logo
15 EYLÜL 2026

Galatasaray'da sinirler gergin

20.10.2006 00:00:00
 
Şampiyonlar Ligi (C) Grubu üçüncü maçında Hollanda'nın PSV Eindhoven takımına kendi sahasında 2-1 yenilerek moral bozukluğu yaşayan Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de hafta sonunda Kayseri Erciyesspor ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Teknik direktör Erik Gerets'in sadece başında yer aldığı idmanda PSV maçında 90 dakika oynayan futbolcular koşunun ardından çalışmayı bırakırken, diğer oyuncular ise dar alanda çift kale maç yaptı. Sarı-kırmızılı futbolcuların bir hayli sinirli oldukları gözlenen maçta Emre Aşık ile kaleci Fevzi arasında tartışma yaşandı.

''Sen işine bak, ne faulü''Bir hava topu mücadelesi sırasında Fevzi, Emre'nin kendisine faul yaptığını iddia edince, Emre genç futbolcuya çok sert tepki gösterdi. Emre, ''Sen işine bak, ne faulü'' diye bağırarak tepki gösterirken, bu sırada küfürlü konuşması da dikkat çekti. Fevzi ise olayın büyümemesi için takım arkadaşına yanıt vermekten kaçınırken, pozisyonun faul olduğu iddiasını da tekrarladı.

Erdal Keser uyardıAntrenman maçını yöneten antrenör Erdal Keser, siniri bir türlü yatışmayan Emre'yi ''sakin ol'' diye uyarmak zorunda kaldı. Antrenmana, dünkü maçta çeşitli yerlerine darbe alan Aydın, Orhan, Arda ve Ümit'in yanı sıra, bugün çocuğu dünyaya gelen Hakan Şükür katılmadı.Bu arada, Galatasaray'ın Eurocard talihlileri de antrenmanı izlerken, idman sonunda futbolcularla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Galatasaray, Kayseri Erciyespor maçı için bugün öğle saatlerinde Kayseri'ye gidecek.Hollanda basını: PSV, Türk fırtınasına kafa tuttuŞampiyonlar Ligi'nde oynanan karşılaşmada PSV Eindhoven'in deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 yenmesinin ardından Hollanda'nın büyük tirajlı gazeteleri, PSV'nin galibiyetini ön sayfalarında manşet olarak kullandılar. PSV'nin almış olduğu bu galibiyeti, başarı olarak niteleyen gazeteler, yaptıkları yorumlarda, takımlarını deplasman fatihi olarak değerlendirdiler.

Farklı gazetelerin farklı başlıklarla ele aldığı konuda, en ilginç başlığı De Telegraaf gazetesi kullandı. 'PSV, Türk fırtınasına kafa tuttu' başlığıyla verilen haberde, Ronald Koeman'ın akılcı bir taktikle İstanbul'dan puanlarla ayrıldığını yazdı.Antrenörlük kariyerinde Erik Gerets'in başarı karnesinin Ronald Koeman'dan daha iyi olduğunu da haberlerinde ve yorumlarında yer veren gazeteler, PSV'nin Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sert rüzgar ve ateşli seyirciye rağmen galip ayrılmasında Ronald Koeman'ın baş rolü oynadığını vurgulandılar.Hollanda basınında gazetelerin kullandığı başlıklarsa şöyle:De Telegraaf: "PSV, Türk fırtınasına kafa tuttu"Algemene Dagblad: "PSV, Şampiyonlar liginde ikinci tura çok yaklaştı"de Volkskrant: "Sakin olan PSV, Galatasaray'ı sildi"NRC Dagblad: "Ülke şampiyonu İstanbul'da şanslıydı"Noordhollands Dagblad: "PSV, Galatasaray karşısında akıllı oynadı"Trouw: "PSV, Türkiye'den önemli puanlar aldı"Het Parool: "Sakin ve akıllı olan PSV, Galatasaray'ı yendi"Spits: "İkinci tur göründü"Hakan Şükür: Telafi etmeye çalışacağız... Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür, yaşanılan sıkıntıların her zaman gelecekteki olumlu şeylerin başlangıcı olduğunu söyledi. Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda, iddialarını sürdürebilmeleri acısından büyük önem taşıyan PSV Eindhoven karşılaşmasının ilk yarısında iyi oynayarak öne geçtikerini, ancak skoru koruma psikolojisi içinde geri çekilmeleriyle talihsiz goller yiyerek 2-1 mağlup olduklarını belirten Hakan Şükür, şunları söyledi: ''Neticede herkesin başına gelebilecek bir şanssızlık yaşanıyor. Büyük sıkıntıların arkasından, önemli zaferler ve güzellikler olur. Biz de böyle sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Geçmişimde hep bunları yaşadım. Henüz 4 yıl üst üste şampiyon olmadığımız ve UEFA Kupası'nı kazanmadığımız dönemde de sıkıntıları çok yaşardık. Ardından böyle başarılar kazandık. Sabırlı olmak, iyi çalışmak ve mücadele etmek gereken bir dönemde olduğumuzu biliyorum. Bir güvensizlik oluşmuştu son zamanda. Tabii bunu aşabilmek kolay değil psikolojik olarak. Futbol olarak iyi oynuyoruz ama sonucu elde edemiyoruz. İnşallah sonuçlar da gelecek.''

