logo
28 EKİM 2026

Franculino Dju, Paul Onuachu'yu aratmıyor

Trabzonspor'da Paul Onuachu'nun yokluğunda Franculino Dju çıktığı 8 resmi karşılaşmada 7 gol kaydetti

28.10.2026 12:52:00
İhlas Haber Ajansı
 
Franculino Dju, Paul Onuachu'yu aratmıyor
Franculino Dju, Paul Onuachu'yu aratmıyor
Trabzonspor'da Paul Onuachu'nun yokluğunda Franculino Dju çıktığı 8 resmi karşılaşmada 7 gol kaydetti.

Trabzonspor'un sezon başladıktan sonra Danimarka temsilcisi Midtjylland'dan kadrosuna kattığı Gine-Bissaulu futbolcusu Franculino Dju, kısa sürede takımın hücum hattındaki en etkili isimlerinden biri haline geldi. Nijeryalı futbolcu Paul Onuachu'nun Gençlerbirliği maçında sakatlanmasının ardından oyuna giren Dju, ilk karşılaşmasında gol atarak bordo-mavili kariyerine hızlı bir başlangıç yaptı. Son oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasında 2 gol atan 22 yaşındaki oyuncu, katkı vermeye devam ediyor.

Onuachu'nun yerini golleriyle doldurdu



Trabzonspor'un Gençlerbirliği'ni 5-0 mağlup ettiği karşılaşmada ilk golünü atan Franculino Dju, Süper Lig'in 7. haftasında Samsunspor deplasmanında da fileleri havalandırdı. Dju son olarak Rizespor karşısında attığı 2 golle takımının 4-3'lük galibiyetinde önemli rol oynadı.
Ligde 6 maçta 4 gol ve 2 asistte yapan Dju, bu sezon 7 lig karşılaşmasında 2 gol kaydeden Onuachu'yu geride bıraktı. Geçen sezon 22 golle gol krallığını paylaşan Nijeryalı futbolcunun yokluğunda sorumluluk alan 22 yaşındaki futbolcu, skor üretme becerisiyle takımına önemli katkı sağladı.

Avrupa'da da etkili

Franculino Dju, UEFA Konferans Ligi'nde de golcü kimliğini ortaya koydu. Trabzonspor'un deplasmanda Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio'yu 4-2 mağlup ettiği maçta 2 gol kaydeden Dju, sahasında İskoçya ekibi Hearts'ı 2-0 yendiği karşılaşmada da 1 kez rakip fileleri havalandırdı.
Avrupa kupalarında 2 maçta 3 gol kaydeden 22 yaşındaki futbolcu, böylece bordo-mavili formayla çıktığı 8 resmi müsabakada toplam 7 gole ulaştı. Trabzonspor, Dju'nun ligde gol attığı 3 maçta 9 puan toplarken, Avrupa'daki 2 mücadeleden de 6 puan elde etti.

Salah'ın ardından takımın en skorer oyuncusu

Trabzonspor'un hücum hattında Mısırlı futbolcu Muhammed Salah da golleriyle öne çıkarken, Franculino Dju takımın en skorer isimleri arasında yer aldı. Süper Lig'in ilk 9 haftasında 22 gol atan bordo-mavili ekipte 8 golle Salah ilk sırada bulunurken, Dju da 4 golle takip etti.

Paul Onuachu'nun sakatlığı sonrasında bulduğu fırsatları iyi değerlendiren Franculino Dju, hem ligde hem de Avrupa'da ortaya koyduğu performansla Trabzonspor'un gol yollarındaki en önemli isimlerinden biri olduğunu gösterdi. Dju'nun yükselen grafiği, bordo-mavili takımın yoğun maç takviminde hücum gücünü korumasına da katkı sağladı.

Uzman psikiyatrist, Fenerbahçe taraftarına teşhisi koydu

Fenerbahçe'nin uzun yıllardır şampiyonluk hasreti çekmesi ve sezonların son bölümünde yaşanan hayal kırıklıkları, taraftarların psikolojisini de etkiliyor

28.10.2026 12:48:00
İhlas Haber Ajansı
 
Uzman psikiyatrist, Fenerbahçe taraftarına teşhisi koydu
Uzman psikiyatrist, Fenerbahçe taraftarına teşhisi koydu
Fenerbahçe'nin uzun yıllardır şampiyonluk hasreti çekmesi ve sezonların son bölümünde yaşanan hayal kırıklıkları, taraftarların psikolojisini de etkiliyor. Psikiyatri Uzmanı Dr. Akif Taşdemir, taraftarlığın yalnızca 90 dakikalık bir heyecandan ibaret olmadığını belirterek, güçlü aidiyet duygusunun yaşanan mağlubiyetlerin etkisini artırabildiğini söyledi. Taşdemir, yıllardır sürdürülen şampiyonluk beklentisinin zamanla kronik strese ve kaybetme endişesine dönüşebildiğini ifade etti.

