logo
08 HAZİRAN 2026

Sofuoğlu, projelerine odaklandı

Aktif sporculuk kariyerini sonlandıran milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "Artık yapacak daha çok işimiz var" dedi

16.05.2018 00:00:00
Aktif sporculuk kariyerini sonlandıran milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Türk sporuna hizmet etmek ve hayal ettiği projeleri hayata geçirebilmek için daha çok çalışma fırsatı bulacağını söyledi.

Dünya Supersport Şampiyonası'nın hafta sonu İtalya'daki yarışında jübilesini gerçekleştirilen Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, aktif sporu bırakma sürecinin çok hızlı geliştiğini ve sonuçlandığını anlattı. Takımı Kawasaki Pucetti ile anlaşma ve sponsorlukları çözüme kavuşturabilmek için iki aydır uğraştığını ve büyük bir kısmının giderildiğini vurgulayan Sofuoğlu, "Artık yapacak daha çok işim var. Hayal ettiğim projeleri hayata geçirmek istiyorum." dedi.

"Artık kafam rahat." ifadesini kullanan Sofuoğlu, şöyle konuştu: "Kısa bir süre dinlendikten sonra çalışmalara başlayacağım. Önceliklerim arasında Kawasaki Pucetti takımına taşıdığım Toprak Razgatlıoğlu ile ikizler Can ve Deniz Öncü kardeşlerin sportif kariyerlerine katkı sağlayabilmek var. Yarışlarının büyük bir kısmına giderek, sporcularımıza destek olacağım. Düzce'de yapımı devam eden pistin tamamlanması sürecini hızlandıracağım. 2019'da İstanbul'da Superbike organizasyonu için girişimlerim olacak. Ayrıca uzun vadeli bir çok projem var. İstanbul'a yapımı süren 3. havalimanının açılışında uçakla ya da Formula 1 aracıyla yarış yapma gibi düşüncelerim bulunuyor."

Sofuoğlu, Kawasaki Pucetti ile iyi bir uyum yakaladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti: "Kawasaki Pucetti'nin koordinatörlüğünü, Türkiye'den gelen sporcuların ise menajerliğini yapıyorum. Takımın patronuyla diyaloğumuz çok güçlü. Bizlere güvenerek yola çıktı. Sözleşmem hala bozulmadı. Yarışmayacağım ama organizasyonlara gidip geleceğim. Takımın yüzü olacağım. Kawasaki Pucetti aslında Türk takımı gibi. Takımı bugünlere el birliğiyle getirdik. Her şey bizlere göre tasarlandı, mutfağı bile bize göre oluşturuldu."

"Görevden kaçmam"

Kenan Sofuoğlu, gelecek yıl yeğeni Bahattin Sofuoğlu'nu da Kawasaki Pucetti takımında yarıştıracağını belirtti. 2019 Superbike Dünya Şampiyonası'nda farklı kategorilerde iki Türk sporcunun yer alacağını paylaşan Sofuoğlu, şöyle devam etti: "Sporculuğu bıraktığım için İstanbul ve Sakarya'dan milletvekili aday adayı olmamı isteyen çok oldu. Benim siyasetten bir beklentim yok. Ancak bana bir görev düşer, şuraya görevlendirdik derlerse seve seve yaparım. Görevden kaçmam." İtalya'da düzenlenen jübile organizasyonu için teşekkür eden Kenan Sofuoğlu, "Türkiye'de muhtemelen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir veda galası yapılacak. Şimdilik, galanın 24 Haziran'daki seçimlerden sonra gerçekleşmesi uygun." diye konuştu.

Ferdi Kadıoğlu: 'Yeni bir hikaye yazacağız'

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek final oynayarak iz bıraktıklarını söyleyen A Milli Futbol Takımı'nın başarılı futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, Dünya Kupası'nda da yeni bir hikaye yazacaklarını dile getirdi

08.06.2026 10:21:00
İhlas Haber Ajansı
Ferdi Kadıoğlu: 'Yeni bir hikaye yazacağız'
Ferdi Kadıoğlu: 'Yeni bir hikaye yazacağız'
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) çeyrek final oynayarak iz bıraktıklarını söyleyen A Milli Futbol Takımı'nın başarılı futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, Dünya Kupası'nda da yeni bir hikaye yazacaklarını dile getirdi.

