logo
06 HAZİRAN 2026

Türkiye küme düştü

19.06.2006 00:00:00
Avrupa Kupası Atletizm 1. Lig (B) Grubu'nda, Yunanistan'ın Selanik kentinde dün biten yarışmalar sonunda Türkiye 2. Lig'e düştü.

Türkiye, yarışlara, 21 erkek ve 18 bayan sporcuyla katıldı. Erkekler ve bayanlarda başarılı olamayan Türkiye, bir alt lige düşerek, hayal kırıklığı yarattı. Geçen yıl İstanbul'da yapılan yarışmalar sonunda Birinci Lig'e yükselen Türkiye, Selanik'te, bayanlarda Bulgaristan, Hollanda, Litvanya, Macaristan, Portekiz, Slovenya ve Yunanistan ile karşılaşırken, erkeklerde Hırvatistan, Hollanda, Macaristan, Portekiz, Romanya, Slovenya ve Yunanistan ile mücadele etti.

Luıs Suarez ilk kez konuştu

Fenerbahçe’de pazar günü yapılacak başkanlık seçimi öncesi adaylardan Hakan Safi’nin en büyük kozu olan Luís Suárez, sessizliğini bozarak transfer ateşini yaktı

06.06.2026 17:41:00
Haber Merkezi
Luıs Suarez ilk kez konuştu
Luıs Suarez ilk kez konuştu
Fenerbahçe'de pazar günü yapılacak başkanlık seçimi öncesi adaylardan Hakan Safi'nin en büyük kozu olan Luís Suárez, sessizliğini bozarak transfer ateşini yaktı.

Kolombiyalı golcünün "Geleceğim belirsiz" açıklaması ve Safi'yi takibe alması Portekiz'de infial yaratırken, 80 milyon euro'luk serbest kalma maddesine güvenen Sporting cephesi ise FIFA nezdinde bir şey yapamadığı için sadece öfke dolu şekilde süreci izliyor.







Fenerbahçe'deki başkanlık seçimi süreci, transfer piyasasında depreme yol açtı. Sporting Lizbon'un forveti Luís Suárez, başkan adayı Hakan Safi'nin seçim vaadi haline gelirken; Portekiz ve Türkiye hattında sular durulmuyor. 80 milyon euro'luk serbest kalma maddesi, milyon dolarlık vaatler ve kulislerdeki sert eleştirilerle süreç tam bir transfer kördüğümüne dönüştü.






SPORTING CEPHESİNİN DURUMU ÇOK NET

Portekiz devi Sporting Lizbon, oyuncuyu kesinlikle bırakmak istemiyor. Kulüp yönetimi pozisyonunu net bir şekilde koruyarak şu mesajı veriyor:

- Oyuncu için henüz resmi bir teklif alınmadı.

- Suárez, kulübün 2026-27 projesinin kilit parçası olarak görülüyor ve ayrılığı düşünülmüyor.

- Yıldız golcünün Sporting ile 2030 yılına kadar sözleşmesi ve tam 80 milyon euro'luk serbest kalma maddesi bulunuyor.







HAKAN SAFİ ÖNCE SEÇİMİ KAZANMALI

Transferin resmiyet kazanması tamamen pazar günü yapılacak Fenerbahçe başkanlık seçimlerine kilitlenmiş durumda.

- Hakan Safi'nin, anketlerde az farkla önde görünen Aziz Yıldırım'a karşı seçimi kazanması gerekiyor.

- Safi ancak seçimi kazandıktan sonra Sporting ile  resmi görüşme masasına oturabilecek.

- Portekiz'in önde gelen medya organlarından SAPO'nun haberine göre; Sporting SAD yönetimi, oyuncunun menajerlik şirketi aracılığıyla bu girişimlerden haberdardı ancak FIFA kuralları gereği bu tür "seçim vaadi" durumlarını önleyecek yasal bir mekanizma bulunmadığı için elinden bir şey gelmedi.







KOLOMBİYA MİLLİ TAKIM KAMPINDA KONUŞTU

Aralık ayında 29 yaşına girecek olan ve kariyerinin son büyük finansal fırsatını kovalayan Luís Suárez, Hakan Safi'den milyon dolarlık bir maaş sözü aldı. "Hayatının sözleşmesini" imzalamak isteyen Kolombiyalı oyuncunun yeşil ışık yakması dikkat çekti.

