logo
06 HAZİRAN 2026

Cedi'li Cavaliers Rockets'ı yendi

NBA'de Cedi Osman'ın formasını giydiği Cleveland, Houston engelini aştı

25.02.2021 10:17:00
Cedi'li Cavaliers Rockets'ı yendi
Cedi'li Cavaliers Rockets'ı yendi

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Cleveland Cavaliers forması giyen Cedi Osman, 112- 96 kazandıkları Houston Rockets maçında 7 sayı kaydetti.

Müsabakada 21 dakika sahada kalan Cedi, 2 asist yaparken, 8 de ribaunt aldı. NBA'e 9 maçla devam edildi. Batı Konferansı'nın zirvesindeki Utah Jazz, güçlü rakibi Los Angeles Lakers'ı mağlup etti.

Jazz'da Rudy Gobert 18, Jordan Clarkson 18, Bojan Bogdanovic 15, Mike Conley 14, Donovan Mitchell 13 sayı ve 10 ribaunt üretti. Lakers'ta LeBron James 19, Montrezel Harrell 16 ve Markieff Morris 12 sayı kaydetti.

Sonuçlar

Indiana Pacers-Golden State Warriors: 107-111

Atlanta Hawks-Boston Celtics: 127-112

Cleveland Cavaliers-Houston Rockets: 112-96

Miami Heat-Toronto Raptors: 116-108

Chicago Bulls-Minnesota Timberwolves: 133-126

New Orleans Pelicans-Detroit Pistons: 128-118

Oklahoma City Thunder-San Antonio Spurs: 102-99

Phoenix Suns-Charlotte Hornets: 121-124

Utah Jazz-Los Angeles Lakers: 114-89 AA

Icardi hasreti bitiyor: Bugün büyük buluşma var

Buenos Aires’e ayak basan Mauro Icardi, mahkeme kararıyla 2 aylık hasreti bitiriyor.
 

06.06.2026 16:51:00
Haber Merkezi
Icardi hasreti bitiyor: Bugün büyük buluşma var
Icardi hasreti bitiyor: Bugün büyük buluşma var
Galatasaray'la sözleşmesi biten Mauro Icardi ve China Suárez dün sabah saatlerinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e ulaştı. Havalimanında hareketli dakikaların yaşanmasına neden olan çiftin ülkeye gelişi, magazin basınının gündemine bomba gibi düştü.






Mahkemenin verdiği son karar doğrultusunda, Mauro Icardi tam 2 aylık ayrılığın ardından yarın kızlarına kavuşacak. Hakim, babanın çocuklarıyla görüşme günlerini ve şartlarını resmen karara bağladı.






Edinilen bilgilere göre; çocuklar tam 3 hafta boyunca babaları Mauro Icardi ile birlikte vakit geçirecek. Ancak mahkeme kararında çocukların geleceği de ön planda tutuldu.






Çocuklar, babalarıyla geçirecekleri bu 3 haftalık süreç boyunca eğitim hayatlarını ve sosyal aktivitelerini hiçbir şekilde aksatmadan sürdürecekler.






Uzun süredir çocuklarından uzak kalan ünlü futbolcunun bugün gerçekleşecek büyük buluşma için oldukça heyecanlı olduğu gelen bilgiler arasında.

FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin Sporting'in golcüsü Luis Suárez ile anlaştığını açıklaması üzerine FIFA Hakimi Gonçalo Almeida'dan açıklama geldi

06.06.2026 16:49:00
Haber Merkezi
FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek
FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin Sporting'in golcüsü Luis Suárez ile anlaştığını açıklaması üzerine FIFA Hakimi Gonçalo Almeida'dan açıklama geldi.

Safi'nin seçimi kazanıp resmiyet kazanması halinde, Sporting'in usulsüz transfer görüşmesi gerekçesiyle FIFA'ya başvuracağını ve Fenerbahçe'nin çok ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını iddia etti.

