logo
06 HAZİRAN 2026

Chelsea şimdi de Lahm'ın peşinde

16.06.2006 00:00:00
Alman Bild gazetesi, İngiltere Premier Ligi takımlarından Chelsea'nin, Alman Milli Takımı'nın oyuncusu Philipp Lahm'ı almak istediğini yazdı.

Haberde, Chelsea'nin, Almanya Birinci Ligi (Bundesliga) şampiyonu FC Bayern Münih'te oynayan Lahm'ı renklerine bağlamak istediği ve Chelsea'nin Bayern Münih'e bu futbolcu için yaklaşık 15 milyon avro teklif yapmaya hazırlandığı bildirildi. Bayern Münih Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Karl Hopfner ise Lahm'ı satmak istemediklerini, Chelsea'nin teklifi yapmasından sonra da düşüncelerinin değişmeyeceğini söyledi.Lahm da şu an Dünya Kupası'nı düşündüğünü, daha sonrası için hiçbir şey düşünmek istemediğini ifade etti.

Süper Lig'de yeni sezonun hakemleri açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de gelecek sezon görev alacak hakemlerini açıkladı

06.06.2026 10:49:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de yeni sezonun hakemleri açıklandı
Süper Lig'de yeni sezonun hakemleri açıklandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de gelecek sezon görev alacak hakemlerini açıkladı.

TFF, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) belirlediği 2026-2027 sezonu hakem klasmanlarını duyurdu. Açıklanan listelerde Süper Lig ve profesyonel liglerde görev yapacak üst klasman hakemleri ile VAR hakemleri yer aldı.

Üst klasman hakemleri şöyle:

"Zorbay Küçük (Adana), Doğukan Yıldırım (Adana), Kadir Sağlam (Ankara), Burak Olcar (Ankara), Burak Pakkan (Ankara), Burak Demirkıran (Ankara), Alper Akarsu (Ankara), Gürcan Hasova (Ankara), Emre Kaan Çalışkan (Ankara),

Burak Kamalak (Ankara), Batuhan Kolak (Antalya), Ömer Faruk Turtay (Antalya), İbrahim Güner (Antalya), Kaan Kara (Aydın), Adnan Deniz Kayatepe (Balıkesir), Oğuzhan Çakır (Balıkesir), Cihan Aydın (Bursa), Birkan Altındaş (Bursa),

Ali Şansalan (Çanakkale), Ümit Öztürk (Denizli), Turgut Doman (Eskişehir), Ali Yılmaz (Gaziantep), Çağdaş Altay (İstanbul), İlker Yasin Avcı (İstanbul), Ömer Tolga Güldibi (İstanbul), Abdullah Buğra Taşkınsoy (İstanbul), Ozan Ergün (İstanbul), Mehmet Türkmen (İstanbul), Süleyman Bahadır (İstanbul), Melih Aldemir (İstanbul), Oğuzhan Gökçen (İstanbul), Emrullah Baydar (İstanbul), Halil Umut Meler (İzmir), Yiğit Arslan (İzmir), Davut Dakul Çelik (İzmir), Direnç Tonusluoğlu (İzmir), Berkay Erdemir (İzmir), Reşat Onur Coşkunses (İzmir), Fatih Tokail (İzmir),

Ayberk Demirbaş (İzmir), Muhammet Alperen Çopur (İzmir), Mustafa Hakan Belder (Karabük), Raşit Yorgancılar (Konya), Oğuzhan Aksu (Mersin), Hakan Ülker (Muğla), Emre Kargın (Muğla), Muhammet Ali Metoğlu (Rize),

Yücel Büyük (Rize), Atilla Karaoğlan (Sakarya), Erdem Mertoğlu (Samsun), Yusuf Adnan Kendirciler (Şanlıurfa), Ömer Faruk Gültekin (Şanlıurfa), Yusuf Ziya Gündüz (Sivas), Yasin Kol (Trabzon), Alpaslan Şen (Trabzon)."

