logo
17 EKİM 2026

Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u ilk yarıda bulduğu golle 1-0 yendi

05.09.2026 22:51:00
Haber Merkezi
 
Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı
Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u ilk yarıda bulduğu golle 1-0 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK ile TÜMOSAN Konyaspor, Kazım Karabekir Stadyumu'nda karşılaştı.

Maçtan önce iki takımın oyuncuları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Silivri açıklarındaki gemi kazalarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Karşılaşma, Erzurumspor FK'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Erzurumspor FK, bu sonuçla 5 yılın ardından çıktığı Süper Lig'de bu sezonki ilk 3 puanını kazandı.

Erzurumspor FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta



Erzurumspor FK'de teknik direktör Serkan Özbalta, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyetin oyunculara moral verdiğini belirterek, "İlk iki haftanın ardından geçen hafta Gençlerbirliği maçında oynanan iyi oyun ve yüksek mücadelede alınan bir puan, camianın, oyuncuların ve herkesin moralini yerine getirdi.

Konyaspor, Türkiye Kupası'nı almış köklü bir camia. Birkaç sene önce ligi üçüncü sırada bitirmiş bir futbol kulübü. Onlar da ilk 3 haftayı puan alamadan geçti. Burada 3 puan eğer olmazsa deplasmanda mutlaka 1 puan düşünüyorlardı. Haftaya sahalarında Trabzonspor ile karşılaşacaklar. Zor maçları var, 4'te 0 yaptılar.

O anlamda bu maçın zor geçeceğini, mücadele gücünün yüksek olacağını, yüksek konsantrasyonla oynamadığın zaman başına neler geleceğini herkesin bildiği bir maça çıkmıştık." diye konuştu.

Maçın ilk yarısının dengede geçtiğini anlatan Özbalta, "Bizim adımıza ciddi pozisyonların olduğu bir müsabaka oldu.

İkinci yarı Konyaspor tabii ki topla daha çok oynayan takımdı. İkinci yarı daha çok takım savunmasını yaparak, iyi mücadele ederek ve kazandığımız toplarla kaleye net çıkışlarla gol aradık. Direkten dönen topumuz var. Bugün en az iki de olabilirdi ama demek ki nasip böyleymiş. Çok değerli bir galibiyet.

İlk 3 hafta gol yemiştik. Bu hafta gol yemeden alınan bir galibiyet. Bu yüzden çok çok değerli ve önemli. İlk iki haftada puan alamamıştık şimdi iki haftada 4 puan aldık. Her puanın çok önemli olduğu bu ligde 3 puanı almanın verdiği huzuru ve mutluluğu yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Hoffenheım: 2 – Beşiktaş: 3

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nin ikinci haftasında Almanya deplasmanında Hoffenheim’ı 3-2 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı

16.10.2026 10:41:00
Haber Merkezi
 
Hoffenheım: 2 – Beşiktaş: 3
Hoffenheım: 2 – Beşiktaş: 3
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında Almanya deplasmanında Hoffenheim'ı 3-2 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri Amir Murillo ve iki kez fileleri havalandıran Hyeon-gyu Oh kaydetti. Kartal, bu sonuçla lig aşamasında puanını 6'ya yükseltti.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Almanya'daki Rhein-Neckar-Arena'da oynanan karşılaşmaya Hoffenheim etkili başladı. Ev sahibi ekip, henüz 3. dakikada Machida'nın kafa vuruşuyla direğe takıldı.

3. dakika: Hoffenheim'da Machida'nın kafa vuruşunda top yan direkten döndü.

20. dakika: Hlozek, kaleci Nübel'i geçmesine rağmen dar açıdan yaptığı vuruşta çerçeveyi bulamadı.

45+1. dakika: Beşiktaş, Olaitan'ın son çizgiden çevirdiği topla tehlike yarattı ancak Hoffenheim savunması gole izin vermedi.

İlk yarıda iki takım da aradığı golü bulamayınca soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

MURILLO PERDEYİ AÇTI

İkinci yarıya daha etkili başlayan Beşiktaş, rakip kalede üst üste fırsatlar yakaladı. 56. dakikada İlhan Fakılı, 57. dakikada ise Leandro Trossard önemli pozisyonlardan yararlanamadı.