Fenerbahçe'deki başkanlık yarışı ve transfer iddiaları uluslararası spor kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin, Sporting Lizbon forması giyen Luis Suárez ile anlaştığını duyurması üzerine, A BOLA'ya konuşan ünlü Spor Hukuku uzmanı Gonçalo Almeida, sürecin hukuki boyutunu masaya yatırdı.







FIFA'YA İTİRAZDA BULUNABİLİR

Hakan Safi'nin "Sporting ile de görüştük" açıklamalarına rağmen Portekiz cephesinde sular durulmuyor. Spor hukukçusu Almeida, şu an için Portekiz kulübünün yasal bir hamle yapamayacağını belirterek sürece netlik kazandırdı:

- Hakan Safi şu an için sadece bir başkan adayı. Sporting, ancak bu kişi başkanlığı resmi olarak devraldığı andan itibaren FIFA'ya itirazda bulunabilir.







FIFA'NIN 18. MADDESİ VAR

Almeida, transfer süreçlerindeki en kritik hukuki kurala dikkat çekerek FIFA yönetmeliklerini hatırlattı...

Oyuncuların Statüsü ve Transferi Hakkındaki Yönetmeliğin 18. Maddesi, bir oyuncuyla ilgilenen kulübün, futbolcuyla doğrudan görüşmelere başlamadan önce mevcut kulübüyle iletişime geçmesini ve resmi izin almasını zorunlu kılıyor. Resmi süreç başlamadan yapılacak bir hamlenin, usulsüz transfer girişimine girebileceği belirtiliyor.







KOZLAR SPORTING'İN ELİNDE

Luis Suárez'in Portekiz ekibiyle "yerine getirilmesi zorunlu" ve "fesih maddesi içeren" aktif bir sözleşmesi olduğunu vurgulayan Avukat Gonçalo Almeida, kulübün elinin çok güçlü olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:







- Luis Suárez takımdan ayrılmak istiyorsa, sözleşmesindeki fesih bedeli ödenmek zorunda. Eğer bu bedel ödenmezse veya kulüpler arasında resmi bir anlaşma/görüşme sağlanamazsa, Sporting bu süreçte tüm kozları elinde tutan taraftır.

İşte rakibimiz Venezuela: Türkiye’yi nasıl bir rakip bekliyor?

Dünya Kupası öncesi son provada Amerika'da karşılaşacağımız Venezuela bize nasıl sorunlar çıkaracak?
 

06.06.2026 16:47:00
Haber Merkezi
İşte rakibimiz Venezuela: Türkiye’yi nasıl bir rakip bekliyor?
İşte rakibimiz Venezuela: Türkiye’yi nasıl bir rakip bekliyor?
A Milli Futbol Takımımız, 24 yıl aradan sonra boy göstereceği Dünya Kupası grup aşaması öncesindeki son ciddi testinde, Güney Amerika'nın sert ve fizik gücü yüksek ekiplerinden Venezuela ile karşı karşıya geliyor. Kuzey Makedonya karşısında alınan 4-0'lık moralli galibiyetin ardından teknik direktör Vincenzo Montella, turnuva öncesi takımın son taktik ve fiziksel ritmini bu maçla belirleyecek.






Venezuela, geleneksel Güney Amerika futbolunun sert ikili mücadele, agresif hat savunması ve hızlı geçiş hücumları özelliklerini barındıran bir takım.






Paylaştığınız kadro yapısı incelendiğinde, takımın ciddi bir jenerasyon değişimi içinde olduğu ve özellikle MLS ile Avrupa'nın alt/orta sıra takımlarında forma giyen atletik oyunculardan kurulduğu görülüyor.
Takımın hücum hattında yer alan Kevin Kelsy (193 cm) ve Jesús Ramírez (187 cm) gibi isimler, ceza sahası içinde hava toplarında ve stoperlerimizi yıpratmada etkili olacak fizikli santraforlar.






Real Sociedad forması giyen Yangel Herrera ile Toulouse'tan Cristian Cásseres Jr., orta sahada sert ve pres gücü yüksek bir merkez oluşturuyor. Montella'nın pas oyununa karşı bu bölgede yoğun bir baskı uygulayabilirler.