Fenerbahçe'nin 12 yıldır Süper Lig'de şampiyon olamaması ve şampiyonluk yarışlarında son aşamada yaşanan hayal kırıklıkları, taraftarların psikolojisini etkiliyor. Büyük Anadolu Hastanesi Samsun'da görev yapan Psikiyatri Uzmanı Dr. Akif Taşdemir, yıllardır süren şampiyonluk beklentisinin zamanla kaybetme endişesine ve kronik strese dönüşebildiğini belirterek, kulübün başarısızlığını kişisel yetersizlikle özdeşleştirmenin psikolojik açıdan olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Taraftarlığın insanların kimlik, aidiyet ve sosyal bağ kurma ihtiyaçlarını karşılayan önemli bir olgu olduğunu belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Akif Taşdemir, takımların yaşadığı başarı ve başarısızlıkların taraftarları psikolojik ve sosyolojik açıdan derinden etkileyebildiğini dile getirdi. Özellikle toplumsal aidiyetin güçlü hissedildiği ortamlarda bu etkinin daha belirgin olabildiğini kaydeden Taşdemir, her sezon başında yapılan transferler ve teknik direktör değişikliklerinin taraftarlar için yeni umutlar anlamına geldiğini belirtti.

Bu umutların aynı zamanda psikolojik bir yatırım olduğunu ifade eden Taşdemir, sezon ilerledikçe beklentilerin gerçekleşmeyeceğinin anlaşılmasının taraftarlarda tükenmişliğe yol açabileceğini belirtti. Taşdemir, kayıpla birlikte başlayan kabullenme ve iyileşme sürecinin yeni sezonla yeniden kesintiye uğrayabildiğini vurgulayarak, bu durumu "bitmeyen yas" döngüsüne benzetti.

"İş hayatını etkiliyor"



Bu döngünün sürekli stres, tetikte olma hali ve kaybetme endişesini beraberinde getirebildiğini kaydeden Taşdemir, taraftarlığın günlük yaşam üzerindeki etkilerine de değindi. Sürekli yaşanan hayal kırıklıklarının iş hayatında motivasyon düşüklüğüne ve öfke kontrolünde zorlanmaya neden olabildiğinin altını çizen Taşdemir, derbi mağlubiyetlerinin ardından alay edilme veya sosyal baskıya maruz kalma endişesiyle taraftarların içe kapanabildiğine dikkat çekti. Maç kayıplarının ardından ev içinde yaşanan gerginliğin eş ve çocuklarla ilişkilere de yansıyabildiğini söyledi.

"Kaybetme endişesi bekleme yorgunluğuna dönüşüyor"

Fenerbahçe'nin 12 yıldır Süper Ligde şampiyon olamaması ve şampiyonluk yarışlarının son bölümlerinde yaşanan hayal kırıklıklarının taraftarlar üzerindeki etkisini değerlendiren Taşdemir, "Fenerbahçe özelinde konuşursak, Fenerbahçe aidiyet hissinin çok bağlı olduğu bir kulüp çünkü kökleri çok derine inen, şampiyonluk sayıları çok fazla olan, belli bir seneye kadar geçmişi çok başarılarla dolu bir kulüp. Fenerbahçe özelinde taraftarların sürekli kayba bağlı olarak, maç kaybı, şampiyonlukları kaybetmeye bağlı olarak iş yerinde bu stres faktörünü sürekli yaşadıklarını gözlemliyoruz. İş yerinde motivasyonlarının düşük olduğunu, öfkelerini kontrol etmekte zorlandıklarını zaman zaman biz kendi çevremizde de gözlemleyebiliyoruz. Hele özellikle maç kayıplarında bir derbi kaybı olur ise alay edilme endişesinden veya sosyal olarak bir baskıya maruz kalma endişesinden zaman zaman içe kapanıklıklarını, sosyal bağlarını biraz sınırladıklarını gözlemliyoruz. Ev içinde kaybedilen bir maç sonrasında yaşanılan o gerginliğin eşe, çocuğa bir tahammülsüzlük olarak yansıdığını sıklıkla maalesef çevremizden de yaşayarak tecrübe ediyoruz" dedi.

