logo
28 EKİM 2026

Cerny meydan okuyor, Çek yıldız makine gibi

Beşiktaş'ta Vaclav Cerny, sakatlık dinlemeden sahada kalma kararlılığıyla dikkat çekiyor. Doktorların dinlenme uyarısına rağmen Kasımpaşa karşısında da formayı giymek isteyen Cerny fedakarlığa devam ediyor

28.10.2026 15:38:00 / Güncelleme: 28.10.2026 15:45:24
Haber Merkezi
 
Cerny meydan okuyor,  Çek yıldız makine gibi
Cerny meydan okuyor,  Çek yıldız makine gibi
Vaclav Cerny geldiği günden bu yana Fenerbahçe derbileri hariç Beşiktaş taraftarına bir türlü o hayal ettikleri Cerny'yi izletemedi... Ancak çek oyuncu buna rağmen sakatlık dinlemeden sahadaki yerini almaya devam etti. Son olarak Trabzonspor ve Crystal Palace maçlarında hafif sakatlığı olmasına rağmen risk alarak sahaya çıkan Cerny, Başakşehir maçında ise büyük bir riskin eşiğinden döndü.






CERNY OYNAMAK İSTİYOR

Tendonuna yakın bir yerde darbe alan Çek oyuncu her ne kadar "çok önemli değil" dese de kulüp doktorları bu durumu hiç de azımsamıyor.

Tendona yakın alınan darbeler basit bir ödemle atlatılabileceği gibi, tendon liflerinde zorlanma veya mikro yırtıklara da yol açabilir. Bu yüzden Cerny'nin birkaç gün antrenmanlara çıkmaması ve fizik tedavi eşliğinde dinlendirilmesi söz konusu.

Ancak daha önce benzer şekillerde oynamak için ısrar eden Cerny'nin şu anda ezilme gibi duran tendon sakatlığı sonrasında Kasımpaşa maçında oynama konusunda istekli olduğu gelen bilgiler arasında.

"Osimhen'i aldıklarında uyuyordum" Fenerbahçe'de santrafor kavgası

Osimhen derbide Fenerbahçe'nin fişini çekti... "Alacağımız santrfor Osimhen etkisi yaratacak" diyen Aziz Yıldırım'ın getirdiği golcüler Lukaku ve Muriqi ise derbide Galatasaray ceza sahasına iki kez girebildi

28.10.2026 15:30:00
Haber Merkezi
 
"Osimhen'i aldıklarında uyuyordum" Fenerbahçe'de santrafor kavgası
"Osimhen'i aldıklarında uyuyordum" Fenerbahçe'de santrafor kavgası
Victor Osimhen, Fenerbahçe'nin 'celladı' olmaya devam ediyor... Nijeryalı yıldız önceki gece 2-1 kazanılan derbide Galatasaray'ın 2 golünü atarak karşılaşmaya damga vurdu.






OSIMHEN DERBİDE COŞUYOR

Osimhen, çıktığı 6 Fenerbahçe derbisinde hiç mağlubiyet görmezken; sarı-kırmızılılar bu maçlarda 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Yıldız oyuncu bu karşılaşmalarda 5 gol atıp 1 de asist üretti.






ALİ KOÇ'UN SÖZLERİ

Bu istatistikler akıllara Napoli'nin zamanında Osimhen'i kiralık göndermek için kapı kapı dolaştığı dönemi getirdi. O dönem oyuncunun Fenerbahçe'ye de teklif edildiği iddia edilmişti. Ancak dönemin Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Nijeryalı oyuncu için canlı yayında, "Galatasaray Osimhen'i aldığında uyuyordum... Bize teklif etmediler!" demişti.






ACUN ILICALI GEREKSİZ GÖRMÜŞTÜ

Buna karşın, o dönem gazetelerde çıkan Osimhen'in Fenerbahçe'ye de teklif edildiği iddialarını dönemin asbaşkanı Acun Ilıcalı şu sözlerle adeta doğrulamıştı:"Meraktan soruyorum; Osimhen'i getirdin. Dzeko var, En-Nesyri var, bir de Cenk var. Kim oynayacak?"