David Martínez (LA FC) ve Wikelman Carmona gibi genç yetenekler, geçiş hücumlarında süratleriyle Ferdi ve Zeki'nin arkasına sarkmaya çalışacaktır.

Beşiktaş'a bedava 3'lü paket: De Bruyne+Lukaku+Anguıssa

Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis’in, takımın başına Massimiliano Allegri’yi getirmek ve yeni bütçe yaratmak adına gözden çıkardığı 22 milyon Euro’luk dev maaş yükünden kurtulmak için radikal bir formül bulduğu öne sürüldü.
Kulübün hareket alanını kısıtlayan dünyaca ünlü yıldızlar Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku ve Frank Anguissa’yı gözden çıkaran İtalyan devinin, bu oyuncuları Beşiktaş’a bedelsiz teklif ettiği iddia edildi.
 

06.06.2026 16:43:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a bedava 3'lü paket: De Bruyne+Lukaku+Anguıssa
Beşiktaş'a bedava 3'lü paket: De Bruyne+Lukaku+Anguıssa
Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis'in maaş bütçesini rahatlatmak adına radikal bir hamleye hazırlandığı ve bu doğrultuda yolunun Beşiktaş ile kesiştiği öne sürüldü.
Il Mattino'da yer alan habere göre Napoli Başkanı De Laurentiis, takımın başına Massimiliano Allegri'yi getirmeyi planlıyor.
Yapılacak 3-4 nokta takviyeyle takımın Şampiyonlar Ligi'nde bile zirveye oynayabileceğine inanıyor.






22 MİLYON EURO'LUK MAAŞ
Ancak kulübün transfer bütçesi sınırsız değil. Yönetimin önünde çözülmesi gereken ve kulübün maaş limitini ciddi şekilde sarsan üç büyük problem bulunuyor:
- Kevin De Bruyne: 11.4 milyon Euro brüt sabit maaş (+2.7 milyon Euro bonus)
- Romelu Lukaku: 7.6 milyon Euro brüt maaş
- Frank Anguissa: 3.6 milyon Euro brüt maaş
Bu üç oyuncunun Napoli'ye olan toplam maliyeti, kulübün transfer piyasasındaki hareket alanını tamamen kısıtlıyor. De Laurentiis ise bu düğümü çözmek için formülü buldu.






ÜNLÜ MENAJER ADALI'YA SUNDU
İddialara göre, Napoli'nin teknik direktör adaylarından Vincenzo Italiano'yu bitirmek için İtalya'da bulunan Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı'ya görüştüğü menajer, De Laurentiis'in teklifini iletti.
Beşiktaş'ın bu oyuncuları ikna etmesi durumunda De Bruyne, Lukaku ve Anguissa'yı bedelsiz vermeye hazır olduğunu masaya sunduğu öne sürüldü.
Napoli Başkanı, bu hamleyle hem Allegri'ye bütçe açmayı hem de devasa maaş yükünden kurtulmayı hedefliyor.






3 OYUNCUNUN SON DURUMLARI
Haberde, adı geçen yıldızların tek talibinin Beşiktaş olmadığı da belirtildi. Transfer piyasasını altüst edecek bu üç isim için mevcut durum şu şekilde:
- Romelu Lukaku: Türkiye'den Fenerbahçe'nin de yakın takibinde.
- Kevin De Bruyne: Amerika (MLS) kulüplerinin radarında.
- Frank Anguissa: Uzun süredir Suudi Arabistan kulüplerinin hedef listesinde yer alıyor.

Hakan Safi’nin Greenwood teklifi: “Mali açıdan yıkıcı ve devasa"

Fenerbahçe’de hafta sonu yapılacak kongre öncesi başkan adayı Hakan Safi’nin rüya transfer listesinde ilk sırada yer alan Mason Greenwood için Corriere dello Sport enteresan ifadeler kullandı.