"Şampiyon olamamak Fenerbahçe taraftarında kronik strese dönüştü"



Akif Taşdemir şunları söyledi:

"Şimdi sona kadar bir işi götürebilmek aslında ümidi sürdürmek demektir. Maruz kalma endişesi Sona kadar bir işi götürebilmek aslında ümidi sürdürmek demektir. Ümitle sürdürdüğüm bir şey eğer başarıyla neticelenirse o ümit senin psikolojik miras olarak zihninde kalacaktır. Fakat sona kadar götürüp hem de rekor puanlarla sonunda kaybetmek artık insanlarda ümitli bir bekleyişten daha ziyade kaybetme endişesini yaşamaya sebep oldu. Sene sonuna doğru yüksek puanla devam etse bile, yüksek seviyelerde, üst sıralarda takım sıralamayı götürebilse bile kaybetme endişesi sürekli olarak bu insanları aktif. Bu bekleme kaygısı adeta bir bekleme yorgunluğuna dönüşüyor. Bu bekleme yorgunluğu, bir öğrenilmiş çaresizlik mekanizmasına benzer şekilde, 'acaba yine mi sonunda kaybedeceğiz'' beklentisini hep aktif olarak insanların zihinlerinde maalesef canlı tutuyor. Bu aidiyet duygusunun güçlülüğüne bağlı olarak insanlar kendi başarılarını kulüplerin başarılarıyla özdeşleştirebilir. Yani eğer kulüp başarılıysa ben de güçlü, değerli ve başarılıyım demektir. Kronik başarısızlık, insanın bilinç dışında kendi yetersizlik algısına, kendisine olan saygısının düşmesine neden olabilir. Kendisiyle barışık olmayan bir insanın da psikolojik olarak olumsuz etkilenmesi maalesef kaçınılmaz bir durumdur."

Derbi yenilgisi bardağı taşırdı

Galatasaray derbisinde alınan 2-1'lik yenilginin ardından Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın geleceği tartışmaya açıldı

27.10.2026 20:44:00 / Güncelleme: 27.10.2026 21:10:54
Haber Merkezi
 
Derbi yenilgisi bardağı taşırdı
Derbi yenilgisi bardağı taşırdı
Galatasaray derbisinde alınan 2-1'lik yenilginin ardından Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın geleceği tartışmaya açıldı. Kartal'ın istifa etmek istediği öne sürülürken, yönetimden henüz resmî bir ayrılık açıklaması gelmedi. Gözler şimdi Aziz Yıldırım yönetimine çevrildi.

Fenerbahçe'de Galatasaray derbisinin faturası teknik direktör İsmail Kartal'a kesiliyor. Süper Lig'in 9. haftasında ezeli rakibine 2-1 mağlup olan sarı-lacivertli ekipte, karşılaşmanın ardından Kartal'a yönelik eleştiriler artarken istifa iddiaları da gündemin ilk sırasına yerleşti.

27 Ekim 2026 itibarıyla Kartal'ın istifa ettiği veya görevden alındığı kesinleşmiş değil. Bazı haberlerde deneyimli teknik adamın görevini bırakmak istediği ve yönetimle görüştüğü öne sürülse de bu iddialar resmî olarak doğrulanmadı.

DERBİ YENİLGİSİ BARDAĞI TAŞIRDI

Galatasaray karşısında alınan 2-1'lik mağlubiyet, Fenerbahçe'de teknik heyete yönelik tepkileri yeniden alevlendirdi. Takımın sahadaki performansı, oyun planı ve oyuncu tercihleri tartışma konusu olurken taraftarların istifa çağrıları da gündeme geldi.

Derbi öncesinde Slavia Prag karşısında alınan 2-2'lik beraberliğin ardından da Kartal'a yönelik eleştirilerin yükseldiği belirtiliyor. Üst üste gelen sonuçlar, teknik direktörün geleceğiyle ilgili tartışmaları daha da büyüttü.

Samandıra'da Kritik Zirve


Derbi mağlubiyetinin ardından camiada yükselen sesler üzerine Başkan Aziz Yıldırım ve Futbol Şube Sorumlusu Cihan Kamer, Samandıra Can Bartu Tesisleri'ne giderek İsmail Kartal ile bir araya geldi.
 
Daha önce Roma maçı sonrasında da istifa kararı alan ancak yönetimin ısrarıyla görevde kalan Kartal, bu kez kesin olarak ayrılma kararını iletti. Yapılan kritik görüşmenin ardından deneyimli hocanın kararı yönetim tarafından onaylandı.

GALATASARAY DERBİDE EZDİ GEÇTİ: 2-1!

