logo
15 EKİM 2026

Terim'li Milan puan kaybına devam

15.10.2001 00:00:00
 
İtalya Ligi Serie A'da 5. hafta maçında Perugia'ya yenilerek yara alan Fatih Terim'in Milan'ı, dün de kendi sahasında Venezia ile 1-1 berabere kaldı. Maçın genelinde kötü bir futbol ortaya koyan Milan, 43. dakikada Shevchenko ile öne geçerken, 61. dakikada Maniero'nun golüne engel olamayınca bir puanla yetindi.

GALATASARAY: 1 – BARCELONA: 4

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona karşısında önce öne geçti, ardından rakibinin gollerine engel olamadı. Sarı-kırmızılılar, sahasında aldığı 4-1’lik yenilgiyle taraftarlarına büyük üzüntü yaşattı

14.10.2026 00:02:00
Haber Merkezi
 
GALATASARAY: 1 – BARCELONA: 4
GALATASARAY: 1 – BARCELONA: 4
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona karşısında önce öne geçti, ardından rakibinin gollerine engel olamadı. Sarı-kırmızılılar, sahasında aldığı 4-1'lik yenilgiyle taraftarlarına büyük üzüntü yaşattı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ikinci haftasında Galatasaray, sahasında konuk ettiği Barcelona'ya 4-1 mağlup oldu. Karşılaşmaya etkili başlayan sarı-kırmızılı ekip, ilk golü bulmasına rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Barcelona, ilk yarıda eşitliği sağladıktan sonra ikinci yarıda bulduğu gollerle farklı galibiyete ulaştı.

İLK YARIDA UMUTLANDIRAN GOL



16. dakikada Pedri'nin savunma arkasına gönderdiği uzun pasta Gordon'ın vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır kurtardı.

24. dakikada Yamal'ın sağ kanattan yaptığı ortada Olmo'nun kafa vuruşu auta gitti. Bir dakika sonra Cancelo'nun şutunda Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

28. dakikada Leao'nun sol kanattan yerden çevirdiği topa ceza yayı üzerinden vuran Batrakov, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

34. dakikada Osimhen ve Barış Alper Yılmaz'ın kafa vuruşlarıyla gelişen pozisyonda top ağlarla buluştu. Ancak VAR incelemesinin ardından hakem Marco Guida, ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

43. dakikada Olmo'nun ara pasında topla buluşan Cancelo, ceza sahasının sol çaprazından yaptığı vuruşla skoru 1-1'e getirdi.

İlk yarının uzatma dakikalarında Olmo'nun şutunda Uğurcan Çakır başarılı bir kurtarış yaparak topu kornere çeldi. İlk 45 dakika karşılıklı gollerle tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA BARCELONA FIRTINASI

İkinci yarıya hızlı başlayan Barcelona, Galatasaray savunmasını zorlamaya devam etti.

50. dakikada Yamal'ın sağ kanattan yaptığı ortada Fermin, kafa vuruşuyla Barcelona'yı 2-1 öne geçirdi.

53. dakikada Yamal'ın pasında topla buluşan Gordon, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşla farkı ikiye çıkardı: 1-3.

65. dakikada Yamal'ın gönderdiği pasta Gabriel Jesus'tan seken topu önünde bulan Adeyemi, ceza sahasının sol çaprazından yaptığı vuruşla ağları havalandırdı ve skoru 1-4'e taşıdı.

76. dakikada Adeyemi'nin şutu auta giderken, 83. dakikada Gabriel Jesus'un penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruşta Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Barcelona ataklarını sürdürürken Galatasaray farkı azaltmak için çaba gösterdi. Ancak sarı-kırmızılı ekip aradığı golü bulamadı.