Trabzonspor'un yeni transferi Noah Saviolo, İstanbul'da

Trabzonspor, Portekiz ekibi Guimaraes forması giyen ve prensip anlaşmasına vardığı 22 yaşındaki Noah Saviolo'yu transfer görüşmelerini sürdürmek üzere İstanbul'a getirdi

06.06.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor'un yeni transferi Noah Saviolo, İstanbul'da
Trabzonspor'un yeni transferi Noah Saviolo, İstanbul'da
Trabzonspor, Portekiz ekibi Guimaraes forması giyen ve prensip anlaşmasına vardığı 22 yaşındaki Noah Saviolo'yu transfer görüşmelerini sürdürmek üzere İstanbul'a getirdi.

Trabzonspor, yeni sezon kadro planlaması kapsamında transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bordo-mavililer, Ernest Muçi, Sidny Lopes Cabral ve Ruslan Malinovskyi'nin ardından Portekizli hücum oyuncusu Noah Saviolo'yu transfer görüşmelerini sürdürmek üzere İstanbul'a getirdi.

Saat 23.30 sıralarında İstanbul'a gelen 22 yaşındaki futbolcunun, yarın sağlık kontrolünden geçtikten sonra başkan Ertuğrul Doğan ile bir araya gelerek 5 yıllık resmi sözleşme imzalaması bekleniyor.

Saviolo, geçtiğimiz sezon Guimaraes formasıyla 36 maçta 2 gol 4 asistlik performans sergiledi.

New York Knicks şampiyonluğa koşuyor


 
New York Knicks, NBA final serisinde 2-0 öne geçti. Spurs'ü 105-104 yenen Knicks, 1993'te Chicago Bulls ve 1995'te Houston Rockets'ın ardından, final serisinin ilk iki maçını deplasmanda kazanan tarihteki üçüncü takım oldu.

06.06.2026 09:53:00 / Güncelleme: 06.06.2026 10:01:51
HABER MERKEZİ/AA
 New York Knicks şampiyonluğa koşuyor
 New York Knicks şampiyonluğa koşuyor

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) final serisinin ikinci maçında New York Knicks, deplasmanda San Antonio Spurs'ü 105-104 yenerek 2-0 öne geçti.
Frost Bank Center'da oynanan maçta, Karl-Anthony Towns 21 sayı, 13 ribauntla takımına liderlik ederken, Jalen Brunson ve Mikal Bridges 20'şer sayılık performans sergiledi.

Tarih yazıyorlar

Üst üste 13. galibiyetini alan Knicks, NBA play-off tarihindeki en uzun ikinci galibiyet serisine imza attı. Knicks, 1993'te Michael Jordan'lı Chicago Bulls ve 1995'te Hakeem Olajuwon'lı Houston Rockets'ın ardından, final serisinin ilk iki maçını deplasmanda kazanan tarihteki üçüncü takım oldu.

Üçüncü maç New York'ta

Spurs'te Wembanyama 29 sayı, 9 ribaunt üretirken, De'Aaron Fox 20 sayı, 5 asistle oynadı. New York'ta taşınan serinin üçüncü maçı, 9 Haziran Salı gecesi Madison Square Garden'da oynanacak.

Taraftar sokakta
 
Karşılaşmanın ardından Madison Square Garden çevresindeki sokaklarda kutlama yaptı. Galibiyeti kutlamak amacıyla Yedinci Cadde boyunca toplanan taraftarlar tezahüratlar, bayraklar ve havai fişeklerle kutlama yaptı.
 
53 yıldır şampiyon olamıyor
 
New York Knicks, NBA'de son şampiyonluğunu 1973'te elde etti. Şimdiye kadar iki kez şampiyon olan Knics'in diğer şampiyonluğu ise 1970'de... Takım, 1994 ve 1999'da NBA finallerine çıkmış ancak kazanamamıştı. 
 

Milli Futbol Takımı 'son prova' için hazır


 
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında son hazırlık maçında 7 Haziran Pazar günü, Miami'de Venezuela ile karşılaşacak.
Inter Miami FC Stadı'nda 7 Haziran Pazar günü oynanacak karşılaşma bu gece TSİ 01.00'de başlayacak

06.06.2026 09:43:00
Haber Merkezi'AA
 Milli Futbol Takımı 'son prova' için hazır
 Milli Futbol Takımı 'son prova' için hazır

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında son hazırlık maçında 7 Haziran Pazar günü, Miami'de Venezuela ile karşılaşacak.
Florida'daki Inter Miami FC Stadı'nda oynanacak maç, 7 Haziran Pazar günü TSİ 01.00'de başlayacak.

