logo
10 MAYIS 2026

Yankı Erel, Katar'da sonunu getiremedi

Milli tenisçi Yankı Erel, Katar'da finalde kaybetti

15.01.2024 09:50:00 / Güncelleme: 15.01.2024 12:32:11
Anadolu Ajansı
Yankı Erel, Katar'da sonunu getiremedi
Yankı Erel, Katar'da sonunu getiremedi

Milli tenisçi Yankı Erel, Katar'da düzenlenen M15 Doha Turnuvası'nda tek erkeklerde ikinci oldu.

Türkiye Tenis Federasyonunun açıklamasına göre Yankı Erel, finalde Özbek Khumoyun Sultanov ile karşılaştı. Yankı, rakibine 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-0 mağlup oldu. AA

Arda Turan ilk sezonunda tarih yazdı

Arda Turan’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Ukrayna Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk, deplasmanda Poltava’yı 4-0 mağlup ederek, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti

10.05.2026 21:32:00
Haber Merkezi
Arda Turan ilk sezonunda tarih yazdı
Arda Turan ilk sezonunda tarih yazdı
Arda Turan'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Ukrayna Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk, deplasmanda Poltava'yı 4-0 mağlup ederek, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Shakhtar Donetsk, Ukrayna Ligi'nin 27. haftasında deplasmanda Vorskla Poltava'yı 4-0 mağlup etti. Teknik direktörlüğünü Arda Turan'ın yaptığı Shakhtar, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Turuncu-siyahlılar, ligde oynadığı 27 maçta 20 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 66 puana ulaştı. Shakhtar, 55 puanlı Polesiye Zhytomyr ve 54 puanlı LNZ Cherkasy'nin önünde zirvede yer aldı.

Turuncu-siyahlılar, attığı 65 golle ligin en skorer takımı olurken, kalesinde gördüğü 17 golle de savunma performansında üst sıralarda yer aldı. Bu alanda 16 gol yiyen Metalist 1925 Kharkiv ve LNZ Cherkasy'ın ardından ikinci sırada bulunuyor.

Şampiyonluk sayısı 16'ya yükseldi



Shakhtar Donetsk, elde ettiği son şampiyonlukla birlikte ligdeki kupa sayısını 16'ya çıkardı. Ukrayna Ligi'nde en fazla şampiyonluk yaşayan takım ise 17 kez mutlu sona ulaşan Dinamo Kiev konumunda bulunuyor.

Shakhtar, 2001-2002 sezonunda ilk şampiyonluğuna ulaşırken, 2004 - 2024 yılları arasında 14 kez bu ünvana sahip oldu. Turuncu-siyahlılar, bu sezonla birlikte toplamda 16. kez kupayı müzesine götürdü.

Bağdat Caddesi’nde şampiyonluk kutlamasında gerginlik

Galatasaray’ın Antalyaspor’u 4-2 mağlup ederek şampiyon olmasıyla İstanbul’un çeşitli noktalarında kutlamalar başlarken, Kadıköy Bağdat Caddesi’nde sarı-kırmızılı taraftarların araçlarına yönelik saldırı girişimi gerçekleşti

10.05.2026 01:52:00
Haber Merkezi
Bağdat Caddesi’nde şampiyonluk kutlamasında gerginlik
Bağdat Caddesi’nde şampiyonluk kutlamasında gerginlik
Galatasaray'ın Antalyaspor'u 4-2 mağlup ederek şampiyon olmasıyla İstanbul'un çeşitli noktalarında kutlamalar başlarken, Kadıköy Bağdat Caddesi'nde sarı-kırmızılı taraftarların araçlarına yönelik saldırı girişimi gerçekleşti.

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, Antalyaspor'u 4-2'lik skorla geçerek 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte şampiyonluk sevincini yaşamak için sarı-kırmızılı taraftarlar sokağa döküldü.