Kolombiya milli takım kampına gitmeden önce basına konuşan Suárez, şu gizemli ifadeleri kullandı:

- Sözleşmem var ama gelecek belirsiz.







FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı güldürdü

2026 Dünya Kupası heyecanı için geri sayım başlarken, milli takımların nihai kadrolarının netleşmesiyle birlikte Süper Lig ekipleri dev turnuvaya adeta çıkarma yapıyor

06.06.2026 16:54:00
Haber Merkezi
FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı güldürdü
FIFA, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı güldürdü
FIFA'nın kulüplere oyuncu başına günlük 8 bin 620 euro ödeyeceği Dünya Kupasına 11'er futbolcu gönderen Galatasaray ve Fenerbahçe, günde toplam 5 milyon TL'den fazla kazanarak kasasını dolduracak.

2026 Dünya Kupası heyecanı için geri sayım başlarken, milli takımların nihai kadrolarının netleşmesiyle birlikte Süper Lig ekipleri dev turnuvaya adeta çıkarma yapıyor.







Türkiye liglerinde forma giyen 45'in üzerinde futbolcunun sahne alacağı bu küresel şölende, kulüpler sadece sportif başarıyı değil, kasalarını dolduracak devasa bir finansal kazancı da kutluyor.

FIFA'nın Kulüp Fayda Programı kapsamında, turnuvaya oyuncu gönderen kulüplere her bir futbolcu için günlük yaklaşık 8.620 Euro ödeme yapılacağı belirtildi.







Bu ödemelerin, turnuvanın açılış maçından yaklaşık 10 gün önce başlayan milli takım kamp süreciyle birlikte hesaplanacak olması kulüplerin iştahını kabartıyor.






GÜNDE 5 MİLYON TL'DEN FAZLA

Dünya Kupası'na en çok oyuncu gönderen Türk kulüpleri sıralamasında ezeli rakipler zirveyi paylaşıyor.

Her iki takım da organizasyona 11'er futbolcu göndererek dünya devlerinin yer aldığı elit kulüpler listesinde üst sıralara yerleşti.







Galatasaray ve Fenerbahçe'nin günlük toplam kazancı 94 bin 820 Euro. Bu da yaklaşık 5 milyon 25 bin TL'ye geliyor.

Icardi hasreti bitiyor: Bugün büyük buluşma var

Buenos Aires’e ayak basan Mauro Icardi, mahkeme kararıyla 2 aylık hasreti bitiriyor.
 

06.06.2026 16:51:00
Haber Merkezi
Icardi hasreti bitiyor: Bugün büyük buluşma var
Icardi hasreti bitiyor: Bugün büyük buluşma var
Galatasaray'la sözleşmesi biten Mauro Icardi ve China Suárez dün sabah saatlerinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e ulaştı. Havalimanında hareketli dakikaların yaşanmasına neden olan çiftin ülkeye gelişi, magazin basınının gündemine bomba gibi düştü.






Mahkemenin verdiği son karar doğrultusunda, Mauro Icardi tam 2 aylık ayrılığın ardından yarın kızlarına kavuşacak. Hakim, babanın çocuklarıyla görüşme günlerini ve şartlarını resmen karara bağladı.






Edinilen bilgilere göre; çocuklar tam 3 hafta boyunca babaları Mauro Icardi ile birlikte vakit geçirecek. Ancak mahkeme kararında çocukların geleceği de ön planda tutuldu.






Çocuklar, babalarıyla geçirecekleri bu 3 haftalık süreç boyunca eğitim hayatlarını ve sosyal aktivitelerini hiçbir şekilde aksatmadan sürdürecekler.






Uzun süredir çocuklarından uzak kalan ünlü futbolcunun bugün gerçekleşecek büyük buluşma için oldukça heyecanlı olduğu gelen bilgiler arasında.

