logo
04 EYLÜL 2026

Gaziantep FK'da yeni teknik direktör Orhan Ak oldu

Gaziantep Futbol Kulübü, teknik direktörlük görevine Orhan Ak'ın getirildiğini açıkladı.

04.09.2026 18:28:00
İhlas Haber Ajansı
 
Gaziantep FK'da yeni teknik direktör Orhan Ak oldu
Gaziantep FK'da yeni teknik direktör Orhan Ak oldu
Gaziantep Futbol Kulübü, teknik direktörlük görevine Orhan Ak'ın getirildiğini açıkladı.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gaziantep Futbol Kulübü, Rumen teknik adam Mirel Radoi ile yollarını ayırmasın ardından yeni teknik direktörünü belirledi. Gaziantep ekibi, son olarak Eyüpspor'u çalıştıran genç teknik adam Orhan Ak'ın göreve getirildiğini açıkladı.

Gaziantep ekibinden yapılan açıklamada, "Gaziantep Futbol Kulübümüz, teknik direktörlük görevi için genç çalıştırıcı Orhan Ak ile anlaşmaya varmıştır. Teknik Direktörümüz Orhan Ak, kulüp başkanımız Memik Yılmaz'ın da katıldığı imza töreniyle birlikte kendisini sezon sonuna kadar kulübümüze bağlayacak olan resmi sözleşmeye imza attı.

Teknik Direktörümüz Orhan Ak'a camiamıza hoş geldin diyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Derbide, Beşiktaş daha hırçın!

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında 5 Eylül Cumartesi günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde oynanan lig derbilerinde çıkan sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor

04.09.2026 10:50:00
Haber Merkezi
 
Derbide, Beşiktaş daha hırçın!
Derbide, Beşiktaş daha hırçın!
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında 5 Eylül Cumartesi günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde oynanan lig derbilerinde çıkan sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor.

İki takım arasında yapılan son 30 lig maçında hakemler 20 kez kırmızı, 77 kez de sarı kartına başvurdu.

Beşiktaş daha "hırçın"

Rekabetteki son 30 derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'ye göre daha "hırçın" bir görüntü ortaya koydu.

Siyah-beyazlı futbolculara, bu maçlarda 14 kırmızı ve 89 sarı olmak üzere toplam 103 kart gösterildi.

Fenerbahçe'ye 6 kırmızı, 88 sarı kart

Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 30 derbide 94 kez kart gördü. Sarı-lacivertli futbolculara, söz konusu maçlarda 6 kırmızı, 88 de sarı kart çıktı.

Fenerbahçe, rakibi karşısında oynadığı son 12 lig maçında kırmızı kart görmedi. Sarı-lacivertlilerin siyah-beyazlılar karşısında müsabakayı 10 kişi tamamladığı son karşılaşma, 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında oynandı.

Pandemi sebebiyle liglere ara verilirken iki takım, 19 Temmuz 2020'de Beşiktaş'ın sahasında karşılaşmış, maçın 25. dakikasında Fenerbahçe'nin forvet oyuncusu Vedat Muric direkt kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazanmıştı.

Son 10 derbide 65 kart çıktı

İki takım arasında yapılan son 10 müsabakada futbolcular, 4 kırmızı ve 61 sarı kartla cezalandırıldı.

Geçen sezon ligde oynanan iki mücadelede de Fenerbahçe rakibine karşı üstünlük kurmayı başardı. Bu maçlarda hakemler Beşiktaşlı futbolculara 1 kırmızı, 6 sarı kart gösterirken, sarı-lacivertli oyunculara ise 8 kez sarı kart çıkardı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki son 10 derbide siyah-beyazlı futbolculara 4 kırmızı ve 31 sarı, sarı-lacivertli oyunculara ise 30 sarı kart çıktı.

Hull City’de 176 milyon Euroluk transfer

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, Premier Lig’e çıkar çıkmaz transfer piyasasına adeta damga vurdu. İngiliz ekibi 18 futbolcu için yaklaşık 176 milyon euro harcadı

02.09.2026 23:20:00
Haber Merkezi
 
Hull City’de 176 milyon Euroluk transfer
Hull City’de 176 milyon Euroluk transfer
Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Premier Lig'e çıkar çıkmaz transfer piyasasına adeta damga vurdu. İngiliz ekibi 18 futbolcu için yaklaşık 176 milyon euro harcadı.

Ancak kulübün geçmiş finansal tabloları ve Acun Ilıcalı'nın kendi açıklamaları, bu dev transfer operasyonunun arkasındaki finansman modelini mercek altına almayı zorunlu kılıyor.

Hull City, 2026 yaz transfer döneminin en agresif takımlarından biri oldu. Premier Lig'e dokuz yıl aradan sonra dönen İngiliz ekibi, kadrosuna tam 18 futbolcu kattı ve transfer bedelleri toplamı yaklaşık 176 milyon euroya ulaştı.

Transfermarkt verilerine göre yeni oyuncuların toplam piyasa değeri yaklaşık 213 milyon euroya, Hull City'nin kadro değeri ise 253,3 milyon euroya çıktı.

Listenin başında Rayo Vallecano'dan alınan Nobel Mendy bulunuyor. Savunmacı için yaklaşık 23,4 milyon euro ödenirken, Olympiakos kalecisi Konstantinos Tzolakis için 23,3 milyon euro, Union Berlin'den Ilyas Ansah için 17 milyon euro bonservis bedeli verildi. Tim Iroegbunam, Mohamed-Ali Cho, Christos Mouzakitis ve Lucas Herrington gibi isimler de milyonlarca euroluk transferlerle kadroya katıldı.

Hull City'nin para muslukları

1. Premier Lig gelirleri

Yayın, sponsorluk ve maç günü gelirlerinde büyük artış.