Venezuela ile ilk maç

Türkiye, Güney Amerika ülkesi Venezuela ile tarihinde ilk kez mücadele edecek.
Ay-yıldızlı ekip, Venezuela maçının ardından ABD'deki ana kamp merkezi Arizona Mesa'ya geçecek. Türkiye, Dünya Kupası'nda gruptaki ilk maçında 14 Haziran'da Avustralya ile karşı karşıya gelecek.
Milliler, İstanbul'da oynadığı ilk hazırlık karşılaşamasında Kuzey Makedonya'yı 4-0 mağlup etti.

İki eksik var

A Milli Takım'da Venezuela maçı öncesinde 2 eksik bulunuyor. Ferdi Kadıoğlu ve Kenan Yıldız, milli takımın dünya kupası öncesi son hazırlık maçında forma giyemeyecek.

Aday kadro

Teknik direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen 26 kişilik aday kadroda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür (Fenerbahçe), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)

Yedekte üç isim var

Kadroda yer almayan Muhammed Şengezer, Aral Şimşir ve Demir Ege Tıknaz, Dünya Kupası talimatlarının takımların ilk maçlarından önce (kaleciler için turnuva boyunca) sakatlık durumunda oyuncu değişikliğine izin vermesi nedeniyle hazırda beklemek üzere ABD'deki kafilede yer alıyor.

Erman Toroğlu beraat etti

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu hakkında, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada Toroğlu "Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum" dedi. Kararını açıklayan hakim Toroğlu'nun beraatine hükmetti

05.06.2026 14:20:00 / Güncelleme: 05.06.2026 14:20:50
İhlas Haber Ajansı
Erman Toroğlu beraat etti
Erman Toroğlu beraat etti
Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmaya başlandı.

İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Erman Toroğlu ile avukatı Ezgi Toroğlu katıldı. Duruşmada müşteki avukatı da hazır bulundu.

"Ben neden burada olduğumu anlayamadım"

Erman Toroğlu duruşmada "Ortalama gelirim 600-700 bin. Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum. Bende bilmiyorum, herkes merak ediyor o 'sakın ha' ne bilmiyorum. Hala 'sakın ha' ne bilmiyorum" dedi.

Toroğlu savunmasının devamında "Futbol Federasyonu Başkanı herhangi bir yalanlamada bulunmamıştır, şikayetçi olmamıştır. Futbol Federasyonu Başkanı bana mesaj attı. 'Erman Hocam, seni seviyorum. Mağdur olmanı istemiyorum. Bunu gerektiği zaman açıklayacağım' dedi. Bunu da burada ilk defa açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

Avukatı ise Erman Toroğlu'nun beraatini istedi.

Ardından mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Toroğlu'nun "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Kararını açıklayan hakim ise Erman Toroğlu'nun beraatine karar verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaray Spor Kulübü ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ "müşteki", Erman Toroğlu ise "şüpheli" olarak yer aldı. İddianamede, Toroğlu'nun 8 Şubat'ta katıldığı bir televizyon programında, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasında bir görüşme gerçekleştiği ve bu görüşmede bazı başlıkların ele alındığı yönündeki açıklamalarının soruşturma konusu yapıldığı belirtildi. Savcılık, bu ifadelerin kamu düzeniyle ilgili olarak gerçeğe aykırı bilgi niteliği taşıdığı, kamu kurumlarına olan güveni zedeleyebileceği ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşmasına yol açabileceği değerlendirmesini yaptı. İddianamede ayrıca, Toroğlu'nun söz konusu beyanlarıyla toplumda endişe, korku veya panik oluşmasına neden olmayı amaçladığı, ifadelerin geniş kitlelere ulaşabilir nitelikte olması sebebiyle de "aleniyet" şartının gerçekleştiği ifade edildi. Toroğlu'nun, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep 