AZİZ YILDIRIM DURUMUN FARKINDA

Aziz Yıldırım bile aslında bir Osimhen hayranı... Başkan adaylığı sürecinde, "Osimhen saldırıyor... Bizim alacağımız santrforlar da Victor Osimhen etkisi yapar. İçerideki ruh ve hırs önemli" demişti.






Ancak dün gece derbide Osimhen 2 gol atarken, Fenerbahçe'nin 2 forvetinin Galatasaray ceza sahasına girme sayıları toplamda sadece 2'de kaldı.






Sallai tombala çekti, Fenerbahçe cephesi çıldırdı

Galatasaray’ın derbi galibiyetine performansıyla damga vuran Sallai, sosyal medya paylaşımı nedeniyle Fenerbahçe’nin tepkisini çekti. Sarı-lacivertliler TFF’ye başvurmaya hazırlanıyor 

28.10.2026 15:10:00
Haber Merkezi
 
Sallai tombala çekti, Fenerbahçe cephesi çıldırdı
Sallai tombala çekti, Fenerbahçe cephesi çıldırdı
Galatasaray'ın Macar yıldızı Sallai, derbi sonu paylaşımıyla Fenerbahçelileri çıldırdı! Sarı-lacivertliler, Macar futbolcunun tartışma yaratan hareketi için TFF'ye başvuru hazırladı.






Galatasaray önceki gece Fenerbahçe'yi 2-1'lik kısır skora rağmen rahat bir oyunla yendi... Maç sonunda birden fazla kavga çıktı. Ancak başlangıç Kerem Aktürkoğlu'nun Sallai'nin üzerine gitmesiydi. Fenerbahçeli oyuncunun, Macar sağ beke aşırı tepki göstermesinin nedenini kimse anlamadı.






SALLAI'DEN NOUMA HAREKETİ

Maçtan sonra Sallai'nin sosyal medya hesabından yaptığı "eli şortunun içindeki" paylaşım Fenerbahçe'nin tepkisini çekti. Macar futbolcunun daha önce Beşiktaş'ın kovduğu Pascal Nouma gibi ceza alması için TFF'ye ön başvuru hazırlığı yapıldı.






GALATASARAY İÇİN VAZGEÇİLMEZ

46 pasta 43 isabet bulan Sallai, Galatasaray'ın sağ koridorunda pas istasyonu kurdu. Özellikle 6/8 uzun pas (%75) ve 6 pası final üçüncü bölgeye göndermesi, Galatasaray'ın oyunun temposunu kontrol etmesinde kritik rol oynadı.






Maç boyunca hiç ceza sahasına girmemesine rağmen, ürettiği 0.24 xA (Beklenen Asist) ve 2 kilit pas / 1 net gol pozisyonu, Macar oyuncunun rakip kaleyi doğrudan yoklamak yerine doğru servisleri yapan mimar rolünü üstlendiğini gösterdi.






Bir sağ bek için 77 dokunuş ve %93 pas başarısı, takımın oyun kurulumuna kalıcı bir akıl kattığının da tescili oldu.

Trabzonspor'da golcü kalmadı, yeni santrfor Salah

Onuachu sakat, Franculino da Rizespor'a 2 gol attıktan sonra maç sonu kendini yere bıraktı

28.10.2026 14:54:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'da golcü kalmadı, yeni santrfor Salah
Trabzonspor'da golcü kalmadı, yeni santrfor Salah
Onuachu sakat, Franculino da Rizespor'a 2 gol attıktan sonra maç sonu kendini yere bıraktı. Umut Nayır yeni sakatlıktan çıktı. Trabzonspor sürpriz bir şekilde Gaziantep maçına Salah'ı santrfor oynatarak çıkabilir.

Trabzonspor'da hücum hattında kriz gündemi oluştu... Paul Onuachu sakat. Dün gece Rizespor'un fişini çeken gollerden 2'sini atan Franculino'dan gelen haberler de parlak değil.






