logo
26 EKİM 2025


Millet olarak varlığımızı sürdürmenin yolu -1-

03.02.2021 00:00:00
'Millet olarak varlığımızı sürdürmenin yolu -1-' seslendirme dosyası:

Türkler tarih boyunca elde edilen Türk kültür ve geleneğini, İslam'ı kabul ettikten sonra İslam inancıyla yoğurarak korumuştur. Bilinen en eski kültür ve medeniyetin sahibi olan bu kutlu millet, eğer İslam'ı kabul etmemiş olsaydı varlığını sürdürmesi mümkün olmazdı. Çünkü bugün dünya coğrafyasındaki Türk halklarının büyük çoğunluğu Müslüman Türklerdir. Diğer Türk halkları da tarih içerisinde  varlıklarını nispeten kültür, dil ve varlıklarını Büyük İslam Türk devletlerine borçludur. Bunlardan bazıları Karahanlılar, Harzemşahlar, Selçuklular, Osmanlılar ve daha niceleri.

Buradan hareketle şunu söyleyebiliriz; ilk dönemlerinde Ehl-i Beyt anlayışı ile kurulan bu şanlı Türk devletleri, Ehl-i Beyt ve onun öğretilerine göre kendini düzenlediği zaman yükseldi. Diğer milletlere bu sayede fetihten önce Alperen dervişlerle "yaratılanı severim Yaratan'dan ötürü" sevgi ekolüyle İslam'ı, İslam kültürünü onlara tanıtıp imanla şereflenmelerini sağladı. Batı ve diğer emperyalist sömürü ve zorba kültürlerin aksine, kendi varlıklarını sürdürebilen Arnavut , Boşnak , Bulgar, Sırp, Arap, Acem vs. kendine çok rahat bir şekilde ben Türk'üm yani Müslüman'ım diyebildi.

Fakat bizler öncelikle yönetimde Ehl-i Beyt'e sırtımızı dönünce elde ettiğimiz muhteşem medeniyetimizi başka medeniyetlerin ve kültürlerin ezici, yok edici ve zillete düşürücü çizmeleri altında kaybetmeye başladık. Çünkü Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in buyurduğu gibi "sizler karış karış, arşın arşın sizden öncekilerin (Yahudi ve Hıristiyanların) yolunu izleyeceksiniz. Onların inanç ve yaşantılarını ölçü edineceksiniz. İnsanın giremeyeceği küçük bir deliğe girseler siz de onları takip edeceksiniz." 

Bunu bizlere hafife almak adına kılık kıyafet olarak, onları taklit etmek gibi algılattılar. Halbuki tarihe ve yapılan anlaşmalara baktığımızda hep inancımızdan taviz vermeye zaman içinde başlatıldık. Dünya sevgisi, mal mülk, varlık hırsı bizi sardıkça imanımızdan, Allah'a kulluktan, Resûlullah'ın yaşayan sünneti Ehl-i Beyt'ine uymaktan vazgeçtik. Bu da bizi millet olarak Allah'a kul olup özgür olmaktan uzaklaştırdı. Emperyalist güçlerin elinde oyuncak haline getirdi. O görkemli devletler ve hükümdarlar  sünepe, korkak, çözüm üretemeyen önlerine dış güçlerin, yardakçılarının koyduğu anlaşma metinlerini imzalayarak kendi koltuklarını koruma ve kollama derdine düştü. Bu yöneticiler için milletin fertleri, atalarımızın mirası yok olmuş hiç önemli değildi.

Fakat her Türk devletinin yıkılışında genlerimizde olan Ehl-i Beyt duygusu ve sevgisi depreşti. Çözümün adresi "Tevhid'in merkezi Ehl-i Beyt" anlayışı devreye girdi. Millet olarak yeniden kurtuluşun adresi Ehl-i Beyt gemisine, Nuh'un gemisi gibi binerek kurtulduk.

