logo
17 EKİM 2026

Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…

Türkiye'de 2026-2027 sezonunun 1. Transfer ve Tescil Dönemi 4 Eylül'de sona erdi

05.09.2026 17:44:00
Haber Merkezi
 
Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…
Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…
Türkiye'de 2026-2027 sezonunun 1. Transfer ve Tescil Dönemi 4 Eylül'de sona erdi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere kulüpler kadrolarına önemli yıldızlar kattı.

Ancak transfer piyasasında oluşan büyük hareketliliğin karşılığı şimdi sahada aranıyor: Türkiye neden Avrupa'nın harcayan ama istikrarlı başarı üretemeyen ülkelerinden biri olmaya devam ediyor?

Kulüpler yıldız isimlerin peşinden koştu, milyonlarca euroluk transferler yapıldı, dünya futbolunun tanınmış isimleri Türkiye'ye getirildi. Fenerbahçe kadrosuna Mason Greenwood, Romelu Lukaku, Nathan Aké ve Vedat Muriqi gibi isimleri katarken, Beşiktaş Dušan Vlahović ve Leandro Trossard gibi yıldızlarla dikkat çekti. Galatasaray da kadrosunu önemli takviyelerle güçlendirdi.

Transfer dönemi 22 Haziran'da başladı ve 4 Eylül'de sona erdi



Fakat bütün bu transfer çılgınlığının ardından Türk futbolunun önünde çok daha büyük bir soru duruyor: Bu kadar para neden oyuna dönüşmüyor?

Türk futbolunun temel problemi artık yalnızca "hangi futbolcuyu transfer edeceğiz?" sorusu değil. Asıl soru: "Bu futbolcularla nasıl bir futbol oynayacağız?"

Çünkü yıllardır aynı tabloyla karşılaşıyoruz. Transfer döneminde heyecan dorukta. Forma satışları konuşuluyor. Sosyal medya transfer videolarıyla doluyor. Yıldız futbolcuların isimleri manşetleri süslüyor.

Ancak sezon başladığında tribünlerde ve ekran başında aynı soru yükseliyor: "Bu oyunun tadı nerede?"

Transferde Avrupa seviyesinde, oyunda neden değil?



Süper Lig kulüpleri özellikle son yıllarda transfer piyasasında ciddi paralar harcıyor. 2026-27 sezonunda da dört büyüklerin transfer operasyonları dikkat çekti. Ekonomik analizlerde Süper Lig'in uzun süredir transfer piyasasında net ithalatçı konumunda olduğu ve kulüplerin yüksek transfer harcamaları yaptığı vurgulanıyor. Fakat pahalı futbolcu almak, pahalı futbol oynamak anlamına gelmiyor.

Avrupa asıl ölçü olacak

Bu sezon Türkiye Avrupa'da dört büyük temsilciyle mücadele edecek. Galatasaray ve Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde, Beşiktaş Avrupa Ligi'nde, Trabzonspor ise Konferans Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Avrupa kupalarının lig aşamaları eylül ayında başlayacak.

Dolayısıyla yeni sezonun Avrupa karnesini şimdiden "başarısız" ilan etmek doğru olmaz. Ama beklenti çok açık: Bu kadar büyük transferlerin karşılığı Avrupa'da alınmalı.

Futbolcu ithal ediyoruz, sistem üretemiyoruz



Türk futbolunun belki de en büyük çelişkisi burada. Dünyanın farklı ülkelerinden futbolcuları getiriyoruz fakat kendi yıldızlarımızı yetiştirmekte aynı başarıyı gösteremiyoruz.

Süper Lig'in transfer ekonomisi üzerine yapılan değerlendirmelerde de Türkiye'nin uzun yıllardır oyuncu yetiştirip ihraç eden bir ligden çok, oyuncu ithal eden bir lig görüntüsü verdiğine dikkat çekiliyor. Oysa gerçek başarı; transferde değil, sistemde.

Şimdi top kulüplerde

Transfer dönemi bitti. Artık manşetlerde futbolcuların isimleri değil, sahadaki oyun konuşulacak.

Milyon euroluk yıldızların gerçekten takım olup olmadığı, teknik direktörlerin bu kadroları nasıl kullanacağı ve Avrupa'da Türkiye'nin ne kadar ileri gidebileceği ortaya çıkacak.

