı Gençlerbirliği, 32'şer puanlı Kasımpaşa ve Eyüpspor'un maçlarındaki skorlara göre sıralama netlik kazanacak. Antalyaspor'un, bu 3 takıma karşı da ikili averajda üstünlüğü bulunuyor. Son hafta maçlarında alınacak skorlara göre ikili, üçlü veya dörtlü averaj durumu da hesaba katılabilir. Eyüpspor, rakiplerine karşı ikili averajda Gençlerbirliği ile eşit, Kasımpaşa'ya karşı üstünlüğü bulunuyor.

Mehmet Türkmen düdük çalacak

Fenerbahçe ile Eyüpspor arasında oynanacak müsabakada hakem Mehmet Türkmen düdük çalacak. Türkmen'in yardımcılıklarını Süleyman Özay ile Samet Çiçek yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Melih Aldemir olacak.

Fildişi Sahili'nin Dünya Kupası kadrosunda Süper Lig damgası


 
 
Fildişi Sahili, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edeceği kadroyu açıklarken listede Süper Lig'den 5 futbolcu yer aldı.
 

16.05.2026 00:11:00 / Güncelleme: 16.05.2026 09:06:31
AA
Fildişi Sahili'nin Dünya Kupası kadrosunda Süper Lig damgası
Fildişi Sahili'nin Dünya Kupası kadrosunda Süper Lig damgası

Fildişi Sahili Futbol Federasyonunun açıklamasına göre ABD, Meksika ve Kanada'da 11 Haziran - 19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek 2026 Dünya Kupası'nda E Grubu'nda yer alacak Afrika temsilcisinin kadrosu duyuruldu.

Fildişi Sahili; E Grubu'nda Almanya, Curaçao ve Ekvador ile mücadele edecek.

Kadroda yer alan Süper Lig'den 5 futbolcu şu şekilde:
Emmanuel Agbadou (Beşiktaş)
Wilfried Singo (Galatasaray)
Christ Inao Oulai (Trabzonspor)
Yahia Fofana (Çaykur Rizespor)
RAMS Başakşehir'den Christopher Operi ise yedek kadroda yer aldı.


Fildişi Sahili kadrosu şu şekilde:

Kaleci: Yahia Fofana, Mohamed Kone, Alban Lafont
Defans: Emmanuel Agbadou, Clement Akpa, Ousmane Diomande, Guela Doue, Ghislain Konan, Odilon Kossounou, Evan Ndicka, Wilfried Singo
Orta saha: Seko Fofana, Parfait Guiagon, Christ Inao Oulai, Franck Kessie, Ibrahim Sangare, Jean-Michael Seri
Forvet: Simon Adingra, Ange-Yoan Bonny, Amad Diallo, Oumar Diakite, Yan Diomande, Evann Guessand, Nicolas Pepe, Bazoumana Toure, Elye Wahi

Yedekler: Ira Tape, Christopher Operi, Malick Yalcouye, Martial Godo, Sebastien Haller

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı

Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mücadele eden milli güreşçi Şirin Askara, bronz madalya kazandı.

16.05.2026 00:10:00 / Güncelleme: 16.05.2026 10:31:02
İhlas Haber Ajansı
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Şirin Askara bronz madalya kazandı
Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mücadele eden milli güreşçi Şirin Askara, bronz madalya kazandı.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 40 kiloda mindere çıkan Şirin Askara, çeyrek final müsabakasında Alman rakibi Nahla Maylin Eichheimer'i 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.



Yarı finalde Ukraynalı rakibi Valeriia Yatskiv ile karşılaşan milli sporcu, bronz madalya mücadelesine çıkmaya hak kazandı. Bronz madalya maçında Romanyalı rakibi Maria Pavel'i 6-1 mağlup eden Şirin Askara, Avrupa üçüncüsü oldu.

Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı

Trendyol 1. Lig play-off 2. tur rövanş maçı öncesi Bodrum FK kafilesini taşıyan takım otobüsü, Çorum'da stadyuma giriş yaptığı sırada taşlı saldırıya uğradı

15.05.2026 22:43:00
İhlas Haber Ajansı
Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı
Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı
Trendyol 1. Lig play-off 2. tur rövanş maçı öncesi Bodrum FK kafilesini taşıyan takım otobüsü, Çorum'da stadyuma giriş yaptığı sırada taşlı saldırıya uğradı.

Edinilen bilgiye göre, yeşil-beyazlı kafileyi taşıyan otobüs, konakladığı otelden ayrılarak maçın oynanacağı stadyuma hareket etti. Takım otobüsü, stadyuma giriş yaptığı sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin taşlı saldırısına uğradı.