REIS KÖTÜ HABERİ VERDİ

Çünkü Thomas Reis dün geceki 4-3'lük zaferin ardından Gine-Bissaulu golcüsü için, "Dju kasında bir ağrı hissettiğini söyledi ama henüz doktorla konuşmadım. Umuyorum en kısa zamanda aramıza dönecektir, çok fazla uzak kalmayacağını umuyorum" açıklamasını yaptı.







SALAH FORVETE GEÇEBİLİR

Trabzonspor'un elinde şu anda sadece sakatlıktan yeni kurtulan Umut Nayır var. Eğer Franculino kendini iyi hissetmezse ya da Onuachu "oynayabilirim" demezse Gaziantep maçında Reis sahaya ya Umut'la çıkacak ya da Salah'ı santrfora koyup bir sürpriz yapacak.







ONUACHU YOKSA FRANCULINO VAR

Franculino, Thomas Reis ile beraber tam bir nükleer silaha dönüştü... Genç golcü Alman teknik direktörle çıktığı 6 maçta 6 gol ve 3 asistle 9 gole direkt katkı sağladı. Trabzonspor'da Onuachu'nun boşluğunu doldurup takımın yeni golcüsü olacağını net şekilde kanıtladı

Batrakov kanatlandı: Rus yıldızın sırrı!

İngilizce öğrenmeye başladıkça Galatasaray'a adaptasyon sürecini atlatma konusunda daha da hızlanan Aleksey Batrakov, dil engelini aşmasıyla beraber sahadaki performansını zirveye taşıdı. Teknik direktör Okan Buruk'un özel ilgisi ve hızlı İngilizce öğrenimiyle ritmini bulan Rus yıldız, Devler Ligi'nde 3 maçta 2 gole ulaşırken istatistikleriyle de parlamaya başladı

28.10.2026 14:31:00
Haber Merkezi
 
Batrakov kanatlandı: Rus yıldızın sırrı!
Batrakov kanatlandı: Rus yıldızın sırrı!
Galatasaray Kulübü tarafından Lille maçıyla ilgili paylaşılan videoda Okan Buruk'un, Batrakov'la yaptığı taktik konuşma dikkatlerden kaçmadı.






OKAN BURUK'TAN YABANCI DİL ŞOVU

Okan Buruk; Türkçe dışında röportaj verecek kadar İngilizce ve İtalyancaya, İtalyancaya yakın olmasının avantajıyla da Fransızca, Portekizce ve İspanyolcaya hâkim. Ancak Batrakov, ilk geldiğinde verdiği röportajda sadece Rusça bildiğini, İngilizcede başlangıç aşamasında olduğunu ancak dil öğrendiğini açıklamıştı.






BATRAKOV İNGİLİZCEYİ KAPTI

Buruk ve Batrakov'un o anda nasıl anlaştığı merak konusu olurken gelen ilk bilgiler ise Rus oyuncunun İngilizce konusunda beklenenden çok daha hızlı bir öğrenme sürecinde olduğu yönünde. Batrakov da zaten ağır aksak başlayan Galatasaray kariyerinde yavaş yavaş gaza basmaya başladı. Bunda da İngilizce öğrenmesinin payı olduğu belirtiliyor.






GALATASARAY'IN YÜKSELİŞİNDE PAYI VAR

Süper Lig'de 7 maçta golle buluşamayan (0.45 xG) Batrakov, Şampiyonlar Ligi'nde yakaladığı fırsatları affetmedi. Devler Ligi'nde 0.56 xG oranından 2 gol çıkararak %100 bitiricilik oranına ulaştı ve her 104 dakikada bir fileleri havalandırdı.

Süper Lig'de maç başına 2.2 kilit pas ve toplam 2 asist (1.22 xA) ile üretken bir grafik çizen oyuncu, takım arkadaşlarıyla olan saha içi iletişimini asist katkısıyla belgeledi.






