logo
08 EYLÜL 2026

Fatih Tekke sonrası Trabzonspor nasıl patlama yaptı? Cimşir neyi değiştirdi?

Hüseyin Çimşir, Fatih Tekke'nin 'topa sahip olan ama pozisyona giremeyen ve arkada açık veren' yavaş oyun yapısını yıktı... yerine 'topu kazandığı an hızlıca ceza sahasına inen, kaleyi gördüğünde şut çeken ve savunmada risk almayan' son derece verimli ve agresif bir takım kimliği koydu

08.09.2026 12:55:00
Haber Merkezi
 
Fatih Tekke sonrası Trabzonspor nasıl patlama yaptı? Cimşir neyi değiştirdi?
Fatih Tekke sonrası Trabzonspor nasıl patlama yaptı? Cimşir neyi değiştirdi?
Fatih Tekke geçen sezon son haftaya kadar şampiyonluk kovalayan, Türkiye kupasını alan takımı kurdu... Ancak yönetim transfer döneminde menajerlerin himayesine girdi. 5 yıllık planlanla göreve gelen Tekke istifa etti. Yerine Hüseyin Çimşir geldi.






Çimşir'in Gençlerbirliği maçındaki dokunuşları, Tekke'nin Amed maçındaki takımına kıyasla takıma doğrudan temel farklılıklar getirdi.

Çimşir pas sayısını azaltıp ceza sahasına dikine gidişleri artırdı. Topa sahip olmayı bir amaç değil, skora gitmek için bir araç olarak kullandı.






Hücum setlerini ceza sahası çevresinde dolaşmak yerine, ceza sahası içine adam sokma üzerine kurguladı. Paul Onuachu, Mohamed Salah ve Ernest Muçi gibi isimlerin ceza sahası içi etkinliği tavan yaptı.






Rastgele, bilinçsiz ortalar yerine adrese teslim ve ceza sahasındaki oyuncuların yerleştiği kaliteli kanat organizasyonlarına geçildi.

Takım boyunu ve hatlar arası mesafeyi daraltarak rakiplere geçiş hücumu fırsatı vermedi, savunmadaki panik havasını ortadan kaldırdı.

Trabzonspor aradığı hocayı burnunun ucunda buldu!

Trabzonspor hiç uzak diyarlara gidip 'papatya falı' açmayacak... Gençlerbirliği'ne 5 gol atan futbolu oynatan Hüseyin Çimşir'e güvenecek. Neden güvenmesin ki? Son geldiğinde 21 maçta 2.05 puan ortalaması yakaladı, üstüne de Türkiye Kupası'nı kazandırdı
 

08.09.2026 12:51:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor aradığı hocayı burnunun ucunda buldu!
Trabzonspor aradığı hocayı burnunun ucunda buldu!
Trabzonspor'a Trabzonludan başka kimsenin faydası yok... Her ne kadar geçen sezon takımı şampiyonluk yarışında uzun süre tutsa da, Türkiye Kupası'nı kazansa da Fatih Tekke'nin arkasından kimse ağlamadı. Çünkü iki kez istifa etmek "Ben yokum, ama gerçekten yokum" demek.






Herkes yabancı bir teknik adam ya da camiayı tanıyan Abdullah Avcı ya da Şenol Güneş gibi bir teknik adam beklerken Başkan Ertuğrul Doğan kafasındaki teknik adamı hemen hemen belirledi.

Trabzonspor'un sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 5-0'lık net bir skor ve oyunla mağlup ettiği maçta takımı sahaya süren "nöbetçi" teknik direktör Hüseyin Çimşir'di.






Çimşir basın toplantısında Trabzonspor'un çaresiz olmadığını, rakiplerini iç sahada ve dış sahada mağlup edecek güce sahip olduğunu savundu. Kadronun yeterli olduğunu ve bu kadroya mazeret üretmek yerine Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetimine teşekkür edilmesi gerektiğini belirtti.

Devam ettiği sürece ısrar edeceği oyunun 5 golü getiren oyun olduğunun altını çizdi. Bu da "Çimşir göreve talip" dedirtti... Gelen ilk bilgiler ise zaten herhangi bir teknik adam isminin öne çıkmadığı ortamda Başkan Doğan'ın da sezonu Çimşir ile devam ettirmek istediği yönünde.






