logo
29 EKİM 2026

Galatasaray aradığı 8 numarayı buldu!

Galatasaray'da Okan Buruk için 5. şampiyonlukla beraber Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finali görmek bu sezonun iki önemli hedefi... Ocak ayında Ugochukwu'nun yerine yapılacak Gjivai Zechiël transferi ise hayalleri süslüyor.
 

29.10.2026 11:48:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray aradığı 8 numarayı buldu!
Galatasaray aradığı 8 numarayı buldu!
Fenerbahçe derbisinde alınan "rahat" galibiyetin ardından Galatasaray tüm enerjisini Şampiyonlar Ligi'ne verme kararı aldı. Okan Buruk ve yönetim, üst üste 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rüyası görebilmek için Ocak ayı transferinde gaza basma kararı aldı.






BATRAKOV GİBİ TRANSFER

Sezon başında alınan iki genç oyuncu Ugochukwu ve Bitshiabu'nun Ocak ayında eski takımlarına tazminat ödeyerek de olsa gönderilmesi fikri kabul edildi. Bu iki oyuncunun yerine ise Batrakov gibi "büyük takım görmüş" değil, "büyük takıma gitme" hayali olan oyuncuların alınması fikri ön plana çıktı.






OKAN BURUK KRİTERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Hem Ugochukwu'nun hem de Bitshiabu'nun zaten büyük takım görmüş oldukları için daha fazla kendilerini zorlamamaları Okan Buruk'u hayal kırıklığına uğrattı. Bu yüzden Batrakov gibi rüyasında PSG ya da Barcelona gören ancak o takıma gitmeden önce Galatasaray'ı basamak yapacak oyuncuları scout ekibi listesinden çekip incelemeye başladı.






GJIVAI ZECHIEL HAYALİ

Geçen sezon kiralık oynadığı Utrecht'ten Feyenoord'a dönen Gjivai Zechiël, şu anda Okan Buruk'un 8 numara için hayallerini kurduğu isim. Sol stoper için henüz bir isim belirlenmedi.

Montella Fenerbahçelileri çileden çıkardı

İsmail Kartal sonrası adı Fenerbahçe ile anılan Vincenzo Montella’ya sarı-lacivertli camiadan büyük tepki yükseldi

29.10.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Montella Fenerbahçelileri çileden çıkardı
Montella Fenerbahçelileri çileden çıkardı
İsmail Kartal'ın yerine Vincenzo Montella'nın adaylar arasına girmesi, Türk millî takımındaki performansı yüzünden Fenerbahçe camiasını ayağa kaldırdı. Tepkiler çok büyük.






İsmail Kartal, AS Roma maçından sonra bırakmıştı... Hatta evine gidip kapıyı bile kilitlemişti. Ancak Aziz Yıldırım; Cihan Kamer ve Oğuz Çetin'i gönderip onu ikna etti. Ancak Galatasaray derbisi tüm hayallerin bittiği nokta oldu. Yıldırım arkasından çekildi, Kartal'ı istifaya zorladı. Fenerbahçe'de 4. İsmail Kartal dönemi de sona erdi.






MONTELLA İSMİ TARTIŞMA BAŞLATTI

Yeni teknik direktör arayışlarında ilk aday olarak Montella'nın ismi geçiyor... Ancak camiada İtalyan teknik adama çok büyük bir tepki var.






Her ne kadar millî takımı 24 yıl sonra Dünya Kupası'na götürmüş olsa da sonrasında turnuvada yaşananlar ve Uluslar Ligi'nde alınan sonuçlar sonrasında Montella'nın Fenerbahçe camiasının gözünde değeri sıfırın altına düştü. Gelen bilgilere göre camianın önde gelenleri, "Montella olmaz" diyerek Başkan Aziz Yıldırım'ı mesaj yağmuruna tutuyor.






FENERBAHÇE İÇİN ARTI YÖNÜ

Şu an için Montella, sadece Süper Lig'i tanıyan ve Türk futbolcusunun mentalitesini bilen bir teknik adam olarak Fenerbahçe yönetim kurulunda konuşuluyor. Gelen bilgiler ise Montella'nın sadece adaylardan birisi olduğu, ancak kesinlikle ilk sırada yer almadığı yönünde. Eğer görüşülen diğer adaylardan sonuç alınamazsa bir ihtimal Montella'nın göreve gelmesi söz konusu olabilir.






