logo
11 MAYIS 2026

Trabzonspor'a kimse dil uzatmasın

11.10.2006 00:00:00
Trabzonspor Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Trabzonspor havuz gelirlerinden fazla pay alıyor" diyen Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl'a tepki gösterdi, "Haddini bilsin" dedi.

İŞKEMBEDEN KONUŞUYORLARBu tür açıklamalara cevap bile vermemeleri gerektiğini vurgulayan İbrahim Hacıosmanoğlu, büyük bir camia olduklarını anlatırken şöyle konuştu: "Bazı kişiler ağızlarından değil, işkembelerinden konuşuyor. Levent Kızıl, önce kendi takımını asansör takım olmaktan çıkarsın. Biz Anadolu kulüplerine sürekli destek vermek istiyoruz. Ama onlar da hadlerini bilecek. Havuz ortadan kalkarsa, ben yine maçlarımı satarım ama onlar kazandıklarının 10'da birini kazanamaz. Levent Kızıl'ın camiasına yakışır açıklamalar yapması gerekirdi. Bizi tartışmak, onların haddine düşmez. 6 kez şampiyon olmuş, İstanbul hegamonyasını yıkmış, sayısız kupa kazanmış, 4'üncü büyük değil, 4 büyükten biri olan bu takıma dil uzatmasın. Cahil konuşmalar. Taraftarlarına baksınlar."

TARAFTARLAR İSTEDİHer yerde taraftarları olduğunu, birçok büyük takımı yendiklerini de hatırlatan İbrahim Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Açıklama yapmazdım ama otelden çıktığımda önümü kesen bir taraftar, (Kızıl'ın açıklamaları karşılıksız mı kalacak?) diye sorunca açıklama yapma gereği duydum. Trabzonspor 20 yıldır şampiyon olamıyor, diye bizi eleştiriyorlar. Acaba aynı kişiler Galatasaray, Fenerbahce ve Beşiktaş'ı da aynı yüreklilikle eleştirebiliyorlar mı? Biz şampiyon olduğumuz dönemde Galatasaray 15 senedir şampiyon olamıyordu, Fenerbahçe ligin dibindeydi. Beşiktaş, uzun bir süre şampiyon olamadı. Bundan sonraki süreçte birçok kez ikinci olduk, birçok kupa aldık. Şampiyonluğumuz çalınıp gasp edilmeseydi, tekrar kazanacaktık şampiyonluğu. Bu eleştirileri yapanlar, karşılığını alır. Bundan sonra bu konuşmaları yapanlara gereken ikazı yapacağız. Tutumlarını devam ettirirlerse, daha agresif olacağız. İlk Kulüpler Birliği toplantısında da gerekeni yapacağız."

DO?AN YİNE GÜRLEDİTrabzonspor, dün sabah yaptığı idmanla Erciyesspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmana milli takımlarda bulunan Stepanov, Gökdeniz, Hüseyin, Belçika'da tedavi olan Yattara, boğaz enfeksiyonu geçiren genç Enis katılmadı. Son günlerde antrenmanlarda oyuncularına kızan teknik direktör Ziya Doğan, bunu dün sabahki antrenmanında da sürdürdü. Yarı sahada çift kale maç yaptırdığı oyuncularının adam paylaşımını beğenmeyen Ziya Doğan, "Adam paylaşın, kimse kimseye adamını bırakmasın. Eğer doğru dürüst adam paylaşmazsanız Ankaragücü maçında olduğu gibi 2 kişi 7 kişiye gol atar. Çok iyi çalışıyoruz ve bunların karşılığını almalıyız" dedi. Ziya Doğan, Musampa'yı da çift kale kaç sırasında sık sık pozisyon hatası yaptığı için uyardı.BORDO MAVİLİ CAMİA İFTARDA BULUŞTUTrabzonspor camiası, İstanbul 1967 Trabzonsporlular Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğinde biraraya geldi. İstanbul 1967 Trabzonsporlular Derneği'nde gerçekleştirilen yemeğe Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcıları Yusuf Şimşak ve Cemal Sağlam ile Bordo-mavili kulübün eski yöneticileri, Trabzonlu işadamları, sanatçılar ve Trabzonspor'u takip eden basın mensupları katıldı. 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, yemekte yaptığı konuşmada, öz kaynaklarından çıkardığı futbolcu, yönetici ve teknik direktörlerle Türk futboluna hizmet eden Trabzonspor'un camia içi iletişimi çok fazla önemsemediğini söyleyerek, "Taraftarından kopuk camianın bir ayağı eksiktir. Dernek olarak bundan sonra kulüp taraftar ilişkilerinde köprü görevi üstleneceğiz" dedi.