2. Gelecekteki Premier Lig gelirlerine karşı kullanılan kredi

Ilıcalı'nın açıkladığı 55 milyon sterlinlik kredi, kulübün gelecekteki gelirlerini bugünkü transfer döneminde kullanabilmesine imkân sağlıyor.

3. Acun Ilıcalı'nın kulübe sağladığı finansman

Ilıcalı, yaklaşık beş yılda Hull City için 120 milyon sterlin harcadığını açıkladı.

4. Oyuncu satışları

Kulüpler için önemli bir diğer finansman kaynağı oyuncu satışlarından elde edilen gelirler.

Trabzonspor'da beklenen gelişme

Trabzonspor'da Teknik Direktör Fatih Tekke ile yollar ayrıldı. Geçtiğimiz hafta UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ferencvaros'a elenilmesinin ardından istifasını sunan ancak yönetim tarafından bu kararı kabul edilmeyen Tekke, Amed Sportif Faaliyetler mağlubiyetinin ardından görevinden ayrıldı

01.09.2026 18:31:00
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzonspor'da beklenen gelişme
Trabzonspor'da beklenen gelişme
Trabzonspor'da Teknik Direktör Fatih Tekke ile yollar ayrıldı. Geçtiğimiz hafta UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Ferencvaros'a elenilmesinin ardından istifasını sunan ancak yönetim tarafından bu kararı kabul edilmeyen Tekke, Amed Sportif Faaliyetler mağlubiyetinin ardından görevinden ayrıldı.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda Amed Sportif Faaliyetler'e 2-1 mağlup olan bordo-mavililerde yönetim, karşılaşmanın ardından Fatih Tekke ile yolları ayırma kararı aldı. Böylece Trabzonspor'da Fatih Tekke dönemi sona erdi.

İstifası kabul edilmemişti

Tekke, Ferencvaros karşısında alınan ağır yenilginin ardından sorumluluğu üstlenerek istifa ettiğini açıklamıştı. Trabzonspor yönetimi ise tecrübeli teknik adamın kararını kabul etmeyerek görevine devam etmesini istemiş ve Amed Sportif Faaliyetleri karşılaşmasında takımın başında sahaya çıkmasını sağlamıştı.

Yönetimden Tekke'ye teşekkür



Trabzonspor yönetimi, Fatih Tekke'ye görev süresi boyunca ortaya koyduğu emek ve özverili çalışmalarının yanı sıra kazandırdığı başarılar ve kulübe kattığı değerler için teşekkür etti. Bordo-mavili kulüp, Fatih Tekke'ye kariyerinin bundan sonraki bölümünde başarılar dilerken, kendisinin Trabzonspor camiasının bir ferdi olarak her zaman saygıyla hatırlanacağını ifade etti.

Trabzonspor'da Antonio Conte sürprizi

Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör arayışlarına başlayan Trabzonspor'da gündeme dünyaca ünlü İtalyan teknik adam Antonio Conte geldi.

Son olarak İtalya Serie A ekiplerinden Napoli'yi çalıştıran Conte, Mayıs 2026'da İtalyan kulübüyle yollarını ayırdı. Kariyerinde Juventus, Chelsea, Inter, Tottenham ve Napoli gibi önemli takımları çalıştıran 57 yaşındaki teknik adam, şu anda kulüpsüz bulunuyor.

Trabzonspor yönetiminin, Fatih Tekke sonrası teknik direktör adayları arasında Conte'yi de değerlendirdiği öne sürüldü.

Fatih Tekke de çöküşü kabul etti


 
 
Trabzonspor'un geçen hafta istifa eden ancak yönetimin akıl almaz kararı sonrasında görevinde kalan Teknik Direktörü Fatih Tekke, Amedspor mağlubiyeti sonrasında, "Trabzonspor'umuz ayakta durmak zorunda. Kalkacak da zaten bu kesin. Reaksiyon vermemiz lazım ve yarından itibaren tekrar tekrar çalışmaya devam etmemiz lazım" dedi.

01.09.2026 06:09:00
Haber Merkezi'AA
 
 Fatih Tekke de çöküşü kabul etti
 Fatih Tekke de çöküşü kabul etti

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında konuk olduğu Amed Sportif Faaliyetler'e 2-1 mağlup olan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Diyarbakır Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Tekke, Trabzonspor adına çok üzücü bir gece olduğunu söyledi.

Bu mantıkla nasıl ayağa kalkacak?

Kendileri için arka arkaya ikinci üzücü gece olduğunu dile getiren Tekke, "Tabii bu arada Amedspor'u kesinlikle tebrik etmek lazım. Bizden çok daha fazla iyi oynadılar, çok daha fazla istekliydiler. Onlar tebriği hak ettiler. Bugün biz beklediğimiz, bu süreçten sonra beklediğim açıkçası reaksiyon olmadı ama Trabzonspor'umuz ayakta durmak zorunda. Kalkacak da zaten bu kesin. Reaksiyon vermemiz lazım ve yarından itibaren tekrar tekrar çalışmaya devam etmemiz lazım. Bugün üzücü bir akşam oldu bizim için" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, "Avrupa mağlubiyeti sonrası takıma bir etki oldu mu. Bugünkü mağlubiyeti ona bağlayabilir miyiz?" sorusuna Tekke, şu cevabı verdi: "Varsayımlar üzerinden sorulara cevap vermek mümkün değil. Bence bugün üzücü tarafı sonuçtan daha çok oyundu. Yani en son oynadığımız maçta 4-0 yenildik ama kırmızı karta kadar tamamen tam istediğimiz şekle bürünmüş bir maç oluyorken 10 kişi kaldık ve sonrasında 9 kişi kaldık. Dolayısıyla 9 kişi Avrupa liginde oynamak kolay değildi. Şanssız bir gece denilebilir o geceye ama bugün için aynı şeyleri söyleyemem. Bunun sorumluluğunu tekrar tabii ki ben anlamam lazım. Bunu alıyorum ama açıkçası daha fazla reaksiyon bekliyordum. Bugün olmadı ama bugün olmadı yarın. Allah nasip ederse olması için elimizden gelen bütün çabayı harcayacağız."

