logo
26 MART 2026

Kutluay'a büyük onur

09.07.2004 00:00:00
Milli basketbolcu İbrahim Kutluay, Yunanistan'da 2004 Atina Olimpiyat Oyunları Meşale Koşusu'na katılacak. Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, (A) Milli Basketbol Takımı Kaptanı İbrahim Kutluay'a, Yunanistan Olimpiyat Komitesi'nden 13 Ağustos'ta Atina'da meşaleyi taşıması için teklif geldiği vurgulanarak, konuyla ilgili resmi yazının, organizasyon komitesi sorumlularından Penny Mikelopolou imzasıyla bugün federasyona ulaştığı bildirildi. Açıklamada, o tarihte kampta olacak milli takımın kadrosunda bulunan İbrahim Kutluay'a bu organizasyon için izin verilmesi ricasıyla gönderilen metne, federasyondan onay geldiği kaydedildi. Ülkerspor'da forma giyen milli takım kaptanı İbrahim, 13 Ağustos sabahı kamptan ayrılarak, organizasyonda Atina'da yerini alacak.

A Milli Futbol Takımı 648. maçına çıkacak

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde yarın İstanbul'da Romanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 648'inci müsabakaya çıkacak

25.03.2026 16:23:00
AA
A Milli Futbol Takımı 648. maçına çıkacak
A Milli Futbol Takımı 648. maçına çıkacak
2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde yarın İstanbul'da Romanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 648'inci müsabakaya çıkacak.

Türkiye, 103 yıllık tarihinde 360'ı resmi, 287'si özel toplam 647 maç oynayıp 1'i hükmen 255 galibiyet, 151 beraberlik ve 241 yenilgi yaşadı.

Ay-yıldızlılar, 278'i deplasmanda, 279'u Türkiye'de, 90'ı ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyet sonucunda 895 gol attı, kalesinde 926 gol gördü.

Bugüne kadar 92 farklı ülke takımıyla karşılaşan milli takım, 647 müsabakanın 561'ini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 25'ini Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

Milliler, 647 maçta tek hükmen galibiyeti Yunanistan karşısında aldı.

Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan özel maç, 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti.

Ay-yıldızlı ekibin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç ise söz konusu tarihte bu ülkenin UEFA ile FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Vincenzo Montella yönetiminde 30'uncu maç

Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde 30'uncu sınavını İspanya karşısında verecek.

İtalyan teknik adam yönetiminde 22'si resmi, 7'si özel 29 maça çıkan milliler, 16 galibiyet elde etti, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik yaşadı. Bu müsabakalarda rakip fileleri 53 kez havalandıran ay-yıldızlı ekip, kalesinde 41 gol gördü.

Fatih Tekke, Trabzonspor'da zirve yaptı

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerinde adım adım yükselen performansını bordo-mavili takımda zirveye taşıdı.

25.03.2026 11:06:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke, Trabzonspor'da zirve yaptı
Fatih Tekke, Trabzonspor'da zirve yaptı
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerinde adım adım yükselen performansını bordo-mavili takımda zirveye taşıdı.

Teknik direktörlük kariyerine alt liglerde başlayan Fatih Tekke, Süper Lig'de ilk deneyimini 2014-2015 sezonunda Kayseri Erciyesspor ile yaşadı. Kısa süren bu dönemde istediği sonuçları alamayan 48 yaşındaki teknik adam, ardından 1. Lig'de Boluspor, Manisaspor, Denizlispor, İstanbulspor ve Bursaspor gibi takımlarda 2015 ile 2022 sezonları arasında görev yaparak tecrübe kazandı.

İstanbulspor ile yeniden Süper Lig'e dönüş



2022-2023 sezonunda İstanbulspor'un başında Süper Lig'e dönen Tekke, 24 maçta 8 galibiyet alarak sınırlı kadroya rağmen takımını ligde tutmayı başardı. Ancak bir sonraki sezonun başında İstanbul temsilcisinde kısa süren ve galibiyet alınamayan bir süreç yaşadı.

Alanyaspor dönemi



Aynı sezon Alanyaspor ile yeni bir sayfa açan Tekke, burada 27 karşılaşmada 1.44 puan ortalaması yakalayarak takımını orta sıralara taşıdı. Bir sonraki sezona da Alanyaspor'da başlayan Fatih Tekke, 11 mücadelede 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi alarak 0.91 puan ortalamasında kalarak görevinden ayrıldı.