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasındaki dev derbide Galatasaray, Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup ederek ezeli rekabette büyük bir zafer kazandı

26.10.2026 23:38:00
Haber Merkezi
 
GALATASARAY DERBİDE EZDİ GEÇTİ: 2-1!
GALATASARAY DERBİDE EZDİ GEÇTİ: 2-1!
Trendyol Süper Lig'in 9. haftasındaki dev derbide Galatasaray, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup ederek ezeli rekabette büyük bir zafer kazandı. Sarı-kırmızılılar, özellikle ilk yarıda sergiledikleri baskılı ve etkili futbolla rakibine nefes aldırmadı. Fenerbahçe ise ilk 45 dakikadaki görüntüsüyle sınıfta kaldı.

İLK YARIDA FENERBAHÇE'YE NEFES ALDIRMADI!



Derbiye ağırlığını koyan taraf Galatasaray oldu. Barış Alper Yılmaz'ın hızı ve fizik gücüyle Fenerbahçe savunmasını zorladığı dakikalarda sarı-kırmızılılar, rakip kalede tehlike üstüne tehlike yarattı. Ederson, Barış Alper'in şutlarında kalesini korumaya çalışırken Fenerbahçe savunması baskı karşısında zor anlar yaşadı.

Dakikalar 29'u gösterdiğinde Galatasaray'ın baskısı sonuç verdi. Osimhen, savunmanın arkasına sarkarak fileleri havalandırdı ve derbinin kilidini açtı: 1-0!

Fenerbahçe henüz ilk golün şokunu atlatamamışken Galatasaray bir kez daha sahneye çıktı. 44. dakikada Davinson Sanchez'in vuruşunda yükselen topu Osimhen kafayla ağlara gönderdi. İlk yarının bitimine saniyeler kala gelen gol, sarı-lacivertliler için ağır bir darbeydi: 2-0!

Galatasaray sahada ne yaptığını bilen, rakibine baskı kuran ve pozisyon üreten taraftı. Fenerbahçe ise ilk yarıda bu oyuna karşılık vermekte zorlandı.

FENERBAHÇE SONRADAN AÇILDI!



İkinci yarıda daha fazla risk alan Fenerbahçe, Galatasaray kalesine yüklenmeye başladı. Lukaku'nun pozisyonunda Uğurcan Çakır gole izin vermedi. Galatasaray ise Jakobs'un kafa vuruşunda direkten dönen topla farkı üçe çıkarma fırsatını kaçırdı.

Dakikalar 62'yi gösterdiğinde Fenerbahçe nihayet aradığı golü buldu. Oğuz Aydın'ın kafa pasında İrfan Can Kahveci, röveşatayla topu ağlara gönderdi: 2-1!

Bu gol, derbiyi yeniden alevlendirdi. Fenerbahçe beraberlik için bastırdı, Galatasaray ise skor üstünlüğünü korumaya çalıştı. Son dakikalar nefesleri kesti.

90. DAKİKADA YÜREKLER AĞZA GELDİ!

Fenerbahçe, 90. dakikada beraberliğe çok yaklaştı. Skriniar'ın kafa vuruşunda top ağlara gitmek üzereyken Lemina çizgi üzerinde müdahale ederek Galatasaray'ı ipten aldı. Dönen topun Lukaku'ya çarpıp auta gitmesi, sarı-kırmızılılara derin bir nefes aldırdı.

Uzatmalarda Sane'nin şutunda Ederson gole engel oldu. Ancak Fenerbahçe'nin son çabaları sonucu değiştirmedi.

GALATASARAY'DAN GÖVDE GÖSTERİSİ, FENERBAHÇE'YE SORU İŞARETLERİ!

Galatasaray, derbinin özellikle ilk yarısında ortaya koyduğu baskı ve hücum gücüyle galibiyeti hak eden taraf oldu. Osimhen'in iki golüyle büyük avantaj yakalayan sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda zor anlar yaşasa da üç puanı bırakmadı.

Fenerbahçe ise ikinci yarıda gösterdiği reaksiyona rağmen ilk yarıdaki kaybını telafi edemedi. Üstelik 90. dakikada beraberliği getirebilecek pozisyonu da değerlendiremedi.

DOLMABAHÇE’DE KARTAL’A YENİLMEK YASAK!

Beşiktaş, Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek sahasındaki yenilmezlik serisini 10 maça çıkardı

26.10.2026 21:10:00
Haber Merkezi
 
DOLMABAHÇE’DE KARTAL’A YENİLMEK YASAK!
DOLMABAHÇE’DE KARTAL’A YENİLMEK YASAK!
Beşiktaş, Başakşehir'i 2-0 mağlup ederek sahasındaki yenilmezlik serisini 10 maça çıkardı. Siyah-beyazlılar, bu sezon Avrupa ve ligde evinde oynadığı 10 karşılaşmanın 9'unu kazanırken yalnızca bir kez berabere kaldı.

