logo
06 HAZİRAN 2026

Ferrari ön plana çıkabilir

Formula 1 Dünya Şampiyonası öncesindeki testler, Ferrari'nin yeni otomobiliyle son 3 yılın şampiyonu Mercedes'e yakın bir performansa sahip olduğunun işaretlerini verdi

23.03.2017 00:00:00
2017 Formula 1 Dünya Şampiyonası öncesindeki testler, Ferrari'nin yeni otomobiliyle son 3 yılın şampiyonu Mercedes'e yakın bir performansa sahip olduğunun işaretlerini verdi.
Formula 1'de yeni sezon öncesi testlerdeki tur zamanları, otomobillerin yakıt yükü, hangi ayarlara sahip olduğu, motorun hangi kapasitede çalıştığı gibi değişkenler bilinmediğinden ortaya net bir tablo koymasa da takım mühendislerinin nasıl bir iş çıkardığına dair fikir veriyor. İspanya'daki Katalonya Pisti'nde gerçekleşen 8 günlük testler de son 3 yılda 59 yarışın 51'ini kazanarak açık ara şampiyon olan Mercedes ve diğer takımların performansına ilişkin ipuçları taşıyor. 2007'den bu yana pilotlar, 2008'den beri de takımlar klasmanında şampiyonluk kazanamayan tarihin en başarılı ekibi Ferrari, testlerin en hızlı 2 tur zamanının sahibi oldu. Testlerde en iyi dereceleri yaptığı 2016 sezonunda yarış kazanamayan İtalyan takımı, önceki yıllardan farklı olarak otomobilinin pistteki dengesiyle de beğeni topladı. Ferrari'nin, armasını taşıyan ilk otomobil 125 S'nin 70. yıl dönümü sebebiyle SF70-H adını verdiği yeni aracı, 4 farklı lastik hamuruyla da en iyi derecelere imza attı. Kimi Raikkonen, süper yumuşak lastiklerle elde ettiği 1:18.634'lük derecesiyle tempoyu belirledi. Sebastian Vettel, en hızlı lastik seçeneği ultra yumuşakla yaptığı 1:19.024 ile takım arkadaşını izledi. Ferrari'nin diğer lastiklerle yaptığı en iyi zamanlar ise yumuşak için 1:19.267 ve orta için 1:21.609 oldu.
Son 3 yılın şampiyonu Mercedes, testlerdeki performansıyla yine güçlü göründü. Mercedes'te Nico Rosberg'in yerine geçen Valtteri Bottas, aynı set lastiklerle pisti Raikkonen'e göre 0.676 saniye daha geç turladı. Ultra yumuşak lastiklerle liderin 0.718 saniye gerisinde kalan Lewis Hamilton ise testlerin 4. en iyi derecesini yaptı. Geçen yıl 2 yarış birinciliği bulunan ve takımlar klasmanını 2. sırada bitiren Red Bull-TAG Heuer, Ferrari ve Mercedes seviyesinde değilmiş gibi gözüktü. Fakat Max Verstappen, testlerin son günündeki 1:19.438'lik (süper yumuşak lastik) derecesiyle Red Bull'un, zirveden çok da uzakta olmadığının sinyalini verdi. Bottas'ın gidişiyle emeklilik kararından vazgeçen Williams-Mercedes'in Brezilyalı sürücüsü Felipe Massa, elde ettiği 1:19.420'lik (ultra yumuşak lastik) derecesiyle 2017'de podyum görebilmek adına takımını umutlandırdı.
Yıllardır Formula 1 yarışlarını anlatan tecrübeli yorumcu Serhan Acar da takımlar arasındaki gerçek farkların Avustralya Grand Prix'si sıralama turlarında anlaşılacağını belirterek, "Yeni kurallarla Ferrari'nin iyi bir atılım yaptığı görülüyor. Şu an Mercedes ve Ferrari'nin zirvede, Red Bull'un ise üçüncü sırada olduğunu söyleyebiliriz. Williams, Force India, Renault, Toro Rosso ve Haas orta grupta gözükürken, en arkada McLaren ve Sauber var." değerlendirmesini yapıyor.
Raikkonen, 2016'nın "pole" derecesinden 3 saniye daha hızlı
Kimi Raikkonen'in gerçekleştirdiği 1:18.634'lük testlerin en hızlı tur zamanı, 2017 otomobillerinin ne kadar hızlandığını da gösterdi. Ferrari pilotu, Katalonya Pisti'ni, Mercedes'ten Lewis Hamilton'ın 2016 İspanya Grand Prix'sinde "pole" pozisyonunu almasını sağlayan tur zamanından 3.336 saniye daha erken turladı. Fin sürücü, Felipe Massa'nın 1:18.339 ile 2008 testlerinde kırdığı Katalonya Pisti rekorundan, yalnızca 0.3 saniye yavaştı. 2017 araçlarının geçen sezona göre 3-4 saniye daha hızlı olmasının beklendiğini söyleyen Acar, "Bu seneki otomobillerle bazı pistlerde, tur rekorlarının kırılması mümkün. Bu sene olmasa da doğal gelişimle beraber tarihin en hızlı otomobillerini seneye görebiliriz." diyor. Ferrari'nin performansını arttırmasıyla F1 severlerin, özlemini çektikleri rekabetçi yarışlar izleyebileceğini aktaran Acar, geçiş konusunda ise hala soru işaretleri bulunduğunu şöyle anlatıyor: "Geçişlerin sayısı, hızlanan otomobillerin arkadan takip eden otomobilin hava akımını daha fazla bozması ve araçların viraj öncesi daha geç fren yapması nedeniyle tam tersine azalabilir."