Mourinho, Türk futbolunun başına çok dert açacak

Anayasa Mahkemesi’nin TFF hukuk kurullarını iptal etmesinin ardından Türk futbolunda tarihi bir kriz patlak verdi 

05.06.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Mourinho, Türk futbolunun başına çok dert açacak
Mourinho, Türk futbolunun başına çok dert açacak
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TFF hukuk kurullarını "bağımsız değil" diyerek iptal etmesinin ardından Türk futbolunda tarihi bir kriz patlak verdi. Fenerbahçe'nin başında olduğu dönemde aldığı cezalara itiraz eden dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, TFF'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şikayet etti. AİHM'in başvuruyu kabul edip Türkiye'den savunma istemesi, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun uyardığı "Milli Takım ve kulüplerin Avrupa'dan men edilmesi, transfer sisteminin kapatılması" gibi felaket senaryolarının fitilini ateşledi.






Türk futbolu, tarihinin en büyük uluslararası yaptırım kriziyle karşı karşıya... Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TFF hukuk kurullarının bağımsız olmadığı gerekçesiyle verdiği iptal kararının yankıları sürerken, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jose Mourinho'nun Strasbourg'dan (AİHM) başlattığı hukuk taarruzu, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun uyardığı "felaket senaryolarını" gerçeğe dönüştürmek üzere.






TÜRKİYE'DEN SAVUNMA İSTENECEK

Mourinho'nun açtığı dava, AYM'nin içeride verdiği "TFF kurulları bağımsız değildir" tescilini uluslararası arenaya taşıyarak FIFA ve UEFA'nın Türkiye'ye tarihi cezalar vermesinin önünü açabilir.

İddialara göre Mourinho'nun "İfade özgürlüğüm ihlal edildi, TFF kurulları bağımsız ve tarafsız değil, gerekçeli karar bile bana tebliğ edilmedi" diyerek yaptığı başvuru AİHM tarafından kabul edilebilir bulundu. Türkiye'den resmi savunma istendi. Mourinho gibi dünya çapında bir markanın bu hamlesi, spot ışıklarını tamamen Türk futbolunun yönetim krizine çevirebilir.






KURULLAR TARAFSIZ OLMAMAKLA SUÇLANIYORDU

Mourinho'nun AİHM'deki haklılık payını, bizzat Türkiye'nin en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesi tescilledi. AYM, TFF Kanunu'nda yer alan Tahkim, PFDK ve UÇK gibi kurulların atanma yöntemini Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti. Gerekçe ise tam da Mourinho'nun iddia ettiği şey:

- Bu kurulların üyelerini TFF Yönetim Kurulu atıyor, dolayısıyla bağımsız ve tarafsız değiller.






HACIOSMANOĞLU'NUN KORKTUĞU BAŞINA GELEBİLİR

AYM'nin bu kararı ile Mourinho'nun AİHM başvurusu yan yana geldiğinde, TFF'nin uluslararası hukuk karşısında savunma yapacak alanı neredeyse kalmadı.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, AYM'nin gerekçeli raporundaki teknik ifadelerin dış dünyaya sızmasından büyük endişe duyuyordu. AA'ya yaptığı açıklamada, "Oradaki raporda çok atıflar var. Onlardan UEFA ve FIFA'nın haberi olursa bizi uzun süre askıya alırlar. TFF özerktir, UEFA ve FIFA'ya bağlıdır" diyerek tehlikenin büyüklüğünü itiraf etmişti.






FIFA'DAN 4 CEZA GÜNDEME GELEBİLİR

Ancak Mourinho'nun AİHM davasıyla birlikte, Hacıosmanoğlu'nun saklamaya çalıştığı bu yapısal sorun artık tüm dünyanın gözü önüne serildi. UEFA ve FIFA'nın bu durumdan "haberdar olmama" ihtimali tamamen ortadan kalktı.

