logo
05 AĞUSTOS 2026

Trabzonspor'da istifa!

20.10.2005 00:00:00
 
SON HABER Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bozoğlu, istifa etti. Bozoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, geçen zamanda ve gelişen şartlarda görevlerini yerine getirememenin sıkıntısını yaşadığını belirtti.

Bozoğlu, şöyle devam etti: "Bu şekilde göreve devam etmenin hem şahsıma hem de kulübüme zarar vereceği düşüncesiyle çok sevdiğim Trabzonspor Kulübü'ndeki yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettim."

Geçtiğimiz gün yapılan yönetim kurulu toplantısında 'devam' kararı alan yönetim kurulunun diğer üyelerinin ve Başkan Atay Aktuğ'un bu istifadan sonra nasıl bir politika izleyecekleri merakla bekleniyor.

Fenerbahçe'den Şampiyonlar Ligi kadrosuna kritik ekleme


 
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosunda değişikliğe gitti. Sarı-lacivertliler, Bartuğ Elmaz'ın yerine Fransız orta saha oyuncusu N'Golo Kante'yi listeye ekledi.

05.08.2026 00:38:00
Haber Merkezi
 
 Fenerbahçe'den Şampiyonlar Ligi kadrosuna kritik ekleme
 Fenerbahçe'den Şampiyonlar Ligi kadrosuna kritik ekleme

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi kadrosunda değişiklik yaptı.
Sarı-lacivertli kulüp, UEFA'ya bildirdiği kadrodan Bartuğ Elmaz'ı çıkarırken Fransız orta saha oyuncusu N'Golo Kante listeye eklendi.

Fenerbahçe'nin Sturm Graz maçı için UEFA'ya bildirdiği kadro şöyle:

Tarık Çetin, Ederson, Mert Günok, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Nathan Ake, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Nelson Semedo, Milan Skriniar, Archie Brown, İsmail Yüksek, Matteo Guendouzi, Fred, İrfan Can Kahveci, Oğuz Aydın, N'Golo Kante, Anderson Talisca, Kerem Aktürkoğlu, Marco Asensio, Mason Greenwood, Vedat Muric, Anthony Musaba, Sidiki Cherif.

Kadroda 15 yabancı, 9 da Türk futbolcu bulunuyor. 

Maç sırasında sahaya yıldırım düştü: 1 ölü, 9 yaralı

Tayland'da yoğun yağış altında oynanan bir futbol maçında sahaya düşen yıldırım sonucu 1 futbolcu hayatını kaybederken, 9 futbolcu da yaralandı

04.08.2026 20:12:00
İhlas Haber Ajansı
 
Maç sırasında sahaya yıldırım düştü: 1 ölü, 9 yaralı
Maç sırasında sahaya yıldırım düştü: 1 ölü, 9 yaralı
Tayland'da yoğun yağış altında oynanan bir futbol maçında sahaya düşen yıldırım sonucu 1 futbolcu hayatını kaybederken, 9 futbolcu da yaralandı.

Tayland'ın güneyindeki Narathiwat eyaletinde öğle saatlerinde yoğun yağış altında oynanan futbol karşılaşması sırasında sahaya yıldırım düştü. Sahanın orta bölümüne düşen yıldırım ile çok sayıda futbolcu yere yığılırken, futbolculara ilk müdahale sahaya giren sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

FC Yala kulübü oyuncusu 27 yaşındaki Sofwan Awae tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederken, 9 futbolcu da yaralandı.

FC Yala Kulübü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sofwan Awae'nin hayatını kaybettiğini doğrulayarak ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Öte yandan Tayland spor camiasından çok sayıda kulüp ve spor kuruluşu da trajik olay nedeniyle taziye mesajları yayımladı.

Sofwan Awae'nin geçtiğimiz sezon Pattani FC formasıyla çıktığı 18 maçta 7 gol kaydederek takımının Tayland 2. Ligi'ne yükselmesinde önemli rol oynadığı, birkaç gün önce ise FC Yala ile sözleşme imzaladığı belirtildi.