Kutlamalar sırasında bazı yerlerde tansiyon yükseldi. Bağdat Caddesi güzergahında araçlarıyla konvoy oluşturan Galatasaraylı taraftarlar, kimliği belirsiz bir grubun saldırı girişimiyle karşılaştı. Sözlü sataşmalarla başlayan gerginlikte, bazı araçlar ufak çaplı zarar gördü. Kalabalığın bölgeden uzaklaşmasıyla gerginlik sonlandı.

Kayserispor, 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e veda etti

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Corendon Alanyaspor-Zecorner Kayserispor karşılaşması ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Kayserispor, Süper Lig'e veda etti

10.05.2026 01:45:00
Haber Merkezi
Kayserispor, 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e veda etti
Kayserispor, 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e veda etti
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Corendon Alanyaspor-Zecorner Kayserispor karşılaşması ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Kayserispor, Süper Lig'e veda etti.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Zecorner Kayserispor, 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e veda etti.

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Corendon Alanyaspor'a deplasmanda 3-1 yenilen Kayserispor'un 2015-2016 sezonundan beri mücadele ettiği Süper Lig serüveni sona erdi.

Sezona teknik direktör Markus Gisdol ile başlayan Kayseri temsilcisi ligin 8. haftasında takımı Radomir Djalovic'e teslim etti.

Djalovic ile ligde 13 maça çıkan sarı-kırmızılı ekip, kötü gidişata dur diyemedi.

Ligin 24. haftasından itibaren görev alan teknik direktör Erling Moe de Kayserispor'u yukarıya taşıyamadı.

Sarı kırmızılı ekip, bu sezon ligde çıktığı 33 karşılaşmada 5 galibiyet, 12 beraberlik ve 16 mağlubiyetle 27 puan toplayabildi.

Ligin bitmesine 1 hafta kala puan tablosunda son sırada olan Kayserispor'un 1. Lig'e düşmesi kesinleşti.

Kayserispor, 2014-15 sezonunda Cüneyt Dumlupınar yönetiminde 1. Lig'den şampiyon olarak Süper Lig'e yükselmişti.

Sezonun son derbisini Trabzonspor kazandı

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

10.05.2026 01:37:00
Anadolu Ajansı
Sezonun son derbisini Trabzonspor kazandı
Sezonun son derbisini Trabzonspor kazandı
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

12. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Trabzonspor savunmasının çıkarken yaptığı paslaşmada kaleci Ahmet Doğan Yıldırım, ceza sahası içinde topu ayağından açtı. Araya giren Güney Koreli futbolcu Oh, genç file bekçisinin müdahalesiyle yerde kalırken hakem Oğuzhan Çakır, beyaz noktayı gösterdi.

14. dakikada penaltıyı kullanan kaptan Orkun Kökçü, meşin yuvarlağı sol alt köşeden filelere gönderdi: 1-0.



Trabzonspor, 15. dakikada beraberliği yakaladı. Orta sahanın solunda Nwakaeme'nin pasıyla topla buluşan Umut Nayir, rakip kaleye doğru ilerledikten sonra Zubkov'u gördü. Ukraynalı futbolcu, ceza sahası içi sol çaprazından sol ayağıyla düzgün vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin yanından ağlarla buluşturdu: 1-1.

İlk yarı, 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

[41]

54. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Soldan paslaşılarak kullanılan kornerde Orkun Kökçü'nün direkt kaleye gönderdiği topta kaleci Ahmet Doğan Yıldırım, gole izin vermedi.

56. dakikada sol kanattan gelişen atakta Rıdvan Yılmaz'ın yerden ortasında ceza sahası içinde Cerny'nin sol ayağıyla yaptığı vuruşta kaleci uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

60. dakikada ceza sahası dışından Oulai'nin sert şutunda kaleci Ersin Destanoğlu, topu direk dibinden kornere çeldi.