McLaren-Honda dayanıklılık konusunda sınıfta kaldı
Honda ile işbirliği yaptığı 2014'ten itibaren zirvenin çok uzağında kalan McLaren için 2017 testleri, ne tur zamanları ne de dayanıklılık bakımından iyi geçti. McLaren pilotları Fernando Alonso ve Stoffel Vandoorne, dizaynı ciddi şekilde değişen ve Mercedes'in 2016'daki seviyesinde olması beklenen yeni Honda motoruna sahip araçlarıyla toplam 425 tur atabildi. Performansıyla testlerin öne çıkan takımları Mercedes ve Ferrari'nin tur sayıları, McLaren-Honda'daki sorunları gözler önüne serdi. 1096 tur atan Mercedes, kusursuza yakın bir test geçirdi. Ferrari ise 956 turla Alman takımını takip etti. Açıklandığı kadarıyla testler boyunca 7 kez arızalanan Honda motoru, performans açısından da rakiplerinin çok gerisindeydi. Dayanıklılık kaygılarından ötürü tam kapasiteyle çalıştırılamayan Honda motorlu McLaren, yalnızca Ferrari'nin 2016 motorunu kullanan Sauber takımından hızlıydı. McLaren sürücüsü Vandoorne, ultra yumuşak lastikle gerçekleştirdiği 1:21.348'lik derecesiyle Ferrari'ye ait testlerin en hızlı zamanından 2.714 saniye yavaş kaldı.
Acar, McLaren-Honda takımı hakkında şu yorumu yapıyor: "Honda'nın yeni güç ünitesindeki aşırı titreşim sebebiyle çeşitli elektronik arızalar yaşanıyor. Motorda kronik bir tasarım sorunu yoksa bu problemler giderilir ancak geçen zamanda bu senenin de boşa gideceğini söyleyebiliriz. Bırakın zirveyi zorlamayı, şu anki tablo itibariyle McLaren için geçen seneyi yakalamak bile başarı olur." Mercedes'e yetişmek için çoğu parçası değişen yeni Renault motorlarını kullanan takımlar da çeşitli sorunlar yaşadı. Mercedes'in müşterileri Williams (800), Force India (785) ve Ferrari güç ünitelerini kullanan Sauber (788), Haas (715) takımları, Renault ile çalışan ekiplerden fazla tur attı. Renault'nun fabrika takımı 597 tur atabildi. Motor sağladığı Red Bull, 684 ve Toro Rosso ise 584 tur sayısına ulaştı.
Sezon öncesi testlerinin istatistikleri
En hızlı 10 tur zamanı:
1. Kimi Raikkonen (Ferrari) - 1:18.634 (Süper yumuşak lastik)
2. Sebastian Vettel (Ferrari) - 1:19.024 (Ultra yumuşak lastik)
3. Valtteri Bottas (Mercedes) - 1:19.310 (Süper yumuşak lastik)
4. Lewis Hamilton (Mercedes) - 1:19.352 (Ultra yumuşak lastik)
5. Felipe Massa (Williams-Mercedes) - 1:19.420 (Ultra yumuşak lastik)
6. Max Verstappen (Red Bull-TAG Heuer) - 1:19.438 (Süper yumuşak lastik)
7. Carlo Sainz (Toro Rosso-Renault) - 1:19.837 (Ultra yumuşak lastik)
8. Nico Hulkenberg (Renault) - 1:19.885 (Ultra yumuşak lastik)
9. Daniel Ricciardo (Red Bull-TAG Heuer) - 1:19.900 (Ultra yumuşak lastik)
10. Sergio Perez (Force India-Mercedes) - 1:20.116 (Ultra yumuşak lastik)
En fazla tur atan takımlar ve kullandıkları motorlar şöyle:
1. Mercedes - 1096 tur
2. Ferrari - 956
3. Williams (Mercedes) - 800
4. Sauber (Ferrari 2016) - 788
5. Force India (Mercedes) - 785
6. Haas (Ferrari) - 715
7. Red Bull (Renault) - 684
8. Renault - 597
9. Toro Rosso (Renault) - 584
10. McLaren (Honda) - 425

Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı

Al-Nassr ile sözleşme yenileme görüşmeleri tıkanan ve Suudi Arabistan macerasını sonlandırma kararı alan dünyaca ünlü Hırvat orta saha oyuncusu Marcelo Brozović, menajerine Avrupa'ya dönüş talimatı verdi. Beşiktaş fırsatı değerlendirmek için devreye girdi. Jorge Jesus'un ayrılığı ve kulüpteki taktiksel değişimlerin ardından boşa çıkan 31 yaşındaki tecrübeli yıldız, 30 Haziran itibarıyla bonservisini eline alıyor

05.06.2026 12:22:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmaya çalışan Beşiktaş'ın gündemine, Suudi Arabistan'dan ayrılması gündemde olan Marcelo Brozović geldi.