 

Fenerbahçe Gaziantep’te takıldı

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep FK ile 0-0 berabere kaldı

14.09.2026 22:34:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe Gaziantep’te takıldı
Fenerbahçe Gaziantep’te takıldı
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gaziantep FK ile 0-0 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler iki kez direğe takılırken, özellikle ikinci yarının son bölümünde yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde 5 maçta 3. kez puan kaybetti.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı

Gaziantep Büyükşehir Stadyumu'ndaki karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Ev sahibi ekip Maxim ve Sorescu üzerinden hücum geliştirmeye çalışırken, Fenerbahçe Greenwood ve Guendouzi ile rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

Fenerbahçe adına ilk önemli fırsatlardan biri 7. dakikada geldi. Greenwood'un ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruş savunmaya çarparak kornere çıktı. Gaziantep FK ise 17. ve 24. dakikalarda Maxim ve Sorescu'nun şutlarıyla tehlike yarattı.

37. dakikada Fenerbahçe mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Guendouzi, yakın mesafeden yaptığı vuruşta topu dışarı gönderdi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda direkler konuştu



İkinci yarıda Fenerbahçe oyunun kontrolünü artırırken Gaziantep FK da hızlı hücumlarla karşılık verdi. Sarı-lacivertlilerin gol arayışında direkler de devreye girdi. Fenerbahçe'nin iki şutu direkten dönerken, Gaziantep FK'nın da gol arayışları sonuçsuz kaldı.

64. dakikada Guendouzi'nin yerine İrfan Can Kahveci oyuna dahil oldu. İrfan Can, 73. dakikada kaleyi yokladı ancak sonuç alamadı.

Son dakikalarda Fenerbahçe bastırdı

79. dakikada Kerem Aktürkoğlu altıpas üzerinden şansını denedi ancak top dışarı çıktı. 88. dakikada Archie Brown'un isabetli şutunda Gaziantep FK kalecisi gole izin vermedi.

Karşılaşmanın son bölümünde Fenerbahçe üst üste kornerler kazansa da aradığı golü bulamadı. Hakem Mehmet Türkmen'in son düdüğüyle mücadele 0-0 sona erdi.

Fenerbahçe yine puan kaybetti

Bu beraberlikle Fenerbahçe'nin puanı 7'ye, Gaziantep FK'nın puanı ise 8'e yükseldi. Sarı-lacivertliler böylece geride kalan 5 haftada 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 3. kez puan kaybı yaşadı.

Galatasaray zirveyi geri aldı: 1-0

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek liderlik koltuğunu yeniden devraldı

13.09.2026 22:11:00 / Güncelleme: 13.09.2026 22:18:35
Haber Merkezi
 
Galatasaray zirveyi geri aldı: 1-0
Galatasaray zirveyi geri aldı: 1-0
Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek liderlik koltuğunu yeniden devraldı. Sarı-kırmızılılara üç puanı getiren golü Abdülkerim Bardakcı kaydetti. Galatasaray bu sonuçla puanını 13'e yükseltti.