Aradığı golü 60. dakikada bulan siyah-beyazlılar, Amir Murillo'nun vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Hoffenheim, 68. dakikada Fisnik Asllani'nin golüyle skoru 1-1'e getirdi. Ancak Beşiktaş'ın cevabı gecikmedi.

OH SAHNEYE ÇIKTI, KARTAL'I ZİRVEYE TAŞIDI

73. dakikada Olaitan'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Hyeon-gyu Oh, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndererek Beşiktaş'ı yeniden öne geçirdi: 1-2.

Gecenin yıldızı Oh, 79. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. İlhan Fakılı'nın pasında arka direkte topu ağlarla buluşturan Güney Koreli golcü, farkı ikiye çıkardı: 1-3.

Hoffenheim, 88. dakikada Koki Machida'nın kafa golüyle umutlandı ve skoru 2-3'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, zorlu deplasmandan üç puanla ayrıldı.

AVRUPA'DA HEDEF YOLUNA DEVAM ETMEK

Marsilya galibiyetinin ardından Hoffenheim'ı da mağlup eden Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde ikide iki yaparak 6 puana ulaştı. Siyah-beyazlı ekip, hücumdaki etkili performansıyla önemli bir galibiyet alırken son bölümde kalesinde gördüğü golle mücadeleyi stresli bitirdi.

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nin üçüncü haftasında 22 Ekim Perşembe günü sahasında İngiliz temsilcisi Crystal Palace'ı konuk edecek.

TRABZONSPOR DEPLASMANDA 4 GOLLE KAZANDI

UEFA Konferans Ligi’nin ilk haftasında Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio’ya konuk olan Trabzonspor, sahadan 4-2’lik galibiyetle ayrılarak Avrupa serüvenine üç puanla başladı

15.10.2026 21:53:00
Haber Merkezi
 
TRABZONSPOR DEPLASMANDA 4 GOLLE KAZANDI
TRABZONSPOR DEPLASMANDA 4 GOLLE KAZANDI
UEFA Konferans Ligi'nin ilk haftasında Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio'ya konuk olan Trabzonspor, sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılarak Avrupa serüvenine üç puanla başladı.

Bordo-mavililer hücumdaki etkili performansıyla dört gol bulurken, kalesinde gördüğü iki gol ve maçın bazı bölümlerinde sergilediği ciddiyetten uzak oyun nedeniyle eleştirilerden kurtulamadı.

ONUACHU'DAN ERKEN GOL, SAKATLIK ŞOKU



Karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor, henüz 3. dakikada Paul Onuachu'nun golüyle öne geçti. Mohamed Salah'ın savunma arkasına gönderdiği pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Onuachu, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1.

Ancak golcü futbolcu, 10. dakikada yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi. Onuachu'nun yerine Franculino Djú oyuna dahil oldu. Trabzonspor, erken gelen golün ardından farkı artırmak için fırsatlar ararken KuPS Kuopio da zaman zaman geliştirdiği ataklarla tehlike yarattı.

SALAH FARKI İKİYE ÇIKARDI

İlk yarının son bölümünde baskısını artıran bordo-mavililer, 44. dakikada Mohamed Salah'ın golüyle rahatladı. Aral Şimşir'in şutunda savunmadan dönen topu önünde bulan Salah, meşin yuvarlağı filelere göndererek ilk yarının skorunu belirledi: 0-2.

Trabzonspor, soyunma odasına iki farklı üstünlükle gitti.

İKİNCİ YARIYA DJÚ DAMGASI



İkinci yarıya etkili başlayan Trabzonspor, 47. dakikada Franculino Djú'nun golüyle farkı üçe çıkardı. Pina'nın pasıyla gelişen atakta topu ağlara gönderen Djú, skoru 0-3 yaptı.

Ancak bordo-mavililerin rahatlaması uzun sürmedi. 54. dakikada KuPS Kuopio, Petteri Pennanen'in doğrudan kornerden kaydettiği golle farkı ikiye indirdi: 1-3.

Bu gol, Trabzonspor'un savunmadaki konsantrasyonunu yeniden tartışmaya açtı. Skor avantajını elinde bulunduran Karadeniz ekibinin oyunun kontrolünü zaman zaman rakibine bırakması, karşılaşmanın dikkat çeken yönlerinden biri oldu.

