logo
05 EYLÜL 2026

Torreira ile Galatasaray arasında son durum

Türkiye'de ve dünyanın birçok yerinde transfer dönemi sona erdi

05.09.2026 13:39:00
Haber Merkezi
 
Torreira ile Galatasaray arasında son durum
Torreira ile Galatasaray arasında son durum
Türkiye'de ve dünyanın birçok yerinde transfer dönemi sona erdi. Hakkında iddialar çıkan Torreira takımda kalmıştı. Başakşehir karşısında Uruguaylı yıldızın kafası son derece rahatlamış gibi gözüküyordu.






Lucas Torreira'nın adı başta Fiorentina olmak üzere birçok takımla anılmıştı. Uruguaylı futbolcunun ayrılmak istediği söyleniyordu. Oyuncu cephesinden bu yönde bir açıklama gelmese de ortalık oldukça karışıktı. Başakşehir mücadelesi öncesi dünyanın birçok yerinde transfer dönemi tamamlanmıştı.






SÜPER RAKAMLAR

Dün de Türkiye'de bitti... Galatasaray, zorlu Başakşehir deplasmanından 3-2'lik galibiyetle döndü. Ve Lucas Torreira inanılmaz bir performans sergiledi:







1 gol
1 asist
0.29 gol beklentisi
1 kilit pas
33/36 isabetli pas- %92
2 top kapma

Uruguaylı futbolcu, kazanılan 3 puanın baş aktörlerindendi...







BURUK SÖYLEMİŞTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk daha önce en sevdiği dönemin, transferin bitimi olduğunu söylemişti. Çünkü kafası karışan futbolcular, bu tarihten sonra tamamen sahaya odaklanıyor. Lucas Torreira da hakkındaki iddiaların bitmesi sonrasında harika bir grafik çizdi.

Menajerler 'pili bitmiş futbolcu'yu Fenerbahçe'ye sokuşturmaya çalışıyor


 
Scott McTominay gündeminin arkasındaki esrar perdesi aralandı… Menajer gazlaması olarak Fenerbahçe'nin masasına gelen İskoç oyuncunun durumunun 'ayağında kabarcıklar var' denilecek kadar basit olmadığı ortaya çıktı. McTominay'ın ciddi ciddi kalp ritim bozukluğu nedeniyle ameliyat olmasının zorunlu olduğu netleşti.

05.09.2026 14:28:00 / Güncelleme: 05.09.2026 14:33:23
Haber Merkezi
 
Menajerler 'pili bitmiş futbolcu'yu Fenerbahçe'ye sokuşturmaya çalışıyor
Menajerler 'pili bitmiş futbolcu'yu Fenerbahçe'ye sokuşturmaya çalışıyor

Fenerbahçe için transferin son günlerinde Scott McTominay gündemi oluştu… Şaşırtıcıydı, çünkü bir önceki sezon Lukaku ile şampiyon olan takımın yıldızıydı. Geçen sezon da takımın iyileri arasındaydı. Sadece o kadar değil, Dünya Kupası'nda iyi oynadı. Ancak buna rağmen Cihan Kamer'in İtalya'ya gittiği, Napoli ile masaya oturduğu, 30 milyon Euro'ya işi bitirmeye çalıştığı iddia edildi.







Sakatlığı basit mi?

Her ne kadar menajer gazlaması bariz ortada olsa da işin gerçeği yavaş yavaş ortaya çıkıyor… Daha bu iddianın ortaya atıldığı gün Scott McTominay'ın ayaklarında kabarcık sorunu olduğu açıklamaları basına düştü. İskoç oyuncunun küçük bir operasyon geçirip daha sonra sahalara döneceği iddia edildi.
Ancak bugün "kara koyun" öldü, "ak koyun" ortaya çıktı.







Kalbinde sorun var!

Napoli, İskoç futbolcusu Scott McTominay'ın kalp ritim bozukluğu nedeniyle ameliyat olacağını açıkladı. İskoç oyuncu da hemen bunun üzerine, "İyiyim, kulüpte uzun zamandır bilinen bir şeydi, olabileceğini biliyorduk" açıklamasını yaptı. 2024-25 sezonu Serie A'nın en iyi oyuncusu seçilen isim, Milano'daki Profesyonel Oyuncular Birliği Galası'nın kulisinde açıklamayı yaptı.