Tekke, "Şampiyonluğa oynayan bir Trabzonspor'un temposu çok düşük. Ayrıca Amedspor taraftarlarını nasıl değerlendiriyorsunuz. Buraya geldiniz, nasıl karşılandınız, herhangi bir sıkıntı oldu mu?" sorusuna, şu cevabı verdi: "Yok herhangi bir sıkıntı olmadı, saha kutu gibi zaten, ambiyansı gayet iyi, takımlarına gayet fazlasıyla coşku verdiler. Bugün de bana göre bizden daha iyi oynadılar, çok daha iyi hissettirdiler, çok daha fazla maç hissettiler ve maçta bence hak ettikleri gibi bir galibiyet oldu ama Trabzonspor adına bu cümleyi kurmak zor benim için. Bütün deplasmanlarda bizim galip gelmemiz gerekiyordu. Bugün bunu başaramadık."

İstifa edecek mi?

"En son Avrupa maçından sonra 'sorumluluğu alıyorum' dediniz ve istifa ettiniz yönetimden döndü. Şimdi bir kez daha 'sorumluluğu alıyorum' diyorsunuz. Bunu istifa olarak mı anlamalıyız, nasıl anlamalıyız?" sorusuna da Tekke, şu cevabı verdi: "Sorumluluk aldım. Evet. Burada oluşumun sebebini de yayında da söyledim. Camianın, yönetim kurulumuzun ve oyuncularımızın güveni. Bu da bir sorumluluk. Trabzonspor şu andan itibaren bence birinci gündemin nasıl ayağa kalkması gerektiğidir. Asla sorumluluktan kaçmıyorum. Trabzonspor'un nasıl ilk geldiğimiz günde ayağa kalkışı var ise nasıl ayağa kalktıysa buradan da kalkacaktır çünkü kadromuz ona gerçekten çok müsait. İçeride gerçekten çok karakterli oyuncular var."
Tekke, hakemle ilgili soruya, "Pozisyonları özellikle kritik pozisyonlarla ilgili bir şey söyleyemem çünkü seyretmedim ama ilk yarıdaki özellikle verdiği basit iki kart, onun haricinde hakemin de etkilediği bir maç olduğunu düşünmüyorum" cevabını verdi.

Diyarbakır’da Trabzonspor taraftar otobüslerine saldırı

Amedspor-Trabzonspor karşılaşması öncesinde Diyarbakır’da gerilimi artıran bir olay yaşandı

01.09.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Diyarbakır’da Trabzonspor taraftar otobüslerine saldırı
Diyarbakır’da Trabzonspor taraftar otobüslerine saldırı
Amedspor-Trabzonspor karşılaşması öncesinde Diyarbakır'da gerilimi artıran bir olay yaşandı. Bordo-mavili taraftarları taşıyan otobüslere, kentin Ergani ilçesinden geçiş sırasında kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından taşlı saldırı düzenlendi.

Seyir halindeki otobüslere atılan taşlardan bazıları araçlara isabet ederken, otobüslerin camlarında hasar meydana geldi. Olayın ardından bazı taraftarların araçlardan indiği ve taş atan kişilerin peşinden gittiği belirtildi. Saldırganların ise sokak aralarına kaçarak olay yerinden uzaklaştığı aktarıldı.

Gerginlik yaşandı

Taşlı saldırının ardından bölgede kısa süreli gerginlik yaşanırken güvenlik güçleri olay yerine müdahale etti. Bazı kaynaklar yaşanan arbede sırasında bir taraftarın yaralandığını bildirdi.

Olayın, karşılaşmanın başlamasına kısa süre kala yaşanması dikkat çekti. Trabzonspor taraftarlarının Diyarbakır Stadyumu'na güvenlik önlemleri eşliğinde ulaştırılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Futbolun gölgesine şiddet düştü

Daha önce iki takım taraftarları arasında dostluk görüntülerinin ortaya çıktığı Diyarbakır'da yaşanan taşlı saldırı, maç öncesi tansiyonu yükseltti. Taraftar otobüslerine yönelik saldırının faillerinin belirlenmesi ve olayla ilgili soruşturma yürütülmesi bekleniyor.

Beşiktaş’tan derbi öncesi gövde gösterisi

Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında Beşiktaş, sahasında Arca Çorum FK’yı konuk etti

31.08.2026 23:39:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş’tan derbi öncesi gövde gösterisi
Beşiktaş’tan derbi öncesi gövde gösterisi
Kartal, Çorum FK karşısında farklı kazandı. Dolmabahçe'de tam 8 golün atıldığı gecede Dusan Vlahovic hat-trick yaparak karşılaşmaya damgasını vurdu. Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe derbisi öncesi moral depoladı.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Beşiktaş, sahasında Arca Çorum FK'yı konuk etti. Tüpraş Stadı'nda oynanan mücadelede siyah-beyazlılar, rakibini 6-2 mağlup ederek haftayı üç puanla kapattı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, henüz 9. dakikada Vaclav Cerny ile öne geçti. Siyah-beyazlıların baskılı oyunu karşısında Çorum FK savunması zor anlar yaşarken, ilk yarının son bölümünde Beşiktaş farkı artırdı. 43. dakikada kazanılan penaltıyı Dusan Vlahovic gole çevirerek takımını soyunma odasına 2-0 üstün götürdü.

