logo
24 NİSAN 2024

'Milli Mücadele'ye açıktan düşmanlık etti'

Milli ve Dini Bütünlüğümüze Yönelik Tehditler Sempozyumu'nda bir tebliğ sunan tarihçi-yazar Emre Polat, "Said Nursi, Kurtuluş Savaşı'nın en sıkıntılı günlerinde tüm tercihlerini İngilizler lehine kullanmış ve Milli Mücadele'ye açıktan düşmanlık eden cemiyet ve kuruluşların kurucuları arasında yer almıştır" dedi.
25.10.2016 00:00:00
Türkiye'de FETÖ yapılanmasının gerçek yüzünü anlayabilmek için 1 asır geriye dönüp, F. Gülen'in akıl hocası Said Nursi'nin fikirlerini ve icraatlarını tam olarak ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Maalesef Türkiye'de Diyanet teşkilatının hala sahip çıkmaya devam ettiği, eserlerini Diyanet bütçesinden basıp dağıtmaktan bahsettiği Said Nursi'nin nasıl bir ihanet içerisinde olduğu gerçeğini ortaya koymadan, Türkiye'nin milli ve dini birlik projesinin hayata geçirilme şansı bulunmamaktadır.

Çünkü Said Nursi, Osmanlı'nın son dönemleri ve Cumhuriyet'in kuruluş safhasında bu topraklar üzerinde kötü emelleri bulunan işgalci devletlerin istediği şekilde hareket eden büyük bir projedir.
Öncelikle Said Nursi'nin misyonunu büyük fotoğraftan tek cümle ile özetlemeye çalışalım:
Hindistan'da Ahmet Sirhindi (Rabbani), Osmanlı'da Halid Bağdadi ne ise, Osmanlı'nın son dönemi ve Türkiye Cumhuriyeti'nde de Said Nursi odur.
İlginç bir tesadüf eseri, her üçünün yaşadıkları dönem ve coğrafya İngilizlerin İslam dünyasını inim inim inlettikleri bir süreç olmasına rağmen her üçünün de İngiltere aleyhine tek satır beyan ve eylemini bulamazsınız!
Said Nursi ve ekolünün en temel özellikleri "siyasetten Allah'a sığındıkları"nı iddia etseler de, (tıpkı Halid Bağdadi ve Sirhindi gibi) siyasetin tam göbeğindedirler. Bir insanın, bir grubun siyasetin göbeğinde yer almasında ne sakınca var diyebilirsiniz. Ancak bu insanlar ve gruplar siyasetlerini geçmişte İngiltere, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra da ABD çıkarlarına hizmet etmek için yapıyorlarsa sorun var demektir ve kurcalamamız gerekir.