Trabzonspor ile yükseliş başladı



2024-2025 sezonunda Şenol Güneş'in ayrılığı sonrası Trabzonspor'un başına geçen Tekke, kısa sürede etkisini gösterdi. 11 müsabakada 1.73 puan ortalaması elde eden teknik adam, bordo-mavili ekibi üst sıralara taşıyarak yeni bir dönemin kapısını araladı.

Zirve sezonu ve kariyer rekoru geldi

2025-2026 sezonunda ise Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerinin en başarılı performansına ulaştı. 27 maçta 18 galibiyet elde eden bordo-mavili ekip, 2.22 puan ortalamasıyla ligin zirve yarışında iddialı konuma geldi.

Başarının arkasında aidiyet hissi

Trabzon doğumlu olan ve futbolculuk döneminde de Trabzonspor formasını giyen Fatih Tekke'nin kulüple kurduğu güçlü bağ, saha sonuçlarına doğrudan yansıdı. Kulübün kültürünü ve taraftar beklentisini iyi bilen teknik adam, takım içi birlikteliği sağlayarak kriz anlarını daha doğru yönetmeyi başardı.

Futbolcular için yeni nesil performans ölçüm sistemi geliştirildi

Çorum Hitit Üniversitesi'nde, futbolcuların anaerobik güç ve kapasite düzeylerini maç ortamına en yakın şartlarda, otonom algılama teknolojileriyle ölçebilen yeni bir sistem geliştirildi.

25.03.2026 10:26:00
İhlas Haber Ajansı
Futbolcular için yeni nesil performans ölçüm sistemi geliştirildi
Futbolcular için yeni nesil performans ölçüm sistemi geliştirildi
Çorum Hitit Üniversitesi'nde, futbolcuların anaerobik güç ve kapasite düzeylerini maç ortamına en yakın şartlarda, otonom algılama teknolojileriyle ölçebilen yeni bir sistem geliştirildi.

Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu'nun yürütücülüğünü yaptığı, "Ardışık Şut Çekimleri Ortamında Otonom Algılama ile Futbol Sporu için Anaerobik Güç ve Kapasite Ölçüm ve İzleme Sistemi Geliştirilmesi" başlıklı proje, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından patenti alınan ve TÜBİTAK 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.



Projeyle birlikte, futbolcuların anaerobik güç ve kapasite düzeylerini gerçek oyun benzeri şartlarda ölçebilen bir sistem tasarlandı. Tasarlanan sistem, ardışık şut çekimleri sırasında otonom algılama teknolojileriyle veri toplayarak sporcu performansını bütüncül şekilde değerlendirebiliyor.



Spor bilimleri, mühendislik ve yapay zeka temelli yaklaşımları bir araya getiren çalışma, futbolcu performansının nesnel, hızlı ve güvenilir biçimde değerlendirilmesine imkan tanıyarak yetenek seçimi, antrenman planlaması ve performans takibi süreçlerinde güçlü ve kanıta dayalı bir karar destek mekanizması sunabiliyor. Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, proje ile ilk kez futbola özgü hareketler temelinde anaerobik performansın otonom olarak ölçülmesine imkan tanıyan bir yaklaşımın belirlendiğini söyledi.

Projenin başarıyla tamamlanarak ürüne dönüştürülmesi halinde, geliştirilen ölçüm ve izleme sisteminin yalnızca futbol ile sınırlı kalmayıp farklı spor branşları için de uyarlanabilir olduğunu söyleyen Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, "Projenin spor bilimleri alanına ve ülkemizin araştırma geliştirme ekosistemine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Proje çalışmalarında Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Akif Akgül, Buharaevler Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fizik öğretmeni Dr. Ali Zafer Bozkır, Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Yapıcı ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Furkan Kamanlı yer aldı.

Avrupa basketbolunun zirvesinde Türk rüzgarı esiyor

Türk basketbolunun bu sezon Avrupa'daki yükselişi devam ediyor.

24.03.2026 11:35:00
AA
Avrupa basketbolunun zirvesinde Türk rüzgarı esiyor
Avrupa basketbolunun zirvesinde Türk rüzgarı esiyor
Türk basketbolunun bu sezon Avrupa'daki yükselişi devam ediyor.