2026 FIFA Dünya Kupası öncesi son hazırlık maçında ABD'nin Florida eyaletinde karşılaştığı Venezuela'yı 2-1 mağlup eden A Milli Futbol Takımı'nda Ferdi Kadıoğlu, İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulundu. Ferdi, hem Dünya Kupası hazırlıklarını hem D grubundaki rakipleri ve geride kalan sezonda Brighton & Hove Albion formasıyla Premier Lig'de gösterdiği performansı değerlendirdi.

"Herkes birbirine yakın"

Kamp ortamından bahsederek sözlerine başlayan Ferdi Kadıoğlu, "Evet, çok güzel bir ortamımız var. Herkes birbirine yakın, herkes birbiriyle hem sohbet ediyor hem genellikle oyunlar da oynuyoruz. Her şey çok güzel gidiyor" ifadelerini kullandı.

"Özel bir takımımız olduğuna inanıyorum"



Ay-yıldızlı oyuncu, mevcut kadro hakkında yapılan 'Altın Jenerasyon' yorumlarına kendisinin de katıldığını belirtti. Kadıoğlu, "Hem genç hem deneyimli futbolculardan kurulan bir milli takımımız var. Baktığınızda bazılarımız Avrupa'da oynuyor, bazılarımız Türkiye'de. Çok güzel bir karışımımız var. Hocamızla birlikte de özel bir takımımız olduğuna inanıyorum. Avrupa şampiyonasında da çeyrek finale kadar gidebilmiştik. Burada da daha iyisini yapmaya çalışacağız tabii ki de" şeklinde konuştu.

"Dünya Kupası için çok heyecanlıyız"

Türkiye'nin son katıldığı Dünya Kupası olan ve üçüncülük elde edilen 2002 Dünya Kupası'nı çok küçük olduğu için hatırlamadığını aktaran 26 yaşındaki futbolcu, "Dünya Kupası için çok heyecanlıyız. Mesela Kosova maçında son düdükte çok mutlu olduk. Hepimiz çok güzel duygular yaşadık. Tabii ki de dünyanın en büyük turnuvasına geliyorsunuz ve bu takımla geliyorsunuz. O yüzden ayrı bir heyecan katıyor, ayrı bir mutluluk katıyor bize. Dünyanın en büyük turnuvası olduğu için herkes sizi seyrediyor. Tabii ki de çok mutluyuz buraya gelebildiğimiz için" diye konuştu.

"Önceliğimiz gruptan çıkabilmek"

Ferdi, milli takımın Avustralya, Paraguay ve ABD ile birlikte yer aldığı D grubu hakkında da görüşlerini bildirdi. Ferdi Kadıoğlu, "İyi bir gruba sahibiz. Hiç kimseyi alttan almadan, her zaman adım adım ilerleyeceğiz. Önceliğimiz gruptan çıkabilmek ve sonrasında şanslı olabilmek. Çünkü biliyorsunuz tek maça düşecek ondan sonrasında ve inancımız tam. En iyi şekilde performans göstereceğimize ve hedeflerimize ilerleyeceğimize inanıyoruz" dedi.

"İnançlı bir şekilde hareket ederseniz her şeyi başarabilirsiniz"

Kırmızı-beyazlı oyuncu, turnuvada başarının anahtarını ise 'inançlı bir şekilde hareket etmek' olarak vurguladı. Ferdi, "En azından turnuvaya gidiyorsanız, her zaman kazanmayı düşünmeniz gerekiyor. Tabii ki de çok zor olacak. Çünkü her takımın hedefi belli ama her şey mümkün. İnançlı bir şekilde hareket ederseniz her şeyi başarabilirsiniz" cümlelerine yer verdi.