SEYRANTEPE'DE HÜSRAN

Karşılaşmaya umutla başlayan Galatasaray, ilk yarıda yakaladığı avantajı koruyamadı. Barcelona'nın ikinci yarıdaki etkili oyunu karşısında savunmada zorlanan sarı-kırmızılılar, sahadan 4-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Maratonlara ilgi artıyor


Dünyada maraton koşularına ilgi giderek artıyor. Örneğin Nisan 2027'de yapılacak Londra Maratonu kurasına yaklaşık 1.4 milyon kişi başvurdu. Bunlardan 100 bini Cumartesi ve Pazar günlerinde iki farklı koşuda yarışacak. Özellikle orta yaş erkekler ile genç bayanlar maratonlara ilgi gösteriyor.

13.10.2026 09:56:00
Yaşar Cebesoy
 
 Maratonlara ilgi artıyor
 Maratonlara ilgi artıyor

Londra, Sydney, Berlin, Cape Town, New York, Boston, Tokyo ile birlikte 8 majör (ana) maratondan biri olan Şikago Maratonu, geçtiğimiz Pazar günü yapıldı. Yarışı erkeklerde Kenyalı atlet Amos Kipruto 2.01.09'luk, kadınlarda ise Etiyopyalı koşucu Hawi Feysa 2.13.33'lük derecesiyle kazandı. Kipruto, maratonda tüm zamanların en iyi 5. derecesini koştu. Zaten en iyi ilk 3 derece bu yıl Londra Maratonu'nda elde edilmişti. Feysa da tüm zamanların en iyi 5. koşusunu koştu. Yine Feysa, tüm zamanların en iyi 4. koşucusu oldu. En iyi 5 dereceden ikisi Etiyopyalı atlet Tigst Assefa'ya ait...

Yaklaşık 55 bin koşucu bitirdi

Şikago Maratonu'nu yaklaşık 25 bin kadın ile 29 bin 400 erkek koşucu bitirdi. Özellikle kadın koşucu sayısı dikkat çekiyor. Hatta kadınlar 25-29 yaş kategorisinde tam 5 bin 625 koşucu baştan sona parkurda ter döktü. Kategori liderliği onların elinde! Aynı yaş kategorisinde yer alan erkek sayısı yaklaşık 4 bin 500'dü... Erkeklerde en çok koşucunun yer aldığı kategori 4 bin 850 koşucu ile 30-34 yaş... Erkeklerde 35-39'da ise yaklaşık 4 bin 550 yarışçı yer aldı. Kadınlarda ise 30-34'te 4 bin 450, 35-39'da 3 bin 320, 4-44'te 3 bin 150 koşucu yarışı bitirdi.

Yaşla birlikte koşucu sayısı azalıyor

Hem kadınlarda hem de erkeklerde yaş arttıkça koşucu sayısı düşüyor. Ancak ileri yaşlarına rağmen binlerce kadın - erkek 42 kilometrelik zorlu maratonu tamamlıyor. Bazı yaş gruplarında dramatik azalmalar yaşanmıyor değil. Elde edilen dereceler de elbette düşüyor. Ancak hem hızlı, hem de yaşlı koşucular da bulunuyor.

Şikago'da 50-54 yaş kategorisinde 1717 kadın, 2 bin 596 ekek koşucu yarışı bitirdi. Erkeklerin birincisi 2.38.30, kadınların yaş kategori birincisi ise 2.56.11 koştu.
55-59 yaş kategorisinde ise yarışı bitiren kadın sayısı 1055, erkek sayısı ise 1842 oldu. Kadınlarda en iyi derece 3.00.05 iken, erkeklerde 2.40.24 idi...
60-64 ise 584 kadın, 1135 erkek yarışı bitirmeyi başardı. Kadınlarda en iyi derece 3.11.38 olurken, erkeklerde 2.42.46 idi.