Al-Midan Al-Riyadi gazetesinin haberine göre; Al-Nassr, iki taraf arasında yürütülen sözleşme yenileme görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine Brozović ile yolları ayırma kararı aldı.






JESUS GİDİNCE ORTADA KALDI

Gelen bilgilere göre, taraflar arasındaki yeni sözleşme müzakereleri tamamen durmuş vaziyette. Bu ayrılık kararında kulüpteki taktiksel değişikliklerin yanı sıra, teknik direktör Jorge Jesus'un ayrılması gibi kritik faktörlerin de büyük rol oynadığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz sezon Al-Nassr orta sahasının merkezinde adeta bir maestro görevi gören ve takımın en kilit ismi olan 31 yaşındaki futbolcu, yaşanan bu gelişmelerin ardından rotayı yeniden eski kıtaya çevirdi.






30 HAZİRAN'DA SERBEST OYUNCU

Suudi Arabistan macerasını noktalamaya hazırlanan Hırvat yıldızın, Avrupa'ya geri dönmek istediği ve menajerine mevcut yaz transfer döneminde gelebilecek uygun teklifleri değerlendirmesi için tam yetki verdiği öğrenildi.






Beşiktaş'ın iştahını kabartan en önemli detay ise oyuncunun sözleşme durumu. Brozović'in Al-Nassr ile olan kontratı resmi olarak 30 Haziran'da sona eriyor.

Bu tarihten itibaren deneyimli orta saha, herhangi bir kulübe bonservis bedeli olmaksızın, serbest oyuncu statüsünde imza atabilecek.

Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız

Serkan Reçber’in ardından efsane teknik adam Sergen Yalçın’ın da Amedspor’un başına geçeceği iddiası futbol dünyasını sarsarken, dev operasyonun transfer listesi de sızdı. Beşiktaş’ın scouting hafızasını Diyarbakır’a taşıyan Reçber’in, Yalçın’ın onayıyla dünya yıldızları Yann Sommer ve Stefan de Vrij’in yanı sıra Türk futbolunun önemli isimleri Cengiz Ünder ve Gökhan Sazdağı'nı da Güneydoğu ekibine kazandırmak için düğmeye bastığı ileri sürüldü

05.06.2026 12:11:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız
Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız
Süper Lig'in çiçeği burnunda ekibi Amedspor, Türk futbolunun en sansasyonel operasyonlarından birine imza atmaya hazırlanıyor. Beşiktaş'taki görevinden ayrılır ayrılmaz Diyarbakır ekibine imza atan Sportif Direktör Serkan Reçber'in, siyah-beyazlı kulübün tüm transfer hafızasını ve scouting listesini Amedspor'a taşıdığı iddia ediliyordu. Kulislerde ise teknik direktörlük koltuğu için Sergen Yalçın'ın adı geçiyor.






VİZYON PROJESİ OLACAK GİBİ

Yalçın'ın isteği doğrultusunda önden giderek Amedspor'un sportif direktörlüğünü üstlenen Reçber, dünya çapındaki yıldızlar ve gelecek vaat eden potansiyelli gençlerden oluşan o meşhur listeyi devreye soktu. Hazırlanan bu vizyon projenin ve transferlerin gerçekleşmesi halinde, Sergen Yalçın da projenin başına geçmek için resmi imzayı atacak.






4 YILDIZ BİRDEN AMEDSPOR'A

Serkan Reçber'in Beşiktaş döneminden beri yakından takip ettiği ve siyah-beyazlıların transfer masasında olan dünyaca ünlü isimlerin, Sergen Yalçın hamlesiyle birlikte Amedspor'a kazandırılacağı ileri sürüldü.

İşte Amedspor'un radarına girdiği iddia edilen o isimler:

- Yann Sommer
- Stefan de Vrij
- Cengiz Ünder
- Gökhan Sazdağı






TRANSFER ŞOVUNA SAHNE OLABİLİR

Beşiktaş'ın scouting hafızasını tamamen Amedspor'un hizmetine sunan Serkan Reçber'in, Sergen Yalçın'ın "evet" demesini sağlayacak rüya gibi bir kadro kurmak için şimdiden düğmeye bastığı belirtiliyor. Diyarbakır ekibinin Süper Lig'deki ilk sezonunda nasıl bir transfer şovu yapacağı şimdiden merak konusu.

Hakan Çalhanoğlu'na 'inanılmaz' teklif! Hakan Safi çıldırdı

Fenerbahçe’de kongre öncesi vites yükselten başkan adayı Hakan Safi transferde adeta çıldırdı... Inter’in yıldızı Hakan Çalhanoğlu’na, İtalya’da kazandığının tam iki katına denk gelen, bonuslarla birlikte yıllık 15 milyon Euro’luk "inanılmaz" bir teklif sunarak ezeli rakip Galatasaray’a da tarihi bir transfer çalımı atmaya hazırlanıyor

05.06.2026 12:04:00
Haber Merkezi
Hakan Çalhanoğlu'na 'inanılmaz' teklif! Hakan Safi çıldırdı
Hakan Çalhanoğlu'na 'inanılmaz' teklif! Hakan Safi çıldırdı
Fenerbahçe'de hafta sonu yapılacak kritik başkanlık seçimi öncesinde adaylardan Hakan Safi, transfer piyasasını adeta ateşe verdi. Seçilmesi halinde "tarihin en iddialı kadrosunu" kurma sözü veren Safi'nin gizli yürüttüğü operasyonun detayları ortaya dökülmeye devam ediyor.






