Meksika’nın kuzeyindeki Nuevo Leon eyaletindeki otoyolda güvenlik güçleri ile uyuşturucu karteli üyeleri arasında çıkan çatışmada 10 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı
31.05.2023 11:55:00 /
Meksika’nın kuzeyindeki Nuevo Leon eyaletindeki otoyolda güvenlik güçleri ile uyuşturucu karteli üyeleri arasında çıkan çatışmada 10 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.
Meksika’nın kuzeyindeki Nuevo Leon eyaletindeki Monterrey’den Nuevo Laredo şehrine giden otoyolda güvenlik güçleri ile uyuşturucu karteli üyeleri arasında çatışma çıktı. Nuevo Leon Eyaleti Güvenlik Bakanı Gerardo Palacios Pamanes yaptığı açıklamada, çatışmada 10 kartel üyesinin etkisiz hale getirildiğini, 4 güvenli gücünün de yaralandığını aktardı.
Pamanes ayrıca, suçluların olay yerine 3 adet zırhlı kamyonet ile geldiklerini belirterek, çatışma sonrası zırhlı araçlarla birlikte 12 uzun namlulu silah, çok sayıda mühimmat ve el bombasına el konulduğunu açıkladı.
Çatışma sırasında karayolu üzerinde 11 kilometre boyunca güvenlik güçleri ile suçlular arasında kovalamaca yaşandığı belirtilirken, polislerden 3’ünün kovalamaca sırasında bir polis aracının devrilmesi sonucu 1'inin ise vurularak yaralandığı belirtildi.
Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.