logo
10 EYLÜL 2026

Terim duygulandırdı

17.07.2001 00:00:00
 
İtalya'nın dünyaca ünlü Milan takım sezon açılışını dün muhteşem bir törenle yaparken, kurulan platforma futbolcularının ardından çıkan Fatih Terim'e büyük sevgi gösterilerinde bulunuldu.

'İmparator Terim' diye çağrıldı

İtalya'da bu sahneyi izleyen gurbetçilerimizin ve Türk basın mensuplarının bu tablo karşısında duygulandıkları gözlendi. "İmparator, İstanbul ve Floransa'nın Fatih'i ve taraftarların vazgeçemediği tek teknik direktör" sloganlarıyla sunulan Terim, her zaman olduğu gibi kendinden emin bir şekilde Milanlı taraftarları selamladı.

Pankart açtılar

İtalya'nın Milano kentinin merkezindeki Duca D'Aosta Meydanı'ndaki Otel Gallia önünde yapılan sezon açılışında, teknik direktör Fatih Terim ve futbolcular, teker teker çağırılarak, yaklaşık 3 bin taraftara tanıtıldı.

Otel karşısına ise "Bu büyük Milan ve İmparator ile tüm şampiyonlukları kazanacağız" diye yazılı dev bir pankart açıldı.

Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Sporting'e 3-1 mağlup oldu

10.09.2026 00:01:00
Haber Merkezi
 
Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü
Cimbom’un umudu 63 dakika sürdü
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda Sporting'e 3-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar erken öne geçti ancak ikinci yarıda gelen gollere engel olamayınca Portekiz'den puansız döndü.

UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasının ilk haftasında Galatasaray, Portekiz temsilcisi Sporting ile José Alvalade Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, 5. dakikada Gonçalo Inácio'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Sarı-kırmızılı ekip erken bulduğu golün ardından avantajını korumaya çalıştı.

Sporting ise 27. dakikada Geny Catamo'nun golüyle skoru 1-1'e getirdi. İlk yarının kalan bölümünde iki takım da gol ararken başka gol çıkmadı ve devre arasına eşitlikle girildi.

İkinci yarıda Sporting fırtınası

İkinci yarıda ev sahibi ekip oyunun kontrolünü daha fazla eline aldı. Sporting, 57. dakikada Luis Suárez'in golüyle 2-1 öne geçti.

Galatasaray henüz bu gole cevap veremeden 63. dakikada Rodrigo Zalazar sahneye çıktı. Zalazar'ın golüyle Sporting farkı ikiye çıkardı: 3-1.

Kalan dakikalarda Galatasaray farkı azaltmak için çaba gösterse de Sporting savunmasını aşamadı ve karşılaşma ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray puansız başladı

Bu sonuçla Galatasaray, 2026/27 Şampiyonlar Ligi lig aşamasına mağlubiyetle başlamış oldu. Sporting ise kendi sahasında önemli bir galibiyet elde etti.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki bir sonraki karşılaşması 13 Ekim'de Barcelona karşısında oynanacak.

Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu, Vlahovic, PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası iki kulübün yanı sıra Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu ve Dusan Vlahovic'i Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti

08.09.2026 20:44:00
İhlas Haber Ajansı
 
Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu, Vlahovic, PFDK'ya sevk edildi
Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu, Vlahovic, PFDK'ya sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası iki kulübün yanı sıra Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu ve Dusan Vlahovic'i Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden (TFF) açıklanan Hukuk Müşavirliği'nce 08.09.2026 tarihinde PFDK yapılan sevkler şöyle:

