logo
31 EKİM 2026

Fenerbahçe'ye kurtuluş formülü

Aziz Yıldırım'ın sözüne önem verdiği bir dostu, başkana kaostan kurtulmak için Fenerbahçe'nin başına sportif direktör önerisinde bulundu. Inter'den ayrılan Piero Ausilio ile bir randevu ayarladı

31.10.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'ye kurtuluş formülü
Fenerbahçe'ye kurtuluş formülü
Fenerbahçe hocasız... Ne zamana kadar geçici hoca Dirk Kuyt ile çalışılacağı bilinmiyor. Zaten Başkan Aziz Yıldırım da istifa eden İsmail Kartal'ı istemiyordu, Aykut Kocaman'ı istiyordu... ancak onu da camia istemediği için getirememişti. Greenwood'u sosyal medya istediği için getirdiğini itiraf etti. Kanté ve Guendouzi gibi isimlere verilen paralardan rahatsız olduğunu cümle aleme duyurdu.






En kötüsü Başkan Aziz Yıldırım, bunların hepsini herkesin duyacağı kadar yüksek sesle söylüyor. Kriz anlarında sessiz kalmak yerine şok etkisi yaratacak açıklamalarla kulüp içindeki güç dengelerini kendi lehine konsolide etmeyi ve camianın gazını almayı amaçlayan bir yönetim figürü. En azından öyleydi.






Ancak 2018 ve öncesi gibi bir futbol iklimi yok. Zaten ilk geldiğinde de "Çok değişmiş" diyerek yeni ortama nasıl adapte olacağını bilemediğini göstermişti.






Bu arada gelen camiada konuşulanlara göre Yıldırım'a fikirlerini ciddiye aldığı çok önemli bir isim, takımın ayağa kalkması için "Ben her şeyi söyler, her şeye tek başıma yön veririm" tarzından sıyrılmasını tavsiye etti.






Kulübü bugünün modern futbol yönetim ilkeleriyle profesyonelce koordine etmesini ve tüm enerjisini kaosa değil sahaya odaklamasını önerdi.






Bunun için de futbolu daha önce Terraneo gibi değil, futbol dünyasının çok daha saygı duyduğu bir akla teslim etmesini söyledi.






Hatta Başkan Yıldırım'a kısa süre önce Inter'den ayrılan Piero Ausilio ile bir randevu bile ayarladığı söyleniyor.

Kerem ve İrfan Can için yolun sonu

Türk Milli Takımı’nın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın, gelecek hafta Fransa ve Belçika maçlarının kadrosunu açıklayacak

31.10.2026 11:29:00
Haber Merkezi
 
Kerem ve İrfan Can için yolun sonu
Kerem ve İrfan Can için yolun sonu
Türk Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın, gelecek hafta Fransa ve Belçika maçlarının kadrosunu açıklayacak. Kerem Aktürkoğlu, İrfan Can Kahveci ve Eren Elmalı gibi isimlerin davet edilmesi beklenmiyor.






Sergen Yalçın, kamuoyundaki bazı görüşlere göre hak etmediği halde Türk Milli Takımı'nın başına geçti. Kendisi de zaten renkli bir kişilik olduğu için daha ilk kadrosunu açıklamadan pek çok iddia ortaya atıldı. Bu iddialardan en dikkat çekeni ve TFF'nin yalanladığı ise yorumculuk döneminde aleyhlerine 'salladığı' bazı oyuncuların Yalçın ile çalışmak istemediği.






Bu oyuncular arasında aşağıda adı yer alan isimler var mı bilinmez ancak Yalçın'ın yorumculuk yaptığı dönemde aleyhlerine ifadeler kullandığı bazı futbolcular şunlardı:

Kenan Yıldız: "Hiçbir yıldız özelliği yok."

Arda Güler: "Sadece 1 gol atmakla olmaz."

Ferdi Kadıoğlu: "Premier Lig için düz bir oyuncu."







Semih Kılıçsoy: "O kadar büyütülecek bir oyuncu değil."

Hakan Çalhanoğlu: "Savunması o kadar iyi değil, milli performansını beğenmiyorum."

Orkun Kökçü: "6 numarada sana ihtiyacım yok."

Barış Alper Yılmaz: "Üst düzey bir oyuncu değil."