Ünal Karaman'ın 30 Aralık 2019'da ayrılmasının ardından Ocak 2020'de Trabzonspor'un teknik direktörlüğüne getirilen Çimşir, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda başarılı oldu. Görevde kaldığı 21 resmi maçta 2,05 puan ortalaması yakaladı. Trabzonspor'un o sezon kazandığı Türkiye Kupası zaferinde finale kadar giden süreçte takımın başındaydı. Sezonun son haftalarına girilirken şampiyonluk yarışında yaşanan puan kayıplarının ardından Temmuz 2020'de görevinden ayrılmıştı.

Aziz Yıldırım ile Hakan Safi arasında neler yaşandı?

Hakan Safi 'güzelleyicileri', Aziz Yıldırım görüşmesini sanki 'Avrupa'yı işgal eden Napolyon' havasında verdi ancak işin gerçek yüzü bambaşkaydı

08.09.2026 11:20:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım ile Hakan Safi arasında neler yaşandı?
Aziz Yıldırım ile Hakan Safi arasında neler yaşandı?
Hakan Safi 'güzelleyicileri', Aziz Yıldırım görüşmesini sanki 'Avrupa'yı işgal eden Napolyon' havasında verdi ancak işin gerçek yüzü bambaşkaydı.

Kulislerden sızan bilgilere göre Aziz Yıldırım, kulübe 'Kerem'in parasını ödüyorum, sen benim locamı iptal ediyorsun' diye dert yanmaya gelen Hakan Safi'ye rest çekti.







Sponsorluktan çıkması yüzünden tepki verdi. Sezon sonunda bir yere gitmeyeceğini, Fenerbahçe'de bir yerinin olmasını istiyorsa kendisiyle iyi geçinmesini tavsiye etti. İşte camiada konuşulanlar...

Beşiktaş derbisinden bir gün önce sosyal medyada tam bir "Hakan Safi" hareketliliği yaşandı… Aziz Yıldırım'dan randevu alarak kulübe giden ve "Benim locamı neden iptal ettiniz? O kadar sponsor oldum" diye dert yanan Safi'nin adeta Aziz Yıldırım tarafından el üstünde tutulduğu iddiaları sosyal medyayı kırdı geçirdi.







Aziz Yıldırım'ı tanıyan ve bilen hiç kimsenin, kendisi aleyhine çok kısa süre öncesine kadar çok sert ifadeler kullanan birisini bırakın rakibi, babasının oğlu bile olsa affetmeyeceğini bilenler, sosyal medyada yazılanların birer senaryodan ibaret olduğunun farkında.






Aziz Yıldırım bu toplantıda Hakan Safi'yi adeta yıkadı yağladı. Neden sponsorluklardan çıktığını sordu. "Başkan adayı olan, yeniden aday olmak isteyen adama yakışıyor mu?" dedi. "Maltepe projesini sen yap, senin adını vereyim" dedi; Beşiktaş yönetiminin zamanında en büyük muhalifi olan Nevzat Demir'e bu kıyağı yaptığını hatırlattı.






Kerem Aktürkoğlu'nun parasında sıkıntı çıkarması durumunda kulübün bunu ödeyebileceğini ancak sorun olması durumunda bir daha kulübün kapısından bile geçemeyeceğini hatırlattı.

Bir konuşmasında Asensio'yu kendisinin aldığını söyleyen Safi'ye, Başkan Yıldırım "Nereden aldığını, nasıl aldığını bana da bir anlat bilelim" dedi.

Loca konusunda da "Başkan adayı olan adamsın, loca yenilemek için belirlenen fiyat seni üzmez" dedi.







Aziz Yıldırım, E blokta kombinelerini iptal ettiği isimler için Hakan Safi'ye, "Kulübü karıştırmak isteyen babam olsa affetmem" dedi.

Aziz Yıldırım son olarak Safi'ye, sezon sonunda gitmeyeceğini, kendisine muhalif olarak kulüpte yer almak istiyorsa bundan bir beklentisi olmamasını anlattı. Ali Koç'un bile kendisine muhalefet olarak kazanamadığını, gitmek zorunda kaldığını anlattı. Fenerbahçe'de bir yerinin olmasını istiyorsa kendisiyle iyi geçinmesini tavsiye etti.

Muslera'yı çıldırtmıştı! Yine Galatasaray'ın karşısına çıktı

Galatasaray’ın Sporting deplasmanında Norveçli Espen Eskas düdük çalacak

08.09.2026 11:15:00
Haber Merkezi
 
Muslera'yı çıldırtmıştı! Yine Galatasaray'ın karşısına çıktı
Muslera'yı çıldırtmıştı! Yine Galatasaray'ın karşısına çıktı
Galatasaray'ın Sporting deplasmanında Norveçli Espen Eskas düdük çalacak... 'Kuzeyin' tüm soğukluğunu bünyesinde barındıran Viking, iki sezon önce Galatasaray'ın Young Boys'a elendiği maçta Muslera'yı bile çileden çıkaracak facia bir yönetim göstermişti.