Atılan taşlar nedeniyle otobüsün camları kırıldı. Araçta büyük çapta maddi hasar oluştu. Olay sırasında futbolcular ve teknik heyet kısa süreli panik yaşadı. Saldırıda yaralanan olmadığı öğrenildi. İhbar üzerine bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Saldırının ardından Bodrum FK kafilesi, güvenlik önlemleri altında stadyuma giriş yaptı.

Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı

15.05.2026 22:26:00
Haber Merkezi
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı.

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan ve ilk kadın hakem olarak tarihe geçen Asen Albayrak'ın yönettiği nefes kesen 34. hafta mücadelesinde kazanan çıkmadı.

Rize fırtınası erken başladı



Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Çaykur Rizespor, golcü oyuncusu Ali Sowe'un 18. ve 31. dakikalarda attığı gollerle bir anda 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. İlk yarıda savunmada açıklar veren siyah-beyazlılar, soyunma odasına iki farklı geride girdi.

Kartal Geri Döndü



İkinci yarıya teknik direktör Sergen Yalçın'ın hamleleriyle daha agresif başlayan Beşiktaş, aradığı golü 55. dakikada Jota Silva ile buldu. Farkın bire inmesiyle baskısını artıran siyah-beyazlılar, 62. dakikada sahneye çıkan Vaclav Cerny'nin harika golüyle durumu 2-2'ye getirmeyi başardı.

Uzatmalarda VAR İptali



Mücadelenin 90+2. dakikasında Çaykur Rizespor, Halil İbrahim Dervişoğlu'nun kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ancak pozisyonu ekran başında inceleyen hakem Asen Albayrak, VAR uyarısı sonrası golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti ve maçın skorunu tayin etti.

Sezonun Son Puan Durumu

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş ligi 60 puanla 4. sırada tamamlarken, ev sahibi Çaykur Rizespor sezonu 41 puanla bitirmiş oldu

Dört Büyükler'i yerinden hoplatan karar

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yeni sezon yabancı kuralına dair yaptığı "taviz yok, ilan ettiğimiz yolda devam ediyoruz" çıkışı, Süper Lig’in devlerini köşeye sıkıştırdı! 2026-27 sezonunda uygulanacak "10+4" kuralı Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’da "genç yabancı" paniğine neden oldu. 14 kişilik yabancı listesinin 4 koltuğunu mecburen 1 Ocak 2004 ve sonrası doğumlu isimlere ayırmak zorunda olan devler, kadrolarındaki boşluğu doldurmak için dünya turuna çıkacak

14.05.2026 13:13:00
Haber Merkezi
Dört Büyükler'i yerinden hoplatan karar
Dört Büyükler'i yerinden hoplatan karar
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun dün AA'ya yeni sezondaki yabancı kuralına dair yaptığı açıklamalar, Süper Lig'in devlerini köşeye sıkıştırdı. 2026-27 sezonunda uygulanacak "10+4" formülüyle Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile Trabzonspor (duruma göre...) kadrolarındaki yaş kontenjanını doldurmak için rotayı 2004 ve sonrası doğumlu yabanacı yetenek avına çıkacaklar.






2004 VE SONRASI ARAYIŞI

Başkan Hacıosmanoğlu'nun "seneye değişiklik yok, geçen seneden ilan ettiğimiz doğrultuda devam ediyoruz" açıklamasıyla taşlar yerine oturdu. Yeni sezonda kulüpler A takım listesine 14 yabancı yazabilecek... ancak bu isimlerin sadece 10 tanesi "yaş sınırına" takılmayacak. Geri kalan 4 kontenjanın 1 Ocak 2004 ve sonrası doğumlu oyuncularla doldurulması zorunlu.






İŞTE KULÜPLERDE SON DURUM

-Trabzonspor (2+2)
Oulai - 2006
Felipe Augusto - 2004
Lovik - 2003
Nwaiwu - 2003

- Galatasaray (1)
Renato Nhaga - 2006

- Fenerbahçe (1)
Sidiki Cherif - 2006

- Beşiktaş (0)
Yok






TRABZONSPOR'UN GÖZÜ BAŞKANDA

TFF'nin önceki sezonlardaki "sözleşme sonuna kadar genç kontenjanında kalma" esnekliğini bu yıl 2003'lüler için gösterip göstermeyeceği merak konusu. Eğer Hacıosmanoğlu yönetimi 2003 doğumluları "yaşsız" 10 kişilik kontenjana dahil ederse, Trabzonspor da "genç avına çıkmak" zorunda kalacak.

FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor

AYM'nin TFF'nin hukuk kurullarıyla ilgili verdiği iptal kararı, Türk futbolunda "bağımsızlık" yangının üzerine benzin döktü. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, FIFA ve UEFA'nın en hassas olduğu "özerklik" kuralının ihlal edildiğini söyledi. Türk Milli Takımının Dünya Kupası'ndan men edilmesinden, kulüplerin Avrupa kupalarından ihracına, hatta transfer sisteminin kapatılmasına kadar bir felaketle karşı karşıya olduğumuzu itiraf etti

14.05.2026 12:58:00 / Güncelleme: 14.05.2026 13:03:45
Haber Merkezi
FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor
FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye Futbol Federasyonu kurullarına dair verdiği iptal kararının gerekçeli raporundaki detaylara dikkat çekti. Futbol kamuoyunun "kalbine indirecek" uyarılarda bulundu.






Hacıosmanoğlu, raporda yer alan bazı atıfların "özerklik" ilkesine zarar verdiğini ve bu durumun UEFA ile FIFA nezdinde Türkiye'yi ağır yaptırımlarla karşı karşıya bırakabileceğini savundu.






TBMM'YE 9 AYLIK SÜRE TANINDI

Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz Nisan ayında TFF Kanunu'nda yer alan ve hukuk kurullarının (Tahkim, PFDK, UÇK) atanma yöntemlerini düzenleyen maddeleri Anayasa'ya aykırı buldu. İptal etti.

Mahkeme, bu kurulların üyelerinin TFF Yönetim Kurulu tarafından atanmasını "bağımsızlık ve tarafsızlık" ilkelerine aykırı buldu. Yasal düzenleme yapılması için TBMM'ye 9 ay süre tanıdı.






AA'YA AÇIKLAMALARI ÇOK KRİTİK

Konuyla ilgili AYM Başkanı ile bir görüşme gerçekleştiren Hacıosmanoğlu, yayımlanan gerekçeli rapordaki teknik ifadelerin Türk futbolu için büyük bir risk taşıdığını AA'ya açıkladı: 

- Anayasa Mahkemesi'nin başkanı ile görüştüm. Tabii orada raporda çok atıflar var. Onlardan UEFA ve FIFA'nın haberi olursa bizi uzun süre askıya alırlar. O kadar fazla içine girmeyeceksin. TFF özerktir, UEFA ve FIFA'ya bağlıdır.






TFF ADETA KAMU KURULUŞU GİBİ

Hacıosmanoğlu'nun temel endişesi, raporda TFF'nin işleyişine dair yapılan tanımların federasyonu bir "kamu kuruluşu" gibi gösterilmesi. FIFA ve UEFA statülerine göre, ulusal federasyonların devletten ve yargıdan bağımsız, tam özerk olması şart.

Uluslararası futbol hukukuna göre, "üçüncü taraf müdahalesi" veya "özerkliğin kaybı" durumunda FIFA ve UEFA'nın uygulayabileceği yaptırımlar çok sert ve can acıtıcı.






İŞTE MUHTEMEL CEZALAR

- Üyeliğin Askıya Alınması: En ağır yaptırım olan bu kararla, A Milli Takım ve alt yaş kategorileri tüm uluslararası turnuvalardan (EURO 2028, Dünya Kupası vb.) men edilir.

- Kulüplerin İhracı: Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi Avrupa kupalarında mücadele eden kulüplerin organizasyon dışı bırakılması.

- Transfer Blokajı: Uluslararası transfer sisteminin (TMS) kapatılmasıyla kulüplerin yurtdışından oyuncu getirmesinin engellenmesi.

- Mali Fonların Kesilmesi: FIFA ve UEFA'dan gelen yıllık milyonlarca Euro'luk kalkınma yardımlarının durdurulması.






HAZİRAN'DA MALİ GENEL KURUL VAR

Hacıosmanoğlu, AYM'nin işaret ettiği "bağımsız kurul" yapısını yeniden tesis etmek ve özerkliği korumak adına Haziran ayında yapılacak olan Mali Genel Kurul'da tüzük değişikliğine gidileceğinin sinyalini verdi. TFF yönetimi, kurulların atamayla değil, seçimle göreve gelmesi üzerinde durarak FIFA'nın "dış müdahale" argümanını boşa çıkarmayı hedefliyor.

Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu

Amedspor yönetiminden dünya çapında ses getirecek bir hamle geldi. Tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselen Diyarbakır temsilcisi teknik direktörlük koltuğu için çıtayı zirveye koydu 

14.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu
Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu
Amedspor yönetiminden dünya çapında ses getirecek bir hamle geldi. Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen Diyarbakır temsilcisi teknik direktörlük koltuğu için çıtayı zirveye koydu. Chelsea ve Bayern Münih'te Tuchel'in 'beyni' olarak tanınan Zsolt Löw için operasyon başladı. Almanya'ya gidecek yöneticiler, Macar teknik adamla bir araya gelip operasyonun düğmesine basacak.