"Yeni bir hikaye yazacağımıza inanıyoruz"

EURO 2024'te çeyrek final oynayarak iyi bir iz bıraktıklarını sözlerine ekleyen Ferdi Kadıoğlu, bunu Dünya Kupası'nda da sürdürmek istediklerini söyledi. Milli futbolcu, "Biliyoruz ki kolay değil. Burada çok farklı şartlar var. Hem hava şartları, koşulları olsun, hem yolculukların mesafesi olsun.. Bunlar tabii ki de işi zorlaştırabilir ama bizim inancımız tam. Çünkü buradaki atmosferimiz, takım arkadaşlarımız arasındaki diyaloglar çok iyi. Yeni bir hikaye yazacağımıza inanıyoruz. Ama dediğim gibi adım adım ilerlememiz gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Romanya maçında attığı gol

A Milli Takım'ın, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off turu yarı final maçında İstanbul'da karşılaştığı Romanya'yı 1-0 yendiği maçta kırmızı-beyazlıların tek golünü atan Ferdi, duygularını şu sözlerine anlattı: "Çok özel duygular hissettim. Çünkü bir sonraki tura giden yolda çok önemli bir goldü ve ilk yarı sonunda hocalarımızla sahaya çıkmadan taktiği konuşmuştuk. Sahaya çıktıktan sonra da 5 dakika geçmeden bunu uygulamamız çok çok özel hissettirdi. Arda'nın sol ayağını zaten konuşmaya gerek yok. Sol ayakla her şeyi yapabilir. Sonrasında gol gelince doğal olarak çok çok mutlu olduk ve bir sonraki tura gittik."

"Bayraklara bürünmüş arabaları görünce çok mutlu olduk"

İstanbul'dan ABD'ye hareket için İstanbul Havalimanı'na, Türk bayraklarıyla donatılmış Togg konvoyu ile gitmelerinin takımı mutlu ve motive ettiğini de dile getiren Ferdi Kadıoğlu, "Sürpriz oldu, beklemiyorduk. Çünkü kimse bize söylememişti böyle bir şey yapılacağından. Bayraklara bürünmüş arabaları görünce çok mutlu olduk. Güzel bir şekilde bizi motive ettiklerini söyleyebiliriz ve şu anda tüm dünyada da bunun konuşulduğunu da gördük. Gerçekten çok güzel bir jestti" şeklinde konuştu.

"Güzel bir meydan okuma herkes için"

Dünya Kupası süresince sıcak hava şartları ve uzun yolcukları bir 'meydan okuma' olarak değerlendiren 26 yaşındaki futbolcu, "Çok zor olacak. Sıcağa alışık değil birçok futbolcumuz. Diğer takımlar için de aynısı olacak yani. Bizim de sadece adapte olmamız lazım ve biliyorsunuz ki sadece bizim takım oynamıyor bu şartlarda. Ama akşamları da oynayacağız maçları. Daha serin olacaktır. Bu çok fazla etkilememesi lazım. Hepimiz buna adapte olmalıyız ve yani güzel bir meydan okuma herkes için aslında" dedi.

"Montella geldiğinden beri atmosfer çok güzel"

Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın milli takımda göreve geldikten sonra takım için atmosferin değişimini ise Ferdi, şöyle aktardı:
"Geldiğinden beri atmosfer çok çok güzel bir şekilde gelişti ve bir aile ortamı var resmen. Onu hissediyoruz ve çok mutluyuz. Sahada da taktiksel olarak ne yaptığını bilen bir takım var. Sanırım herkes bunu dışarıdan görebiliyor. Gerçekten taktiksel antrenmanların ne kadar kaliteli olduğunu gördük. Saha dışında da aslında farklı ülkelerde de olsak hep bizimle iletişim kuruyor. Çok güzel bir ilişkimiz var hocayla. Tabii ki de bu size sahaya indiğinizde çok farklı bir güç de katıyor. Umarım bu şekilde devam ederiz."

"Gerçek Ferdi'yi gösterebilmek gurur vericiydi"

Formasını terlettiği Brighton & Hove Albion'da 'yılın futbolcusu' seçildiğinin hatırlatılması üzerine de Ferdi Kadıoğlu, "Birileri yaptıklarınızı takdir ettiğinde çok güzel hisler yaşarsınız. Sakatlıktan dönüp böyle gerçek Ferdi'yi gösterebilmek de aslında gurur vericiydi benim için. Onların beni yılın futbolcusu seçmesi beni çok gururlandırdı. Her seferinde çok güzel hisler oluşturdu bende. O yüzden böyle bir sezon geçirdiğim için de çok mutluyum" diye konuştu.