Sporting yenilgisinin ardından kritik galibiyet

Şampiyonlar Ligi'nde Sporting deplasmanında alınan 3-1'lik mağlubiyetin ardından Kocaelispor karşısına çıkan Galatasaray, RAMS Park'ta üç puan aradı. Karşılaşmada kontrollü bir oyun ortaya koyan sarı-kırmızılı ekip, savunmada rakibine fazla fırsat vermedi.

Kocaelispor ise sezonun ilk haftalarında gösterdiği dirençli görüntüyü Galatasaray karşısında da sürdürdü. Ligin ilk dört haftasında 3 galibiyet alan ve 9 puan toplayan Körfez ekibi, deplasmanda güçlü rakibine karşı mücadeleyi bırakmadı.

Galatasaray yeniden zirvede

Karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Galatasaray, puanını 13'e çıkararak Beşiktaş'tan liderliği geri aldı. Sarı-kırmızılılar böylece ligde namağlup serisini de sürdürdü. Galatasaray'ın ligdeki bir sonraki sınavı Trabzonspor deplasmanı olacak

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?

Fenerbahçe, 18 yıllık aranın ardından döndüğü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında Roma ile 1-1 berabere kaldı

11.09.2026 14:29:00 / Güncelleme: 11.09.2026 14:32:23
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi rakipleri ne yaptı?
Fenerbahçe, 18 yıllık aranın ardından döndüğü UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçında Roma ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertlilerin lig aşamasındaki rakiplerinden Liverpool ise Atletico Madrid'i 2-1 mağlup ederken, Shakhtar Donetsk PSV Eindhoven ile 1-1 berabere kaldı. Slavia Prag ise sahasında Lens'e 3-2 yenildi.

İlk haftada rakiplerin aldığı sonuçlar

Fenerbahçe 1-1 Roma

Liverpool 2-1 Atletico Madrid

PSV Eindhoven 1-1 Shakhtar Donetsk

Slavia Prag 2-3 Lens

Fenerbahçe'nin diğer rakipleri Aston Villa, Villarreal ve LASK da lig aşamasında sarı-lacivertlilerin karşılaşacağı takımlar arasında bulunuyor.

Fenerbahçe'nin kalan Şampiyonlar Ligi maçları

UEFA'nın 36 takımlı lig formatında her ekip 8 farklı rakiple karşılaşıyor. Fenerbahçe'nin açıklanan fikstürüne göre sarı-lacivertlilerin kalan programı şöyle:

14 Ekim: Aston Villa – Fenerbahçe

20 Ekim: Fenerbahçe – Slavia Prag

4 Kasım: Fenerbahçe – Liverpool

25 Kasım: Shakhtar Donetsk – Fenerbahçe

9 Aralık: LASK – Fenerbahçe

20 Ocak 2027: Fenerbahçe – Villarreal

27 Ocak 2027: Atletico Madrid – Fenerbahçe

Kritik viraj Liverpool

Fenerbahçe için fikstürün en dikkat çekici karşılaşmalarından biri 4 Kasım'daki Liverpool maçı olacak. İngiliz ekibi ilk haftada Atletico Madrid'i 2-1 yenerek lige galibiyetle başladı. Atletico Madrid ise 27 Ocak'ta Fenerbahçe'yi sahasında ağırlayacak.

Şampiyonlar Ligi lig aşamasında ilk 8 sırayı alan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselirken, 9-24. sıradaki ekipler play-off oynayacak. Lig aşamasının son maçı 27 Ocak 2027'de tamamlanacak.

Fenerbahçe için tablo net: Roma karşısında alınan 1 puanın ardından önünde 7 maç daha var. Sarı-lacivertlilerin kaderini özellikle Aston Villa, Liverpool ve Atletico Madrid maçları belirleyecek.

Aziz Yıldırım noktayı koydu!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "İsmail Kartal görevinin başındadır. İsmail Kartal'a bu camia sahip çıksın. Kafasına şişe atılarak sahip çıkılmaz" dedi

11.09.2026 10:19:00
İhlas Haber Ajansı
 
Aziz Yıldırım noktayı koydu!
Aziz Yıldırım noktayı koydu!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "İsmail Kartal görevinin başındadır. İsmail Kartal'a bu camia sahip çıksın. Kafasına şişe atılarak sahip çıkılmaz" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Şampiyonlar Ligi ilk haftasında oynanan Fenerbahçe-Roma maçı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın istifa edeceğinden haberinin olmadığını ifade ederek sözlerine başlayan Yıldırım, "İstifadan haberim olsa gelir miydim' Hiçbirimizin haberi yoktu. Neden' Fenerbahçe camiasında bir alışkanlık olmuş.