06.06.2026 16:39:00
Haber Merkezi
Hakan Safi’nin Greenwood teklifi: “Mali açıdan yıkıcı ve devasa"
Hakan Safi’nin Greenwood teklifi: “Mali açıdan yıkıcı ve devasa"
Sarı-lacivertlilerin İngiliz yıldız için gözden çıkardığı çılgın bütçeyi "mali açıdan yıkıcı ve devasa" olarak nitelendirirken, AS Roma ile girilen amansız transfer yarışında Şampiyonlar Ligi faktörünün ve seçim sürecinin sarı-lacivertli ekibin hızını kestiğini iddia etti.






Fenerbahçe'de hafta sonu yapılacak seçim öncesi başkan adaylarının transfer savaşları tüm hızıyla sürerken, Hakan Safi'nin istediği iddia edilen Mason Greenwood ismi heyecanı zirveye taşıdı.
Corriere dello Sport bugünkü manşetlerinde AS Roma ile Fenerbahçe arasındaki dev transfer yarışını sayfalarına taşıdı. Jacopo Aliprandi imzalı haberin detaylarında, Fenerbahçe'nin masaya koyduğu çılgın mali şartlara rağmen, transferde şu an için İtalyan ekibinin bir adım önde olduğu iddia edildi.






BELİRSİZLİK İÇİN GİRMEK İSTEMİYOR
Haberde Safi'nin, Greenwood'u ikna etmek adına "mali açıdan yıkıcı ve devasa" bir maaş teklif ettiği doğrulandı. Fransız basınına da yansıyan iddialarda, Safi'nin Marsilya'nın kapısını çalacak ciddi bir bütçeye sahip olduğu vurgulanıyordu.
Yıldız oyuncunun önceliği şu an için para değil, hırs ve teknik kesinlikler. Greenwood, ön elemelerle veya belirsizliklerle uğraşmak yerine doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde oynama garantisi istiyor. Roma'nın başındaki Gian Piero Gasperini faktörü ve takımın vadettiği sportif proje, İngiliz oyuncuyu cezbeden en büyük etken.






GREENWOOD ACELE ETMİYOR
Haberde, Greenwood'un Hakan Safi'nin kurmayı planladığı projenin gerçek değerini anlamak ve seçim sonrasındaki resmiyet durumunu görmek istediği belirtiliyor. Resmi imza yetkisinin henüz olmaması, Fenerbahçe'nin operasyonunu Roma karşısında yavaşlatan en büyük handikap olarak gösterildi.






İTALYANLARA GÖRE 50 MİLYON EURO İYİ
AS Roma, Marsilya'ya 35 milyon Euro sabit ücret artı bonuslarla birlikte toplamda 40 milyon Euro'yu bulacak ilk resmi teklifini iletmeye hazır. Marsilya, oyuncunun haklarının %40'ını elinde tutan Manchester United'a pay vereceği için kapıyı 50 milyon Euro'dan açsa da mali borçlarını hafifletmek adına oyuncunun babası ve menajeriyle görüşmeleri sıklaştırmış durumda.

Vlahovic'in Fenerbahçe yolu: Ya para! Ya kariyer!

Fenerbahçe’de Guirassy transferinin alternatifi olarak belirlenen Juventus’un Sırp dünyaca ünlü golcüsü Dusan Vlahovic için İtalyan basınından bomba bir iddia geldi.

06.06.2026 16:35:00
Haber Merkezi
Vlahovic'in Fenerbahçe yolu: Ya para! Ya kariyer!
Vlahovic'in Fenerbahçe yolu: Ya para! Ya kariyer!
İtalyan Libero Quotidiano, Juventus ile ipleri koparan ve yıllık 12 milyon Euro'luk net maaşının da üzerine çıkmak isteyen 26 yaşındaki santrfor için en ciddi iki seçeneğin Fenerbahçe ve Suudi Arabistan olduğunu yazdı. Vlahovic'in bu dakikadan sonra "para mı, üst düzey Avrupa kariyeri mi?" ikilemine cevap vereceği iddia edildi.