Her iki kulvarda da saatte 32 km hızı aşan ve Süper Lig'de 90 dakika başına 11.4 km koşu mesafesine ulaşan Rus futbolcu, fiziksel olarak üst düzey dinamizmini koruduğunu gösterdi.






Oulai adım adım Galatasaray'a

Trabzonspor'un Fiorentina'ya sattığı Christ Inao Oulai'nin İtalya günleri kabus gibi geçiyor. Son Inter maçında da sahaya sürülmedi. Galatasaray oyuncunun durumunu takip ediyor. Ve yaşananlar, Cim-Bom'un işine geliyor

27.10.2026 14:15:00
Haber Merkezi
 
Oulai adım adım Galatasaray'a
Oulai adım adım Galatasaray'a
Trabzonspor sezon başında Christ Inao Oulai'yi 26 milyon euro karşılığında Fiorentina'ya satmıştı. Bonuslarla birlikte bonservis bedeli 30 milyon 61 euroya kadar yükselebiliyor. Şu ana kadar Fildişi Sahilli orta saha açısından İtalya'da işlerin hiç de iyi gitmediğini söylemek mümkün...






KADRODA AMA OYNAMADI!

Fiorentina son olarak Inter'e 2-1 kaybetti. Mor Menekşeler, 8 haftada 4 puanla küme düşme hattında bulunuyor. Christ Inao Oulai'nin Serie A'daki durumu ise şöyle:

Roma: 28 dakika
Frosinone: 71 dakika
Torino: 24 dakika
Venezia: Kadroda ama oynamadı
Napoli: Kadroda ama oynamadı
Genoa: 45 dakika
Como: Kadroda ama oynamadı
Inter: Kadroda ama oynamadı






KADER AĞLARINI ÖRÜYOR MU?

Galatasaray uzun süredir Oulai'nin durumunu takip ediyor. Ve şu ana kadar İtalya'da yaşananlar, Sarı-Kırmızılı ekibin ekmeğine yağ sürüyor. Cim-Bom, oyuncuyu Trabzonspor'dayken de almaya çalışmıştı. Bu sebeple iki kulüp arasında gerginlik yaşandı. Fiorentina, Galatasaray'dan uygun bir teklif gelmesi halinde 20 yaşındaki futbolcuyu satmaya hazır...






Kislyak Cim-Bom'u duyunca mutlu oldu

CSKA Moskova'nın genç yıldızı Matvey Kislyak, "Galatasaray'a gelip Batrakov'la birlikte oynayacak mısın?" sorusunu cevapladı. 21 yaşındaki futbolcu, sürekli gülüyordu

27.10.2026 14:10:00
Haber Merkezi
 
Kislyak Cim-Bom'u duyunca mutlu oldu
Kislyak Cim-Bom'u duyunca mutlu oldu
Türkiye'de ara transferde adından en fazla söz ettirecek oyunculardan biri hiç şüphesiz Matvey Kislyak olacak. Çünkü Rus yıldızla hem Galatasaray hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe ilgileniyor. CSKA Moskova ligde son olarak Spartak Moskova'yı 2-0 mağlup etti. Ve Matvey Kislyak'a, "Galatasaray'a transfer olacak mısın? Türkiye'de herkes bunu merak ediyor. Batrakov'la birlikte oynayacak mısın?" sorusu yöneltildi.






TEHLİKELİ SORU

21 yaşındaki merkez orta saha, "Gerçekten mi? Bu tehlikeli soruyu cevaplamayacağım. Provokasyon, provokasyon" yanıtını verdi. Ve bu diyalog sürerken çok keyifliydi. Sürekli güldü... Alanda bulunanlar da gülüyordu. Matvey Kislyak'ın gerçekten de devre arasında Türkiye'ye gelme ihtimali yüksek...






CSKA'NIN ŞARTLARI

CSKA Moskova Yönetimi'nin 35 milyon euro civarında bonservis beklentisi var. Bu paranın büyük bölümünü peşin olarak talep ediyorlar. Ayrıca sonraki satıştan pay maddesi de istiyorlar. Oyuncu Galatasaray'a gelirse, milli takımdan arkadaşı Batrakov'la birlikte mücadele edecek. Diğer seçeneklerde rakip olacaklar.