Camianın değerlerine hiç kimse sahip çıkmıyor. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne niye kaldı gibi bir anlayış ortada geziyor. Fenerbahçeliler sosyal medyada veya televizyonda yorum yapanlar, Youtube'da yayın yapanlar, Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde mutluluk yaşadılar. Ama o günden bugüne kadar niye kaldı, takım zayıf diye, her gün bir şey konuşuyorlar. Herkes başkan, yönetim, antrenör yerine karar veriyor. Herkes sakin olacak. Herkes bekleyecek.

Mayıs ayı için ne diyoruz, şampiyon olacağız. Şampiyonlar Ligi'ne kalacağız demiştik. Kaldık. Kiminle yaptık İsmail Kartal'la yaptık. Biz maddi yönden destekçiyiz. Ben 200 milyona oyuncu alırım, hiç çekinmem. Ama kulübe ne zarar verir, kimse bunu tartışmıyor. Hepiniz yazıyorsunuz. Geriye 15 tane oyuncu gitmesi lazım bu yabancı hakkından dolayı. Sizler doğruları yazmanız gerekir" diye konuştu.

"İsmail Kartal, görevinin başındadır"

Karşılaşma esnasında İsmail Kartal'a doğru tribünlerden su şişesi atıldığını söyleyen Başkan Yıldırım, Kartal'ın basın toplantısında aldığı istifa kararına yönelik ise şunları söyledi:
"İsmail hocanın kafasına su şişesi attılar. Biz görüyoruz, o da görüyor. Ondan dolayı üzüntülü. Sebep bu. Bizim takım iyi oynadı. 1 puan aldık. Bizim hesabımıza göre biz gruptan çıkabiliriz. Levent iyi oynadı mı' Bartuğ iyi oynadı mı' İyi oynadıysa nedir derdiniz' Lütfen doğruları analiz edin. Suçlama yapmayın. Mayıs ayına geldiğimizde Türkiye ligini görürsünüz. Şampiyonlar Ligi'ne katıldık. Bu başarıdır. 18 yıl sonra bir hoca ve bir yönetim bunu başarıyor.

İsmail Kartal görevinin başındadır. İsmail Kartal'a bu camia sahip çıksın. Kafasına şişe atılarak sahip çıkılmaz. İsmail Kartal da bu şişe olayını söylüyor, ilaç alıyorum diyor. 20 senelik başkanlık dönemimde başladığım hocayla iki tanesi hariç, onun da sebepleri vardı. Hiçbir tanesi sezon bitmeden gönderdiğimi gördünüz mü, duydunuz mu, yaşadınız mı' O zaman devam. Herkes geri dönsün. Açıklamayı yapmadan önceki pozisyonuna gelsin."

İsmail Kartal'ın kafasına su şişesi atan taraftar gözaltına alındı

Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Roma futbol müsabakasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın kafasına su şişesi atan taraftar gözaltına alındı. Şahıs hakkında seyirden men cezası ve 1 yıl imza atma yükümlülüğü cezası uygulandı.

Fenerbahçe-Roma futbol müsabakasında Teknik Direktör İsmail Kartal'ın kafasına su şişesi atan taraftar gözaltına alındı. Şüpheli Kaan A.'ya, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında işlem yapılarak, seyirden men cezası uygulanarak 1 yıl imza atma yükümlülüğü cezası verildi.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne puan ile başladı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 18 yıl sonra yeniden lig aşamasında mücadele eden Fenerbahçe, ilk hafta maçında sahasında İtalya temsilcisi Roma ile 1-1 berabere kaldı

10.09.2026 22:03:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne puan ile başladı
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne puan ile başladı
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 18 yıl sonra yeniden lig aşamasında mücadele eden Fenerbahçe, ilk hafta maçında sahasında İtalya temsilcisi Roma ile 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, geriye düştüğü karşılaşmada Archie Brown'un golüyle eşitliği yakaladı ve Devler Ligi'ne 1 puanla başladı.