Çünkü taraftar artık sadece "yıldız geldi" demek istemiyor. İyi futbol, mücadele, heyecan ve Avrupa'da başarı istiyor.

Transfer döneminde para harcamak kolay. Asıl mesele, harcanan parayı kaliteli futbola ve Avrupa başarısına dönüştürebilmek.

Hoffenheım: 2 – Beşiktaş: 3

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nin ikinci haftasında Almanya deplasmanında Hoffenheim’ı 3-2 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı

16.10.2026 10:41:00
Haber Merkezi
 
Hoffenheım: 2 – Beşiktaş: 3
Hoffenheım: 2 – Beşiktaş: 3
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında Almanya deplasmanında Hoffenheim'ı 3-2 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri Amir Murillo ve iki kez fileleri havalandıran Hyeon-gyu Oh kaydetti. Kartal, bu sonuçla lig aşamasında puanını 6'ya yükseltti.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Almanya'daki Rhein-Neckar-Arena'da oynanan karşılaşmaya Hoffenheim etkili başladı. Ev sahibi ekip, henüz 3. dakikada Machida'nın kafa vuruşuyla direğe takıldı.

3. dakika: Hoffenheim'da Machida'nın kafa vuruşunda top yan direkten döndü.

20. dakika: Hlozek, kaleci Nübel'i geçmesine rağmen dar açıdan yaptığı vuruşta çerçeveyi bulamadı.

45+1. dakika: Beşiktaş, Olaitan'ın son çizgiden çevirdiği topla tehlike yarattı ancak Hoffenheim savunması gole izin vermedi.

İlk yarıda iki takım da aradığı golü bulamayınca soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

MURILLO PERDEYİ AÇTI

İkinci yarıya daha etkili başlayan Beşiktaş, rakip kalede üst üste fırsatlar yakaladı. 56. dakikada İlhan Fakılı, 57. dakikada ise Leandro Trossard önemli pozisyonlardan yararlanamadı.

Aradığı golü 60. dakikada bulan siyah-beyazlılar, Amir Murillo'nun vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Hoffenheim, 68. dakikada Fisnik Asllani'nin golüyle skoru 1-1'e getirdi. Ancak Beşiktaş'ın cevabı gecikmedi.

OH SAHNEYE ÇIKTI, KARTAL'I ZİRVEYE TAŞIDI

73. dakikada Olaitan'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Hyeon-gyu Oh, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndererek Beşiktaş'ı yeniden öne geçirdi: 1-2.

Gecenin yıldızı Oh, 79. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. İlhan Fakılı'nın pasında arka direkte topu ağlarla buluşturan Güney Koreli golcü, farkı ikiye çıkardı: 1-3.

Hoffenheim, 88. dakikada Koki Machida'nın kafa golüyle umutlandı ve skoru 2-3'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, zorlu deplasmandan üç puanla ayrıldı.

AVRUPA'DA HEDEF YOLUNA DEVAM ETMEK

Marsilya galibiyetinin ardından Hoffenheim'ı da mağlup eden Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde ikide iki yaparak 6 puana ulaştı. Siyah-beyazlı ekip, hücumdaki etkili performansıyla önemli bir galibiyet alırken son bölümde kalesinde gördüğü golle mücadeleyi stresli bitirdi.

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nin üçüncü haftasında 22 Ekim Perşembe günü sahasında İngiliz temsilcisi Crystal Palace'ı konuk edecek.

İNGİLTERE’DE HEZİMET!

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2. haftasında deplasmanda Aston Villa’ya 6-0 mağlup olarak ağır bir yenilgi aldı

15.10.2026 00:02:00
Haber Merkezi
 
İNGİLTERE’DE HEZİMET!
İNGİLTERE’DE HEZİMET!
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasında deplasmanda Aston Villa'ya 6-0 mağlup olarak ağır bir yenilgi aldı. İngiltere'de sahaya çıkan sarı-lacivertliler, kalesinde gördüğü 6 gole karşılık rakip fileleri havalandıramadı.

