Prof. Dr. Haydar Baş'ın Milli Ekonomi Modeli'nin projelerini hayata geçirerek dünya ekonomisinde güç dengesinin merkezine oturan BRICS birliği cazibe merkezi olmaya devam ediyor.
Son haberlere göre 19 ülkenin daha BRICS birliğine katılmak istediği belirtildi.
Bildiğiniz gibi, BRICS birliği harf sırasına göre, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden oluşuyor.
Kaynak cenneti, üretim merkezi konumunda olan BRICS birliği, dünya nüfusunun çoğunu barındırmasıyla aynı zamanda geniş bir pazar imkanını da sunuyor.
Batılı ülkelerin her türlü yaptırım ve ticaret savaşına göğüs geren ve geri püskürten BRICS ülkeleri, Batı'nın sömürü politikalarından kurtulmak isteyen ülkeler için güvenli bir liman haline dönüştü.
19 ülkenin daha BRICS'e katılmak istemesiyle ilgili açıklamayı BRICS Güney Afrika Temsilcisi Anil Sooklal, Bloomberg'e yaptı.
BRICS ülkelerinin temsilcilerinin, 2-3 Haziran'da genişleme stratejisini değerlendirmek üzere Güney Afrika'nın başkenti Cape Town'da toplanacağını hatırlatan Sooklal, "13 ülke resmen başvurdu. Buna ek olarak 6 ülke de gayri resmi olarak başvuruda bulundu" ifadelerini kullandı.
Haziran ayında yapılacak toplantıya Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika dışişleri bakanlarının katılımlarının teyit edildiğini belirten Sooklal, "Toplantıda BRICS'in genişlemesi ve bunun nasıl gerçekleşeceğine dair yöntemler görüşülecek" değerlendirmesinde bulundu.
Sooklal, katılım başvurusunda bulunan ülkelere ilişkin detay vermedi.
BRICS birliğinden yapılan bu açıklama üzerine Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı ve BTP Sözcüsü Emre Polat sosyal medya hesabından şu dikkat çekici değerlendirmeyi yaptı:
"Dolar hakimiyetinden kurtulmak için 19 ülke BRICS'e katılmak istiyor. Eylül 2016'da BRICS, üst düzey temsilcilerini Haydar Baş hocanın ayağına gönderip özel davet etmişti. Milli Paralarla Ticaretin mucidi Haydar hoca dünyanın dengesini değiştirdi. O gün kıymetini bilmeyenler bugün anlasa bari."
Evet, BRICS temsilcisi Prof. Dr. Vladimir Gorbanovski İstanbul'da Milli Ekonomi Modeli'nin sahibi ve Milli Paralarla Ticaret formülünün mucidi Prof. Dr. Haydar Baş'ı İstanbul'da ziyaret etmişti.
Gorbanovski daha sonraki dönemlerde 9'uncu ve 10'uncu Uluslararası Milli Ekonomi Modeli kongrelerine de katıldı ve tebliğler sundu.
O dönemde BRICS devletleri İş Geliştirme Başkan Vekili olan Prof. Dr. Vladimir Gorbanovski bakın neler söyledi:
"BRICS ülkeleri olarak bizim şansımız, 2005 yılında Milli Ekonomi Modeli ile tanışmış olmamızdır. İlk defa 2005 yılında Milli Ekonomi Modeli Kongresi'nde Prof. Dr. Haydar Baş parayı, emek ve üretimin karşılığı olarak tanımlıyordu. Ayrıca dünya ilk defa Haydar Baş'ın Milli Paralarla Ticaret yapma fikriyle tanıştı. Bu çok önemliydi zira Milli Paralar devreye girdiğinde ABD'nin kağıttan imparatorluğu yıkılacaktı."
Gorbanovski 10'uncu kongredeki tebliğinde ise şunları anlattı:
"Bugün dünyada popüler olan ve dünya nüfusunun yüzde 50'sinin yakinen bildiği 'Milli Para', 2005 yılında Prof. Dr. Haydar Baş tarafından ortaya koyulmuştur. İktisat literatürüne kazandırılmış ve kapitalizmin ezberini bozmuştur. BRIC olarak bilinen birlik, 2009 yılında kuruldu. 2011 yılında G. Afrika'yı da yanına alarak BRICS'e dönüştü. Birlik dünyaya mesajını 'Milli Paralarla Ticaret yapalım' cümlesiyle vermektedir. Biliyorum ki Türk halkı da 'Milli Para'dan haberdardır. Zira Milli Para'nın mucidi Haydar Baş'tır. Bizim arzumuz Türkiye'nin Milli Paralarla Ticaret yapacağı BRICS birliğinde yerini almasıdır. Bu Türkiye için zor olmayacaktır çünkü Milli Para'nın mucidi Haydar Baş sizden. Onun için neden BRICS-T olmasın diyor, saygılar sunuyorum."
Evet, gördüğünüz gibi dünya içimizden çıkan bir Müslüman Türk'ün, Prof. Dr. Haydar Baş'ın modeliyle, çözümleriyle, projeleriyle şekilleniyor.
Prof. Dr. Baş'ın fikirlerine kulak verip, modelini hayata geçirenler lider ve cazibe merkezi; sırt dönüp uygulamayanlar ise umutsuz vaka olmaya devam ediyorlar.
- Depreme rağmen kentsel dönüşüm neden ilerlemiyor? / 01.05.2025
- 1 Mayıs: İşçi de mağdur, işsiz de… / 30.04.2025
- Silah bırakması beklenen PKK, 'özerklik kongresi' yaptı / 29.04.2025
- BTP'nin Karaman Kongresi engellendi: Demokrasiye darbe / 28.04.2025
- Conkbayır'ında "Haka Dansı", anma etkinliği mi, tehdit mi? / 27.04.2025
- İstanbul'daki tüm riskli binalar yeniden inşa edilebilir! / 26.04.2025
- 23 Nisan neden çocuklara armağan edildi? / 23.04.2025
- Türki cumhuriyetlerin 'Kıbrıs' kararı, dış politikadaki zafiyetimizdir / 22.04.2025
- Ege politikamız da, Kıbrıs politikamız da fiyasko! / 19.04.2025