Fenerbahçe hafta sonu sanki başkan seçmeyecek... kongre üyeleri transferi oylayacak... başkan adaylarından Hakan Safi'nin dünyaca ünlü golcü Luis Suarez hamlesiyle fitilini ateşlediği transfer savaşlarına, Aziz Yıldırım'ın karşılığı Dusan Vlahovic olarak öne çıktı.
Yıldırım cephesinde rotası Serhou Guirassy ismine çevrilmiş olsa da bu transferin gerçekleşmeme ihtimaline karşılık B planı hazırlandı. Kulislerden sızan bilgilere göre Fenerbahçe, Juventus ile ipleri tamamen koparan Sırp golcü Dusan Vlahovic için devreye girdi.






İTALYA'DA KALMA İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK
İtalyan Libero Quotidiano'nun bugün paylaştığı çarpıcı bilgilere göre, süreç Sırp yıldız için oldukça sancılı ilerliyor. Juventus'tan yıllık net 12 milyon Euro kazanan Vlahovic, Torino ekibiyle yürüttüğü sözleşme yenileme görüşmelerinde bu rakamın da üzerine çıkılmasını talep etti. Sırp golcünün bu yüksek mali beklentisi, Avrupa'nın bütçe disiplinine sadık kalmaya çalışan birçok dev kulübünün geri adım atmasına neden oldu.
Juventus yöneticisi Giorgio Chiellini de sürece dair bir değerlendirme yaptı:
- İstediği fiyata İtalya'da kalabileceğini sanmıyorum.






İNDİRİM YAPMAZSA İKİ İHTİMAL VAR
Vlahovic'in mevcut maaş taleplerini karşılayabilecek kulüp sayısı oldukça sınırlı. Gazetenin haberinde öne çıkan detaylara göre Sırp oyuncuya Avrupa'nın majör liglerinde talep ettiği devasa rakamların teklif edilmesi oldukça zor. Bu noktada Türkiye (özellikle Fenerbahçe) ve Suudi Arabistan, oyuncunun finansal isteklerini karşılayabilecek en ciddi opsiyonlar olarak masada yer alıyor.
Oyuncunun menajerleri, her ne kadar ciddi paralar konuşulsa da Vlahovic'in yeteneklerini bir kez daha en üst düzey futbolda test etmesini ve Avrupa arenasında kalmasını arzuluyor.






EĞER İNDİRİM YAPARSA TALİBİ ÇOK
Eğer Sırp santrfor mali taleplerinde indirime gitmeyi kabul ederse, İtalya ve Avrupa'da adeta bir forvet dominosu yaşanacak.
Çizme'de en ciddi aday, Massimiliano Allegri'nin göreve gelişiyle birlikte Napoli. Allegri'nin eski öğrencisini kadrosunda görmeyi çok istediği bilinirken, bir diğer İtalyan devi AC Milan da pusuda bekliyor. Ancak Milan'ın transfer piyasasındaki şu anki hareketsizliği süreci zora sokuyor.
Sürecin uzaması halinde Vlahovic'in rotası yurt dışına kayabilir. Oyuncuyla daha önce dirsek temasında bulunan Newcastle United ve Chelsea'nin yanı sıra Barcelona, Bayern Münih ve PSG gibi dünya devleri de oyuncunun durumunu yakından izliyor.

İtalya'da İstanbul düellosu: 3 büyükler Kolombiyalı için birbirine girdi

İtalyanların konuştuklarına bakılacak olursa; Süper Lig'de yeni sezon öncesi sol stoper takviyesi için düğmeye basan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Serie A ekiplerinden Bologna forması giyen Kolombiyalı savunma lideri Jhon Lucumí’yi kadrosuna katmak için dev bir transfer derbisine tutuştu

06.06.2026 16:30:00
Haber Merkezi
İtalya'da İstanbul düellosu: 3 büyükler Kolombiyalı için birbirine girdi
İtalya'da İstanbul düellosu: 3 büyükler Kolombiyalı için birbirine girdi
İtalyanların konuştuklarına bakılacak olursa; Süper Lig'de yeni sezon öncesi sol stoper takviyesi için düğmeye basan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Serie A ekiplerinden Bologna forması giyen Kolombiyalı savunma lideri Jhon Lucumí'yi kadrosuna katmak için dev bir transfer derbisine tutuştu.
Kulübüyle sözleşme yenilemeyi reddeden ve adı Barcelona ile de anılan 27 yaşındaki sol ayaklı yıldız için İstanbul'un üç devi İtalya'da karşı karşıya geldi.