Yalçın'ın muhtemelen gelecek hafta içinde milli takım kadrosunu açıklaması bekleniyor. Gelen ilk bilgilere göre Yalçın'ın kadrosunda şu isimler mutlaka yer alacak:

Kaleci / Defans: Berke (Lille), Ayberk (Kasımpaşa), Rıdvan (Beşiktaş), Emirhan Topçu (Beşiktaş)
Orta Saha / Hücum: Mertcan (Schalke), Berkan (Kocaelispor) ya da Ozan Tufan (Trabzonspor), Eren Dinkçi (Werder Bremen), Enes Ünal (Getafe)







Kadroda yer alması beklenmeyen isimler ise şunlar:

Altay (Celta Vigo), Eren Elmalı (Galatasaray), Mustafa Eskihellaç (Trabzonspor), Demir Ege (Braga), Kerem Aktürkoğlu (Fenerbahçe), İrfan Can (Fenerbahçe)

Çifte şampiyonlar ligi şampiyonu Fenerbahçe’ye

Aziz Yıldırım, Brezilyalı efsanelerle temas kurdu... 

31.10.2026 11:26:00
Haber Merkezi
 
Çifte şampiyonlar ligi şampiyonu Fenerbahçe’ye
Çifte şampiyonlar ligi şampiyonu Fenerbahçe’ye
Aziz Yıldırım, Brezilyalı efsanelerle temas kurdu... "Yok, mu bizi uçuracak Brezilyalı hoca?" dedi. Sonuç olarak farklı takımlarla Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores'i kazanan Dorival Júnior ile görüşme kararı çıktı.






Fenerbahçe her dönem Brezilya ekolü ile başarılı oldu... Aziz Yıldırım'ın en başarılı olduğu teknik adamlardan birisi de Zico'ydu. Her ne kadar hikaye acı bitse de.

Yıldırım, daha önce de farklı dönemlerde Brezilyalı teknik adamlarla (Scolari, Luxemburgo) görüştü ancak takımın başına getiremedi. Fakat her zaman bir sempatisi olduğu gerçek.







Gelen bilgilere göre Başkan, Fenerbahçe'nin teknik direktörsüz kaldığı şu dönemde Lugano, Edu, Baroni gibi eski futbolcularla temas kurdu. Takımın başına geçecek bir teknik adam olup olmadığını sordu.

Yapılan görüşmeler sonrasında Fenerbahçe'nin yaşlı kadrosu ve "hemen bugün şampiyonluk" beklentisi doğrultusunda en doğru ismin Brezilya pazarından Dorival Júnior ya da Abel Ferreira olduğu bilgisi verildi. Tite'nin de bu kadrodan maksimum verim alabileceği iletildi.

Oğuz Çetin ve Cihan Kamer'in, defansif oyunu tercih eden Tite yerine Dorival ve Abel ile birer görüşme yapması kararı alındı.







Fenerbahçeli eski yıldızlar, özellikle Dorival'ın karmaşık taktik felsefelerle takımı yormadığını anlattı. Flamengo ve São Paulo ile kazandığı Copa Libertadores şampiyonluklarında oyuncu kalitesini ön plana çıkardığı üzerinde duruldu. Savunma emniyetini sıkı tutup önde yetenekli isimlere özgürlük tanıyan bir yapı kurduğu belirtildi. Greenwood'a savunma yap demeyeceğinin altı çizildi.






Yıldız oyuncularla kurduğu babacan ama mesafeli iletişimin, bu tecrübeli kadroyu kısa sürede kenetleyebileceği savunuldu.

Zehri akıttı! Kumpası çökertti

Okan Buruk'un başarısının pek çok sırrı var... 

30.10.2026 16:53:00
Haber Merkezi
 
Zehri akıttı! Kumpası çökertti
Zehri akıttı! Kumpası çökertti
Okan Buruk'un başarısının pek çok sırrı var... Ancak belki de en önemlisi, yedek kalan yıldızların zehir saçmasını engellemek ve kumpas kurmalarının önüne geçmek oldu.

Türk futbolunda artık bir Okan Buruk gerçeği var... Geriye doğru baktığımızda rekor denince artık akıllara Galatasaray teknik direktörü geliyor.