Kadıköy'de seçim sonuçları belli oldu!

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Aziz Yıldırım, 8 yıl sonra başkanlığa seçildi. Yıldırım, toplam 17 bin 245 oy olarak sarı-lacivertli kulübün 35. başkanı oldu

07.06.2026 22:16:00
İhlas Haber Ajansı
Kadıköy'de seçim sonuçları belli oldu!
Kadıköy'de seçim sonuçları belli oldu!
Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda Aziz Yıldırım, 8 yıl sonra başkanlığa seçildi. Yıldırım, toplam 17 bin 245 oy olarak sarı-lacivertli kulübün 35. başkanı oldu.

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi ve stat bitişinde yer alan eski Kenan Evren arazisinde gerçekleşti. Saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi, saat 17.00'de sona erdi ve oy sayımına geçildi.



Aziz Yıldırım ile Hakan Safi'nin yarıştığı başkanlık seçiminde 45 sandıkta 27 bin 387 üye oy kullandı. Seçimde geçerli oy 27 bin 172 olurken, 80 boş oy, 135 geçersiz oy oldu. Aziz Yıldırım 17 bin 245 oy alarak başkanlığa seçildi. Hakan Safi'nin ise 9 bin 927 oy aldığı açıklandı.

Sarı-lacivertli camiada 1998-2018 yılları arasında başkanlık görevinde bulunan 73 yaşındaki iş insanı, 8 yıllık aranın ardından yeniden başkanlığa seçildi.

Aziz Yıldırım'ın başkanlığını yapacağı yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor:

"Barış Göktürk, Mahmut Nedim Uslu, Nihat Özbağı, Mustafa Çağlar, Ahmet Önder Fırat, Cihan Kamer, Fatih Öztürk, Batuhan Özdemir, Tanju Kaya, Ahmet Murat İman, Özgür Peker, Yusuf Buğra Tanık, Mehmet Aydın, Mehmet Selim Kosif."

Yönetim Kurulu yedek üyeler: "Fatih Aslan, Volkan Akan, Mustafa Aydın Acun, Barış Karagöz, Savaş Adalet, Demre İşçen, Yasemin Babayiğit."

Kayserispor'da yeniden Ali Çamlı dönemi

Süper Lig'den düşen Kayserispor'da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, Ali Çamlı başkanlığa seçildi. Kurulda konuşan Çamlı, "Allah'ın izniyle bu takımı şampiyon yapacağımdan da hiç endişem yok, burada şimdiden söylüyorum" dedi.

07.06.2026 16:12:00
İhlas Haber Ajansı
Kayserispor'da yeniden Ali Çamlı dönemi
Kayserispor'da yeniden Ali Çamlı dönemi
Süper Lig'den düşen Kayserispor'da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, Ali Çamlı başkanlığa seçildi. Kurulda konuşan Çamlı, "Allah'ın izniyle bu takımı şampiyon yapacağımdan da hiç endişem yok, burada şimdiden söylüyorum" dedi.

Kayserispor'da Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan, MHP Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın ve üyeler ve taraftarlar katıldı. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte başlayan genel kurulda, divan başkanlığına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç seçildi.

Ali Çamlı: "Nerede kalmıştık"



Kongrede yenden başkanlığa seçilen Ali Çamlı ise konuşmasına, "Nerede kalmıştık' Aynı yerden devam" diyerek başladı. Çamlı, "Benim Kayserispor sevdamı tartışmaya ve anlatmaya gerek yok, bu artık bizde vazgeçilmez bir tutku haline geldi. Allah da bundan geri koymasın. Bundan dolayı da çok mutluyum aslında, rahatsız da değilim. Bugün benim en çok mutlu olduğum ve bugün beni daha çok duygulandıran şey, bütün Kayseri'nin şu salonda kucaklaşması ve birleşmesi. Kayserispor bunu ifade ediyorsa Ali Çamlı var, aksi takdirde yokum. Sizin her zamankinden daha çok birbirimizi sevmeye, saygı duymaya, kucaklaşmaya ülke olarak ihtiyacımız olduğu gibi Kayseri olarak da buna çok ihtiyacımız var. Sokakta yürürken birbirimize surat asmak değil, birbirimizi selamlamak ve sevmek için varız. Çünkü Cenab-ı Hak 'sevin ve sevilin' diyor. Biz de hem sevelim hem sevilelim. Nefret dili asla olmayacak arkadaşlar. Ben Kayserispor'un mali tarafına veya teknik tarafına hiç girmeyeceğim" dedi.