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında İstanbul Başakşehir'i konuk eden Beşiktaş, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Dolmabahçe'de taraftarının desteğini arkasına alan siyah-beyazlı ekip, iç sahadaki başarılı performansını sürdürdü.

10 MAÇTA 9 GALİBİYET!



Beşiktaş, bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig'de sahasında oynadığı 10 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Bu karşılaşmaların 9'unu kazanan Kartal, bir maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

Siyah-beyazlılar, söz konusu maçlarda rakip fileleri 25 kez havalandırırken kalesinde 6 gol gördü. Bu istatistik, Beşiktaş'ın kendi sahasındaki hücum gücünü ve savunma başarısını ortaya koydu.

OH VE OLAITAN SAHNEYE ÇIKTI



Başakşehir karşısında ilk yarıda iki takım da gol fırsatları yakaladı. Beşiktaş, özellikle Ndidi ve Vlahovic ile etkili olmaya çalışırken ilk 45 dakikada gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıda baskısını artıran siyah-beyazlılar, 76. dakikada aradığı golü buldu. Agbadou'nun uzun ortasında Vlahovic'in indirdiği topla buluşan Oh, kaleci Muhammed'i geçerek takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın 89. dakikasında ise Olaitan sahneye çıktı. Ceza yayı sağ çaprazından yaptığı vuruşla topu ağlara gönderen Olaitan, maçın skorunu belirledi: 2-0.

DOLMABAHÇE'DE GÜVEN VERİYOR

Başakşehir karşısında aldığı galibiyetle iç sahadaki yenilmezlik serisini sürdüren Beşiktaş, taraftarına bir kez daha üç puan sevinci yaşattı. Dokuz galibiyet ve bir beraberlikle ilerleyen Kartal, Dolmabahçe'yi rakipleri için zorlu bir deplasman hâline getirdi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. eleme turu, yarın başlayacak

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turu, yarın oynanacak 12 karşılaşmayla başlayacak

 

26.10.2026 10:27:00
Anadolu Ajansı
 
Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. eleme turu, yarın başlayacak
Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. eleme turu, yarın başlayacak

Kupada üçüncü tur, 31'i bir önceki etaptan toplam 72 takımın katılımıyla oynanacak. Tek maç eleme usulüne göre yapılacak müsabakaları kazanan takımlar, adlarını dördüncü eleme turuna yazdıracak.

Türkiye Futbol Federasyonunun açıklamasına göre 27, 28 ve 29 Ekim tarihlerinde oynanacak maçların programı şöyle:

Yarın:

13.00 Ağrı 1970 Spor-İstanbulspor (Vali Lütfü Yiğenoğlu)

13.30 Etimesgutspor-Gaziantep FK (Etimesgut Belediyesi Atatürk)

13.30 İnegöl Kafkasspor-Akedaş Kahramanmaraş İstiklalspor (İnegöl İlçe)