Başakşehir Kulübü futbolcusu Umut Dilan Bozok'un 04.09.2026 tarihinde oynanan Başakşehir -Galatasaray Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'kural dışı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 05.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,
Başakşehir Kulübü teknik sorumlusu Nuri Şahin'in aynı müsabakadaki 'sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 05.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Galatasaray Kulübü'nün 04.09.2026 tarihinde oynanan Başakşehir - Galatasaray Trendyol Süper Lig Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü idarecisi Metin Öztürk'ün müsabaka sonrası medyada yapmış olduğu beyanlarında yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü masörü Batuhan Erkan'ın aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü masörü Ozan Abaylı'nın aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü masörü Serdal Yılmaz'ın aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü görevlisi Mestan Hüseyin Çilekçi'nin aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Erzurumspor FK Kulübü Antrenörü Ziya Akçeken'in 05.09.2026 Tarihinde Oynanan Erzurumspor Fk-Tümosan Konyaspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 06.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Fenerbahçe Kulübü'nün 05.09.2026 tarihinde oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca ve 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın müsabaka sonrası medyada yapmış olduğu beyanlarında yer alan "futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Fenerbahçe Kulübü futbolcusu Muhammed Kerem Aktürkoğlu'nun müsabaka sonrası flaş röportajda yapmış olduğu açıklamalarında yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Beşiktaş Kulübü'nün 05.09.2026 tarihinde oynanan Fenerbahçe -Beşiktaş Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca, 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Beşiktaş Kulübü futbolcusu Dusan Vlahovıc'in aynı müsabakadaki 'hakareti' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kasımpaşa Kulübü'nün 06.09.2026 tarihinde oynanan Kasımpaşa - Amed Sportif Faaliyetler Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarıncaPFDK'ya sevkine,

Kasımpaşa Kulübü antrenörü İlker Püren'in aynı müsabakadaki 'hakareti' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 07.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kocaelispor Kulübü'nün 06.09.2026 tarihinde oynanan Kocaelispor-Samsunspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2026-2027 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 6/5 ve EK-1 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Trabzonspor Kulübü'nün 06.09.2026 tarihinde oynanan Trabzonspor - Gençlerbirliği Trendyol Süper Lig müsabakası öncesi Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan tarafından kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yayınlanan paylaşımda yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ın müsabaka öncesinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yayınlanan paylaşımdaki açıklamalarda yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Gençlerbirliği Kulübü teknik sorumlusu Metin Diyadin'in 06.09.2026 tarihinde oynanan Trabzonspor - Gençlerbirliği Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası flaş röportajda ve basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Göztepe Kulübü'nün 07.09.2026 tarihinde oynanan Göztepe - Gaziantep Futbol Kulübü Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,
Göztepe Kulübü futbolcusu Ogün Bayrak'ın aynı müsabakadaki 'kural dışı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 08.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!

Bordo-mavililer, teknik direktör değişikliğinin ardından Gençlerbirliği’ni farklı mağlup etti

07.09.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!
Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!
Bordo-mavililer, teknik direktör değişikliğinin ardından Gençlerbirliği'ni farklı mağlup etti. Onuachu 155 gün sonra golle buluşurken, Salah yine fileleri havalandırdı. Yeni transfer Dju ise ilk maçında gol sevinci yaşadı.

Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Hüseyin Çimşir yönetimindeki ilk maçında adeta şov yaptı. Bordo-mavililer, Gençlerbirliği'ni 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek ligde yeniden moral kazandı.



Ligin ilk üç haftasında birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet alan ve 4 puan toplayan Trabzonspor, teknik heyet değişikliğinin yaşandığı haftada Gençlerbirliği karşısında etkili bir futbol ortaya koydu.

Karadeniz ekibinin gollerini Onuachu (2), Salah, Muçi ve Dju kaydetti. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 7'ye yükseltti.

ONÜÇU'DAN 155 GÜN SONRA GOL



Trabzonspor'un geçen sezon gol krallığını 22 golle tamamlayan yıldızı Paul Onuachu, Gençlerbirliği karşısında attığı iki golle bu sezonki gol hasretine son verdi.

Son golünü geçen sezonun 28. haftasında Galatasaray karşısında atan Nijeryalı santrfor, 155 gün sonra ligde yeniden gol sevinci yaşadı.

Onuachu, karşılaşmanın ilk yarısında kasığındaki problem nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Teknik direktör Hüseyin Çimşir ise oyuncusunun sakatlığının ciddi olmadığını açıkladı.

SALAH YİNE SAHNEDE

Trabzonspor'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, Gençlerbirliği karşısında penaltıdan attığı golle ligdeki gol sayısını 4'e yükseltti.