DJÚ İKİNCİ GOLÜNÜ ATTI, KUPS SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Mücadelenin uzatma dakikalarında yeniden sahneye çıkan Franculino Djú, 90+1. dakikada kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti ve skoru 1-4'e taşıdı.

Ev sahibi ekip, 90+6. dakikada Gustav Engvall'ın golüyle bir kez daha fileleri havalandırdı. Karşılaşma, Trabzonspor'un 4-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

ÜÇ PUAN SEVİNDİRDİ, OYUN UYARDI

Trabzonspor'un Finlandiya deplasmanında dört gol atarak kazanması, Konferans Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmasını sağladı. Ancak kalesinde iki gol görmesi ve özellikle skor avantajını yakaladıktan sonra savunmada yaşadığı aksaklıklar, teknik heyetin üzerinde durması gereken konular olarak öne çıktı.

Avrupa kupalarında yalnızca gol atmak ve kazanmak yeterli değil. Bordo-mavililerin maçın tamamında aynı ciddiyeti göstermesi, savunma güvenliğini koruması ve oyun disiplinini sürdürmesi gerekiyor. Trabzonspor üç puanı aldı ancak sergilediği futbol, daha zorlu karşılaşmalar öncesinde önemli soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

İNGİLTERE’DE HEZİMET!

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2. haftasında deplasmanda Aston Villa’ya 6-0 mağlup olarak ağır bir yenilgi aldı

15.10.2026 00:02:00
Haber Merkezi
 
İNGİLTERE’DE HEZİMET!
İNGİLTERE’DE HEZİMET!
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasında deplasmanda Aston Villa'ya 6-0 mağlup olarak ağır bir yenilgi aldı. İngiltere'de sahaya çıkan sarı-lacivertliler, kalesinde gördüğü 6 gole karşılık rakip fileleri havalandıramadı.

İLK YARIDA ÜÇ GOL

Karşılaşmaya hızlı başlayan Aston Villa, 12. dakikada Manzambi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe, 15. dakikada Vedat Muriqi ile beraberlik fırsatı yakalasa da kaleci Suzuki'yi geçemedi. Sarı-lacivertliler, 17. dakikada da Muriqi ile gole yaklaşmasına rağmen sonuç alamadı.

dakikada Jackson, Fenerbahçe savunmasının hatasını değerlendirerek farkı ikiye çıkardı: 2-0. Ev sahibi ekip, 39. dakikada yine Jackson'ın golüyle ilk yarının skorunu belirledi: 3-0.

Fenerbahçe, ilk yarıda Oğuz Aydın ile önemli bir fırsat yakaladı ancak 34. dakikadaki şut direkten döndü.

İKİNCİ YARIDA FARK AÇILDI

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Aston Villa, 67. dakikada İsmail'in Manzambi'ye müdahalesi sonrasında penaltı kazandı. 68. dakikada topun başına geçen Ross Barkley, skoru 4-0 yaptı.

75. dakikada Barkley'nin şutunda Bartuğ'a çarpan top kaleci Ederson'u yanıltarak ağlarla buluştu ve fark 5'e çıktı.

Karşılaşmanın 90. dakikasında Alysson'ın sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte topa dokunan Abraham, maçın skorunu belirledi: 6-0.

FENERBAHÇE İÇİN AĞIR TABLO

Aston Villa karşısında kalesinde 6 gol gören Fenerbahçe, İngiltere deplasmanından ağır bir yenilgiyle ayrıldı. Hücumda fırsatlarını değerlendiremeyen, savunmada ise rakibinin ataklarına engel olamayan sarı-lacivertliler, gecenin en dikkat çekici sonuçlarından birine imza attı.

GALATASARAY: 1 – BARCELONA: 4

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona karşısında önce öne geçti, ardından rakibinin gollerine engel olamadı. Sarı-kırmızılılar, sahasında aldığı 4-1’lik yenilgiyle taraftarlarına büyük üzüntü yaşattı

14.10.2026 00:02:00
Haber Merkezi
 
GALATASARAY: 1 – BARCELONA: 4
GALATASARAY: 1 – BARCELONA: 4
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona karşısında önce öne geçti, ardından rakibinin gollerine engel olamadı. Sarı-kırmızılılar, sahasında aldığı 4-1'lik yenilgiyle taraftarlarına büyük üzüntü yaşattı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ikinci haftasında Galatasaray, sahasında konuk ettiği Barcelona'ya 4-1 mağlup oldu. Karşılaşmaya etkili başlayan sarı-kırmızılı ekip, ilk golü bulmasına rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Barcelona, ilk yarıda eşitliği sağladıktan sonra ikinci yarıda bulduğu gollerle farklı galibiyete ulaştı.

İLK YARIDA UMUTLANDIRAN GOL



16. dakikada Pedri'nin savunma arkasına gönderdiği uzun pasta Gordon'ın vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır kurtardı.

24. dakikada Yamal'ın sağ kanattan yaptığı ortada Olmo'nun kafa vuruşu auta gitti. Bir dakika sonra Cancelo'nun şutunda Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

28. dakikada Leao'nun sol kanattan yerden çevirdiği topa ceza yayı üzerinden vuran Batrakov, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

34. dakikada Osimhen ve Barış Alper Yılmaz'ın kafa vuruşlarıyla gelişen pozisyonda top ağlarla buluştu. Ancak VAR incelemesinin ardından hakem Marco Guida, ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

43. dakikada Olmo'nun ara pasında topla buluşan Cancelo, ceza sahasının sol çaprazından yaptığı vuruşla skoru 1-1'e getirdi.

İlk yarının uzatma dakikalarında Olmo'nun şutunda Uğurcan Çakır başarılı bir kurtarış yaparak topu kornere çeldi. İlk 45 dakika karşılıklı gollerle tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA BARCELONA FIRTINASI

İkinci yarıya hızlı başlayan Barcelona, Galatasaray savunmasını zorlamaya devam etti.

50. dakikada Yamal'ın sağ kanattan yaptığı ortada Fermin, kafa vuruşuyla Barcelona'yı 2-1 öne geçirdi.

53. dakikada Yamal'ın pasında topla buluşan Gordon, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşla farkı ikiye çıkardı: 1-3.

65. dakikada Yamal'ın gönderdiği pasta Gabriel Jesus'tan seken topu önünde bulan Adeyemi, ceza sahasının sol çaprazından yaptığı vuruşla ağları havalandırdı ve skoru 1-4'e taşıdı.

76. dakikada Adeyemi'nin şutu auta giderken, 83. dakikada Gabriel Jesus'un penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruşta Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Barcelona ataklarını sürdürürken Galatasaray farkı azaltmak için çaba gösterdi. Ancak sarı-kırmızılı ekip aradığı golü bulamadı.

SEYRANTEPE'DE HÜSRAN

Karşılaşmaya umutla başlayan Galatasaray, ilk yarıda yakaladığı avantajı koruyamadı. Barcelona'nın ikinci yarıdaki etkili oyunu karşısında savunmada zorlanan sarı-kırmızılılar, sahadan 4-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Maratonlara ilgi artıyor


Dünyada maraton koşularına ilgi giderek artıyor. Örneğin Nisan 2027'de yapılacak Londra Maratonu kurasına yaklaşık 1.4 milyon kişi başvurdu. Bunlardan 100 bini Cumartesi ve Pazar günlerinde iki farklı koşuda yarışacak. Özellikle orta yaş erkekler ile genç bayanlar maratonlara ilgi gösteriyor.

13.10.2026 09:56:00
Yaşar Cebesoy
 
 Maratonlara ilgi artıyor
 Maratonlara ilgi artıyor

Londra, Sydney, Berlin, Cape Town, New York, Boston, Tokyo ile birlikte 8 majör (ana) maratondan biri olan Şikago Maratonu, geçtiğimiz Pazar günü yapıldı. Yarışı erkeklerde Kenyalı atlet Amos Kipruto 2.01.09'luk, kadınlarda ise Etiyopyalı koşucu Hawi Feysa 2.13.33'lük derecesiyle kazandı. Kipruto, maratonda tüm zamanların en iyi 5. derecesini koştu. Zaten en iyi ilk 3 derece bu yıl Londra Maratonu'nda elde edilmişti. Feysa da tüm zamanların en iyi 5. koşusunu koştu. Yine Feysa, tüm zamanların en iyi 4. koşucusu oldu. En iyi 5 dereceden ikisi Etiyopyalı atlet Tigst Assefa'ya ait...