Inter'in yıldız orta saha oyuncusu ve A Milli Takım Kaptanı Hakan Çalhanoğlu iddialara göre, Bologna maçı kadrosundan "özel izinle" ayrıldığı hafta sonu, İstanbul'da Hakan Safi ve kurmaylarıyla masaya oturdu.






THURAM'LA BERABER İZNİ DEĞERLENDİRDİ

Inter Teknik Direktörü Cristian Chivu, yaklaşan Dünya Kupası öncesinde fiziksel ve zihinsel olarak toparlanabilmesi adına Marcus Thuram ve Hakan Çalhanoğlu'na kadrodan "ayrılma" ve dinlenme hakkı tanıdı. Bu nedenle Fransız forvet ile Türk orta saha oyuncusu Bologna deplasmanına götürülmedi.

Bu iki yıldızın aksine, takımın kaptanlarından Lautaro Martinez ise verilen izin imkanını kullanmadı ve son maça kadar Inter'i yalnız bırakmayarak sahaya çıktı.






GALATASARAY'DAN ÇOK YÜKSEK

Herkes Hakan Çalhanoğlu'nun Bologna maçında neden olmadığını tartışırken, milli futbolcunun bu boşlukta İstanbul'da olduğu ve Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi ile gizlice buluştuğu iddia edildi.

Hakan Safi'nin Hakan Çalhanoğlu'nu sarı-lacivertli renklere bağlamak için hazırladığı maddi paket adeta dudak uçuklatıyor. İşte konuşulan o rakamlar:

- Hakan Safi, yıldız oyuncuya Inter'de kazandığı net ücretin tam iki katını, bonuslarla birlikte 15 milyon Euro seviyesini bulan dev bir paket halinde sundu.

- Hakan'ın çocukluk aşkı olduğu bilinen ve uzun süredir transferi için nabız yoklayan Galatasaray'ın teklif ettiğinden neredeyse 5-6 milyon Euro daha fazla bir rakam masaya konuldu.






BONUSLAR ÇOK KOLAY

Safi'nin sunduğu teklifte tecrübeli maestronun aklını çelen en büyük unsur ise sözleşmeye eklenen bonusların "ulaşılabilirliği" oldu.

Sözleşmenin garanti ücret kısmı 5 milyon Euro net olarak belirlense de, toplam paketi 15 milyon Euro'ya tamamlayan bonus maddelerinin ağırlığı hiçbir zor şart içermiyor.

Maddeler arasında; "Sadece 5 maçta forma giymesi" veya "Sezon boyunca toplamda 10 kez maç kadrosuna dahil edilmesi" gibi tamamlanması neredeyse kesin olan şartlar bile yer alıyor.

Trabzonspor'un yeni Yattara'sı! NWakaeme'den çok farklı

Trabzonspor’un Roma ve Benfica gibi dünya devlerini saf dışı bırakarak kulüp tarihinin transfer rekoruyla kadrosuna kattığı 22 yaşındaki Portekizli süper yetenek Noah Saviolo, tarzıyla İbrahim Yattara’yı hatırlatıyor. "Dik Oyunun" efsanesi gibi öngörülemez sihirbazlık genlerine sahip olan Saviolo, Nwakaeme’nin ağırbaşlı, güce ve akla dayalı set oyununun aksine, patlayıcı sürati ve adam eksiltme becerisiyle kanatlarda tam bir fırtına etkisi yaratmaya hazır.

05.06.2026 12:01:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un yeni Yattara'sı! NWakaeme'den çok farklı
Trabzonspor'un yeni Yattara'sı! NWakaeme'den çok farklı
Trabzonspor, transfer piyasasını altüst edecek yılın bombasını patlattı. Bordo-mavililer, uzun süredir scout ekibinin takibinde olan ve teknik direktör Fatih Tekke'nin kadrosunda görmeyi çok istediği Portekizli kanat oyuncusu Noah Saviolo'nun transferini bitirdi. Roma ve Benfica gibi Avrupa devlerinin resmi teklif yaptığı 22 yaşındaki yıldız, Fatih Tekke faktörü ve bordo-mavili yönetimin kararlı duruşuyla "Trabzonspor" dedi.






EN PAHALI TRANSFER OLACAK

Guimarães ile yürütülen çetin pazarlıklarda el sıkışan Trabzonspor yönetimi, bu transfer için Portekiz kulübüne 11.5 milyon Euro civarında bir bonservis bedeli ödeyecek.

Sonraki satıştan pay ve başarı bonuslarını da içeren bu tarihi paketle birlikte Saviolo, Ernest Muçi'ye ait olan rekoru kırarak Trabzonspor tarihinin en pahalı transferi unvanını eline geçirdi. Yönetim, bu dev rakamı sadece bir takviye değil, ilerleyen yıllarda kulübe büyük sermaye kazandıracak bir "yatırım hamlesi" olarak görüyor.






