Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, un fiyatlarının geçen hafta yüzde 25 düzeyinde artırıldığını belirterek, bu maliyet artışını ekmek fiyatlarına yansıtmamak için büyük fedekarlıkta bulunduklarını söyledi.
Balcı, ekmeğe en son geçen yıl Ekim ayında zam yapıldığını ve o zamandan beri ekmeğin kilosunun Türkiye genelinde ortalama 1 milyon liradan satıldığını hatırlattı. Fırıncılar olarak, maliyetlerde çok önemli artış olmazsa ekmek fiyatını 1 yıl dolmadan artırmama kararı aldıklarını belirten Balcı, geçen hafta un sanayicilerinin hemen hepsinin, aynı zamanda un fiyatlarını yüzde 25 ve üzerindeki oranlarda artırması nedeniyle zor duruma düştüklerini vurguladı.
Balcı, ekmeğe en son geçen yıl Ekim ayında zam yapıldığını ve o zamandan beri ekmeğin kilosunun Türkiye genelinde ortalama 1 milyon liradan satıldığını hatırlattı. Fırıncılar olarak, maliyetlerde çok önemli artış olmazsa ekmek fiyatını 1 yıl dolmadan artırmama kararı aldıklarını belirten Balcı, geçen hafta un sanayicilerinin hemen hepsinin, aynı zamanda un fiyatlarını yüzde 25 ve üzerindeki oranlarda artırması nedeniyle zor duruma düştüklerini vurguladı.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.