İKİNCİ YARIDA VLAHOVIC FIRTINASI



İkinci yarıya da etkili başlayan Beşiktaş, 52. dakikada Çorum FK'nın Mohamed Diomande ile bulduğu golle kısa süreli bir şok yaşadı. Ancak siyah-beyazlıların cevabı gecikmedi.

dakikada bir kez daha sahneye çıkan Vlahovic, penaltıdan attığı golle skoru 3-1'e taşıdı. Sırp golcü, 66. dakikada bir kez daha fileleri havalandırarak hat-trick yaptı ve Beşiktaş'ın galibiyetindeki başrolü tamamen ele geçirdi.

Beşiktaş 73. dakikada İlhan Fakılı, 83. dakikada ise Michael Murillo ile iki gol daha buldu. Çorum FK'nın ikinci golü ise 77. dakikada Ermin Mahmich'ten geldi. Böylece mücadele 6-2 Beşiktaş üstünlüğüyle sona erdi.

DERBİ ÖNCESİ MORAL OLDU



Beşiktaş için farklı galibiyet yalnızca üç puan anlamına gelmedi. Siyah-beyazlı ekip, özellikle hücum hattındaki etkili görüntüsüyle gelecek haftaki Fenerbahçe derbisi öncesinde önemli bir moral kazandı. Vlahovic'in üç golle yıldızlaşması ise Beşiktaş taraftarını gelecek maçlar öncesinde umutlandırdı.

Çorum FK ise Süper Lig'deki zorlu mücadelesinde savunma zaaflarının bedelini ağır ödedi. İlk yarıda direnç göstermesine rağmen ikinci yarıda Beşiktaş'ın hücum gücü karşısında oyundan kopan konuk ekip, İstanbul'dan farklı mağlubiyetle ayrıldı.

Yüksel Yıldırım: 'Samsunspor'un ölüsü bu ligde ilk 8'de olur'

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Fenerbahçe mağlubiyeti ardından yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'ye karşı santrforsuz oynuyorsunuz. Fenerbahçe sizi böyle yakalarsa biz 2-0 ile ucuz kurtulduk. Açık ve net söylüyorum, Fenerbahçe fark yapabilirdi ama takım gerçekten direndi" dedi

31.08.2026 12:16:00 / Güncelleme: 31.08.2026 12:47:56
İhlas Haber Ajansı
 
Yüksel Yıldırım: 'Samsunspor'un ölüsü bu ligde ilk 8'de olur'
Yüksel Yıldırım: 'Samsunspor'un ölüsü bu ligde ilk 8'de olur'
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Fenerbahçe mağlubiyeti ardından yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'ye karşı santrforsuz oynuyorsunuz. Fenerbahçe sizi böyle yakalarsa biz 2-0 ile ucuz kurtulduk. Açık ve net söylüyorum, Fenerbahçe fark yapabilirdi ama takım gerçekten direndi" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Samsunspor, sahasında karşılaştığı Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup oldu. Maç sonu açıklamalarda bulunan Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, "Fenerbahçe'nin mutlak galibiyet için geleceğini biliyorduk. Biz de elimizden gelen mücadeleyi yaptık ama maalesef Göztepe maçında nasıl 3. dakikada yediysek, burada da yine maçın 3. dakikasında gol yedik. İkinci yarı yine öyle oldu. Aynısı Göztepe maçında da oldu.

Yani Samsunspor'un demek ki daha maçın başında bu gol yeme alışkanlığını sonlandırması lazım. Hocamızla bunu konuşacağım, gerekeni yapması gerekiyor. Onun dışında bu kadar eksikle biz Fenerbahçe'ye karşı direndik. Gördüğünüz gibi Marius sakattı, Fatih Kaya oynuyordu. Fatih Kaya 15. dakikada sakatlandı. O da çıkınca Fenerbahçe'ye karşı santrforsuz oynuyorsunuz. Fenerbahçe sizi böyle yakalarsa biz 2-0 ile bana göre ucuz kurtulduk. Açık ve net söylüyorum, Fenerbahçe fark yapabilirdi ama takım gerçekten direndi" diye konuştu.

"Taraftarlar bizi yalnız bıraktı"

Transferin kendileri için bittiğini söyleyen Yüksel Yıldırım, "Çünkü yok, boşluğumuz yok. Bütün takımların sıkıntısı o. Yani transfer artık bizim için çok da önemli. Yapabilsek çok önemli de yapamazsak yapacak bir şey yok. Önümüzdeki kadroyla gideceğiz. Sakatlar gelince, dediğim gibi, yani kanatlarımız yok. İki tane kanat oynuyor, alternatif koyamıyoruz yerine. Santrfor sakatlanıyor, yerine santrfor koyamıyoruz. Yani üzgünüm. Gerçekten üzgünüm ama takım iyi mücadele verdi Fenerbahçe'ye karşı. Ben futbolcularımı da kutluyorum. Ama en üzüldüğüm nokta bugün Fenerbahçe Samsun'a gelmiş, taraftar bizi yalnız bırakıyor.

Bir sürü bahaneleri var: Stat uzak, fiyat pahalı, o pahalı, şu pahalı' Bıraksınlar bunu. İşte geliyor. Yani bir sürü Fenerbahçe'nin dünya yıldızı var. Yani bunu para verip seyredeceksin. Futbol dünyası böyle gidiyor. Futbolda bir oyuncu almak için manyak paralar veriyoruz, milyon Euro'lar. Bunu gidip de üç dolar, beş Dolar ya da Euro'larla bilet satarak yapamazsın. Samsun'un başka hiçbir geliri yok. Tamamen ben karşılıyorum. Forma reklamlarını kendim veriyorum. Bütün parayı kendim' Yani bu kadar. Türkiye'de bize sahip çıkacak hiç kimse yok. Allah uzun ömürler versin de, uzun yıllar Samsunspor'da kalayım. Yoksa bu şehirde Samsunspor'a sahip çıkacak kimse yok" şeklinde konuştu.