62. dakikada Trabzonspor öne geçti. Zubkov'un pasıyla ceza sahası sol çaprazında uygun durumda topla buluşan Muçi, uzak köşeye yaptığı plase vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2.

68. dakikada orta alanda Agbadou'dan topu kapan Umut Nayir, kaleci Ersin Destanoğlu'nu önde gördü. Oyuncunun uzak mesafeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

83. dakikada ceza sahası dışında Djalo'dan sıyrılan Zubkov'un yayın içinden yaptığı vuruşta kaleci Ersin Destanoğlu, uzanarak topu çeldi.

Trabzonspor, maçı 2-1 kazandı.

Eduard Graf, Sergen Yalçın'ı çabuk çizdi

Uzun süredir ortalarda görünmeyen Eduard Graf'ın Sergen Yalçın'ın Konyaspor maçından sonra "istifa edeceğini" ima etmesi üzerine ortaya çıkması pek çok dedikoduyu da beraberinde getirdi

09.05.2026 15:58:00
Haber Merkezi
Eduard Graf, Sergen Yalçın'ı çabuk çizdi
Eduard Graf, Sergen Yalçın'ı çabuk çizdi
Uzun süredir ortalarda görünmeyen Eduard Graf'ın Sergen Yalçın'ın Konyaspor maçından sonra "istifa edeceğini" ima etmesi üzerine ortaya çıkması pek çok dedikoduyu da beraberinde getirdi. İddialara göre Graf elinde 4 teknik adamdan oluşan kısa bir liste ile Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'nın masasına oturdu. "Riskli ama heyecan verici" diyerek Sandro Wagner'i Yalçın'ın yerine teklif etti.






Beşiktaş'ta herkesin unuttuğu bir isim ortaya çıktı. Sergen Yalçın'ın ne derse desin Serdal Adalı'ya göndertmeyi başaramadığı Eduard Graf geri geldi. Ailevi nedenlerden dolayı kulübe hizmetlerini Almanya'dan devam ettiren "kadro planlamacısı"nın İstanbul'a cebinde "B Planı" olacak teknik direktör adaylarıyla ilgili bir dosya ile geldiği iddiası camiada yankı buldu.






ROSE İDEAL AMA PAHALI ADAY

İddialara göre Graf'ın kısa listesinde şu isimler yer alıyor:
- Dino Toppmöller
- Marco Rose
- Steffen Baumgart
- Sandro Wagner






RİSKLİ AMA HEYECAN VERİCİ

Bu adaylar arasında Graf'ın favorisi Wagner olduğu iddia edildi. Henüz 38 yaşında ve aşırı hırslı ve motivasyon odaklı bir teknik adam. Julian Nagelsmann ekolünden geliyor. Yüksek enerji ve açık iletişim üzerine kurulu bir futbol vaat ediyor. Graf, "hemen şimdi şampiyonluk demeden" "riskli ama heyecan verici" bir projenin Wagner olduğunu savundu.






BAŞKAN ADALI SICAK BAKTI

Genç oyuncu grubunu (Mustafa, Semih Kılıçsoy, Yasin, Taylan ve Devrim) parlatmak için ideal aday olduğunu iddia etti. Süper Lig'in "hemen sonuç" isteyen baskısında bağımsız tavsiye etti.

Graf'ın sunduğu raporu mali açıdan değerlendiren Başkan Adalı, Sandro Wagner ismine sıcak durdu. Özellikle 2026 yılındaki 'sürdürülebilir finans' politikasıyla çok uyumlu buldu. Wagner'in düşük maliyeti de bir avantaj.

Okan Buruk'un transfer listesi yıldızlar geçidi gibi


 Okan Buruk'un yardımcıları 2025-26 sezonun verilerini inceledi, Galatasaray'ın 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı yolunda en büyük eksiğini belirledi. Hem oyun kurabilen hem de ceza sahası dışından ciddi gol tehdidi olan, özellikle 9'da sıfır çekilen sezonda frikikleri iğne deliğinden geçirecek bir 10 numara alınması yönünde rapor çıktı.