Galatasaray'ın sistemini herkes biliyor ama kimse yapamıyor

Galatasaray'ın üst üste 4. kez şampiyon olmasının sırrı: Önde bas, topu hemen geri kazan, kanat ve kafa golleriyle çeşitlilik yarat ve savunmada asla konsantrasyonu bozma

11.05.2026 17:30:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın sistemini herkes biliyor ama kimse yapamıyor
Galatasaray'ın sistemini herkes biliyor ama kimse yapamıyor
Galatasaray'ın üst üste 4. kez şampiyon olmasının sırrı: Önde bas, topu hemen geri kazan, kanat ve kafa golleriyle çeşitlilik yarat ve savunmada asla konsantrasyonu bozma. Okan Buruk'un bu emirlerini dinleyen sarı-kırmızılı oyuncular şu anda 26. şampiyonluğu taraftar ve camia ile beraber kutluyor.






Beşiktaş zaten Kasım bile gelmeden veda etti... Trabzonspor gücü yettiği kadar direndi. Fenerbahçe ise Mourinho ve Ali Koç ile başladı, Tedesco ve Sadettin Saran ile devam etti. Seçim kararı ve Göle ile sezona veda etmeye hazırlanıyor. Böyle bir ortamda zaten Galatasaray'ın şampiyonluğundan başkası beklenemezdi.






Aslında sarı-kırmızılıların Samsunspor'u yenip daha geçen hafta kutlamalara başlaması bekleniyordu... ancak bir hafta gecikmeli olarak kutlamaların startını verdi.






İŞTE İSTATİSTİKLERE YANSIYANLAR

Galatasaray'ın sezon boyunca gösterdiği istatistikler sadece hücumda değil, oyunun her iki yönünde de rakiplerini boğduğuna işaret ediyor.

- Maç başına 3.5 büyük şans üreten Okan Buruk'un takımı hücumda tıkır tıkır işledi.
- 42 sağ ayak, 16 sol ayak ve 11 kafa golü pek çok işi bir arada yaptıklarının göstergesiydi.
- 12 maçta gol yememek ve maç başına sadece 0.8 gol yemek savunmada kurulan duvarı anlattı.
- Maç başına 46.9 topu geri kazanma rakibe top göstermemek olarak yorumlandı.
- %87.1 pas isabeti panik yapmadan, sabırla oyunun yönlendirildiğinin göstergesi.
- Rakip yarı sahada %81.4 pas isabeti, Galatasaray'ın rakibini boğduğunu işareti.

Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?

Şampiyon Galatasaray'da teknik patron Okan Buruk transfer dönemi resmen başlamadan yönetimle son bir toplantı yapacak

11.05.2026 17:09:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?
Okan Buruk'un mutlaka istediği o canavar kim?
Şampiyon Galatasaray'da teknik patron Okan Buruk transfer dönemi resmen başlamadan yönetimle son bir toplantı yapacak. Buruk'un yardımcılarının hazırladığı en büyük eksilik "canavar" olarak öne çıktı. Ayrıca ilk 11'i elit takımlarla başa baş oynayabildiği, ancak Avrupa'da kupanın ya da yarı finalin 11 kişiyle değil kulübeden gelen "kaderini değiştiricilerle" kazanıldığı notları yer aldı.






Galatasaray taraftarı için lig şampiyonluğu bir alışkanlık haline geldi. Bu dakikadan sonra asıl merak ettikleri eldeki kadronun Avrupa'da bir kupa (UEFA Avrupa Ligi veya Şampiyonlar Ligi'nde) getirip getiremeyeceği...Bu sezon son 16 turuna kalan takımın çeyrek final ya da yarı final görüp göremeyeceği.






"11 ELİT OYUNCUMUZ VAR"

Okan Buruk ve yönetim transfer dönemi resmen başlamadan önce son bir görüşme daha yapacak. Buruk'un yardımcılarının istatistikleri inceleyerek hazırladığı rapor masaya yatırılacak. Bu raporda dikkat çekici detaylar var:

Galatasaray'ın ilk 11'i elit takımlarla başa baş oynayabiliyor. Ancak Avrupa'da kupa 11 kişiyle değil, kulübeden gelen "oyun kaderini değiştiren" isimlerle kazanılıyor.