Samsunspor'un ölüsü bu ligde ilk 8'de olur

Milli maç arasından sonra Türkiye'nin gerçek Samsunspor'u izleyeceğini belirten Yıldırım, "Gabriele'i bugün çok beğendim defansta. İlk defa oynadı çocuk. Takımı daha yeni tanıyor. Diğer arkadaşlar da yeni yeni bir şeyler yapıyor. Ben burada Fenerbahçe'yi kutluyorum. Hayırlısı olsun. Onların amacı bu sene Aziz Başkan başkanlığında şampiyon olmak. Hedefleri var. Bizim de hedefimiz, dediğim gibi, beşinciliği kovalamak. Olmazsa altıncı oluruz, yedinci oluruz ama Samsunspor'un ölüsü bu ligde ilk 8'de olur. Bu kesin. Çünkü bizim sakatlarımız geldiğinde başka bir Samsunspor olacağız. Milli takım arasından sonra Türkiye gerçek Samsunspor'u izleyecek. O zamana kadar alabildiğince puan almaya çalışacağız. Çünkü ilk hafta, yani ilk 5 hafta, hatta fikstürümüz çok zor. Onun için Samsunspor'un 3 haftada 4 puanı var. Kötü değil, iyi de değil" ifadelerini kullandı.

"Hem yetiştiren hem yarışan bir Samsunspor olacak Türkiye liglerinde"

Samsunspor'un hedeflerinden bahseden Yıldırım, "Fenerbahçe bizden çok çok üstün bir takım. Bizim rakibimiz de değil. Bu arada Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne katılmasından dolayı kutluyorum. Sakatlarımız vardı ama bu kadro elinden geleni yaptı. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı gücümüz bu sene geçen seneye göre daha zayıf gibi gözüküyor. Çünkü biz 3 senede bir kadro yapılanmasına giriyoruz. Bu sene Türkiye'nin en genç kadrosunu kurduk. Takımın yaş ortalaması 23,5. Bunun meyvelerini önümüzdeki sene verecek. Biz bu sene bu gençlerle kadro ve oyun yapısının birbirini tanımasıyla geçecek. Hedefimiz Samsun'a yakışır bir futbol oynamak ama esas hedef, biz hep söyledik, bu takımla önümüzdeki sene ve ondan sonraki seneler kesinlikle üst sıraları kovalamak. Biz Türkiye'de böyle bir yapılanmayı yapan tek Türk takımıyız. Yani başka hiçbir başkan bizim gibi uzun dönem düşünemiyor. Hem yetiştiren hem yarışan bir Samsunspor olacak Türkiye liglerinde" açıklamasında bulundu.

Batman’da sauna yangını 3 can aldı

Batman’da özel spor salonunun sauna bölümünde çıkan yangında 3 kadın hayatını kaybetti. 9 kişi yaralandı. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor

31.08.2026 12:13:00
Haber Merkezi
 
Batman’da sauna yangını 3 can aldı
Batman’da sauna yangını 3 can aldı
Batman'ın Gültepe Mahallesi'nde özel bir spor salonunun sauna bölümünde çıkan yangın faciaya dönüştü. Yoğun dumanın etkili olduğu yangında 3 kadın yaşamını yitirirken, 9 kişi de yaralandı.

Yangın, 30 Ağustos Pazar günü saat 16.20 sıralarında spor salonunun sauna bölümünde çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangının ardından salonu kısa sürede yoğun duman kapladı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, AFAD, UMKE ve polis ekipleri sevk edildi. Yoğun duman nedeniyle ekipler özel teçhizat kullanarak spor salonuna girdi. İçeride bulunan vatandaşlar tahliye edilirken, dumandan etkilenen 12 kişi hastanelere kaldırıldı.

3 KADIN KURTARILAMADI



Yangında ilk olarak Emine Yani ve Şaziment Sarıgül hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 27 yaşındaki avukat Gülsüm Öztekin Tunç da tedavi gördüğü Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Tunç'un da yaşamını yitirmesiyle yangındaki can kaybı 3'e yükseldi.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİLER



Yangında hayatını kaybeden Emine Yani, Şaziment Sarıgül ve Gülsüm Öztekin Tunç'un cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Üç kadın, düzenlenen cenaze törenlerinin ardından yakınlarının ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenlerinde büyük üzüntü yaşanırken, aileleri taziyeleri kabul etti.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Yangının ardından olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için ekiplerin incelemeleri sürerken, olayla ilgili işletme sahibi ile 2 çalışanın gözaltına alındığı bildirildi.

Yetkililer, yangının çıkış nedeninin yapılacak teknik incelemelerin ardından netlik kazanacağını belirtti.

Batman'da 3 kadının yaşamını yitirdiği yangın, kentte büyük üzüntüye neden olurken, spor salonlarında ve özellikle sauna bölümlerinde alınması gereken güvenlik önlemlerini yeniden gündeme getirdi.

Eyüpspor, Alanyaspor'u yendi

Eyüpspor, Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi

30.08.2026 22:24:00
Haber Merkezi
 
Eyüpspor, Alanyaspor'u yendi
Eyüpspor, Alanyaspor'u yendi
Eyüpspor, Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Eyüpspor ile Corendon Alanyaspor, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda karşılaştı.

İlk yarı

Konuk takım 25. saniyede öne geçti. Soldan ceza sahasına giren İbrahim Kaya'nın şutunda, meşin yuvarlak savunma oyuncusu Jules'ten döndü. Altıpas gerisine düşen topu tamamlayan Arda Usluoğlu, fileleri havalandırdı: 0-1

4. dakikada Ruax Yao'nun ara pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Michalak'ın vuruşunda, meşin yuvarlak uzak direk dibinden auta gitti.