65-69'da ise 179 kadın, 508 erkek yarışı bitirdi. Kadınlarda en iyi derece 3.15.21, erkeklerde ise 2.51.27 idi. Erkekler derecesi yaşa rağmen oldukça iyi...
70-74'te yarışı bitiren kadın koşucu sayısı sadece 64, erkek sayısı ise 178 idi. Erkeklerde en iyi derece 3.09.41...
75-79'da ise 11 kadın, 54 erkek koşucu Şikago Maratonu'nu tamamlamayı başardı. Erkeklerin birincisi 3.40.44 ile yarışı tamamladı.

80 yaş ve üstünde ise sadece 2 kadın koşucu yarışı tamamlamış. Erkek bitiren sayısı ise 13... Erkeklerin birincisi 3.38.55 koşmuş... Kategori ikincisi 5.14.32... Arada 1 saat 35 dakika fark var!

Samsunspor'da Thorsten Fink dönemi sona erdi

Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, üst üste 5 mağlubiyet alan Alman Teknik Direktör Thorsten Fink ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını açıkladı

12.10.2026 14:22:00
İhlas Haber Ajansı
 
Samsunspor'da Thorsten Fink dönemi sona erdi
Samsunspor'da Thorsten Fink dönemi sona erdi
Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, üst üste 5 mağlubiyet alan Alman Teknik Direktör Thorsten Fink ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını açıkladı.

Samsunspor'un başında çıktığı 25 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 mağlubiyet alan Fink, bu sezon ligde beklentilerin altında kaldı. Kırmızı-beyazlı ekip, ligde oynadığı 7 maçta 1 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederken, 5 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı.



Üst üste 5 maçını kaybeden Samsunspor, ligde son sıralara geriledi.

Yaşanan kötü sonuçların ardından kulüp yönetimi ile 58 yaşındaki Thorsten Fink karşılıklı anlaşarak yollarını ayırma kararı aldı.

Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, Teknik Direktör Thorsten Fink ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını söyledi.

Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci haftanın perdesi, yarın açılacak

 

12.10.2026 10:27:00
Anadolu Ajansı
 
Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak
Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda ikinci hafta müsabakaları, 13 ve 14 Ekim'de oynanacak.

Turnuvadaki Türk temsilcilerinden Galatasaray, yarın sahasında İspanyol ekibi Barcelona'yı ağırlayacak. Fenerbahçe ise 14 Ekim Çarşamba günü İngiltere'nin Aston Villa takımına konuk olacak.

"Devler Ligi"nde ikinci hafta maçlarının programı şöyle:

Yarın:

19.45 Lens (Fransa) - Sporting (Portekiz)

19.45 Sabah (Azerbaycan) - Slavia Prag (Çekya)

22.00 Galatasaray - Barcelona (İspanya)

22.00 Arsenal (İngiltere) - Lille (Fransa)

22.00 Atletico Madrid (İspanya) - Manchester United (İngiltere)

22.00 Inter (İtalya) - Club Brugge (Belçika)

22.00 Leipzig (Almanya) - PSV (Hollanda)

22.00 Viking (Norveç) - Bayern Münih (Almanya)

22.00 Villarreal (İspanya) - Napoli (İtalya)

14 Ekim Çarşamba:

19.45 Feyenoord (Hollanda) - Como (İtalya)

19.45 LASK (Avusturya) - Liverpool (İngiltere)

22.00 Aston Villa (İngiltere) - Fenerbahçe

22.00 Bodo/Glimt (Norveç) - Borussia Dortmund (Almanya)

22.00 Manchester City (İngiltere) - Paris Saint-Germain (Fransa)

22.00 Real Betis (İspanya) - Porto (Portekiz)

22.00 Roma (İtalya) - Real Madrid (İspanya)

22.00 Slovan Bratislava (Slovakya) - Stuttgart (Almanya)

22.00 Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - AEK (Yunanistan) 

İstanbul'da karaborsa bilet operasyonu: 9 gözaltı

Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile yarın akşam oynayacağı maç öncesi karaborsa bilet operasyonu yapıldı, 9 kişi gözaltına alındı

12.10.2026 09:49:00
İhlas Haber Ajansı
 
İstanbul'da karaborsa bilet operasyonu: 9 gözaltı
İstanbul'da karaborsa bilet operasyonu: 9 gözaltı
Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile yarın akşam oynayacağı maç öncesi karaborsa bilet operasyonu yapıldı, 9 kişi gözaltına alındı.

Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile yarın akşam oynayacağı maç öncesi sanal medyada, karaborsa bilet satış ilanı verenlerin olduğu tespit edildi. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı.



Operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bu sabah yapılan baskınlarda 9 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler hakkında yürütülen tahkikat işlemleri devam ediyor.

Yetkililer şüphelilerin satış fiyatlarını açıklamazken, resmi biletlerin 2 bin 800 TL ile 75 bin TL arasında satışa sunulduğu, bazı ikinci el platformlarda ise fiyatların 100 bin TL seviyesine yaklaştığı görüldü.

RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında hata yapmadı

10.10.2026 21:22:00 / Güncelleme: 10.10.2026 21:26:17
Haber Merkezi
 
RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ
RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında hata yapmadı! Asensio'nun golüyle öne geçen sarı-lacivertliler, İrfan Can ve Oğuz Aydın'ın son bölümdeki golleriyle sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

ASENSIO SAHNEYE ÇIKTI



Karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe, 12. dakikada aradığı golü buldu. Kerem'in ceza sahası içindeki pasında sol çaprazda topla buluşan Asensio, savunmaya da çarpan vuruşuyla kaleci Fofana'yı avladı: 0-1.

Golden sonra beraberlik için fırsat arayan Çaykur Rizespor, 42. dakikada Mithat'ın ortasında Qazım Laçi'nin kafa vuruşuyla tehlike yarattı ancak top auta çıktı. İlk yarıyı Fenerbahçe önde kapattı.

RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ

İkinci yarıda ev sahibi ekip beraberlik için baskısını artırdı. 48. dakikada Kerem, şık çalımlarla kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak fırsatı değerlendiremedi. 52. dakikada Olawoyin'in ceza sahası dışından çektiği şut da az farkla auta gitti.

dakikada Kerem'in pasında Greenwood'un şutu savunmaya çarparak kornere çıktı. Rizespor'un beraberlik arayışları sonuç vermeyince son sözü Fenerbahçe söyledi.

SON DAKİKALARDA FARK AÇILDI

Dakikalar 84'ü gösterdiğinde Oğuz Aydın'ın pasıyla topla buluşan İrfan Can, ceza sahası dışından uzak direğe gönderdiği şutla farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Bu golden yalnızca üç dakika sonra sahneye bu kez Oğuz Aydın çıktı. Lukaku'nun pasını alan Oğuz, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşta iki direğe de çarpan topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu belirledi: 0-3.

Fenerbahçe, Rize deplasmanında son bölümde bulduğu gollerle galibiyetini perçinledi ve üç puanı üç golle aldı.

Montella'nın 1115 günlük karnesi

A Milli Futbol Takımı'nın başında 1115 gün kalan Teknik Direktör Vincenzo Montella, bu süreçte 40 maça çıkarken, 21 galibiyet, 14 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı

10.10.2026 09:58:00
İhlas Haber Ajansı
 
Montella'nın 1115 günlük karnesi
Montella'nın 1115 günlük karnesi
A Milli Futbol Takımı'nın başında 1115 gün kalan Teknik Direktör Vincenzo Montella, bu süreçte 40 maça çıkarken, 21 galibiyet, 14 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.
A Milli Futbol Takımı'nda son dönemde alınan sonuçların ardından Teknik Direktör Vincenzo Montella ile yollar ayrıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), son yaptığı yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Montella ile yola devam etmeme kararı aldıklarını duyurdu.