OKAN BURUK GERÇEĞİ

Herkes kabul ediyor: Okan Buruk'un takımlarının (Başakşehir ve Akhisar dahil) en belirgin karakteri, oyunun temposunu rakibin nefes alamayacağı bir seviyeye çıkarması.

Herkes kabul ediyor: Okan Buruk "rakibin zayıf karnına tekme atma" konusunda usta. Ancak bu lige ne ustalar geldi; Mourinho bile Buruk karşısında direnemedi.

Peki, Buruk'un asıl uzmanlık alanı, üst üste 4 kez şampiyon olması ve 5'incisi için de çok ciddi anlamda rakiplerine göz dağı vermesinin arkasında neler yatıyor?







JESUS VE MOURINHO'YU BÖYLE ALT ETTİ

Okan Buruk insan yönetimi ve ego mimarisi konusunda psikolog gibi. Türkiye'de büyük takım çalıştırmak sadece taktik ya da teknik değil, "yıldız egosunu yönetmek" üzerine kurulu. Türk futbolu otoriter, mesafeli ve "Ben ne dersem o" diyen hocaları kabul etmez. Jorge Jesus'ta da Mourinho'da da bu oldu. Okan Buruk ise modern futbolun gerektirdiği "empati" lideri.







ICARDI VE OSIMHEN'İ YÖNETMEK KOLAY DEĞİL

Mauro Icardi ve Victor Osimhen gibi isimleri bile ikna etmeyi başarması da bunun örneği. Buruk, Icardi ve Osimhen gibi yıldızlara körü körüne sistem dayatmadı; onların sezgilerine ve doğaçlama yeteneklerine özgürlük tanıdı. Zaman zaman sorun olsa da bu sistem iyi işledi. Yıldızlarına bir "robot" değil, kurgunun en değerli yaratıcısı olduğunu hissettirdi. Bu yüzden de hepsi Buruk için savaştı.







TAKIMI KARIŞTIRMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEDİ

Yıldızlarla dolu bir kadroda en büyük tehlike, oynamayan oyuncuların zehir saçmasıdır. Soyunma odası atmosferini bozarlar, içeride "kumpas" kurarlar. Okan Buruk; ne Zaha'nın ne de Ziyech'in ne de oynamayan diğer yıldızların Galatasaray'ın içini karıştırmasına izin vermedi, her ne kadar kendi aldırsa da vazgeçmesini çabuk bildi.







HER OYUNCUSUNU DEĞERLİ HİSSETTİRDİ

Okan Buruk, ego yönetiminde disiplini baskıyla değil aidiyet ve ortak başarı duygusuyla harmanladı. Yıldızların egosunu ezmek yerine onları evcilleştirdi, takımın hizmetine sundu. Kulübedeki adama bile "Hikayenin bir parçası" olduğunu hissetti. Buruk da başarıyı aldı.

Hedef şampiyonlar ligi "6'lıyı tutturduk mu tamamdır"

Okan Buruk, devre arasında iki ayrılık ve yıldızların rotasyona dahil edilmesiyle Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finali hedefliyor

30.10.2026 16:10:00
Haber Merkezi
 
Hedef şampiyonlar ligi "6'lıyı tutturduk mu tamamdır"
Hedef şampiyonlar ligi "6'lıyı tutturduk mu tamamdır"
Okan Buruk'a göre Batrakov'un yanına yeni transferler Leao ve Deniz Gül'ü geliştirip rotasyonun içine de Gabriel Sara, İlkay, Leroy Sané ve Nhaga'yı eklediklerinde Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final hayal değil.






Galatasaray bu sezon transfere yaklaşık 80 milyon Euro gömdü... 5 tane azı dişi gibi transfer yaptı. Ancak bu 5 transferden sadece 25 milyon Euro verilen Batrakov kendini kabul ettirdi, taraftara kendini sevdirdi, "Bu çocuktan olur" dedirtti.






OKAN BURUK'UN OCAK PLANI

39 milyon Euro'luk Rafael Leao henüz kendini bulamadı. Deniz Gül zaten kulübe için gelmişti, biraz biraz fayda sağlamaya başladı. Ancak Bitshiabu ve Ugochukwu'da hayat yok. Bu yüzden Okan Buruk, sol stoper ve 8 numaraya takviye olsun diye gelen ikiliyle Ocak'ta vedalaşmak istiyor. Ama Leao ve Deniz Gül'ü sistemin içine dahil etmek de istiyor. Buruk, ayrıca bu sezon çok da öne çıkmayan Gabriel Sara, İlkay Gündoğan, Leroy Sané ve Nhaga'yı da rotasyonun içine daha aktif dahil etmenin planlarını yapıyor.






ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ÇEYREK FİNAL PLANI

Galatasaray teknik direktörüne göre yolları daha uzun; Leao ve Deniz ile beraber Sara, İlkay, Sané ve Nhaga'yı da efektif şekilde rotasyon içinde değerlendirebilirse Şampiyonlar Ligi için çeyrek final hayal olarak kalmaz. Okan Buruk da yıldızlarından maksimum verim alıp sabit bir 11 ezberinden çıkarak maça ve rakibe göre "rol odaklı" rotasyona geçmenin planları üzerinde çalışıyor.






GALATASARAY BÖYLE UÇACAK

Buruk'a göre Ocak ayında Bitshiabu ve Ugochukwu ile yollar ayrılıp savunmanın soluna ve merkeze nokta atışı iki profil eklendiğinde; İlkay'ın aklı, Sara'nın dinamizmi, Leao ve Sané'nin bire bir becerisi ve Deniz Gül'ün enerjisi birleşerek Galatasaray'ın işini kolaylaştıracak.













Ronald Koeman'dan Fenerbahçe'ye evet

Teknik direktör konusundaki hareketliliğin devam ettiği Fenerbahçe'de, aralarında Thomas Frank, Thiago Motta ve Ronald Koeman'ın bulunduğu isimler, teklifi tek bir şartla kabul etmeye hazır olduklarını iletti

30.10.2026 15:03:00
Haber Merkezi
 
Ronald Koeman'dan Fenerbahçe'ye evet
Ronald Koeman'dan Fenerbahçe'ye evet
Fenerbahçe'de yeni seçilecek teknik direktör yönetimde de taşları yerinden oynatacak. Sezon başında Barış Göktürk'ün başını çektiği yönetimin genç kanadı Aykut Kocaman'a karşı çıkıyordu. Dünya çapında bir teknik adamla anlaşılmasını istiyorlardı. Aynı dönemde birden fazla üst düzey teknik adamla görüştüler, sonuç alamadılar. Başkan Aziz Yıldırım da bir hışımla İsmail Kartal'ı göreve getirdi.






İSMAİL KARTAL'IN YERİNE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kartal'ın AS Roma maçında istifa ettiği günden beri Fenerbahçe'de bir teknik adam hareketliliği var. Bu hareketlilik Aston Villa maçından sonra arttı, Slavia beraberliği sonrasında zirve yaptı, Galatasaray derbisinden sonra resmiyet kazandı.






AZİZ YILDIRIM'IN TERCİHİ

Göktürk'ün başını çektiği genç kanat, dünya çapında yabancı teknik adam konusunda ısrarcı. Mahmut Uslu gibi sessiz güç ise Aykut Kocaman olmazsa da Abdullah Avcı gibi Türk futbolunu bilen bir teknik adam istiyor. Aziz Yıldırım ise önüne üzerinde anlaşılmış bir teknik adamla gelinmesini istiyor.






FENERBAHÇE'YE GELMEK İÇİN BEKLİYORLAR

Büyük bir sürpriz olmazsa önce Göztepe sonra da Liverpool maçlarına Dirk Kuyt ile çıkılacak. Sonrasında milli arada yeni bir teknik adam göreve gelecek. Zaten şu anda görüşülen yabancı teknik adamların hemen hiçbirisi, Aston Villa'dan 6 gol yemiş bir takımın hocası olarak Liverpool karşısına çıkmak istemiyor.






Aralarında Thomas Frank, Thiago Motta ve Ronald Koeman gibi görüşülen birkaç teknik adam ön teklifi kabul etti. Ancak Liverpool maçından sonra, ancak milli arada takımı alabileceklerini ilettiler.