İlk yarıda Roma öne geçti

Chobani Stadı'nda oynanan karşılaşmaya iki takım da kontrollü başlarken, Roma özellikle orta saha üzerinden oyunu dengelemeye çalıştı.

İtalyan ekibi aradığı golü Bryan Cristante ile buldu. Cristante, ceza sahası dışından yaptığı etkili vuruşla topu Fenerbahçe ağlarına göndererek Roma'yı 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe, taraftarının desteğiyle beraberlik golü için rakip kaleye yüklenirken, ilk yarı Roma'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Archie Brown'dan hızlı cevap



İkinci yarıya daha etkili başlayan Fenerbahçe, aradığı golü devrenin hemen başında buldu.

Archie Brown, ikinci yarının başlamasından yalnızca üç dakika sonra fileleri havalandırarak skoru 1-1'e getirdi. Böylece sarı-lacivertliler, Roma'nın ilk yarıdaki üstünlüğüne hızlı bir cevap verdi.

Golün ardından Fenerbahçe'nin baskısı artarken Roma da özellikle hızlı hücumlarla yeniden üstünlüğü ele geçirmeye çalıştı.

Son bölümde galibiyet golü çıkmadı



Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takım da galibiyet golü için fırsatlar aradı. Ancak savunmaların ve kalecilerin başarılı performansı nedeniyle başka gol olmadı.

Fenerbahçe 1-1 Roma sonucuyla iki takım da Şampiyonlar Ligi lig aşamasına 1'er puanla başladı.

Fenerbahçe açısından 18 yıl sonra döndüğü Şampiyonlar Ligi'nde güçlü Roma karşısında alınan beraberlik, geriye düşülen bir maçın ardından kazanılan değerli bir puan olarak kayıtlara geçti. UEFA da Fenerbahçe'nin 2008/09 sezonundan bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi'nin ana aşamasında yer aldığını belirtiyor.

İşte ilk hafta sonuçları

Galatasaray'ın 2026-27 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki rakipleri ilk hafta maçlarını tamamladı

10.09.2026 11:26:00 / Güncelleme: 10.09.2026 11:29:32
Haber Merkezi
 
İşte ilk hafta sonuçları
İşte ilk hafta sonuçları
Galatasaray'ın 2026-27 UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasındaki rakipleri ilk hafta maçlarını tamamladı. Sarı-kırmızılı takımın deplasmanda Sporting CP'ye 3-1 yenildiği haftada rakiplerin önemli bölümü sahadan galibiyetle ayrıldı.

Sporting CP: Galatasaray'ı 3-1 yendi

Galatasaray'ın ilk rakibi Sporting CP, Portekiz'de sarı-kırmızılıları 3-1 mağlup etti. Galatasaray Torreira ile öne geçmesine rağmen Sporting; Geny Catamo, Luis Suárez ve Rodrigo Zalazar'ın golleriyle geri döndü.

Barcelona: Feyenoord'u gole boğdu

Galatasaray'ın 13 Ekim'de Rams Park'ta karşılaşacağı Barcelona, ilk maçında Feyenoord'u 5-1 yenerek güçlü bir başlangıç yaptı. Raphinha iki gol atarken Lamine Yamal, Adeyemi ve Gabriel Jesus da skora katkı verdi.

PSG: Slovan Bratislava'yı dağıttı

Bir diğer güçlü rakip Paris Saint-Germain ise Slovan Bratislava karşısında adeta şov yaptı. Fransız ekibi mücadeleyi 6-1 kazandı. Ferran Torres hat-trick yaparken Dembélé iki gol kaydetti.

Aston Villa: Deplasmanda kazandı

İngiliz temsilcisi Aston Villa, Club Brugge deplasmanından 3-2 galibiyetle döndü. Villa, zorlu Belçika deplasmanında üç puanı alarak lige galibiyetle başladı.

Stuttgart: Viking'i geçti

Alman ekibi Stuttgart, Viking Stavanger'ı 3-1 mağlup etti. Ermedin Demirovic, ilk yarıda kısa süre içerisinde attığı üç golle karşılaşmaya damgasını vurdu.