1115 gün görevde kaldı

Stefan Kuntz ile yolların ayrılmasının ardından 21 Eylül 2023 tarihinde takımın başına geçen İtalyan teknik adam, 1115 gün görev kaldı. Bu süreçte ilk sınavında 12 Ekim 2023 tarihinde deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek başlayan Montella, son maçında ise 5 Ekim 2026'da konuk olduğu İtalya'ya 3-1'lik skorla kaybetti.

40 maça çıktı



Vincenzo Montella, A Milli Takım ile 31'i resmi, 9'u özel olmak üzere toplam 40 maça çıktı. İtalyan teknik adam, söz konusu müsabakalarda 21 galibiyet elde ederken, 14 yenilgi ve 5 de beraberlik aldı. Milliler, bu dönemde 66 gol kaydederken, kalesinde 58 gol gördü.

2024 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final oynadı

Montella'nın, A Milli Futbol Takımı'nı çalıştırdığı dönemde Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda önemli başarı elde etti. Portekiz, Çekya ve Gürcistan'ın olduğu gruptan çıkan ay-yıldızlılar, son 16 turunda Avusturya'yı yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Milliler, çeyrek finalde Hollanda'ya kaybederek, turnuvaya veda etti.

24 yıl sonra Dünya Kupası'na katıldı



Vincenzo Montella, yıllardır süren FIFA Dünya Kupası hasretini sona erdiren teknik direktör oldu. Montella ile birlikte milliler, 24 yıl sonra Dünya Kupası bileti aldı. ABD, Kanada ve Meksika ortaklığında düzenlenen 2026 Dünya Kupası'nda istediği sonuçları alamayan A Milliler, Avusturalya, Paraguay ve ABD'nin olduğu grubu 3 puanla sonuncu sırada tamamladı.

UEFA Uluslar A Ligi'ne yükseldi

52 yaşındaki teknik direktör ile UEFA Uluslar A Ligi'ne ilk kez çıkıldı. A Milli Futbol Takımı, Uluslar B Ligi'nde grubunu 2. sırada tamamladı ve A Ligi'ne yükselmek için Macaristan ile play-off oynadı. Milliler, Macaristan'ı geçerek A Ligi'ne yükselmeyi başardı.

A Ligi'nde 4'te 0 yaptı

Uluslar A Ligi'nde Fransız, İtalya ve Belçika ile mücadele eden A Milli Takım, istediği gibi başlayamadı. Milliler, 4 maçlık seride puan alamadı ve 4 müsabakayı da kaybetti. Ay-yıldızlılar sırasıyla Kocaeli'de Fransa'ya 1-0, Bursa'da İtalya'ya 4-1, Belçika'ya deplasmanda 3-0 ve son olarak konuk olduğu İtalya'ya 3-1'lik skorlarla yenildi.

İspanya'ya 6-0, Avusturya'ya 6-1 kaybetti

Vincenzo Montella yönetiminde A Milli Futbol Takımı, 2 karşılaşmada kalesinde 6'şar gördü. Milliler, 26 Mart 2024 tarihindeki hazırlık maçında Avusturya'ya 6-1, 7 Eylül 2025 tarihinde Konya'da oynadığı İspanya'ya da 6-0'lık skorla kaybetti.

Bulgaristan'ı 6-1 mağlup etti

A milliler, Montella döneminde en farklı galibiyetini ise Bulgaristan karşısında elde etti. Milliler, 11 Ekim 2025 tarihinde deplasmanda mücadele ettiği Bulgaristan'ı 6-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Ay-yıldızlılar ayrıca Letonya ve Kuzey Makedonya'yı da 4-0'lık skorlarla yendi.

A Milli Takım'da en çok maça çıkan 4. teknik direktör oldu

Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı'nı çalıştıran 4. İtalyan teknik adam oldu. Bu süreçte 40 müsabakada takımın başında yer alan Montella, A Milli Takım'da en çok maça çıkan 4. teknik direktör olarak yer aldı. Millilerde Fatih Terim, 135 maçla bu listenin ilk sırasında bulunuyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.