Sirhindi ve Ekber Şah'ın Din-i İlahisi
Tam bu noktada önemli bir parantez açmak durumundayız. Bugün Gülen, öncesinde akıl hocası Said Nursi'nin dini olarak nasıl bir ihanet içerisinde olduğunu daha iyi anlayabilmek için 16. asır Hindistan'ına gitmeliyiz. Ve oradaki Babür Türk hükümdarlığının İngiliz-haçlı marifetiyle Sirhindi ve arkadaşlarına tezgahlattırılan Din-i İlahi ile nasıl çökertildiğini birkaç cümle ile anlatmamız gerekmektedir.
Sirhindi daha 17-18 yaşlarında Ekber Şah'ın sarayına sokulmuş ve orada Din-i İlahi'nin mimarları Ebu'l-Fazl Allami ve Feyz-i Hindi'nin kanatları altına girmiştir. Bu ekibin İslam dünyasına en büyük ihanetlerinden birisi de İslam dinini yok sayıp yeni bir din olan Din-i İlahi'yi tesis etmeleridir. Bugünkü Dinlerarası Diyalog faaliyeti gibi dinlerin diyalogu, bir arada yaşaması safsatasıyla yola çıkan bu ekip, sonunda yeni bir din icat etmiş ve İslam'dan çıkmışlardır.
Din-i İlahi ile, faiz serbest, zina serbest, kumar serbest, içki serbest, domuz eti serbest; kelime-i şahadet yasak, inek eti kesmek yasak edilmişti. O dönemde bu ihanetin bizzat içinde bulunan Sirhindi, proje müntesip bulamayınca ustaca geriye çekilip başka bir şekilde misyonuna devam etmiştir.
16. yüzyılda Müslümanlara bu tuzağı kuran haçlı zihniyet, 20. yüzyılda Osmanlı coğrafyasına farklı haleflerle devam etmişlerdir.
Said Nursi hangi misyonun adamı?
Osmanlı'nın son dönemlerinde aktif bir şekilde Batı'nın Şark Meselesi olarak tezgahladığı ve Osmanlı'nın Doğu ve bugünkü Ortadoğu toprakları üzerindeki Arap-Kürt gruplar üzerindeki oyununda yer alan Said Nursi birileri için gerçekten "bir misyon adamı"dır.
Said Nursi, Kurtuluş Savaşı'nın en sıkıntılı günlerinde tüm tercihlerini İngilizler lehine kullanmış ve Milli Mücadele'ye açıktan düşmanlık eden cemiyet ve kuruluşların kurucuları arasında yer almıştır. (İngiliz Muhipleri Cemiyeti, İttihad-ı İslam Cemiyeti, Kürt Teali Cemiyeti).
Fakat aynı Said Nursi, İkinci Dünya Savaşı sonrası ABD'nin Kore savaşında cephede savaşmak için adeta can atmıştır.
1950'lerde, "Hükümet Kore'ye asker gönderiyormuş, eğer bana da izin verseler, 5 bin genç Nur talebelerimle gönüllü olarak komünistlerle harp etmek için ben de giderim" diyen 74 yaşındaki Said Nursi'nin, 1919'da, 43 yaşındayken, Anadolu'daki Türk Kurtuluş Savaşı'na katılmak için can atmaması hangi misyonun adamı olduğu noktasında eminim sizlere de fikir vermiştir.
Sadece can atmasa, yerinde otursa iyi. Bilakis, Mustafa Kemal ve arkadaşlarını engellemek için her türlü zararlı ve hain faaliyetin içinde bizzat yer almıştır.
Said Nursi, Kurtuluş Savaşı yıllarında, ilk başlarda açıktan daha sonra, Kurtuluş Savaşı'nın Mustafa Kemal ve arkadaşları yani Türk milleti lehine sonuçlanma ihtimalini sezdiği andan itibaren de gizliden işgal güçlerine destek vermiştir. Bu destek, özellikle Papaz Frew tarafından Said Molla'ya kurdurulan İngiliz Muhipleri Cemiyeti'nin işbirlikçisi Teali İslam ve Kürt Teali Cemiyetlerindeki aktif ve etkin üyeliği şeklinde tezahür ettiği gibi, Mustafa Kemal ve arkadaşlarını tıpkı İskilipli gibi "hain" ilan etme şeklinde de kendini göstermiştir.
Somut bir örnek teşkil etmesi bakımından, Said Nursi'nin Kurtuluş Savaşı yıllarında Türk milletine adeta kan ağlatan, İslam âleminin en büyük düşmanları durumundaki İngiltere Başbakanı Lloyd George, Amerikan Başkanı Wilson ve Anadolu'yu bizzat işgal eden Yunanistan'ın lider Venizelos ile ilgili şu sözlerini aktaralım:
"Din-i İslam'ı Hıristiyan dinine kıyas edip Avrupa gibi dine lakayıd olmak pek büyük bir hatadır. Evvela, Avrupa dinine sahiptir. Başta Wilson, Lloyd George, Venizelos gibi Avrupa büyükleri, papaz gibi dinlerinde mutaassıp olmaları şahiddir ki, Avrupa dinine sahiptir?" (Mektubat, Yeni Asya Neşriyat, s.312).
Türkiye topraklarını işgalin öncülüğünü yapan bu isimlerle ilgili Said Nursi'nin bu övgü dolu sözlerinin arka planında ona biçilen misyon yatmaktadır.
Said Nursi'nin misyonu, tam da Mustafa Kemal'in tanımladığı İngilizlerin İslam siyasetini işaret etmektedir. Yani İslam'ı İslam adı altında bir yapı ile yok etmek, İslam'ı İslam'la yok etmek!