Galatasaray, 2026-27 sezonunun Şampiyonlar Ligi açılış maçında Sporting karşısına çıkacak... Lizbon'daki maçı, 2 sezon önce İstanbul'da sarı-kırmızılıların canını yakan Norveçli Espen Eskas yönetecek.

27 Ağustos 2024 tarihinde RAMS Park'ta oynanan ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne şok içinde veda ettiği Young Boys (0-1) rövanşını da o yönetmişti.







Eskås, maç boyunca İsviçrelilerin ikili mücadelelerde kemik kırmalarına izin verdi. Young Boys'un maçın temposunu soğutma ve fiziksel temaslı oyununa göz yumdu. Saha içindeki tansiyonu yükseltti, Galatasaraylıların sinirlerini zıplattı.

Galatasaray'ın tüm hatlarıyla yüklendiği dakikalarda Alan Virginius kontrataktan golü attı, hemen ardından Galatasaray tribünlerine harekete geçti ve sahayı karıştırdı.







Gol sevincine öfkelenen Muslera, rakip futbolcuya çelme taktı ve kırmızı kartı gördü.

Muslera'nın ihracı ve Young Boys'un gol sevinci esnasındaki arbede sonrası maç 10 dakikadan fazla durdu.







Maçın bitiş düdüğüyle birlikte hem tribünlerden hem de Galatasaray teknik heyetinden Eskås'a yoğun tepki oldu. UEFA, yaşanan olaylar ve hareketi nedeniyle Muslera'ya 3 maç men cezası verdi.

Eskås'ın "Kuzeyli soğukluğu" Galatasaray'ın devrelerini yaktı.







Sadece Galatasaray değil, Eskås Fenerbahçelileri de çıldırttı. Bir sezon sonra, ilk maçı 3-1 kaybeden Fenerbahçe, Rangers deplasmanında maçı 2-0'a getirip turu uzatmalara taşıdı. Ancak adeta kör taklidi yapan Espen Eskås, Fenerbahçe'nin 4 penaltısını es geçti.

Fenerbahçe Vlahovic'i neden Beşiktaş'a kaptırdı?

Beşiktaş, Juventus'la mukavelesi bittikten sonra boşa çıkan Dusan Vlahovic'i kadrosuna katmıştı. Fenerbahçe ise Napoli'ye bonservis ödeyerek 33 yaşındaki Romelu Lukaku'yu aldı. Sarı-Lacivertli taraftarlar bu durumdan pek memnun değil

07.09.2026 19:04:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Vlahovic'i neden Beşiktaş'a kaptırdı?
Fenerbahçe Vlahovic'i neden Beşiktaş'a kaptırdı?
Geride bıraktığımız transfer döneminde en ilgi çekici isimlerden biri Dusan Vlahovic'ti... Sırp forvet, Juventus'la sözleşmesi bittikten sonra boşa çıktı. Ve uzun süre "serbest oyuncu" statüsündeydi. Beşiktaş, 26 yaşındaki santrforla temaslarını hiç kesmedi. Sonunda da imzayı attırdı.






HENÜZ TABELA DEĞİŞTİRMEDİ
 
Fenerbahçe ise Vedat Muriqi sonrasında Napoli'ye 6 milyon euro ödeyerek 33 yaşındaki Romelu Lukaku'yu kadrosuna kattı. Belçikalı futbolcunun şu ana kadarki Süper Lig performansı şöyle:
 
Gençlerbirliği (1-2): İdman eksiği
Konyaspor (4-2): 21 dakika, skor katkısı yok
Samsunspor (2-0): 27 dakika, skor katkısı yok
Beşiktaş (1-2): 22 dakika, skor katkısı yok







TABLO TAMAMEN FARKLI
 
Dusan Vlahovic'teki tablo ise tamamen farklı... Sırp santrfor, 3 lig sınavında toplam 189 dakika forma giydi. Toplamda 4 gole ulaştı. Fenerbahçe derbisinde de takımına 3 puanı getiren golü ağlara göndermişti. Sosyal medyadaki birçok Sarı-Lacivertli taraftar, Lukaku yerine Vlahovic'in alınmaması sebebiyle yönetime tepki gösteriyor.

Şampiyonlardan sonra en değerli takım: Çorum FK!

Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir şampiyonluk yaşadı (Bursaspor şu anda 1 alt ligde). Anlık kadro değerlerine bakıldığında bu takımların hemen arkasından Çorum FK geliyor!