Beşiktaş, Yunan stoperin kararını bekliyor

Beşiktaş, West Ham United'ın Yunan stoperi Konstantinos Mavropanos'la ilgileniyor. İngiliz ekibi onu satmaya pek sıcak bakmıyor. Sadece oyuncudan bu yönde bir talep gelirse durum değişebilir

27.10.2026 11:48:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş, Yunan stoperin kararını bekliyor
Beşiktaş, Yunan stoperin kararını bekliyor
Geçen sezon Premier Lig'den düşen West Ham United'da birçok kişi Konstantinos Mavropanos'un ayrılmasını bekliyordu. Ancak 28 yaşındaki stoper takımda kaldı. West Ham United şu anda Championship'te zirve mücadelesi veriyor. Tekrar Premier Lig'e çıkmak istiyorlar. Konstantinos Mavropanos ise 11 maçta tam 5 kez rakip ağları sallamayı başardı.

KIŞ DÖNEMİNDE ZOR

1.94 boyundaki stoperin 30 Haziran 2028 tarihine kadar mukavelesi bulunuyor. West Ham United Yönetimi onu kış döneminde satmayı kesinlikle düşünmüyor. Çok yüksek bir teklif gelirse durum değişebilir. Bu transferdeki en önemli faktör ise oyuncunun kararı olacak...






ŞANSINI DENEYECEK

Konstantinos Mavropanos, ara dönemde ayrılmak istediğini resmen bildirirse Beşiktaş'a gelme ihtimali artacak. Aksi durumda West Ham United onu 2027 yazında elden çıkarmayı planlıyor. Oyuncu tarafıyla bazı temasların kurulduğu konuşuluyor. Eğer Konstantinos Mavropanos yeşil ışık yakarsa Kartal şansını deneyecek.

Beşiktaş sonrası herkesi deviriyorlar

Beşiktaş yenilgisinin ardından çıkışa geçen Hoffenheim; Mönchengladbach, Lyon ve Leverkusen'i devirerek Bundesliga'da 10. sıraya kadar yükseldi

27.10.2026 11:30:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş sonrası herkesi deviriyorlar
Beşiktaş sonrası herkesi deviriyorlar
Beşiktaş, Avrupa Ligi'ndeki Hoffenheim deplasmanından 3-2'lik galibiyetle dönmüştü. Herkes Alman ekibinden bir patlama bekliyordu. Ve beklenen patlamayı Beşiktaş'ın ardından yaptılar.






Hoffenheim, Bundesliga'da küme düşme hattına kadar gerilemişti. Ancak özellikle ofansif yöndeki birçok istatistikte Bayern Münih'in ardından 2. sıradaydılar. Herkes onlardan bir patlama bekliyordu. Ve çok şükür ki bu çıkışı Beşiktaş sonrasında yakaladılar. Hatırlanacağı üzere temsilcimiz Almanya deplasmanından 3-2'lik galibiyetle dönmüştü.






KİMSEYE ACIMADILAR

Sonraki süreçte Hoffenheim şu sonuçları aldı:

Mönchengladbach: 2-1
Lyon: 3-0
Bayer Leverkusen: 3-0






Bu arada Bayer Leverkusen de Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki rakipleri arasında yer alıyor. Hoffenheim, Leverkusen karşısında Kramaric (79 penaltı), Prass (89) ve Moerstedt'in (90+6) golleriyle 3-0'ı buldu. Prass 90+1'de kırmızı kart gördü.






İNANILMAZ DEĞERLİ

Hoffenheim galibiyeti, Beşiktaş açısından son derece değerliydi. Alman ekibi son haftalardaki performansıyla birlikte Bundesliga'da 10. sıraya kadar yükseldi. Tempolarını buldular. Bundan sonraki süreçte de iyi gitmeleri bekleniyor. Tribünler de takımla barıştı.