SİHİRBAZLIK GENLERİ VAR

Saviolo'nun transfer gündemine girmesiyle birlikte Trabzonspor taraftar forumları ve sosyal medya adeta alev aldı. YouTube ve TikTok'ta oyuncunun yetenek videolarını izleyen futbolseverler, "Aranan kan bulundu, yeni Yattara geliyor" yorumlarında birleşti.

Hızı, patlayıcı gücü ve bire bir pozisyonlarda beklerin adeta başını döndüren çalım repertuarıyla tam bir tribün oyuncusu olan Saviolo, Anthony Nwakaeme'nin akıl dolu set oyunundan ziyade, İbrahim Yattara'nın o dikine giden, öngörülemez ve seyir zevki yüksek sihirbazlık genlerini taşıyor.






ASLINDA BELÇİKA DOĞUMLU

Belçika doğumlu olan ancak milli takım tercihini Portekiz'den yana kullanarak Portekiz U-21 takımının değişilmez ismi haline gelen Saviolo, çok kültürlü yapısıyla da tam bir medya ikonu. Anderlecht ve Lille gibi Avrupa'nın elit futbol akademilerinde eğitim alan 1,81 boyundaki sol kanat, geride bıraktığımız sezonda Portekiz Ligi'nde sergilediği 2 gol ve 8 asistlik performansla dikkatleri üzerine çekmişti.

Beşiktaş İtalya'da yaprak gibi! Bir o yana bir bu yana

Beşiktaş'ın teknik direktör listesinde yan yana duran Vincenzo Italiano ve Raffaele Palladino isimleri, yönetimdeki felsefe krizini ve taktiksel savruluşu gözler önüne seriyor

05.06.2026 11:51:00
Haber Merkezi
Beşiktaş İtalya'da yaprak gibi! Bir o yana bir bu yana
Beşiktaş İtalya'da yaprak gibi! Bir o yana bir bu yana
Beşiktaş'ın teknik direktör listesinde yan yana duran Vincenzo Italiano ve Raffaele Palladino isimleri, yönetimdeki felsefe krizini ve taktiksel savruluşu gözler önüne seriyor. Biri çılgınca önde basan, topa sahip olma odaklı katı bir 4-3-3 savunucusuyken; diğeri Gasperini ekolünün 3'lü savunmaya, fiziksel güce ve dikine oyuna dayalı pragmatik temsilcisi... Beşiktaş yönetimi "Nasıl bir futbol oynamak istiyoruz?" sorusunun yanıtını vermeden yapacağı hoca tercihiyle, milyonlarca euro'luk yeni sezon transfer yapılanmasını da kumara sürüklüyor.






Yeni sezon yapılanması için kolları sıvayan Beşiktaş yönetiminin teknik direktör listesinde yer alan iki isim, siyah-beyazlıların transferdeki en büyük zaafını bir kez daha gözler önüne serdi: Oyun kimliği belirsizliği. Siyah-beyazlı kurmayların listesinde yan yana duran Raffaele Palladino ve Vincenzo Italiano isimleri, Beşiktaş'ın "Nasıl bir futbol oynamak istiyoruz?" sorusuna henüz bir cevap bulamadığının en net kanıtı.






ITALIANO ÇOK DAHA HÜCUM AĞIRLIKLI

Vincenzo Italiano:

- Katı bir 4-3-3 veya 4-2-3-1 savunucusudur. Sahayı genişletmeyi, kanat oyuncularını çizgiye basarak kullanmayı ve bekleri hücuma dahil etmeyi sever. Klasik, geometrik ve simetrik bir yerleşimi tercih eder.

- Savunma çizgisini çılgınca önde kurar. Top kaybedildiği anda şok presle geri kazanmayı hedefler. Arkada büyük boşluklar bırakma pahasına agresif bir alan savunması uygular.

- Pozisyon futbolunun İtalyan versiyonunu oynatır. Topa sahip olma oranları her zaman çok yüksektir. Kısa paslarla rakip yarı sahaya yerleşip, kanatlardan yapılan yüksek orta varyasyonları veya ceza sahası çevresinde dönen topları toplayarak baskıyı sürekli kılmak ister.






PALLADINO'NUN OYUNU BAMBAŞKA

Raffaele Palladino:

- Gasperini ekolünün modern bir temsilcisidir. 3-4-2-1 veya 3-4-1-2 dizilişlerini kullanır. Sabit pozisyonlar yerine akışkanlığa, stoperlerin hücuma katılmasına ve merkezde yoğunluk yaratmaya inanır.

- Savunmada daha pragmatiktir. Top rakipteyken genellikle adam adama (man-oriented) bir baskı tercih eder. Oyuncularından fiziksel güç, bire bir eşleşmelerde üstünlük ve gerektiğinde derinde kompakt bir blok halinde kalabilme disiplini ister.

- Dikine oynamayı sever. Topla gereksiz oynamaktan ziyade, rakibi üstüne çekip arkada oluşan boşluklara hızla sızmayı (kontakt futbolu) hedefler. Hücumda yaratıcı "10 numara" profillerine veya serbest kanat-forvetlere çok daha fazla özgürlük tanır.