Beşiktaş'a bedava 3'lü paket: De Bruyne+Lukaku+Anguıssa

Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis’in, takımın başına Massimiliano Allegri’yi getirmek ve yeni bütçe yaratmak adına gözden çıkardığı 22 milyon Euro’luk dev maaş yükünden kurtulmak için radikal bir formül bulduğu öne sürüldü.
Kulübün hareket alanını kısıtlayan dünyaca ünlü yıldızlar Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku ve Frank Anguissa’yı gözden çıkaran İtalyan devinin, bu oyuncuları Beşiktaş’a bedelsiz teklif ettiği iddia edildi.
 

06.06.2026 16:43:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a bedava 3'lü paket: De Bruyne+Lukaku+Anguıssa
Beşiktaş'a bedava 3'lü paket: De Bruyne+Lukaku+Anguıssa
Napoli Başkanı Aurelio De Laurentiis'in maaş bütçesini rahatlatmak adına radikal bir hamleye hazırlandığı ve bu doğrultuda yolunun Beşiktaş ile kesiştiği öne sürüldü.
Il Mattino'da yer alan habere göre Napoli Başkanı De Laurentiis, takımın başına Massimiliano Allegri'yi getirmeyi planlıyor.
Yapılacak 3-4 nokta takviyeyle takımın Şampiyonlar Ligi'nde bile zirveye oynayabileceğine inanıyor.






22 MİLYON EURO'LUK MAAŞ
Ancak kulübün transfer bütçesi sınırsız değil. Yönetimin önünde çözülmesi gereken ve kulübün maaş limitini ciddi şekilde sarsan üç büyük problem bulunuyor:
- Kevin De Bruyne: 11.4 milyon Euro brüt sabit maaş (+2.7 milyon Euro bonus)
- Romelu Lukaku: 7.6 milyon Euro brüt maaş
- Frank Anguissa: 3.6 milyon Euro brüt maaş
Bu üç oyuncunun Napoli'ye olan toplam maliyeti, kulübün transfer piyasasındaki hareket alanını tamamen kısıtlıyor. De Laurentiis ise bu düğümü çözmek için formülü buldu.






ÜNLÜ MENAJER ADALI'YA SUNDU
İddialara göre, Napoli'nin teknik direktör adaylarından Vincenzo Italiano'yu bitirmek için İtalya'da bulunan Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı'ya görüştüğü menajer, De Laurentiis'in teklifini iletti.
Beşiktaş'ın bu oyuncuları ikna etmesi durumunda De Bruyne, Lukaku ve Anguissa'yı bedelsiz vermeye hazır olduğunu masaya sunduğu öne sürüldü.
Napoli Başkanı, bu hamleyle hem Allegri'ye bütçe açmayı hem de devasa maaş yükünden kurtulmayı hedefliyor.






3 OYUNCUNUN SON DURUMLARI
Haberde, adı geçen yıldızların tek talibinin Beşiktaş olmadığı da belirtildi. Transfer piyasasını altüst edecek bu üç isim için mevcut durum şu şekilde:
- Romelu Lukaku: Türkiye'den Fenerbahçe'nin de yakın takibinde.
- Kevin De Bruyne: Amerika (MLS) kulüplerinin radarında.
- Frank Anguissa: Uzun süredir Suudi Arabistan kulüplerinin hedef listesinde yer alıyor.

Hakan Safi’nin Greenwood teklifi: “Mali açıdan yıkıcı ve devasa"

Fenerbahçe’de hafta sonu yapılacak kongre öncesi başkan adayı Hakan Safi’nin rüya transfer listesinde ilk sırada yer alan Mason Greenwood için Corriere dello Sport enteresan ifadeler kullandı.

06.06.2026 16:39:00
Haber Merkezi
Hakan Safi’nin Greenwood teklifi: “Mali açıdan yıkıcı ve devasa"
Hakan Safi’nin Greenwood teklifi: “Mali açıdan yıkıcı ve devasa"
Sarı-lacivertlilerin İngiliz yıldız için gözden çıkardığı çılgın bütçeyi "mali açıdan yıkıcı ve devasa" olarak nitelendirirken, AS Roma ile girilen amansız transfer yarışında Şampiyonlar Ligi faktörünün ve seçim sürecinin sarı-lacivertli ekibin hızını kestiğini iddia etti.