Lille: Sahasında kaybetti

Galatasaray'ın rakiplerinden Lille ise kendi sahasında Real Betis karşısında 3-2 mağlup oldu. Fransız temsilcisi böylece ilk haftayı puansız kapattı.

AEK Atina: LASK karşısında kazandı

Yunanistan temsilcisi AEK Atina da Şampiyonlar Ligi'ne galibiyetle başladı. AEK, LASK'ı 1-0 yenerek üç puanın sahibi oldu.

Özetle: Galatasaray'ın sekiz rakibinden 6'sı ilk haftayı galibiyetle, 2'si mağlubiyetle tamamladı. Sarı-kırmızılıların 3-1'lik Sporting yenilgisiyle başladığı lig aşamasında özellikle Barcelona ve PSG'nin farklı galibiyetleri dikkat çekti.

Galatasaray'ın ikinci maçı 13 Ekim'de Barcelona karşısında.

Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Sporting'e 3-1 mağlup oldu

10.09.2026 00:01:00
Haber Merkezi
 
Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü
Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Sporting'e 3-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar erken öne geçti ancak ikinci yarıda gelen gollere engel olamayınca Portekiz'den puansız döndü.

UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasının ilk haftasında Galatasaray, Portekiz temsilcisi Sporting ile José Alvalade Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, 5. dakikada Gonçalo Inácio'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Sarı-kırmızılı ekip erken bulduğu golün ardından avantajını korumaya çalıştı.

Sporting ise 27. dakikada Geny Catamo'nun golüyle skoru 1-1'e getirdi. İlk yarının kalan bölümünde iki takım da gol ararken başka gol çıkmadı ve devre arasına eşitlikle girildi.

İkinci yarıda Sporting fırtınası

İkinci yarıda ev sahibi ekip oyunun kontrolünü daha fazla eline aldı. Sporting, 57. dakikada Luis Suárez'in golüyle 2-1 öne geçti.

Galatasaray henüz bu gole cevap veremeden 63. dakikada Rodrigo Zalazar sahneye çıktı. Zalazar'ın golüyle Sporting farkı ikiye çıkardı: 3-1.

Kalan dakikalarda Galatasaray farkı azaltmak için çaba gösterse de Sporting savunmasını aşamadı ve karşılaşma ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray puansız başladı

Bu sonuçla Galatasaray, 2026/27 Şampiyonlar Ligi lig aşamasına mağlubiyetle başlamış oldu. Sporting ise kendi sahasında önemli bir galibiyet elde etti.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki bir sonraki karşılaşması 13 Ekim'de Barcelona karşısında oynanacak.

Samsunspor, Diabate'yi 100 bine alıp 8 milyon Euro'ya sattı

Samsunspor, genç futbolcu Ali Badra Diabate'nin Suudi Arabistan 1. Lig takımlarından Al-Qadsiah'e transfer olduğunu açıkladı

09.09.2026 11:28:00
İhlas Haber Ajansı
 
Samsunspor, Diabate'yi 100 bine alıp 8 milyon Euro'ya sattı
Samsunspor, Diabate'yi 100 bine alıp 8 milyon Euro'ya sattı
Samsunspor, genç futbolcu Ali Badra Diabate'nin Suudi Arabistan 1. Lig takımlarından Al-Qadsiah'e transfer olduğunu açıkladı.

Samsunspor Kulübü, Ali Badra Diabate'ye 'Atatürklü Arma' altında verdiği mücadele ve kulübe sağladığı katkılar nedeniyle teşekkür etti. Kulüpten yapılan açıklamada, "Teşekkürler Ali Badra Diabate. Atatürklü Arma altında verdiğin mücadele ve kulübümüze sağladığın katkılar için teşekkür ederiz. Tüm emeklerin için teşekkür eder, kariyerinin bundan sonraki döneminde başarılar dileriz. Yolun açık olsun" ifadeleri kullanıldı.



Öte yandan, Samsunspor'un Ali Badra Diabate'yi 100 bin euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı, oyuncunun Al-Qadsiah'e 8 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olduğu öğrenildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.