Okan Buruk kendi bombasını üretti

Maç başına 3.9 büyük şans ve 2.1 gol ortalaması yakalayan Galatasaray, geride kalan 9 haftada 19 gol attı. Okan Buruk adeta kendi nükleer silahını üretti

29.10.2026 12:00:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk kendi bombasını üretti
Okan Buruk kendi bombasını üretti
Fenerbahçe derbisi sonrasında Galatasaray'da 5. şampiyonluk şarkıları erken söylenmeye başlandı. Her ne kadar Beşiktaş sağlam gelse de, Trabzonspor göz korkutsa ve sarı-lacivertlilerin düşüş ihtimalinin önemli görüldüğü yarışta Okan Buruk'un takımını zirveye çıkaran, "baskın hücum zenginliği ve ezici oyun üstünlüğü" oldu.






GALATASARAY EZİP GEÇİYOR

Maç başına 7.7'si isabetli, 22.4 şut atılması sarı-kırmızılıların hücumda ne kadar üretken ve sürekliliğinin olduğunun kanıtı. Maç başına neredeyse 8 isabetli şut bulmak, rakip kalecileri ve savunmaları abluka altında tuttuklarını gösteriyor.






OKAN BURUK'UN TAKIMI GOL MAKİNESİ

Okan Buruk'un takımı maç başına 3.9 büyük şans ve 2.1 gol ortalaması yakalayarak pozisyon üretmekle kalmayıp bunu skora çevirmeyi de başarıyor. 9 maçta atılan 19 gol bunun en net kanıtı.






Ligin ilk 9 haftasında %60.4 topla oynayan ve rakibe top göstermeyen, pas kalitesi yüksek (%86.5 genel, rakip yarı sahada %80.8 isabet) bir oyun var Okan Buruk'un takımında.






Maç başına 7.8 korner atmak, Galatasaray'ın ceza sahası önünde ne kadar baskı kurduğunu ve duran toplardan fazlasıyla ekmek yediğini gösteriyor.






8 sol ayak, 6 sağ ayak ve 3 kafa golü ile hücum çeşitliliğinin de fazla olması, rakiplerin Galatasaray hücumlarını durdurmasını imkansız hale getirdiğinin en büyük göstergesi.






Trabzonspor'un muhteşem geri dönüşünün formülü

Trabzonspor, Rize deplasmanında 2-0 geri düştü; herkes "Balon patlayacak mı?" dedi

29.10.2026 11:49:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'un muhteşem geri dönüşünün formülü
Trabzonspor'un muhteşem geri dönüşünün formülü
Trabzonspor, Rize deplasmanında 2-0 geri düştü; herkes "Balon patlayacak mı?" dedi. Reis ise 40. dakikadan itibaren yaptığı mini toplantılarla 4-3'lük galibiyetin mimarı oldu.






Rizespor deplasmanında ilk devreyi 2-0 geride kapatan Trabzonspor'da herkesin aklında tek bir soru vardı: Thomas Reis'in balonu patlayacak mı? Ancak ikinci yarıda sahada öyle bir Trabzonspor vardı ki Alman teknik adamın hamleleri, "Balon değil, alın teri" dedirtti.






TRABZONSPOR'DAN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Öyle ki ilk yarı bitmeden, 40. dakikadan itibaren kulübede teknik heyet adeta kriz masası kurdu. Reis ve ekibi, maçın gidişatını değiştireceklerinin sinyallerini verdi.







Alman hocanın oyun devam ederken yardımcılarıyla gerçekleştirdiği mini toplantılar, ikinci yarıdaki muhteşem geri dönüşü getirdi. Devre arasında yapılan taktik kurgu ve sarı kart sınırındaki Fabinho'nun yerine Folcarelli'nin oyuna dahil edilmesi, orta alandaki dengeyi tamamen değiştirdi.






REIS LE DÖRT DÖRTLÜK DEVAM

Komşu Rize'den 4-3'lük zaferle dönen Trabzonspor, Süper Lig'de Reis ile 4'te 4 yaparak 12 puana ulaştı. Taşların yerine oturduğu, hem saha içi taktiğin hem de kulübe yönetiminin eksiksiz işlediği bordo-mavililerde bu galibiyet, şampiyonluk yürüyüşünün en keskin virajı oldu.