34. dakikada Ruax Yao'nun soldan ortasında arka direkteki Boutobba uygun durumda vuruşunu yaptı. Kaleci Victor sağına uzanarak meşin yuvarlağın ağlara gitmesini son anda önledi.

39. dakikada Eyüpspor beraberliği yakaladı. Abdullahi'nin yaklaşık 35 metreden sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Victor'un solundan ağlarla buluştu: 1-1

Takımlar devre arasına 1-1 eşitlikle gitti.

İkinci yarı

53. dakikada Duarte'nin kaleyi cepheden gören yerden çıkardığı şutta top yandan auta gitti.

90+4. dakikada eflatun-sarılı ekip öne geçti. Giordano'nun sağdan kullandığı serbest vuruşta arka direğe hareketlenen Jules'in kafayla vurduğu topu kaleci Victor ayaklarıyla önledi. Yükseklik kazanarak kaleye yönelen meşin yuvarlak savunmanın çabasına rağmen ağlarla buluştu: 2-1

Golün santrasının ardından hakem Cihan Aydın maçı bitiren düdüğü çaldı.

Okan Buruk: 'Bu akşam itibarıyla ligin lideriyiz, bunu da sezon sonuna kadar...'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Göztepe galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "İyi bir kadroya, iyi bir oyuncu grubuna sahibiz. Her maçta yüzde 100'ümüzü oynamaya çalışıyoruz. Bu akşam itibarıyla ligin lideriyiz. Bunu da sezon sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz" dedi.

30.08.2026 11:15:00
İhlas Haber Ajansı
 
Okan Buruk: 'Bu akşam itibarıyla ligin lideriyiz, bunu da sezon sonuna kadar...'
Okan Buruk: 'Bu akşam itibarıyla ligin lideriyiz, bunu da sezon sonuna kadar...'
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Göztepe galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "İyi bir kadroya, iyi bir oyuncu grubuna sahibiz. Her maçta yüzde 100'ümüzü oynamaya çalışıyoruz. Bu akşam itibarıyla ligin lideriyiz. Bunu da sezon sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Göztepe'yi 3-2'lik skorla yendi. Müsabakanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Göztepe maçları her zaman heyecanlı geçtiğini belirterek sözlerine başlayan Okan Buruk, "Rakibimizin oyununu üç senedir biliyoruz, ne oynadığını biliyoruz. Bunu çözmek de kolay değil aslında. Yani oyun içinde çözmek kolay değil; kağıt üstünde çözmek kolay ama direkt oyun, ikinci top, taç atışları, duran toplar, direkt savunmadan ve kaleciden uzun paslar... Burada tabii ki hem birinci hem de ikinci topları almak önemli ama devamında da zaman zaman baskıya geliyorlar, zaman zaman gelmiyorlar. Burada da oyunu dikine paslarla, bloklar arasına yapılan paslarla ve hareketlilikle çözmeniz gerekiyor. Bence bunu ikinci yarı çok iyi bir şekilde yaptık. 3-2'ye kadar olan bölümde daha hareketliydik, daha iyi yerleştik, daha iyi pas yaptık. Oyun içerisindeki, hücumdaki bütün oyuncuları iyi kullandık; savunmamızın da desteği oldu. O bölüm en etkili bölümümüzdü. Bence genel olarak baktığımızda çok pozisyona girdik, çok gol şansı yakaladık, rakip ceza sahası içerisinde çok fazla topla buluştuk" diye konuştu.

"Bu akşam itibarıyla ligin lideriyiz, bunu da sezon sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz"

Son bölümde Göztepe'nin uzun topları ve taç atışlarıyla Galatasaray kalesine gelmeye çalıştığını belirten Buruk, "Son bölümde, rakibimizin uzun topları ve taç atışlarıyla geçen 3-2'den sonra, bizim de burada hem boyumuzu uzatmak hem savunma önlemi almak diye düşündüğümüz yerde rakip zaman zaman kalemize gelme şansı yakaladı. Net pozisyon vermedik ama geçişleri de daha etkili bir şekilde kullanabilirdik. Kazandığımız için tabii ki bugün kazanmak önemliydi. Belli bölümlerde iyi oynadık. Yeni katılan oyuncularımız var biliyorsunuz. Bugün Aleksey ilk defa oynadı. Onun performansını gördük, arkadaşlarıyla uyumunu... Yani oyuncularımızın kadrosunu transfer dönemi bittikten sonra tamamladığımızda inşallah tabii ki daha iyi, daha başarılı, daha iyi oynayan, bunun çok çok üstüne çıkan bir Galatasaray ortaya çıkacaktır. İyi bir kadroya, iyi bir oyuncu grubuna sahibiz. Her maçta yüzde 100'ümüzü oynamaya çalışıyoruz. Bu akşam itibarıyla ligin lideriyiz. Bunu da sezon sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz. Tek amacımız bu" ifadelerini kullandı.

"Yabancı kuralı birçok takımı burada zorluyor"

Transfer süreci ve yabancı oyuncu kuralı hakkında değerlendirmelerde bulunan Buruk, "Şunu söylemek gerekiyor: Tabii ki Galatasaray takımının -yani birçok takımın her zaman- transfere ihtiyacı olur, kadrosunu güçlendirmeye ihtiyacı olur ama maalesef bir de yabancı kuralı diye elimizi kolumuzu bağlayan, birçok takımı burada zorlayan bir şeyimiz var. Yani en planlı giden biziz, buna rağmen yine zorlandık. Biliyorsunuz yabancı kuralıyla ilgili 'Değişiklik olmayacak' diye bir açıklama gelmişti. Biz de buna göre aslında hareket ettik. Yani biz mesela Jelert'i kiralık verirken belki maddi olarak önemli bir kayıp yaşadık ama vermemiz gerekiyordu çünkü kural öyleydi. Ama baktığımızda bir anda kural değişti geçen hafta. O yüzden transfer dönemi bitene kadar da kural değişebilir; çünkü ilk başladıktan sonra da kural değişebiliyor. Maalesef bu konuda kuralın yanlış olduğunu bütün Türkiye söylüyor, bütün herkes söylüyor, bütün kulüpler söylüyor. Yani bu U23 oyuncuların kadronuzda olması, 4 tane olması..." şeklinde konuştu.