Sezonun ilk haftasında Kasımpaşa karşılaşmasında bordo-mavili formayla ilk kez sahaya çıkan Salah, daha sonra Başakşehir maçında iki, Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında ise bir gol kaydetmişti.

Gençlerbirliği karşısında da fileleri havalandıran yıldız oyuncu, üst üste üçüncü lig maçını da golle tamamladı.

DJU İLK MAÇINDA GOLÜNÜ ATTI

Trabzonspor'un transferin son günlerinde kadrosuna kattığı Franculino Dju da bordo-mavili formayla çıktığı ilk maçta golle tanıştı.

Karşılaşmanın 43. dakikasında Onuachu'nun yerine oyuna giren Dju, 78. dakikada Trabzonspor'un beşinci golünü kaydederek ilk maçını golle süsledi.

ÇİMŞİR: "YAVAŞ YAVAŞ YUKARIYA GİDECEĞİZ"



Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, oyuncularının gösterdiği mücadeleden memnun olduğunu söyledi.

Çimşir, "Oyuncu grubunun isteğinden, arzusundan son derece memnunum. Yavaş yavaş, adım adım yukarıya doğru gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Takımın kısa sürede değişmesinin kolay olmadığını belirten Çimşir, göreve geldikten sonra ağırlıklı olarak oyuncuların enerjisini yükseltmeye çalıştıklarını ifade etti.

Çimşir, farklı galibiyetin kendi döneminde hemen ortaya çıkan bir değişimin sonucu olmadığını vurgulayarak, "Üç günde elimde sihirli değnek yok. Bu işi yapan oyuncular. Ciddi anlamda kaliteli bir kadromuz var." dedi.

"TRABZONSPOR ÜÇ KULVARDA DA ZİRVEYİ HEDEFLEYECEK"

Trabzonspor'un bu sezon üç kulvarda da iddialı olabileceğini belirten Çimşir, bordo-mavili taraftarlara da umut veren mesajlar verdi.

Tecrübeli teknik adam, takımın uzun bir lig maratonuna girdiğini belirterek, Trabzonspor'un üç kulvarda da zirve yarışının içerisinde olacağına inandığını söyledi.

5 GOLLÜ GALİBİYETLE YENİDEN UMUT

Amed Sportif Faaliyetler deplasmanında alınan 2-1'lik yenilginin ardından Gençlerbirliği karşısında alınan 5-0'lık galibiyet, Trabzonspor açısından yalnızca üç puan anlamına gelmedi.

Onuachu'nun gol orucunu bozması, Salah'ın istikrarlı performansını sürdürmesi ve Dju'nun ilk maçında golle tanışması bordo-mavili camianın moralini yükseltti.

Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u ilk yarıda bulduğu golle 1-0 yendi

05.09.2026 22:51:00
Haber Merkezi
 
Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı
Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u ilk yarıda bulduğu golle 1-0 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK ile TÜMOSAN Konyaspor, Kazım Karabekir Stadyumu'nda karşılaştı.

Maçtan önce iki takımın oyuncuları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Silivri açıklarındaki gemi kazalarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Karşılaşma, Erzurumspor FK'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Erzurumspor FK, bu sonuçla 5 yılın ardından çıktığı Süper Lig'de bu sezonki ilk 3 puanını kazandı.

Erzurumspor FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta



Erzurumspor FK'de teknik direktör Serkan Özbalta, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyetin oyunculara moral verdiğini belirterek, "İlk iki haftanın ardından geçen hafta Gençlerbirliği maçında oynanan iyi oyun ve yüksek mücadelede alınan bir puan, camianın, oyuncuların ve herkesin moralini yerine getirdi.

Konyaspor, Türkiye Kupası'nı almış köklü bir camia. Birkaç sene önce ligi üçüncü sırada bitirmiş bir futbol kulübü. Onlar da ilk 3 haftayı puan alamadan geçti. Burada 3 puan eğer olmazsa deplasmanda mutlaka 1 puan düşünüyorlardı. Haftaya sahalarında Trabzonspor ile karşılaşacaklar. Zor maçları var, 4'te 0 yaptılar.