Fenerbahçe'de hafta sonu yapılacak seçim öncesi başkan adaylarının transfer savaşları tüm hızıyla sürerken, Hakan Safi'nin istediği iddia edilen Mason Greenwood ismi heyecanı zirveye taşıdı.
Corriere dello Sport bugünkü manşetlerinde AS Roma ile Fenerbahçe arasındaki dev transfer yarışını sayfalarına taşıdı. Jacopo Aliprandi imzalı haberin detaylarında, Fenerbahçe'nin masaya koyduğu çılgın mali şartlara rağmen, transferde şu an için İtalyan ekibinin bir adım önde olduğu iddia edildi.






BELİRSİZLİK İÇİN GİRMEK İSTEMİYOR
Haberde Safi'nin, Greenwood'u ikna etmek adına "mali açıdan yıkıcı ve devasa" bir maaş teklif ettiği doğrulandı. Fransız basınına da yansıyan iddialarda, Safi'nin Marsilya'nın kapısını çalacak ciddi bir bütçeye sahip olduğu vurgulanıyordu.
Yıldız oyuncunun önceliği şu an için para değil, hırs ve teknik kesinlikler. Greenwood, ön elemelerle veya belirsizliklerle uğraşmak yerine doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde oynama garantisi istiyor. Roma'nın başındaki Gian Piero Gasperini faktörü ve takımın vadettiği sportif proje, İngiliz oyuncuyu cezbeden en büyük etken.






GREENWOOD ACELE ETMİYOR
Haberde, Greenwood'un Hakan Safi'nin kurmayı planladığı projenin gerçek değerini anlamak ve seçim sonrasındaki resmiyet durumunu görmek istediği belirtiliyor. Resmi imza yetkisinin henüz olmaması, Fenerbahçe'nin operasyonunu Roma karşısında yavaşlatan en büyük handikap olarak gösterildi.






İTALYANLARA GÖRE 50 MİLYON EURO İYİ
AS Roma, Marsilya'ya 35 milyon Euro sabit ücret artı bonuslarla birlikte toplamda 40 milyon Euro'yu bulacak ilk resmi teklifini iletmeye hazır. Marsilya, oyuncunun haklarının %40'ını elinde tutan Manchester United'a pay vereceği için kapıyı 50 milyon Euro'dan açsa da mali borçlarını hafifletmek adına oyuncunun babası ve menajeriyle görüşmeleri sıklaştırmış durumda.

İtalya'da İstanbul düellosu: 3 büyükler Kolombiyalı için birbirine girdi

İtalyanların konuştuklarına bakılacak olursa; Süper Lig'de yeni sezon öncesi sol stoper takviyesi için düğmeye basan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Serie A ekiplerinden Bologna forması giyen Kolombiyalı savunma lideri Jhon Lucumí’yi kadrosuna katmak için dev bir transfer derbisine tutuştu

06.06.2026 16:30:00
Haber Merkezi
İtalya'da İstanbul düellosu: 3 büyükler Kolombiyalı için birbirine girdi
İtalya'da İstanbul düellosu: 3 büyükler Kolombiyalı için birbirine girdi
İtalyanların konuştuklarına bakılacak olursa; Süper Lig'de yeni sezon öncesi sol stoper takviyesi için düğmeye basan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Serie A ekiplerinden Bologna forması giyen Kolombiyalı savunma lideri Jhon Lucumí'yi kadrosuna katmak için dev bir transfer derbisine tutuştu.
Kulübüyle sözleşme yenilemeyi reddeden ve adı Barcelona ile de anılan 27 yaşındaki sol ayaklı yıldız için İstanbul'un üç devi İtalya'da karşı karşıya geldi.






Süper Lig'de sol stoper arayışındaki devler Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Serie A'nın en formda savunmacılarından Jhon Lucumí için büyük transfer rekabetine girişti. Bologna'nın Kolombiyalı yıldızı için Avrupa'nın devleri de sırada.
İtalyan Il Resto del Carlino'nun haberine göre;Bologna formasıyla harika bir sezonu geride bırakan 27 yaşındaki Jhon Lucumí, İtalyan kulübünün sözleşme uzatma tekliflerini kesin bir dille reddetti.