07.09.2026 18:52:00
Haber Merkezi
 
Şampiyonlardan sonra en değerli takım: Çorum FK!
Şampiyonlardan sonra en değerli takım: Çorum FK!
Transfermarkt verilerine göre; Süper Lig'de anlık kadro değerleri şöyle sıralanıyor:
 
Galatasaray: 411.6 milyon euro
Fenerbahçe: 282.7 milyon euro
Beşiktaş: 266.6 milyon euro
Trabzonspor: 185.8 milyon euro
Başakşehir: 75.5 milyon euro
ÇORUM FK: 67.25 milyon euro







YENİ ÇIKMIŞLARDI
 
Çorum bu sezon Süper Lig'e yükseldi ve hareketli bir transfer dönemi geçirdi. Çorum'un kadro değeri bakımından üzerinde bulunan takımların hepsi şampiyonluk yaşadı. İlk haftada deplasmandaki Galatasaray beraberliğiyle dikkat çekmişlerdi. Ardından sallandılar ama son olarak Eyüpspor'u 3-0 mağlup ettiler. Çorum'un 4 haftada 4 puanı bulunuyor.







EN BÜYÜK HEDEF
 
Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan Bursaspor ise şu anda Trendyol 1. Lig'de bulunuyor. Timsah'ın en büyük hedefi tekrar Süper Lig'e çıkmak. Adım adım bu noktaya yükseldiler. Yine transfermarkt'ın verilerine göre; Yeşil-Beyazlılar'ın anlık kadro değeri 19.08 milyon euro...







Olaitan'ın aldığıyla verdiği arasında dünya fark var


 
 
Beşiktaş'ta kahramanlardan biri kesinlikle Junior Olaitan... Siyah-Beyazlılar'ın eski hocası Sergen Yalçın'ın açıkladığı maaş ise Beninli futbolcunun değerini daha da artırdı!

07.09.2026 18:22:00
Haber Merkezi
 
Olaitan'ın aldığıyla verdiği arasında dünya fark var
Olaitan'ın aldığıyla verdiği arasında dünya fark var

Italiano öncesinde Beşiktaş'ı çalıştıran Sergen Yalçın, "Olaitan 850 bin Euro maaş alıyor" açıklamasında bulundu. Siyah-Beyazlılar, Beninli futbolcuyu geçen kış döneminde Göztepe'den almıştı. 5 milyon Euro bonservis bedeli ödendi. Bonuslarla birlikte bu rakam 6 milyon Euro'ya çıkabilir.

Sonraki satıştan ekstra pay

Göztepe'nin ayrıca sonraki satıştan yüzde 20'lik pay hakkı bulunuyor. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, bu sezon Avrupa Ligi elemelerinde 6 maça çıktı. 2 asist üretti. Süper Lig'deki 4 karşılaşmada da 2 asist yaptı. Aslında skor katkısı daha da yüksek olabilirdi.







Nemli hava gibi rakipleri bunaltıyor!

Junior Olaitan takım arkadaşlarına çok sayıda etkili pas gönderdi. Ancak bunların bazıları ağlarla buluşmadı. 1.74 boyundaki futbolcu, yaptığı baskıyla da rakipleri bunaltıyor. Beşiktaş'ın kadrosunda önemli yıldızlar var. Ve doğal olarak övülüyorlar. Ancak Olaitan mevcut performansıyla kesinlikle şu anda kahramanlardan biri...

Sidiki Cherif siftah yapamadı


 
 
Angers Kulübü'nden Fenerbahçe'ye gelen Sidiki Cherif, Coventry City'ye satılmıştı. Fiziksel eksikliği olduğu söylenen genç forvet, Premier Lig'de henüz maç kadrosuna bile alınmadı!
 

07.09.2026 18:07:00
Haber Merkezi
 
Sidiki Cherif siftah yapamadı
Sidiki Cherif siftah yapamadı

Fenerbahçe kış döneminde Angers Kulübü'ne 4 milyon Euro ödeyerek Sidiki Cherif'i kiraladı. Sezon sonunda 18 milyon Euro'luk satın alma maddesi devreye girdi. Ancak 19 yaşındaki santrfor fazla kalmadı. 24.5 milyon Euro karşılığında Coventry City Kulübü'ne satıldı.