Bugünlerin popüler tabiriyle ifade etmeye çalışırsak, ortada "paralel bir din" "paralel bir İslam" tehlikesi vardır. Ve bugün birilerinin "Paralel Devlet" diye tanımlayarak aslında asıl misyonu setrettiği bu yapının gerçek misyonu "paralel İslam"dır. Halef-selef ilişkisi bağlamında hem Said Nursi'nin hem de F. Gülen'in aynı misyonu devam ettirdiklerine ise şüphe yoktur.
Önce Said Nursi'ye kulak verelim: "Ahir zamanda İsevilerin dindarları ehl-i Kuran'la ittifak edip müşterek düşmanları olan zendekaya (zındıklara) karşı dayanacakları gibi, şu zamanda ehl-i diyanet (dine bağlı) ve ehl-i hakikat (hakikate bağlı) değil, yalnız dindaşı, meslektaşı, kardeşi olanlarla samimi ittifak etmek, belki Hıristiyanların hakiki dindar ruhanileri (din önderleri) ile dahi medarı ihtilaf (anlaşmazlık nedenleri) noktaları muvakkaten medarı münakaşa (geçici tartışma nedenleri) ve niza (kavga) etmeyerek düşmanları olan mütecaviz dinsizlere karşı ittifaka muhtaçtırlar." (Lem'alar, s.151).
Şimdi de Said Nursi'nin halefi F. Gülen'e kulak verelim: "İslam'da ve Katolik Hıristiyanlık'ta esas olan inanç hükümlerinden başka, her iki dindeki ahlaki esaslar da denilebilir ki aynıdır. Teferruat (ayrıntı) olan tali (yan) meseleleri bir tarafa bırakalım." (www.fgulen.org).
Bugün Gülen'in ABD'nin kanatları altında yaşamasını ve özellikle ABD'nin Müslüman Irak'ı işgali sürecinde ve Mavi Marmara konusunda yaptığı "otorite" açıklamalarını eleştirenlerin unutmaması gereken husus, Gülen kendine biçilen misyonu devam ettiriyor. Tıpkı şu sözlerin sahibi selefi Said Nursi gibi: "Küre?i Arz'ın şimdiki en büyük devleti Amerika'nın bütün kuvvetiyle din hakikatlerine taraftar çıkması ve İslamiyet'le Asya ve Afrika'nın saadet ve sükunet ve müsamaha bulacağına (barış bulacağına) karar vermesi ve yeni doğan İslam devletlerini okşaması ve teşvik etmesi ve onlarla ittifaka çalışması, kırk beş sene evvel olan müddeayı ispat ediyor, kuvvetli şahit olur." (Tarihçe?i Hayat, 88, Arabi Hutba?i Şamiye Eserini tercümesi / Birinci Kelime / Haşiye, İçtima?i Reçeteler II/101).
(devamı yarın?)
(Bu metin, araştırmacı yazar Emre Polat'ın, Milli ve Dini Bütünlüğümüze Yönelik Tehditler Sempozyumu'nda yaptığı sunumdan alınmıştır).
İlk 3 ayda harcamaları yüzde 120 arttı
CHP: Tasarruf Saray'dan başlasın
Pentagon'dan Irak'a: Bölgedeki ABD güçlerini koru
Hem işgalci, hem koruma istiyor!
Adalet Bakanı mesajı verdi
'DEM Parti kapatılabilir'
Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Bilinçli olarak gerginliği tırmandırıyorlar
'Saray' ziyareti öncesi kritik randevu
Kılıçdaroğlu, Özel ile görüşecek mi?
ABD'li senatör, İsrail'e desteğe tepki gösterdi
"Artık yeter!"
6 gündür haber alınamıyordu, itfaiye içeri girince şaşırdı
Derin uykudan uyandı!
İsrail devlet televizyonu duyurdu
Ordu yakında Refah'a girecek!
'Orijinalini paylaşıyorum ki ahlaksızlığınız görülsün'
Montajlı fotoğraf polemiği
THY uçağı kalkışını erteledi
İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı
Bu fuara sıradan insanlar gelmiyor!
Avrupa'nın en büyük boya fuarı Türkiye'de
Elon Musk'ın işi zor
Batmamak için fiyat kırdı
Özel'den 'erken seçim' sorusuna yanıt
'Seçmene saygısızlık olur'
'Ayaküstü olacak iş değil bunlar'
Özel'le görüşeceği tarihi açıkladı
Özel, 10. Cumhurbaşkanı Sezer ile görüştü
'Düzenli aralıklarla ziyaret edeceğiz'
İlk 3 ayda harcamaları yüzde 120 arttı
CHP: Tasarruf Saray'dan başlasın
Pentagon'dan Irak'a: Bölgedeki ABD güçlerini koru
Hem işgalci, hem koruma istiyor!
Adalet Bakanı mesajı verdi
'DEM Parti kapatılabilir'
Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Bilinçli olarak gerginliği tırmandırıyorlar
'Saray' ziyareti öncesi kritik randevu
Kılıçdaroğlu, Özel ile görüşecek mi?
ABD'li senatör, İsrail'e desteğe tepki gösterdi
"Artık yeter!"
6 gündür haber alınamıyordu, itfaiye içeri girince şaşırdı
Derin uykudan uyandı!
İsrail devlet televizyonu duyurdu
Ordu yakında Refah'a girecek!
'Orijinalini paylaşıyorum ki ahlaksızlığınız görülsün'
Montajlı fotoğraf polemiği
THY uçağı kalkışını erteledi
İlber Ortaylı uçakta rahatsızlandı
Bu fuara sıradan insanlar gelmiyor!
Avrupa'nın en büyük boya fuarı Türkiye'de
Elon Musk'ın işi zor
Batmamak için fiyat kırdı
Özel'den 'erken seçim' sorusuna yanıt
'Seçmene saygısızlık olur'
'Ayaküstü olacak iş değil bunlar'
Özel'le görüşeceği tarihi açıkladı
Özel, 10. Cumhurbaşkanı Sezer ile görüştü
'Düzenli aralıklarla ziyaret edeceğiz'