YILLIK MAAŞI SADECE 800 BİN EURO
Bologna'da net 800 bin Euro kazanan oyuncuya kulübü 1.5 milyon Euro teklif etti. Ancak Lucumí, Premier Lig ekiplerinin kendisine önerdiği yıllık net 3 milyon Euro'luk seviyeye çıkılmasını istiyor.
Geçen yaz Bologna, diğer stoperi Beukema'yı 34 milyon Euro'ya Napoli'ye satınca Lucumí için gelen 30 milyon Euro'luk teklifleri engellemişti. Ancak oyuncunun net tavrıyla birlikte bu yaz ayrılık kaçınılmaz görünüyor.






PEK ÇOK TALİBİ OLAN BİR YILDIZ
Menajerlerin piyasayı hareketlendirmesiyle sol ayaklı stoper için adeta bir transfer savaşı başladı. Finansal açıdan güçlü olan Fenerbahçe ve Galatasaray oyuncuyla doğrudan ilgileniyor. Sol stoper takviyesi yapmak isteyen Beşiktaş da süreci yakından takip eden kulüpler arasında.
Kolombiyalı oyuncunun adı, Bastoni'nin Inter'den ayrılma ihtimaline karşılık hem Inter hem de Barcelona'nın radarına girmiş durumda.
Geçen yaz oyuncuya talip olan Sunderland'in ilgisi sürerken, sözleşmesi bitecek olan Marcos Senesi'nin durumuna göre Bournemouth da devreye girdi.






SÖZLEŞMESİNİN SON SEZONUNDA
Bologna, zamanında 8.5 milyon Euro'ya kadrosuna kattığı savunma liderini değerinin altına satmak istemiyor. Sözleşmesinin son yılına girmek üzere olan Lucumí'nin bonservis değerini korumak isteyen İtalyan kulübü, resmi transferi Dünya Kupası sonrasına ertelemeyi planlıyor. Kolombiya Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan yıldız stoper için Avrupa Ligi maçları da büyük bir vitrin olacak.
Bologna, Kolombiyalı stoperin oynamadığı maçlarda ortalama 2.5 gol yerken, onun forma giydiği son 7 lig maçında bu ortalama 1 golün altına düştü.

Italıano devrim yapmaya geliyor

Beşiktaş, Serie A'da modern futbolun en cesur örneklerini sunan Vincenzo Italiano ile radikal bir taktiksel dönüşüm yaşayacak

06.06.2026 16:13:00 / Güncelleme: 06.06.2026 16:21:42
Haber Merkezi
Italıano devrim yapmaya geliyor
Italıano devrim yapmaya geliyor
Beşiktaş, Serie A'da modern futbolun en cesur örneklerini sunan Vincenzo Italiano ile radikal bir taktiksel dönüşüm yaşayacak.

İtalyan hocanın dinamik ve yoğun oyun metodolojisinde özellikle Türk oyuncuların üzerine nur yağacak! Semih Kılıçsoy'a yeni 'Zirkzee' rolü biçebilecek olan İtalyan teknik adamın saha içi beyni Orkun Kökçü olacak.

Rıdvan Yılmaz ve Yasin Özcan'ın üstleneceği modern savunma rolleri çok konuşulacak. Italiano sürpriz şekilde Jota Silva ya da Cengiz Ünder'i de geri isteyebilir.







Beşiktaş, teknik direktörlük koltuğuna Serie A'da Fiorentina ve Bologna ile modern, agresif ve cesur futbolun en nitelikli örneklerini sunan Vincenzo Italiano'yu getirdi.

Kamuoyunda "Küçük Pep" olarak anılan 48 yaşındaki İtalyan teknik adam, siyah-beyazlı camiada radikal bir oyun değişiminin fitilini ateşleyecek.

Eldeki mevcut kadro ve kiralıktan dönecek oyuncuların havuzu incelendiğinde, Italiano'nun sistemine cuk oturacak yeni "yıldız adayları" ise çok dikkat çekecek.

İtalyan hocanın dinamik, yoğun antrenman metodolojisine ve taktiksel beklentilerine en hızlı yanıt verecek, yeni dönemin bayrak taşıyıcısı olacak isimler gündem olacak.