O anlamda bu maçın zor geçeceğini, mücadele gücünün yüksek olacağını, yüksek konsantrasyonla oynamadığın zaman başına neler geleceğini herkesin bildiği bir maça çıkmıştık." diye konuştu.

Maçın ilk yarısının dengede geçtiğini anlatan Özbalta, "Bizim adımıza ciddi pozisyonların olduğu bir müsabaka oldu.

İkinci yarı Konyaspor tabii ki topla daha çok oynayan takımdı. İkinci yarı daha çok takım savunmasını yaparak, iyi mücadele ederek ve kazandığımız toplarla kaleye net çıkışlarla gol aradık. Direkten dönen topumuz var. Bugün en az iki de olabilirdi ama demek ki nasip böyleymiş. Çok değerli bir galibiyet.

İlk 3 hafta gol yemiştik. Bu hafta gol yemeden alınan bir galibiyet. Bu yüzden çok çok değerli ve önemli. İlk iki haftada puan alamamıştık şimdi iki haftada 4 puan aldık. Her puanın çok önemli olduğu bu ligde 3 puanı almanın verdiği huzuru ve mutluluğu yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…

Türkiye'de 2026-2027 sezonunun 1. Transfer ve Tescil Dönemi 4 Eylül'de sona erdi

05.09.2026 17:44:00
Haber Merkezi
 
Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…
Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…
Türkiye'de 2026-2027 sezonunun 1. Transfer ve Tescil Dönemi 4 Eylül'de sona erdi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere kulüpler kadrolarına önemli yıldızlar kattı.

Ancak transfer piyasasında oluşan büyük hareketliliğin karşılığı şimdi sahada aranıyor: Türkiye neden Avrupa'nın harcayan ama istikrarlı başarı üretemeyen ülkelerinden biri olmaya devam ediyor?

Kulüpler yıldız isimlerin peşinden koştu, milyonlarca euroluk transferler yapıldı, dünya futbolunun tanınmış isimleri Türkiye'ye getirildi. Fenerbahçe kadrosuna Mason Greenwood, Romelu Lukaku, Nathan Aké ve Vedat Muriqi gibi isimleri katarken, Beşiktaş Dušan Vlahović ve Leandro Trossard gibi yıldızlarla dikkat çekti. Galatasaray da kadrosunu önemli takviyelerle güçlendirdi.

Transfer dönemi 22 Haziran'da başladı ve 4 Eylül'de sona erdi



Fakat bütün bu transfer çılgınlığının ardından Türk futbolunun önünde çok daha büyük bir soru duruyor: Bu kadar para neden oyuna dönüşmüyor?

Türk futbolunun temel problemi artık yalnızca "hangi futbolcuyu transfer edeceğiz?" sorusu değil. Asıl soru: "Bu futbolcularla nasıl bir futbol oynayacağız?"

Çünkü yıllardır aynı tabloyla karşılaşıyoruz. Transfer döneminde heyecan dorukta. Forma satışları konuşuluyor. Sosyal medya transfer videolarıyla doluyor. Yıldız futbolcuların isimleri manşetleri süslüyor.

Ancak sezon başladığında tribünlerde ve ekran başında aynı soru yükseliyor: "Bu oyunun tadı nerede?"

Transferde Avrupa seviyesinde, oyunda neden değil?



Süper Lig kulüpleri özellikle son yıllarda transfer piyasasında ciddi paralar harcıyor. 2026-27 sezonunda da dört büyüklerin transfer operasyonları dikkat çekti. Ekonomik analizlerde Süper Lig'in uzun süredir transfer piyasasında net ithalatçı konumunda olduğu ve kulüplerin yüksek transfer harcamaları yaptığı vurgulanıyor. Fakat pahalı futbolcu almak, pahalı futbol oynamak anlamına gelmiyor.

Avrupa asıl ölçü olacak

Bu sezon Türkiye Avrupa'da dört büyük temsilciyle mücadele edecek. Galatasaray ve Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde, Beşiktaş Avrupa Ligi'nde, Trabzonspor ise Konferans Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Avrupa kupalarının lig aşamaları eylül ayında başlayacak.