Ülke temsilcileri, 2025-2026 sezonunda kulüpler düzeyinde Avrupa kupalarına damga vurmaya devam ediyor. Türk takımları, organizasyonlarda gösterdikleri performansla hem kadınlarda hem erkeklerde Avrupa kupalarının zirve mücadelesinde öne çıkıyor.

Bu sezon Basketbol Avrupa Ligi, BKT Avrupa Kupası, FIBA Şampiyonlar Ligi, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi ve FIBA Kadınlar Avrupa Kupası gibi önemli organizasyonlarda yoluna devam eden Türk takımları, mücadele ettikleri turnuvalarda şampiyonluğun önemli adayları olarak dikkati çekiyor.

Fenerbahçe Beko, Avrupa Ligi'nde lider

Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi'nde (EuroLeague) bu sezon sergilediği istikrarlı performansla liderlik koltuğunda oturmayı sürdürüyor.

Sezon başından beri 32 maçta aldığı 23 galibiyetle zirvede bulunan sarı-lacivertliler, "Dörtlü Final" yolunda en güçlü adaylardan biri olarak dikkati çekiyor. Fenerbahçe Beko, şu anda 33. haftaya lider bir şekilde giriyor.

Anadolu Efes ise 10 galibiyet ile turnuvayı 18. sırada sürdürüyor.

Basketbol Avrupa Ligi'nde normal sezon 17 Nisan Cuma günü oynanacak 38. hafta müsabakalarıyla tamamlanacak.

BKT Avrupa Kupası'nda üç Türk takımı yarı finalde

BKT Avrupa Kupası'nda (BKT EuroCup) üç Türk takımı da yarı finale yükseldi.

Bu sezon organizasyonda Bahçeşehir Koleji, Beşiktaş GAİN ve Türk Telekom, adını son dört takım arasına yazdırdı.

Bahçeşehir Koleji, normal sezonda A Grubu'nu ikinci sırada tamamladı. Çeyrek finalde ise Romanya temsilcisi U-BT Cluj-Napoca'yı sahasında 75-72 mağlup eden Bahçeşehir Koleji, yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Beşiktaş GAİN ise normal sezonda B Grubu'nu lider olarak tamamladı. Siyah-beyazlılar, çeyrek finalde ise İtalyan ekibi Dolomiti Energia Trento'yu iç sahada 77-76 yenerek yarı finale yükseldi.

Öte yandan Türk Telekom, normal sezonu B Grubu dördüncüsü olarak noktaladı. 8'li final turunda konuk ettiği İspanya temsilcisi BAXI Manresa'yı 98-81 yenerek çeyrek finale yükselen başkent temsilcisi, bu turda da İsrail takımı Hapoel Midtown Jerusalem'i deplasmanda Kyle Allman'ın son saniye üçlüğüyle 91-90 yenerek yarı finale yükseldi.

Bu sonuçlarla birlikte BKT Avrupa Kupası'nda en az bir Türk takımının finalde yer alması kesinleşmiş oldu.

BKT Avrupa Kupası'nda yarı final maç tarihleri şu şekilde:

- İlk maçlar

31 Mart Salı:

Beşiktaş GAİN–Bahçeşehir Koleji

Cosea JL Bourg-en-Bresse–Türk Telekom

- 2. maçlar

3 Nisan Cuma:

Bahçeşehir Koleji–Beşiktaş GAİN

Türk Telekom – Cosea JL Bourg-en-Bresse

- 3. maçlar (Gerekirse)

8 Nisan Çarşamba:

Beşiktaş GAİN – Bahçeşehir Koleji

Cosea JL Bourg-en-Bresse – Türk Telekom

Not: Müsabakaların saatleri sonra belirlenecek

Galatasaray'da hedef Dörtlü Final
Galatasaray MCT Technic, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'e kalmayı hedefliyor.

Organizasyonun son 16 turunda Rytas Vilnius (Litvanya), Le Mans Sarthe (Fransa) ve Hapoel Netanel Holon (İsrail) ile I Grubu'nda yer alan sarı-kırmızılılar, grubu ikinci sırada tamamlayarak çeyrek finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek finalinde İspanya ekibi La Laguna Tenerife ile eşleşen Galatasaray, rakibini geçmesi halinde İspanya'nın Badalona kentinde 7-9 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Dörtlü Final organizasyonuna katılacak.