"U23 kuralı yüzünden transfer yaparken zorlanıyoruz, kadro yapmakta zorlanıyoruz"

Kulüplerin transfer tercihlerine kendilerinin karar vermesi gerektiğini savunan Buruk, şöyle devam etti:
"Kulüplerin bence karar vermesi lazım hangi yaşta oyuncu alacağına, hangi tipte oyuncu alacağına. Çünkü zaten burada siz kulüplere bir bütçe veriyorsunuz, herkesin limitleri var. Hem bu limitleri veriyorsunuz hem de bu limitleri verirken 'Siz bunları bunları alacaksınız' diyorsunuz. Yani gerçekten anlamak çok zor. Hep bunu söylüyoruz, tekrar söyleyeceğim çünkü daha geçen hafta tekrar kural değiştirdiler. Verdikleri sözün de arkasında durmuyorlar. Bence altına, üstüne basa basa söyleyeceğimiz şey bu. Söylenen konuşmaları da gerçekten yerine getiremiyorsanız o zaman neden bu kuralı koydunuz' O yüzden transfer yaparken zorlanıyoruz, kadro yapmakta zorlanıyoruz. Burada da işimizi zorlayan şeyler var. Yoksa yabancı kuralının serbest olduğu yerde bence çok daha iyi kadrolar kurulabilir miydi' Kurulabilirdi. Ama maalesef Avrupa'da da bu kadar çok yarışan takımımızın olduğu bir yılda bu kısıtlamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. İlk gün de bunu söyledim, hâlâ bunu söylüyorum. Ama maalesef bu böyle devam edecek."

"Şu anda kadromuza katabileceğimiz sadece bir tane yer var, o da U23"

Transferde yaşanan zorluklara değinen Buruk, "O yüzden şu anda kadromuza katabileceğimiz sadece bir tane yer var, o da U23. U23 almak da o kadar zor ki... Normal bir oyuncu alsanız bence çok daha kolay ama U23 almaya çalıştığınızda iyi bir U23 oyuncusu en az 30-35 milyondan başlıyor. O yüzden işimiz bu anlamda kolay değildi. O yüzden her mevkiyi tabii ki siz de, taraftarımız da 'Buraya da alalım, buraya da alalım, buraya da almak lazım' diyorsunuz. Tabii ki teknik adam bunu daha çok ister, herkesten çok ister. Ama bir yandan da şunu söylemek istiyorum: Elimizde de çok iyi oyuncular var. Bu oyuncuların potansiyelini daha yukarılara çıkartabiliriz. O yüzden oyuncularımızın potansiyelini yukarıya çıkarttıktan sonra belki mevkiisel olarak da bazı şeylere ihtiyacımız olacak. Ama transferin son günlerinde... Burada isim ve mevki vermek istemiyorum ama son kalan günlerde yine takıma takviye yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Barış'ın kendi pozisyonunda kalıp Osimhen'in kendi pozisyonunda kalması en doğrusu"

Barış Alper Yılmaz ve Victor Osimhen'in oyun içerisindeki pozisyon değişimleri hakkında da konuşan Okan Buruk, "Zaman zaman Barış'ı sol kanattan ikinci santrafor, özellikle sağ taraftan yapılan hücumlarda Barış'ın özelliklerinden biri; hem savunma arkası koşular soldan gelip hem de ceza sahası içerisinde ikinci forvet gibi tamamlayıcı olması. O yüzden bazen içeri girdiğinde Osimhen'le bu yer değişimleri oyun içerisinde devamında olabiliyor. Bugün bunu çok görmedik ama bir önceki maç, maçın son bölümünde bir yer değiştirme olmuştu. Bu benim maçtan sonra da konuştuk, bu çok istediğim bir şey değildi. Barış'ın kendi pozisyonunda kalıp Osimhen'in kendi pozisyonunda kalması en doğrusu olacaktı. Osimhen'in hareketliliği oyun içerisinde önemli olabiliyor, Barış'ın hareketliliği. Bugün oyun gereği, pozisyon gereği zaman zaman yer değiştikleri oldu. Bu da dediğim gibi yani oyunun devamında kaldıkları pozisyon icabında olan şeylerdi" dedi.

"Herkesi yenmek için oynayacağız"

Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları maçlara da değinen Buruk, "Şampiyonlar Ligi tabii ki kura olarak herkesin bir beklentisi olabilir ama hatırlarsanız biz geçen sene kendi sahamızda Liverpool'u yendik, Saint-Gilloise'e yenildik. Yani kağıt üstünde tam tersini yazabilirdiniz, söyleyebilirdiniz, düşünebilirdiniz. O yüzden burada önemli olan bence en iyi kadroyla, en iyi zamanlamayla, en iyi oyunla, en iyi konsantrasyonla bu maçların hepsine çıkabilmek. Bunların hepsini doğru yaptığınızda zaten her takımı yenme gücümüz var. Buna inanıyorum, oyuncularım buna inanıyorum. O yüzden kuranın kolaylığını, zorluğunu değerlendirmeyeceğim. Maç maç gideceğiz. Burada içeride, dışarıda tabii ki kendimize oyun modelleri seçmemiz gerekiyor. Rakibin oynadığı oyuna göre de kendi oyunumuzu burada zaman zaman şekillendirmek gerekiyor. İç sahada, dış sahada bunları en iyi şekilde şekillendirmek gerekiyor ama herkesi yenmek için oynayacağız" diye konuştu.