Dolayısıyla yeni sezonun Avrupa karnesini şimdiden "başarısız" ilan etmek doğru olmaz. Ama beklenti çok açık: Bu kadar büyük transferlerin karşılığı Avrupa'da alınmalı.

Futbolcu ithal ediyoruz, sistem üretemiyoruz



Türk futbolunun belki de en büyük çelişkisi burada. Dünyanın farklı ülkelerinden futbolcuları getiriyoruz fakat kendi yıldızlarımızı yetiştirmekte aynı başarıyı gösteremiyoruz.

Süper Lig'in transfer ekonomisi üzerine yapılan değerlendirmelerde de Türkiye'nin uzun yıllardır oyuncu yetiştirip ihraç eden bir ligden çok, oyuncu ithal eden bir lig görüntüsü verdiğine dikkat çekiliyor. Oysa gerçek başarı; transferde değil, sistemde.

Şimdi top kulüplerde

Transfer dönemi bitti. Artık manşetlerde futbolcuların isimleri değil, sahadaki oyun konuşulacak.

Milyon euroluk yıldızların gerçekten takım olup olmadığı, teknik direktörlerin bu kadroları nasıl kullanacağı ve Avrupa'da Türkiye'nin ne kadar ileri gidebileceği ortaya çıkacak.

Çünkü taraftar artık sadece "yıldız geldi" demek istemiyor. İyi futbol, mücadele, heyecan ve Avrupa'da başarı istiyor.

Transfer döneminde para harcamak kolay. Asıl mesele, harcanan parayı kaliteli futbola ve Avrupa başarısına dönüştürebilmek.

Madem hiç oynatmayacaksın, ne diye alıyorsun?


 
Galatasaray'ın genç kanat oyuncusu Can Armando Güner'e bazı Süper Lig ekipleri teklif yaptı. Ancak genç futbolcu kaldı. Can'ın, teknik direktör Okan Buruk'la yaptığı görüşme sonrasında anlaşma sağlandığı belirtildi. Ancak son 4 maçtır kadroda yok! 

05.09.2026 14:36:00
Haber Merkezi
 
Madem hiç oynatmayacaksın, ne diye alıyorsun?
Madem hiç oynatmayacaksın, ne diye alıyorsun?

Galatasaray'ın 18 yaşındaki kanat oyuncusu Can Armando Güner, Şampiyonlar Ligi listesine eklenmemişti. 1.78 boyundaki futbolcunun şu ana kadarki durumu da pek iç açıcı değil:
Çorum FK (2-2): Kadroda yok
Erzurumspor (4-0): Kadroda yok
Göztepe (3-2): Kadroda yok
Başakşehir (3-2): Kadroda yok

Türkiye Kupası'nda belki oynar

Can Armando 'süre' sıkıntısına rağmen kaldı. Üstelik bazı Süper Lig ekipleri de onu istiyordu. Ancak Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un genç futbolcuyla özel bir görüşme yaptığı öğrenildi. Özellikle Türkiye Kupası'nın başlangıç aşamasında kendisini sahaya süreceğini söyledi.

Düşük bedelle gelmişti

Can'ın şartlara ve skorlara göre Süper Lig'de şans bulma opsiyonu da açık... Sarı-Kırmızılılar genç yeteneği ara transferde kadrosuna katmıştı. Mönchengladbach'a 350 bin Euro ödendi. 18 yaşındaki futbolcuyla 30 Haziran 2030 tarihine kadar mukavele imzalandı.

UEFA’dan Fenerbahçe’ye ceza yağmuru!

Fenerbahçe Kulübü, Lyon ile oynadıkları UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu maçında yaşanan olaylar sonrasında UEFA'nın disiplin soruşturması sonra almış olduğu kararlar hakkında açıklama yayımladı

05.09.2026 10:20:00
Haber Merkezi
 
UEFA’dan Fenerbahçe’ye ceza yağmuru!
UEFA’dan Fenerbahçe’ye ceza yağmuru!
Sarı-lacivertli kulüp, Lyon maçının ardından verilen cezalara karşı hukuki süreci başlatıyor

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Lyon ile oynanan karşılaşmanın ardından UEFA Kulüp Etik ve Disiplin Kurulu tarafından kulüp ve futbolcular hakkında alınan kararlara ilişkin açıklama yaptı.