Samsunspor, Antoine Sekongo'yu 5 yıllığına kadrosuna kattı

Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Fransa temsilcisi USL Dunkerque forması giyen orta saha oyuncusu Antoine Sekongo'yu kadrosuna kattığını duyurdu

04.08.2026 20:09:00
İhlas Haber Ajansı
 
Samsunspor, Antoine Sekongo'yu 5 yıllığına kadrosuna kattı
Samsunspor, Antoine Sekongo'yu 5 yıllığına kadrosuna kattı
Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Fransa temsilcisi USL Dunkerque forması giyen orta saha oyuncusu Antoine Sekongo'yu kadrosuna kattığını duyurdu. Kırmızı-beyazlı kulüp, genç futbolcuyla 2031 yılına kadar geçerli 5 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, transferin Başkan Yüksel Yıldırım'ın vizyonuyla hayata geçirilen çok kulüplü futbol yapılanması Amissos Group bünyesindeki kulüpler arasındaki iş birliğinin önemli bir adımı olduğu belirtildi. Açıklamada, oyuncu gelişimini desteklemek ve sportif başarıyı sürdürülebilir hale getirmek amacıyla oluşturulan bu yapının sahaya yansıyan ilk somut örneklerinden birinin Antoine Sekongo transferi olduğu ifade edildi.

İmza töreni, Başkan Yıldırım'ın İstanbul'daki holding binasında gerçekleştirildi. Törene Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ile USL Dunkerque Başkanı Jasper Yıldırım katıldı.
Kulüp açıklamasında, yüksek oyun temposu, mücadeleci yapısı ve gelişime açık potansiyeliyle dikkat çeken Antoine Sekongo'nun orta sahadaki dinamizmi ve oyun kalitesiyle takıma önemli katkılar sağlayacağına inanıldığı vurgulandı.

Samsunspor, açıklamasının sonunda Antoine Sekongo'ya "Hoş geldin" diyerek, kırmızı-beyazlı forma altında başarılarla dolu bir kariyer temennisinde bulundu.

Kanarya'da veda vakti geldi


 
 
Fenerbahçe'de inanılmaz bir yabancı fazlalığı var. Birçok ismin gönderilmesi gerekiyor. Sturm Graz eşleşmesinin ardından bazı futbolculara veda edileceği öğrenildi.

04.08.2026 13:07:00
Haber Merkezi
 
 Kanarya'da veda vakti geldi
 Kanarya'da veda vakti geldi

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Sturm Graz'la eşleşmişti. İlk maç 5 Ağustos Çarşamba günü Kadıköy'de saat 21.00'da... Rövanş ise 11 Ağustos'ta Graz'ın sahasında oynanacak. 11 Ağustos sonrasında çok sayıda futbolcuya veda edilmesi bekleniyor. Elbette bu tarihe kadar da gidecekler olabilir. Ancak asıl büyük dalga, Graz rövanşının ardından gelecek. Gidecek isimler kamuoyuna açıklanmadı. Ancak kulüp içinde oyuncularla gerekli görüşmeler gerçekleştirildi. Şu anda menajerler yoğun bir çalışma içerisinde bulunuyor. Yönetim, en az hasarla futbolcuların kontratlarından çıkmayı hedefliyor.

Bazıları bedelsiz gidecek

Yüksek maaş sorunu Fenerbahçe için de geçerli... Bu sebeple birkaç futbolcunun bedelsiz olarak yollanabileceği de ifade edildi. Böyle bir senaryoda bonservis geliri elde edilemeyecek. Ancak yönetim maaş yükünden kurtulacak. Zira oyuncu maaşları da harcama limitleri içinde önemli bir yer kaplıyor.

ABD'den Erzurumspor'a

Erzurumspor FK, ABD ekibi Columbus Crew forması giyen Azerbaycanlı santrafor Nariman Akhundzada ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı

04.08.2026 12:30:00
İhlas Haber Ajansı
 
ABD'den Erzurumspor'a
ABD'den Erzurumspor'a
Erzurumspor FK, ABD ekibi Columbus Crew forması giyen Azerbaycanlı santrafor Nariman Akhundzada ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Erzurumspor FK, 2026-2027 sezonu kadro planlaması kapsamında transfer çalışmalarını sürdürüyor.