09.05.2026 14:21:00
Haber Merkezi
 Okan Buruk'un transfer listesi yıldızlar geçidi gibi
 Okan Buruk'un transfer listesi yıldızlar geçidi gibi

Okan Buruk'un yardımcıları 2025-26 sezonun verilerini inceledi, Galatasaray'ın 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı yolunda en büyük eksiğini belirledi. Hem oyun kurabilen hem de ceza sahası dışından ciddi gol tehdidi olan, özellikle 9'da sıfır çekilen sezonda frikikleri iğne deliğinden geçirecek bir 10 numara alınması yönünde rapor çıktı.







• Florian Wirtz (Liverpool): Oyun zekası "dahilik" seviyesinde. Raporda belirtilen "bitiricilik yüzdesi yüksek" kriteri için biçilmiş kaftan. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda bir forvet kadar sakin. Cepheden ortalarda ve savunma arkası paslarda yüzde 30'luk isabet oranını tek başına yukarı çeker. Bu sezon 116 milyon sterlin (134 milyon Euro) gibi rekor ücretle Liverpool'a transfer olan Wirtz, yeni takımında bekleneni veremedi.







• Brahim Diaz (Real Madrid): Dar alan becerisi çok yüksek. Antalyaspor veya Samsunspor gibi ceza sahasına gömülen takımları, adam eksilterek ve seri şutlarıyla dağıtabilecek bir profil. Hem 10 numarada hem de kanat forvet gibi 9.5 rolünde Osimhen'e en yakın oyuncu olur. Real Madrid'in bu yıl 30 Haziran 2030'a kadar sözleşmesi olan Diaz'ı satması bekleniyor. Galatasaray alabilir mi? Meçhul...







• Georginio Rutter (Brighton): Tam bir 9.5 numara ve fiziksel canavar. Osimhen ile çift forvetli sistemde veya forvet arkasında oynadığında, hızı ve gücüyle rakip stoperleri yıpratır. Sadece bir golcü değil, aynı zamanda ligin en çok "büyük şans" yaratan oyuncularından biri haline dönüşebilir.







• Mohammed Kudus (Tottenham): Patlayıcı gücü ve skorerliğinin yanı sıra kaleyi gördüğü anda çıkardığı sert şutlarla tanınır. Orta sahadan topu alıp rakipleri ipe dizerek ceza sahasına girmesi, "maçın sıkıştığı anlarda" aranan bireysel çözüm olur.







En uygunu Rutter

Bu listedeki "fırsat transferi" kategorisine en yakın isim Rutter. Real Madrid'in geniş kadrosunda süre bulmakta zorlandığı anlarda Brahim Diaz, Galatasaray'ın kendisine sunacağı projeye evet diyebilir. Kudus transferinde Galatasaray'ın araya girmesi için 50-60 milyon Euro bandında bir bonservis gerekebilir. Wirtz'in Türkiye'ye gelme ihtimali şu aşamada "hayal"in bile ötesinde. Ancak sarı-kırmızılı yönetim en iyisi için kafayı kırmış durunda.

Dorgeles Nene için Başkan Saran'dan sert talimat

Dorgeles Nene'nin "sağlık heyetinin uyguladığı tedavi işe yaramadı" diyerek Almanya'da "nenelerden kalma terapi" yaptırarak sporcu fıtığını azdırdığı ortaya çıktı

09.05.2026 13:56:00
Haber Merkezi
Dorgeles Nene için Başkan Saran'dan sert talimat
Dorgeles Nene için Başkan Saran'dan sert talimat
Dorgeles Nene'nin "sağlık heyetinin uyguladığı tedavi işe yaramadı" diyerek Almanya'da "nenelerden kalma terapi" yaptırarak sporcu fıtığını azdırdığı ortaya çıktı. Ameliyat olması gereken ve en az 1.5 ay sahalardan uzak kalması gündemde olan Malili için disiplin soruşturması başlatıldı. Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran en üst limitten ceza istedi. İşte çarpıcı iddialar...