İLK YARIDA ÜÇ GOL

Karşılaşmaya hızlı başlayan Aston Villa, 12. dakikada Manzambi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe, 15. dakikada Vedat Muriqi ile beraberlik fırsatı yakalasa da kaleci Suzuki'yi geçemedi. Sarı-lacivertliler, 17. dakikada da Muriqi ile gole yaklaşmasına rağmen sonuç alamadı.

dakikada Jackson, Fenerbahçe savunmasının hatasını değerlendirerek farkı ikiye çıkardı: 2-0. Ev sahibi ekip, 39. dakikada yine Jackson'ın golüyle ilk yarının skorunu belirledi: 3-0.

Fenerbahçe, ilk yarıda Oğuz Aydın ile önemli bir fırsat yakaladı ancak 34. dakikadaki şut direkten döndü.

İKİNCİ YARIDA FARK AÇILDI

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Aston Villa, 67. dakikada İsmail'in Manzambi'ye müdahalesi sonrasında penaltı kazandı. 68. dakikada topun başına geçen Ross Barkley, skoru 4-0 yaptı.

75. dakikada Barkley'nin şutunda Bartuğ'a çarpan top kaleci Ederson'u yanıltarak ağlarla buluştu ve fark 5'e çıktı.

Karşılaşmanın 90. dakikasında Alysson'ın sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte topa dokunan Abraham, maçın skorunu belirledi: 6-0.

FENERBAHÇE İÇİN AĞIR TABLO

Aston Villa karşısında kalesinde 6 gol gören Fenerbahçe, İngiltere deplasmanından ağır bir yenilgiyle ayrıldı. Hücumda fırsatlarını değerlendiremeyen, savunmada ise rakibinin ataklarına engel olamayan sarı-lacivertliler, gecenin en dikkat çekici sonuçlarından birine imza attı.

Maratonlara ilgi artıyor


Dünyada maraton koşularına ilgi giderek artıyor. Örneğin Nisan 2027'de yapılacak Londra Maratonu kurasına yaklaşık 1.4 milyon kişi başvurdu. Bunlardan 100 bini Cumartesi ve Pazar günlerinde iki farklı koşuda yarışacak. Özellikle orta yaş erkekler ile genç bayanlar maratonlara ilgi gösteriyor.

13.10.2026 09:56:00
Yaşar Cebesoy
 
 Maratonlara ilgi artıyor
 Maratonlara ilgi artıyor

Londra, Sydney, Berlin, Cape Town, New York, Boston, Tokyo ile birlikte 8 majör (ana) maratondan biri olan Şikago Maratonu, geçtiğimiz Pazar günü yapıldı. Yarışı erkeklerde Kenyalı atlet Amos Kipruto 2.01.09'luk, kadınlarda ise Etiyopyalı koşucu Hawi Feysa 2.13.33'lük derecesiyle kazandı. Kipruto, maratonda tüm zamanların en iyi 5. derecesini koştu. Zaten en iyi ilk 3 derece bu yıl Londra Maratonu'nda elde edilmişti. Feysa da tüm zamanların en iyi 5. koşusunu koştu. Yine Feysa, tüm zamanların en iyi 4. koşucusu oldu. En iyi 5 dereceden ikisi Etiyopyalı atlet Tigst Assefa'ya ait...

Yaklaşık 55 bin koşucu bitirdi

Şikago Maratonu'nu yaklaşık 25 bin kadın ile 29 bin 400 erkek koşucu bitirdi. Özellikle kadın koşucu sayısı dikkat çekiyor. Hatta kadınlar 25-29 yaş kategorisinde tam 5 bin 625 koşucu baştan sona parkurda ter döktü. Kategori liderliği onların elinde! Aynı yaş kategorisinde yer alan erkek sayısı yaklaşık 4 bin 500'dü... Erkeklerde en çok koşucunun yer aldığı kategori 4 bin 850 koşucu ile 30-34 yaş... Erkeklerde 35-39'da ise yaklaşık 4 bin 550 yarışçı yer aldı. Kadınlarda ise 30-34'te 4 bin 450, 35-39'da 3 bin 320, 4-44'te 3 bin 150 koşucu yarışı bitirdi.

Yaşla birlikte koşucu sayısı azalıyor

Hem kadınlarda hem de erkeklerde yaş arttıkça koşucu sayısı düşüyor. Ancak ileri yaşlarına rağmen binlerce kadın - erkek 42 kilometrelik zorlu maratonu tamamlıyor. Bazı yaş gruplarında dramatik azalmalar yaşanmıyor değil. Elde edilen dereceler de elbette düşüyor. Ancak hem hızlı, hem de yaşlı koşucular da bulunuyor.