Yaklaşık 55 bin koşucu bitirdi

Şikago Maratonu'nu yaklaşık 25 bin kadın ile 29 bin 400 erkek koşucu bitirdi. Özellikle kadın koşucu sayısı dikkat çekiyor. Hatta kadınlar 25-29 yaş kategorisinde tam 5 bin 625 koşucu baştan sona parkurda ter döktü. Kategori liderliği onların elinde! Aynı yaş kategorisinde yer alan erkek sayısı yaklaşık 4 bin 500'dü... Erkeklerde en çok koşucunun yer aldığı kategori 4 bin 850 koşucu ile 30-34 yaş... Erkeklerde 35-39'da ise yaklaşık 4 bin 550 yarışçı yer aldı. Kadınlarda ise 30-34'te 4 bin 450, 35-39'da 3 bin 320, 4-44'te 3 bin 150 koşucu yarışı bitirdi.

Yaşla birlikte koşucu sayısı azalıyor

Hem kadınlarda hem de erkeklerde yaş arttıkça koşucu sayısı düşüyor. Ancak ileri yaşlarına rağmen binlerce kadın - erkek 42 kilometrelik zorlu maratonu tamamlıyor. Bazı yaş gruplarında dramatik azalmalar yaşanmıyor değil. Elde edilen dereceler de elbette düşüyor. Ancak hem hızlı, hem de yaşlı koşucular da bulunuyor.

Şikago'da 50-54 yaş kategorisinde 1717 kadın, 2 bin 596 ekek koşucu yarışı bitirdi. Erkeklerin birincisi 2.38.30, kadınların yaş kategori birincisi ise 2.56.11 koştu.
55-59 yaş kategorisinde ise yarışı bitiren kadın sayısı 1055, erkek sayısı ise 1842 oldu. Kadınlarda en iyi derece 3.00.05 iken, erkeklerde 2.40.24 idi...
60-64 ise 584 kadın, 1135 erkek yarışı bitirmeyi başardı. Kadınlarda en iyi derece 3.11.38 olurken, erkeklerde 2.42.46 idi.

65-69'da ise 179 kadın, 508 erkek yarışı bitirdi. Kadınlarda en iyi derece 3.15.21, erkeklerde ise 2.51.27 idi. Erkekler derecesi yaşa rağmen oldukça iyi...
70-74'te yarışı bitiren kadın koşucu sayısı sadece 64, erkek sayısı ise 178 idi. Erkeklerde en iyi derece 3.09.41...
75-79'da ise 11 kadın, 54 erkek koşucu Şikago Maratonu'nu tamamlamayı başardı. Erkeklerin birincisi 3.40.44 ile yarışı tamamladı.

80 yaş ve üstünde ise sadece 2 kadın koşucu yarışı tamamlamış. Erkek bitiren sayısı ise 13... Erkeklerin birincisi 3.38.55 koşmuş... Kategori ikincisi 5.14.32... Arada 1 saat 35 dakika fark var!

Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci haftanın perdesi, yarın açılacak

 

12.10.2026 10:27:00
Anadolu Ajansı
 
Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak
Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda ikinci hafta müsabakaları, 13 ve 14 Ekim'de oynanacak.

Turnuvadaki Türk temsilcilerinden Galatasaray, yarın sahasında İspanyol ekibi Barcelona'yı ağırlayacak. Fenerbahçe ise 14 Ekim Çarşamba günü İngiltere'nin Aston Villa takımına konuk olacak.

"Devler Ligi"nde ikinci hafta maçlarının programı şöyle:

Yarın:

19.45 Lens (Fransa) - Sporting (Portekiz)

19.45 Sabah (Azerbaycan) - Slavia Prag (Çekya)

22.00 Galatasaray - Barcelona (İspanya)

22.00 Arsenal (İngiltere) - Lille (Fransa)

22.00 Atletico Madrid (İspanya) - Manchester United (İngiltere)

22.00 Inter (İtalya) - Club Brugge (Belçika)

22.00 Leipzig (Almanya) - PSV (Hollanda)

22.00 Viking (Norveç) - Bayern Münih (Almanya)

22.00 Villarreal (İspanya) - Napoli (İtalya)

14 Ekim Çarşamba:

19.45 Feyenoord (Hollanda) - Como (İtalya)

19.45 LASK (Avusturya) - Liverpool (İngiltere)

22.00 Aston Villa (İngiltere) - Fenerbahçe

22.00 Bodo/Glimt (Norveç) - Borussia Dortmund (Almanya)

22.00 Manchester City (İngiltere) - Paris Saint-Germain (Fransa)

22.00 Real Betis (İspanya) - Porto (Portekiz)

22.00 Roma (İtalya) - Real Madrid (İspanya)

22.00 Slovan Bratislava (Slovakya) - Stuttgart (Almanya)

22.00 Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - AEK (Yunanistan) 

KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!