Beşiktaş'ta Trossard gerçeği

Beşiktaş'ın çok şey beklediği Leandro Trossard; Avrupa ve ligde toplam 10 maça çıktı, 1 gol ve 1 asistle kısır kaldı. Pencerenin diğer tarafında yaptıkları ise Italiano'nun kendisinden neden vazgeçemediğini anlatıyor

29.10.2026 11:41:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ta Trossard gerçeği
Beşiktaş'ta Trossard gerçeği
Leandro Trossard, Beşiktaş'a büyük beklentilerle geldi. Ancak Belçikalı oyuncunun tabelasına bakılacak olursa pek de beklentileri karşılamış gibi değil. Ligde 8 maçta 1 gol ve 1 asistle oynadı. UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında ise henüz siftahı yok.






TROSSARD BEŞİKTAŞ'I TAŞIYOR

Bu açıdan bakınca "eyvah" dedirten istatistikler olsa da genel verilere bakıldığında Belçikalı yıldız; Orkun Kökçü ve Emirhan Topçu ile beraber ilk 9 haftanın en iyileri konumunda.






Trossard tabelada (1 gol, 1 asist) beklentinin gerisinde kalmış gibi görünse de; şans yaratma (4 büyük şans), kilit pas (1.5), asist beklentisi (1.80 xA), üst düzey hızı (36 km/s) ve maç içi devamlılığı ile Beşiktaş hücum kurgusunun taşıyıcı kolonlarından biri.






ITALIANO MUTLU

Ligde maç başına 4.0 (Avrupa'da 3.0) topu geri kazanma ve savunma aksiyonlarındaki istikrarı, sadece hücum eden değil, modern futbolun gerektirdiği ön alan baskısını ve savunma direncini de sırtladığını gösteriyor. Bu da zaten Italiano'nun Belçikalı oyuncudan en fazla beklediği şey.






Üstüne üstlük özellikle ligde maç başına 1.6 başarılı çalım ile oynaması, bire bir eşleşmelerde rakip eksiltip alan açabildiğinin kanıtı.

Kerem'i döven Marcao yeniden gündemde

Fenerbahçe'nin Galatasaray geçmişli yıldızı Kerem Aktürkoğlu'nun Marcao'dan yediği kafa ve yumruklar, derbi sonrasında sarı-kırmızılı taraftarların yeniden gündemine geldi.
 

29.10.2026 11:31:00
Haber Merkezi
 
Kerem'i döven Marcao yeniden gündemde
Kerem'i döven Marcao yeniden gündemde
Derbinin bitimiyle birlikte Sallai'nin üzerine giden ve ortamı geren hareketlerin mimarı olan Fenerbahçe'nin Milli yıldızı Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray taraftarlarının tepkisini çekti.






Sarı-kırmızılı formayı giyerken Harry Potter ile özdeşleşen büyücü şapkası derbi sonrasında RAMS Park'ın (veya Ali Sami Yen'in) çimlerine konuldu; kulüp de bu görüntüyü sosyal medyadan paylaştı. Taraftarlar ise 16 Ağustos 2021'de Giresunspor maçında Marcao'nun eski takım arkadaşı Kerem'i yumrukladığı pozisyonu yeniden gündeme getirdiler.






MARCAO SINIRI AŞTI

O gün Marcao sahada Kerem'i iki kez uyardı. Kerem de kendisine "sus" işareti yaptı. Bu harekete sinirlenen Brezilyalı stoper kendi yarı sahasından koşarak takım arkadaşına önce kafa attı, ardından da yumrukladı.






KEREM AKTÜRKOĞLU'NDAN ÖZÜR DİLEDİ!

Galatasaray para cezası, PFDK ise 8 maç ceza verdi. Marcao'nun o dönemde Kerem'den özür dilerken yaptığı açıklamada kullandığı, "Haklı olduğumu düşündüğüm bir durumda o anki öfkeme yenik düştüm" sözleri taraftarlar arasında hiç unutulmadı. Hatta o dönemde Marcao'nun özür dilemek istemediği ancak yöneticilerin ve Fatih Terim'in zorlamasıyla açıklamayı yayınlamak zorunda kaldığı iddia edildi.






Hatta Kerem'in daha sonra 2022'de Patrick van Aanholt'tan ve diğer takım arkadaşlarından da dayak yediği iddia edildi ancak bu dedikodu hiç doğrulanmadı.

Okan Buruk’un Fenerbahçeli kurbanları

İsmail Kartal'ı 3. kez yiyen Okan Buruk, Fenerbahçe'den 7 hoca göndertti, 2 de başkan yed

29.10.2026 11:31:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk’un Fenerbahçeli kurbanları
Okan Buruk’un Fenerbahçeli kurbanları
İsmail Kartal'ı 3. kez yiyen Okan Buruk, Fenerbahçe'den 7 hoca göndertti, 2 de başkan yedi. Buruk'la Galatasaray'ın yakaladığı felsefenin temeli ise ortaya çıktı.