Fenerbahçe'de oy kullanma işlemi başladı

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın ikinci gününde oy kullanma işlemi başladı

07.06.2026 11:19:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe'de oy kullanma işlemi başladı
Fenerbahçe'de oy kullanma işlemi başladı
Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın ikinci gününde oy kullanma işlemi başladı.

Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapılıyor. İki gün süren toplantının ilk gününde dün yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu okunarak kongre üyeleri tarafından oylanarak kabul edildi. Mevcut yönetim de üyeler tarafından ibra edildi.



Kongrenin ikinci gününde ise oy verme işlemine geçildi. Stadyumun bitişiğinde bulunan Kenan Evren Lisesi arsasında saat 10.00'da başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek.



Genel Kurulda 44 bin 741 kongre üyesinin oy kullanma hakkı bulunurken, toplam 45 sandıkta oy kullanılacak. Başkan adaylarından Aziz Yıldırım sarı, Hakan Safi ise beyaz pusulayla yer alacak.

Fenerbahçe'de Becao yolcu


 
Fenerbahçe'nin Brezilyalı stoperi Rodrigo Becao, ülkesine geri dönmeye hazırlanıyor. Savunma hattını güçlendirmek isteyen Vasco da Gama, tecrübeli savunmacıyı kadrosuna katmak için resmi girişimlere başladı.

06.06.2026 19:39:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de Becao yolcu
Fenerbahçe'de Becao yolcu

Yeni sezon kadro yapılanması doğrultusunda transfer çalışmalarına hız veren Fenerbahçe'de, sıcak bir ayrılık gelişmesi yaşanıyor. Sarı-lacivertlilerin Brezilyalı stoperi Rodrigo Becao, ülkesinin köklü kulüplerinden Vasco da Gama'nın radarına girdi.







Güney Amerika temsilcisi, savunma hattındaki eksiklikleri gidermek adına deneyimli oyuncuyu kadrosuna katmak için kolları sıvadı.







Brezilya basınında yer alan iddialara göre; SAF (Futbol Anonim Şirketi) anlaşmasına ilişkin belgeler üzerinde Marcos Lamacchia ile son aşamaya gelen Vasco da Gama, yeni dönemin ilk büyük hamlesini savunmaya yapmak istiyor. Kadrosunda özellikle hava topu hakimiyeti yüksek bir lider stoper eksikliği hisseden Brezilya kulübü, bu boşluğu Becao ile doldurmayı hedefliyor.

Rafael Leao'nun fiyatı düştü


 
 
İtalya'da Rafael Leao krizi büyüyor! Portekizli yıldızın ayrılık resti Milan'ın elini kolunu bağladı. Çizme devi zarar etmek istemese de masadaki rakamlar beklentilerin çok uzağında kaldı.

06.06.2026 19:19:00
Haber Merkezi
Rafael Leao'nun fiyatı düştü
Rafael Leao'nun fiyatı düştü

Milan'da Rafael Leao bilmecesi kızışıyor. İtalyan gazeteci Daniele Longo'nun paylaştığı kulis bilgilerine göre; Portekizli yıldızın takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildirmesi, kırmızı-siyahlıların transfer masasındaki elini tamamen zayıflattı.







Milan yönetimi, yüksek piyasa değerine sahip olan Leao'dan kesinlikle zarar etmek istemiyor. Ancak oyuncunun net ayrılık arzusu, kulübün pazarlık gücünü adeta eritti.