Basketbol Şampiyonlar Ligi çeyrek final maç takvimi şu şekilde:

1 Nisan Çarşamba:

22.00 La Laguna Tenerife–Galatasaray MCT Technic

8 Nisan Çarşamba:

19.00 Galatasaray MCT Technic–La Laguna Tenerife

15 Nisan Çarşamba (Gerekirse):

22.00 La Laguna Tenerife–Galatasaray MCT Technic

Kadınlarda hedef Avrupa'nın zirvesi

Fenerbahçe Opet ile Galatasaray Çağdaş Faktoring, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde zirveyi hedefliyor.

Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Opet, F Grubu'nu en üst sırada tamamlarken, Galatasaray Çağdaş Faktoring ise E Grubu'nu lider bitirdi. İki ekip, böylece Altılı Final'e katılma hakkı elde etti.

Fenerbahçe Opet yarı final play-in turunda Spar Girona'yı 87-69 ve 65-58'lik skorlarla yendi. Galatasaray Çağdaş Faktoring ise Basket Landes'i ilk maçta 81-72 mağlup etti. İkinci karşılaşmada rakibine 75-70 mağlup olan sarı-kırmızılılar, son maçtan 67-51'lik skorla galip ayrılarak yarı finale yükselmeyi başardı.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin 6'lı final maç tarihleri şu şekilde:

17 Nisan Cuma:

Galatasaray Çağdaş Faktoring–Basket Landes/Casademont Zaragoza

Fenerbahçe Opet–Spar Girona/ Umana Reyer Venezia

Üçüncülük ve final karşılaşmaları 19 Nisan Pazar günü oynanacak.

Çimsa ÇBK Mersin, Kadınlar Avrupa Kupası'nda finalde

Çimsa ÇBK Mersin, bu sezon Kadınlar Avrupa Kupası'nda finale çıkma başarısı gösterdi.

Mersin temsilcisi, organizasyonun yarı finalinde Fransa'nın BLMA takımını 70-68 ve 86-60'lık skorlarla yenerek finale yükselmeyi başardı. Çimsa ÇBK Mersin, finalde Yunanistan ekibi Athinaikos Qualco ile karşılaşacak.

Çimsa ÇBK Mersin, eşleşmenin ilk maçında 2 Nisan Perşembe günü TSİ 20.30'da Athinaikos Qualco'ya konuk olacak. Finalin rövanş karşılaşması ise 9 Nisan Perşembe günü saat 20.00'de Çimsa ÇBK Mersin'in ev sahipliğinde oynanacak.

Trabzonspor’un zirveyle farkı 1 puana indirme şansı

Trendyol Süper Lig'in 27. haftası sonunda 60 puanla 3. sırada yer alan Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde geçen sezon sonundaki puanından daha fazlasını topladı

24.03.2026 11:28:00
AA
Trabzonspor’un zirveyle farkı 1 puana indirme şansı
Trabzonspor’un zirveyle farkı 1 puana indirme şansı
Trendyol Süper Lig'in 27. haftası sonunda 60 puanla 3. sırada yer alan Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde geçen sezon sonundaki puanından daha fazlasını topladı.

Geçen sezon 36 maç sonunda 13 galibiyet, 12 beraberlik, 11 mağlubiyet elde ederek 51 puanla ligi 7. sırada tamamlayan bordo-mavililer, bu sezon daha başarılı bir grafik gösteriyor.

Karadeniz ekibi, 27 hafta sonunda 18 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyet ile 60 puan elde ederek Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gerisinde üçüncü sırada zirve yarışını sürdürüyor. Bordo-mavililer, geçen sezon lig sonundan 9 puan daha fazla toplamayı başardı.

Şampiyonluk sonrası en iyi dönem



Trabzonspor, şampiyonluk yaşadığı 2021-2022 sezonundan sonra en iyi dönemini geçiriyor.

Şampiyonluk yaşadığı sezonun 27. haftasını 66 puanla lider kapatan Karadeniz ekibi, sonraki sezonlarda bu istatistiğin uzağında kaldı. Bordo-mavililer, 2022-2023 sezonunda 44 puanla 6'ncı, 2023-2024'te 46 puanla 3'üncü sırada yer alırken, 2024-2025 sezonunun aynı döneminde ise 36 puanla 10. sırada yer bulabildi.