Lisandro mu? Bassey mi? Sol stoper operasyonu başladı

Abdülkerim Bardakçı, Brown kavgasıyla kariyeriyle oynadı. Bitshiabu'da ise zaten umut yok. Galatasaray, ocak ayı için sol stoper olarak Lisandro Martinez ve Calvin Bassey'yi yokladı
 

30.10.2026 14:58:00
Haber Merkezi
 
Lisandro mu? Bassey mi? Sol stoper operasyonu başladı
Lisandro mu? Bassey mi? Sol stoper operasyonu başladı
Abdülkerim Bardakçı'dan formayı alsın diye kiralanan Bitshiabu'nun Galatasaray'a bir faydasının olmayacağı artık netleşti... Brown ile kavga ettiği için kırmızı kart gören ve PFDK'lık olan kaptanın 4-5 maç sahaladan uzak kalma ihtimali dahilinde bile 21 yaşındaki Kongolu stoperin adı ilk 11 için geçmiyor.






GALATASARAY'IN İKİ HEDEFİ

Lesley Ugochukwu gibi ocak ayında takımdan ayrılması planlanan Bitshiabu'nun yerine Galatasaray planlarını yaptı. Beklentiler, devre arasında Lisandro Martinez ya da Calvin Bassey gibi sözleşmeleri sezon sonunda bitecek sol stoperlerden birisini ikna etmek.






Hem Lisandro Martinez hem de Calvin Bassey ile birer görüşme yapıldı. Arjantinlinin menajeri sezon sonunda ayrılacaklarını, United'dan aldıkları 4 milyon Euro netin üzerine çıkmak istediklerini iletti.






Bassey'nin menajeri ise 2.5 milyon Euro'luk maaşı katlamak istediklerini ancak Fulham'ın elinde tek taraflı sözleşme uzatma opsiyonu olduğunu anlattı.

Galatasaray'ın Lisandro'ya 6 milyon Euro, Bassey'e ise 4 milyon Euro verme planı var. Belki Lisandro için United makul bir bonservis bedeline ikna edilebilir; ancak kaptanlık verdikleri Bassey için Fulham'ın iknası kolay olacak gibi değil.






Bu yüzden Lisandro için ikinci bir tur gündemde. Ancak Arjantin milli takımının da değişmezi olan 1.75'lik stoper için Galatasaray'ın Barcelona, Atletico ya da Serie A devlerini geçmesi gerekebilir.

Sergen Yalçın, Italiano'yu sorguya çekti

Türk Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın, selefi olan Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano'ya iki santrforu Semih Kılıçsoy ve Mustafa Hekimoğlu'nu neden dışladığını sordu.
 

30.10.2026 14:25:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın, Italiano'yu sorguya çekti
Sergen Yalçın, Italiano'yu sorguya çekti
Türk Milli Takımı'nın başına geçen Sergen Yalçın santrfor arıyor. Yorumculuk yaptığı dönemde milli takımda santrfor eksikliği olduğuna dair yorumlara ve "Santrforu nereden bulacaksınız?" sorusuna "Instagram'dan bulacağım! Ne biçim bir soru bu ya? Bir sürü santrfor var. Niye yok, kim 'yok' diyor! Herkese kapımız açık." cevabını vermişti.






MİLLİ GOLCÜLER FORMA BULAMIYOR

Ancak şu anda elinde La Liga'da Getafe formasıyla 10 maçta sadece 1 gol atan Enes Ünal dışında santrfor yok. Daha da kötüsü, Türk futbolunun en değerli 5 forvetinden 4'ünün (Deniz Gül, Bertuğ, Semih ve Mustafa Hekimoğlu) takımlarında yedek olması.






ITALIANO'NUN CEVABI NET

Yalçın; 4 genç golcü için Okan Buruk, Nuri Şahin ve Italiano ile görüştü. Özellikle selefi İtalyan teknik adama Semih ve Mustafa'dan neden hiç yararlanmadığını sordu. Italiano'nun cevabı ise kısa ve netti: "Hazır değiller. Yeterli değiller. Mental olarak sorunları var."






Yalçın aldığı bu cevaplar sonrasında Semih ve Mustafa'yı milli takım kadrosuna çağıracak mı bilinmez ama Deniz Gül'ün yanına ikinci bir santrfor eklemek istiyor.

Semih Kılıçsoy bu sezon sadece ilk haftadaki Eyüpspor maçında 63 dakika oynadı... Kalan 8 maçın 4'ünde kadroya bile giremedi.