NEYMAR VE MESSI'YLE OLMADI

PSG; Neymar ve Messi'yle değil de son dönemde güçlü yedek kulübesiyle başarılı oluyor. O yüzden öncelikle yedek kulübesi güçlenmeli.

Liverpool veya Manchester City gibi takımlara karşı 60. dakikadan sonra fiziksel düşüş yaşamamak için Torreira'nın yükünü hafifletecek, onun kadar dinamik bir "6-8 numara" alternatifi şart.

Torreira ve Gabriel Sara harika bir ikili ama Şampiyonlar Ligi yarı finali sertliğinde, rakibi fiziksel olarak ezecek bir "canavar" profil fark yaratır.






LEMINA ARTIK YAŞLANDI

"Canavarlar" sahanın merkezinde bir "yasaklı bölge" oluşturur. Rakip oyun kurucu kafasını kaldırdığında "canavar"ı karşısında gördüğü an baskıyı hisseder. Sadece top çalmaz, rakibin pas açısını devasa fiziğiyle ve sezgisiyle kapatır.

Şu anda bu isim Lemina… Galatasaray'ın "sertlik" dozajını belirliyor. Rakibe "buradan geçiş yok" mesajını veriyor.

Bu, takımın geri kalanına özgüven, rakibe ise çekince verir. Ancak Gabonlu artık 33 yaşında ve devamlılığı olan bir isim değil.

Fenerbahçe bu işten kolay kurtulamayacak gibi

Fenerbahçe'nin gündemi bir anda UEFA’dan geleceği iddia edilen 15 milyon euro’luk ceza oldu. 2022 yılında imzalanan "Yapılandırma Anlaşması"ndaki finansal başabaş kriterlerini ihlal ettiği öne sürülen sarı-lacivertlilerin başının TFF ile derde girmesi de muhtemel

11.05.2026 17:02:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe bu işten kolay kurtulamayacak gibi
Fenerbahçe bu işten kolay kurtulamayacak gibi
Fenerbahçe'nin gündemi bir anda UEFA'dan geleceği iddia edilen 15 milyon euro'luk ceza oldu. 2022 yılında imzalanan "Yapılandırma Anlaşması"ndaki finansal başabaş kriterlerini ihlal ettiği öne sürülen sarı-lacivertlilerin başının TFF ile derde girmesi de muhtemel. TFF'nin de Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nı devreye sokarak sarı-lacivertlilere ceza vermesi ihtiamller arasında.






Fenerbahçe camiası 6-7 Haziran'da yapılacak seçime hazırlanırken şok bir iddia keyifleri kaçırdı. UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'nun (CFCB) bir süredir yürüttüğü incelemelerin tamamlandığı ve sarı-lacivertli kulübe ağır bir para cezası keseceği iddia edildi.






İddiaya göre UEFA, Fenerbahçe'nin son mali dönemdeki "finansal başabaş" kriterlerini ve harcama limitlerini aştığını tespit etti. Haziran ayının ilk haftasında resmiyet kazanması beklenen ceza miktarının 15 milyon euro civarında olacağı dedikodusu yayıldı.






4 YILLIK BİR SÜRECİN DEVAMI

UEFA ile Fenerbahçe arasında Ağustos 2022'de imzalanan "Yapılandırma Anlaşması" kulübün finansal sürdürülebilirliğini sağlamak ve yeni mali kurallara geçişini yönetmek için kurgulanmış 4 yıllık bir yol haritasıydı. Anlaşma 4 raporlama dönemini ve 4 futbol sezonunu kapsıyordu. Bu; 2022, 2023, 2024 ve 2025 yıllarının sonuna kadar olan mali dönemleri ve 2022/23 sezonundan başlayıp, içinde bulunduğumuz 2025/26 sezonunun sonuna kadar devam eden dönem.






TFF DE CEZA VEREBİLİR

UEFA'nın vereceği cezanın netleşmesinden sonra TFF'nin de Fenerbahçe'ye bir ceza kesmesi söz konusu olabilir. İddialara göre TFF Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı gereğince, UEFA'nın finansal kriterlerini ihlal eden sarı-lacivertliler, Süper Lig'de de benzer bir yaptırımlarla karşılaşabilir.