Transfer piyasasında kulübün öncelikli hedefi çift haneli yüksek rakamlar olsa da, mevcut şartlar Milan'ı geri adım atmaya zorluyor. Milan'ın beklentisi 60 Milyon Euro'ydu. Şu anda masaya gelmesi beklenen teklifler 40-50 milyon Euro civarında. Milan her ne kadar dirense de, oyuncunun gitmek istemesi nedeniyle 40-50 milyon Euro bandındaki teklifleri de resmi olarak değerlendirmeye almak zorunda kalacak.

Aziz Yıldırım sloganlara sinirlendi

Fenerbahçe'nin olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında "8 yıldır nerede Aziz Yıldırım'" tezahüratlarına Aziz Yıldırım'ın tepki göstermesi sonrası iki grup arasında arbede yaşandı.

06.06.2026 19:00:00
İhlas Haber Ajansı
Aziz Yıldırım sloganlara sinirlendi
Aziz Yıldırım sloganlara sinirlendi
Fenerbahçe'nin olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında "8 yıldır nerede Aziz Yıldırım'" tezahüratlarına Aziz Yıldırım'ın tepki göstermesi sonrası iki grup arasında arbede yaşandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi'nde gerçekleştiriliyor. Kongrede yer alan bazı üyeler tarafından "8 yıldır nerede Aziz Yıldırım'" tezahüratı yapıldı.

Aleyhine yapılan bu tezahüratlara Aziz Yıldırım tepki gösterip eliyle "ben buradayım" işareti yaptı. Ardından iki grup destekçileri arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede, güvenlik güçleri ve Spor Şube ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Bazı üyeler alandan uzaklaştırılırken kongreye de yaşanan olaylardan dolayı ara verildi.

Icardi hasreti bitiyor: Bugün büyük buluşma var

Buenos Aires’e ayak basan Mauro Icardi, mahkeme kararıyla 2 aylık hasreti bitiriyor.
 

06.06.2026 16:51:00
Haber Merkezi
Icardi hasreti bitiyor: Bugün büyük buluşma var
Icardi hasreti bitiyor: Bugün büyük buluşma var
Galatasaray'la sözleşmesi biten Mauro Icardi ve China Suárez dün sabah saatlerinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e ulaştı. Havalimanında hareketli dakikaların yaşanmasına neden olan çiftin ülkeye gelişi, magazin basınının gündemine bomba gibi düştü.






Mahkemenin verdiği son karar doğrultusunda, Mauro Icardi tam 2 aylık ayrılığın ardından yarın kızlarına kavuşacak. Hakim, babanın çocuklarıyla görüşme günlerini ve şartlarını resmen karara bağladı.






Edinilen bilgilere göre; çocuklar tam 3 hafta boyunca babaları Mauro Icardi ile birlikte vakit geçirecek. Ancak mahkeme kararında çocukların geleceği de ön planda tutuldu.






Çocuklar, babalarıyla geçirecekleri bu 3 haftalık süreç boyunca eğitim hayatlarını ve sosyal aktivitelerini hiçbir şekilde aksatmadan sürdürecekler.






Uzun süredir çocuklarından uzak kalan ünlü futbolcunun bugün gerçekleşecek büyük buluşma için oldukça heyecanlı olduğu gelen bilgiler arasında.

FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi’nin Sporting'in golcüsü Luis Suárez ile anlaştığını açıklaması üzerine FIFA Hakimi Gonçalo Almeida'dan açıklama geldi

06.06.2026 16:49:00
Haber Merkezi
FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek
FIFA, Fenerbahçe'nin tepesine binecek
Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin Sporting'in golcüsü Luis Suárez ile anlaştığını açıklaması üzerine FIFA Hakimi Gonçalo Almeida'dan açıklama geldi.

Safi'nin seçimi kazanıp resmiyet kazanması halinde, Sporting'in usulsüz transfer görüşmesi gerekçesiyle FIFA'ya başvuracağını ve Fenerbahçe'nin çok ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını iddia etti.

Fenerbahçe'deki başkanlık yarışı ve transfer iddiaları uluslararası spor kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin, Sporting Lizbon forması giyen Luis Suárez ile anlaştığını duyurması üzerine, A BOLA'ya konuşan ünlü Spor Hukuku uzmanı Gonçalo Almeida, sürecin hukuki boyutunu masaya yatırdı.