Karadeniz ekibi, bu sezon da 27. hafta sonunda 60 puanla 3. sırada yer alarak, son 4 sezon içindeki en iyi dönemini geride bıraktı.

Zirveyle farkı 1 puana indirme şansı



Trabzonspor, 4 Nisan Cumartesi günü ağırlayacağı lider Galatasaray'ı mağlup etmesi halinde rakibiyle arasındaki puan farkını 1'e indirecek.

Bir maç eksiği bulunan sarı-kırmızılı takım karşısında şampiyonluk yolunda çok önemli bir karşılaşmaya çıkacak Karadeniz ekibi, 2021-2022 sezonunda şampiyon olduğu dönemin ardından ilk kez böyle bir fırsat yakaladı.

Aynı puana sahip olduğu Fenerbahçe'nin averajla gerisinde üçüncü sırada haftaya girecek Karadeniz ekibi, Galatasaray ile oynayacağı karşılaşmaya odaklanacak.

FIFA, Adana Demirspor'un en son 6, toplamda 60 puanını sildi

FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig ekibi Adana Demirspor'a 6 puan silme cezası verdi.

24.03.2026 11:06:00
Haber Merkezi
FIFA, Adana Demirspor'un en son 6, toplamda 60 puanını sildi
FIFA, Adana Demirspor'un en son 6, toplamda 60 puanını sildi
FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig ekibi Adana Demirspor'a 6 puan silme cezası verdi.

FIFA Disiplin Komitesi, Trendyol 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor'un mali ve hukuki dosyaları nedeniyle 6 puanını daha sildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 23 Mart 2026'da duyurulan bu kararla birlikte, mavi-lacivertli ekibin bu sezon aldığı toplam puan silme cezası 60 puana ulaşarak Türk futbol tarihinin en ağır yaptırımlarından biri haline geldi.

Operasyonun ve Cezanın Detayları



Son 6 puanlık cezanın ardından Adana Demirspor'un güncel puanı -51'den -57'ye geriledi.

TFF'nin resmi açıklamasına göre ceza, FIFA Disiplin Komitesi tarafından karara bağlanan toplam 1 dosya üzerinden uygulandı.

Cezaların temelinde kulübün geçmiş dönem borçları, yabancı oyuncu alacakları ve uluslararası transfer süreçlerindeki mali yükümlülüklerin yerine getirilmemesi yer alıyor.

Adana Demirspor, bu sezon boyunca farklı tarihlerde 6'şar ve 12'şer puanlık periyotlarla toplamda 60 puanlık bir kayıp yaşadı.

Elazığspor 59 yaşında

Nesine 2. Lig Beyaz Grup'ta play-off mücadelesi veren Elazığspor 59. yaşını kutluyor

24.03.2026 10:24:00
İhlas Haber Ajansı
Elazığspor 59 yaşında
Elazığspor 59 yaşında
Nesine 2. Lig Beyaz Grup'ta play-off mücadelesi veren Elazığspor 59. yaşını kutluyor.

Suat Taydaş, Fahri Sunguroğlu, Necdet Altınterim, Yılmaz Çorbacıoğlu, Talat Güler, Sedat Yıldız, Metin Kurtoğlu ve Mürşit Öztürk tarafından 23 Mart 1967 yılında kurulan Elazığspor'un dernek olarak tescili 24.03.1970 tarihinde yapıldı.



23 Mart 1967'de Merkez Gençlikspor, Güvenspor ve Harputspor kulüplerinin birleşmesiyle kurulan Elazığspor, 3. Lig, 2. Lig, 1. Lig ve Süper Lig'de önemli başarılar elde etti. 59 yıllık tarihinde 2001-2002 sezonu ile 2011-2012 futbol sezonlarında 1. Lig'den şampiyon olarak Süper Lig'e yükselen Bordo-Beyazlılar, birçok kez de küme düşme üzüntüsü yaşadı.

Ambleminde ay-yıldız taşıyan nadir takımlardan olan Elazığspor, ülke futboluna ise sayısız yıldız kazandırdı. Zaman zaman kayyumlardan dönen, sahipsiz kalan ve kapanmanın eşiğinden dönen Elazığspor, şimdilerde ise Nesine 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele veriyor.