Mavi-beyazlılar, ABD MLS ekiplerinden Columbus Crew forması giyen 22 yaşındaki santrfor Nariman Akhundzada ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, genç futbolcu Erzurum'a geldikten sonra sağlık kontrollerinden geçirilecek. Kontrollerin ardından Akhundzada ile resmi sözleşme imzalanacak.



Geride kalan sezonda Columbus Crew formasıyla 10 maçta kadroya giren Akhundzada, 4 karşılaşmaya ilk 11'de başlarken 1 asistlik katkı sağladı.

Kariyerinde daha önce Azerbaycan temsilcisi Karabağ'da da forma giyen genç santrfor, burada 4 sezonda 126 resmi müsabakada görev aldı. Akhundzada, söz konusu süreçte 35 gol, 4 asistlik performans sergiledi. 22 yaşındaki futbolcu, Azerbaycan A Milli Futbol Takımı'nda da görev yapıyor.

Nariman Akhundzada, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erzurumspor taraftarına seslenerek, "Sevgili Dadaşlar, sizinle buluşmak için sabırsızlanıyorum. Erzurum'da görüşmek üzere, selamlar" ifadelerini kullandı.

Dorukhan Toköz Fatih Karagümrük'te

Trendyol 1. Lig ekibi Fatih Karagümrük, son olarak Kayserispor'da forma giyen Dorukhan Toköz'ü kadrosuna kattığını açıkladı

03.08.2026 19:57:00
İhlas Haber Ajansı
 
Dorukhan Toköz Fatih Karagümrük'te
Dorukhan Toköz Fatih Karagümrük'te
Trendyol 1. Lig ekibi Fatih Karagümrük, son olarak Kayserispor'da forma giyen Dorukhan Toköz'ü kadrosuna kattığını açıkladı.

Kırmızı-siyahlı kulübün resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan kulübümüz, milli futbolcu Dorukhan Toköz ile anlaşma sağladı.



Futbol kariyerine Eskişehirspor'da başlayan Dorukhan, ardından üç sezon Beşiktaş'ta, iki sezon da Trabzonspor'da forma giydi. 2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan oyuncumuz ardından sırasıyla Adana Demirspor, Eyüpspor ve Kayserispor'da mücadele etti.

14 kez giydiği A Milli formamız ile 1 gol, 2 asistlik skor katkısı sağlayan Dorukhan Toköz'e ailemize hoş geldin diyor, şampiyonluk yolunda kırmızı siyahlı formamız altında başarılar diliyoruz" denildi.

Jordan Henderson'ın yeni adresi belli oldu

Premier Lig ekiplerinden Chelsea, son olarak Brentford forması giyen Jordan Henderson'ı kadrosuna kattığını açıkladı

03.08.2026 19:55:00
İhlas Haber Ajansı
 
Jordan Henderson'ın yeni adresi belli oldu
Jordan Henderson'ın yeni adresi belli oldu
Premier Lig ekiplerinden Chelsea, son olarak Brentford forması giyen Jordan Henderson'ı kadrosuna kattığını açıkladı.

Premier Lig ekibi Chelsea, tecrübeli orta saha oyuncusu Jordan Henderson'ı kadrosuna kattığını duyurdu. Transferin bonservis bedeli ödenmeden gerçekleştiği ve Haziran 2028'e kadar geçerli iki yıllık bir sözleşme imzalandığı belirtildi.



Profesyonel futbol kariyerine Sunderland alt yapısında başlayan 36 yaşındaki oyuncu, Coventry City, Liverpool, Al-Ettifaq ve Ajax formalarını da terlettiği kariyeri boyunca 694 müsabakada 41 gol, 87 asistlik performans sergiledi.

Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu heyecanı yarın başlayacak

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu müsabakaları yarın oynanacak karşılaşmalarla başlayacak

03.08.2026 12:20:00
İhlas Haber Ajansı
 
Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu heyecanı yarın başlayacak
Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu heyecanı yarın başlayacak
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu müsabakaları yarın oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçları heyecanı yarın ve 5 Ağustos Çarşamba günü oynanacak mücadeleler ile yaşanacak. Fenerbahçe, 5 Ağustos Çarşamba günü saat 21.00'de Avusturya ekibi Sturm Graz'ı konuk edecek.