TÜRK OYUNCYULARIN ÜZERİNE NUR YAĞACAK

Semih Kılıçsoy: Cagliari kiralamasından dönen genç yetenek, Italiano'nun tam da aradığı "hareketli ve fiziksel" forvet profili. Italiano, santrforunun sadece gol atmasını değil, derine inip bağlantı kurmasını (M'Bala Nzola veya Joshua Zirkzee rolü) ya da sol kanattan içeri devrilmesini ister. Semih'in sırtı dönük oyun becerisi ve patlayıcı gücü onu Serie A seviyesinde bir yıldıza dönüştürebilir.







Orkun Kökçü: Italiano'nun oyun kurucu (regista) aşkı bilinir (Spezia'da Ricci, Fiorentina'da Arthur Melo). Orkun'un baskı altında top çıkarma becerisi, dikey uzun pas kalitesi ve oyunun yönünü tek dokunuşla değiştirme vizyonu, İtalyan hocanın sahadaki beyni olmasını sağlayacaktır.






Rıdvan Yılmaz ve Yasin Özcan

Italiano, sol beklerini hücumda orta sahaya ya da ön alana çekmeyi sever (Spezia'da orta sahadan sol beke devşirdiği Bastoni gibi). Rıdvan'ın dinamizmi bu role biçilmiş kaftan. Sol ayaklı stoper Yasin Özcan ise geriden oyun kurarken Italiano'nun aradığı soğukkanlı pasör stoper tanımına tam uyuyor.







Bir de Jota Silva ya da Cengiz Ünder

Italiano sisteminde kanatların skora doğrudan katkısı (örneğin Nico Gonzalez veya Orsolini gibi) kritiktir. Jota Silva'nın atletizmi ve Cengiz Ünder'in AS Roma geçmişinden gelen İtalyan taktik disipliniyle sağ kanattan içeri çekilip uzak köşeye vuracağı şutlar, hücumun ana planı olur.

Beşiktaş'ın hem Jota'ya hem de Cengiz'e "elveda" dediği ortamda sürpriz bir dönüş gerçekleşebilir.

Trabzonspor'un yeni transferi Noah Saviolo, İstanbul'da

Trabzonspor, Portekiz ekibi Guimaraes forması giyen ve prensip anlaşmasına vardığı 22 yaşındaki Noah Saviolo'yu transfer görüşmelerini sürdürmek üzere İstanbul'a getirdi

06.06.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor'un yeni transferi Noah Saviolo, İstanbul'da
Trabzonspor'un yeni transferi Noah Saviolo, İstanbul'da
Trabzonspor, Portekiz ekibi Guimaraes forması giyen ve prensip anlaşmasına vardığı 22 yaşındaki Noah Saviolo'yu transfer görüşmelerini sürdürmek üzere İstanbul'a getirdi.

Trabzonspor, yeni sezon kadro planlaması kapsamında transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bordo-mavililer, Ernest Muçi, Sidny Lopes Cabral ve Ruslan Malinovskyi'nin ardından Portekizli hücum oyuncusu Noah Saviolo'yu transfer görüşmelerini sürdürmek üzere İstanbul'a getirdi.

Saat 23.30 sıralarında İstanbul'a gelen 22 yaşındaki futbolcunun, yarın sağlık kontrolünden geçtikten sonra başkan Ertuğrul Doğan ile bir araya gelerek 5 yıllık resmi sözleşme imzalaması bekleniyor.

Saviolo, geçtiğimiz sezon Guimaraes formasıyla 36 maçta 2 gol 4 asistlik performans sergiledi.

New York Knicks şampiyonluğa koşuyor


 
New York Knicks, NBA final serisinde 2-0 öne geçti. Spurs'ü 105-104 yenen Knicks, 1993'te Chicago Bulls ve 1995'te Houston Rockets'ın ardından, final serisinin ilk iki maçını deplasmanda kazanan tarihteki üçüncü takım oldu.

06.06.2026 09:53:00 / Güncelleme: 06.06.2026 10:01:51
HABER MERKEZİ/AA
 New York Knicks şampiyonluğa koşuyor
 New York Knicks şampiyonluğa koşuyor

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) final serisinin ikinci maçında New York Knicks, deplasmanda San Antonio Spurs'ü 105-104 yenerek 2-0 öne geçti.
Frost Bank Center'da oynanan maçta, Karl-Anthony Towns 21 sayı, 13 ribauntla takımına liderlik ederken, Jalen Brunson ve Mikal Bridges 20'şer sayılık performans sergiledi.