Bursa'da bir holding binasına 43 el ateş açıldı

Bursa'da bir holding binasına otomobille gelen saldırganlar gece yarısı kimsenin olmadığı saatte binaya 43 el ateş açtı
24.04.2024 10:31:00
İhlas Haber Ajansı
Bursa'da bir holding binasına 43 el ateş açıldı
Bursa'da bir holding binasına 43 el ateş açıldı
Bursa'da bir holding binasına otomobille gelen saldırganlar gece yarısı kimsenin olmadığı saatte binaya 43 el ateş açtı. Kurşunların hedefi olan camlar tuz buz olurken, binada görevli özel güvenlikçi ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Olay, merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir grup şüpheli cadde üzerinde bulunan holdingin ana binasına saldırı düzenlemek için beyaz bir otomobille geldi.

Binanın önünden geçtiği esnada aracın camından çıkan saldırganlar, otomatik silahla arka arkaya tetiğe bastı. Tam 43 merminin isabet ettiği binada bulunan bir bekçi ise arka arkaya gelen kurşunlardan son anda kurtuldu.

Silah sesleri üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler, olayla ilgili tahkikat başlatırken, olay yerinden otomobille kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Polisin titiz soruşturmasının sürdüğü bildirildi.

İstanbul'da FETÖ operasyonunda 13 şüpheli yakalandı

İstanbul'da terör örgütü FETÖ'ye yönelik operasyonda eski askeri öğrenci oldukları belirlenen 13 zanlı gözaltına alındı.
24.04.2024 09:42:00
Anadolu Ajansı
İstanbul'da FETÖ operasyonunda 13 şüpheli yakalandı
İstanbul'da FETÖ operasyonunda 13 şüpheli yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmada, örgütün askeri yapılanmasında faaliyet gösteren bazı şüphelilerin ankesörlü hatlardan periyodik ve ardışık arandığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında, ayrıca askeri okullara girişteki mülakat sınavlarında aday numaraları üzerinden kodlama yapılarak örgüt mensuplarına öncelik sağlandığı belirlendi.

Savcılık, eski askeri öğrenci olduklarını belirlediği 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 15 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda 13 şüpheliyi yakaladı.

Operasyon kapsamında 2 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.
 

