Kabak bayıldı
Malzemesi:
* 1 kg kabak * 3 adet soğan
* 3 adet domates * Yarım su bardağı zeytinyağı
* 8-10 diş sarmısak * 2 tatlı kaşığı toz şeker
* Yeteri kadar tuz *Yarım demet dereotu
Hazırlanışı
Kabakların üzerini kazıdıktan sonra kabak oyacağı ile içlerini çıkartalım. Kabakları uzunlamasına ikiye kesip yıkadıktan sonra bir tepsiye dizelim. Soğanları halka halka doğrayıp, kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domateslere soyulmuş sarımsakları ilave edelim, tuz ve şekeri ilave edip bir süre daha pişirelim. Bir su bardağı sıcak su koyup orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Kabakların içlerini bu harçla dolduralım. Soğuduktan sonra üzerine dereotu serperek servis yapalım.
Malzemesi:
* 1 kg kabak * 3 adet soğan
* 3 adet domates * Yarım su bardağı zeytinyağı
* 8-10 diş sarmısak * 2 tatlı kaşığı toz şeker
* Yeteri kadar tuz *Yarım demet dereotu
Hazırlanışı
Kabakların üzerini kazıdıktan sonra kabak oyacağı ile içlerini çıkartalım. Kabakları uzunlamasına ikiye kesip yıkadıktan sonra bir tepsiye dizelim. Soğanları halka halka doğrayıp, kızdırılmış yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domateslere soyulmuş sarımsakları ilave edelim, tuz ve şekeri ilave edip bir süre daha pişirelim. Bir su bardağı sıcak su koyup orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Kabakların içlerini bu harçla dolduralım. Soğuduktan sonra üzerine dereotu serperek servis yapalım.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.