İtalyanlar nasıl "Fenerbahçe sakat Oosterwolde'yi Roma'ya göndermek istedi" minvalinde haberler yaptıysa bizim Türk basını da "Napoli, kalbinden sorunlu McTominay'ı Fenerbahçe'ye kakalamak istedi" çıkışını yapabilir.

Serie A ekibi Napoli, yaptığı açıklamada, eski Manchester United oyuncusu McTominay'ın "hafif, iyi huylu bir aritmi" geliştirdiğini, yani düzensiz kalp atışına neden olan bir durum yaşadığını belirtti. Napoli, "Scott McTominay önümüzdeki günlerde düzeltici ablasyon ameliyatı (PFA) geçirecek. Oyuncu, milli takım arasından sonra tekrar hazır olacak" diye ekledi.

Kapı gösterilen Sara, biletini kesenleri utandırıyor


 
Transfer döneminin başında Gabriel Sara'nın satılması bekleniyordu. Hatta ondan gelecek para, orta saha transferinde kullanılacaktı. Sambacının şu ana kadar Süper Lig'de boşu yok!
 

05.09.2026 14:15:00
Haber Merkezi
 
Kapı gösterilen Sara, biletini kesenleri utandırıyor
Kapı gösterilen Sara, biletini kesenleri utandırıyor

Galatasaray 2024 yazında İngiliz kulübü Norwich City'ye18 milyon Euro ödeyerek Gabriel Sara'yı kadrosuna katmıştı. Brezilyalı futbolcuyla 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. Açık konuşmak gerekirse 27 yaşındaki oyuncunun skor katkısı hiçbir zaman İngiltere'deki gibi olmadı. Ta ki bu sezona kadar...







Tabelaya dokunuyor

Süper Lig'de 4 hafta geride kalırken sambacı her hafta tabelaya imzasını attı:
Çorum FK (2-2): 1 asist
Erzurumspor (4-0): 1 asist
Göztepe (3-2): 1 gol
Başakşehir (3-2): 1 gol
Galatasaray geçen kış döneminden beri merkez orta sahaya yıldız bir isim arıyordu.







Gelen teklifler tatmin etmedi

Hatta yapılan planlamada Gabriel Sara'nın satışı ve ondan gelecek paranın orta saha transferinde kullanılması vardı... İngiltere'den bazı sözlü teklifler geldi. Ancak bunların hiçbiri, yönetimin beklediği seviyede değildi. Sonuç olarak Sara kaldı. Ve şu ana kadar harika bir performans sergiliyor.

Beşiktaş'ın Bidon transferi neden olmadı?

Beşiktaş, 30 milyon Euro'luk Breno Bidon'a 12+6 milyon Euro'luk teklif yaptı... Zaten olmayacağı belliydi ancak olmamasıyla ilgili enteresan bir iddia da ortaya atıldı. Görüşmeleri Nübel, Trossard ve Vlahovic'i bitiren iş bitirici Eduard Graf değil de bu kez Önder Özen takip etti.
 

05.09.2026 13:17:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'ın Bidon transferi neden olmadı?
Beşiktaş'ın Bidon transferi neden olmadı?
İtalya'da yılın en kötü oyuncusuna verilen "Altın Bidon" ödülü vardır... Oyuncusunu Beşiktaş'ın istediğini iddia edip Corinthians'ın masasına götüren menajer, bu yaz transferinde bu ödülün sahibi olabilir.






Breno Bidon için 30 milyon Euro isteyen Corinthians'ın masasına Beşiktaş herhangi bir resmi teklif koymadı… Ancak "12 milyon Euro veririz, 6 milyon Euro da sonra öderiz, işinize gelirse" şeklinde bir ön teklif sundu.