FIFA ve UEFA statülerine göre, ulusal federasyonların devletten ve yargıdan bağımsız, "tam özerk" olması şarttır. Mourinho'nun davası "üçüncü taraf müdahalesi" veya "özerkliğin kaybı" olarak değerlendirilirse kapıdaki cezalar şunlar:






- A Milli Takımımızın uluslararası turnuvalardan (Dünya Kupası, EURO 2028) men edilmesi ve üyeliğin askıya alınması.

- Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi devlerin Avrupa kupalarından (Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi) çıkarılması.

- Uluslararası transfer sisteminin (TMS) kapatılarak kulüplerin yurt dışından oyuncu getirmesinin tamamen engellenmesi.

- UEFA ve FIFA'dan gelen milyonlarca Euro'luk gelirlerin durdurulması.






MOURINHO SÜREC SIKINTI OLABİLİR

TFF yönetimi, Mourinho'nun AİHM'de açtığı bu büyük gediği kapatmak ve FIFA'nın "dış müdahale" argümanını boşa çıkarmak için Haziran ayındaki Mali Genel Kurul'da acil bir tüzük değişikliğine gitmeyi planlıyor.

Kurulların artık atamayla değil, seçimle göreve gelmesi sağlanarak Türk futbolu uçurumun kenarından döndürülmeye çalışılacak. Ancak o zamana kadar Mourinho'nun başlattığı bu süreç, Türk futbolunun canını çok ciddi şekilde yakmaya aday görünüyor.

Hakan Çalhanoğlu'na 'inanılmaz' teklif! Hakan Safi çıldırdı

Fenerbahçe’de kongre öncesi vites yükselten başkan adayı Hakan Safi transferde adeta çıldırdı... Inter’in yıldızı Hakan Çalhanoğlu’na, İtalya’da kazandığının tam iki katına denk gelen, bonuslarla birlikte yıllık 15 milyon Euro’luk "inanılmaz" bir teklif sunarak ezeli rakip Galatasaray’a da tarihi bir transfer çalımı atmaya hazırlanıyor

05.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Hakan Çalhanoğlu'na 'inanılmaz' teklif! Hakan Safi çıldırdı
Hakan Çalhanoğlu'na 'inanılmaz' teklif! Hakan Safi çıldırdı
Fenerbahçe'de hafta sonu yapılacak kritik başkanlık seçimi öncesinde adaylardan Hakan Safi, transfer piyasasını adeta ateşe verdi. Seçilmesi halinde "tarihin en iddialı kadrosunu" kurma sözü veren Safi'nin gizli yürüttüğü operasyonun detayları ortaya dökülmeye devam ediyor.






Inter'in yıldız orta saha oyuncusu ve A Milli Takım Kaptanı Hakan Çalhanoğlu iddialara göre, Bologna maçı kadrosundan "özel izinle" ayrıldığı hafta sonu, İstanbul'da Hakan Safi ve kurmaylarıyla masaya oturdu.






THURAM'LA BERABER İZNİ DEĞERLENDİRDİ

Inter Teknik Direktörü Cristian Chivu, yaklaşan Dünya Kupası öncesinde fiziksel ve zihinsel olarak toparlanabilmesi adına Marcus Thuram ve Hakan Çalhanoğlu'na kadrodan "ayrılma" ve dinlenme hakkı tanıdı. Bu nedenle Fransız forvet ile Türk orta saha oyuncusu Bologna deplasmanına götürülmedi.

Bu iki yıldızın aksine, takımın kaptanlarından Lautaro Martinez ise verilen izin imkanını kullanmadı ve son maça kadar Inter'i yalnız bırakmayarak sahaya çıktı.






GALATASARAY'DAN ÇOK YÜKSEK

Herkes Hakan Çalhanoğlu'nun Bologna maçında neden olmadığını tartışırken, milli futbolcunun bu boşlukta İstanbul'da olduğu ve Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi ile gizlice buluştuğu iddia edildi.

Hakan Safi'nin Hakan Çalhanoğlu'nu sarı-lacivertli renklere bağlamak için hazırladığı maddi paket adeta dudak uçuklatıyor. İşte konuşulan o rakamlar:

- Hakan Safi, yıldız oyuncuya Inter'de kazandığı net ücretin tam iki katını, bonuslarla birlikte 15 milyon Euro seviyesini bulan dev bir paket halinde sundu.