Okan Buruk adeta Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki 100 yılı aşkın rekabeti tek başına bitirdi. Sarı-kırmızılı ekibin teknik patronu, geldiği günden bu yana üst üste 4 kez şampiyon oldu, yetmedi, Fenerbahçe'de 7 teknik direktörü ekmeğinden etti.






OKAN BURUK'UN BİLEĞİNİ BÜKEMEYEN TEKNİK ADAMLAR

-İsmail Kartal
-Jorge Jesus
-İsmail Kartal
-José Mourinho
-Domenico Tedesco
-İsmail Kartal

ŞAMPİYONLUK GÖREMEYEN FENERBAHÇE BAŞKANLARI

-Ali Koç
-Sadettin Saran







GALATASARAY'DA SİSTEM OTURDU

Okan Buruk'un dominasyonu yüzünden Fenerbahçe sürekli değişiklik yapmak zorunda kalıyor. Galatasaray, aynı teknik kadro ve aynı oyuncularla 5. yılda da aynı oyun felsefesinin üstüne koyuyor. Okan Buruk; yarış devam ederken ve derbilerde ne yapması gerektiğini ezbere bilen bir takım yönetiyor. Bu sayede işi hiç olmadığı kadar kolay oluyor.







KANARYA SIFIRDAN BAŞLIYOR

Fenerbahçe ise her hoca ya da başkan değişiminde sıfırdan yapı kurmaya çalışıyor. Sürekli üzerinde durdukları "yapı"yı hep yıkıp yeniden kuruyorlar. Galatasaray, Okan Buruk sayesinde organizasyonel huzur ile enerjisini saha içine ve şampiyonluk yarışına odaklayabiliyor.

Sürekli teknik adam değiştiren Fenerbahçe'ye karşı yarışmak, Galatasaray ve Okan Buruk üzerinde "Biz ne yaptığımızı biliyoruz, onlar hâlâ arayışta" algısını güçlendiriyor.

Aykut Kocaman bu teklifle ikna edilecek

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'den gönderilmesi tek başına olmayacak gibi duruyor. İlk etapta futbolun başına Cihan Kamer'in yerine Mahmut Uslu'nun geçeceği, Uslu'nun da Aykut Kocaman'ı ikna etmeye çalışacağı iddia ediliyor.
 

29.10.2026 11:19:00
Haber Merkezi
 
Aykut Kocaman bu teklifle ikna edilecek
Aykut Kocaman bu teklifle ikna edilecek
Fenerbahçe'de İsmail Kartal dönemi rötarlı da olsa sona erdi. Aston Villa hezimetinden sonra başlayan yeni teknik direktör arayışları Slavia beraberliği sonrasında zaten zirve yapmıştı. Galatasaray derbisinden sonra da resmiyet kazandı.






MONTELLA SESLERİ

Şu anda Fenerbahçe için adı en yüksek frekanstan çıkan aday Montella... Türk Milli Takımı'na yaptıkları unutulmamış gibi İtalyan'ın, sarı-lacivertlilerin teknik direktörü olarak anılması camiada büyük bir heyecan yaratmış durumda. Akıllarda bir de soru var: "Neden ilk tercih Aykut Kocaman'a gitmiyoruz?"






AYKUT KOCAMAN'A TEKLİF

Aslında kulislerde konuşulanlara göre gayriresmi yollardan, el altından Kocaman'a "Takımı alır mısın?" diye soruldu. Kocaman'ın cevabı ise kısa ve net oldu: "Aziz Başkan ve Oğuz'la çalışmam."






MAHMUT USLU DEVREDE

Kocaman bu cevabı hem Aston Villa hem de Slavia maçlarından sonra iki kez tekrarlarken futbolun yeni patronu olmaya hazırlanan Mahmut Uslu'nun ise Kocaman'ı ikna edip edemeyeceği tartışılmaya başlandı. Uslu'nun, Kocaman'a, "Aziz Başkan karışmayacak. İkimiz olacağız. Yanına da istediğini al" diyerek bir teklif yapmak istediği konuşuluyor.






AZİZ YILDIRIM KARARLI

Başkan Yıldırım ise bir kez daha hata yapmamak adına Kocaman ismine her ne kadar karşı çıksa da onay vereceği konuşuluyor.
Kocaman'ın ise Uslu'nun bu teklifini kabul edip etmeyeceği net değil.