13.30 Pazarspor-Aliağa Futbol (Pazar İlçe)

15.00 Adana Adaletgücüspor-MKE Ankaragücü (Yeni Adana)

15.00 Seza Çimento Elazığspor-Açıkalın Erciyes 38 (Elazığ Atatürk)

15.00 Orduspor 1967-Artı Değer Vanspor (Ordu 19 Eylül)

15.00 SMS Grup Sarıyer-Ayvalıkgücü Belediyespor (Yusuf Ziya Öniş)

15.30 Boluspor-Karşıyaka (Bolu Atatürk)

18.00 Kocaelispor-Eti Gübre Mazıdağı Fosfatspor (Kocaeli)

19.00 Yeni Mersin İdmanyurdu-Muşspor (Mersin)

20.30 Corendon Alanyaspor-12 Bingölspor (Alanya Oba)

28 Ekim Çarşamba:

13.00 Kars 36 Spor-Antalyaspor (Kars Atletizm Çim Sahası)

13.30 Ankara Demirspor-Gemlik Sümerbey (Etimesgut Belediyesi Atatürk)

13.30 Ankaraspor-Kırklarelispor (Sincan 15 Temmuz Milli Birlik)

13.30 GMG Kastamonuspor-Erzincan Futbol Yatırımları (Gazi)

13.30 Düzce Cam Düzcespor-ISBAŞ Isparta 32 Spor (Düzce Şehir)

13.30 Güzide Gebzespor-Malatya Yeşilyurtspor (Gebze Alaettin Kurt)

13.30 Silivrispor-Beyoğlu Yeni Çarşı (Silivri Müjdat Gürsu)

13.30 Serikspor-Hakkari Zapspor (Serik İsmail Oğan)

13.30 Sultan Su İnegölspor-Sebatspor (İnegöl İlçe)

13.30 Eskişehir Anadoluspor-68 Aksaray Belediyespor (Osmangazi Üniversitesi Futbol Sahası)

15.00 Adana 01 FK-Kütahyaspor (Yeni Adana)

15.00 Balıkesirspor-Arkent Arnavutköy Belediyespor (Balıkesir Atatürk)

15.00 Karabük İdmanyurduspor-Ekinciler İskenderunspor (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)

15.00 Menemen FK-Karacabey Belediyespor (Menemen İlçe)

15.00 Eminevim Ümraniyespor-Küçükçekmece Sinopspor (Ümraniye Belediyesi Şehir)

15.00 Kızılkaya Tarım Şanlıurfaspor-Gölcükspor (11 Nisan)

15.00 Mısırlıcomtr Fatih Karagümrük-Somaspor (Yusuf Ziya Öniş)

15.30 Fethiyespor-Eyüpspor (Fethiye İlçe)

18.00 Sakaryaspor-Bursa Yıldırımspor (Yeni Sakarya Atatürk)

20.30 52 Orduspor FK-KCT 1461 Trabzon FK (Ordu 19 Eylül)

29 Ekim Perşembe:

13.30 Bitlis 1916 Spor-Metro Holding Kayserispor (Eren)

15.30 Gençlerbirliği-Halil Bayram İnşaat Karaköprü Belediyespor (Eryaman)

18.00 Kasımpaşa-Çorluspor 1947 (Recep Tayyip Erdoğan)

20.30 Eskişehirspor-Alagöz Holding Iğdır FK (Prof. Dr. Fethi Heper) 

Barcelona'nın 9 maçlık galibiyet serisini bitirdiler

İspanya La Liga'nın 10. haftasında oynanan El Clasico'da Real Madrid, deplasmanda Barcelona'yı Kylian Mbappe'nin golleriyle 2-1 mağlup etti

26.10.2026 10:15:00
İhlas Haber Ajansı
 
Barcelona'nın 9 maçlık galibiyet serisini bitirdiler
Barcelona'nın 9 maçlık galibiyet serisini bitirdiler
İspanya La Liga'nın 10. haftasında oynanan El Clasico'da Real Madrid, deplasmanda Barcelona'yı Kylian Mbappe'nin golleriyle 2-1 mağlup etti.

İspanya La Liga'nın 10. haftasında Barcelona, Camp Nou'da Real Madrid ile karşı karşıya geldi. 41. dakikada Kylian Mbappe'nin attığı goller eflatun-beyazlılar, ilk yarıyı 1-0 üstün tamamladı. Barcelona, 61. dakikada Raphinha'nın golüyle skoru 1-1'e getirirken, 88. dakikada sahneye bir kez daha Mbappe, çıktı ve maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. Real Madrid sahadan 2-1 galip ayrılırken, Barcelona da ligde ilk yenilgisini aldı.

Real Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Güler, maça ilk 11'de başlarken, 90+4. dakikada yerini Trent Alexander-Arnold'a bıraktı. Bu sonucun ardından Barcelona 27 puanla liderliğini sürdürürken, Real Madrid puanını 24'e yükseltti ve 3. sırada yer aldı.

Barcelona, ligde ilk dokuz maçını kazanmış ve 10'da 10 yaparak kulüp tarihine geçmeyi hedeflemişti. Real Madrid bu hedefi bozarken şampiyonluk yarışını da yeniden kızıştırdı.

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, galibiyetin ardından takımının performansını överek karşılaşmayı "En yüksek kalitedeki rakibe karşı en etkileyici performansımız" sözleriyle değerlendirdi.

Beşiktaş ile Başakşehir, 25. randevuda

Beşiktaş ile Başakşehir, 25. randevuda

25.10.2026 10:23:00
İhlas Haber Ajansı
 
Beşiktaş ile Başakşehir, 25. randevuda
Beşiktaş ile Başakşehir, 25. randevuda
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'de yarın karşılaşacağı Başakşehir ile 25. kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş ile Başakşehir, yarın saat 19.00'da Tüpraş Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Ligde siyah-beyazlılar, 5 galibiyet ve 3 mağlubiyetle aldığı 15 puanla 5. sırada haftaya girdi. Turuncu-lacivertliler ise 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle topladığı 11 puanla 10. sırada bulunuyor.
Geçtiğimiz hafta Kartal, Trabzonspor'a deplasmanda 2-0 mağlup olurken ilk 8 haftadaki 3. mağlubiyetini yaşadı. Başakşehir ise konuk ettiği Gaziantep FK'yı 2-1 yenmeyi başardı.