UEFA, maç sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle Matteo Guendouzi'ye 4 maç men ve 50 bin avro para cezası verdi. Cezanın 2 maçlık bölümü bir yıllık deneme süresiyle ertelendi. Mason Greenwood ise 1 maç men ve 30 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Fenerbahçe'nin açıklamasında, UEFA'nın kararlarına karşı itiraz hakkının kullanılacağı ve kulübün futbolcularının haklarını korumak amacıyla gerekli hukuki girişimlerde bulunacağı belirtildi.

Cezaların gerekçesi olaylar



UEFA'nın soruşturması, Fenerbahçe'nin Lyon'u deplasmanda 2-1 mağlup ettiği Şampiyonlar Ligi play-off rövanşının ardından yaşanan olaylar üzerine başlatılmıştı. Karşılaşma sonrasında futbolcular ve taraftarlar arasında gerilim yaşanmıştı.

UEFA ayrıca maçta yaşanan tribün olayları, sahaya yabancı madde atılması, piroteknik kullanımı ve genel sportmenlik dışı davranışlar nedeniyle kulüpler hakkında da çeşitli yaptırımlar uyguladı.

Fenerbahçe cephesinden net mesaj

Sarı-lacivertli yönetim, UEFA'nın kararlarını kabul etmek yerine sürecin hukuki yollarla takip edileceğini vurguladı. Kulüp, savunmalarını UEFA'nın ilgili kurullarına sunarak kararların yeniden değerlendirilmesini isteyecek.

Fenerbahçe'den UEFA kararına dair açıklama



Fenerbahçe Kulübü, Lyon ile oynadıkları UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu maçında yaşanan olaylar sonrasında UEFA'nın disiplin soruşturması sonra almış olduğu kararlar hakkında açıklama yayımladı.

UEFA, Etik Kurulu, Olympik Lyon ile Fenerbahçe arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu müsabakasında yaşanan yaşanan olaylara dair yürütttüğü soruşturmada alınan disiplin kararlarını açıkladı.

Alınan karara göre; Fenerbahçeli futbolculardan Mason Greenwood'a 30 bin euro para cezası ve ertelemeli 1 maç ceza ,Matteo Guendouzi'ye ise 50 bin euro para cezası ve 4 maç ceza verildi. Guendouzi, bu 4 maçın 2'sini bu sezon çekecek, 2'sini ise 1 yıllık deneme süresine tabi olacak.

Fenerbahçe ise Lyon maçında yaşananlar nedeniyle toplamda 95 bin euro para cezasına çarptırıldı.

Gelişmelerin ardından sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:



"UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından, Lyon takımıyla oynadığımız UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakasında yaşanan olaylara ilişkin yürütülen disiplin soruşturması sonucunda; Kulübümüze ve futbolcularımız Matteo Guendouzi ile Mason Greenwood'a yönelik almış olduğu kararları tarafımıza bildirmiştir.

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu tarafından yürütülen disiplin yargılaması süreci sonucunda; UEFA Disiplin Talimatı Madde 11(2)(b) kapsamında temel sportmenlik ve uygun davranış kurallarını ihlal, Madde 15(1)(a)(iv) kapsamında futbolculara veya müsabakada bulunan diğer kişilere hakaret, Madde 15(1)(a)(vi) kapsamında seyircileri provoke etme gerekçesiyle sevk edilen futbolcumuz Matteo Guendouzi'ye 2'si kesin 2'si 1 yıl süreyle ertelenmiş 4 maç ceza vermiştir.

UEFA Disiplin Talimatı Madde 11(2)(b) kapsamında temel sportmenlik ve uygun davranış kurallarını ihlal gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edilen futbolcumuz Mason Greenwood ise 1 maç men cezası almış olup, söz konusu ceza 1 yıl süreyle ertelenmiştir.