FIFA'YA İTİRAZDA BULUNABİLİR

Hakan Safi'nin "Sporting ile de görüştük" açıklamalarına rağmen Portekiz cephesinde sular durulmuyor. Spor hukukçusu Almeida, şu an için Portekiz kulübünün yasal bir hamle yapamayacağını belirterek sürece netlik kazandırdı:

- Hakan Safi şu an için sadece bir başkan adayı. Sporting, ancak bu kişi başkanlığı resmi olarak devraldığı andan itibaren FIFA'ya itirazda bulunabilir.







FIFA'NIN 18. MADDESİ VAR

Almeida, transfer süreçlerindeki en kritik hukuki kurala dikkat çekerek FIFA yönetmeliklerini hatırlattı...

Oyuncuların Statüsü ve Transferi Hakkındaki Yönetmeliğin 18. Maddesi, bir oyuncuyla ilgilenen kulübün, futbolcuyla doğrudan görüşmelere başlamadan önce mevcut kulübüyle iletişime geçmesini ve resmi izin almasını zorunlu kılıyor. Resmi süreç başlamadan yapılacak bir hamlenin, usulsüz transfer girişimine girebileceği belirtiliyor.







KOZLAR SPORTING'İN ELİNDE

Luis Suárez'in Portekiz ekibiyle "yerine getirilmesi zorunlu" ve "fesih maddesi içeren" aktif bir sözleşmesi olduğunu vurgulayan Avukat Gonçalo Almeida, kulübün elinin çok güçlü olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı:







- Luis Suárez takımdan ayrılmak istiyorsa, sözleşmesindeki fesih bedeli ödenmek zorunda. Eğer bu bedel ödenmezse veya kulüpler arasında resmi bir anlaşma/görüşme sağlanamazsa, Sporting bu süreçte tüm kozları elinde tutan taraftır.

İşte rakibimiz Venezuela: Türkiye’yi nasıl bir rakip bekliyor?

Dünya Kupası öncesi son provada Amerika'da karşılaşacağımız Venezuela bize nasıl sorunlar çıkaracak?
 

06.06.2026 16:47:00
Haber Merkezi
İşte rakibimiz Venezuela: Türkiye’yi nasıl bir rakip bekliyor?
İşte rakibimiz Venezuela: Türkiye’yi nasıl bir rakip bekliyor?
A Milli Futbol Takımımız, 24 yıl aradan sonra boy göstereceği Dünya Kupası grup aşaması öncesindeki son ciddi testinde, Güney Amerika'nın sert ve fizik gücü yüksek ekiplerinden Venezuela ile karşı karşıya geliyor. Kuzey Makedonya karşısında alınan 4-0'lık moralli galibiyetin ardından teknik direktör Vincenzo Montella, turnuva öncesi takımın son taktik ve fiziksel ritmini bu maçla belirleyecek.






Venezuela, geleneksel Güney Amerika futbolunun sert ikili mücadele, agresif hat savunması ve hızlı geçiş hücumları özelliklerini barındıran bir takım.






Paylaştığınız kadro yapısı incelendiğinde, takımın ciddi bir jenerasyon değişimi içinde olduğu ve özellikle MLS ile Avrupa'nın alt/orta sıra takımlarında forma giyen atletik oyunculardan kurulduğu görülüyor.
Takımın hücum hattında yer alan Kevin Kelsy (193 cm) ve Jesús Ramírez (187 cm) gibi isimler, ceza sahası içinde hava toplarında ve stoperlerimizi yıpratmada etkili olacak fizikli santraforlar.






Real Sociedad forması giyen Yangel Herrera ile Toulouse'tan Cristian Cásseres Jr., orta sahada sert ve pres gücü yüksek bir merkez oluşturuyor. Montella'nın pas oyununa karşı bu bölgede yoğun bir baskı uygulayabilirler.






David Martínez (LA FC) ve Wikelman Carmona gibi genç yetenekler, geçiş hücumlarında süratleriyle Ferdi ve Zeki'nin arkasına sarkmaya çalışacaktır.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.