25. randevu

Beşiktaş ile Başakşehir, Süper Lig'de bugüne kadar 24 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda siyah-beyazlılar, 9 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, turuncu-lacivertliler de 7 defa kazandı. 8 müsabaka ise berabere sona erdi. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş 31 kez rakip fileleri havalandırırken, Başakşehir de 29 defa gol sevinci yaşadı.
Siyah-beyazlılar, geçtiğimiz sezon Dolmabahçe'de oynanan müsabakayı 2-1 kazanırken, deplasmanda ise rakibini 3-2 mağlup etti.

4 futbolcu forma giyemeyecek

Siyah-beyazlılarda 4 futbolcu, Başakşehir'e karşı oynayamayacak. Sakatlıkları devam eden Orkun Kökçü ve Milot Rashica'nın yanı sıra UEFA Avrupa Ligi'nde son oynadıkları Crystal Palace müsabakasında omzundan sakatlanan Fabio Miretti ve elinde kırık bulunan Ümit Akdağ, bu müsabakada formasından uzak kalacak.

Emirhan Topçu sınırda

Beşiktaş'ta, Başakşehir maçı öncesinde 1 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Siyah-beyazlılarda Emirhan Topçu, Başakşehir karşısında sarı kart görmesi durumunda 10. haftadaki Kasımpaşa müsabakasında cezalı olacak.

Ümit Öztürk düdük çalacak

Beşiktaş ile Başakşehir arasında oynanacak mücadeleyi hakem Ümit Öztürk yönetecek. Öztürk'ün yardımcılıklarını Kerem Ersoy ile Candaş Elbil yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Reşat Onur Coşkunses olacak.

Hızlı koşucular Valensiya Yarı Maratonu'nda kapışacak


 
Valensiya; dünyada hem maraton, hem de yarı maratonda en çok ilgi gören koşulara ev sahipliği yapıyor. Bu yıl yarı maraton 25 Ekim'de, maraton ise 6 Aralık'ta yapılacak. Her iki yarışta da süper koşucular yarışacak.
 

24.10.2026 05:30:00
Yaşar Cebesoy
 
Hızlı koşucular Valensiya Yarı Maratonu'nda kapışacak
Hızlı koşucular Valensiya Yarı Maratonu'nda kapışacak

Valensiya Yarı Maratonu, 25 Ekim'de 35. kez gerçekleştirilecek. Yarış için son hazırlıklar da tamamlandı. Valensiya'da 21 bin 097 metrellik, kısaca 21.1 kilometrelik yarışı bu yıl ilk kez bir İspanyol koşucunun kazanma ihtimali var! Rodrigue Kwizera, 58:16'lık kişisel en iyi derecesiyle, İspanya'nın en iyi yarı maratonu ve dünyanın en hızlılarından biri olan bu yarışta zafer için yarışan tüm erkekler arasında en iyi zamana sahip. Kwizera aslında Burundili... 2026'ya kadar da Burundi adına yarıştı. Bu yıl İspanya vatandaşlığını aldı. En iyi derecesi olan 58:16'yı bu yıl 25 Mart'ta Prag Yarı Maratonu'nda Burundi adına koştu. 10 kilometrelik yol yarışında da 26:54'lük derecesi var! Bu yıl Madrid'de 31 Mayıs'ta 26:01'lik dünya rekoru bir 10 kilometresi var ancak bu derece, Dünya Atletizm Federasyonu tarafından Madrid Vintage Run parkurunun 160 metreden fazla net irtifa düşüşüne (yokuş aşağı) sahip olması nedeniyle kurallar gereği resmi dünya rekoru olarak tescillenmedi.
Ancak Valensiya Yarı Maratonu'nda 2025'te 58:38 ile ikinci olan Kwizera, sadece birincilik için değil, aynı zamanda Avrupa rekorunu da hedefleyecek. O rekor bu yıl Kopenhag Yarı Maratonu'nda 58:06 ile İsveçli Andreas Almgren tarafında kırıldı.



Son iki yılın şampiyonu dünya rekortmeni

Valensiya Yarı Maratonu'nu 2024'te Etiyopyalı atlet Yomif Kejelcha 57:30 ile dünya rekoru kırarak kazanmıştı. Kejelcha, geçen yıl da 58:02 ile yine birinci oldu. Kejelcha, bu yıl Buenos Aires'te 56:51'lik derecesiyle yarı maraton dünya rekorunu kırarak birinci oldu. Geçen yıl 1:59:40 ile Londra Maratonu'nda ikinci olan Kejelcha, bu yıl 6 Aralık'ta Valensiya Maratonu'nda yarışacak. Rakibi de bu yıl Boston Maratonu'nda 2:01:52 ile parkur rekoru kıran Kenyalı John Korir... Korir, geçen yıl Valensiya Maratonu'nu 2:02:24 ile kazanmıştı.