- Hakan'ın çocukluk aşkı olduğu bilinen ve uzun süredir transferi için nabız yoklayan Galatasaray'ın teklif ettiğinden neredeyse 5-6 milyon Euro daha fazla bir rakam masaya konuldu.






BONUSLAR ÇOK KOLAY

Safi'nin sunduğu teklifte tecrübeli maestronun aklını çelen en büyük unsur ise sözleşmeye eklenen bonusların "ulaşılabilirliği" oldu.

Sözleşmenin garanti ücret kısmı 5 milyon Euro net olarak belirlense de, toplam paketi 15 milyon Euro'ya tamamlayan bonus maddelerinin ağırlığı hiçbir zor şart içermiyor.

Maddeler arasında; "Sadece 5 maçta forma giymesi" veya "Sezon boyunca toplamda 10 kez maç kadrosuna dahil edilmesi" gibi tamamlanması neredeyse kesin olan şartlar bile yer alıyor.

Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

Trabzonspor, Portekiz'in Benfica kulübünde forma giyen genç futbolcu Sidny Lopes Cabral'ın transferini resmen duyurdu

05.06.2026 11:42:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Trabzonspor, Portekiz'in Benfica kulübünde forma giyen genç futbolcu Sidny Lopes Cabral'ın transferini resmen duyurdu. Bordo-mavililer, oyuncunun bonservisi için Benfica ile anlaşma sağlarken, futbolcuyla da 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre Trabzonspor, Sidny Lopes Cabral'ın kesin transferi için Benfica'ya 7 milyon Euro sözleşme fesih bedeli ödeyecek.

Söz konusu bedelin 3 taksit halinde gerçekleştirileceği belirtildi. Anlaşmada ayrıca sonraki satıştan pay maddesi de yer aldı. Buna göre bordo-mavili kulüp, futbolcunun gelecekte başka bir takıma transfer olması halinde elde edilecek bonservis gelirinden, Benfica'ya ödenen veya ödenecek tutarlar düşüldükten sonra kalan miktarın yüzde 20'sini Portekiz ekibine verecek.

Karadeniz temsilcisi, oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığını da açıkladı. Yapılan anlaşmaya göre Sidny Lopes Cabral'a her sezon için 1 milyon 300 bin Euro garanti ücret ödenecek. Ayrıca futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının yüzde 5'i oranında menajerlik hizmet bedeli ödemesi yapılacak.

Trabzonspor'un gelecek vadeden oyuncular arasındaki önemli isimlerden biri olarak gösterilen Cabral transferiyle yeni sezon kadro yapılanmasında önemli bir adım attığı değerlendiriliyor.

Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor

Trabzonspor transferde dünyayı ayağa kaldıracak hamle için düğmeye bastı. Başkan Ertuğrul Doğan "Listemizde" diyerek fitili ateşledi 

05.06.2026 11:20:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor
Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor
Trabzonspor transferde dünyayı ayağa kaldıracak hamle için düğmeye bastı. Başkan Ertuğrul Doğan canlı yayında "Listemizde" diyerek fitili ateşledi! Girona formasıyla İspanya'yı sallayan ve sıra dışı hayat hikayesiyle dikkat çeken Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov için bordo-mavili kurmaylar operasyona başladı. İsrail doğumlu süper solak Trabzonspor'a imza atacak mı?..






Yeni sezonda mutlak şampiyonluk hedefleyen ve transfer pazarında fırtına gibi esen Trabzonspor teknik direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda rotayı İspanya'ya kırdı. Başkan Ertuğrul Doğan'dan camiayı heyecanlandıran çok net bir transfer itirafı geldi. İspanya'da Girona forması giyen Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov, bordo-mavili ekibin resmen listesinde!






BABASI ESKİ BİR KALECİ

Doğan, taraftara müjdeleri peş peşe sıralarken Ukraynalı kanat oyuncusu hakkında ilk kez bu kadar açık konuştu.