Bu teklifi Corinthians'a kabul ettiremeyeceğini anlayan Bidon'un menajeri ise düne kadar "gelsin" diye yırtındığı oyuncusunun rakamlarda anlaşılamayınca "Beşiktaş'a gitmesini istemedim" açıklamasını yaptı.






Bunun yanı sıra transferin gerçekleşmemesindeki tek etken bonservis pazarlıkları olmadı. Temsilciler; Beşiktaş'ın teknik heyeti ve sportif direktörüyle yeterli temas kurulamadığını, sunulan sportif projenin Breno Bidon'un Brezilya Milli Takımı'na yükselme hedefiyle örtüşmediğini öne sürdü.






İddia o ki bu transferin olmamasının bir başka nedeni ise görüşmelerin Trossard, Nübel ve Vlahovic gibi isimleri bitiren Eduard Graf tarafından değil de Önder Özen tarafından yürütülmüş olmasıydı.

Salah Trabzonspor'a ne zaman dönecek?

Kızları Meca ve Kayan'dan sonra oğlu Lil'i kucağına alan Mohamed Salah, İngiltere'de doğum yapan eşinin yanında... Mısırlı futbolcunun pazar akşamı oynanacak Gençlerbirliği maçında takımla beraber olup olmayacağı merak konusu.

05.09.2026 13:16:00
Haber Merkezi
 
Salah Trabzonspor'a ne zaman dönecek?
Salah Trabzonspor'a ne zaman dönecek?
Mohamed Salah üçüncü kez baba oldu... Yeni doğan oğluna Mısırlılara göre "tuhaf" olan "Lil" ismini koydu. Bebeğini görmek için de İngiltere'de yaşamaya devam eden eşinin yanına uçtu. Teknik direktörü olmadığı için sahaya Hüseyin Çimşir'le çıkacak olan Trabzonspor'un sahasında konuk edeceği Gençlerbirliği maçında Salah'ın olup olmayacağı ise henüz belli değil.






Salah'ın oğluna verdiği "Lil" isminin Arapça kelime karşılığı "Gece" olarak tercüme edilebilir.

Mısır Milli Takımı'nın da kaptanlığını yürüten Salah'ın kız kardeşi Rabab Salah, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yeni doğan bebeğin adını Lil olarak doğruladı. Meca ve Kayan adında iki kızı bulunan Mısırlı yıldızın oğluna "Lil" ismini vermesi ise Mısır'da sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Mısırlı futbolseverler bu ismi oldukça şaşırtıcı buldu.






Süper Lig'e ilk 3 haftada topladığı 4 puanla başlayan ve Avrupa kupalarına veda ederek moral bozukluğu yaşayan Bordo-Mavili ekipte gözler Gençlerbirliği maçına çevrildi. Teknik direktör ayrılığı sonrası sahaya Hüseyin Çimşir yönetiminde çıkmaya hazırlanan Trabzonspor'da, İngiltere'de eşinin yanında bulunan Mohamed Salah'ın kritik mücadele öncesi takıma katılıp katılmayacağı önümüzdeki saatlerde netlik kazanacak.






Her transferde Galatasaray'ın karşısına çıktılar

Rafael Leao transferinde Aston Villa ve Galatasaray karşı karşıya gelmişti. Portekizli futbolcu, Aslan'ı tercih etti. Villa ise İbrahim Mbaye'yi bitirdi. Mbaye konusunda da ilginç bir ayrıntı vardı

04.09.2026 20:19:00
Haber Merkezi
 
Her transferde Galatasaray'ın karşısına çıktılar
Her transferde Galatasaray'ın karşısına çıktılar
Rafael Leao öncesinde Galatasaray'ın sol kanadında sadece Barış Alper Yılmaz vardı. Yani bu bölgenin kesinlikle güçlendirilmesi gerekiyordu. Sarı-Kırmızılılar, Leao konusunda Premier Lig ekibi Aston Villa'yla karşı karşıya geldi. Oyuncu tercihini Cim-Bom'dan yana kullandı.

VİLLA'YI SEÇSEYDİ

Hatta Rafael Leao bizzat Aston Villa'yı reddettiğini söylemişti. İngiliz ekibi bunun üzerine PSG'ye 55 milyon euro ödeyerek İbrahim Mbaye'yi kadrosuna kattı. 18 yaşındaki kanat oyuncunda çok ilginç bir ayrıntı bulunuyordu. Leao'nun Villa'yı tercih etmesi halinde Galatasaray'ın Mbaye'ye gideceği öğrenildi!






OLDUKÇA ZORDU

Yani hem Galatasaray hem de Aston Villa'nın kanattaki 2 alternatifi aynıydı! Bu arada şu ayrıntıyı belirtmekte de fayda var. PSG, genç futbolcuyu Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerine vermeye hazırdı. Çünkü mevcut kadroda İbrahim Mbaye'nin şans bulması oldukça zordu.

Okan Buruk neden kaldı? Galatasaray'ın amacı ne?

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi listesinde Kaan Ayhan'a yer verilmemişti. Tecrübeli futbolcunun sözleşmesi ise 30 Nisan 2025'te uzatılmıştı

04.09.2026 20:10:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk neden kaldı? Galatasaray'ın amacı ne?
Okan Buruk neden kaldı? Galatasaray'ın amacı ne?
Galatasaray 2023 yazında Sassuolo'ya 2.8 milyon euro ödeyerek Kaan Ayhan'ı kadrosuna kattı. Milli futbolcu ilk dönemlerde iyi performanslar sergiledi. Ancak çok uzun bir süredir düşüşte... Son olarak Sarı-Kırmızılılar'ın UEFA'ya bildirdiği Şampiyonlar Ligi listesinde yer almadı.

BAŞKAN VE HOCA AYNI!

31 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi 30 Nisan 2025'te yenilenmişti. Mevcut kontratı 30 Haziran 2028'e kadar sürüyor. O dönemde bile oyuncunun geleceğiyle ilgili tartışmalar vardı. Üstelik Galatasaray'da Başkan veya Teknik Direktör değişmedi. 2025'te de Başkan Dursun Özbek, teknik adam ise Okan Buruk'tu...






UZUN SÜRMEYECEK

Yani ortak kararla Kaan'la yola devam edildi. Şu anda taraflar arasındaki birlikteliğin uzun sürmesi beklenmiyor. Milli futbolcu, 2027 yazında kontratının son senesine girecek. Devre arasında da bir ilgi oluşursa, yönetim bunu değerlendirmeyi planlıyor.

Trabzonspor'a gelmedi ama istediği yere de gidemedi

Toulouse forması giyen Yann Gboho, mayıs ayında Trabzonspor'la anlaşmıştı. Ancak son anda Türkiye'ye gelmek istemediğini söyledi! Kansas City Kulübü'ne transferi de iptal oldu...

04.09.2026 18:18:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'a gelmedi ama istediği yere de gidemedi
Trabzonspor'a gelmedi ama istediği yere de gidemedi
Trabzonspor bu yaz transfer çalışmalarına erken başlamıştı. Mayıs ayında Toulouse Kulübü'nün sol kanat oyuncusu Yann Gboho ile anlaşmaya varıldı. Ancak 25 yaşındaki futbolcu, son anda Türkiye'ye gelmek istemediğini söyleyince her şey iptal edildi...






SON SENESİNE GİRDİ

Toulouse ve MLS ekibi Kansas City uzun süredir 1.78 boyundaki oyuncu için görüşüyordu. Herkes Fransız futbolcunun ABD'ye gitmesini beklerken transfer son anda iptal oldu. Yann Gboho, Toulouse Kulübü'nde kaldı. Sözleşmesi ise 30 Haziran 2027'de tamamlanacak. Yani kontratının son senesine girdi.






EN KÖTÜ DEVRE ARASINDA

Ligue 1 temsilcisi, Yann Gboho'yu en kötü devre arasında satmayı planlıyor. Aksi halde ondan para kazanamayacaklar. Daha önce taraflar arasında yapılan yeni mukavele görüşmeleri sonuçsuz kalmıştı. Trabzonspor tekrar devreye girer mi bilinmez... Şu anda Bordo-Mavililer'in sol kanat havuzu tamamlandı.