YÖNETİM NE İSTEDİĞİNİ BİR BİLSE

Beşiktaş'ın bugünkü kararsızlığı, sadece kulübe gelecek hocayı değil, yapılacak milyonlarca euro'luk transfer hamlelerini de doğrudan tehdit ediyor. Eğer yönetim İtalyan pazarından Palladino'yu getirirse, takıma 3'lü savunma oynayabilen atletik stoperler ve dinamik kanat bekleri alınması gerekecek. Ancak rota Italiano'ya dönerse, bu kez çizgiye basacak saf kanat oyuncuları ve önde baskıya uygun yaratıcı orta sahalar gerekecek.

Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

Trabzonspor, Portekiz'in Benfica kulübünde forma giyen genç futbolcu Sidny Lopes Cabral'ın transferini resmen duyurdu

05.06.2026 11:42:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Trabzonspor, Portekiz'in Benfica kulübünde forma giyen genç futbolcu Sidny Lopes Cabral'ın transferini resmen duyurdu. Bordo-mavililer, oyuncunun bonservisi için Benfica ile anlaşma sağlarken, futbolcuyla da 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre Trabzonspor, Sidny Lopes Cabral'ın kesin transferi için Benfica'ya 7 milyon Euro sözleşme fesih bedeli ödeyecek.

Söz konusu bedelin 3 taksit halinde gerçekleştirileceği belirtildi. Anlaşmada ayrıca sonraki satıştan pay maddesi de yer aldı. Buna göre bordo-mavili kulüp, futbolcunun gelecekte başka bir takıma transfer olması halinde elde edilecek bonservis gelirinden, Benfica'ya ödenen veya ödenecek tutarlar düşüldükten sonra kalan miktarın yüzde 20'sini Portekiz ekibine verecek.

Karadeniz temsilcisi, oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığını da açıkladı. Yapılan anlaşmaya göre Sidny Lopes Cabral'a her sezon için 1 milyon 300 bin Euro garanti ücret ödenecek. Ayrıca futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının yüzde 5'i oranında menajerlik hizmet bedeli ödemesi yapılacak.

Trabzonspor'un gelecek vadeden oyuncular arasındaki önemli isimlerden biri olarak gösterilen Cabral transferiyle yeni sezon kadro yapılanmasında önemli bir adım attığı değerlendiriliyor.

Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında oynayacağı Venezuela ile ilk kez karşılaşacak

05.06.2026 11:30:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak
Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak
A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında oynayacağı Venezuela ile ilk kez karşılaşacak.

FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında çalışmalarını ABD'de sürdüren A Milli Futbol Takımı, 7 Haziran Pazar günü TSİ 01.00'de Inter Miami FC Stadyumu'nda son hazırlık maçında Venezuela ile mücadele edecek.
Milliler, ilk hazırlık karşılaşmasında İstanbul'da Kuzey Makedonya'yı 4-0'lık skorla mağlup etti. Ay-yıldızlılar, Venezuela müsabakasının ardından Dünya Kupası'ndaki ana kamp merkezi olan Arizona Mesa'ya geçecek.

Venezuela ile ilk kez



A Milli Futbol Takımı, Venezuela ile tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek. FIFA dünya sıralamasında 49. basamakta bulunan Venezuela, Dünya Kupası'nda yer almıyor. Güney Amerika ekibinin teknik direktörlüğünü ise Oswaldo Viscarrondo yapıyor.

Millilerin 651. müsabakası

Milliler, 362'si resmi, 288'i özel toplam 650 karşılaşmaya çıktı. Kırmızı-beyazlılar geride kalan maçlarda 1'i hükmen olmak üzere 258 galibiyet elde ederken, 241 mağlubiyet ve 151 de beraberlik aldı. Ay-yıldızlılar, oynadığı müsabakalarda 901 gol kaydederken, kalesinde ise 926 gole engel olamadı.

Vincenzo Montella 33. maçında

Teknik Direktör Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı'nın başında 24'ü resmi, 8'si de özel olmak üzere 32 maça çıktı. Montella yönetimindeki A Milliler, bu mücadelelerde 19 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.

Teknik Direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen Dünya Kupası kadrosu şöyle:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür (Fenerbahçe), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)

Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor

Trabzonspor transferde dünyayı ayağa kaldıracak hamle için düğmeye bastı. Başkan Ertuğrul Doğan "Listemizde" diyerek fitili ateşledi 

05.06.2026 11:20:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor
Trabzonspor'a Ukraynalı yıldız geliyor
Trabzonspor transferde dünyayı ayağa kaldıracak hamle için düğmeye bastı. Başkan Ertuğrul Doğan canlı yayında "Listemizde" diyerek fitili ateşledi! Girona formasıyla İspanya'yı sallayan ve sıra dışı hayat hikayesiyle dikkat çeken Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov için bordo-mavili kurmaylar operasyona başladı. İsrail doğumlu süper solak Trabzonspor'a imza atacak mı?..






Yeni sezonda mutlak şampiyonluk hedefleyen ve transfer pazarında fırtına gibi esen Trabzonspor teknik direktör Fatih Tekke'nin raporu doğrultusunda rotayı İspanya'ya kırdı. Başkan Ertuğrul Doğan'dan camiayı heyecanlandıran çok net bir transfer itirafı geldi. İspanya'da Girona forması giyen Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov, bordo-mavili ekibin resmen listesinde!






BABASI ESKİ BİR KALECİ

Doğan, taraftara müjdeleri peş peşe sıralarken Ukraynalı kanat oyuncusu hakkında ilk kez bu kadar açık konuştu.