İlber Ortaylı THY uçağında rahatsızlandı, sefer gecikmeli gerçekleşti

Türk tarihçi ve yazar İlber Ortaylı, Türk Hava Yolları'nın (THY) İzmir-İstanbul uçuşunda rahatsızlandı. Ortaylı'nın kendisine yapılan ilk müdahalenin ardından sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, sefer gecikmeli gerçekleşti.
24.04.2024 07:05:00
İhlas Haber Ajansı
İlber Ortaylı THY uçağında rahatsızlandı, sefer gecikmeli gerçekleşti
İlber Ortaylı THY uçağında rahatsızlandı, sefer gecikmeli gerçekleşti
Türk Hava Yolları'nın (THY) İzmir -İstanbul seferini icra eden TK2337 sefer sayılı TC-LJF kuyruk tescilli Boeing tipi yolcu uçağı, kalkış için yapılan kontrollerin tamamlanmasının ardından 21.45 sıralarında kapıdan ayrıldı.

Uçaktaki yolcular arasında yer alan Türk tarihçi ve yazar İlber Ortaylı kalkıştan hemen önce rahatsızlandı.

Durum üzerine kabin ekibi harekete geçti ve pilot kalkışı iptal edip kapıya dönme kararı aldı.

Rahatsızlanan İlber Ortaylı'ya doktor tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ciddi bir bulguya rastlanmazken Ortaylı'nın tansiyon problemi nedeniyle rahatsızlandığı öğrenildi.

Yapılan son kontrollerde ise Ortaylı'nın uçuşa engel bir durumunun olmadığının anlaşılması üzerine uçağın kaptan pilotu kalkışı gerçekleştirdi.

THY'nin İzmir-İstanbul seferi gecikmeli gerçekleşti.

İlber Ortaylı'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

AKP muhtarlığı kaldırmaya mı hazırlanıyor?

2012 yılında mahalle muhtarlıklarının kapatılması yönünde bir çalışma yapıldığı ortaya çıkmış ancak AKP sonunda bu çalışmayı rafa kaldırmıştı.
23.04.2024 22:34:00
Mustafa Topsakal
AKP muhtarlığı kaldırmaya mı hazırlanıyor?
AKP muhtarlığı kaldırmaya mı hazırlanıyor?
İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre Türkiye genelinde 32 bin 238 mahalle ve 18 bin 278 köyde toplamda 50 bin 516 muhtar görev yapıyor.

2022 yılında yapılan düzenleme ile muhtar maaşları asgari ücret seviyesine çıkarıldı.

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle tasarruf genelgeleri yayınlamaya başlayan hükümetin, muhtarlıkların kaldırılması için bir çalışma yaptığı iddia edildi.

İşareti yandaş yazar verdi

İktidara yakın gazeteci Hacı Yakışıklı, "17 bin TL maaş ve SSK var, ama iş yok! Muhtarlığın yerini bilen yok. 50 bin 516 muhtar var. Sadece aylık maaşları 858 milyon 873 bin 032 TL yapıyor. Yılda toplam 10 milyar 306 milyon 476 bin 384 TL ödeniyor . Bu sadece maaşlar ki SGK ve diğer ücretleri katınca hesap artıyor. Bu para hazineye kalsa daha faydalı olmaz mı?" diyerek muhtarların Hazine'ye yük olduğunu ima etti.

2012'de gündeme gelmişti

AKP'nin mahalle muhtarlıklarını kapatmak için 2012'de bir çalışma yaptığı o dönem basına yansımıştı.

Yapılan çalışmaya göre, belediye sınırları içinde kalan mahallelerde muhtarlık olmayacak, muhtarların yaptığı nüfus, seçim ve ikametgâhla ilgili işleri kaymakamlık ve belediyeler yürütecekti.

Buna karşın köy muhtarları ise yerini daha güçlendirilmiş şekilde koruyacaktı. Ancak gelen tepkiler üzerine bu çalışma rafa kalkmıştı.

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde Saray'da muhtarlar toplantısı geleneksel hale gelmişti.

Ancak uzun bir süredir bu toplantılar da artık yapılmaz hale geldi.

Bütçe açığı için kaynak arayışı içinde olan iktidarın, muhtarlıkları tasfiye edecek bir yerel yönetim reformu üzerinde bakanlık bürokratlarına bir taslak çalışma yaptırdığı ve reformun hayata geçmesi halinde 2029'da muhtarlıkların kapatılabileceği belirtiliyor.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.