Tarih yazıyorlar

Üst üste 13. galibiyetini alan Knicks, NBA play-off tarihindeki en uzun ikinci galibiyet serisine imza attı. Knicks, 1993'te Michael Jordan'lı Chicago Bulls ve 1995'te Hakeem Olajuwon'lı Houston Rockets'ın ardından, final serisinin ilk iki maçını deplasmanda kazanan tarihteki üçüncü takım oldu.

Üçüncü maç New York'ta

Spurs'te Wembanyama 29 sayı, 9 ribaunt üretirken, De'Aaron Fox 20 sayı, 5 asistle oynadı. New York'ta taşınan serinin üçüncü maçı, 9 Haziran Salı gecesi Madison Square Garden'da oynanacak.

Taraftar sokakta
 
Karşılaşmanın ardından Madison Square Garden çevresindeki sokaklarda kutlama yaptı. Galibiyeti kutlamak amacıyla Yedinci Cadde boyunca toplanan taraftarlar tezahüratlar, bayraklar ve havai fişeklerle kutlama yaptı.
 
53 yıldır şampiyon olamıyor
 
New York Knicks, NBA'de son şampiyonluğunu 1973'te elde etti. Şimdiye kadar iki kez şampiyon olan Knics'in diğer şampiyonluğu ise 1970'de... Takım, 1994 ve 1999'da NBA finallerine çıkmış ancak kazanamamıştı. 
 

Erman Toroğlu beraat etti

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu hakkında, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada Toroğlu "Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum" dedi. Kararını açıklayan hakim Toroğlu'nun beraatine hükmetti

05.06.2026 14:20:00 / Güncelleme: 05.06.2026 14:20:50
İhlas Haber Ajansı
Erman Toroğlu beraat etti
Erman Toroğlu beraat etti
Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmaya başlandı.

İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Erman Toroğlu ile avukatı Ezgi Toroğlu katıldı. Duruşmada müşteki avukatı da hazır bulundu.

"Ben neden burada olduğumu anlayamadım"

Erman Toroğlu duruşmada "Ortalama gelirim 600-700 bin. Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum. Bende bilmiyorum, herkes merak ediyor o 'sakın ha' ne bilmiyorum. Hala 'sakın ha' ne bilmiyorum" dedi.

Toroğlu savunmasının devamında "Futbol Federasyonu Başkanı herhangi bir yalanlamada bulunmamıştır, şikayetçi olmamıştır. Futbol Federasyonu Başkanı bana mesaj attı. 'Erman Hocam, seni seviyorum. Mağdur olmanı istemiyorum. Bunu gerektiği zaman açıklayacağım' dedi. Bunu da burada ilk defa açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

Avukatı ise Erman Toroğlu'nun beraatini istedi.

Ardından mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Toroğlu'nun "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Kararını açıklayan hakim ise Erman Toroğlu'nun beraatine karar verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaray Spor Kulübü ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ "müşteki", Erman Toroğlu ise "şüpheli" olarak yer aldı. İddianamede, Toroğlu'nun 8 Şubat'ta katıldığı bir televizyon programında, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasında bir görüşme gerçekleştiği ve bu görüşmede bazı başlıkların ele alındığı yönündeki açıklamalarının soruşturma konusu yapıldığı belirtildi. Savcılık, bu ifadelerin kamu düzeniyle ilgili olarak gerçeğe aykırı bilgi niteliği taşıdığı, kamu kurumlarına olan güveni zedeleyebileceği ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşmasına yol açabileceği değerlendirmesini yaptı. İddianamede ayrıca, Toroğlu'nun söz konusu beyanlarıyla toplumda endişe, korku veya panik oluşmasına neden olmayı amaçladığı, ifadelerin geniş kitlelere ulaşabilir nitelikte olması sebebiyle de "aleniyet" şartının gerçekleştiği ifade edildi. Toroğlu'nun, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep 
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.