TFF her sezon başında belirlediği "Takım Harcama Limitleri"nin aşıldığına kanaat getirirse UEFA'dan bağımsız olarak Fenerbahçe'ye yaptırım uygulayabilir.

Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?

Muhalifler Başkan Dursun Özbek'i "Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diye suçlamaya başladılar 

11.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?
Dursun Özbek Gardi'yi neden kapı dışarı etti?
Futbolun başına kardeşi Mehmet Özbek'i, sportif direktör olarak Cenk Ergün'ü ve yanlarına da Bafetimbi Gomis'i getirmeyi planladığı için muhalifler Başkan Dursun Özbek'i "Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diye suçlamaya başladılar. Ancak bilmiyorlar ki geleceği gören Başkan, önlem aldı Çünkü FIFA'nın "gri alanları" bitirme projesi kapsamında sarı-kırmızılılar artık George Gardi ya da benzerleriyle çalışamayacaklar.






Dursun Özbek'in seçimden sonra resmi olarak futbolun başına kardeşi Mehmet Özbek'i getirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca sportif direktör olarak Cenk Ergün yanlarına da Bafetimbi Gomis'i getirme operasyonun arkasında iddiaların aksine çok daha büyük bir organizasyon var.






Basit anlatımla, "Başkan Galatasaray'ı aile şirketi gibi yönetmek istiyor" diyenlere Özbek'i tanıyanlar "gerçek resmi görebilseniz" diyerek küçük düşünmekle suçluyor.






GRİ ALANLARA DİKKAT EDİLİYOR

Başkan Özbek yeni dönemde George Gardi'yi dışlayacak... dışlamak da zorunda. FIFA son birkaç yıldır Gardi'nin de temsil ettiği aracılık sistemindeki "gri alanları" bitirmek ve astronomik komisyonların önüne geçmek için çok ciddi şekilde mücadele ediyor, adeta gerilla taktiği uyguluyor. Gardi gibi "aracı/danışman" statüsündeki isimlerin durumu, FIFA'nın savaş alanının merkezinde. Bu yüzden Galatasaray'ın transferleri de izleme altında.






KESTİĞİ FATURALAR İNCELEMEDE

Gardi'nin Galatasaray'dan aldığı iddia edilen rakamların 22 milyonu bulduğu (sadece Osimhen için 7 milyon Euro olduğu iddia ediliyor...) iddia ediliyor. Bu da oyuncuların maaşlarına vurulduğunda üst limit olan %5'lik sınırı katbekat aşıyor. Ancak Gardi gibi aracılar bu sınırları ezmek adına "ekstra danışmanlık", "scouting raporu" veya "pazarlama desteği" gibi farklı faturalandırma yolları kullanıyor.

FIFA da bu yan yolları "kaçınmayı önleme" kuralıyla engellemeyi amaçlıyor. Bu yüzden iddialara göre Gardi'nin kestiği faturalar FIFA'nın incelemesine tabii tutuldu.






DURSUN ÖZBEK ERKEN DAVRANDI

FIFA paranın doğrudan kulüpten menajer hesabına yatmasını istemiyor. Tüm transfer ödemelerinin FIFA Takas Odası üzerinden geçmesini şart koşuyor. Bu sistemle FIFA, paranın kime, ne sıfatla ve hangi limitler dahilinde gittiğini anbean takip etmeyi hedefliyor.






Gardi gibi "Aracı" adı altındaki kişiler vasıtasıyla kulüplerden kontrolsüz para çıkışını engellemek ve vergi kaçakçılığının önüne geçmeyi amaçlıyor. Bazı mahkemeler FIFA'nın "uygulama yetkisini" geçici de olsa askıya aldı.

Ancak Başkan Özbek, FIFA'nın davaları kazanacağını ön görerek Gardi vb... aracıları Galatasaray'dan erken uzaklaştırma kararını devreye soktu.

Okan Buruk'un Galatasaray'ı tarihi yeniden yazdı

Okan Buruk'la Galatasaray üst üste 4 şampiyonluk ya da 26. şampiyonluğu elde etmenin yanı sıra Türk futbol tarihine altın harflerle geçecek pek çok rekoru da tarihe gömdü

11.05.2026 13:09:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'un Galatasaray'ı tarihi yeniden yazdı
Okan Buruk'un Galatasaray'ı tarihi yeniden yazdı
Okan Buruk, Galatasaray'la sadece üst üste 4. şampiyonluğu elde etmedi. Ayrıca aralarında "kimse kıramaz" denilen rekorların da olduğu pek çok rekoru tarihe gömdü.






