Ekonomik krizle birlikte Türkiye'de yoksulluk sınırının altında yaşayanların sayısında büyük bir artış göze çarparken, vatandaşlar hayatı daha ucuz hale getirmek için şehir merkezlerinde köy yaşamını seçmek durumunda kalıyor. Muş'ta kent merkezinde ikamet eden vatandaşlar, daha ucuz olduğu için evlerinin önüne kurdukları tandırlarda ekmek pişiriyorlar. Muş'ta, şimdiye kadar yalnızca köylerde yapıldığı bilinen tandır ekmekleri artık kent merkezlerinde de yaygınlaşmaya başladı. Zafer Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşların bazıları, oturdukları binaların önüne kazdıkları çukura tandır yerleştirip, "kriz ekmeği" diye isimlendirdikleri tandır ekmeği pişiriyor. Sabah erken saatlerde tandırlarının başına geçen kadınlar, odunla ısıttıkları tandırların içine daha önce hazırladıkları hamuru yerleştirerek günlük yetecek kadar ekmek pişiriyorlar. Daha ekonomik olduğu için bu yola başvurduklarını anlatan vatandaşlar, önceden ekmeğe ayda ortalama 40 milyon lira harcadıklarını ancak şimdi tandırlar sayesinde aynı parayla iki ay ekmek ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini bildirdiler. Kentin bazı semtleri şimdi çevreye yayılan tandır ekmeği kokusuyla adeta köyleri andırıyor.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.















































