Süper Lig'de sol stoper arayışındaki devler Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Serie A'nın en formda savunmacılarından Jhon Lucumí için büyük transfer rekabetine girişti. Bologna'nın Kolombiyalı yıldızı için Avrupa'nın devleri de sırada.
İtalyan Il Resto del Carlino'nun haberine göre;Bologna formasıyla harika bir sezonu geride bırakan 27 yaşındaki Jhon Lucumí, İtalyan kulübünün sözleşme uzatma tekliflerini kesin bir dille reddetti.






YILLIK MAAŞI SADECE 800 BİN EURO
Bologna'da net 800 bin Euro kazanan oyuncuya kulübü 1.5 milyon Euro teklif etti. Ancak Lucumí, Premier Lig ekiplerinin kendisine önerdiği yıllık net 3 milyon Euro'luk seviyeye çıkılmasını istiyor.
Geçen yaz Bologna, diğer stoperi Beukema'yı 34 milyon Euro'ya Napoli'ye satınca Lucumí için gelen 30 milyon Euro'luk teklifleri engellemişti. Ancak oyuncunun net tavrıyla birlikte bu yaz ayrılık kaçınılmaz görünüyor.






PEK ÇOK TALİBİ OLAN BİR YILDIZ
Menajerlerin piyasayı hareketlendirmesiyle sol ayaklı stoper için adeta bir transfer savaşı başladı. Finansal açıdan güçlü olan Fenerbahçe ve Galatasaray oyuncuyla doğrudan ilgileniyor. Sol stoper takviyesi yapmak isteyen Beşiktaş da süreci yakından takip eden kulüpler arasında.
Kolombiyalı oyuncunun adı, Bastoni'nin Inter'den ayrılma ihtimaline karşılık hem Inter hem de Barcelona'nın radarına girmiş durumda.
Geçen yaz oyuncuya talip olan Sunderland'in ilgisi sürerken, sözleşmesi bitecek olan Marcos Senesi'nin durumuna göre Bournemouth da devreye girdi.






SÖZLEŞMESİNİN SON SEZONUNDA
Bologna, zamanında 8.5 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı savunma liderini değerinin altına satmak istemiyor. Sözleşmesinin son yılına girmek üzere olan Lucumí'nin bonservis değerini korumak isteyen İtalyan kulübü, resmi transferi Dünya Kupası sonrasına ertelemeyi planlıyor. Kolombiya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan yıldız stoper için Avrupa Ligi maçları da büyük bir vitrin olacak.
Bologna, Kolombiyalı stoperin oynamadığı maçlarda ortalama 2.5 gol yerken, onun forma giydiği son 7 lig maçında bu ortalama 1 golün altına düştü.

Beşiktaş, İtalyan teknik direktöre imzayı attırdı

Beşiktaş, dün İstanbul'a getirdiği İtalyan teknik adam Vincenzo Italiano ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı

06.06.2026 15:34:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş, İtalyan teknik direktöre imzayı attırdı
Beşiktaş, İtalyan teknik direktöre imzayı attırdı
Beşiktaş, dün İstanbul'a getirdiği İtalyan teknik adam Vincenzo Italiano ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Beşiktaş, Sergen Yalçın'dan boşalan teknik direktörlük görevi için dün Vincenzo Italiano'yu İstanbul'a getirdi. Siyah-beyazlılar, 48 yaşındaki teknik adam ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Konuyla ilgili kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda Vincenzo Italiano ile 2027-2028 sezonu sonuna kadar sözleşme imzalanmıştır. Kulübümüze önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Teknik Direktörümüz Vincenzo Italiano'ya Beşiktaş ailesine hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Gece 1’de milli maç var

2026 Dünya Kupası öncesindeki ikinci ve son hazırlık maçında 7 Haziran'da TSİ 01.00'de Miami'de Venezuela ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 651'inci müsabakaya çıkacak

06.06.2026 12:27:00
AA
Gece 1’de milli maç var
Gece 1’de milli maç var
2026 Dünya Kupası öncesindeki ikinci ve son hazırlık maçında 7 Haziran'da TSİ 01.00'de Miami'de Venezuela ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 651'inci müsabakaya çıkacak.

