HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 15 MAYIS 2021, CUMARTESİ

Takvim Yaprağından

10.09.2001 00:00:00
Balık çorbası

Malzemesi:

* 1 kg. balık * 1 Küçük havuç

* 2 Yumurta sarısı * ½ Çorba kaşığı tereyağı * 1 Orta boy soğan

* 2 Diş sarımsak * 3 Çorba kaşığı pirinç

* 1 Tatlı kaşığı tuz * 1 Limon

Yapılışı:

Balığın baş, etli kemiği ve kuyruğunu birkaç parçaya bölerek tencereye koyunuz. Üzerine 7-8 su bardağı su koyup, dörde bölünmüş soğan, sarımsak, havuç tuz ve birkaç damla limon suyu koyarak hafif hararetli ısıda 1 saat kaynatınız. Suyunu başka bir kaba süzüp pirinci katarak yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Kemiğin etrafından ve başından çıkan beyaz etlerini çorbaya ilave ediniz. Servisten 10 dakika önce yumurta sarısını limon suyu ile çarpıp, ½ çorba kaşığı un katınız. Çorba suyu ile ılıklaştırıp çorbaya ilave ediniz. Çorba kasesine boşaltarak üzerini kırmızı biberli yağ ve kıyılmış maydanozla süsleyiniz. Not: Balık çorbası, beyaz etli büyük balıklardan hazırlanır. Haşlanmaya elverişli balıklar: levrek, kefal, istavrit ve kırlangıçtır.


Senteks
Panax nedir
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 425 10 66
Faks: (212) 424 69 77
E-posta: [email protected]


WhatsApp haber: (0542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2021

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez.