logo
15 MAYIS 2026

Trabzon durmak bilmiyor

03.08.2002 00:00:00
Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarını dün yaptığı çalışmayla sürdürdü. Teknik Direktör Samet Aybaba yönetiminde, yapılan çalışmaya, sakatlıkları bulunan Mehmet Yılmaz ve Ali Şen katılmadı.

Pestilleri çıktı

Geçen sezon sonunda gittiği ülkesinden dönen Nijeryalı oyuncu James Augustine ise dün bordo mavili takımın yaptığı çalışmada yerini aldı. Bordo mavililer, kondisyon ağırlıklı geçen çalışmada aşırı sıcak ve nemli hava nedeniyle oldukça zorlandılar.

Batum karşısındalar

Bu arada, Bushi artan form grafiği, Erzurum ve Samsun maçlarında sergilediği futbolla dikkat çekmeye devam ediyor. Samet Aybaba'yı Arnavut oyuncuya şans vermediği için eleştiren taraftarlar, Bushi'yi sahada görmek istediklerini belirtiyor. Öte yandan Trabzonspor, bugün Avni Aker Stadı'nda Gürcistan'ın Dinamo Batum takımı ile hazırlık karşılaşması yapacak.

Da Silva özür dileyecek

Brezilyalı Rabson Da Silva konusunda büyük problem yaşayan Trabzonspor'da bu oyuncu için yeni bir formül geliştirildi. Bir önceki toplantıda Da Silva'nın kesinlikle bırakılmayacağı, büyük miktarda ceza verilerek kadroya katılacağı yönünde karar alan bordo-mavili yönetim, Brezilyalı oyuncunun Trabzon'a dönmek istemediğini açıklaması üzerine "Onu satabiliriz. Ama önce 400 bin dolarla Trabzon'a gelmesi lazım" mesajını verdi.

UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor

Camianın karışık duygularla beklediği "15 milyon Euro’luk UEFA cezası" dosyasında kritik bir viraj dönüldü. Sadettin Saran yönetimi ve kulüp hukukçularının yürüttüğü diplomasi, Fenerbahçe’yi yaptırım kıskacından çekip çıkarmak üzere. Türkiye’deki yüksek enflasyon ve döviz kurundaki sert dalgalanmaları "mücbir sebep" olarak masaya konuldu. Bankalar Birliği’nden çıkış hamlesiyle finansal ciddiyetini kanıtlayan yönetim, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu’nu ikna etmeyi başardı. Top artık UEFA'da

14.05.2026 13:18:00
Haber Merkezi
UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor
UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor
Fenerbahçe camiası, haziran başında açıklanacağı konuşulan ve kulüp bütçesini sarsacağı tahmin edilen 15 milyon Euro'luk UEFA cezasına dair umutlu bir bekleyiş içine girdi. Kulüp kaynaklarından sızan bilgilere göre, sarı-lacivertli hukukçuların ve finans kurmaylarının hazırladığı "ekonomik savunma paketi", UEFA yetkililerinin kafasını karıştırdı.






SAVUNMALAR MAKUL BULUNDU

Gelen bilgilere göre Fenerbahçe yönetimi, savunmasını sadece kulüp harcamaları üzerine değil, Türkiye'nin içinde bulunduğu özel ekonomik koşullar üzerine kurdu. Özellikle Euro/TL kurundaki öngörülemez artış ve yüksek enflasyonun kulüp bilançosundaki "kağıt üzerindeki" zararları nasıl tetiklediği, grafiklerle ve bağımsız denetçi raporlarıyla UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'na (CFCB) sunuldu.






UEFA İYİ NİYET OLARAK GÖRDÜ

UEFA'nın, Türkiye'deki ekonomik dalgalanmaları "mücbir sebep" kategorisinde değerlendirmeye sıcak baktığı ve kulübün son dönemdeki Bankalar Birliği borç tasfiyesi ile sermaye artırımı hamlelerini "iyi niyetli ve sürdürülebilir finansal yönetim" olarak kabul ettiği belirtiliyor.






KEREM, MOURINHO VE CARLOS

Jose Mourinho, Kerem Aktürkoğlu ve Diego Carlos gibi isimlerin maaşlarının bir kısmının sponsorlar tarafından karşılanmasına dair sıkıntılar da masada çözüldü.

Yönetim, tüm ödemelerin kayıt altında olduğunu ve bu modelin kulüp üzerindeki nakit yükünü azaltarak finansal sürdürülebilirliğe hizmet ettiğini kanıtladı.






HAKAN SAFİ AÇIKLAMIŞTI

Zaten daha önce başkan adayı Hakan Safi, TFF ile elele vererek sorunu aştıklarını açıklamıştı.  Kulüp koridorlarında da, "cezadan yırtmanın formülü bulundu, artık top UEFA kurumlarında" yorumları yapılıyor. Resmi açıklamanın haziran ayının ilk haftasında yapılması beklenirken, sarı-lacivertli camia seçim öncesinde transfer sürecini doğrudan etkileyecek bu karara kilitlenmiş durumda.

Beşiktaş çareyi Göztepe'de buldu

"Sergen Yalçın kalsın mı, gitsin mi?" sorusuna cevap arayan Beşiktaş şimdi de 2004'ten sonra doğmuş "4 yabancıyı nereden bulacağız?" krizi ile başbaşa kaldı

14.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Beşiktaş çareyi Göztepe'de buldu
Beşiktaş çareyi Göztepe'de buldu
"Sergen Yalçın kalsın mı, gitsin mi?" sorusuna cevap arayan Beşiktaş şimdi de 2004'ten sonra doğmuş "4 yabancıyı nereden bulacağız?" krizi ile başbaşa kaldı. Tüm gözler transfere çevrilmişken, TFF'nin yeni sezonda yürürlüğe koyduğu 2004 ve sonrası doğumlu yabancı oyuncu bulundurma zorunluluğu siyah-beyazlıları köşeye sıkıştırdı.
Kadrosunda bu kritere uygun tek bir isim dahi bulunmayan Kara Kartal, rotayı Süper Lig'in parlayan yıldızı Anthony Dennis'e kırdı.






TFF'nin 2004 ve sonrası doğumlu yabancı oyuncu kuralını kararlılıkla devam ettireceğini bizzat Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklaması, Süper Lig transfer piyasasını allak bullak etti. Beşiktaş için bu durum stratejik bir zorunluluğa dönüştü. Kadrosunda bu kriterlere uygun yabancı bulunmayan siyah-beyazlılar, rotayı Göztepe'nin yıldızı Anthony Dennis'e yeniden kırdı.






TERCİH DEĞİL ARTIK ZORUNLULUK

Beşiktaş'ın Dennis'e olan ilgisi yeni değil. Geçtiğimiz Ocak ayında da teknik heyetin raporu doğrultusunda gündeme gelen 21 yaşındaki orta saha oyuncusu için Göztepe ile dirsek teması kuruldu. Ancak transfer gerçekleşmedi. TFF'nin yeni kuralıyla birlikte "tercih" olmaktan çıkıp "zorunluluk" haline gelen genç yabancı takviyesi için Dennis, listenin en tepesine yeniden kuruldu.






30 MAÇIN 28'İNDE 11 OYNADI

Göztepe'nin 2022 yılında sadece 25 bin Euro'ya kadrosuna kattığı Anthony Dennis, sergilediği performansla "peri masalı" hikayesine imza attı. Mayıs 2026 itibarıyla tahmini piyasa değeri 8-10 milyon Euro seviyelerine çıkan Nijeryalı, bu sezon Göztepe formasıyla çıktığı 30 maçın 28'inde ilk 11 başlayarak istikrar abidesi oldu.






2027'YE KADAR SÖZLEŞMESİ UZADI

Bu sezon yaklaşık 2.400 dakika süre alan Dennis, orta sahanın merkezinde bitmek bilmeyen enerjisiyle dikkat çekiyor. Maç başına kazandığı ikili mücadelelerle ligin en iyi ön liberolarından biri olarak gösteriliyor. Defansif kimliğinin yanına bu sezon eklediği 3 gol, onun "box-to-box" oyuncu evrimini kanıtlıyor.

Beşiktaş'ın işi ise kolay değil. Göztepe, Avrupa kulüplerinin de radarında olan genç yıldızının sözleşmesini geçtiğimiz günlerde 30 Haziran 2027'ye kadar uzattı.

Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler

İtalya ekiplerinden Como, transferde gözünü Fenerbahçe'ye dikti. İtalyan temsilcisi sarı-lacivertlilerin sol beklerine kafayı takmış görünüyor 

14.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler
Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler
Fenerbahçe'nin sol bekleri İtalyan ekibi Como'nun iştahını kabarttı. Sarı-lacivertlilerin kapısını çalan Serie A ekibi Archie Brown için ilk teklifi masaya koydu. Jayden Oosterwolde için de şartları öğrendi. Oosterwolde'un sözleşmesinde Parma opsiyonu işi zora sokuyor.






Serie A'nın sempatik ekibi Como, transferde gözünü Fenerbahçe'ye dikti. Bu sezon Diego Carlos hamlesiyle dikkat çeken İtalyan temsilcisi bu kez de sarı-lacivertlilerin sol beklerine kafayı takmış görünüyor.






Gelecek sezon kadro planlamasında yer almayan Archie Brown için Como'dan bir ilgi olduğu bildirildi. İtalyan ekibi, İngiliz oyuncuyu kadrosuna katarak sol bek rotasyonunu güçlendirmeyi hedeflerken, Jayden Oosterwolde için de nabız yokladığı iddia edildi.






İKİ DE İTALYAN LİSTEDE

İtalyan basınından sızan bilgilere göre listede Serie A tecrübesi olan iki oyuncu daha Como'nun listesinde Lazio forması giyen 27 yaşındaki deneyimli isim Luca Pellegrini ve Fiorentina'nın 25 yaşındaki oyuncusu Fabiano Parisi de alternatifler arasında.






HEDEF İKİ KATI KAZANMAK

Fenerbahçe'nin, özellikle İtalya ve Almanya'dan talipleri olan Brown için yaklaşık 15 milyon Euro bir gelir hedeflediği belirtiliyor.

Kulüp, oyuncuyu aldığı fiyatın (8 milyon euro) yaklaşık iki katına satarak hem kâr etmeyi hem de yeni transferler için kaynak yaratmayı amaçlıyor.






OOSTERWOLDE İŞİ ÇOK ZOR

Sarı-lacivertli yönetimin, Avrupa'nın dev kulüplerinin de radarında olan Hollandalı sol bek ve stoperi Jayden Oosterwolde için ise kapıyı 25 milyon Euro civarında açması bekleniyor.

Bu arada Fenerbahçe, Parma ile yapılan anlaşma gereği, 7 milyon Euro'nun üzerindeki satış kârının %30'unu İtalyan kulübüne ödemek zorunda.

Van Dick transferinde Galatasaray Sneijder'ı sahaya sürdü

Liverpool ile yol ayrımına gelen ve kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanan Virgil van Dijk için Galatasaray, devre arasından beri yürüttüğü gizli operasyonda Wesley Sneijder kozunu çekti

14.05.2026 11:07:00
Haber Merkezi
Van Dick transferinde Galatasaray Sneijder'ı sahaya sürdü
Van Dick transferinde Galatasaray Sneijder'ı sahaya sürdü
Liverpool ile yol ayrımına gelen ve kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanan Virgil van Dijk için Galatasaray, devre arasından beri yürüttüğü gizli operasyonda Wesley Sneijder kozunu çekti.

Suudi Arabistan'dan gelen astronomik teklifleri "hedefim emeklilik değil, Şampiyonlar Ligi" diyerek geri çeviren Hollandalı yıldız parçalıyı giymeye bir adım daha yaklaştı.







Liverpool'da geçirdiği unutulmaz yılların ardından yeni bir meydan okumaya hazırlanan Virgil van Dijk, rotasını İstanbul'a kırabilir.

Hollandalı yıldızın, Premier Lig devinden ayrılma ihtimalini ciddi şekilde masaya yatırdığı ve bu süreçte en net bilgileri eski takım arkadaşı Wesley Sneijder'den aldığı öğrenildi.







SNEIJDER'E SORDUĞU SORULAR

Transfer görüşmelerinde kilit rol oynayan Sneijder, Van Dijk ile yaptığı görüşmede Galatasaray'ın vizyonunu aktardı. Hollandalı stoperin Sneijder'e sorduğu ilk sorular ise kulübün mali gücünden ziyade sportif başarıya yönelik oldu:

- Galatasaray yeni sezonda Avrupa'da hangi seviyeyi hedefliyor?

- Mevcut kadro kalitesi korunacak mı?







SUUDİ ARABİSTAN'I İSTEMİYOR






Van Dijk'ın transferdeki duruşu, Suudi Arabistan'dan gelen astronomik teklifleri geri plana ittiğini gösteriyor. Tecrübeli oyuncunun 'emeklilik hayatı yaşayayım' gibi bir düşüncesinin olmadığı, aksine kariyerine üst düzeyde ve Şampiyonlar Ligi'nde devam etmek istediği belirtildi.






DİRSEK TEMASINDAN FAZLASI

Galatasaray yönetiminin Van Dijk'e ilgisi yeni değil. Sarı-kırmızılı kurmayların, devre arası transfer döneminden bu yana oyuncunun durumunu yakından takip ettiği ve şartlarını araştırdığı biliniyor. Şu an gelinen noktada taraflar arasında sadece bir "dirsek teması" değil, çok daha ciddi bir iletişim trafiği yaşandığı gelen bilgiler arasında.

Icardi İstanbul'da kalacak! Mümkünse Galatasaray, değilse...

Galatasaray’da şampiyonluk kutlamaları için geri sayım sürerken, Icardi’nin sözleşmesiyle ilgili İstanbul’da satranç tahtası dizildi 

14.05.2026 11:00:00
Haber Merkezi
Icardi İstanbul'da kalacak! Mümkünse Galatasaray, değilse...
Icardi İstanbul'da kalacak! Mümkünse Galatasaray, değilse...
Galatasaray'da şampiyonluk kutlamaları için geri sayım sürerken, Mauro Icardi'nin sözleşmesiyle ilgili İstanbul'da satranç tahtası dizildi. Arjantinli yıldızın menajeri Elio Letterio Pino'nun, Başkan Dursun Özbek'ten beklediği randevuyu alamayınca rotayı ezeli rakiplere kırdığı yönünde duyumlar geliyor. Sarı-kırmızılılarda efsaneleşen Icardi'nin bu hamlesi transfer piyasasını ayağa kaldırdı. İddiay bir adım öteye götürenler tarih de verdi: Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi ile Cuma günü kutlamalardan önce sözleşti.






Galatasaray taraftarının sevgilisi Mauro Icardi'nin geleceğiyle ilgili İstanbul'da hareketli bir trafik yaşanıyor. Sözleşmesi sona eren Arjantinli yıldızın menajeri Elio Letterio Pino, Salı akşamı İstanbul'a ayak bastı ancak sarı-kırmızılı yönetimle beklediği görüşmeyi gerçekleştiremedi.






ÖZBEK 3-4 GÜN SONRASINA SALLADI

İstanbul'a gelir gelmez Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile masaya oturmak isteyen Pino'ya başkanlık makamından "bekle" mesajı geldi. Başkan Özbek'in asistanı dün Divan Kurulu olduğunu belirterek, görüşmenin ancak Cuma günü yapılacak şampiyonluk kutlamalarından sonra gerçekleşebileceğini iletti.






ADALI HENÜZ DÖNÜŞ YAPMADI

İşte yılın en büyük tranfer olayı da bundan sonra başladı. Gelen bilgilere göre beklemediği bu yanıt üzerine sinirlenen menajer Elio Pino, rotasını Galatasaray'ın rakiplerine kırdı. Önce Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'ye mesaj gönderdi. İkilinin Cuma günü, Galatasaray'ın kutlamalarından hemen önce bir araya gelmek üzere sözleştiği öğrenildi. Pino ayrıca Serdal Adalı'ya da bir mesaj iletti. Ancak Adalı tarafının henüz dönüş yapmadığı belirtildi.






KUTLAMALARA GÖLGE DÜŞMESİN

Pino'nun bu hamlesi, sarı-kırmızılı kulislerde "stratejik bir rest" olarak yorumlandı. Icardi gibi bir figürün rakiplerle anılması ihtimali bile taraftar arasında infial yaratabilecek güçte. Özbek'in Cuma gününü beklemeden Pino ile görüşüp görüşmeyeceği ise soru işareti yarattı. Yönetim bu gerginliği şampiyonluk kutlamalarına gölge düşürmemesi için kapalı kapılar ardında çalıştığı bildirildi.

Beşiktaş'ın Jhon Duran işi ciddiye bindi

Jhon Duran'ın İstanbul’da 48 saat süren sır trafiğinin şifreleri çözülmeye devam ediyor

14.05.2026 10:47:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın Jhon Duran işi ciddiye bindi
Beşiktaş'ın Jhon Duran işi ciddiye bindi
Jhon Duran'ın İstanbul'da 48 saat süren sır trafiğinin şifreleri çözülmeye devam ediyor! Galatasaray ile sadece "alacak-verecek" mesaisine imza atan Jhon Duran'ın menajeri Jon Herrera, asıl bombayı Başkan Serdal Adalı'nın masasına bıraktı. 






Serkan Reçber'in "Şampiyon yapar", Sergen Yalçın'ın ise "Bize delisi lazım" dediği Kolombiyalı yıldız için Beşiktaş'ta sessiz sedasız bir operasyon başladı.

Galatasaray ile anılıyordu, ancak gerçek siyah-beyaz çıktı... 2 gündür İstanbul'da gizemli bir trafik yürüten Jhon Duran ve menajeri Jon Herrera, sessiz sedasız şehri-İstanbul'dan ayrıldı. Bu sehayatin perde arkasından da "Beşiktaş" çıktı.







GALATASARAY'LA ASPRILLA İÇİN GÖRÜŞME

Gelen bilgilere göre Jhon Duran'ın temsilcisi Jonathan Herrera, İstanbul'da geçirdikleri 2 günlük süreçte Galatasaraylı yöneticilerle masaya oturdu. Ancak bu görüşmenin sanılanın aksine Duran'la alakası yoktu. Taraflar, sadece sarı-kırmızılılar ile kiralık sözleşmesi biten Asprilla'nın ayrılık süreci ve kalan alacaklarının tahsili konusunu görüştü.







ADALI, MENAJERİ TARAFINDAN İKNA EDİLDİ

Galatasaray cephesinden Jhon Duran transferine dair somut bir hamle gelmedi. Duran'ın menajeri Jon Herrera'nın İstanbul mesaisinin asıl hedefi Beşiktaş'tı.

Kolombiyalı menajer, Galatasaray ile yaptığı "alacak-verecek" görüşmesinin ardından Başkan Serdal Adalı'yla masaya oturdu. Menajer Herrera'nın, Başkan Adalı'ya "onun (Duran) kendisini göstermek ve patlama yapmak için son şansı, Beşiktaş'ta oynamayı çok istiyor" diyerek oyuncunun istekliliğini vurgulaması işin rengini değiştirdi.







HEM REÇBER HEM DE YALÇIN İSTİYOR

İlk etapta bu isme mesafeli yaklaşan Serdal Adalı, oyuncunun menajerinin tutumu sonrası tavrını yumuşattı. Şartları değerlendirmeye aldığı da ulaşılan bilgiler arasında.







Bilindiği gibi Jhon Duran için Serkan Reçber'in, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın'ın da, "bize futbolcunun delisi lazım" sözleriyle Kolombiyalının Beşiktaşlı olma süreci başlatıldı.

Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde

13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı

13.05.2026 22:50:00 / Güncelleme: 14.05.2026 07:29:44
Haber Merkezi
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Tek maç eleme usulüne göre oynanan ve baştan sona büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada bordo-mavililer, geriye düşmesine rağmen pes etmeyerek üst üste üçüncü kez kupada final oynama hakkı kazandı.







İlk yarıda dengeli oyun ve sert mücadele

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü bir oyunla başladı. Final biletini hedefleyen Gençlerbirliği, savunma güvenliğini ön planda tutarak hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı.

Teknik direktör Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor ise topa daha fazla sahip olan taraftı. İlk 45 dakikada bordo-mavili ekipte Ernest Muçi ve Anthony Nwakaeme ile yakalanan pozisyonlarda Gençlerbirliği kalecisi Erhan Erentürk başarılı kurtarışlara imza attı. İlk yarı, iki takımın da karşılıklı ataklarına rağmen golsüz eşitlikle sona erdi.







Goller arka arkaya geldi

İkinci yarıya daha arzulu başlayan ev sahibi Gençlerbirliği, aradığı golü kontraatak organizasyonu ile buldu:

62. Dakika: Gelişen hızlı Başkent atağında topla buluşan Erk Arda Aslan, ceza sahası içinden yaptığı şık vuruşla kaleci André Onana'yı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

78. Dakika: Yediği golden sonra baskısını hat safhaya çıkaran Trabzonspor'un kazandığı duran top organizasyonunda ceza sahası karıştı. Karadeniz ekibinin baskısında şanssız bir an yaşayan Gençlerbirliği savunma oyuncusu Arda Çağan Çelik, topu kendi ağlarına göndererek skora dengeyi getirdi: 1-1.

Son sözü uzatmalarda Muçi söyledi

Maçın bu skorla uzatmalara gitmesi beklenirken 90+2. Dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Ernest Muçi, uzak çaprazdan mükemmel bir şut çıkararak topu köşeden ağlarla buluşturdu ve Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Kalan kısa sürede skoru korumayı başaran Fırtına, hakemin bitiş düdüğüyle birlikte saha içinde büyük bir sevinç yaşadı.







Tarihi Başarı: Kulüp Tarihinde 18. Final!

Bu galibiyetle birlikte Trabzonspor, Türkiye Kupası tarihindeki 18. finaline yükseldi. Bugüne kadar kupayı 9 kez müzesine götüren Karadeniz ekibi, son iki sezondur finalde kaybetme şanssızlığını bu yıl kırarak 10. şampiyonluğuna ulaşmak istiyor. Ayrıca teknik direktör Fatih Tekke de bordo-mavili takımın başındaki kariyerinde ilk büyük kupasını kazanmaya çok yaklaştı.

Finalin Adı: Trabzonspor - Konyaspor!

Yarı finalde Beşiktaş'ı elemeyi başaran TÜMOSAN Konyaspor, finalde Trabzonspor'un rakibi oldu. İki ekip, Türkiye Kupası'nı kazanabilmek için 22 Mayıs Cuma günü saat 20:45'te Antalya Corendon Airlines Park'ta kozlarını paylaşacak.

Trabzonspor'un Son 3 Sezondaki Kupa Finalleri
 
2023 - 2024 Sezonu: Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan gol düellosu şeklindeki final maçında Beşiktaş'a 3-2 mağlup olarak kupayı ikincilikle tamamladı.
 
2024 - 2025 Sezonu: Bir önceki sezonun şanssızlığını kırmak için tekrar finale yükselen bordo-mavililer, bu kez Galatasaray'a 3-0 yenilerek üst üste ikinci kez finalde kupayı kaybetti.
 
2025 - 2026 Sezonu (Güncel): Gençlerbirliği'ni eleyerek üst üste üçüncü final biletini kapan fırtına, 22 Mayıs Cuma günü TÜMOSAN Konyaspor ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda

Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkanın işi sadece para koymak değil, bu parayı UEFA'nın "yasal" kabul edeceği kanallardan içeri sokmak da olacak 

13.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda
Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkanın işi sadece para koymak değil; bu parayı UEFA'nın "yasal" kabul edeceği kanallardan içeri sokmak da olacak. Bunun için en kısa yol zamanında "muhtacız" besteleri yüzünden belki de seçimi kaybeden Ali Koç'un kapısına gitmek... eğer Ali Koç ve Ali Koç'un ikna ettiği Hamdi Ulukaya ile sponsorlukları revize konusunda anlaşamazsa yeni başkanın işi çok zor.






Ali Koç'un Sadettin Saran'a seçim kaybetmesine neden olanlardan birisinin de "muhtaç" bestesi olduğu iddia edilir. O gün o besteyi söyleyen kongre üyeleri adeta "hain" ilan edildi. Bugün ise adeta Fenerbahçe'nin yeni başkanı daha belli olmadan Ali Koç'la konuşmak zorunda kaldı.






Fenerbahçe'nin yeni başkanı yönetim kuruluna güvenen Aziz Yıldırım da olsa, kendi cebine güvenen Hakan Safi da olsa, önündeki bu "UEFA sıkıntısını" aşmak için cüzdanından çok finansal mühendislik harikası bir iş çıkarması gerekecek. Bir de Ali Koç'u ikna etmesi.






SPONSORLUKLARIN REVİZESİ ÇOK ÖNEMLİ

Çünkü Ali Koç döneminde alınan sponsorluklar ve projelerden kasaya girecek 100 milyon Euro'luk nakit güce rağmen UEFA'nın muhtemel cezası yeni başkana "transfer yasağı" gibi gelecek.

Yeni başkan her ne olursa sahip olduğu mali gücü limit gücüne dönüştürmek zorunda. Bunun en kısa ve etkin yolu gelir kalemlerini "futbol dışı" alandan "futbol içine" yasal yolla çekmek olacak.

Stat ve göğüs sponsorluklarında devam eden mevcut anlaşmalar piyasa değerinin çok üzerinde (ancak UEFA'nın "adil değer" incelemesine takılmayacak şekilde) revize edilmek zorunda.






FAHİŞ REKLAM SIKINTI YARATABİLİR

Hakan Safi'nin de Aziz Yıldırım'ın da forma sponsoru Otokoç (Ali Koç'un bağlı olduğu holdingin iştiraki) ve Ali Koç'un ikna ettiği Hamdi Ulukaya'yla yeniden masaya oturması gerekecek.

Çünkü Hakan Safi'nin ya da Aziz Yıldırım'ın yönetimine alacağı üyelerin sahip oldukları dev şirketlerin kulübe fahiş rakamlarla reklam vermesi (Manchester City modeli) sorun yaratabilir.






BİR DE İŞİN TRANSFER KISMI VAR

Bir de işin transfer kısmı var. Rafael Leao ya da o ayarda alınacak yıldızlar için garanti ücreti düşük tutulmak zorunda. Şampiyonlar Ligi katılımı, şampiyonluk veya gol sayısı gibi "şarta bağlı" ödemelerle limitin etrafından dolanılmaya çalışılacağı kesin.

Ayrıca yıldızlara ödenecek maaşın bir kısmı kulüp maaş bordrosu yerine, imaj hakları, sadakat bonusu ile oyuncuların kuracakları şirketlere ödenebilir. Bu da avantaj yaratacak.






TRANSFERDE TAKAS OPSİYONU

Yüksek bonservisli oyuncuları, zorunlu satın alma opsiyonuyla (ödemeyi bir sonraki yıla yayarak) kiralamak da bir çare. Limitleri doğrudan etkilemeden kadro kalitesini artırmak için eldeki değerli oyuncuları (Oosterwolde, Nene, Asensio) hedeflenen yıldızlarla kafa kafaya takas etme yoluna gitmek de işe yarayabilir.






YENİ BİR ERTUĞRUL OLABİLİR

Ayrıca UEFA kurallarında altyapıdan yetişen oyuncuların satışından elde edilen gelirler, maliyetleri sıfır olduğu için "saf kar" kabul ediliyor. Limit açmada çok etkili. Arda Güler de olduğu gibi, özkaynak oyuncularının yüksek bedelle satışı manevra alanını genişletebilir. Belki de yeni bir Ertuğrul (Fenerbahçe 2017-2018 sezonu başında limit açmak için kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı Boluspor'a 1 milyon euro bonservis bedeliyle sattı) satışı görebiliriz.

UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı

Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA’nın kapıda bekleyen cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor

13.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA'nın kapıda bekleyen 15 milyon Euro'luk cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor. Kulüp sponsorluklar ve gayrimenkullerle 100 milyon Euro seviyesinde bir nakit gücüne ulaşsa da, harcama limitleri ve UEFA'nın kısıtlamaları ancak 40-55 milyon euro arasında (bonservis, maaş, vergi, menajerlik ücreti) bir transfer bütçesine izin verecek.






Ortalık yanıyor... Hakan Safi'nin Rafael Leao'ya gittiği, 50 milyon euro bonservis teklif ettiği iddia ediliyor. Aziz Yıldırım'ın dünya yıldızları için nabız yokladığı konuşuluyor. En son 2013-14 sezonunda şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe taraftarı için tüm bunlar "güzel hayaller" tadında... ancak bir de "hayatlar" yani gerçekler var.






UEFA BU CEZAYI NEDEN KESMİŞ OLABİLİR?

İddialara göre (henüz resmileşen bir durum yok), UEFA kestiği/keseceği 15 milyon euro'luk cezayı Haziran ayının ilk haftasında resmileştirecek.

UEFA'nın bu cezayı; kadro maliyeti, maaş bütçesi ve transfer harcamalarının, UEFA'nın "Finansal Sürdürülebilirlik kurallarındaki gelir/gider oranı aşıldığı için kesebilir ancak. Bu rakam yeni gelecek başkanın transfer bütçesi üzerinde doğrudan bir baskı yaratacak.






HARCAMA LİMİTLERİ SIKINTI OLACAK

Aziz Yıldırım da seçilse, Hakan Safi de başkan olsa Fenerbahçe 2026-27 sezonu için "nakit zengini ama limit fakiri" olarak ortada dolanacak.

Kulübün kasasına giren gayrimenkul ve sponsorluk gelirleri sayesinde 100 Milyon Euro seviyelerine kadar bir nakit gücü olsa da, UEFA'nın Harcama Limitleri sıkıntı yaratacak.






LEAO'DAN BAŞKA TRANSER OLMAZ

Gelen bilgilere göre 15 Milyon Euro'luk UEFA cezası kesinleştiği anda mevcut maaş bütçesinin (Kante de dahil) de korunması durumunda Fenerbahçe'nin yeni transferler için bonservis artı maaş toplamında 40 ila 55 Milyon Euro arasında bir "hareket alanı" olabilecek.

Bu da Leao'nun bonservisini karşılamaya bile yetmez. Daha teknik direktör ve santrfor transferi tamamlanmadan Fenerbahçe köşeye sıkışır.






1/3 FENERBAHÇE'NİN BELİNİ BÜKECEK

Bankalar Birliği'nden çıkılması Fenerbahçe'nin elini her ne kadar rahatlatsa da, UEFA cezasının gölgesinde "satmadan almak" imkansız gibi olacak. Bu durumda Asensio, Nene, Oosterwolde gibi isimlerin satışları belki de zorunlu olacak. Ancak satış gelirinin limite katkısı ancak 1/3 olacak. Yani Oosterwolde 30 milyon euro'ya satılsa bile limit 10 milyon euro açılacak.

Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci

Fenerbahçe Ederson'u gönderip yerine Dibu Martinez'i getirmek istiyor 
 

13.05.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci
Fenerbahçe'ye 'deli' kaleci
Fenerbahçe 12 milyon euro maaş ödediği Ederson'u gönderip yerine Aston Villa'da 9.3 milyon euro kazanan Dibu Martinez'i getirmek istiyor. Ancak iki kapı gibi dert var: Birincisi; Ederson'un yazıldığı Al-Nassr'ın kalesinde Brezilya'nın 1. kalecisi Bento var. İkincisi de; İngiliz ekibi 2029'a kadar sözleşmesi olan Arjantinli kaleci için ne kadar bonservis isteyecek?






Aziz Yıldırım seçilir seçilmez ilk işi Ederson'u göndermek olacak. Buna kesin gözüyle bakılıyor çünkü Aziz Başkanı tanıyan herkes, 12 milyon Euro yıllık maaş verip de bu kadar büyük hatalar yapan ve isteksiz oynayan bir ismi asla kulüpte  tutmayacağını düşünüyor. Yıldırım'a göre Brezilyalı sadece saygısız değil aynı zamanda "çok da pahalı" bir kaleci. Aldığı maaşı hakketmiyor.






Gelen bilgilere göre Aziz Yıldırım'ın futbol yapılanmasını teslim etmeyi düşündüğü ekip transfer operasyonlarını ara vermeden devam ettiriyor. Hedef 8 Haziran sabahı başkan seçilir seçilmez teknik direktör ve en az 2 yıldız transferini açıklamak.






AYNI ZAMANDA LIVAKOVIC DE MENAJERİ

Bu kapsamda Yıldırım'ın transfer ekibi bir taşla iki kuş vurmak için Arjantinli menajer Gustavo Goni ile bir araya geldi. Bu görüşemede Goni'ye, hem "Livakovic'le çalışamayacağız" denildi. Hem de Dibu Martinez'in durumu soruldu.






Hırvat kalecinin Fenerbahçe'ye transferi sürecinde etkin rol oynayan ve sezon başında Girona'ya götüren Arjantinli menajer de Dinamo Zagreb'in Livakovic'le devam etmek istediğini anlattı.  Aziz Yıldırım'ın transfer ekibi de orta yol bulmaya istekli olduklarından bahsetti.






25 MİLYON EURO'LUK BEKLENTİ ZOR

Fenerbahçe'nin 12 milyon Euro kazanan Ederson'u gönderip Aston Villa'da 9.3 milyon euro kazanan Dibu'yu transfer etmesi ciddi bir operasyon gerektiriyor. Çünkü gösterdiği peformans sonrası Ederson için kimsenin sözleşmesinde yazdığı 25 milyon euro'luk serbest kalma bedelini ödemesi beklenmiyor.






AL-NASSR'IN KALESİNDE BENTO VAR

Ayrıca Brezilyalı eldiven için Al-Nassr'dan bahsediliyor. Ancak kalesinde Ederson'u Brezilya Milli Takımı'nda yedeğe iten Bento var. Bir de Inter'in ilgisi var. Ancak İtalyanlar için çok pahalı.

Ayrıca Aston Villa'nın da 2029'a kadar sözleşme verdiği Dibu'yu çok da "ucuza" bırakması beklenmiyor. En kötü ihtimalle 15 milyon euro'luk bir bonservis bedelinden bahsediliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.