Muçi İtalyano'yu çıldırttı

Sergen Yalçın'ın zamanında "yetersiz" diyerek sildiği Ernest Muçi, Italiano'nun hayallerini süslüyor! Beşiktaş'ın çalıştırıcısı, Arnavut futbolcu elinde olsaydı Orkun Kökçü ve Salih Özcan'la harika bir orta saha kurabileceğini Eduardo Graf ile paylaştı

28.10.2026 15:45:00
Haber Merkezi
 
Muçi İtalyano'yu çıldırttı
Muçi İtalyano'yu çıldırttı
Trabzonspor'un yıldızı Ernest Muçi önceki gece Rizespor deplasmanında bir kez daha kalitesini ortaya koydu... Türk millî takımının başına geçen teknik direktör Sergen Yalçın'a bir kez daha mesaj gönderdi. Beşiktaş'ın başına geçtiğinde ilk işi Arnavut yıldızın ipini çekmek olan Yalçın, daha sonra da "Bende yok" diyerek Muçi'nin takım için yeterli kalitede olmadığını açıklamıştı.






ITALIANO ŞAŞIRDI

Ancak aynı Muçi için Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano'nun "Keşke elimde olsaydı" dediği, hatta daha sonra Beşiktaş'ın oyuncuyu gönderdiğini öğrenince "Nasıl olur?" diyerek isyan ettiği ortaya çıktı.

MUÇI OLSAYDI FARKLI OLURDU

Hâlihazırda Raskin ya da Willock gibi oyuncuları alıp Orkun Kökçü'yü daha çok 8/10 pozisyonunda oynatmak isteyen Italiano'nun; Muçi elinde olsaydı Orkun'la beraber oynatarak takımını bambaşka bir sistemde oynatabileceğini Eduardo Graf ile paylaştığı öğrenildi.






BAMBAŞKA BEŞİKTAŞ OLURDU

İtaliano'nun Graf'a; Muçi'yi 10, Orkun'u 8 ve Salih'i de 6 numara gibi kullanabileceğini, bu sayede hem dinamik hem de çok daha golcü bir orta sahası olabileceğini söylediği bildirildi. İtalyan teknik adama göre bu orta saha hattı elinde olsaydı topa yüzde 60-70 oranında sahip olup rakibi kendi yarı sahasına hapsedebilirler, estetik ve göze daha hoş gelen bir futbol oynayabilirlerdi.

Oh piyasası kızıştı: 20 milyon Euro'dan aşağı olmaz

Beşiktaş'ta 14 milyon Euro'ya alınan Oh için şimdiden 6 resmi teklif geldi. Italiano'nun satılmasına karşı çıktığı golcü için yönetim bonservis bedelini netleştirdi: 20 milyon Euro

28.10.2026 14:46:00
Haber Merkezi
 
Oh piyasası kızıştı: 20 milyon Euro'dan aşağı olmaz
Oh piyasası kızıştı: 20 milyon Euro'dan aşağı olmaz
Hoffenheim'ı katleden, önceki gece de Başakşehir'in fişini çeken Hyeon-gyu Oh dikkatleri üzerine toplamayı başardı... Beşiktaş'a gelmeden önce Stuttgart'ın listesine giren ancak lisede futbol oynarken geçirdiği bir sakatlık yüzünden Almanların almadığı Koreli için Beşiktaş'ın kapısı menajerler tarafından çalınmaya başladı.






OH İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Gelen bilgilere göre şu ana kadar Oh için menajerler Beşiktaş'a İtalya'dan 2, İngiltere'den 2, Fransa ve Almanya'dan da 1'er teklif getirdi.






ITALIANO SATILMASINA KARŞI

Siyah-beyazlıların transferi için 14 milyon Euro ödediği Oh için gelen teklifler şu an için 10 milyon Euro seviyelerinde... Ve teklifleri getiren takımlar da öyle üst sıralara oynayan takımlar değil. Her ne kadar yedek olsa da Italiano için Korelinin yeri başka. O yüzden İtalyan teknik adam, yerini dolduramayacaklarını düşündüğü Oh'nun kâr etmeden satılmasına karşı.






BEŞİKTAŞ 20 MİLYON EURO İSTİYOR

Bu yüzden de Beşiktaş yönetimi, 20 milyon Euro'nun altında gelecek bir teklifi kabul etmeyeceğini Oh için kapıya gelen menajerlere iletti. Şu an için bu ve benzeri bir teklif gelecek mi ilerleyen zamanda netleşecek. Ancak şimdilik pek imkân dahilinde değil.






logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.