Cim-Bom devre arasında bitirebilir

Manchester United'da mutsuz olan ve Bournemouth maçında yedek bekleyen Bruno Fernandes, devre arasında Galatasaray'a transfer olmaya sıcak bakıyor

27.10.2026 11:10:00
Haber Merkezi
 
Cim-Bom devre arasında bitirebilir
Cim-Bom devre arasında bitirebilir
Manchester United son olarak evinde Bournemouth'a 3-0 kaybetti. Yedek kulübesinde bulunan Bruno Fernandes'in morali çok bozuktu. Portekizli yıldızın, devre arasında Galatasaray'ın teklifini değerlendirmek istediği ortaya çıktı.






Manchester United'ın Portekizli 10 numarası Bruno Fernandes bundan bir süre önce, "Buraya gelenler kupa kazanmak istiyor. Ama son yıllarda bu kulüple bunu başarmak çok zor" ifadelerini kullanmıştı. Kırmızı Şeytanlar, Premier Lig'de dün Bournemouth'u konuk etti.






SAHAYA SÜRÜLMEDİ

United 3-0 kaybetti. Bruno Fernandes yedek kulübesindeydi. Ve sahaya sürülmedi. 32 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi bu sezonun ardından bitecek. Mukavelede +1 yıllık uzatma opsiyonu mevcut. Fakat taraflar arasında yapılan görüşmelerde şu ana kadar hiçbir sonuç alınamadı. Ve yıldız ismin ara transferde Galatasaray'a gelme ihtimalinin hayli yükseldiği öğrenildi.






UMUDU KALMADI

Portekizli oyuncu, yaz döneminde Galatasaray'la bazı görüşmeler yapmıştı. Ancak Manchester United Yönetimi onu satmadı. Bu kez işler değişmiş gibi gözüküyor. İddialara göre; Bruna Fernandes, Galatasaray seçeneğini değerlendirmek istiyor. Çünkü United'a dair umudu kalmadı. Sarı-Kırmızılı yönetim, şartların uygun olması durumunda dünya yıldızını kış aylarında İstanbul'a indirebilir.

Trabzonspor’un yıldızı paylaşılamıyor

Fulham yaz döneminde Trabzonsporlu Chibuike Nwaiwu için uğraşmıştı

27.10.2026 10:39:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor’un yıldızı paylaşılamıyor
Trabzonspor’un yıldızı paylaşılamıyor
Fulham yaz döneminde Trabzonsporlu Chibuike Nwaiwu için uğraşmıştı. Trabzonspor, yüksek bonservis beklentisinde geri adım atmadı. Kış döneminde yeniden teklif sunmaları bekleniyor. Bu kez yalnız olmayacaklar.






Premier Lig ekibi Fulham, 2026 yazında Chibuike Nwaiwu için Trabzonspor'a çok sayıda teklif yaptı. Bordo-Mavililer'in yüksek bonservis beklentisi değişmedi. Fırtına, Batagov'un sakatlığı ile Savic'in ilerleyen yaşı sebebiyle Nijeryalı futbolcudan kolay vazgeçmedi.






SICAK BAKMIYORLAR

Fulham'ın ara transferde tekrar Bordo-Mavili ekibin kapısını çalacağı öğrenildi. Bir diğer Premier Lig temsilcisi Crystal Palace da oyuncunun durumunu takip ediyor. Trabzonspor Yönetimi, 23 yaşındaki stoperi kış döneminde göndermeye hiç sıcak bakmıyor. Fakat astronomik bir teklif gelirse durum değişebilir.







5.5 MİLYONA ALINDI

Fırtına, Nijeryalı savunmacıyı 2026'nın Ocak ayında WAC Kulübü'nden transfer etmişti. 5.5 milyon euro bonservis bedeli ödendi. Chibuike Nwaiwu'nun 30 Haziran 2030 tarihine kadar sözleşmesi var. Başarılı oyuncu, Trabzonspor sonrasında Nijerya Milli Takımı'nın da yolunu tuttu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.