Mustafa Hekimoğlu'nun durumu ise daha da vahim. Genç oyuncu bu sezon geriye kalan 9 haftada hiçbir maçta maç kadrosuna bile giremedi.

Teknik direktör Vincenzo Italiano'nun raporu doğrultusunda hem Semih hem de Mustafa ocak ayında ister bonservisleriyle isterlerse de kiralık olarak takımdan ayrılabilirler.

Fenerbahçe'ye bir kötü haber daha

Fenerbahçe bir yandan yeni teknik direktörünü arıyor, ancak Başkan Aziz Yıldırım'ın derdi başka. Çünkü Maltepe'yi kabul etmezse EURO 2032'nin dışında kalma riskiyle burun buruna olduklarını biliyor.
 

30.10.2026 14:23:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'ye bir kötü haber daha
Fenerbahçe'ye bir kötü haber daha
Herkes Başkan Aziz Yıldırım'ın önceliğinin yeni teknik direktör seçimi olduğunu düşünüyor... Ancak Başkan Yıldırım son dönemde bambaşka bir yerde. Sözünü verdiği Saracoğlu'nun Kadıköy'de yenilenmesinin önündeki engeller çok büyük.






Yurt içindeki engeller, Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde hızlandırılacak; ancak en iyi durumda bile bu yönetimin görev süresi (mayıs ayı) inşaatın başlamasını göremeyecek. Kasım'da kazma vurulacağı iddia ediliyordu, teknik ve idari nedenlerden dolayı imkansız olduğu hemen hemen netleşti.






Bir de konunun UEFA ayağı var. UEFA'nın, Saracoğlu'nun olduğu yerde genişletilemeyeceğini ve pek çok yönden eksikliği olduğu için EURO 2032'deki statlar arasında yer alamayacağını* TFF'ye ilettiği belirtiliyor.






FENERBAHÇE STADI MESELESİ

TFF, EURO 2032 finalini İstanbul'da oynatmak istiyor. Eğer kabul görürse, Fenerbahçe için Maltepe'de yapılacak statta finalin oynanmasını arzuluyor. Bu stat Fenerbahçe'ye hem bedavaya gelecek... Dahası da final sayesinde sarı-lacivertliler ciddi bir gelir kapısı elde edecek. Ancak camia içinde Saracoğlu'nun olduğu yerde kalmasını isteyen bir çoğunluk var.






Başkan Yıldırım'ın kongre üyeleri arasında yaptırdığı bir ankete göre çoğunluk, stadın olduğu yerde kalmasını istiyor. Ancak TFF ve Maltepe'yi teklif eden "yukarısı" da bastırıyor. Çünkü EURO 2032'nin hangi statlarda oynanacağına karar verilmesi için zaman daralıyor. Eğer Maltepe olmazsa Fenerbahçe, EURO 2032'nin dışında kalacak ve çok ciddi bir maddi kayıp yaşayacak.






SARACOĞLU'NU BÜYÜTMENİN ZORLUKLARI

* UEFA Kategori 4 kriterlerine göre:

60 bin kişi ve üstü kapasiteli modern bir stadyum için 100 ile 150 bin metrekare arsa ve 1.500 araçlık VIP otopark şartı aranıyor.

Saracoğlu; 55 bin metrekarelik dar parseli, caddelere ve demiryoluna sıfır konumu nedeniyle gerekli güvenlik çevreleri ve otopark alanlarını oluşturmaya imkan tanımıyor.

Ayrıca statik sınırları, tribün eğimi sorunları ve meskun mahal kısıtlamaları yüzünden UEFA'ya göre kapasitesi 50 binin üzerine çıkarılmamalı.

İşte yeni gol stoper! Çözüm Şampiyonlar Ligi'nden

Galatasaray'da Abdülkerim Bardakcı'nın 4-5 maç ceza alma ihtimali üzerine Okan Buruk, sol stoper için Şampiyonlar Ligi'nde olduğu gibi Ismail Jakobs'la devam etme kararı aldı.
 