"Osimhen'i geçen senelere göre bence çok daha iyi kullanıyoruz"

Forvet oyuncularının önemine dikkat çeken Buruk, Osimhen'in bu sezon daha iyi kullanıldığını belirterek, "İkincisi, tabii ki forvet oyuncuları... Bunu sadece Galatasaray için söyleyemezsiniz. Şimdi Bayern Münih'te 'Harry Kane olmadan ne yapacaksınız' diyemezsiniz veya diğer takımlara. Santrafor oyuncuları buradaki hedef oyuncular, takımı sürükleyen oyuncular. Burada da Osimhen'i geçen senelere göre bence çok daha iyi kullanıyoruz. Ona çok daha iyi top getiriyoruz, çok daha fazla pozisyona giriyor. Ve bu bence önemli bir değer bizim için. Yani 3 maça baktığımızda hem gol sayısı hem ceza sahası içinde topla buluşma sayısı hem de attığı şuta baktığımızda geçen senenin çok üzerinde. Yani bu takımın da ona iyi bir şekilde topları getirdiğini gösteriyor" dedi.

"Özellikle santrfor rolünde bir oyuncu daha almamız şu anda şart gözüküyor"

Transferde önceliğin santrafor bölgesi olduğunu aktaran Buruk, "Burada tabii ki olmadığı zaman opsiyonlarımız, şu anda elimizdeki opsiyonlarımız yeni gelen Leao var biliyorsunuz. O pozisyonda zaman zaman oynadı. Barış zaman zaman o pozisyonda oynayan oyuncularımızdan biri. Burayla ilgili son günlerde yine takviye yapmayı düşündüğümüz yerlerden biri santrfor bölgesi. Çünkü bütün sezonu zaman zaman tek santraforla geçirmeniz zor. Yani bu rolü oynayabilecek oyuncular var ama özellikle santrafor rolünde bir oyuncu daha almamız şu anda şart gözüküyor" ifadelerini kullandı.

"Son günleri iyi bitirmek istiyoruz"

Stoper ve orta saha bölgelerinde de takviye ihtimalinin bulunduğunu belirten Buruk, "Stoper mevkii, santrafor mevkii... orta sahaya hani burada çok önemli bir oyuncu çıkarsa bunu tabii ki düşünmek, takımı yukarıya çekecek bir oyuncuyu düşünmek düşüncelerimizden biri. Sadece içinden çıkamadığımız yer, demin de söyledim, yani yabancı kuralı ve şu anda yerimiz sadece U23'te bir tane yerimiz var. Onun dışında şu anda yerimiz yok. Burayla ilgili de tabii ki çok transferin son günlerindeyiz ve bu bir hakkımızı nereden kullanacağız' Diğer opsiyonumuz da tabii ki Türk oyuncular. Türk oyuncular üzerinden de burada düşüncelerimiz var. Son günlerde buralar için çalışmalar yapacağız. Ama demin de söylediğim gibi yani takımımızı daha iyi götürmek çok önemli ama elimizde de iyi oyuncular var. Bunları da en iyi şekilde kullanmaya çalışacağız. Ama son günleri de iyi bitirmek istiyoruz. Yani bununla ilgili de çalışmamız devam edecek. Yani ayın 2'si Şampiyonlar Ligi listesi açıklanana kadar da elimizden geleni transferle ilgili yapmaya çalışacağız. Yani burada ne fırsat çıkacak, onu da görmek lazım açıkçası" diye konuştu.

"Uğurcan'ın önemli bir şeyi olduğunu düşünmüyorum"

Uğurcan Çakır ve Abdülkerim Bardakcı'nın durumları hakkında da bilgi veren Okan Buruk, "Uğurcan tabii ki tam sahaya çıkarken çok sürpriz oldu. Yani ayağında bir ağrı oldu ve bir anda Jankat'la hemen hızlıca onu değiştirmek zorunda kaldık. Kulübeyi aldık, yani çok böyle devamında ağrısının azalacağını düşünerek kulübeye aldık ama çok ani bir değişiklik oldu. Ama önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum, herhalde 1-2 güne kadar iyileşecektir. Yani önemli bir şey yok. Abdülkerim'in de bileğinde bir sakatlık oldu. Orada bir hafif sekti. Onun da çok önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ya da birkaç güne yine takımla tekrar antrenmanlara başlar. Onun dışında çok fazla sakatlığımız yok" dedi.

"Aleksey, Galatasaray için önemli bir oyuncu olacak"

Son olarak Aleksey Batrakov'un performansını değerlendiren Buruk, "Aleksey'in ben performansından çok memnunum. Bir kere oyuna hareket getirdi ve çok fazla ceza sahası içerisine girebilen, orada topla buluşabilen, gole çok yakın bir oyuncu. Bugün gol atamadı ama bence yani gol ve asist sayısı çok yüksek olabilecek oyunculardan biri. Bu özelliği çok ön planda, çok iyi de bir bitiriciliği var. O yüzden oyun görüşü... Yani oyun içerisinde de ben tabii ki hoşuma giden şeylerden biri ikili mücadelelere hep girdi, kaçınmadı, kafa toplarına çıktı. Yani bu pozisyon için kendini geliştirdiğinde bence Galatasaray için önemli bir oyuncu olacak. Çok da istekli, çok genç, çok iyi. Biz de onu en iyi şekilde buradaki ortama alıştırmaya çalışıyoruz. Bizim için önemli, iyi bir transfer oldu" ifadelerini kullandı
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.