Yemek kültürüne göre Türklerin çok et tükettiği düşünülse de; rakamlar bunun tam tersini söylüyor. Öyle ki, Avrupalılar Türklerden 4 kat daha fazla et tüketiyor.
Türk Mutfağı denilince akla hemen etli yemekler gelir. Yemek kültürüne göre Türklerin çok et tükettiği düşünülse de; rakamlar tam tersini söylüyor. Öyle ki, Avrupalılar Türklerden 4 kat daha fazla et tüketiyor. Bu durumun, gelir seviyesi ve et fiyatlarından kaynaklandığı belirtiliyor. Döner ve kebap gibi milli yiyeceklerimizin dışında, mangal kültürümüz de ete olan düşkünlüğümüzü ortaya koyuyor. Buna rağmen rakamlar, Türkiye'deki et tüketiminin Avrupa ülkeleri ortalamasının çok altında olduğunu gösteriyor. Konuyla ilgili bilgi veren Türkiye Et Üreticileri Birliği Genel Başkanı Önder Ünlüer, "Avrupa ülkelerindi kişi başına 75-76 kilo et tüketilirken, ülkemizde hala 15-16 kilolarda devam ediyor. Bunun düşük olmasının önemli sebeplerinden biri, et fiyatlarının yüksek ve istikrarsız oluşu" diye konuştu
Türk Mutfağı denilince akla hemen etli yemekler gelir. Yemek kültürüne göre Türklerin çok et tükettiği düşünülse de; rakamlar tam tersini söylüyor. Öyle ki, Avrupalılar Türklerden 4 kat daha fazla et tüketiyor. Bu durumun, gelir seviyesi ve et fiyatlarından kaynaklandığı belirtiliyor. Döner ve kebap gibi milli yiyeceklerimizin dışında, mangal kültürümüz de ete olan düşkünlüğümüzü ortaya koyuyor. Buna rağmen rakamlar, Türkiye'deki et tüketiminin Avrupa ülkeleri ortalamasının çok altında olduğunu gösteriyor. Konuyla ilgili bilgi veren Türkiye Et Üreticileri Birliği Genel Başkanı Önder Ünlüer, "Avrupa ülkelerindi kişi başına 75-76 kilo et tüketilirken, ülkemizde hala 15-16 kilolarda devam ediyor. Bunun düşük olmasının önemli sebeplerinden biri, et fiyatlarının yüksek ve istikrarsız oluşu" diye konuştu
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.