Kwizera'nın rakipleri Kenyalılar ve Etiyopyalılar

Kenya'dan Owen Korir (58:58) ve Valensiya'da koşmanın nasıl bir şey olduğunu zaten bilen iki Etiyopyalı Jemal Yimer (58:33) ve Tadese Worku (58:35) Kwizera'yı geçerek birincilik için yarışacak. Onlara Daniel Ebenyo (59:04), Andrea Kiptoo (59:11), Alex Matata (59:11) ve İspanyol Thierry Ndikumwenayo (59:42) da katılacak. Daniel Ebenyo 2023'te 59:52'lik derecesiyle, Alex Matata ise 2024 59:40 ile 2026'da ise 59:59 ile İstanbul Yarı Maratonu'nu kazanmış isimler...

Kadınlarda da çekişme bekleniyor

Kadınlar kategorisinde, Etiyopyalı Tsigie Gebreselama (1:04:21), 2025 ve 2026 yıllarında Lizbon'da kazandığı zaferlerin ardından Valencia'ya geri dönüyor. Başlıca rakipleri, bu yıl Paris Yarı Maratonu'nu kazanan hemşehrisi Ftaw Zerai (1:05:12) ve Kenyalı Daisilah Jerono (1:05:21) olacak. İzlenmesi gereken diğer koşucular arasında, 2025'te Valencia'da üçüncü olan ve yakın zamanda Kopenhag'daki Dünya Şampiyonası'nda yarı maratonda gümüş madalya kazanan Veronica Loleo (1:05:35) ve Danimarka'da 5K etkinliğinde gümüş madalya kazanan Caroline Gitonga (1:06:16) yer alıyor. Ayrıca Etiyopyalı Yalemzerf Yehualaw (1:03:51) anne olduktan sonra geri dönüyor.

Beşiktaş'ın Avrupa'daki 9 maçlık karnesi

Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 9 mücadelenin 7'sinden galip ayrılırken, 1 müsabakada beraberlik ve 1 maçta da mağlup oldu

23.10.2026 09:58:00 / Güncelleme: 23.10.2026 10:02:11
İhlas Haber Ajansı
 
Beşiktaş'ın Avrupa'daki 9 maçlık karnesi
Beşiktaş'ın Avrupa'daki 9 maçlık karnesi
Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 9 mücadelenin 7'sinden galip ayrılırken, 1 müsabakada beraberlik ve 1 maçta da mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Crystal Palace ile 2-2 berabere kaldı. Kartal bu sonuçla Avrupa'da bu sezon ilk beraberliğini yaşadı. Vincenzo Italiano yönetiminde Midtjylland'ı 1-0 ve 2-0 yenen siyah-beyazlılar, Hradec Kralove'u her iki müsabakada da 1-0'lık skorlarla mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Kaunos Zalgiris ile eşleşen Kartal, bu turun ilk mücadelesinden 3-0 galip gelmeyi başarırken, tek mağlubiyetini ise bu turun rövanşında rakibine deplasmanda 1-0 yenilerek yaşadı. Beşiktaş, lig aşamasının ilk haftasında Marsilya'yı 4-1'lik skorla geçerken, konuk olduğu TSG Hoffenheim'ı da 3-2 yendi. Siyah-beyazlılar konuk ettiği Crystal Palace karşısında ise ilk beraberliğini aldı.

Bu maçlarda rakip ağları 17 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde de 6 gol gördü.

Trabzonspor, yarın Hearts ile karşılaşacak

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi'nin ikinci haftasında yarın İskoçya'nın Hearts takımını konuk edecek

 

21.10.2026 10:43:00
Anadolu Ajansı
 
Trabzonspor, yarın Hearts ile karşılaşacak
Trabzonspor, yarın Hearts ile karşılaşacak

Papara Park'ta saat 19.45'te başlayacak müsabakayı, Belçikalı hakem Lawrence Visser yönetecek. Visser'in yardımcılıklarını Ruben Wyns ve Mathias Hillaert yapacak.

Konferans Ligi'ndeki ilk maçında Finlandiya'nın KuPS Kuopio takımını deplasmanda 4-2 mağlup eden bordo-mavili ekip, Hearts müsabakasını da kazanarak ikinci haftayı da kayıpsız geçmeye çalışacak.

Bordo-mavili takımda müsabaka öncesinde Batagov, Onuachu ve genç kaleci Onuralp Çevikkan'ın sakatlıkları bulunuyor.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.