Fenerbahçe'de kasığında fıtığa (athletic pubalgia) çare bulmak için gittiği Almanya'da yaptırdığı "nenelerden" kalma yöntem Dorgeles Nene'yi ameliyata sürükledi. İddialara göre kayropraktik seanslar Maililinin sakatlığını daha da ileri taşıdı. Kasık bölgesine yapılan bilinçsiz müdahaleler yırtıkları genişletti. Bölgeyi enfekte etti. Ameliyat kaçınılmaz hale geldi. gelinen noktada Nene ameliyat olacak sonrasında da en az 1.5 sahalardan uzak kalacak.






NENE SAVUNMASINI GÖNDERDİ

Gelen bilgilere göre Sadettin Saran yönetimi ise profesyonel sözleşme kuralları gereği sağlık disiplinine uymamasını gerekçe göstererek Nene için disiplin süreci başlattı. Gelen bilgilere göre Malilinin sağlık heyetinden bağımsız aldığı kararla hem kendi kariyerini hem de takımın disiplin yönetmeliğini hiç saydığı belirtildi. Nene'nin menajeri ve avukatı üzerinden yaptığı savunma ise sağlık heyetini ateşe attı.






DİSİPLİN SORUŞTURMASINA İTİRAZ

Nene savunmasında, Fenerbahçe'ye bir an önce hizmet edebilmek için sağlık ekibinin çaresiz kaldığı noktada umutsuzlukla bu yönteme başvurduğunu savundu. Amacının takımı yalnız bırakmamak olduğunun altını çizdi. Sağlık ekibinin uyguladığı tedaviden sonuç alamadığını ve ağrılarının dinmediğini ve bunu kanıtlayabileceğini savunmasına ekledi. "Zorunluluk hali" savunması yaptı. "Kendi sağlığımı korumak hakkımdır" diyerek cezaya itiraz etti.






MAAŞININ YÜZDE 25'İ KESİLEBİLİR

Fenerbahçe'nin iç disiplin yönetmeliğine göre, Nene'nin sözleşmesindeki yıllık ücretinin %10 ila %25'i arasındaki oranda ağır bir para cezası verilmesi gündemde. Gelen bilgilere göre Başkan Saran'ın Nene'nin sakatlığının bilinçli bir ihmal sonucu ağırlaşması ve ameliyat olmak zorunda kalması nedeniyle cezanın en üst sınırdan verilmesi yönünde fikir belirttiği öğrenildi.

Galatasaray'da Icardi'nin yerine Vedat Muriqi sesleri

Okan Buruk hem Victor Osimhen'le oynatabileceği hem de Mauro Icardi'nin boşluğunu dolduracak santrfor olarak Rizespor'dan eski öğrencisi Vedat Muriqi'yi Galatasaray'a davet etti

09.05.2026 13:49:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Icardi'nin yerine Vedat Muriqi sesleri
Galatasaray'da Icardi'nin yerine Vedat Muriqi sesleri
Okan Buruk hem Victor Osimhen'le oynatabileceği hem de Mauro Icardi'nin boşluğunu dolduracak santrfor olarak Rizespor'dan eski öğrencisi Vedat Muriqi'yi Galatasaray'a davet etti. "Türkiye benim ikinci evim" diyen Muriqi ile "çalıştığım en karakterli ve en güçlü santrforlardan biri" diyerek eski oyuncusunu öven Okan Buruk, Galatasaray'da buluşabilir.