- 2023-2024 sezonunda toplanan 102 puan, Süper Lig tarihinde bir sezonda ulaşılan en yüksek puan oldu. Galatasaray, lig tarihinde 100 puan barajını geçen ilk takım ünvanını aldı.

- Yine 2023-2024 sezonunda 38 maçın 33'ünü kazanarak bir sezonda en çok galibiyet alan takım rekorunu kırdı.

- Süper Lig tarihinde üst üste 17 maç kazanarak (2023-2024 sezonu), kendisine ait olan 14 maçlık eski rekoru geliştirdi.






- Rams Park'ta üst üste 21 lig maçını kazanarak, Mircea Lucescu'ya ait olan 18 maçlık kulüp rekorunu geride bıraktı.

- Dış sahada üst üste 17 galibiyet alarak Süper Lig tarihindeki en uzun deplasman serisi rekorunun yeni sahibi oldu.

- Üst üste 35 lig maçında gol bularak kulüp tarihinin en uzun serisini yakaladı.






- Süper Lig'de bir takımla 75 galibiyete en hızlı ulaşan teknik direktör oldu (90 maç). Bu rekor daha önce 103 maçla Christoph Daum'a aitti.

- Galatasaray tarihindeki teknik direktörler arasında en yüksek maç başına puan ortalamasına sahip isim oldu.






- UEFA Avrupa Ligi formatında (2009'dan bu yana) en çok galibiyet alan Türk teknik direktör ünvanını elde etti.

- Futbolcu ve teknik adam olarak toplamda 11 Süper Lig şampiyonluğu ile bu alanda tarihin en başarılı ismi konumuna geldi.

Dursun Özbek'ten Galatasaray tarihine geçecek hamle

Ali Sami Yen, Galatasaray'ı kurdu, Faruk Süren UEFA kupasını kazandırdı, Selahattin Beyazıt ve Ali Tanrıyar kurumsal kimlik kazandırdı, Ünal Aysal global kimlik kazandırdı...Ancak Dursun Özbek geçmiş tüm efsane başkanların yaptıklarını bir çatı altında toplamayı başardı

11.05.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Dursun Özbek'ten Galatasaray tarihine geçecek hamle
Dursun Özbek'ten Galatasaray tarihine geçecek hamle
Galatasaray tarihi, vizyoner ve kulübü zor durumlardan çıkarıp zirveye taşıyan başkanların başarılarıyla doludur. Dursun Özbek ise kulübün tarihindeki yerini modern zamanların mimarı olarak alacak.






- Kurucu Ali Sami Yen, "Türk olmayan takımları yenmek" diyerek Galatasaray'ın genetiğini kodladı.
- UEFA Kupası'nı kazanan dönemin başkanı Faruk Süren, Sami Yen'in vizyonunu geliştirdi.
- Selahattin Beyazıt ve Ali Tanrıyar gibi başkanlar kulübe kurumsal kimlik kazandırdı.
- Ünal Aysal ise Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve getirdiği dünyaca ünlü yıldızlarla (Drogba, Sneijder) Galatasaray'a global marka değeri kattı.






HER ŞEYİ BİR ARADA YAPTI

Dursun Özbek'i efsanelerin arasına yazan ise sportif başarı ile mali sürdürülebilirliği birleştirebilmesi oldu. Riva, Florya ve Mecidiyeköy projeleriyle Galatasaray'ı borç sarmalından çıkardı.  Bankalar Birliği anlaşmasından çıkarak kulübü ekonomik olarak özgürleştirdi.






Dursun Özbek ayrıca kupa koleksyoneri de oldu. Özbek, Galatasaray tarihinin en "komple" ve modern çağın en başarılı başkanı olarak bu yüzden tanımlanıyor.

Galatasaray'ın kupasını kim verecek?

Galatasaray yönetimi derbiye Yasin Kol atandığı günden bu yana TFF ile temaslarını kesti. Bu yüzden sarı-kırmızılılar 26. şampiyonluk kupasını vermesi için TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu kutlamalara davet etmeyecek

11.05.2026 11:46:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın kupasını kim verecek?
Galatasaray'ın kupasını kim verecek?
Galatasaray yönetimi derbiye Yasin Kol atandığı günden bu yana TFF ile temaslarını kesti. Bu yüzden sarı-kırmızılılar 26. şampiyonluk kupasını vermesi için TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu kutlamalara davet etmeyecek.