Tarihi bir başarıyla Süper Lig'e yükselen Amedspor, transfer dönemine bomba bir hamleyle girmeye hazırlanıyor. Sertaç Küçükbayrak ile geçiş sürecini başarıyla tamamlayan Diyarbakır temsilcisi, Süper Lig'deki ilk sezonunda çıtayı en tepeye koydu. Bu yüzden Galatasaray'la sözleşme imzalayıp imzalamayacakları henüz belli olmayan Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın durumu yakından takip ediliyor.






LEIPZIG'IN BAŞINDA KISA SÜRE KALDI

Chelsea ile Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran, PSG ve Bayern Münih'te dünyanın en büyük yıldızlarını yöneten teknik ekibin kilit ismi Zsolt Löw, Amedspor'un "vizyon projesi" olarak listenin ilk sırasına yerleşti.






RB Leipzig'in başında kısa süreliğine (8 maç) "birinci adam" olarak görünen Macar teknik adamın, Diyarbakır ekibinin sunduğu uzun vadeli projeye sıcak baktığı iddialar arasında.






HER ŞEYİN BAŞINDA OLACAK İSİM

Amedspor yönetimi, sadece bir teknik direktör değil, aynı zamanda kulübün futbol akademisini ve taktiksel kimliğini en baştan inşa edecek bir "modern futbol mimarı" arıyor. Löw'un RB Leipzig ekolünden gelmesi, genç yetenekleri parlatma becerisi ve en üst düzey taktik disiplini, bu tercihin en büyük nedenleri arasında.

Yönetimin bu hafta içinde Almanya'ya çıkarma yaparak Macar hoca ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceği sürecin bu görüşmenin ardından şekilleneceği bildirildi.






ÇOK BÜYÜK AVANTAJLARI VAR

Yardımcı antrenör olarak Şampiyonlar Ligi (2021), Bundesliga (2023), Ligue 1 (2019, 2020) ve Avusturya Bundesliga (2015) şampiyonlukları bulunan Löw için taktik dehası deniyor.

Özellikle oyuncularla kurduğu iletişim ve taktiksel analiz yeteneğiyle tanınan Macar hoca futbol otoriteleri tarafından "geleceğin üst düzey teknik direktörlerinden biri" olarak gösteriliyor.

Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak

Trabzonspor transferde taşları yerinden oynatacak! Fatih Tekke, "geleceğin dünya starı" dediği Gustavo Sá için Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev bütçe" sözü aldı

14.05.2026 12:45:00
Haber Merkezi
Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak
Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak
Trabzonspor transferde taşları yerinden oynatacak! Fatih Tekke, "geleceğin dünya starı" dediği Gustavo Sá için Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev bütçe" sözü aldı. Ernest Muçi ve Szymanski gibi ligin marka isimlerine harcanacak kaynağın Gustavo Sa'ya kanalize edilmesi için tüm riskleri aldı. Talisca'dan daha iyi dediği Portekizli için 3-4 yıl sonra 50 milyon Euro'ya satacakları sözünü verdi.






Bu sezon uzun süre şampiyonluk hayalleri kuran ve dün gece Gençlerbirliğini yenerek Türkiye Kupası'nda finale kalan Trabzonspor, Fatih Tekke'nin talebi ve Ertuğrul Doğan'ın onayıyla tarihi bir transfer hamlesi yapmak için gaza bastı. Scout ekibinin öve öve bititmediği Famalicão'nun genç yıldızı Gustavo Sá için Tekke bizzat sorumluluk alarak Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev" bir bütçe için onay aldı.






TALISCA'NIN GENCİ VE YETENEKLİSİ

Tekke; Ernest Muçi ve Szymanski gibi isimlere harcanacak bütçenin tek bir isme, Portekizli dahi çocuk Gustavo Sá'ya yatırılması için Başkan Ertuğrul Doğan'dan tam yetki aldı.

Genç teknik adamın, 1.89'luk devi "Talisca'nın çok daha genci, fiziksel olarak daha güçlüsü ve potansiyel olarak çok daha iyisi" olarak tanımladığı öğrenildi.






TERCİH NEDENİ BİLE ÇOK HAVALI

Tekke, Başkan Doğan'a verdiği sözde, "Bu çocuk bugün 20 milyon Euro eder ama 3-4 sezon sonra onu 50 milyon Euro'dan aşağıya satmayız. Geleceğin dünya starını Trabzonspor formasıyla izletebiliriz" ifadelerini kullandı.

Başkan Ertuğrul Doğan, Fatih Tekke'nin bu vizyoner yaklaşımı karşısında kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Muci ve Szymanski için belirlediği 20 milyon euro'lu toplam bütçeyi Gustavo Sa'ya yatırmak için onay verdi.

Modern 10 numara tanımını yeniden yazan, hem skor üreten hem de oyunu yönlendiren Gustavo Sa,
Avrupa'nın devleri peşindeyken Trabzonspor'u tercih ederse bu bile ayrı bir hikaye olur.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.