Elazığspor kulübünden yapılan paylaşımda; "Efsane Elazığspor'umuz 59 Yaşında! 59 yıldır aynı arma altında, aynı sevda ile Nice zaferlerin, nice unutulmaz anların izinde yürüyen koca bir çınar. Elazığspor, sadece bir kulüp değil; bu şehrin kalbi. Nice şanlı yıllara koca çınar" ifadeleri kullanıldı.

Aral Şimşir, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası play-off maçları için aday kadroya çağrılan Aral Şimşir, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı

23.03.2026 22:14:00
İhlas Haber Ajansı
Aral Şimşir, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı
Aral Şimşir, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı
A Milli Futbol Takımı'nın 2026 FIFA Dünya Kupası play-off maçları için aday kadroya çağrılan Aral Şimşir, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldı.



Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamaya göre, "FC Midtjylland kulübünde forma giyen Aral Şimşir, son oynadığı karşılaşmada arka adalesinde yaşadığı sakatlık nedeniyle A Milli Takımımızın Dünya Kupası play-off maçlarının aday kadrosundan çıkarıldı. Müsabakanın ardından Danimarka'da yapılan tetkik ve muayene raporlarını inceleyen A Milli Takım sağlık heyeti, sakatlığın kamp sürecinde iyileşmeyeceğini belirledi. Teknik heyetin kararı ile futbolcunun tedavisini kulübünde sürdürmesi uygun bulundu" denildi.

Guardiola tarih yazdı, kupa Manchester City’nin

Londra'daki tarihi Wembley Stadyumu'nda oynanan dev finalde, Manchester City ikinci yarıda bulduğu gollerle zafere ulaştı

23.03.2026 10:56:00
Haber Merkezi
Guardiola tarih yazdı, kupa Manchester City’nin
Guardiola tarih yazdı, kupa Manchester City’nin
Londra'daki tarihi Wembley Stadyumu'nda oynanan dev finalde, Manchester City ikinci yarıda bulduğu gollerle zafere ulaştı.



Mücadelenin ilk 45 dakikası karşılıklı ataklarla geçmesine rağmen takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle girdi.

Maçın kaderini değiştiren isim 21 yaşındaki genç yıldız Nico O'Reilly oldu.



60. Dakika: Arsenal kalecisi Kepa Arrizabalaga'nın hatasını değerlendiren O'Reilly, takımını 1-0 öne geçirdi.

64. Dakika: İlk golden sadece 4 dakika sonra bir kez daha ağları havalandıran genç oyuncu, skoru 2-0'a getirerek maçın fişini çekti.



Guardiola Tarih Yazdı:



Manchester City Menajeri Pep Guardiola, bu kupayı 5. kez kazanan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti. İspanyol çalıştırıcı ayrıca kariyerindeki 40. kupasını kaldırdı.

City'nin 9. Zaferi: Bu sonuçla Manchester City, İngiltere Lig Kupası'nı müzesine 9. kez götürdü. Turnuva tarihinde en çok şampiyon olan takım 10 kupa ile Liverpool.

Arsenal'in Hasreti Sürüyor: Son 4 finalini kaybeden Arsenal'in 1993 yılından bu yana devam eden 33 yıllık Lig Kupası hasreti bu sene de dinmedi

Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için sahaya indi

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı

23.03.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için sahaya indi
Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için sahaya indi
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş ile oynayacağı kritik derbi mücadelesinin hazırlıklarına bugün gerçekleştirdiği antrenmanla başladı.



Milli maç arası nedeniyle verilen 3 günlük iznin ardından topbaşı yapan sarı-lacivertliler, teknik direktör Domenico Tedesco yönetiminde ilk idmanını gerçekleştirdi.



Milli takımlarda bulunan oyuncuların yer almadığı antrenman, Can Bartu Tesisleri'nde (Samandıra) yapıldı.



İdman, salonda gerçekleştirilen core hareketleriyle başladı. Ardından sahaya geçen futbolcular; ısınma, çabukluk, koordinasyon ve pas çalışmaları üzerinde durdu.

Günün son bölümünde oyuncular bireysel çalışmalar yaparak antrenmanı tamamladı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki bu önemli karşılaşma, 5 Nisan Pazar günü oynanacak. Sarı-lacivertli ekip, hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.