Çok büyük bir sürpriz olmazsa Mauro Icardi, Sami Yen'de  yarın akşam Galatasaray formasyla son maçına Antalyaspor karşısında çıkacak. Üst üste 4 kez şampiyonluk yaşadığı ve kulüp tarihine 26. şampiyonluğun kaptanı olarak geçecek Mauro Icardi daha sonra camiaya veda edecek.






BURUK'LA 30 MAÇTA 23 GOL KATKISI

Okan Buruk, Icardi'nin yerine o kalibreyi kaybetmeyeceği, gerektiğinde Victor Osimhen'le 3-5-2'yi de oynatabileceği üst düzey bir golcü istiyor. Galatasaray teknik direktörünün yönetime verdiği isim de Vedat Muriqi oldu. 2 sezon beraber çalıştığı ve 30 maçta 16 gol ile 7 asistle Fenerbahçe'nin kapısını açtığı Kosovalı golcü ile temas kuran Buruk, Icardi'nin formasını kendisine vermek istediğini iletti.






FENERBAHÇE, OCAK'TA ALAMADI

Sadettin Saran yönetiminin devre arasında getirmeyi başaramadığı Muriqi'yi arayan Okan Buruk, aldığı "takımımla anlaşırsanız sizinle yeniden çalışmaktan mutluluk duyarım" cevabını Başkan Dursun Özbek'e iletti. Bu dakikadan sonra yönetimin hamlelerini bekliyor.






OKAN BURUK, MURIQI HAYRANI

Kosova Milli Takımı kampında, "Türkiye benim ikinci evim. Kariyerimin en güzel günlerini orada geçirdim. Şartlar oluşursa yeniden o atmosferde olmayı her futbolcu ister" diyen Muriqi için Okan Buruk daha önce, "çalıştığım en karakterli ve en güçlü santrforlardan biri. Türkiye liginin dinamiklerini çok iyi biliyor ve her sistemde fark yaratabilecek bir oyuncu" demişti.






15-20 MİLYON EURO'DAN BAŞLAR

Muriqi, Mallorca'nın kilit ismi... ancak sözleşmesi gelecek sezon sonunda bitiyor. La Liga ekibi bu yaz satmazsa ocak ayında bedelsiz kaybetme riski yaşayabilir. Her ne kadar 15-20 milyon Euro'dan başlayacak bir pazarlık süreci ön görülse de Galatasaray'ın hiç zorlanmayacağı tahmin ediliyor. Muriqi ile Okan Buruk'u yeniden bir araya getirebilecek bir sürecin başarıyla tamamlanacağı tahmin ediliyor.

Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi


 
Fenerbahçe'nin "istenmeyenler" listesinde 15 isim var. Yıllık toplam maliyeti ve beklenen bonservis gelirleri üst üste konuluğunda 50-60 milyon Euro'luk bir yük mevcut. Aziz Yıldırım bu devasa yükten kendilerini kim kurtaracaksa ona kucak açmaya hazır. Bu isim "Fenerbahçe'nin çocuğu" Bülent Uygun olursa daha da mutlu olacak.

09.05.2026 13:26:00
Haber Merkezi
Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi
Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi

Fenerbahçe'de başkanlık yarışından çekilen Barış Göktürk'ün futbol aklı olan Bülent Uygun, Aziz Yıldırım'la birleşmenin ardından bir anda kendini dışarıda buldu. İddialara göre beklentisi ise Göktürk'ün de çabalarıyla kendisine yeni dönemde futbol yapılanmasının içinde bir yer edinmek.







Katar'da 8 yıl çalıştı

Özellikle Katar'daki (en son 8 yıl önce çalıştı) bağlantıları sayesinde Fenerbahçe'de düşünülmeyen oyuncuların Körfez ülkelerine satabileceğini (Suudi Arabistan ve Katar başta olmak üzere...) Göktürk üzerinden Aziz Yıldırım'a iletmeye çalıştığı iddia edilen Uygun'a Yıldırım'ın nasıl bir cevap vereceği bilinmiyor.

















Haddini aştı mı?