Trabzonspor'un radarına giren 28 yaşındaki yıldız oyuncunun yeşil sahaların dışındaki hayat hikayesi ise oldukça dikkat çekici. Ukrayna milli takımının en önemli figürlerinden biri olan Tsygankov, aslında İsrail doğumlu.






NAHARİYA KENTİNDE DOĞDU

Eski bir kaleci olan babası Vitaliy Tsygankov'un 90'lı yılların ortasında İsrail liginde forma giymesi nedeniyle 1997 yılında İsrail'in Nahariya kentinde dünyaya gelen Viktor, çocukluğunun ilk yıllarını burada geçirdi. Daha sonra ailesiyle Ukrayna'ya dönen ve Dinamo Kiev altyapısında yetişen yıldız oyuncu, hem hızı hem de teknik kapasitesiyle Avrupa'nın elit kanat oyuncuları arasında gösteriliyor.






GIRONA DÜŞÜNCE UMUT DOĞDU

Girona'nın düşmesiyle takımdan ayrılmaya sıcak bakan Tsygankov için Trabzonspor yönetimi elini çabuk tutmak istiyor. Başkan Ertuğrul Doğan'ın "Transfer sezonu resmi olarak açılmadı ama biz hızlı gidiyoruz. Önümüzdeki hafta 8-9 transferi bulacağız" açıklaması, Tsygankov operasyonunun da çok uzak olmayan bir tarihte netleşebileceğinin sinyalini verdi.

Trabzonspor gibi dik duran yıldız

Trabzonspor Ruslan Malinovsky'yi kadrosuna katarak transfer bombasını patlattı 

05.06.2026 10:58:00
Haber Merkezi
Trabzonspor gibi dik duran yıldız
Trabzonspor gibi dik duran yıldız
Trabzonspor dünya futbolunun hem saha içi zekasıyla hem de savaşa karşı sergilediği tavizsiz ve ilkeli duruşuyla takdir toplayan Ruslan Malinovsky'yi kadrosuna katarak transfer bombasını patlattı. Karadeniz'in haksızlığa karşı dik duran asi ruhu, yeşil sahaların en cesur karakterlerinden biriyle birleşti. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan transferi "Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli ve karakterli bir oyuncu aldık" sözleriyle resmen duyurdu.






Trabzonspor, Avrupa futbolunun hem saha içi liderliğiyle hem de politik duruşuyla en çok konuşulan isimlerinden Ruslan Malinovskyi'yi kadrosuna katarak dikkat çeken bir işe daha imza attı.

Başkan Ertuğrul Doğan'ın "Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli bir oyuncu aldık" sözleriyle duyurduğu bu transfer, bordo-mavililere sadece elit bir oyun aklı değil, yeşil sahaların en cesur karakterlerinden birini kazandırdı.






SAVAŞ KARŞITI BİR İKON HALİNDE

Trabzonspor taraftarı sol ayağından çıkacak füzeleri beklerken, dünya futbol kamuoyu Malinovskyi'yi Rusya-Ukrayna savaşının ilk gününden itibaren gösterdiği net ve tavizsiz politik duruşuyla anıyor.

Atalanta forması giyerken attığı golden sonra formasını sıyırıp kameralara gösterdiği "No War in Ukraine" tişörtü, spor tarihinin en ikonik savaş karşıtı protestolarından biri olarak hafızalara kazındı.






EŞİ İLE BERABER ÇOK AKTİF OLDU

Eşi Roksana ile birlikte kurdukları vakıf aracılığıyla İtalyan yüksek sosyetesini ve futbol dünyasını organize ederek savaş mağduru çocuklar için milyonlarca euro toplayan tecrübeli oyuncu, liderlik vasıflarını sadece soyunma odasında değil, toplumsal dayanışmada da kanıtladı.






TRABZONSPOR RUHUNA ÇOK UYGUN

Başkan Ertuğrul Doğan, Ukraynalı yıldızın hem saha içi tecrübesine hem de karakterine vurgu yaptı:

- Takımımıza hem oyun zekasıyla liderlik edecek hem de uluslararası tecrübesiyle genç oyuncularımıza rehberlik edecek çok büyük bir isim kazandırdık. Ruslan Malinovskyi gibi tecrübeli, ne istediğini bilen ve karakterli bir oyuncu aldık. Trabzonspor'un ruhuna ve dik duruşuna çok yakışacak bir profil.






HAKSIZLIĞA KARŞI DİK DURACAK

Malinovskyi'nin transferi sadece teknik direktörün taktik tahtasını rahatlatmayacak; Trabzon şehrinin ve Trabzonspor kulübünün genlerinde olan "haksızlığa karşı dik duruş" kültürüyle de muazzam bir sinerji yakalayacak.






Amerikan medyasında kendisine yapılan yanlış bir benzetmeye canlı yayında savaş açacak kadar ilkeli olan, Rus oligarkların fonladığı hiçbir medya organına konuşmayacak kadar sert bir ambargo uygulayan Malinovskyi, Karadeniz'in karakterli futbol anlayışına cuk oturuyor.

Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin "anlaştık" dediği ve "bana Türkiye'nin kralı olacağım dedi" diyerek müjdelediği Sporting’in gol makinesi Luis Suarez transferi, Süper Lig’in ezberlerini bozmaya geliyor

05.06.2026 10:49:00
Haber Merkezi
Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!
Luis Suarez'in 'kafası' yok ki!
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin "anlaştık" dediği ve "bana Türkiye'nin kralı olacağım dedi" diyerek müjdelediği Sporting'in gol makinesi Luis Suarez transferi, Süper Lig'in ezberlerini bozmaya geliyor.

Son 10 yılda Gomez'den Osimhen'e, Icardi'den Sörloth'a kadar ligi domine eden 1.85m üzeri, hava hakimiyeti yüksek pivot santrfor profilinin aksine; bu sezon attığı 28 golün sadece 2'sini kafayla bulan 1.81'lik Suarez, "Kafası yok ki nasıl kral olacak?" tartışmalarını beraberinde getirdi.

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı tüm hızıyla sürerken, başkan adayı Hakan Safi, Sporting'in golcüsü Luis Suarez ile her konuda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Yıldız oyuncunun kendisine net bir söz verdiğini belirten Safi, Suarez'in "Türkiye Ligi'nin kralı olacağım" diyerek iddialı bir mesaj gönderdiğini ifade etti.







4 BÜYÜKLERDE KRAL OLMAK BAŞKA İŞ

Ancak bu transfer iddiası, Süper Lig'in taktiksel dinamikleri ve gol kralı profilleri açısından oldukça çarpıcı bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Sporting formasıyla muazzam bir sezonu geride bırakan 1.81 boyunda ve 83 kiloluk Suarez'in oyun stili, Süper Lig'de son 10 yıla damga vuran "4 Büyükler"in gol krallarından oldukça farklı bir noktada duruyor.







SON 10 YILIN GOL KRALLARI

2024-2025   Victor Osimhen    Galatasaray 26 Gol
2023-2024   Mauro Icardi      Galatasaray 25 Gol
2022-2023   Enner Valencia    Fenerbahçe  29 Gol
2021-2022   Umut Bozok  Kasımpaşa   20 Gol
2020-2021   Aaron Boupendza   Hatayspor   22 Gol
2019-2020   Sörloth           Trabzonspor 24 Gol
2018-2019   Mbaye Diagne      Galatasaray 30 Gol
2017-2018   Bafetimbi Gomis   Galatasaray 29 Gol
2016-2017   Vagner Love Alanyaspor  23 Gol
2015-2016   Mario Gomez Beşiktaş    26 Gol







ORTAK ÖZELLİKLERİ HÜCUM LİDERİ OLMALARI

Süper Lig'de şampiyonluğa oynayan dev kulüplerde gol krallığı koltuğuna oturan (son 10 sezonda) isimlerin (Gomez, Gomis, Sörloth, Diagne, Icardi ve Osimhen) ortak özelliği, sadece birer bitirici değil, aynı zamanda elit seviyede birer hücum lideri olmalarıydı. Kralların tamamı 1.85m ve üzeri boya sahip, stoperlerle yıpratıcı fiziksel savaşlara girebilen, topu önde saklayarak takımı arkadan iten pivot santrforlardı.







KAFA GOLLERİYLE İŞİ BİTİRİYORLAR

Gomez, Gomis ve Osimhen gibi isimler, ceza sahası yan orta organizasyonlarında durdurulması imkansız hava güçleriyle (kafa golleriyle) fark yarattı.

Mauro Icardi gibi özel istisnalar ise muazzam bir atletizme sahip olmasalar da, Süper Lig'in kapanan savunmalarına karşı ceza sahası içindeki ön direk koşuları, savunma arkasına sızma becerisi ve tek dokunuş bitiriciliği ile tam bir "ceza sahası tilkisi" profili çizdi.

SÜPER LİGİN KRALLARI ÇOK FARKLI

Fiziksel olarak klasik bir pivot santrfor olmayan Luis Suarez, bu sezon Sporting formasıyla adeta parmak ısırttı. Her ne kadar 28 golünden sadece 2'sini kafayla atmış olsa da, Süper Lig'in fiziksel ve kapalı savunma anlayışına meydan okuyabilecek cinsten bir performans sergiledi. Genç yıldızın güncel sezon istatistikleri, nasıl bir gol makinesi olduğunu açıkça ortaya koyuyor.







İŞTE SUAREZ'İN İSTATİSTİKLERİ

- Attığı 28 golle, 23.30 olan Gol Beklentisi (xG) değerini açık ara aşarak elit bir bitirici olduğunu kanıtladı.
- Gol Sıklığı: Maç başına 0.9 gol ortalaması yakalayan yıldız, her 96 dakikada bir fileleri havalandırdı.
- Şut Kalitesi: Maç başına 4.3 şut atarken, bunların 1.9'unda isabet buldu. %21'lik pozisyonu gole çevirme oranıyla oynadı.
- Ceza Sahası Hakimiyeti: Attığı 28 golün 26'sını ceza sahası içinden kaydetti.
- Gol Çeşitliliği: Sağ ayağıyla 18, sol ayağıyla 7 gol atarken, kafa ile de 2 kez ağları sarstı. (Ceza sahası dışından ise 2 golü bulunuyor).

- Kaçan Büyük Şans: Pozisyonlara çok sık giren oyuncu, sezon boyunca 26 büyük şans devirdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.