Kulübümüz, UEFA tarafından verilen kararları ve kararların gerekçelerini hukuk birimlerimiz aracılığıyla değerlendirmekte olup, verilen cezalara karşı UEFA Tahkim Kuruluna gerekli tahkim başvurusu ve itiraz süreçlerini yürütecektir."

İBB Spor Okulları’nda yeni sezon


 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Okulları’nda 2026-2027 sezonu başlıyor. 2020 yılından bu yana yüz binlerce çocuğu spor ve fiziksel aktiviteyle buluşturan okullarda, ikişer aylık 6 farklı eğitim döneminden oluşan yeni sezon için kayıtlar açıldı. 

05.09.2026 08:47:00
Yaşar Cebesoy
 
İBB Spor Okulları’nda yeni sezon
İBB Spor Okulları’nda yeni sezon

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Okulları'nda 2026-2027 sezonu başlıyor. 2020 yılından bu yana yüz binlerce çocuğu spor ve fiziksel aktiviteyle buluşturan okullarda, ikişer aylık 6 farklı eğitim döneminden oluşan yeni sezon için kayıtlar açıldı. 3-13 yaş grubundaki çocuklara spor alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen İBB Spor Okulları, bu sezon da 45 modern tesisinde ve 16 farklı branşta kapılarını açıyor.

Sezonda ikişer aylık 6 dönemden oluşan eğitimler, alanında uzman ve sertifikalı eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek. İBB Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı ve Spor İstanbul iş birliğiyle organize edilen İBB Spor Okulları'nda yeni sezonun ilk eğitim dönemi için kayıtlar 23 Eylül'de sona erecek. Yeni sezonun ilk dersi ise 7 Eylül'de yapılacak ve dönem 1 Kasım'a kadar sürecek. İBB Spor Okulları, başarılı çocuklara profesyonel spor dünyasının kapılarını aralıyor. Branşlarında öne çıkan yetenekler gelişim gruplarına dahil edilerek Gelişim Ligi Finalleri'nde mücadele etme hakkı kazanıyor. Kulüp gözlemcilerinin yakından takip ettiği bu organizasyon sayesinde bugüne kadar gelişim gruplarına giren binlerce çocuk profesyonel ve amatör kulüplerin altyapılarına kazandırıldı.

2026-2027 İBB spor okulları sezonu branşları ve yaş aralıkları

Atletizm (7-13 yaş), Badminton (6-13 yaş; Basketbol (7-13 yaş), Buz pateni (5-13 yaş), Capoeira (5-13 yaş), Cimnastik (3-8 yaş), Deniz küreği (13-16 yaş), Futbol (6-13 yaş), Judo (5-13 yaş), Karate (5-13 yaş), Kick boks (9-13 yaş), Okçuluk (9-13 yaş), Taekwondo (5-13 yaş), Tenis (5-13 yaş), Voleybol (7-13 yaş), Yüzme (4-13 yaş)
İBB Spor Okulları'nın yeni sezonunda dönemlik kayıt ücreti 300 TL olacak. Kayıt ve kontenjanlara ilişkin detaylı bilgilere spor.istanbul/spor-okullari/ adresinden ulaşılabilecek.

Nuri Şahin, maç sonunda kırmızı kart gördü

Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Galatasaray maçının ardından yoğun itirazlarının ardından kırmızı kart gördü

05.09.2026 00:27:00
İhlas Haber Ajansı
 
Nuri Şahin, maç sonunda kırmızı kart gördü
Nuri Şahin, maç sonunda kırmızı kart gördü
Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Galatasaray maçının ardından yoğun itirazlarının ardından kırmızı kart gördü.

Başakşehir, Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında konuk ettiği Galatasaray'a 3-2 mağlup oldu. Müsabakanın son düdüğü sonrası Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin doğrudan hakem Kadir Sağlam'ın yanına gitti. Sağlam, öfkeli bir şekilde itirazlarda bulunan Şahin'e bir süre sonra kırmızı kart gösterdi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.