Top başı yapamadı

Türkiye'de eleştirilerin hedefinde olan genç oyuncunun kaderi İngiltere'de de değişmedi. Fiziksel açığı olduğu söylenen 1.88 boyundaki futbolcu, henüz Premier Lig'de siftah yapamadı:
Arsenal (0-3): Kadroda yok
Hull City (0-1): Kadroda yok
Manchester City (0-1): Kadroda yok







Coventry puansız

Coventry City ve Fulham şu anda Premier Lig'de puanla tanışamayan iki ekip... Coventry taraftarları ise Sidiki Cherif transferine tepki göstermeye başladı. Forumlarda ona ödenen bonservis bedeli de tartışma çıkardı. Yani Fenerbahçe'de neler yaşandıysa orada da aynıları görülüyor.

İsmail Kartal 'sezon finali'ni görebilecek mi?


 
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sık sık 99 puan topladığı sezonu hatırlatıyor. Kanarya 2023-2024'te tek yenilgi almıştı. Şu anda 4 haftada 2'ye ulaşıldı.
 

07.09.2026 17:55:00
Haber Merkezi
 
İsmail Kartal 'sezon finali'ni görebilecek mi?
İsmail Kartal 'sezon finali'ni görebilecek mi?

2023-2024'te 38 hafta oynanmıştı. Galatasaray 102 puanla şampiyon oldu. 99 puan toplayan Fenerbahçe'nin tek yenilgisi vardı. Beraberlik sayıları ise farklıydı. Cim-Bom 3 kez sahadan 1 puanla ayrıldı. Kanarya ise 6 kez beraberlik yaşadı. Bu arada Sarı-Kırmızılılar'ın yenilgi sayısı da 2'ydi.







Mağlubiyet oranı yüzde 50

Tekrar Fenerbahçe'nin başına geçen İsmail Kartal sık sık 99 puan topladığı sezonu hatırlatıyor. Ancak şu an itibarıyla Süper Lig'de sadece 4 maç oynandı. Ve Kanarya şimdiden 2 yenilgi gördü. Yani 2023-2024 sezonunun iki katı... Ve ligin bitmesine ciddi bir mesafe var.







Baştan aşağıya sorun

Fenerbahçe takım savunması ve fiziksel durum gibi konularda ciddi sorunlar yaşanıyor. Sarı-Lacivertliler hücumda da sıkıntılar çekiyor. İsmail Kartal bu problemleri kısa süre içinde çözmeli... Aksi halde hem kendisi hem de takımdaki bazı oyuncular açısından zorlu günler yaşanabilir.







Talisca hatası

Bir not daha... Talisca'nın apar topar BAE takımı Al Jazeera'ya hem de bedelsiz gönderilmesi büyük hataydı. Talisca'dan derbi sonrası flaş paylaşım gelmesi de manidar: "Ne ekersen onu biçersin!" 2025-2026 szonunda 47 maçta 29 gol atmayı başarmış bir oyuncu ne dese haklı!

Okan Buruk ve Aziz Yıldırım haklı mı?

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, uygun maliyette U23 futbolcu bulunamadığından bahsetmişti. Milan, 8 milyon euroya bonservisini aldığı Alphadjo Cisse'den maksimum katkıyı da alıyor

07.09.2026 16:25:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk ve Aziz Yıldırım haklı mı?
Okan Buruk ve Aziz Yıldırım haklı mı?
Okan Buruk, yaz transfer dönemi kapanmadan hemen önce "Şu anda kadromuza katabileceğimiz tek yerimiz var. O da U23 kontenjanı. U23 almak o kadar zor ki... Normal bir oyuncu almak daha kolay. Ama iyi bir U23 oyuncu en az 30-35 milyon eurodan başlıyor" demişti.

50-60 MİLYON EUROLAR!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise "U23 oyuncu yok! Kimse vermiyor. Piyasa öyle bir hale gelmiş ki 50-60 milyonlardan başlıyor bonservis. O parayı verip alsak oyuncuyu parayı kim ödeyecek? Taraftar ödüyor. Yazık değil mi onlara?" ifadelerini kullanmıştı. Aslında U23'lerle ilgili çok örnek var. Mesela Alphadjo Cisse...






ALDI-KİRALADI-OYNATIYOR

Milan, 2026'nın kış döneminde Verona'ya 8 milyon euro ödeyerek 19 yaşındaki orta saha oyuncusunun bonservisini aldı. Hemen ardından da Catanzaro Kulübü'ne kiraladı. İtalyan futbolcu sezon sonunda Milan'a döndü. Serie A'da 3 maçta 154 dakika görev yaparken şimdiden 2 gol kaydetti. Alphadjo Cisse, kısa süre içinde değerini katladı. Bizim kulüplerimiz ise U23 konusunda sıkıntı yaşıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.