Beşiktaş, Kocaelispor’u 2-1 mağlup ederek hem üç puanı hanesine yazdırdı hem de rakibine karşı uzun yıllardır sürdürdüğü üstünlüğünü korudu

11.10.2026 21:14:00
Haber Merkezi
 
KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!
KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!
Beşiktaş, Kocaelispor'u 2-1 mağlup ederek hem üç puanı hanesine yazdırdı hem de rakibine karşı uzun yıllardır sürdürdüğü üstünlüğünü korudu. Siyah-beyazlıların Körfez ekibine karşı yenilmezlik serisi 13 maça çıktı.

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Kocaelispor'u konuk eden Beşiktaş, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, bu sonuçla rakibine karşı 27 yılı aşan yenilmezlik serisini sürdürürken taraftarına da üç puan sevinci yaşattı.

Kocaelispor, Beşiktaş karşısındaki son galibiyetini 6 Mart 1999'da 3-0'lık skorla elde etti. Bu karşılaşmanın ardından oynanan 13 maçta Kartal, 12 galibiyet ve 1 beraberlik alarak rakibine üstünlük kurdu.

Beşiktaş'ın Kocaelispor karşısındaki en farklı galibiyeti ise 1994-1995 sezonunda İstanbul'da alınan 7-1'lik sonuç oldu.

ORKUN PERDEYİ AÇTI, VLAHOVIC PENALTIDAN ATTI

Karşılaşmaya etkili başlayan Beşiktaş, 17. dakikada Orkun Kökçü'nün golüyle öne geçti. Murillo'nun savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Cerny'nin yerden ortasında Orkun, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi: 1-0.

Kocaelispor, Sissoho ile önce direğe takıldı, ardından 27. dakikada eşitliği yakaladı. Uğur Kaan'ın sol taraftan kullandığı kornerde kaleci Nübel'in uzaklaştıramadığı topu Show filelerle buluşturdu: 1-1.

Beşiktaş'ın cevabı gecikmedi. 29. dakikada Cerny'nin kullandığı kornerin ardından Djalo, Tayfur'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy penaltı noktasını gösterdi. 31. dakikada topun başına geçen Vlahovic, vuruşunu gole çevirerek takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.

İKİNCİ YARIDA NEFESLER TUTULDU

İkinci yarıda beraberlik için yüklenen Kocaelispor, 48. dakikada gole çok yaklaştı. Metehan'ın karşı karşıya pozisyondaki vuruşunda kaleci Nübel'den seken top üst direğe çarparak oyun alanının dışına çıktı.

Beşiktaş ise 51. dakikada İlhan Fakılı ile tehlike yarattı. Sağ çaprazdan yapılan vuruşta kaleci Serhat gole izin vermedi. Kocaelispor'un 76. dakikada yine İlhan Fakılı ile geliştirdiği atakta top uzak direğin dibinden auta gitti.

Kalan dakikalarda skor değişmeyince Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Kartal, üç puanın yanı sıra Kocaelispor karşısındaki tarihî üstünlüğünü de korudu.

RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında hata yapmadı

10.10.2026 21:22:00 / Güncelleme: 10.10.2026 21:26:17
Haber Merkezi
 
RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ
RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında hata yapmadı! Asensio'nun golüyle öne geçen sarı-lacivertliler, İrfan Can ve Oğuz Aydın'ın son bölümdeki golleriyle sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

ASENSIO SAHNEYE ÇIKTI



Karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe, 12. dakikada aradığı golü buldu. Kerem'in ceza sahası içindeki pasında sol çaprazda topla buluşan Asensio, savunmaya da çarpan vuruşuyla kaleci Fofana'yı avladı: 0-1.

Golden sonra beraberlik için fırsat arayan Çaykur Rizespor, 42. dakikada Mithat'ın ortasında Qazım Laçi'nin kafa vuruşuyla tehlike yarattı ancak top auta çıktı. İlk yarıyı Fenerbahçe önde kapattı.

RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ

İkinci yarıda ev sahibi ekip beraberlik için baskısını artırdı. 48. dakikada Kerem, şık çalımlarla kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak fırsatı değerlendiremedi. 52. dakikada Olawoyin'in ceza sahası dışından çektiği şut da az farkla auta gitti.

dakikada Kerem'in pasında Greenwood'un şutu savunmaya çarparak kornere çıktı. Rizespor'un beraberlik arayışları sonuç vermeyince son sözü Fenerbahçe söyledi.

SON DAKİKALARDA FARK AÇILDI

Dakikalar 84'ü gösterdiğinde Oğuz Aydın'ın pasıyla topla buluşan İrfan Can, ceza sahası dışından uzak direğe gönderdiği şutla farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Bu golden yalnızca üç dakika sonra sahneye bu kez Oğuz Aydın çıktı. Lukaku'nun pasını alan Oğuz, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşta iki direğe de çarpan topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu belirledi: 0-3.

Fenerbahçe, Rize deplasmanında son bölümde bulduğu gollerle galibiyetini perçinledi ve üç puanı üç golle aldı.

TRABZONSPOR SAMSUN'DA 3 GOLLE KAZANDI!

Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Samsunspor'u 3-0 mağlup etti

10.10.2026 18:09:00 / Güncelleme: 10.10.2026 21:48:56
Haber Merkezi
 
TRABZONSPOR SAMSUN'DA 3 GOLLE KAZANDI!
TRABZONSPOR SAMSUN'DA 3 GOLLE KAZANDI!
Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Samsunspor'u 3-0 mağlup etti. Bordo-mavililere galibiyeti getiren golleri Muçi, Nwaiwu ve Dju kaydetti. İlk yarıda üç gol bulan Trabzonspor, Melih Kabasakal'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibi karşısında üstünlüğünü korudu.

TRABZONSPOR İLK YARIDA FİŞİ ÇEKTİ



Karşılaşmaya etkili başlayan Trabzonspor, 9. dakikada Muçi'nin şutunda kaleci Okan Koçuk'tan seken topu önünde bulan Salah ile gole yaklaştı. Salah'ın vuruşunda top savunmaya çarparak kornere çıktı.

dakikada Coulibaly'nin sağdan çevirdiği topa Bayo'nun şutunda meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti. 24. dakikada Mustafa Eskihellaç'ın ceza sahası önünden çektiği şutta kaleci Okan Koçuk gole izin vermedi.

28. dakikada Muçi perdeyi açtı. Mustafa Eskihellaç'ın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Muçi, altıpasın solundan yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1.

dakikada kaleci Okan Koçuk'un topu kontrol etme girişimindeki hatasını değerlendiren Nwaiwu, araya girerek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Trabzonspor, 40. dakikada bir gol daha buldu. Salah'ın savunma arkasına gönderdiği pasta topla buluşan Dju, rakibini geçtikten sonra sağ alt köşeye yaptığı vuruşla skoru 3-0'a taşıdı.

SAMSUNSPOR 10 KİŞİ KALDI

dakikada orta alandaki ikili mücadelede kendisine faul yapan Elliot Watt'ın yüzüne kafasıyla müdahalede bulunan Melih Kabasakal, hakem Oğuzhan Çakır tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Samsunspor, karşılaşmanın kalan bölümünde 10 kişi mücadele etti.

İlk yarı, Trabzonspor'un 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

SAMSUNSPOR DİREKLERİ GEÇEMEDİ

İkinci yarıya farkı azaltmak için çıkan Samsunspor, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 51. dakikada kale çizgisi önünde oluşan karambolde Coulibaly'nin şutunda top direkten döndü.

dakikada Coulibaly bir kez daha gole yaklaştı ancak şutunda top direkten oyun alanına geri döndü. Aynı pozisyonun devamında Fatih'in vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı. Samsunspor, üst üste gelen fırsatlarda direkleri aşamadı.

dakikada Fatih Kaya'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Oskar'ın şutu üstten dışarı gitti.

dakikada Trabzonspor farkı artırma fırsatı yakaladı. Nwaiwu'nun ara pasında kaleci Okan Koçuk ile karşı karşıya kalan Cabral'ın şutunda Okan, topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Trabzonspor, Samsunspor deplasmanından 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.