Çünkü Aziz Yıldırım için Bülent Uygun yeri geldiğinde "Fenerbahçe'nin çocuğu" olarak sahiplenilen, yeri geldiğinde de "haddini aşmakla" suçlanan bir figür. Yıldırım'ın lügatinde Uygun ile ilgili sözlerin ana teması her zaman "otorite ve aidiyet" ekseninde döndü. Hiç bir zaman teknik olarak saha içine inerek Uygun'u muhatap kabul etmedi.







15 tane gidici var!

Ancak Fenerbahçe'de yeni yönetimin en büyük sorunlarından birisi elden çıkarılması gereken oyuncular olacak. Sezon sonunda gönderilmesi düşünülen isimlerle ilgi liste o kadar uzun ki; Aziz Yıldırım, Uygun'a "gelsin de bizi kurtarsın" diyebilir.






İşte 15 oyuncunun yer aldığı uzun liste:

Ederson
Çağlar
Brown
Kante
Fred
Nene
Musaba
Sidiki
Diego Carlos
Livakovic
Amrabat
Cengiz Ünder
İrfan Can Eğribayat
İrfan Can Kahveci
Omar Fayed

Uygun, Katar'da görev yaptığı dönemde kurduğu üst düzey ilişkilerle 'futbol diplomatı' oldu. Yüksek maaşlı oyuncuların elden çıkarılamadığı noktada, Uygun'un bölgedeki şeyh ve kulüp sahipleriyle olan direkt teması, Fenerbahçe'nin maaş bütçesini hafifletmek için tek çıkış yolu olabilir.

Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü


 
Fenerbahçe'de başkanlığa adaylığını koyan Hakan Safi, "15 gün içinde 4 tane kontratı kongre üyelerinin önüne koyacağım" sözünü yalanlamadı. Bunun üzerine bugün de maaşını ödediği Kerem Aktürkoğlu ile taraftarın sevgilisi Marco Asensio ve Matteo Guendouzi'nin yerine oyuncu alacağı iddiaları ortaya atıldı. 

09.05.2026 12:51:00
Haber Merkezi
 Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü
 Hakan Safi'den 'okkalı transferler' sözü

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın karşısında Fenerbahçe başkanlık yarışına giren Hakan Safi'nin ağzından "15 gün içinde 4 tane kontratı taraftarın ve kongre üyelerinin önüne koyacağım ondan sonra tekrardan konuşalım" dedikodusu sosyal medyada dalga dalga yayılıyor.







Kaleci ve santrfor alınacak

Bu dedikodu bir kademe daha ileri götürüldü... Hakan Safi'nin transfer yapmak istediği mevkiler çarşaf çarşaf iddia olarak sosyal medyaya döküldü.
* Kale: Ederson'un gideceği ve yerine kaleci geleceği bir sır değil.







* 9 numara: Ocak ayında alınmayan santrforun alınması "gereklilik" değil zaten zorunluluk.
* Kanat ve 8-10 numara: Hakan Safi'nin maaşını ödediği Kerem Aktürkoğlu'nun yerine kanat oyuncusu almak istemesi... üstüne üstlük bir de Marco Asensio ile Matteo Guendouzi'nin yerine oyuncu düşündüğü iddiaları Fenerbahçe camiası ve taraftarlar arasında çok su kaldıracak iki dedikodu.







İsimler şekilleniyor

Taraftarın sevgilisi haline gelmiş, 11 gol 8 asistlik performans sergileyen bir Asensio'yu veya orta sahanın dinamosu Guendouzi'nin yerine transfer yapma iddiasının Hakan Safi için ateşle oynamak anlamına geldiğini söylemek hayalicilik olmaz.
Taraftar, bu isimlerin yerine ancak "Leao, Bernardo Silva, Bruno Fernandes" seviyesindeki ya da o profile yakın isimleri görürse Safi'ye destek verebilir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.