Rövanş maçları ise 11 Ağustos'ta gerçekleşecek.

Karşılaşmaların programları ise şu şekilde:



Yarın:

19.00 Mjallby - Slovan Bratislava
19.00 Ararat - Armenia- Celje
20.30 Levski Sofya - Kairat
20.30 Hapoel Beer-Sheva - Kızılyıldız
21.00 Dinamo Zagreb - Kauno Zalgiris
21.00 Olympiakos - NEC Nijmegen
21.00 Union Saint-Gilloise - Bodo/Glimt
21.00 Sparta Prag - Olimpik Lyon

5 Ağustos Çarşamba:

19.30 Aarhus - Sabah
21.00 Fenerbahçe - Sturm Graz

Cim-bom genç Rusun peşinde


 
 
Galatasaray, Lokomotiv Moskova'nın 21 yaşındaki 10 numarası Aleksey Batrakov konusunda tekrar temaslara başladı. Oyuncunun 20 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi; 1 Temmuz sonrası Galatasaray için geçerli değil!

02.08.2026 16:45:00
Haber Merkezi
 
Cim-bom genç Rusun peşinde
Cim-bom genç Rusun peşinde

Galatasaray'da 10 numara çalışmaları devam ediyor. Geniş listede bulunan isimlerden biri; Lokomotiv Moskova forması giyen Aleksey Batrakov'du. Sarı-Kırmızılı ekip, daha önce nabız yokladığı genç yetenek konusunda tekrar devreye girdi. Ancak burada çok önemli bir ayrıntı var. 1.73 boyundaki futbolcunun sözleşmesinde 20 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi bulunuyor:

1. 16 milyon Euro kulübüne
2. 4 milyon Euro menajerine


Fakat bu madde, 1 Temmuz sonrasında güncellendi. Artık 20 milyon Euro'luk maliyet sadece Avrupa'nın 5 büyük ligindeki ekipler için geçerli... Ve Süper Lig, bu kulvara girmiyor.

PSG devreye girmedi

Yani Rus ekibi, Galatasaray'a istediği rakamı çekebilir! Ve kafalarındaki bonservis, 35 milyon Euro'nun altında değil... 21 yaşındaki Aleksey Batrakov, TFF'nin genç yabancı kriterini karşılıyor. Ayrıca önemli bir potansiyele sahip. Geçen sezon Rus Ligi'nde 28 karşılaşmaya çıktı. 13 gol ve 10 asist üretti. Aleksey Batrakov, uzun süre PSG'den teklif bekledi ama gelmedi... Özetle Galatasaray bu işi bitirirse, yüklü bir bonservis bedelini gözden çıkaracak.

Transfer'in kalbi Marmaris'te attı


 
 
Dev transfer yarışında Real Madrid ile Bayern Münih’i karşı karşıya getiren Fransız yıldız Michael Olise, Türkiye tatilindeki yat partisiyle magazin gündemine bomba gibi düştü. 

02.08.2026 16:41:00
Haber Merkezi
 
Transfer'in kalbi Marmaris'te attı
Transfer'in kalbi Marmaris'te attı

Transfer döneminin ve futbol dünyasının en çok konuşulan ismi Michael Olise, tatilini Türkiye'de geçirirken magazin gündemine bomba gibi düştü. Saha gösterdiği performansla Avrupa devleri Real Madrid ve Bayern Münih'i karşı karşıya getiren Fransız yıldız, bu kez Muğla Marmaris açıklarında bir yatta görüntülendi. Sosyal medyada kısa sürede viral olan ve dünya çapında merak uyandıran görüntüler, Haitili rapçi Izolan tarafından paylaşıldı.

Lüks teknede oldukça rahat halleriyle dikkat çeken Bayern Münih'in yetenekli forveti, güvertede eğlendiği esnada kameralara yansıdı. Olise, Dünya Kupası'nın en iyi 11'inde yer alıyordu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.