Hayvancılık düze çıkamıyor
Canlı hayvan ve et ithalatına izin verildiği 2011 yılında kırmızı et üretimi bir önceki yıla göre yüzde 0.5 azalışla 776 bin 915 ton olarak gerçekleşti
10.02.2012 00:00:00
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2011 yılı Aralık ayı Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı. TÜİK, aylık olarak yayımlanan kırmızı et üretim istatistiklerini, hayvansal ürünleri girdi olarak kullanan sanayinin NACE Rev.2'ye göre 10.11 ve 15.11 başlığı altında faaliyet gösteren işletmelerden derledi. Buna göre, 2011 yılında 776 bin 915 ton kırmızı et üretimi gerçekleşti. 2011 yılında üretilen 776.9 bin ton kırmızı etin 644 bin 906 tonunu sığır eti üretimi, 107 bin 76 tonunu ise koyun eti üretimi oluşturdu. Ayrıca söz konusu dönemde bin 615 ton manda eti, 23 bin 318 ton ise keçi eti üretimi yapıldı.
Aralık'ta et üretimi düştü
2011 yılı Aralık ayında kırmızı et üretimi bir önceki aya göre yüzde 59.7 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 10.5 arttı. 2011 yılı Aralık ayında 59 bin 493 ton et üretimi gerçekleşti. Kırmızı et üretimi 2011 yılı Ocak ayında 50 bin 965 ton, Şubat'ta 54 bin 992 ton, Mart'ta 51 bin 975 ton, Nisan'da 53 bin 260 ton, Mayıs'ta 57 bin 982 ton, Haziran'da 60 bin 353 ton, Temmuz'da 54 bin 188 ton, Ağustos'ta 55 bin 391 ton, Eylül'de 63 bin 598 ton, Ekim'de 67 bin 266 ton ve Kasım ayında ise 147 bin 451 ton olarak gerçekleşmişti. ANKA
Aralık'ta et üretimi düştü
2011 yılı Aralık ayında kırmızı et üretimi bir önceki aya göre yüzde 59.7 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 10.5 arttı. 2011 yılı Aralık ayında 59 bin 493 ton et üretimi gerçekleşti. Kırmızı et üretimi 2011 yılı Ocak ayında 50 bin 965 ton, Şubat'ta 54 bin 992 ton, Mart'ta 51 bin 975 ton, Nisan'da 53 bin 260 ton, Mayıs'ta 57 bin 982 ton, Haziran'da 60 bin 353 ton, Temmuz'da 54 bin 188 ton, Ağustos'ta 55 bin 391 ton, Eylül'de 63 bin 598 ton, Ekim'de 67 bin 266 ton ve Kasım ayında ise 147 bin 451 ton olarak gerçekleşmişti. ANKA
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.