Hacıosmanoğlu'nun katılmaması durumunda geçen sezon olduğu gibi Galatasaray'a şampiyonluk kupasını Fenerbahçe Kongre Üyesi Mecnun Otyakmaz verebilir.

Fenerbahçe derbisine Yasin Kol'u atadığı için Galatasaray yönetimi zaten gergin olduğu TFF ile tüm ilişkilerini askıya aldı. Bu yüzden sarı-kırmızılı yönetim muhtemelen Çarşamba akşamı yapılacak kupa törenine İbrahim Hacıosmanoğlu'nu davet etmeyecek.







GALATASARAY'IN HAKKI YOK

Galatasaray yönetiminin Hacıosmanoğlu'nu "davet etmeme" kararı sembolik bir tavır. Bu durum, TFF Başkanı'na "Burada istenmiyorsunuz" mesajı verir ancak stadyuma girişini hukuken engelleyemez.

Kupa törenlerini düzenleme yetkisi tamamen TFF'ye aittir. Kupa statüsünde genellikle "Kupa, TFF Başkanı veya görevlendireceği bir yönetim kurulu üyesi tarafından verilir" ibaresi yer alır.







GEÇEN SEZON DA OTYAKMAZ VERDİ

Hacıosmanoğlu'na en yakın isim, ikinci başkan ve Fenerbahçe Kongre Üyesi olan aynı zamanda Sivasspor eski başkanı Mecnur Otyakmaz. Geçen sezon 26 Mayıs 2025 tarihinde Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen şampiyonluk kutlamalarında, Galatasaray'a kupasını Otyakmaz ile Başkan Vekili Fuat Göktaş verdi. Otyakmaz bir Fenerbahçeli olarak belki de üst üste ikinci kez Galatasaray'a şampiyonluk kupası verebilir. 







KÖPEKSİZ KÖYLE BAŞLAYAN SÜREÇ

Gerilimin zirve yaptığı noktalardan biri, Hacıosmanoğlu'nun bir maç sonrası kullandığı "Bunlar köpeksiz köy bulmuşlar, çomaksız dolaşıyorlar. Döner dönmez herkesle hesaplaşacağım" ifadeleri oldu. Galatasaray Başkanı bu sözlere sert tepki göstererek; "Köpek kim, çomaksız gezen kim? Bir federasyon başkanı bu jargonu kullanamaz. Bizi kuzu gibi dinlediler diyerek kimi kastediyorsun?" şeklinde bir çıkış yaptı ve TFF'nin Galatasaray nefretiyle yönetildiğini iddia etti.

Galatasaray'ı şampiyonluğa götüren kırılma anları

Galatasaray döndüğü zorlu dönemeçlerle 26. şampiyonluk ve üst üste 4. şampiyonluğa ulaştı. İşte dönülen o zorlu dönemeçler...
 

11.05.2026 11:40:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ı şampiyonluğa götüren kırılma anları
Galatasaray'ı şampiyonluğa götüren kırılma anları
Galatasaray 26. şampiyonluğu ve üst üste 4. şampiyonluğu kutluyor. Sarı-kırmızılıların 2025-26 sezonunda kazandığı zafer hiç de kolay olmadı. Pek çok zorlu dönemeç dönüldü.






- Osimhen'in bonservisi 75 milyon Euro'ya alındı. Aldığı parayı haketti. Son Fenerbahçe derbisinde kırık koluna aldırmadan oynadı.

- Barış Alper Yılmaz zorlu geçen bir sürecin ardından takımda tutuldu. NEOM SC'ye tarihe geçecek bir rakama satılabilirdi.

- Muslera'nın yerine gelen Uğurcan Çakır beklentilerin de üzerine çıktı.

- Mertens veda etti. Sane ilk geldiğinde çok eleştirildi. Ancak sonunda problemi çözdü.






- Sezona Frankfurt deplasmanındaki ağır yenilgiyle (5-1) başlayan Galatasaray, RAMS Park'ta Liverpool'u 1-0 yenerek Avrupa'da da önemli bir dönemeci döndü.

- Kemerburgaz Tesisleri'ne resmi geçiş tamamlandı. Takım daha da rahatladı.