Daha geçmişe de gidebiliriz. Ehl-i Beyt sevdalısı Alperenler bu milletin manevi kültürel kodlarını milletimizin fertleri arasında yeniden hatırlatıp canlandırdı. Anadolu'nun fethi, Sultan Alparslan'ın ordusundaki Ehl-i Beyt sevdalısı Alperenlerin bu ruhu sayesindedir. Daha sonra Anadolu'yu uzun yıllar karış karış, nakış gibi Ehl-i Beyt ruhu ile işleyen Alperenler buraları Türk yurdu yapmıştır. Selçuklular bu Ehl-i Beyt ruhu ile başarılar elde ettiler. Fakat Ehl-i Beyt'in  öğretilerinden, yolundan uzaklaşınca makam mevki ve menfaat ön plana çıkınca, "Allah her an beni görüyor" şuurundan uzaklaşınca Moğol belası Türk yurdunu kasıp kavurdu. Yeniden Ehl-i Beyt soyundan gelen Allah dostları sayesinde yolumuzu yönümüzü bulduk ve Osmanlı'nın ilk zamanında Ehl-i Beyt'in ışığı  yolumuzu aydınlattı. Gazada muzaffer olduk, devlet olduk, bunu askeri, kültürel, sanat ve sevgi ile büyüttük. İlaikelimetullah adına Alperenlerin öncülüğünde yedi iklime hakim olduk. Bütün milletlere ve mazlumlara kurtuluş olduk.

(Devam edecek...)

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Ömer Turan / diğer yazıları
BTP lideri Hüseyin Baş İstanbul’da konuştu
'Türkiye'de nesillerin bozulması için planlanmış, bilinçli bir tezgâh var'
İsrail katliamda sınır tanımıyor
Şimdi de zeytin ağacı katliamı
Louvre Müzesi hırsızları yakalandı mı?
2 kişi gözaltına alındı
Gaziantep turiste doydu
Gören bir daha gelmek istiyor
İmamoğlu Çağlayan Adliyesi'nde
Casusluk soruşturmasında ifade veriyor
Terör örgütü duyurdu
'Türkiye'den çekildik'
Ekrem İmamoğlu Çağlayan'a geliyor
İstanbul'da 4 ilçeye gösteri yasağı geldi
Gazze planında yeni adım
Silahlı güç göreve başlayacak
Trabzonspor dolu dizgin
Zirve takibine devam
'AB tam üyeliğini destekliyoruz'
Özgür Özel İsviçre'de konuştu
Erdoğan'dan açılım ve CHP mesajları
'CHP'li belediyelerin alameti farikası..'
Suç oranları da patladı
Güney Afrika durgunlukta
Katil, ateşkes dinlemiyor
Gazze'de 19 kişi daha katledildi
Açlık artacak
'2030 yılında 512 milyon insan açlıkla mücadele edecek'
Asya turuna çıkan Trump, Şi Cinping ile görüşecek
"İyi bir görüşme olacağını düşünüyorum"
BTP lideri Hüseyin Baş İstanbul’da konuştu
'Türkiye'de nesillerin bozulması için planlanmış, bilinçli bir tezgâh var'
İsrail katliamda sınır tanımıyor
Şimdi de zeytin ağacı katliamı
Louvre Müzesi hırsızları yakalandı mı?
2 kişi gözaltına alındı
Gaziantep turiste doydu
Gören bir daha gelmek istiyor
İmamoğlu Çağlayan Adliyesi'nde
Casusluk soruşturmasında ifade veriyor
Terör örgütü duyurdu
'Türkiye'den çekildik'
Ekrem İmamoğlu Çağlayan'a geliyor
İstanbul'da 4 ilçeye gösteri yasağı geldi
Gazze planında yeni adım
Silahlı güç göreve başlayacak
Trabzonspor dolu dizgin
Zirve takibine devam
'AB tam üyeliğini destekliyoruz'
Özgür Özel İsviçre'de konuştu
Erdoğan'dan açılım ve CHP mesajları
'CHP'li belediyelerin alameti farikası..'
Suç oranları da patladı
Güney Afrika durgunlukta
Katil, ateşkes dinlemiyor
Gazze'de 19 kişi daha katledildi
Açlık artacak
'2030 yılında 512 milyon insan açlıkla mücadele edecek'
Asya turuna çıkan Trump, Şi Cinping ile görüşecek
"İyi bir görüşme olacağını düşünüyorum"
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.