Trabzonspor'dan ayrıldı uçuşa geçti

Trabzonspor geçen sezonun devre arasında Danylo Sikan'ı 4 milyon euro karşılığında Anderlecht'e satmıştı. 25 yaşındaki futbolcu yeni sezona fırtına gibi başladı.
 

04.09.2026 17:04:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor'dan ayrıldı uçuşa geçti
Trabzonspor'dan ayrıldı uçuşa geçti
Trabzonspor, 2025'in Ocak ayında Shakhtar'dan Danylo Sikan'ı 6 milyon euro karşılığında renklerine bağlamıştı. Beklentiler büyüktü. Ancak işler pek yolunda gitmedi. Ukraynalı futbolcu, geçen sezonun devre arasında Anderlecht'e satıldı. Belçika ekibi, Bordo-Mavililer'e 4 milyon euro ödedi.






FORMUNUN ZİRVESİNDE

25 yaşındaki santrfor, Anderlecht'le bu sezona fırtına gibi girdi:

Avrupa Ligi Elemeleri: 6 maç-5 gol
Belçika Ligi: 4 maç-1 gol

1.87 boyundaki futbolcu, 10 resmi karşılaşmada rakip ağları toplam 6 kez sarstı. Şu anda formunun zirvesinde... Taraftarlarla da arası çok iyi...






%20'LİK PAY HAKKI

Danylo Sikan, Anderlecht ile 30 Haziran 2030 tarihine kadar sözleşme imzalamıştı. Trabzonspor'un sonraki transferden %20'lik pay hakkı bulunuyor. Ukraynalı oyuncu mevcut performansını sürdürmesi halinde devre arasında veya 2027 yazında satılabilir. Bu durumda Bordo-Mavililer'in kasasına ekstra para girecek.

Oosterwolde iyileşir iyileşmez Fenerbahçe'den o takıma gidecek

Roma'ya transferi sakatlığı sebebiyle iptal olan Jayden Oosterwolde, ameliyat edilmişti. Hollandalı savunmacının iyileştikten sonra bir Avrupa ekibine satılması bekleniyor

04.09.2026 14:37:00
Haber Merkezi
 
Oosterwolde iyileşir iyileşmez Fenerbahçe'den o takıma gidecek
Oosterwolde iyileşir iyileşmez Fenerbahçe'den o takıma gidecek
Fenerbahçe Kulübü, Oosterwolde'yle ilgili, "Futbolcumuz Jayden Oosterwolde, sol bacak arka adalesindeki sakatlığı sebebiyle Finlandiya'da, sakatlığı konusunda uzman bir hekim tarafından başarılı bir operasyon geçirmiştir. Oyuncumuzun sağlık durumuna ilişkin yurt içi ve yurt dışında alanında uzman hekimlerle kapsamlı değerlendirmeler gerçekleştirilmiş; cerrahi ve cerrahi dışı tedavi seçenekleri tüm yönleriyle ele alınmıştır" açıklamasını yapmıştı.






MÜDAHALE KAÇINILMAZDI

Kulüp ayrıca, "Uzman görüşleri doğrultusunda yapılan değerlendirmeler ve futbolcumuzun da görüşü neticesinde, uzun vadede oyuncumuzun sağlığı ve sportif kariyeri açısından en uygun tedavi yönteminin cerrahi müdahale olduğuna karar verilmiştir" ifadelerini de kullanmıştı.






BENİ KULÜP YOLLADI!

Hollandalı futbolcu, Roma'ya imza atmak için İstanbul'dan ayrılırken A Spor'a, "Ayrıldığım için üzgünüm. Maalesef gitmem yönünde karar alındı. Kulüp yolları ayırma kararı aldı. Ben 1 yıl daha kalmak isterdim" demişti. 25 yaşındaki futbolcunun aralık ayında sahalara dönmesi bekleniyor. Ancak sonrasında Fenerbahçe'de kalması beklenmiyor. Ara transferde Roma veya başka bir takımın yolunu tutacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.