- Takvim sıkışıklığının en üst seviyeye çıktığı dönemde Galatasaray, Trabzonspor'u yenerek ligdeki iddiasını perçinledi. Kadıköy'de Fenerbahçe'den puan alarak zirve yarışındaki dengeyi korudu.

- Juventus karşısında alınan 5-2'lik tarihi skor rakiplerin umutlarını kırdı.






- Beşiktaş deplasmanında alınan kritik galibiyet şampiyonluk yolunu açtı.

- Aslantepe projesinin temeli atıldı.






- Samsunspor maçında yenilgi gelince herkesin keyfi bir anda kaçtı.

- Antalyaspor 2 kez önce geçti. Galatasaray geldi. 4-2 kazandı. Şampiyon oldu.

Fenerbahçe'nin son şampiyonluğunda dünya başka bir yerdi

Fenerbahçe en son 2014 yılında şampiyon olurken Instagram'da henüz "hikayeler" özelliği ve TikTok diye bir şey yoktu

11.05.2026 11:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin son şampiyonluğunda dünya başka bir yerdi
Fenerbahçe'nin son şampiyonluğunda dünya başka bir yerdi
Fenerbahçe en son 2014 yılında şampiyon olurken Instagram'da henüz "hikayeler" özelliği ve TikTok diye bir şey yoktu. Hala DVD vardı. Netflix Türkiye'ye henüz girmemişti. 12 yıllık hasretin bitmesi için sarı-lacivertliler sezon sonunda yeni bir kongreye hazırlanıyor.

Fenerbahçe bir sezonu daha şampiyonluksuz geçirdi... En son 2014 yılında Arda Güler henüz 9 yaşındayken Süper Ligin zirvesine oturan sarı-lacivertliler geçen 12 yılda hasretini dindiremezken, dünya durduğu yerde durmadı.







- 2014 Nisan ayında Dolar yaklaşık 2,10 TL, Euro ise 2,90 TL civarındaydı. Bugünkü rakamları yazmaya bile gerek yok. 2014'te net asgari ücret 891'TL'ydi. O dönem "temassız ödeme"  lükstü. Bugün nakit para kullanımı neredeyse nostalji.

- 2014'te Türkiye hala Parlamenter Sistem ile yönetiliyordu. Cumhurbaşkanı sembolik yetkilere sahipti. 2014'te Obama, Merkel ve Cameron gibi liderler görevdeydi.







- Instagram henüz "hikayeler" özelliğine sahip değildi. TikTok diye bir şey yoktu.

- 2014'te hala DVD vardı. Kurt Seyit ve Şura, Karadayı gibi diziler zirvedeydi. Netflix Türkiye'ye henüz girmemişti.







- 2014'te Pharrell Williams'ın "Happy" şarkısı her yerde çalıyordu. Bugün ise müzik dünyasında ne olduğu belli değil.

- 2014'te şampiyonluk kutlanırken "VAR" diye bir teknoloji yoktu; bugün herşey VAR üzerinden tartışılıyor.







- Şampiyon Fenerbahçe kadrosunda Dirk Kuyt, Moussa Sow, Emmanuel Emenike ve Pierre Webo vardı. Bugün Nene, Musaba, Sidiki ve Talisca var.

Süper Lig'de son haftanın programı belli oldu

Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta oynanacak müsabakaların programı belli oldu.

10.05.2026 17:37:00
AA
Süper Lig'de son haftanın programı belli oldu
Süper Lig'de son haftanın programı belli oldu
Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta oynanacak müsabakaların programı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre ligde son haftanın programı şu şekilde:

15 Mayıs Cuma:

20.00 Çaykur Rizespor-Beşiktaş (Çaykur Didi)

16 Mayıs Cumartesi:

17.00 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük-Corendon Alanyaspor (Atatürk Olimpiyat)

20.00 Gaziantep FK-RAMS Başakşehir (Gaziantep)

20.00 Samsunspor-Göztepe (Samsun Yeni 19 Mayıs)

17 Mayıs Pazar:

17.00 Zecorner Kayserispor-TÜMOSAN Konyaspor (RHG Enertürk Enerji)

20.00 Fenerbahçe-ikas Eyüpspor (Chobani)

20.00 Kasımpaşa-Galatasaray (Recep Tayyip Erdoğan)

20.00 Hesap.com Antalyaspor-Kocaelispor (Corendon Airlines Park Antalya)

20.00 Trabzonspor-Natura Dünyası Gençlerbirliği (Papara)
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.