Türkiye, 103 yıllık tarihinde 362'si resmi, 288'i özel toplam 650 maç oynayıp 1'i hükmen 258 galibiyet, 151 beraberlik, 241 yenilgi yaşadı.



Ay-yıldızlılar, 279'u deplasmanda, 281'i Türkiye'de, 90'ı tarafsız sahadaki maçlarda, 3'ü hükmen galibiyet sonucunda 901 gol attı, kalesinde 926 gol gördü.

Bugüne kadar 92 ülke takımıyla karşılaşan milliler, 650 müsabakanın 564'ünü Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 25'ini Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

Milliler, 650 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karşısında aldı.

Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan özel maç, 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti.

Ay-yıldızlı ekibin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç ise söz konusu tarihte bu ülkenin UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Vincenzo Montella yönetiminde 33'üncü mücadele



Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde 33'üncü sınavını Kuzey Makedonya karşısında verecek.

İtalyan teknik adamla 24'ü resmi, 8'i özel 32 maça çıkan milliler, 19 galibiyet, 8 mağlubiyet, 5 beraberlik yaşadı. Bu müsabakalarda rakip fileleri 59 kez havalandıran ay-yıldızlı ekip, kalesinde 41 gole engel olamadı.

Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı

Al-Nassr ile sözleşme yenileme görüşmeleri tıkanan ve Suudi Arabistan macerasını sonlandırma kararı alan dünyaca ünlü Hırvat orta saha oyuncusu Marcelo Brozović, menajerine Avrupa'ya dönüş talimatı verdi. Beşiktaş fırsatı değerlendirmek için devreye girdi. Jorge Jesus'un ayrılığı ve kulüpteki taktiksel değişimlerin ardından boşa çıkan 31 yaşındaki tecrübeli yıldız, 30 Haziran itibarıyla bonservisini eline alıyor

05.06.2026 12:22:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmaya çalışan Beşiktaş'ın gündemine, Suudi Arabistan'dan ayrılması gündemde olan Marcelo Brozović geldi.

Al-Midan Al-Riyadi gazetesinin haberine göre; Al-Nassr, iki taraf arasında yürütülen sözleşme yenileme görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine Brozović ile yolları ayırma kararı aldı.






JESUS GİDİNCE ORTADA KALDI

Gelen bilgilere göre, taraflar arasındaki yeni sözleşme müzakereleri tamamen durmuş vaziyette. Bu ayrılık kararında kulüpteki taktiksel değişikliklerin yanı sıra, teknik direktör Jorge Jesus'un ayrılması gibi kritik faktörlerin de büyük rol oynadığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz sezon Al-Nassr orta sahasının merkezinde adeta bir maestro görevi gören ve takımın en kilit ismi olan 31 yaşındaki futbolcu, yaşanan bu gelişmelerin ardından rotayı yeniden eski kıtaya çevirdi.






30 HAZİRAN'DA SERBEST OYUNCU

Suudi Arabistan macerasını noktalamaya hazırlanan Hırvat yıldızın, Avrupa'ya geri dönmek istediği ve menajerine mevcut yaz transfer döneminde gelebilecek uygun teklifleri değerlendirmesi için tam yetki verdiği öğrenildi.






Beşiktaş'ın iştahını kabartan en önemli detay ise oyuncunun sözleşme durumu. Brozović'in Al-Nassr ile olan kontratı resmi olarak 30 Haziran'da sona eriyor.

Bu tarihten itibaren deneyimli orta saha, herhangi bir kulübe bonservis bedeli olmaksızın, serbest oyuncu statüsünde imza atabilecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.