30.10.2026 14:17:00
Haber Merkezi
 
İşte yeni gol stoper! Çözüm Şampiyonlar Ligi'nden
İşte yeni gol stoper! Çözüm Şampiyonlar Ligi'nden
Abdülkerim Bardakcı, Fenerbahçe derbisinden sonra Archie Brown'la yaşadığı kavga yüzünden başını derde soktu... 44. maddeden PFDK'ya sevk edilen Galatasaray kaptanının 4-5 maç ceza alması gündemde. Okan Buruk, özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarında yedek bıraktığı kaptanının yerine bu süreçte kimi oynatacağı konusunda çare arıyor.






ABDÜLKERİM'İN YERİNE KİM OYNAYACAK?

İsmail Jakobs: %50
Wilfried Singo: %30
Mario Lemina: %10
Arda Ünyay: %5
Bitshiabu: %4
Kaan Ayhan: %1






JAKOBS BÜYÜK İHTİMAL

Okan Buruk, zaten Şampiyonlar Ligi'nde Jakobs'u sol stoper oynatıyor. Bu yüzden Konyaspor maçından başlayarak Abdülkerim'in olmayacağı periyotta ve aradaki Stuttgart ile Aston Villa maçlarında da Senegalli sol bekine şans verebilir.






GÖZLER SINGO'DA

Aslında bu dönem, aldığı paranın hakkını vermesi gereken Singo için de kritik. 30 milyon euro'luk Singo stoper olarak alındı ancak sağ bek oynatıldı. İşin kötüsü ise Singo ile Davinson beraber oynadığında, sol bekten stopere geçen Davinson'un çok aksaması.






LEMINA SARA'NIN YERİNE

Lemina adaylar arasında... İddialı da bir aday. Ancak Gabriel Sara bu sezon kötü olduğu için Lemina orta sahaya daha çok lazım.






ARDA ÜNYAY'A FIRSAT DOĞABİLİR

Arda Ünyay ise diğer iki aday Bitshiabu ve Kaan Ayhan'a göre çok daha önde. Özellikle sol stoper diye alınan ve Abdülkerim'i kesmesi hayal edilen Bitshiabu'ya forma gelebileceğini kimse beklemiyo

Montella Fenerbahçelileri çileden çıkardı

İsmail Kartal sonrası adı Fenerbahçe ile anılan Vincenzo Montella’ya sarı-lacivertli camiadan büyük tepki yükseldi

29.10.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Montella Fenerbahçelileri çileden çıkardı
Montella Fenerbahçelileri çileden çıkardı
İsmail Kartal'ın yerine Vincenzo Montella'nın adaylar arasına girmesi, Türk millî takımındaki performansı yüzünden Fenerbahçe camiasını ayağa kaldırdı. Tepkiler çok büyük.






İsmail Kartal, AS Roma maçından sonra bırakmıştı... Hatta evine gidip kapıyı bile kilitlemişti. Ancak Aziz Yıldırım; Cihan Kamer ve Oğuz Çetin'i gönderip onu ikna etti. Ancak Galatasaray derbisi tüm hayallerin bittiği nokta oldu. Yıldırım arkasından çekildi, Kartal'ı istifaya zorladı. Fenerbahçe'de 4. İsmail Kartal dönemi de sona erdi.






MONTELLA İSMİ TARTIŞMA BAŞLATTI

Yeni teknik direktör arayışlarında ilk aday olarak Montella'nın ismi geçiyor... Ancak camiada İtalyan teknik adama çok büyük bir tepki var.






Her ne kadar millî takımı 24 yıl sonra Dünya Kupası'na götürmüş olsa da sonrasında turnuvada yaşananlar ve Uluslar Ligi'nde alınan sonuçlar sonrasında Montella'nın Fenerbahçe camiasının gözünde değeri sıfırın altına düştü. Gelen bilgilere göre camianın önde gelenleri, "Montella olmaz" diyerek Başkan Aziz Yıldırım'ı mesaj yağmuruna tutuyor.






FENERBAHÇE İÇİN ARTI YÖNÜ

Şu an için Montella, sadece Süper Lig'i tanıyan ve Türk futbolcusunun mentalitesini bilen bir teknik adam olarak Fenerbahçe yönetim kurulunda konuşuluyor. Gelen bilgiler ise Montella'nın sadece adaylardan birisi olduğu, ancak kesinlikle ilk sırada yer almadığı yönünde. Eğer görüşülen diğer adaylardan sonuç alınamazsa bir ihtimal Montella'nın göreve gelmesi söz konusu olabilir.






logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.