Şikago'da 50-54 yaş kategorisinde 1717 kadın, 2 bin 596 ekek koşucu yarışı bitirdi. Erkeklerin birincisi 2.38.30, kadınların yaş kategori birincisi ise 2.56.11 koştu.
55-59 yaş kategorisinde ise yarışı bitiren kadın sayısı 1055, erkek sayısı ise 1842 oldu. Kadınlarda en iyi derece 3.00.05 iken, erkeklerde 2.40.24 idi...
60-64 ise 584 kadın, 1135 erkek yarışı bitirmeyi başardı. Kadınlarda en iyi derece 3.11.38 olurken, erkeklerde 2.42.46 idi.

65-69'da ise 179 kadın, 508 erkek yarışı bitirdi. Kadınlarda en iyi derece 3.15.21, erkeklerde ise 2.51.27 idi. Erkekler derecesi yaşa rağmen oldukça iyi...
70-74'te yarışı bitiren kadın koşucu sayısı sadece 64, erkek sayısı ise 178 idi. Erkeklerde en iyi derece 3.09.41...
75-79'da ise 11 kadın, 54 erkek koşucu Şikago Maratonu'nu tamamlamayı başardı. Erkeklerin birincisi 3.40.44 ile yarışı tamamladı.

80 yaş ve üstünde ise sadece 2 kadın koşucu yarışı tamamlamış. Erkek bitiren sayısı ise 13... Erkeklerin birincisi 3.38.55 koşmuş... Kategori ikincisi 5.14.32... Arada 1 saat 35 dakika fark var!

Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci haftanın perdesi, yarın açılacak

 

12.10.2026 10:27:00
Anadolu Ajansı
 
Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak
Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda ikinci hafta müsabakaları, 13 ve 14 Ekim'de oynanacak.

Turnuvadaki Türk temsilcilerinden Galatasaray, yarın sahasında İspanyol ekibi Barcelona'yı ağırlayacak. Fenerbahçe ise 14 Ekim Çarşamba günü İngiltere'nin Aston Villa takımına konuk olacak.

"Devler Ligi"nde ikinci hafta maçlarının programı şöyle:

Yarın:

19.45 Lens (Fransa) - Sporting (Portekiz)

19.45 Sabah (Azerbaycan) - Slavia Prag (Çekya)

22.00 Galatasaray - Barcelona (İspanya)

22.00 Arsenal (İngiltere) - Lille (Fransa)

22.00 Atletico Madrid (İspanya) - Manchester United (İngiltere)

22.00 Inter (İtalya) - Club Brugge (Belçika)

22.00 Leipzig (Almanya) - PSV (Hollanda)

22.00 Viking (Norveç) - Bayern Münih (Almanya)

22.00 Villarreal (İspanya) - Napoli (İtalya)

14 Ekim Çarşamba:

19.45 Feyenoord (Hollanda) - Como (İtalya)

19.45 LASK (Avusturya) - Liverpool (İngiltere)

22.00 Aston Villa (İngiltere) - Fenerbahçe

22.00 Bodo/Glimt (Norveç) - Borussia Dortmund (Almanya)

22.00 Manchester City (İngiltere) - Paris Saint-Germain (Fransa)

22.00 Real Betis (İspanya) - Porto (Portekiz)

22.00 Roma (İtalya) - Real Madrid (İspanya)

22.00 Slovan Bratislava (Slovakya) - Stuttgart (Almanya)

22.00 Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - AEK (Yunanistan) 

KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!

Beşiktaş, Kocaelispor’u 2-1 mağlup ederek hem üç puanı hanesine yazdırdı hem de rakibine karşı uzun yıllardır sürdürdüğü üstünlüğünü korudu

11.10.2026 21:14:00
Haber Merkezi
 
KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!
KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!
Beşiktaş, Kocaelispor'u 2-1 mağlup ederek hem üç puanı hanesine yazdırdı hem de rakibine karşı uzun yıllardır sürdürdüğü üstünlüğünü korudu. Siyah-beyazlıların Körfez ekibine karşı yenilmezlik serisi 13 maça çıktı.

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Kocaelispor'u konuk eden Beşiktaş, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, bu sonuçla rakibine karşı 27 yılı aşan yenilmezlik serisini sürdürürken taraftarına da üç puan sevinci yaşattı.