Trabzonspor'un radarına giren 28 yaşındaki yıldız oyuncunun yeşil sahaların dışındaki hayat hikayesi ise oldukça dikkat çekici. Ukrayna milli takımının en önemli figürlerinden biri olan Tsygankov, aslında İsrail doğumlu.






NAHARİYA KENTİNDE DOĞDU

Eski bir kaleci olan babası Vitaliy Tsygankov'un 90'lı yılların ortasında İsrail liginde forma giymesi nedeniyle 1997 yılında İsrail'in Nahariya kentinde dünyaya gelen Viktor, çocukluğunun ilk yıllarını burada geçirdi. Daha sonra ailesiyle Ukrayna'ya dönen ve Dinamo Kiev altyapısında yetişen yıldız oyuncu, hem hızı hem de teknik kapasitesiyle Avrupa'nın elit kanat oyuncuları arasında gösteriliyor.






GIRONA DÜŞÜNCE UMUT DOĞDU

Girona'nın düşmesiyle takımdan ayrılmaya sıcak bakan Tsygankov için Trabzonspor yönetimi elini çabuk tutmak istiyor. Başkan Ertuğrul Doğan'ın "Transfer sezonu resmi olarak açılmadı ama biz hızlı gidiyoruz. Önümüzdeki hafta 8-9 transferi bulacağız" açıklaması, Tsygankov operasyonunun da çok uzak olmayan bir tarihte netleşebileceğinin sinyalini verdi.

Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi

Hakan Safi’nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi

05.06.2026 11:17:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Hakan Safi'nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi. Juventus ile ipleri tamamen koparan, 20 milyon Euro menajerlik ücreti ve 8 milyon Euro maaş talebiyle İtalya'yı sallayan dünya yıldızı Dušan Vlahović için ilk resmi temas kuruldu. Milan'ın havlu attığı dev transferde Fenerbahçe adına Yıldırım cephesi tek aday olarak masaya oturdu!

Fenerbahçe, kulüp tarihinin en gerilimli ve en görkemli seçim süreçlerinden birine sahne olurken, başkan adaylarının gövde gösterisi transfer piyasasını altüst etti. Adaylardan Hakan Safi'nin santrafor bölgesi için dünyaca ünlü Luis Suarez hamlesini masaya sürmesinin ardından, Aziz Yıldırım cephesi çıtayı kelimenin tam anlamıyla arşa çıkardı.







AZİZ YILDIRIM CEPHESİ DEVREDE

İtalyan basınından gelen haberler, Kadıköy'de deprem etkisi yaratacak cinsten. İtalyan gazeteci Giorgio Abbratozzato'nun özel haberine göre; Aziz Yıldırım ve ekibi, Juventus ile köprüleri tamamen atan dünyaca ünlü Sırp santrafor Dušan Vlahović için resmen devreye girdi.







Torino ekibinde yaşanan krizin detayları da ortaya çıktı. Sırp golcünün menajerlik ekibinin talep ettiği 20 milyon Euro'luk imza/menajerlik ücreti ve yıllık 8 milyon Euro net maaş, Juventus yönetimi tarafından "ulaşılmaz" bulundu. Mali kriz yaşayan İtalyan devinin bu talepleri reddetmesiyle ipler tamamen koptu.






AC MILAN MASADAN KALKTI

Vlahović transferinde son aylara kadar en ciddi aday AC Milan'dı. Hatta Milan'ın eski sportif direktörü Igli Tare, oyuncunun menajeriyle uzun süredir dirsek temasındaydı.







Ancak Milano ekibinin Şampiyonlar Ligi vizesi alamaması ve oyuncunun devasa mali talepleri, Milan'ı masadan kaldırdı. İşte bu noktada, finansal gücünü ve seçim kozunu kullanmak isteyen Fenerbahçe bir adım öne geçti.






TÜM İMKANLAR SEFERBER OLDU

İtalya'da yaşanan bu dev belirsizliği tarihi bir fırsata çevirmek isteyen Aziz Yıldırım cephesinin, Sırp santraforun şartlarını öğrenmek adına ilk resmi soruşturmayı yaptığı ve bu transferi bitirmek için tüm imkanları seferber ettiği kaydedildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.