Kocaelispor, Beşiktaş karşısındaki son galibiyetini 6 Mart 1999'da 3-0'lık skorla elde etti. Bu karşılaşmanın ardından oynanan 13 maçta Kartal, 12 galibiyet ve 1 beraberlik alarak rakibine üstünlük kurdu.

Beşiktaş'ın Kocaelispor karşısındaki en farklı galibiyeti ise 1994-1995 sezonunda İstanbul'da alınan 7-1'lik sonuç oldu.

ORKUN PERDEYİ AÇTI, VLAHOVIC PENALTIDAN ATTI

Karşılaşmaya etkili başlayan Beşiktaş, 17. dakikada Orkun Kökçü'nün golüyle öne geçti. Murillo'nun savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Cerny'nin yerden ortasında Orkun, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi: 1-0.

Kocaelispor, Sissoho ile önce direğe takıldı, ardından 27. dakikada eşitliği yakaladı. Uğur Kaan'ın sol taraftan kullandığı kornerde kaleci Nübel'in uzaklaştıramadığı topu Show filelerle buluşturdu: 1-1.

Beşiktaş'ın cevabı gecikmedi. 29. dakikada Cerny'nin kullandığı kornerin ardından Djalo, Tayfur'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy penaltı noktasını gösterdi. 31. dakikada topun başına geçen Vlahovic, vuruşunu gole çevirerek takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.

İKİNCİ YARIDA NEFESLER TUTULDU

İkinci yarıda beraberlik için yüklenen Kocaelispor, 48. dakikada gole çok yaklaştı. Metehan'ın karşı karşıya pozisyondaki vuruşunda kaleci Nübel'den seken top üst direğe çarparak oyun alanının dışına çıktı.

Beşiktaş ise 51. dakikada İlhan Fakılı ile tehlike yarattı. Sağ çaprazdan yapılan vuruşta kaleci Serhat gole izin vermedi. Kocaelispor'un 76. dakikada yine İlhan Fakılı ile geliştirdiği atakta top uzak direğin dibinden auta gitti.

Kalan dakikalarda skor değişmeyince Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Kartal, üç puanın yanı sıra Kocaelispor karşısındaki tarihî üstünlüğünü de korudu.

RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında hata yapmadı

10.10.2026 21:22:00 / Güncelleme: 10.10.2026 21:26:17
Haber Merkezi
 
RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ
RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında hata yapmadı! Asensio'nun golüyle öne geçen sarı-lacivertliler, İrfan Can ve Oğuz Aydın'ın son bölümdeki golleriyle sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

ASENSIO SAHNEYE ÇIKTI



Karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe, 12. dakikada aradığı golü buldu. Kerem'in ceza sahası içindeki pasında sol çaprazda topla buluşan Asensio, savunmaya da çarpan vuruşuyla kaleci Fofana'yı avladı: 0-1.

Golden sonra beraberlik için fırsat arayan Çaykur Rizespor, 42. dakikada Mithat'ın ortasında Qazım Laçi'nin kafa vuruşuyla tehlike yarattı ancak top auta çıktı. İlk yarıyı Fenerbahçe önde kapattı.

RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ

İkinci yarıda ev sahibi ekip beraberlik için baskısını artırdı. 48. dakikada Kerem, şık çalımlarla kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak fırsatı değerlendiremedi. 52. dakikada Olawoyin'in ceza sahası dışından çektiği şut da az farkla auta gitti.

dakikada Kerem'in pasında Greenwood'un şutu savunmaya çarparak kornere çıktı. Rizespor'un beraberlik arayışları sonuç vermeyince son sözü Fenerbahçe söyledi.

SON DAKİKALARDA FARK AÇILDI

Dakikalar 84'ü gösterdiğinde Oğuz Aydın'ın pasıyla topla buluşan İrfan Can, ceza sahası dışından uzak direğe gönderdiği şutla farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Bu golden yalnızca üç dakika sonra sahneye bu kez Oğuz Aydın çıktı. Lukaku'nun pasını alan Oğuz, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşta iki direğe de çarpan topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu belirledi: 0-3.

Fenerbahçe, Rize deplasmanında son bölümde bulduğu gollerle galibiyetini perçinledi ve üç puanı üç golle aldı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.